Sucuri áttekintés: Hogyan biztosítottam webhelyem egy napon belül! (2020)

Ezt a Sucuri-felülvizsgálatot 2019 szeptemberében módosították és frissítették.


Lehet, hogy a Sucuri nem a leghíresebb internetes társaság, ám a kiberbiztonsági szakemberek és a fogadó szakemberek körében a Sucuri egy jól ismert márka.

A fiatalabb oldalról, az internetkorban, 2008-ban alapították (tényleg volt már egy évtized?).

A Sucuri egyedülálló vállalat is: a név a brazil portugál szó az „anaconda” kifejezésre, és a cím mind a kígyóra, mind a brazil katonai tartálymodellre utal..

A kép tiszta – a Sucuri minden erőt kivetít a kiberbiztonságban.

Ráadásul a két társalapító egyben a GoDaddy, a világ egyik legnagyobb hosting cégének ügyvezetõje.

Mindezt szem előtt tartva nehéz nem látni Sucuri vonzerejét az internetes biztonság érdekében.

körülbelül sucuri

De hé … mi valójában ott fekszik a felszín alatt? Valójában nem nevezhet meg egy nevet, és különösen akkor, ha olyan fontos dolgokra vonatkozik, mint a webhely biztonsága.

Ebben az áttekintésben első kézből szerzett tapasztalataimat felhasználom Sucuri megvizsgálására, és megmondom, mennyire méltó időt és pénzt..

Rövid válasz: nagyon jó. De hé, a hosszú válasz fontos – tehát olvassa tovább!

A Sucuri webhelybiztonsági megoldás használatának előnyei

Ez egy tényleges e-mail képernyőképe, amelyet kaptam, amikor feliratkoztam a Sucurire.

Miután feliratkozott, kapsz Sucuri e-mailt

A Sucuri webhely biztonsági megoldásának egyik fő előnye az egyszerű beállítás. A telepítés és a konfigurálás nagyon egyszerű, és ha előfordul, hogy bármilyen probléma merül fel ezen folyamatok során, a Sucuri támogatás mindig az Ön rendelkezésére áll..

Sucuri: Hátrányok

Mint mindig, előbb menjünk a rossz hírhez.

Mi a baj Sucurival??

Mit csinálhat jobban??

Örülök, hogy elmondhatom, hogy ez a szakasz egy kicsit küzdött a számomra. Sucuri fő hibái végül nem lesznek a bukása.

Ezek a hibák, amint látom őket, alapvetően az ár, a könnyű használat és az online erőforrások szervezése.

Az utolsó pont nagyon apró, és az első kettő nem olyan nagy, mint amilyennek hangzik.

Az első dolog az első: ár?

Ez egy kicsit magas. Nem azt mondanám, hogy a Sucuri túl magasra kerül, mert teljes, dedikált biztonsági csomaggal szállítják webhelyét.

Még a kisebb vállalkozások sem, ha komolyan érdekli webhelyeik védelme, nem érzik magukat úgy, hogy kirabolták őket a belépő szintű csomag miatt.

Még egyszer azt mondanám, hogy az árak összességében a megfelelő tartományban vannak.

sucuri árak hátrányok

Úgy gondolom azonban, hogy a belépő szintű árat legalább egy kicsit le tudjuk csökkenteni – ha nem, akkor talán jó néhány kedvezmény.

Ami a könnyű használatot illeti, nem értem azt, hogy a Sucuri rosszul rangsorolja a könnyű használat tényezőjét..

Valójában azt hiszem, hogy Sucuri mindent megtesz, amit tud.

Egyszerűen fogalmazva: a weboldal biztonságának jellege összetett, és függetlenül attól, hogy milyen jól felépített felhasználói felület van, elkerülhetetlen korlátok vannak arra, hogy a termék milyen egyszerűen használható az ügyfél számára..

Ebben az értelemben Sucuri bemutat néhány apró tanulási görbét azok számára, akik szilárd helyvédelemre szorulnak, ám zavarodnak a részletek.

Végül azt hiszem, hogy Sucuri online forrásai kissé kaotikusak.

Ezt azonban nagyon kis panasznak tartom.

Igaz, hogy a Sucuri összevonhatja erőforrásait az újszülöttek könnyebb megkönnyítése érdekében, de senki sem vásárolja meg a Sucuri platformját blogjára – ők maga a termékért vásárolják.

És ez körülbelül összefoglalja!

