SmarterASP.net áttekintés: Tudnivalók a terv megvásárlása előtt (2020)

Amikor először megnéztem a SmarterASP.net webhelyét, kissé felvázoltam. Úgy értem, hibáztathatsz engem?


smarterasp honlap

A SmarterASP.net első pillantásra kissé csalódottnak tűnik, de egy mélyebb merülés rávilágít arra, hogy valójában egy nagyon jó hírű hosting cég.

Példa erre: A SmarterASP-nek eddig több mint 430 000 ügyfele volt. Ez nagyon kevés a nagyobb hosting cégekhez képest, amelyek több millió ügyfelet állítanak össze.

De abszolút értékben a SmarterASP.net sok embernek még mindig fizetnie kell a szolgáltatásaiért. Azt állítják, hogy többnyire szóbeszéd révén szereznek ügyfeleket, és nem sokat hirdetnek (ez magyarázhatja, miért sokan még nem hallottak róla).

És még lenyűgözőbb? A SmarterASP.net 1999 óta működik, így 20 éves lett – sokkal idősebb, mint sok más, népszerűbb hosting cégnél..

Tehát nyilvánvaló, hogy a SmarterASP egy „igazi” hosting szolgáltatás. De tényleg megéri-e időt vagy pénzt?

Ezen a ponton könnyű úgy tekinteni a SmarterASP-t, mint egy rossz szolgáltatási szolgáltatást, amelyért néhányszázezer ember fizetett, majd elhatározta, hogy távozik (ez magyarázza annak kis méretét)…, vagy pedig a host világ rejtett gyöngyszemeként, amelyet csak néhánynak megtalált.

Nos, gondoltam néhány kérdést, amikor először megnéztem a SmarterASP.net-et. Aztán válaszoltam nekik, saját magam tesztelve a SmarterASP-t.

Készen állsz arra, hogy hallja, amit megtanultam Most kezdjük el az első dologgal, amely a legtöbb gondolatunkon áll:

üzemidő

Az Uptime a legtöbbünk számára a legnagyobb gond. Függetlenül attól, hogy online áruházat működtet, amelynek állandóan gyorsnak kell lennie, vagy személyes blogot, akkor fizet, ha webhelye fel van állítva.

Mivel a SmarterASP.net egy kisebb vállalat, érdeklődhet, mennyire megbízható az üzemidő. A kis tárhelyszolgáltatóknál mindig fennáll a kockázat – néhány rossz, más látványos.

A SmarterASP.net tesztelése után elmondhatom, hogy inkább az utóbbi felé mutat. Nem havonta 100%, hanem általában felfelé 99,95% legalább.

A SmarterASP.net, mint sok más gazdagép, 99,9% -os rendelkezésre állási időt garantál.

De a SmarterASP annyira magabiztos abban, hogy képes teljesíteni, és ezt kínálja Önnek:

smarterasp uptime

Igen. Minden tapasztalt leállási óráért ingyenes HÓNAPot kapsz a tárhelyért. Természetesen, még 99,9% -nál is, eltart egy ideig, hogy egy óra leállást elérjünk.

A teljes részletet itt megtekintheti az üzemidő-kalkulátorunk segítségével, de a 99,9% -os üzemidő egy hónap folyamán összesen 43 perc állásidőt jelent..

Ennek ellenére két fontos dolog, amelyet meg kell jegyezni: Először is, a 99,9% nem olyan szám, amelyre törekedni kell, még akkor is, ha magasnak hangzik. Azt mondanám, hogy 99,95% és felfelé jó.

Másodszor, a SmarterASP ritkán csökken 99,9% -ra, annak ellenére, hogy legalább ennyit garantál.

És mint a megbízható működési ideje, a SmarterASP.net számomra is nagyon gyors volt.

Összességében a SmarterASP.net nagyszerű indulást mutat az erős üzemidő és válaszidők mellett, nem is beszélve a kompenzációról, amikor az üzemidő 99,9% alatt esik..

Eddig olyan jó, igaz?

Nos, még nagyon sok van a SmarterASP számára annak, hogy rosszul teljesítsen. Folytassuk a nyomozást!

