ProtonMail áttekintés (2020): Ez a biztonságos e-mail szolgáltató? Találjuk ki…

Kérjen meg mindenkit, hogy gondoljon fel egy e-mail szolgáltatást, és gyakran a válasz: a Gmail vagy az Outlook lesz, két óriás, amelyek egy hatalmas üzletágot fednek le; személyes e-mail piaci részesedés.


Mostanra olyan népszerű, mint amilyenek, semmi sem hibátlan. A Gmail 2014-ben adatszivárgást szenvedett: körülbelül 5 millió jelszót szivárogtattak be, és az elmúlt évben az Outlook biztonságát hackerek sértették meg..

Elegendő azt mondani, hogy a tech világban népszerűt mindenki biztonsági megsértések és hackerek veszi körül. A Microsoft Windows a minden idők legnépszerűbb ÉS a leginkább feltörhető operációs rendszere. Ezért a frissítéseket.

De mi van, ha van egy nyílt forráskódú alternatíva, amelyet egy szenvedélyes kódolócsoport támogat, amely a biztonságot kiemeli; adatvédelem összességében? Mi lenne, ha ezt a társaságot egy olyan ország szabályozná, ahol a leginkább regresszív adatvédelmi törvények érvényesek? Erről szól ez az értékelés.

Íme. ProtonMail.

A ProtonMail végponttól kezdve titkosított e-mail szolgáltatás, amelyet 2013-ban találtak vissza a CERN létesítményben, Svájcban, Andy Yen, Jason Stockman és Wei Sun programozók által. Eredetileg azzal a céllal hozták létre, hogy online védje a polgári szabadságjogokat.

A szolgáltatás megkezdése óta a ProtonMail nagyon erős álláspontot képviselt a felhasználók magánéletével szemben. Annak kockázata, hogy Oroszországban betiltják az információk nyilvánosságra hozatalának megtagadása miatt, annak gyanúja miatt, hogy a szolgáltatást spam terjesztésére használják.

Megvitatjuk az összes költséget, biztonságot, használhatóságot, ügyfélszolgálatot, szolgáltatásokat, és mindezt az előnyei lerontásával egészítjük ki; a szolgáltatás igénybevételének hátrányai. Kezdjük a nyilvánvalóval …

Árazás & Jellemzők

Az e-mail szolgáltatásért való fizetés rossz álomnak tűnhet, ha csak személyes használatra kívánja. Szükség van azonban a nagyobb léptékben működő üzleti intézményekre, amelyek alapvető információkat tartalmazó tranzakciókkal foglalkoznak.

ProtonMail proton_plans

A ProtonMail 4 tervet kínál, az első ingyenes, a többi pedig fizetett. Az „INGYENES” vagy alapszintű fiók korlátozott funkcionalitással és funkciókkal rendelkezik, amelyek a személyes felhasználókat célozzák.

A ‘PLUS’ fiók biztonságot nyújtott; speciális funkciók, amelyek lépésről lépésre lépnek a Basichez képest. A kis- és középvállalkozások a célzott demográfiai tényezők.

A „VISIONARY” vagy a haladó számlatulajdonosokat a webhely támogatóiként akkreditálják, és a legtöbb prémium funkcióval rendelkeznek, mint bármely más terv.

Végül, a „PROFESSIONAL” terv titkosított hostolt e-maileket kínál Önnek vagy a vállalatának. Az egyéni domain nevet személyre szabhatja munkavállalói vagy alkalmazottai e-mail fiókjain.

Az árazási fa egyszerű. A legolcsóbb terv, a INGYEN kivételével, a PLUS terv havonta 4 euró, amelyet a legköltségesebb Visionary terv követ, amely 24 euró / hónap, és végül a SZAKMAI terv 6,25 euró / hónap / felhasználó..

Ez mind az árazásra vonatkozik. Beszéljünk arról, hogy a szolgáltatások milyen költségekkel járnak, kezdve az INGYENES tervvel:

ProtonMail free_account

A ProtonMail alapszintű fiókot kínál azoknak a személyes felhasználóknak, akik nem akarnak feliratkozni vagy fizetni a PLUS-fiókra. Az alapszámla nagyszerű azok számára, akiknek nincs szükségük a komplexitásra; fizetett számla biztonsága.

A ProtonMail alapvető fiókja 500 MB adatmennyiséget kínál az összes e-mail fájlhoz és mappához, napi 150 e-mailt küldött / fogadott e-mailt és ügyfélszolgálatot a problémák vagy lekérdezések megoldására..

