Shopify vs. BigCommerce: A legfontosabb különbségek, amelyeket tudnod kell (2020)

Megjegyzés: Mindkét platformon teszteltük. Ennek alapján összehasonlítást végeztünk, amely segít eldönteni, melyik lenne a legmegfelelőbb.


Az e-kereskedelem webhely-készítésének világában van néhány óriás. Talán a legnagyobb ezek közül a Shopify: 2006-os alapítása óta több mint 72 milliárd dollár forgalmat dolgozott fel – egy kis ország GDP-je.

Ez a megdöbbentő mennyiség messze különböztette a Shopifyt a többi versenytársától.

Van azonban egy konkurens bevásárlókosár és e-kereskedelmi platform, amely jelentős befolyást gyakorol a sajátjára.

Ez a BigCommerce lenne; hasonlóan a Shopify-hoz, a BigCommerce egykor egy induló vállalkozás volt egy kis csapattal, amely az évek során léggömbölyödött.

A 2009-es alapítása óta a BigCommerce 17 milliárd dollár forgalmat dolgozott fel; bár a Shopify valósághű alakjától távol, a BigCommerce minden bizonnyal úgy döntött, hogy a versenytől a Shopify egyik fő riválisává válik.

Ráadásul a BigCommerce a világ számos vezető márkája, például a Toyota, a Motorola, a Camelbak és a Ben választott platformjává vált. & Jerry’s (többek között).

Szóval, hogyan hasonlítják össze őket a minőség szempontjából? Vajon a BigCommerce árazása legyőzi fő riválisait? Biztosítja-e a Shopify több ezer alkalmazottja, hogy jobb ügyfél-támogatást nyújtson, mint a BigCommerce százai? Melyik szolgáltatás összességében jobb?

Ebben az áttekintésben összehasonlítom a két platformot a tapasztalataim és a tények alapján. Nehéz, de ezek a platformok kiváló szolgáltatásokat kínálnak: tehát derítsük ki, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára!

Árazás

Az első dolog, amelyet valószínűleg megnéz, az árazás … szóval hozunk ki egy nagyítót.

A Shopify három alapszintű és két speciális réteggel rendelkezik. Az első ilyen különleges szint a Shopify Lite: ez havonta 9 dollár, alapvetően a Facebookon és a Facebook Messengerön történő értékesítésre vonatkozik..

Shopify-lite

A második a Shopify Plus, amely nagyvállalatok számára szól: kapcsolatba kell lépnie valakivel, hogy tárgyaljanak erről az ügyről..

A három fő szint az Basic Shopify havonta 29 dollár, a Shopify havonta 79 dollár, az Advanced Shopify havonta 299 dollár..

shopify árképzés

A BigCommercenek három fő szintje és egy speciális szintje is van. Ez a speciális szint a nagyvállalatok számára is érvényes: Az Enterprise egyedi árakat alkalmaz az érdeklődők számára.

A három fő szintet szorosan árazzák a Shopify’s: a standard havi 29,95 dollár, Plusz havi 79,95 dollár, a Pro 249,95 dollár havonta, és az Enterprise egyedi árazással rendelkezik..

Bigcommerces Pricing-BIGCOMMERCE

Ha évente fizet, szemben a havi összeggel, a Plus és a Pro 10% -kal csökken, 71,95 és 224,95 dollárra..

Noha igaz, hogy az első két réteg valamivel drágább, az e-kereskedelem megoldásait komolyan fontolózó személyek tudják, hogy a dollár elhanyagolható a dolgok rendszerében.

A legtöbb ember egyébként nem fizet havonta, de egy vagy több éven át tartó szolgáltatásért – ezáltal a BigCommerce oly módon olcsóbb lesz.

Ennek ellenére még mindig nem gondolom, hogy a második vagy harmadik szintű szolgáltatást kereső vállalkozások 10–20 dollár közötti különbsége minden egyéb ellen számít..

Érdekesebb a különbség az Advanced Shopify és a BigCommerce Pro között: havi 50 dolláros különbség. Ha egy vállalkozás már fontolóra veszi e szintek egyikét, akkor valószínű, hogy ez a különbség sem túl jelentős.