Egyszerű használat

Könnyű használat egy vegyes táska. Néhányan kísértésnek fogja hagyni ezt a részt (néhányan valószínűleg már kihagyták ezt a részt).

Másoknak valóban szükségük van rá és tudják. Néhány embernek könnyebb hostra van szüksége, de nem tudják.

Az elvitel itt az, hogy a könnyű használat általában fontos, bár változó mértékben.

Most hadd adjak meg a választ: a SmarterASP.net nem a leginkább felhasználóbarát webtárhely.

Az egyik oka annak, hogy miért rejlik a nevében. Az ASP.NET valójában egy bizonyos típusú tárhely – erről bővebben itt olvashat.

Íme a rövid verzió: A legtöbb megosztott web hosting szolgáltatás a PHP-t használja. Az ASP.NET különbözik a PHP-től, de alapvetően keretet kínál dinamikus webhelyek vagy alkalmazások létrehozásához.

Az ASP.NET egy nyílt forráskódú keret, azaz minden fejlesztő láthatja és módosíthatja, és különösen a webdesigner használja.

Az is ismert, hogy általában gyorsabb és olcsóbb.

Itt van a dolog: ha még nem tudott erről, akkor vegye figyelembe, hogy a SmarterASP.net fő előfeltétele valószínűleg repült a feje felett.

Most, mielőtt félne, ne aggódjon – a SmarterASP.net továbbra is működik, mint a legtöbb más hosting cég, amennyire az alapok.

Kiválasztja a csomagot, megvásárolja azt, összekapcsol egy domain-t valahol másutt, vagy megvásárolja a SmarterASP-n keresztül, és jó.

De a legfontosabb dolog az, hogy a SmarterASP.net a technikailag képzettebb emberek szem előtt tartásával készül.

Tehát ebben az esetben a szolgáltatás beállítása nem olyan, mint a kezdők számára. Később bővebben beszélek erről, de például az ingyenes domain nem tartozik ide.

Talán még ennél is fontosabb, hogy a SmarterASP.net nem tartalmaz natív webhely-készítő alkalmazást. A legtöbb nagyobb házigazda megteszi, és még akkor is, ha építőik nem a legjobbak a világon, hajlamosak a felhasználók számára nagyon egyszerűvé tenni a dolgokat.

Ne aggódjon – továbbra is használhat egy kattintással történő telepítést a tartalomkezelő rendszer (például a WordPress) meglehetősen egyszerű eléréséhez.

Ráadásul a kezelőpanel a dolgok általánosságban egyszerűvé teszi. Bár ezen a jegyzeten…

smarterasp kezelőpanel

Igen, ez nem a közönséges cPanel márka, hanem egy natív vezérlőpanel.

Ez valójában nem fog befolyásolni túl sokat, mivel az alapok megegyeznek … de ha megszoktad a cPanel alkalmazást (amit legtöbb más házigazda használ), akkor újra be kell állítania.

Noha a SmarterASP-ben nincs sok felhasználóbarát cucc, érdekes szolgáltatást kínálnak.

Ezt nézd:

smarterasp könnyű használat

Igen, ez az a szokatlan szolgáltatás, amelyet elvárhat egy kisebb hosting cégtől.

Röviden: a SmarterASP.net fejlesztői ingyenesen kezelhetik az alapvető programozási feladatokat.

Még egyszer, BASIC munkahelyek. Ez azt jelenti, hogy nem kérheti meg ügyfélszolgálatától, hogy a semmiből hozzák létre az Ön webhelyét.

Valószínűleg van esély arra, hogy kevés vagy semmilyen programozási ismerete sincs, és használhat néhány csípőt itt-ott a WordPress webhelyén, például.

Ez a fajta dolog, amelyet ingyenesen megszerezhet a SmarterASP.net alkalmazásból, ami rendkívül hasznos. Sőt, ez a hosting cég elég szilárd és figyelmes ügyfélszolgálattal rendelkezik … de erről később még többet megtudhat!

Összességében a SmarterASP.net nem erős a könnyű használaton, de jó erőforrásokat kínál, ha inkább közbenső felhasználó vagy.

Ez nem szörnyű, mivel a célközönségnek nem lesz valódi panasza, de az intuitívabb platformot vagy könnyebb felépítést igénylő emberek küzdenek.