ProtonMail plus_plan

A PLUS terv egy bizonyos frissítés az alap tervhez képest. Biztonságot nyújtott a magánélet prioritásaként. Ha valaki biztonságosan ismeri az e-maileket és a kommunikációt, akkor ez a terv kötelező.

A PLUS csomag 5 GB tárhelyet, 1000 üzenetet, címkét kínál; egyedi szűrők, üzenet-titkosítás, egyedi domain, 5 e-mail álnevek és prioritást élvező ügyfélszolgálat gyors felbontással.

ProtonMail visionary_plan

A VISIONARY terv a legjobban gazdag és legdrágább terv. Ez a ProtonMail biztonsági képességeinek teljes szélessége. Ez a terv szakemberek és biztonsági tisztviselők számára megfelelő, akik napi szinten foglalkoznak érzékeny információkkal.

Víziónként korlátlan üzeneteket kap, de nem küld tömeges e-mailt, 10 domain támogatást, több felhasználót támogat, titkosított üzeneteket, 50 e-mail álnevet, korai hozzáférést biztosít az új szolgáltatásokhoz, egyedi szűrőket; címkék és a ProtonMail saját ProtonVPN-je a további adatvédelemért, amikor az internetet elér.

ProtonMail professional_plan

Ahogy a neve is megy, a PROFESSIONAL terv olyan cégeknek vagy szakembereknek szól, akik kifejezetten a céljukhoz titkosított e-mailt igényelnek. Az egyéni domain segítségével meghatározhatja a szakmát, vagy tartományokat készíthet alkalmazottai számára.

Lásd a ProtonMail jelenlegi terveit & Árazás…

Ez mind az árazásra vonatkozik; jellemzők. Következő lépés:

Egyszerű használat

A könnyű használat az e-mail szolgáltatás egyik leginkább alábecsült aspektusa. Bár az összes e-mail szolgáltatás ugyanazt a célt szolgálja, nem minden e-mail szolgáltatás azonos.

Vannak olyan variációk, amelyek megkülönböztetik őket a másiktól, legyen az felhasználói felület, biztonság, szolgáltatások, sebesség stb.

ProtonMail weboldal

Az alapvető megjelenés; a weboldal érzése nagyon egyszerű és minimális. Az alkalmazott alapszínpaletta nagyon kellemes, az ikonok egyszerűsítve is, animációk nélkül, a navigáció zavartalan, és az oldal gyorsan működik.

Nézzük meg maga az e-mail szolgáltatást. Megvizsgáljuk az INGYENES tervet, hogy kipróbáljuk annak egyszerű használatát. Kezdjük felülről a regisztrációs oldallal.

ProtonMail regisztrációs oldal

A regisztrációs oldal a szokásos pro forma. Csak írjon be 3 részletet, és be van jelentkezve. Felhasználónév, jelszó és egy helyreállítási levél, amelyet opcionálisan tartottak.

Az opcionális másodlagos e-mail ritkaság, mivel sok webhely szeretné megtartani ezt. De ott van az a fogás is, amikor az e-mailek helyreállítása lehetetlenné válik egy elfelejtett jelszó esetén.

Mivel csak a szolgáltatást teszteljük, úgy döntöttünk, hogy átugorjuk az opcionális e-mail címet, és figyelmeztetést kértünk az e-mail helyreállítása esetén. Ezután a webhely furcsa embert kapott emberi igazolást kérni.

protonmail are_you_human

Egyszerűen használhatják a captcha-hitelesítést, de mivel a ProtonMail biztonság szempontjából tűnik, magunknak eleget tettünk. A megerősítő kód megadása után a telepítés befejeződött.

ProtonMail logged_in

A ProtonMail könnyen nyert díjat azért, mert az egyik leggyorsabb feliratkozási e-mail szolgáltatás. A teljes beállítás könnyen elvégezhető 4 percen belül. Sőt, az e-mail nem kapcsolódik semmilyen más e-mailhez vagy telefonszámhoz, ami biztonságosabbá teszi Önt.

A felületről nagyon prémiumnak számít. Semmi sem beszél INGYEN vagy alapvetõen, de a funkciók ugyanazok, mint bármely más ingyenes alternatíva esetén. A ProtonMail hirdetésmentes is, amely határozott bónusz.

Rendelheti megosztott képernyőjének elrendezését; e-maileket olvashat, amelyek szintén megváltoztathatók teljes oldalra. Van olyan oldalsó panel, amely megjeleníti a Beérkezett üzenetek, a Piszkozatok, az Elküldött, a Csillagozott, az Archívum, a Spam, a Kuka, az összes levél és a mappák / címkék megjelenítését..