Sucurinak figyelemre méltóan kevés jelentős gyengesége van, és ez különösen kellemessé teszi az előnyeinkbe való bejutást.

Sucuri: Előnyök

Ez biztosan elkísérli azon töprengeni, hogy Sucuri mit csinál jól. Azt mondani, hogy „mindent” túlzás lenne, de nem óriási.

Összességében azt mondanám, hogy a Sucuri legfontosabb erőssége az, hogy robusztus, teljes funkcionalitású platformot kínál, amely a saját értékesítési pontjainak megfelel..

Ezzel többnyire azt értem, hogy nagyon sok biztonsági funkcióval rendelkezik, és jól teljesítenek.

Másodlagos előnye az, hogy a Sucuri a szolgáltatás (mint már említettem) összetettségére és a nagyon szilárd ügyfélszolgálatra való tekintettel ugyanolyan könnyen használható egy szolgáltatást, amennyire csak lehet..

Kisebb panaszok mellett a Sucuri által elérhető online információ hihetetlenül hasznos, képviselőik tájékozottak és gyorsan reagálnak..

sucuri-támogatás

Nem azt mondanám, hogy Sucuri lopott vagy olcsó üzlet, de nem hívnám túl drágának sem..

A Sucuri költségesek lehetnek a kisebb vállalkozások számára, akik nem tudják, mennyi védelmet akarnak, ám a Sucuri internetes biztonsági platformja által biztosított biztonság mértéke nagyon szilárd.

Ez azt jelenti, hogy a Sucurinak valójában nagyon sok előnye van: jó tulajdonságokkal, jó teljesítményű, könnyen kezelhető és erős ügyfélszolgálattal rendelkezik – az ár nem túl rossz.

De hé … ez egyszerűsítés. Nézzük meg azokat a részleteket, amelyek idehoztak!

Sucuri: Árképzés

Az árképzés mindig az egyik legfontosabb dolog, amelyet az ember mérlegelhet – egyesek számára ez a legfontosabb.

A kiberbiztonság az, hogy hajlandók befektetni.

A webhely szilárd biztonságának ára nem feltétlenül egyenlő azzal a pénzzel, amelyet a hostolásra és a webhely felépítésére költenek (ami a webhely méretétől és a hosting csomagtól függően nagyon olcsó lehet).

Ez rendben van – a biztonság olyan befektetés, amely tényleg megéri. A Sucuri árképzésének kérdése nem az „olcsó?”

Ehelyett a kérdést kell feltenni: „Megfizethető-ea Sucuri?

A Sucuri versenyképes árú-e a minőségéért? ”

Vegye figyelembe, hogy vannak különbségek.

A rövid válaszom igen. Rögtön beismerem, hogy Sucuri általában a pricier oldalon van.

Nyilvánvaló, hogy van néhány árnyalattal, tehát ugorjunk be.

Először is a weboldal általános biztonsági csomagjainak három fő szintje van, amelyet webhelybiztonsági platformnak hívnak. Az alap évi 199,99 dollár,

A Professional évi 299,99 dollárt, az üzleti életben pedig 499,99 dollár.

sucuri árak hátrányok

Később megismerjük, de a fő különbségek a szolgáltatások mennyiségében és a garantált válaszidőkben vannak.

Amellett, hogy a webhelyére átfogó biztonsági csomagot vásárol, akkor tűzfalcsomagot is beszerezhet a webhelyéhez.

Ez magában foglalja a DDoS védelmet, a webalkalmazás tűzfalat, a feltételezett teljesítmény-optimalizálást egy CDN-en keresztül és néhány további dolgot.

A Sucuri Firewall olyan termék, amely három szinttel érkezik, azonosak a Webhelybiztonsági platformmal: Basic havi 9,99 USD, Pro a havonta 19,98 USD és Business a havonta 69,93 USD..

sucuri tűzfal tervek

A Sucuri kifejezetten nagyvállalatok, ügynökségek és fejlesztők számára készült csomagokkal rendelkezik: a vállalati megoldások és a többoldalú megoldások nem határozzák meg az árakat.

Először ingyenes konzultációt állít fel, hogy kiderítse.

Ez a két termék a Sucuri árainak lényege. Ez elég egyértelmű, de folyamatosan olvassa – sok olyan funkcióval jár, amelyek ezekkel járnak, és ez határozza meg, hogy a Sucuri megéri-e.

Nézze meg Sucuri teljes tervét itt …

Sucuri: Jellemzők

Oké, nézzük meg azokat a funkciókat, amelyek az egész Sucuri platformon alapulnak.