Ezen a ponton a SmarterASP.net nem néz ki túl rosszul, még akkor sem, ha nem mindenki számára elérhető. Kész arra, hogy mélyebben belemerüljön valami fontosba?

Következö:

Árképzés és szolgáltatások

Az Uptime fontos, és a könnyű használat jó tudni, de fogadok, hogy a másik dolog, amit tudni akarsz, az, hogy mit fizet a SmarterASP, és milyen funkciókat kap ezekkel az árakkal.

Nem fogom megvárni. Kezdjük az árakkal:

smarterasp árak

Oké, legyünk őszinték: ez őrülten alacsony. Úgy értem, ugyanaz az ártartomány, mint a GoDaddy vagy a Bluehost, amelyek híresek, hogy megfizethetőek.

Az alap meglehetősen standard a belépési szintű tervhez. De a prémium meglehetősen alacsony egy harmadik szintű megosztott tárhely-tervhez, és társult vállalkozásként történő ingyenes tárhely-felépítés nagyon jó.

Van itt valami igazán fontos rámutatni: a SmarterASP.net árai olcsók sok más hosting cég megosztott terveivel összehasonlítva.

De az árak még az első év után olcsóbbak. Ez az oka annak:

A tárhelyszolgáltatók VAST többsége az első évben alacsonyan osztja meg a megosztott hosting árakat, majd megújításkor jelentősen növeli az árakat. Például egy belépési szintű terv az első évben havonta 2–3 dollár, a második évtől pedig havonta 7–10 dollár..

De nem erről van szó a SmarterASP.net esetében. Az árat, amit látsz, kapsz, amíg felmondod a szerződést.

Ez azt jelenti, hogy ez messze az elérhető legolcsóbb tárhely-készletek. Az egyetlen másik letelepedett vállalat, akit tudok erről, a FastComet, tehát a SmarterASP.net itt nagyon ritka.

A kérdés most az, hogy mit kapunk az alacsony árak miatt. Itt található az áttekintés:

smarterasp funkciók

Valójában nem túl rossz! Az alapterv valami olyat vár el: egy webhely, a szokásos hosting specifikációk.

De az előzetes terv (második szint) akár 6 webhelyet is lehetővé tesz, ami több, mint néhány nagyobb társaság második szintre kínál.

Nagyon jó a korlátlan tárhely és sávszélesség elérése, főleg mivel az első szintre engedélyezték. Sajnálatos módon az SSL csak a második és a harmadik rétegtől ingyen szerepel.

A korlátlan tárhely / sávszélesség méltó kompromisszumnak tűnhet a belépési szinten, de az igazság az, hogy a legtöbb fogadó céggel belépő szintű tervben részt vevő emberek nem ütköznek a terv korlátaiba.

Ennek oka az, hogy a megosztott tárhely-terv „korlátlan tárolása” valójában túlzás. Ha mindenki kihasználná a korlátlan tárhely előnyeit egy megosztott szerveren, akkor az egész szolgáltatás nem működne, és a vállalatok arra kérik az embereket, hogy korlátozzák a frissítést.

Ezzel szemben manapság az SSL szabványos. A legtöbb meglátogatott webhely, legalábbis a nagyobb, SSL-t használ, és a böngészők általában figyelembe veszik, amikor egy webhely nem rendelkezik SSL-védelemmel.

A rövid változat az, hogy bár a belépési terv nagyszerűnek tűnhet, mivel korlátlan tárhely van, ez önmagában nem olyan csodálatos üzlet… és az SSL hiánya nagyon sajnálatos.

Más tulajdonságokra azonban.

A domain nevek nem szerepelnek ingyen, mivel sok más hosting társaságnál. De továbbra is megvásárolhatja azokat a SmarterASP.net webhelyen, évente 12 dollárért (ami nem rossz), vagy csatlakoztathatja sajátját.

Valami, ami nagyszerű minden A fizetett tervek korlátlan e-mail fiókot kapnak. Csak az utóbbi két terv kapja meg az e-mail lista szolgáltatásait, de az a jó, ha az elején nem korlátozza az e-mail.