ProtonMail keresési_sáv

A Keresősáv szűrési lehetőségeket tartalmaz az e-mailek alapos rendezéséhez. Kulcsszavak, hely, feladó / címzett, kezdési / befejezési dátum, cím és mellékletek segítségével bármit megkereshet.

ProtonMail új_üzenet

Az „Összeállítás” gombra kattintva megnyílik az „Új üzenet” mező, ahol beírja. Ez a doboz valahogy nem mozgatható. A jobb felső sarokban lévő nyilakra kattintva kissé kibővíti, de a teljes képernyő nem látható. Nem túl hatalmas a kellemetlenség miatt, de több helyet tudott volna felhasználni.

Gépelve még inkább kielégítőnek érezte magát, elegendő azt mondani, hogy az e-mailek egyáltalán nem jelent problémát. Az összes alapvető szövegszerkesztő eszköz elérhető.

Fájlok csatolása; a dokumentumok annyira egyszerűek, amennyire csak lehet. Beállíthat egy lejárati időt egy e-mailen, és hozzáadhat egy titkosítási réteget a biztonság fokozása érdekében.

ProtonMail dpa_and_dpo

Ez összegezi a könnyű használatot. Fiók létrehozása rendkívül gyors; könnyen. Nincs szükség külső azonosító csatolására. A felhasználói felület prémiumnak érzi magát; sima és titkosítást tartalmaz a biztonság fokozása érdekében.

Ezért a ProtonMail gond nélkül kezelheti napi e-maileit.

Biztonság

Mivel Hillary Clinton 2014. évi elnöki kampányát egy e-mailes vita miatt teljesen megsemmisítették, a biztonság következményes témává vált.

A ProtonMail a svájci székhellyel rendelkezik a legszigorúbb adatvédelmi törvényekkel, szigorú védelem mellett, mint például a DPA és az DPO mind az egyének, mind a társaságok számára..

ProtonMail dpa_and_dpo

Ez elegendő a törvényekhez, beszéljünk arról, hogy milyen biztonságot nyújt a ProtonMail valójában:

Teljes körű titkosítás

ProtonMail végpontok közötti titkosítás

A végpont közötti titkosítás alapvetően azt jelenti, hogy az adatok egyik helyről a másikra kerülnek továbbításra jelszóval védett mindenkor.

A ProtonMail szerverein lévő adatok, a beérkezett üzenetek mappában szereplő adatok és a vevő fiókjában szereplő adatok titkosítás alatt vannak zárva..

Ennélfogva a harmadik fél általi bármilyen jogsértés esélye kevesebb. Sőt, hogy a ProtonMail maga nem érinti az Ön adatait a titkosítási záradék miatt, amely lehetetlenné teszi az adatok helyreállítását.

Keserű-kedves igazság, de a jelszó emlékezése kizárólagos felelősség, a fiók védelme az övék.

Hardver szintű biztonság

ProtonMail hardver szintű biztonság

A szakértők által biztosított nyílt forráskód használatán kívül a ProtonMail szerverei egész Svájcban rendelkeznek, hogy ne engedjék az adatait a felhőtérbe, ami azt jelenti, hogy CSAK az Ön számára elérhető lesz.

Elsődleges adatközpontjuk 1000 méter alatt található a föld alatt, hogy megvédjék a kiszolgálókat minden természetes vagy ember által okozott károktól, és biztonságban legyenek lefedve.

Az összes adatot nagy sűrűségű merevlemezeken tárolják, amelyek reteszelve vannak a peremhöz, tehát még az adatok helyének elkobzása esetén is az információk érintetlenek maradnak..

Névtelenség

ProtonMail vendetta-4822543_1920

Íme, ami valóban elválasztja a ProtonMail-t a többitől: Nincs követés vagy naplózás. A legtöbb olyan webhely, amely magánéletét ígéri, legalább naplót vezet az Ön IP-jéről.

A jelen eset kivételével a ProtonMail még azt sem tudja, mi van az e-maileiben, mivel minden rejtjelezve van.

Nincs IP-cím, nincs metaadat, nincs célzott hirdetés, nincs személyes azonosító információ az Ön nyomon követéséhez. Az emberek számára, akik a magánéletért halnak meg, valószerűnek tűnik.

Az elvitel itt összefoglalható, mivel a titkosítást lehetetlen legyőzni, adatait a szigorú törvények védik; szerverek és semmilyen adatrekord vagy bármilyen interferencia.

