Shopify árképzés (2020): Mire számíthat a terveik és áraik alapján?

A Shopify a világ egyik legnépszerűbb e-kereskedelmi platformja. Úgy értem, nézd csak ezeket az őrült alakokat:


áruház népszerűsége

Tehát természetesen elég sokat írtam a Shopify-ról: áttekintettük a szolgáltatást, összehasonlítottuk a versenytársakkal, és még érdekes statisztikákat kidolgoztunk róla.

De ezúttal a Shopify egyik meghatározott részéről beszélek:

Az árképzés. Duh.

Noha a Shopify nagyszerűnek tűnik, a versenyzőknek nincs hiánya. És az igazat megvallva, bár a Shopify kiváló szolgáltatás, a költségek gyorsan felszámolhatók.

Tehát ha érdekli a Shopify, akkor tudnia kell, ha az ár megéri.

Merüljünk be. Áttekintéssel kezdek minket:

A Shopify árazási tervei

Először hadd mutassam meg Önnek a tényleges árakat, amelyeket megvizsgálunk.

Ez a három fő szint:

üzlet ár

A Shopify egy pár további árazási tervet is kínál:

Az egyik a Shopify Lite, amely csak 9 dollár havonta, és lehetővé teszi, hogy bevásárlókosárot adjon hozzá üzletéhez és eladhassa a Facebookon.

A másik a Shopify Plus, amely vállalati szintű megoldás. Ennek használatához elég nagy vállalkozást kell működtetnie, így az ár szokásos lesz.

Leginkább a cikk három fő árazási tervéről beszélek.

Ennek oka az, hogy erre fog törekedni a legtöbben, és ezeket a terveket vetik figyelembe a Shopify általában.

Még egy megjegyzés az árakkal, amelyek nagyon fontosak:

Ezek az árak feltételezik, hogy havonta fizet, ami az alapértelmezett módszer a Shopify számára.

Miért számít ez??

Tonna szoftverként szolgáltatott (SaaS) társaság az árakat $ _ / hó értékben sorolja fel, de valójában egy éves szolgáltatást számít fel Önnek. A havi ár gyakran egy alattomos módszer arra, hogy olcsón nézzen ki.

A Shopify árai valójában havonta vannak, ami sokkal rugalmasabbá teszi őket.

Megvásárolhatja egy vagy kétéves tervet, amely 10%, illetve 20% kedvezményt kínál.

Tehát, szem előtt tartva ezt az árstruktúrát, merüljünk bele azzal, hogy mit jelent a szám valójában az Ön számára.

A Shopify árainak bontása

1. rész: Mennyibe kerül a Shopify?

Már megmutattam az árazási szinteket, és hamarosan fedezem a további költségeket, de először tegyünk egy gyors átgondolást, hogy a dolgok egyszerűek legyenek:

A Shopify költségei lényegében a következőképpen oszlanak meg:

 • Shopify Lite +, bármit is költenek webes jelenlétére
 • 3 fő Shopify réteg + tranzakciós díjak + domain név + opcionális prémium témák, alkalmazások
 • Ezeket a költségeket havonta fizetik, kivéve ha 1-2 éves kötelezettségvállalást választanak.

2. rész: Melyik az Ön számára legmegfelelőbb árképzési terv?

Ha megpróbálja a költségeket a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni, és már van valamilyen online jelenléte márkája számára – egy weboldal, egy Facebook oldal stb., Akkor a Shopify Lite szintje (havonta 9 dollár) nem rossz.

Ez azonban valóban attól függ, mennyit költenek már online jelenlétére. Ha minimális összeget fizet az online jelenlétért, akkor érdemes megvásárolni egy egyszerű Shopify pénztár-integrációt.

De ha már egy kis összeget költenek, érdemes lehet használni: A) a Shopify egyik fő szintjét, vagy B) egy webhely-készítőt vagy olyan webtárhely-tervet használjon, amely magában foglalja az alapvető bevásárlókosár-funkciókat.

Általában véve a kisvállalkozások és az egyének jól illeszkednek az első szinthez, a Basic Shopify-hoz.

Sokkal drágább, mint a Lite terv, de ez egy sokoldalú megoldást is kínál.

Tehát ha kis márka vagy, és inkább a könnyű használatot kedveli, mivel mindent képes kezelni egy platformon, az Basic Shopify jobb. Ha kicsi vagy, és a különféle szolgáltatások összekapcsolásával szeretné fenntartani a rugalmasságot, a Shopify Lite jobb.