Ne feledje, hogy elsősorban a webhely-biztonsági platformra összpontosítom, amely a Sucuri által kínált egészséges és figyelemre méltó termék. Ugyanakkor kevésbé megvitatom a tűzfal terveit is.

A Weboldal Biztonsági Platformhoz néhány dolog tartozik, a szintjétől függetlenül.

Mindhárom webhely egy webhelyre vonatkozik, korlátlan számú weboldal, 30 napos pénz-visszatérítési garancia, HTTPS / SSL, valamint jegy- és csevegési támogatás (nincs telefon, az Enterprise kivételével).

Sucuri jellemzői

Ezenkívül a korlátlan sávszélességet is védik, ide tartoznak a webalkalmazások tűzfala (WAF), a DDoS támadások enyhítése, a Zero-Day kizsákmányolásának megelőzése – valójában rengeteg védelem különféle támadásokhoz – automatikus tisztítás, korlátlan malware eltávolítási kérelmek, teljes helyszíni tisztítás, és a teljesítmény feltételezett növekedése.

Ez sok, és még a funkciók teljes listája sem (melyet itt tekinthet meg). Az egyik fő különbség a szintek között a garantált válaszidőkben: 12 óra alapvető, 6 óra profi és 4 óra üzleti.

Vegye figyelembe, hogy ez a maximális időtartam – rövidebb is lehet.

Más különbségek között szerepel az SSL tanúsítvány-támogatás, amely nem szerepel az alapvető rendszerben. (Itt található egy útmutató az SSL tanúsítvány telepítéséhez)

Ez ésszerű – feltehetően a meglévő SSL tanúsítvány szállítójának ez a vége le van tiltva.

A legtöbb megfigyelési eljárás – mint például a biztonsági szkennelés, a rosszindulatú programok észlelése, a feketelisták figyelése, a DNS figyelése, az SSL megfigyelése és így tovább – hosszabb vagy rövidebb időintervallumokat tartalmaz (12 órás időközönként Basic, 6 óra Professional, 30 perc Business).

Az Enterprise csomagok beállíthatnak egyedi intervallumokat.

Összességében azt mondanám, hogy a Weboldal Biztonsági Platform szintjeinek több közös vonása van, mint nem.

A néhány különbség elengedhetetlen ahhoz, hogy a különféle szintek érdemes ötlet legyen: például a rövidebb válaszidők és a figyelési intervallumok nagyon fontosak, például.

A Sucuri tűzfal inkább megelőzésre, mint eltávolításra és megtisztításra működik, de az alacsonyabb árak minden bizonnyal érdemes megnézni azokat, akiknek nincs szükségük nagy teljesítményű biztonsági eszközökre.

A tűzfal minden szintjére DDoS védelem, terheléselosztás, a webalkalmazás tűzfala (természetesen), és természetesen az SSL és PCI megfelelőség a tűzfalon keresztül érkezik..

sucuri tűzfal funkciói

Az Basic és a Pro szintek csak jegyek támogatását kapják, míg a Business élő chat támogatást is kaphat.

A Pro és az Business szintek fejlett DDoS-enyhítést kapnak, ami nagyon kedvező az árak számára (különösen a Pro esetében).

Ismét kérjük, ne feledje, hogy ha intenzívebb megfigyelést vagy bármilyen rosszindulatú program eltávolítását érdekli, frissítenie kell a Webhelybiztonsági platform beállításait.

Összegezve: Sucuri nagyon jól bemutatott. Nagyon nehéz feladat, és nincs sok kritika, amelyek valóban vannak.

Úgy gondolom, hogy termékeik általános árkategóriája ésszerű, de lehet, hogy jó lenne, ha a webhely-biztonsági platformjuk belépési ára alacsonyabb lenne.

Ennek ellenére tudassa velünk, hogy mind formálisan (hivatalosan és a versenyhez viszonyítva), mind személyesen (tapasztalataim szerint) a Sucuri az egyik legjobban felépített biztonsági platform, ha nem az első számú..

Egyszerű használat

Mindezen tulajdonságok mellett sikerül-e a Sucuri a kiberbiztonság kevésbé írástudóira alkalmazni??

Megtudhatja-e egy olyan személy, aki ismeri az internetes biztonság lényegét, de nem szakértő, hogyan lehet teljes mértékben kihasználni a Sucuri-t?

A könnyű használat itt számomra fontosabbnak számít, mint a legtöbb más termékben, amelyet áttekintek.