Vevőszolgálat

Emlékszel, amikor utoljára volt szüksége ügyfélszolgálatra az e-mail címével kapcsolatos problémák miatt? Igen, én sem. Most már érthető, hogy a legtöbb ember miért hagyja ki ezt a részt. Az e-mailje, mi a legrosszabb, ami történhet?

Ha végigolvastam, megemlítettem néhány e-mail szivárgást; megsértését. A problémák folyamatosan előfordulnak. Egyik szolgáltatás sem tökéletes, és amikor eljön az ideje a segítségkéréshez, ez az egyetlen hely, amely képes rendezni.

ProtonMail ügyfélszolgálat

A támogatás szakasz megtalálható a ProtonMail fő webhelyén. Mint láthatja, öt szakaszban kategorizálhatja a problémát olyan kommentárokkal, mint például: „Van”, „Segítségre van szükségem” és „Azt akarom”. Ez a ProtonMail tudásbázisa.

ProtonMail web_app

A webes alkalmazás fülre kattintva 2 lehetőséget választott a „Bejelentkezés vagy regisztráció kérdése” és az „Egyéb problémák” lehetőségre..

ProtonMail web_app

Az „Egyéb problémák” gombra kattintva további 4 lehetőséget nyitott meg, amelyek altémaköröket tartalmaztak a problémát megoldó részletes cikkek számára.

ProtonMail támogatási forma

A tudásbázison kívül van egy „támogatási űrlap” vagy jegykezelő rendszer e-mail támogatás, amely felhasználható bármilyen probléma / probléma bejelentésére.

Van egy külső oldal is, amely felhasználható az esetleges hibák jelentésére.

Ez lezárja a biztonsági szakaszt. Részletes tudásbázist és e-mail támogatást kap a jelentések készítéséhez és segítségért.

Előnyök

 • Kiváló megjelenésű és könnyen használható felhasználói felület, amely nem veszélyezteti a biztonságot
 • Lehetőség arra, hogy ne használjon másodlagos e-mailt vagy telefonszámot a feliratkozáshoz, amely teljesen elkülönített élményt nyújt
 • Nincs IP naplózás, követés, nincs hirdetés, nincs metaadat, tehát semmilyen személyes rekord nincs
 • Teljes körű titkosítás a lehető legnagyobb biztonság érdekében. Senki más nem tudja, mi van a beérkező levelek mappájában, kivéve te
 • Az egyik leggyorsabb regisztrációs eljárás, amit valaha láttak. Az egész folyamat körülbelül 4 perc vagy annál kevesebb
 • A VISIONARY terv a ProtonVPN-hez tartozik, hogy tovább titkosítsa a hálózatot és küzdjön a cenzúra ellen

Hátrányok

 • Az ügyfélszolgálat nagyon hiányzott, mivel nincs élő chat lehetősége, amely jobb, mint az e-mail támogatás
 • Az opcionális másodlagos e-mail lehetetlenné teszi a helyreállítást. Biztonságosabb, mivel a fiók bármi mástól független, de kissé kockázatos is
 • Mivel a társaság kevesebb ellenőrzést végez, a moderálás megnehezedik. Például a spamelés problémát jelenthet, mivel az adatok mindig titkosítva vannak.

Következtetés

Tehát miután elkészítettünk mindent, ami a ProtonMail ketyeg, érdemes ajánlani és átváltani 2020-ban és tovább? Egyszerűen szólva:

IGEN. 100% IGEN.

A mai világban, ahol a magánélet és a biztonság prioritássá vált, szükségünk van a ProtonMail-re. Ahol az e-mail szolgáltatások többsége kudarcot vall, az az, hogy külső e-mail / telefon hivatkozásra támaszkodnak, hogy csatlakozzanak a fiókjához.

Ez a külső kapcsolat gyakran manipulálható nyomon követés céljából; jelentkezzen be adataival, és ezeket az adatokat gyakran használja (rád nézve a Gmailt) a hirdetések megcélozására.

A ProtonMail tartózkodik minden külső linktől, és megkapja a megérdemelt e-mail szolgáltatást. Teljes adat titkosítás, hibátlan; a gyors felhasználói felület és a teljes névtelenség teszik a ProtonMail méltó ajánlást.

Kipróbálta a ProtonMail alkalmazást, vagy már régóta használja? Milyen volt a tapasztalata? Van olyan gondolata, amelyet érdemes megosztani? Kérjük, kommentálja lent, és tudassa velünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map