Mi az a 301 átirányítás és hogyan kell azt beállítani (2 módszer magyarázata)

A webhelyek a vállalkozások digitális identitásává váltak, és az intenzív verseny miatt elengedhetetlen, hogy ezeket a webportálokat naprakészen tartsák. Ellenkező esetben egy elavult internetes jelenlét miatt az online márka kikerülhet a piacról.


Annak érdekében, hogy a weboldal friss és releváns maradjon, elengedhetetlen, hogy rendszeres időközönként újratervezze. A webportál átalakítása azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

Robusztus stratégiát kell kidolgoznia annak biztosítása érdekében, hogy az ügyfelek és a keresőmotorok az URL legfrissebb verziójára irányuljanak.

Még mindig zavaros? Végezzünk el egy részletes elemzést az alapok tisztázása érdekében.

Mi az a 301 átirányítás??

Abban az esetben, ha úgy dönt, hogy vállalkozását új webhelyre köti, akkor szükség lesz a webes forgalom átirányítására az új URL-re.

A 301 átirányítás egy olyan parancs, amelyet arra használnak, hogy a keresőmotorokat és a webhely látogatói más URL-re irányítsák, amely nem az, amelyet a keresőmotor találati oldalán választanak, és sem az, amelyet eredetileg gépeltek a böngészőjükbe..

301 átirányítás

Képforrás: netdna-ssl

Annak érdekében, hogy 301 átirányítást helyesen (technikailag) beállítson az Ön webhelyére, bérelhet fel egy tapasztalt webfejlesztő céget, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik a térképek zökkenőmentes átirányításának előkészítésében és a lehető legjobb módon történő végrehajtásában..

De a szakember felvétele ellenére ugyanolyan fontos, hogy elképzelést kapjon arról, hogyan működnek ezek az átirányítások, és miért indokolja ezeket?

Melyek a legfontosabb okok, amelyek miatt érdemes végrehajtani a 301 átirányítást?

 1. Van egy teljesen új webhely vagy weboldal, és állandó átirányítást szeretne végrehajtani
 2. Törött oldalak vagy URL
 3. Ha HTTPS-re költözik
 4. A webportál átalakítása (újratervezés)
 5. Bármely okból megváltoztathatja az URL-eket
 6. Tartalom eltávolításakor vagy valamilyen tartalommal kapcsolatos probléma megoldásakor
 7. Dinamikus URL problémák megoldása
 8. Tartományok megváltoztatása vagy egyesítése
 9. A domain tekintély maximalizálása az internetes konverziók egyetlen URL-lel való összekapcsolásával

Hogyan működik a 301 átirányítás??

Alapvetően a 301 átirányítási parancs azt jelzi, hogy a webhely látogatói és a keresőmotorok tudják, hogy egy adott oldal véglegesen átkerült egy másik oldalra. Az egész folyamat a következő három lépésre osztható:

 • A felhasználó vagy a keresőmotor megérkezik az eredeti URL-re
 • A 301 átirányítás parancs az új URL-re viszi őket, amely nem az, amelyet a böngészőben gépeltek be.

III. Az URL újraírás folyamata újra megkezdődik

Vizsgáljuk meg a Moz-on bemutatott képet, hogy megértsük az egész folyamatot, amelyben a 301 átirányítás ténylegesen működik:

301 átirányítás működik

Hogyan 301 átirányítja a SEO hatásait & A webportál rangsorolása?

A weboldal rangsorolását vagy SEO teljesítményét 301 átirányítás közvetlenül befolyásolja. Ennek negatív vagy pozitív hatása lehet a webportál oldalmeghatározására.

A 301 átirányítás megfelelő végrehajtásában szerzett tapasztalat szerves eszköz lehet a webhely optimalizálásához a megnövekedett konverziókhoz.

A 301 átirányítást állandó átirányításnak is nevezzük, és így az átirányított oldal minden tulajdonsága, például a MozRank, az oldal jogosultsága, a forgalmi érték, a PageRank stb. Hozzákapcsolódik a kitérő oldalhoz..

Ezáltal a kitérő oldal az átirányított oldalt teljes egészében képviseli.

301 átirányítás eredményeként a régi oldal kikerül a Google indexéből, és az új helyet veszi át.

Fokozatosan a Google, valamint a többi nagyobb keresőmotor, SEO rangsorolása szempontjából elkezdi előnyben részesíteni új domainjét a régivel szemben..

Megértjük ezt folyamatábra segítségével:

301 átirányítás

Képforrás: Hostinger

A 301 átirányítás segítségével könnyebbé válik a régi tartalmak újbóli újratervezése, és a webhelyek újratervezésének zavartalansága. Ezenkívül elősegíti a hatalmas hatáskör-átruházást és a megfelelő átirányítási beállításokat, amelyek javítják webhelye SEO teljesítményét.