És bár valószínűleg alábecsültem a korlátlan tárhelyet, ez elég jelentős:

A smarterasp jellemzői az ssd

Az összes tárolás SSD, amely gyorsabb és biztonságosabb.

Noha az SSD tárolás egyre népszerűbb, sok vállalat korlátozza a tárolási korlátozásokat, ha az SSD tárolás, és „korlátlanul” tartja, ha a szokásos HD memória.

Szóval, ez egy nagyon szilárd átalakítás a SmarterASP.net webhelyen.

A SmarterASP.net néhány további szempontja az egykattintásos telepítő (ez elég szokásos, ne feledje) és a CloudFlare CDN, amely súlyosan növeli webhelyének teljesítményét.

A megosztott tárhelyre összpontosítom, mert itt érdekli a legtöbb érdeklődés, de vannak más típusú tárhelyek is.

A SmarterASP egyedülálló azzal, hogy „félig elkülönített” tárhely-terveket kínál.

Más hosting cégek ezt „üzleti megosztott tárhely” tervnek vagy valami ehhez hasonlónak neveznék – továbbra is megosztott szerver, de legfeljebb 5-10 ember között lehet megosztani, így sokkal több erőforrást biztosítva. Az árak havi 29,95 és 129,95 dollár között mozognak.

A VPS tervei alig 100 dollár havonta kezdődnek egy 30 GB-os SSD és 2 GB memória esetén, és havi 400 dollárig terjednek, 120 GB tárhely és 16 GB RAM esetén.

A felhőkiszolgáló tervei alig 200 dollártól kezdve havi 400 dollárig terjednek, tárhelyenként pedig 200–800 GB (és 8–32 GB RAM).

A viszonteladói tárhely 30–60 dollárba kerül, és 50–180 GB helyet és 500–1800 GB sávszélességet biztosít. Nincs korlátozás azon host fiókok vagy webhelyek számára, amelyeket adott tervvel viszonteladhat.

Végül, de nem utolsósorban, van egy Linux-terv is a Windows operációs rendszeren futó megosztott tárhely-tervek versengésére.

A Linux tervek összehasonlítható árakat tartalmaznak, havonta 2–4 ​​USD, és nagyon nagylelkűek: korlátlan helyek, tárhely, adatbázisok, e-mail stb..

Oké, tegyük össze mindent:

A felső kategóriás tervek nem rosszak, de nem különösebben kiemelkedőek. Az egyik terület, amely szilárd, jobban testreszabható, mint néhány versenytársé, ám erről van szó.

A valódi terület, ahol a SmarterASP.net kiemelkedik, a megosztott tárhely-terveiben (és bizonyos mértékben a Linux-tárhely-tervekben) található..

Ezeket a terveket nem töltik be olyan szolgáltatásokkal, mint ahogyan sok versengő megosztott tárhelyszolgáltatás nyújtja, ám ezek a legkevesebb árú tervek közé tartoznak, amelyeket valaha is talál.

Röviden: a szolgáltatások rendben vannak, de az árak fantasztikusak.

Vevőszolgálat

Az ügyfélszolgálat mindig fontos. Biztos lehet benne, hogy önmagában van, és tudja, hogy ritkán kell támaszkodnia az ügyfélszolgálatra.

De ha támaszkodik az ügyfélszolgálatra, szeretné tudni, hogy számíthat rá. Ráadásul ez is lehet a problémák gyors megoldásának módja.

És amint azt már megállapítottam, a SmarterASP.net egy kissé durvabb kezdők számára.

Tehát ha még nem szokott hostolni, és érdekli az árak, akkor azt akarja, hogy ez az ügyfélszolgálat nagyon jó legyen.

Elkezdenek bennünket az élő csevegés megmutatásával. Soha nem volt szükségem a csevegésre, de ez jobbról van, amikor elkezdtem a SmarterASP tesztelését.

Az eredmények nagyon közel állnak ahhoz, amit tapasztaltam a használat során. Nézd meg:

smarterasp chat

Néhány másodperc alatt kaptam választ:

smarterasp chat

Ez nagyon jó. Természetesen ez egy egyszerűbb kérdés volt, de megkapod az ötletet.