Csak arra az esetre mondhatjuk, hogy a BigCommerce jobb harmadik szintű árakat kínál.

Összességében a Shopify és a BigCommerce nagyon hasonló árlistákkal áll elő.

A Shopify olcsóbb opciót kínál, de ez egy nagyon kicsi lehetőség, és a BigCommerce szignifikánsan olcsóbb harmadik szintű opciót kínál..

E távolságokat eltekintve az első két szint – valószínűleg a legnépszerűbbek között – szinte azonos dollár-értékkel jár.

Miközben a két társaság az árhoz viszonyítva összességében kötött, nézzük meg jellemzőik összehasonlítását … a dolog valójában meghatározza, hogy melyik a jobb üzlet.

Jellemzők

Tehát mind a Shopify, mind a BigCommerce hasonló áron készül, adnak vagy vesznek el néhány különbséget.

Hogyan összerakódnak a funkciók a közel azonos árú első két szintnél, és hogyan rakhatók össze a csomagok esetében, jelentős árkülönbséggel?

A kis üzlet indításához a BigCommerce Standard és az Basic Shopify korlátlan mennyiségű terméket kínál, értékesítési csatornákat kínál a közösségi média oldalain, márkás online áruházakon és az összes alapvető eszközt, amelyek az online áruház felállításával járnak..

Ezt követően a különbségek felhalmozódnak: Az Basic Shopify elhagyott kosár-helyreállítási és kedvezménykódokat kínál.

Az alapvető Shopify tervben

A BigCommerce Standard kedvezményeket, kuponokat és ajándékkártyákat biztosít Önnek – az utolsó kettő csak a Shopify második szintjére érhető el..

BigCommerce Standard terv

Sőt, a BigCommerce szabványnak korlátlan személyi számlája van, míg a Shopify nem kínál korlátlan számlát három szintjére: az Advanced Shopify maximális száma 15.

A BigCommerce Standard emellett engedélyezi a termékértékeléseket és -értékeléseket, a szállítási címke kedvezményeit, a valós idejű szállítási árajánlatokat, a jobb jelentési eszközöket és az egyoldalas fizetést. Az egyetlen dolog, amit a Shopify valójában a belépő szintű BigCommerce-nál tapasztal, az elhagyott kosár helyreállítás – fontos, de nem minden.

Mellesleg: a Shopify egyetlen oldalán nem rendelkezik pénztárral egyetlen rétegére sem. A Shopify összes pénztárának háromlépcsős folyamata van, amely meglepően elavult az e-kereskedelemben használt nagy név számára.

Eközben a harmadik szintű opcióik körülbelül azonos mértékben állnak egymással szemben. Vannak olyan dolgok, amelyeket a BigCommerce felsorol, és amelyeket a Shopify nem tesz – azonban a tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy ennek inkább az az, hogy az elemeket osztályozzák, mint az eszközök számának jelentős különbsége..

Ez a következőt hagyja számunkra: az első két szintet egyenletesen árazzuk, de a BigCommerce nagyobb funkciók listáját kínálja.

A Shopify és a BigCommerce harmadik szintje egyenletesen szerepel, de a BigCommerce ára körülbelül 50 dollárral alacsonyabb..

Tehát, bár a Shopify továbbra is nagyon jól bemutatott – valószínűleg mindent tartalmaz, amire szüksége van -, azt mondanám, hogy a BigCommerce valamivel több érték-funkciót kínál.

De bár mindkét termékkel rengeteg együttműködés zajlik, milyen könnyű ezeket ténylegesen használni?

Egyszerű használat

A Shopify és a BigCommerce évek alatt több milliárd dollárt dolgoztak fel az értékesítésben: ezzel együtt mindkettő bebizonyította az e-kereskedelem platformjainak értékét..

A vállalkozásoknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek nemcsak költséghatékonyak, hanem időhatékonyak is: más szavakkal, a jól ismert szolgáltatásokon túlmenően, bizonyos szintű használhatósággal kell rendelkezniük..

Szóval, hogy e két titán hogyan rakódik össze??

Íme a könnyű válasz: nagyjából megegyeznek, de a Shopify egy kicsit felhasználóbarátabb.