A második és a harmadik réteg ugyanazokkal az alapvető jellemzőkkel rendelkezik (korlátlan mennyiségű termék, kedvezmények stb.), Valamint a tárolási és a sávszélesség-engedélyekkel.

A szintek közötti fő különbségek tehát a fejlett szolgáltatások, nem pedig a teljesítmény:

vásároljon árat melyik terv a legjobb

Korábban az elhagyott kocsi-helyreállító eszköz csak a második és a harmadik szintre volt elérhető, és ez volt az egyik fő oka annak, hogy az emberek a magasabb terveket választották.

Tehát, bár az első terv mostantól sokkal jobb lett ennek a funkciónak a használatához, akkor meg kell kérdeznie magától, hogy vállalkozása elegendő előnyhöz jár-e ezekkel az egyéb kiegészítő funkciókkal:

Az ajándékkártyák akkor hasznosak, ha az ügyfelek száma elegendő és következetes, és a jobb jelentések mindig hasznosak.

A szállítási engedmények nagy ösztönzést jelentenek a szintek frissítésére, ha olyan termékeket árul, amelyeket szállítani kell.

De ha például digitális letöltéseket ad el, nem vagyok biztos abban, hogy a legmagasabb szintre valóban szükség van – az első vagy a második rendben lenne, attól függően, hogy hány eladást hoz be.

Magától értetődik, hogy mindenki esete egyedi. De általában ezek az iránymutatások a terv kiválasztására.

Most nézzünk többet azon többletköltségekbe, amelyek első pillantásra nem jelennek meg:

3. rész: További Shopify-költségek

Az első többletköltség, amelyet figyelembe kell venni, a Shopify tranzakciós díjai. A Shopify az eladások bizonyos százalékát számolja fel alapértelmezett fizetési szolgáltatója, a Shopify Payments használatáért.

Így néznek ki ezek a díjak az egyes fő árazási tervekhez:

shopify ár shopify díjak

Az első szint a legmagasabb összeget fizeti az online kártyavásárlásokért.

Használhat más fizetési feldolgozókat is az üzletében. De ne felejtse el reményeit:

A legtöbb más fizetési feldolgozó saját tranzakciós díjat számít fel, tehát összeadódik a Shopify extra díjaival együtt.

Noha a Shopify fizetési szolgáltatói díjai nem óriási, minden bizonnyal szerencsétlen vonzerő, főleg mivel a Shopify néhány riválisa (például a BigCommerce) NEM számítja ki ezeket a díjakat.

További potenciális költség a sablonok költsége. A Shopify-nak sok sablonja van, de csak kis része ingyenes:

vásárlás ár témája

Ha a bal felső sarkot nézi, akkor csak 8 téma ingyenes, szemben a 64 fizetett témával.

És még ezek az ingyenes sablonok is kissé hasonlók.

Tehát, bár nagyon jól működnek, reálisan sok vállalkozásnak fizetős témát kell vásárolnia ahhoz, hogy robusztusabb webhelyet kapjon.

Az integrációkkal vagy az alkalmazásokkal járó további költségek felmerülhetnek:

shopify ár App Store

A tisztesség kedvéért a Shopify jó választékot kínál. És néhányuk ingyenes.

Sokan fizetnek, de meglehetősen megfizethetőek:

shopify ár App Store

De mások jelentős többletköltséget jelentenek, bármi másért, amit fizet az online webhelyéért.

Ingyenes, akár havi pár dollárig terjedhet, havonta akár 20 dollárig is.

A világosság kedvéért ez nem feltétlenül a Shopify hibája. Ezek közül az alkalmazások közül sok más elérhető más platformon is, és hasonló áraik vannak, és a Shopify több, mint korábban ingyenes és megfizethető alkalmazást kínál.

De ha megpróbálja testreszabni üzletmenedzsmentjét, valószínűleg alkalmazásokat fog használni.

Vannak más költségek is, amelyek nem feltétlenül a Shopify-ra vonatkoznak:

Felkérhet valakit egy téma megtervezésére a Shopify webhelyén, vagy a marketing irányításához. Érdemes frissíteni az árazási terveket, hogy több csapatfiókot lehessen engedélyezni.