Természetesen ez nem minden SmarterASP.net ajánlat:

smarterasp támogatás

A SmarterASP.net e-mailt küld az értékesítés kérdéseire, és támogatási jegyeket használ a meglévő ügyfelek technikai támogatására (és számlázási támogatásra, de a hangsúly a meglévő felhasználókra koncentrál).

Van egy telefonszámuk, amelyre fel lehet hívni, de gyakran vannak hosszú várakozási idők, és az élő csevegés jelentősen megbízhatóbb.

Most, a hosting cég támogatásának másik fő alkotóeleme a tudásbázis és a dokumentáció.

A SmarterASP tudásbázisa nem elég, de hatékony:

smarterasp támogatás

Igen. Sima és lényegre törő. Lehet, hogy néhány embernek nem tetszik a felület, de nem tagadhatjuk, hogy időt takarít meg.

Alig kell navigálnia, mivel csak görgethet, amíg félkövérrel meg nem találja a kívánt témát, majd rákattintva megtalálja a vonatkozó cikket.

Mivel az összes az asztalon van, kisebb tudásbázisnak tűnhet, de az az igazság, hogy a tudásbázisban több mint 700 cikk található.

A témák széles skáláját fedik le, beleértve a technikai kérdéseket is. Valójában több mint 100 cikk kapcsolódik éppen a Vezérlőpulthoz, 59 pedig a DNS-hez és a tartománynevekhez.

Bár hosszuk eltérő, többségük részletes utasításokat és képeket tartalmaz.

Lehet, hogy ez nem a leglenyűgözőbb tudásbázis, amit valaha láttam, de a legjobbakkal versenghet.

Amikor figyelembe veszem a tudásbázist és a támogatással való kapcsolatfelvételi lehetőségeket, azt kell mondanom, hogy nagyon lenyűgöztem a SmarterASP.net ügyfélszolgálatának beállítását..

Lehet, hogy a telefonhívások nem megbízhatók, de legalább van lehetőség. Az élő chat folyamatosan jól teljesít, akárcsak a jegyrendszer.

És a tudásbázis átfogó, gyors navigációhoz vagy kereséshez.

Ennek eredményeként a SmarterASP az egyik legversenyképesebb ügyfél-támogatási rendszerrel rendelkezik. Különösen lenyűgöző, hogy egy ilyen kicsi tárhelyszolgáltató cég versenytársa a legnagyobb versenytársakkal!

De a következő lépésben van egy utolsó nagy tesztünk a SmarterASP teljesítéséhez:

Biztonság

A biztonság nagy ügy a webtárhelyen. A tárhely nem egyszeri fizikai vásárlás – a teljes előfeltétel az, hogy fizet, hogy webhelyeit működésbe hozza.

És ez azt jelenti, hogy bízik egy vállalkozásban a webhely, az Ön adatainak, valamint a látogatók / ügyfelek adatainak kezelésében – nem csak a jó teljesítmény mellett, hanem a rossz szereplőktől való védelem mellett is.

Kíváncsi lehet, vajon egy olyan kis hosting cég, mint például a SmarterASP.net, megengedheti magának, hogy ügyfeleinek legmagasabb szintű biztonságot nyújtson.

Hidd el vagy sem, néhány legnagyobb tárhelyszolgáltató vállalatnál nagyobb biztonsági hibák vannak, mint a kisebbeknél.

Ennek egy része azért van, mert gyakrabban célozzák meg őket, de részben az, hogy csökkentik a költségeket azáltal, hogy elhanyagolják a biztonságosabb megközelítéseket, és számítanak nagy ügyfélkörükre.

De a SmarterASP.net ellentétes. Ezt nézd meg:

smarterasp biztonság

Igen, a SmarterASP.net három adatközponttal rendelkezik, amelyek mindegyike magas színvonalú. Úgy tűnik, hogy az adatközpontok harmadik felek, de a kisebb cégeknél ez néha elvárható.

Még a nagyvállalatok is ezt teszik, és a SmarterASP.net ismét óvintézkedéseket tett annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen.

Mint láthatja, az energiaellátás és a hálózati infrastruktúra felesleges – vagyis ha egy dolog kudarcot vall, akkor van biztonsági másolat. A helyiségeket folyamatosan karbantartják, minden szükséges hőmérsékletszabályozással.