Ennek nem szabad ellentmondásosnak lennie – elvégre az az oka, hogy a BigCommerce az e-kereskedelem népszerűsége szempontjából a második helyen áll a Shopify mellett, mert az egyszerűen használható és fedélzeti.

Úgy gondolom azonban, hogy a Shopify jobban tökéletesítette a könnyű használatot, mint a kis testvére.

A Shopify egyszerűbb elrendezéssel rendelkezik, ami könnyebb a szemén, és talán gyorsabb is.

shopify műszerfal

Az egyetlen valódi különbség az esztétikától eltekintve a Shopify legtöbb menüpontja a bal oldalon található, de a BigCommerce legtöbbjének eszköztára az oldal tetején található – én személy szerint az előbbi egy kicsit gyorsabb és könnyebb dolgozni, de ez csak nekem.

nagykereskedelmi műszerfal

A Shopify sokkal magyarázóbb anyagot tartalmaz az áruház tényleges felállítási folyamatában. Remélhetőleg nem lesz szükséged rá, ám ennek ellenére is hasznos.

Ez nem azt jelenti, hogy a BigCommerce zavaró. Végül, ha valóban összezavarja a BigCommerce, akkor a Shopify is összezavarja – a probléma az e-kereskedelemhez való alkalmazkodáshoz és általában a bevásárlókocsik beállításához vezetne..

Annak ellenére, hogy mindkettőt könnyű használni, a navigálás számomra gyorsabb volt a Shopify-ban. Ez nem hatalmas különbség, de mégis észrevettem.

Vevőszolgálat

Az olyan átfogó szoftverdarabok esetében, mint a BigCommerce és a Shopify, a könnyű használatot természetesen befolyásolja az ügyfélszolgálat minősége.

Azonnal megkapom a jó hírt: mind a Shopify, mind a BigCommerce erős ügyfél-támogatási szolgáltatásokkal rendelkezik.

Valójában ezek a legjobb SaaS-cégek az ügyfélszolgálat szempontjából. Mint a legtöbb tárhely- és bevásárlókosár-társaságnak, ezeknek a kettőnek lehetősége van közvetlen kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálati képviselőkkel – amire egy pillanat alatt jutunk el..

Helyi információs tartalommal is rendelkeznek, és itt állnak kitűnővé.

Kezdjük a BigCommerce-vel: A BigCommerce egy csomó ingyenes webináriumot, egy blogot, egy közösségi fórumot és egy tudásbázist kínál.

Ezenkívül sok dokumentációt kínál a Stencilről, a BigCommerce theming motorjáról és az API dokumentációjáról. Ez néhány olyan dolog, amelyet a csapata fejlesztői hasznosnak találhatnak.

bigcommerce stencil dokumentáció

Az első négy felsorolt ​​tétel kissé szükséges – a tudásbázis és a webináriumok szinte univerzálisak, a blogok és fórumok nagyon gyakoriak. A BigCommerce mindazonáltal ezeket nagyon jól végrehajtja.

Noha a BigCommerce nem olyan nagy, mint a Shopify, nagyon lenyűgözőnek találtam a közösséget. Még mindig sok ember foglalkozik a problémákkal és kreatív ötleteket tesz közzé. A fórum minden bizonnyal elég élénk, ha érdekli.

A Shopify egy lépéssel tovább megy a dolgokon, ezért tartsa be a biztonsági öveit.

A Shopify kínálja: tudásbázist, az úgynevezett segítségoldalunkat; „Útmutatók”, amely alapvetően infographic-ebook hibridek gyűjteménye; „Akadémia”, amely alapvetően különböző témákra vonatkozó kurzuskészlet, amelybe beiratkozhat; podcastok, amelyek közül csak két lehetőség van; üzleti enciklopédia; e-kereskedelmi egyetem, amely sokat átfedésben van az útmutatókkal; egy ingyenes eszközöket felsoroló oldal; közösségi fórum, amely az e-kereskedelmi egyetem részhalmaza; Shopify „Burst”, amely ingyenes stock fotók gyűjteménye; és végül: a Shopify „Polaris”, amely egy kevésbé ismert webhely, amely szélsőséges részleteket mutat a Shopify tervezési szabványainak vonatkozásában azok számára, akik a Shopify üzleteket építik ügyfeleik számára..

shopify tudásbázis

Hú, ez egy csomó cucc. Kicsomagoljunk egy kicsit: néhány cucc inkább bolyhos, mint anyag.