Ez természetesen azért van, mert többet tudok a tárhelyről, és leggyakrabban felülvizsgálom a tárhely szolgáltatókat.

Most nem azt mondanám, hogy hatalmas vagyok, amikor az internetes biztonságról van szó – ez csak nem az én szakterületem.

Mint sok Sucuri-vevőnél, először kissé megijedtem a terméktől. Többet vártam a tanulási görbétől.

Bármely tanulási görbe különösen stresszes lenne DDoS támadás vagy bármilyen webhely megsértése esetén.

Kellemes meglepetésemre az egész nagyon csinos volt. Például egy rosszindulatú program eltávolítási kérelmének benyújtása nagyon egyszerű és érthető forma.

Az irányítópult nagyon egyszerű és könnyen kitalálható, és az irányítópulton belüli működés, mint ahogyan sok más típusú műszerfalnál, meglehetősen egyszerű időt adhat a szoftver használatához..

Mi van Sucuri belsejében:

Miután bejelentkezett a Sucuri-ba, láthatja a szkenner különböző állapotát, amely automatikusan bekapcsolódik az irányítópulton, és így néz ki:

sucuri-műszerfal

A felügyeleti típusok gyakoriságát a Beállítások alatt állíthatja be >> Megfigyelési típusok

sucuri-beállítások

Az egyes szkennerek állapotát az Előzmények szakaszban láthatja:

sucuri-történelem
Az Uptime szakaszban láthatja az Uptime és az állásidő állapotát is

sucuri-üzemidő

Most nem akarom felülírni a könnyű használatot. A Sucuri továbbra is nehézségeket okoz azok számára, akik kevésbé ismerik az internetes biztonságot.

Tényleg azt hiszem, hogy Sucuri a bonyolult problémákat a lehető legegyszerűbbé tette, de ez azt is jelentheti, hogy az általa alkalmazott biztonsági srác könnyebben és gyorsabban.

Szolgáltatásának jellege azonban elkerülhetetlenül egy kis tanulási görbét jelent.

A webhelybiztonsági platformot vásárló legtöbb ember tudni fogja, miért kellett megvásárolni, és általában véve rendben kell lennie, de néhány részlet itt és ott zavart okozhat (például: mindenki tudja, hogy rosszindulatú szoftvert akar eltávolítani, de tudja, mi a nulla napi kizsákmányolások vannak, és hogyan lehet váltani a hozzájuk kapcsolódó beállításokat?)

Ezért, bár a Sucuri könnyű használni sík, egyszerű és irányító felületének köszönhetően, vannak bizonyos zavarok, amire a kevésbé biztonságos szakembereknek készen kell állniuk.

Szerencsére a Sucuri olyan erőforrásokkal rendelkezik, amelyek segítenek ügyfeleinek … tehát olvassa tovább!

Vevőszolgálat

Igen, valóban, a Sucuri annyira egyszerűen használható, de csak annyira egyszerű, és ott található a listánk következő eleme: ügyfélszolgálat.

Mint a legtöbb társaságnál, a Sucurinak kétféle ügyfélszolgálatot is megvizsgálunk: információkat látunk el a weboldalon, amelyet a weboldal nyújt, és a képviselők közvetlen kapcsolattartásra rendelkezésre állnak..

Vessen egy pillantást az utóbbi típusra.

Kipróbáltam Sucuri élő beszélgetését egy egyszerű kérdéssel, amelyről azt gondoltam, hogy félreértés lehet néhány felhasználó számára – ez egy pillanatra zavar volt számomra, amíg fel nem néztem..

sucuri chat 1

sucuri chat 2

sucuri chat 3

sucuri chat 4

sucuri chat 5

Őszintén szólva, ez volt az egyik legjobb élő csevegés, amivel valaha dolgoztam.

Ha a képviselő érzékenynek tűnik a képernyőképeken, akkor elnézést kell kérnem téged tévesen tévedésért.

Ennek oka az, hogy nem tudtam elég gyorsan képernyőképet készíteni, hogy lépést tudjak tartani a válaszaival. Ahogy elkezdenék a képernyőképet, és megpróbálom menteni, új üzenet jelenik meg.

Őszintén szólva, a beszélgetés még gyorsabban ment volna le, ha jobban reagálnék.

Ez egy gyors példa, de szemlélteti ügyfélszolgálatuk minőségét, amely tapasztalataim szerint állandóan jó volt.

Jegyrendszerük hasonlóan hasznos, és még ha a válaszok nem is olyan gyorsak, továbbra is viszonylag gyorsak és informatívak.