Plusz a szállítás, de ez nagyon változó, attól függően, hogy milyen szállítást végez (cseppszállítás, kézi kézbesítés), milyen szolgáltatásokat használ, és a szállítandó termékek jellegétől függően.

Ha valós idejű szállítmányozásra van szüksége (amikor a szállítási díjat a szállítási díjak kerülnek a pénztár oldalára), akkor alapvetően a harmadik szintet kell választania..

Végül a Shopify nem kapja meg ingyenesen domainnevét. Csatlakoztathatja saját domainjét, ha külön regisztrált, vagy vásárolhat egyet a Shopify-tól.

Összességében tehát vannak bizonyos többletköltségek, amelyek bármilyen e-kereskedelmi vállalkozással együtt járhatnak – tervezési és marketing szakemberek felvétele, szállítás és néhány, amelyek a Shopify-ra vonatkoznak.

Noha más platformok fizettek sablonokat, fizetett alkalmazásokat és változtatják a tranzakciós díjakat, tudjuk, hogy van egy jó esély arra, hogy ezeket a Shopify segítségével használja.

Más platformokról beszélve …

4. rész: Shopify árképzés a versenytársak árazásával szemben

Ez a cikk egyik legbonyolultabb része, mivel a Shopify-nak nagyon sok versenytársa van, és mindegyikük különféle módon ellenzi a Shopify-t..

Az egyszerűség kedvéért az alábbiakra koncentrálom:

Először a WooCommerce; Másodszor, más, beépített e-kereskedelmi platformok; Harmadszor, az e-kereskedelmet magában foglaló weboldalkészítők.

Az utóbbi kettő közötti különbségtelenség homályos, de alapvetően az általános célra vezethető vissza: a Shopify maga egy weboldal-készítő, de alapvetően üzletépítő, és a weboldalépítés is ennek része.

Tehát, a WooCommerce:

Ez egy ingyenes WordPress plugin, amely lehetővé teszi, hogy bevásárlókosárot adjon a WordPress webhelyéhez.

Ha önmagában szabad, akkor valóban méltó versenyzővé válik, de itt van a helyzet:

Sokkal több mozgó alkatrészt tartalmaz, és az ár változó. Igen, maga a plugin ingyenes, de érdemes frissíteni, hogy további funkciókat szerezzen.

Plusz, ez feltételezi, hogy már fizet egy házigazdának egy olyan webhelyért, amelyre a WordPress-t telepítette, és valószínűleg TÖBB beépülő modulokért és webhely-témákért fizet, hogy javítsa áruházát.

Tehát nehéz elolvasni, mi a tipikus ár, különösen a Shopify-hoz képest. Ez tényleg attól függ, hogy mennyit akarsz csinálni.

Itt megtekintheti a WooCommerce és a Shopify összehasonlítását, a WordPress és a Shopify összehasonlítását.

Ami a második kategóriát illeti: Shopify vs. hasonló out-of-the-box megoldások, azt mondanám, hogy a Shopify elviszi a tortát.

Nem világos, hogy egyértelmű. A BigCommerce, amely a Shopify egyik legnagyobb riválisa, olyan funkciókat kínál itt és ott, amelyeknek a Shopify nem rendelkezik.

Ugyanez vonatkozik a Volusion-ra, egy másik nagy riválisra.

De végül a Shopify nyeri meg azért, mert ára hasonló, a szolgáltatások MINDEN hasonlóak, de erős webhely-készítővel és fantasztikus szállítási integrációval rendelkezik.

Más szavakkal, ez csak a mindent egyben / minden kerek dolgot csinálja a legjobban. További részletekkel elolvashatja a Shopify és a BigCommerce, illetve a Shopify és a Volusion összehasonlítását.

Végül a Shopify és a weboldal-készítők, akik szintén rendelkeznek e-kereskedelem funkcióval.

Ez bonyolultabb, mert alapvetően attól függ, hogy mit priorizál jobban.

Ha kiemelt fontosságú, hogy olyan szuper sima webhelyet hozzon létre, amely portfólió vagy más művészi célból, a Squarespace lehet jobb fogadás (olvassa el többet a Shopify-tal kapcsolatos részletekről itt)..

Ha továbbra is prioritást jelent egy weboldal létrehozása, de nem vagy olyan, mint a SquareSpace művészi, egyéni alkotói érzése, akkor a Wix valószínűleg jó.