Nagyon sok olyan webhely kínál ingyenes stock fotókat, és egy üzleti enciklopédia feltehetően nem elengedhetetlen az induló vállalkozások számára (és ha ez is van, akkor a Google-nak is működnie kell ezen)..

Őszintén szólva szeretném, ha a Shopify ezeket a dolgokat jobban megszilárdítja. Kicsit lenyűgöző – mi a legjobb forrás az első lépésekhez? Ennek ellenére a Shopify Polaris, a Burst, az akadémia, az útmutatók és az ingyenes eszközök oldala nagyon hasznos.

Összességében a Shopify helyszíni információs anyagát kaotikusnak, de hasznosnak és átfogónak írnám le.

A BigCommerce kevesebb anyaggal rendelkezik, de nem hiszem, hogy az ügyfelek szenvednek – elég a megfelelő anyaggal, egyszerűbben formázják, és lényegesen tartják a dolgokat.

A helyszíni információs tartalmakon kívül milyen a képviselők is?

shopify chat 1

shopify chat 2

A válasz körülbelül másfél percet vett igénybe, és a kérdésre közvetlenül válaszolt, hely és idő pazarlásával. Ez egy nagyon ideális élő csevegési élmény.

Úgy találtam, hogy a BigCommerce nagyjából ugyanúgy működik; Noha az élõ chattel kapcsolatos tapasztalataim nem voltak kiválóak, sosem csalódtak engem sem.

Itt el lehet jutni, hogy mind a Shopify, mind a BigCommerce nagyszerű élő csevegéssel és ügyfélszolgálati képviselőkkel rendelkezik.

Mindkettőnek van egy csomó helyszíni anyaga, ami nagyon hasznos. Nem hiszem, hogy bárki úgy fogja érezni, hogy szükségletei kielégítettek az ilyen anyagoktól, mindazonáltal azt mondhatjuk, hogy a Shopify-nak több.

Noha a Shopify erőforrásai sokkal zsúfoltabbak és sokkal inkább bolyhosak, van még néhány további dolog, amit a BigCommerce nem.

Ez, és az a tény, hogy a Shopify közössége általában nagyobb, azt jelenti, hogy az ügyfélszolgálat általánosságban nyereséget jelent a Shopify számára, bár ez sem jelent jelentős vereséget a BigCommerce számára.

A biztonság és a megbízhatóság összehasonlítása

A biztonság és a megbízhatóság két olyan dolog, amelyet mindig szem előtt kell tartania, amikor mérlegeli a tárhelyi platformot. Amikor az üzleti tárhelyet, a bevásárlókocsikat és az e-kereskedelem megoldásait veszi figyelembe, ez a két dolog még fontosabbá válik.

Szégyen, ha személyes webhelye lejár, vagy feltört rá. Ha üzlete lemegy, pénzt veszít, és valószínűleg a csalódott ügyfelek jövőbeli jövedelmeit is. Mind a Shopify, mind a BigCommerce sok pénzt költözött – ez azt jelenti, hogy biztonságban vannak?

Bizonyos mértékben, igen. Ezt azonban egy szemnyi sóval kell bevenni. És melyik társaság működik jobban? Lássuk.

A Shopify biztonsága szempontjából kevésbé átlátható, ami általában rossz jel. Weboldaluk arról szól, hogy a PCI DSS-nek megfelelőnek kell lenniük (ez azt jelenti, hogy megfelelnek az információbiztonsági szabványnak, amelyet a fizetési kártya-társaságok tanácsa határozott meg), de erről szól.

A Shopify az 1. szintű PCI DSS-kompatibilis – a lehető legjobb tanúsítvánnyal.

bolti biztonság

Ez nagyon jól hangzik, de valójában elég szokásos – magától értetődik, hogy egy nagyobb e-kereskedelmi szoftver megfelel a PCI szabványoknak.

A Shopify SSL-tanúsítványokat és néhány további biztonsági eszközt is kínál, de őszintén szólva, ez annyira alapvető, hogy nem igazán akarom számolni a biztonsággal.