És ami a legmenőbb, nagyon le vannak zárva. Még akkor sem juthat el egy bejáratba, ha át nem szkenneli a jóváhagyott hüvelykujját.

Tehát általánosságban nem ez a legerőteljesebb biztonság, amit valaha láttam, de határozottan ez az egyik jobb beállítás.

A legfontosabb óvintézkedéseket néhány további megteszik, tehát a SmarterASP.net esetén az általános biztonság nagyon jónak tűnik (különös tekintettel méretére)!

Mielőtt befejezem, tegyük össze az eddigi legfontosabb jó és rossz pontokat:

Előnyök

 • Különlegesség az ASP.NET tárolásában.
 • Erõs üzemidõ és válaszidõ.
 • Noha nem szuper könnyű használni, a SmarterASP.net fejlesztői ingyenesen fogják kezelni az Ön számára a kisebb programozási feladatokat.
 • Hihetetlen árak: az egyik legolcsóbb házigazda a környéken, mivel az első év utáni megújítás nem növeli az árat. Más szavakkal: évről évre a költségek megegyeznek az egyéb hosting cégek első éveivel.
 • Korlátlan tárhely és sávszélesség a kezdő szintű fiókok számára.
 • Összességében nagyon jó ügyfélszolgálat. A telefonok eltarthatnak egy ideig, de az élő csevegés gyors és megbízható, akárcsak a jegyrendszer. A tudásbázis is nagyon informatív.
 • Nagyon jó biztonság, redundáns energiával és biometrikus szkenneléssel minden adatközpontban.

Hátrányok

 • Nem nagyon kezdőbarát, és általában jobban orientált az emberek számára, akik hozzászoktak a tárhelyhez.
 • Nem sok funkció, sok nagy névhez képest. A domain nevek és az SSL például nem tartoznak ingyen, és nincs natív webhely-készítő.

Következtetés: Ajánlom a SmarterASP.net alkalmazást?

Úgy tűnik, hogy az érvek és a hátrányok aránya megválaszolja a kérdést. Igen, bevallom:

A SmarterASP.net általánosságban nagyon jó internetes házigazda.

Fontos azonban megjegyezni, hogy nem ajánlom mindenkinek. Nagyon sok embernek ajánlom, de van egy fontos részhalmaz, aki nem biztos, hogy jól illeszkedik a SmarterASP-hez..

Elsősorban azok lennének emberek, akik egyszerűbb módon szeretnének beállítani egy webhelyet, és olyanok, akik sokoldalú (vagy annak közelében lévő) csomagokat akarnak, amelyek sok funkcióval és kiegészítőivel rendelkeznek..

Ez azt jelentené, hogy nagyobb és mainstream házigazdák, mint például a GreenGeeks vagy a Bluehost.

A SmarterASP.net azonban feltétlenül rejtett GEM a tárhelyen. Nem mondhatom elég sokszor: ez az egyik legolcsóbb házigazda ott, időszak.

Persze, elveszít néhány funkciót, de itt van az alsó sor:

A nagyon megfizethető tárhelycsomagok szilárd erőforrásokat biztosítanak a tárolás és a sávszélesség szempontjából, nagyon jó teljesítményt, nagyszerű ügyfélszolgálatot és szilárd biztonságot nyújtanak..

Elveszítheti a könnyű használatot és a funkciókat, de ez csak egy nagyszerű alku.

És ha műszaki gondolkodású vagy szándékozik hogy a SmarterASP.net használatával webhelyet vagy alkalmazást készítsen az ASP.NET segítségével, akkor a SmarterASP.net elvégre nem annyira funkciók nélküli.

A végső eredmény az, hogy szinte mindenkinek ajánlom a SmarterASP.net-et, kivéve az embereket, akik a felhasználóbarátságot és a többfunkciós platformot részesítik előnyben..

De ha nem biztos benne, ne aggódj!

smarterasp ingyenes próbaverzió

Igen, a SmarterASP.net ingyenes próbaverziójának nincs szüksége kártyára, és kétszer olyan hosszú, mint a legtöbb többi házigazda. Mire vársz?

Boldog tárhely!

Kap 60 napos ingyenes próbaverziót

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map