A Wix e-kereskedelem-alapú tervei nagyjából megegyeznek a Shopify-val, de inkább olyan, mint egy nagy kapacitású webhely-készítő, amely bevásárlókosár-funkciókat is tartalmaz.

Ez jól fog sikerülni, de ha az elsődleges prioritás az online értékesítés, a Shopify továbbra is nyer. Mint általában, itt további információkat megnézhet.

Tehát összesen?

A Shopify néhány versenytársa nagyobb ütést hozhat a dollárért, de csak akkor, ha érdekli, hogy mi rangsorolja azt, amit ők rangsorolnak..

Ha prioritást élvez a rugalmasság és a barkácsolás szempontjából, akkor a WooCommerce a legjobb.

De ha csak egy internetes vállalkozást próbál felépíteni egy platformon, egy adott időszakban (különösen, ha el akarja szállítani), akkor a Shopify valószínűleg a legjobb.

5. rész: Shopify GYIK

Hogyan lehet a Shopify hasznos pénzt megtakarítani a szállítás során?

A vállalkozás szállításának jellegétől függően a Shopify kedvezményeket biztosíthat.

Ha cseppszállításokkal jár, amikor nem tartja fenn az általad kínált termékek fizikai leltárát, és hagyja, hogy harmadik felek tárolják és kiszállítsák az Ön számára, a Shopify jól felszerelt.

A Shopify integrálódik az Oberlo-hoz, egy népszerű cseppszállításhoz. És…

áruház ára oberlo

Az Oberlo ingyenes, ha a Shopify-val használják.

Ezen felül a Shopify főszinteken szállítási engedményeket nyújt:

Alapvetően a Shopify versenyképes árakat biztosított a nagyobb szállítókktól, amelyek nem garantálnak jelentős árengedményeket, de az ár nagy részét engedményezhetik.

Ráadásul az utóbbi két réteg USPS elsőbbségi postai köbárakkal rendelkezik, amely alapvetően kedvezményes áron csökkenti a kis, de nehéz csomagok szállítási díjait.

Tehát minden kétséget kizáróan a Shopify egyik árképzési vonzása az, hogy pénzt takaríthat meg, ha sok szállítást tervez.

Van-e e-mail tárhely a Shopify terveivel együtt??

Bár az e-mail tárolást és legalább néhány e-mail beérkezett üzenetet tartalmaz a legtöbb tárhelyszolgáltatás, sajnos a Shopify egyik terve sem jár ezzel.

Van-e sávszélesség vagy tárolási korlátozás bármelyik tervnél?

Dehogy. Míg sok tárhely-terv állítólag „korlátlan” sávszélességet vagy tárhelyet kínál, anélkül, hogy teljes mértékben megtenné, a Shopify valóban így van.

A terv frissítésének oka elsősorban az lesz, ha jobb szolgáltatásokhoz akar hozzáférni, nem pedig jobb tárolási vagy sávszélesség-kapacitáshoz..

Következtetés

Tehát, bár mindenki más helyzetben van, úgy gondolom, hogy a Shopify jó választás a legtöbb olvasó számára.

Ha csak a „vásárlás” gombot akarja a meglévő berendezésen, akkor ezt alacsony havi áron kaphatja meg.

Hosszú távon azonban olcsóbb lehet, ha egyszerűen csak olyan gazdagépet vagy weboldal-készítőt választ, amelyhez tartozik az e-kereskedelem funkciója, ahelyett, hogy fizetne a gazdagépről és a Shopify Lite.

Valójában ez a három fő szint, amely érdekes. A szintek frissítésében a fő különbség a kiegészítő funkciók között van: a teljesítmény és a tárolás ugyanaz lesz.

Tehát az a hívás, hogy az Ön által bemutatott kiegészítő szolgáltatások – ajándékkártyák, élő szállítási díjak – indokolják-e a magasabb árakat.

Ezenkívül valószínűleg fizetnie kell egy prémium témáért, és telepítenie kell néhány bővítményt, bár a költségek ezek között változhatnak.

A Shopify gyorsan meg drágulhat, és ez csak az igazság.

A Shopify ugyanakkor számos eszközt kínál a dobozból, és ha tudja, hogy mit csinál, a Shopify-val is összességében csökkentheti költségeit..

A legreálisabb dolog, amit elmondhatok, hogy tesztelje magát a Shopify-n!

Próbálja ki ingyen a Shopify-t

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map