Nézzük meg a pontos 301 átirányítások végrehajtásának néhány fő előnyeit:

 • Nincs esély a duplikált tartalom megismétlésére, mivel a keresőmotorok az átirányított oldalt külön entitásnak tekinti.
 • A napi webhely látogatói nem csökkennek, és nem fognak eljutni egy olyan oldalra, ahol a „404 oldal nem található hiba”.
 • Az Ön oldalának rangsora sértetlen marad, és könnyedén átviheti a régi URL jogosultságát az újra, ami segít megőrizni követőit, ha átirányítja őket a kitérő oldalra..

301 átirányítás beállítása?

Nos, van néhány módszer, amelyek segítségével a webes szakértők 301 átirányítást beállíthatnak. Ezek az átirányítások egyszerűen beállíthatók mind egyetlen weboldalra, vagy a teljes domainre.

A 301 átirányítás beállítása rendkívül fontos, mivel ezek az átirányítások zökkenőmentes élményt nyújthatnak a webhely látogatói számára. Ezenkívül megakadályozhatja őket a zsákutcába elakadást.

1. módszer. A .htaccess fájl szerkesztése a 301 átirányítások végrehajtásához

Beállíthat egy 301-es átirányítást a .htaccess-fájl szerkesztésével, és ehhez be kell jelentkeznie a Fiókkezelő központba (ACC), mennie kell a bal oldali sávra, és kattintson a Domainek elemre..

Válassza a „Domainek kezelése” funkciót a legördülő listából, és válassza ki azt, amelyet átirányítani szeretne.

Most el kell mennie a „Webbeállítások kezelése” pontra, amelyet a Webbeállítások szakasz legördülő listájából talál.

Kattintson a „.htaccess fájl megtekintése vagy szerkesztése” opcióra, ha már van .htaccess fájl.

De ha még soha nem hozott létre ilyen fájlt, akkor kattintson a „.htaccess fájl létrehozása” opcióra. Megértjük ezt a folyamatot egy képernyőképernyő segítségével:

301 átirányítási hozzáférés

Képforrás: Pár

Végül, a 301 átirányítás beállításához be kell vonnia néhány sort a .htaccess fájlba, amelyet két fő kategóriába lehet osztani:

 • Átirányítás 301 / http://www.new-domain.com/ (Átirányítás beállítása egyetlen weboldalhoz)
 • Átirányítás 301 /old-file.html http://www.domain.com/new-file.html (Átirányítás beállítása a teljes domainhez)

A lépés befejezése után csak akkor kell a Változtatások mentése elemre kattintania, ha már rendelkezik .htaccess fájllal. Vagy érintse meg a Fájl létrehozása elemet új .htaccess fájlok hozzáadásához.

2. módszer. A WordPress plugins kihasználása a 301 átirányítás beállításához

A WordPress átirányítási bővítmény a webmestereknek is segíthet a 301 átirányítás beállításában. Ez a beépülő modul is segíthet a 404 hibák nyomon követésében. Ez a plugin megtalálható a WordPress plugin könyvtárban.

301 átirányítás a WordPress bővítménybe

Képforrás: Bejövő most

Ehhez először telepítenie kell és be kell aktiválnia a plugint. Az aktiválási folyamat befejezése után meg kell látogatnia az „Eszközök” szakaszt, és kattintson az „Átirányítás” gombra az átirányítások beállításához..

Itt megadhatja a régi URL-t és az új cél-URL-t. Mindkettő beillesztése után meg kell koppintania az „átirányítás hozzáadása” elemet a 301 átirányítás beállítási folyamatának befejezéséhez..

Megnézheti az alábbi képet, és megértheti, hogyan kell végrehajtani a teljes folyamatot.

301 átirányítási folyamat

Képforrás: WPBeginner

A 301 átirányítás hozzájárulhat webportálok jobb teljesítményéhez a SEO szempontjából, és megfelelő végrehajtás esetén megőrizheti látogatóit.

Az ezen átirányítások beállításának helytelen megközelítése árthat az oldal rangsorolásától, és elveszítheti értékes ügyfeleit.

Következtetés

Dióhéjban egy 301-es átirányítás könnyen beállítható a fent említett bevált gyakorlatok követésével. Ezenkívül az egyik legjobb eszköz a webhely optimalizálásához a maximális láthatóság érdekében.

Ezenkívül 301 átirányítás révén meggyőződhet arról, hogy az online forgalom az URL legfrissebb verziója felé irányul.

Annak biztosítása érdekében, hogy ezek az átirányítások ne gyakoroljanak kedvezőtlen hatást rangsorolására és az organikus forgalomra, kötelező a megfelelő megközelítés a beállításukra..

Tehát sok sikert kívánunk neked a következő webportál átirányítási stratégiájához, és ez lehetőséget ad arra, hogy a jövőben gazdag jutalmakat szerezzen..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map