A BigCommerce jobban előre látja a biztonsági intézkedéseit. Ezek szintén megfelelnek az 1. szintű PCI-nek, 99,99% -át és 100% -át az üzemidőt kihirdetik a kiberhét (a fekete péntek és a kiberhétfő hétfő időszakában), a DDoS védelem, a helyi szintű HTTPS és számos egyéb biztonsági protokoll során..

A BigCommerce üzemideje 99,99%

Külsőleg ez a BigCommerce hangzását jobbá teszi. Valójában a Shopify és a BigCommerce nagyjából azonos. A Shopify védekezésének legtöbbje azonos, ám ezeket nem részletezi pontosan.

Ezenkívül a Shopify és a BigCommerce is kiváló üzemidővel rendelkezik – a BigCommerce inkább hangsúlyozza. Tapasztalataim szerint nincs sok különbség a vállalatok által alkalmazott intézkedések között.

Különbség van a fiókja és a webhely védelme érdekében tett további lépéseiben. Mind a BigCommerce, mind a Shopify rendelkezik alkalmazásboltokkal, amelyek jó biztonsági alkalmazásokat is tartalmaznak. A Shopify azonban sokkal robusztusabb alkalmazás-áruházat és egy nagyobb közösségi építési szoftvert kínál a Shopify platformon.

Ezért azt mondanám, hogy a BigCommerce és a Shopify biztonságának nagyjából azonos minősége van, és mindkettő nagyon jól teljesít, de a BigCommerce nyitottabb a megtett intézkedések iránt, és a Shopify nagyobb választéka biztonsági eszközöket kínál a felhasználók számára.

Következtetés

Mind a Shopify, mind a BigCommerce árát szorosan összekapcsolják, de a BigCommerce kissé olcsóbb, ha évente fizetik a második szintű számlájáért, és általában olcsóbb a harmadik szintű számlájáért..

Noha ezek az árkülönbségek nem hatalmasak, a BigCommerce még több funkciót kínál az első két réteghez, egészen arra a pontra, hogy jobbnak tartom ezt az alapszintet.

A Shopify-nak rengeteg funkciója van, és a kisebb vállalkozásoknak jól kell csinálniuk az első szintjét – bizonyos mértékben, a Shopify nem sorol fel mindent annyira részletesebben, mint a BigCommerce..

A BigCommerce azonban továbbra is teljes körűen megjelenik hasonló árakon, tehát azt mondanám, hogy durván a jobb üzlet.

Ami a könnyű használatot illeti, a két nagyjából megegyezik, de a Shopify egy kicsit könnyebb a szemén, és hatékonyabb navigációval rendelkezik, legalábbis véleményem szerint.

A könnyű használat, mint általában, ügyféltámogatás: mindkét platformon nagyszerű ügyfélszolgálat áll rendelkezésre. Mindkettő nagyszerűen felveszi a kapcsolatot a képviselőkkel, és a helyszíni információs és oktatási tartalom mindkettő számára jó.

A különbség az, hogy a Shopify sokkal több tartalommal rendelkezik, de sokkal kaotikusabb és tele bolyhosabb, mint a BigCommerce tartalma – ami egyszerűbb és koncentráltabb. Mindazonáltal azt mondanám, hogy a Shopify általánosságban jobb ügyfélszolgálatot és erőforrásokat kínál.

Mind a Shopify, mind a BigCommerce a biztonság és a megbízhatóság szempontjából is kötődik. Mindkettőnek van alkalmazás-áruháza, amely biztonsági eszközöket is tartalmaz, de a Shopify alkalmazás-áruházai kicsit robusztusabbak.

Összességében azt mondanám, hogy a BigCommerce jobb üzlet, mint a Shopify – ez az alsóbbrendű győzelem!

Kisebb vállalkozások és azok számára, akik kevésbé tudnak technológiát igénybe venni, azt hiszem, hogy a Shopify olyan széles körű ügyfélszolgálatot és népszerűséget élvez, hogy ez a jobb választás lehet.

Mindkettő sokat hoz az asztalhoz – ha nem lennének, nem dolgoznának fel több tízmilliárd dolláros tranzakciót!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map