Most, hogy fedeztük a közvetlen kapcsolattartó ügyfélszolgálatunkat, beszéljünk a helyszíni információs forrásokról.

A Sucuri erőforrásai kissé szétszórtabbak, mint más webhelyek anyagai. Darabonként vesszük.

Először rendelkezünk Sucuri-jelentésekkel, amelyek pontosan így hangzik: összeállítunk jelentéseket a legújabb biztonsági kérdésekről.

Akkor van Sucuri útmutatók.

Ezek a legközelebb a Sucurihoz a tudásbázis írásbeli cikkei, ám sokkal kevésbé átfogó. Csak néhány útmutató található.

Biztosan hasznosak, de szerintem ez a terület jobban lakott lehet.

Az útmutatókhoz hasonlóan a Sucurinak webináriumok is vannak, amelyek mélyebbek lehetnek, és alkalmasak azok számára, akik valóban ki akarják használni a platformot.

A Sucuri infographicsnak jól kell mûködnie azok számára, akik az információkat könnyen emészthetõ módon kívánják bemutatni – alapvetõen az informatív darabok kevésbé intenzívek, mint az útmutatók, webinarok vagy jelentések..

sucuri infographics

Sucurinak van egy blogja, akárcsak minden más SaaS-céghez. A vállalati blogok hasznosak lehetnek, és a Sucuri sem kivétel.

Ugyanakkor nem sorolnám magasan Sucuri blogját a leginformatívabb blogok listáján.

Egyébként rengeteg más tartalom van.

Végül, Sucuri rendelkezik egy tudásbázissal és GYIK oldallal. Ezek valószínűleg a bizonytalan és új ügyfelek számára a legfontosabb erőforrások lesznek, és a legjobban teljesítenek.

Őszintén szólva azonban azt hiszem, hogy Sucuri információs és oktatási tartalma rövidíthető.

Megállapítottam, hogy nagyon sok jó dolog található a Sucuri online információs anyagában, de ez kissé lenyűgöző. Időnként kissé bolyhosnak érezheti magát – bár kevesebb bolyhosat találtam, mint amire számíthattam.

Összességében a Sucuri nagyszerű ügyfélszolgálattal rendelkezik.

Élő csevegési és jegyrendszereik nagyon jól működnek, és helyszíni információik nagyon átfogó, ha kondenzációra van szükségük.

Teljesítmény

A teljesítmény minden termékhez fontos, online vagy offline.

De nehéz elképzelni egy olyan terméket, ahol a teljesítmény lényeges, mint a Sucuri.

Ha webhelyének biztonságába fekteti be, minden kétséget kizáróan tudnia kell, hogy a weboldal teljesít, és nincs mentség.

Ez különösen igaz Sucurire. Noha a Sucuri nem drága szolgáltatásaihoz viszonyítva, ez valószínűleg helikább pénzösszeg, mint az ideális, legalábbis a kisebb ügyfelek számára.

Ismét garantálnunk kell, hogy a Sucuri jól teljesít, és nem enged le.

Nem meglepő, hogy nem fog.

A Sucuri nagyrészt saját hype-jével él. Most be kell vallanom, hogy a Sucuri nem az a terméktípus, amelyet rendkívül gyakran használ – kivéve, ha nem történik valami rossz, akkor lehet, hogy óránként nem tartózkodik a Sucuri műszerfalán..

Összehasonlítva a tartalomkezelő rendszerrel vagy a weboldal készítőjével, ez különösen igaz.

De itt a szolgáltatások megbízhatósága kulcsfontosságú, és azt találtam, hogy Sucuri nagyon következetes. Nagyon jó, ha naponta frissítést kap a rosszindulatú programok szkenneréről.

Nem találtam egyetlen napot sem hiányolt, sem bármilyen megszakítást a szolgáltatásaikban.

A Sucuri betöltési idejének tesztje így működik:

sucuri teljesítmény

sucuri teljesítmény-betekintés

Nagyon meglepő volt, hogy észrevettem a webhelyem teljesítményének és sebességének növekedését. Sucuri ezt sokat hirdeti a saját webhelyükön, és szkeptikus voltam.

Persze, a jó biztonságnak javítania kell a webhely teljesítményét – de az is gyakori, hogy webhelyét megterhelik a bloatware.

Bár nem mondanám, hogy a Sucuritól kapott sebesség / teljesítménynövekedés hihetetlen, észrevehető volt. Semmi őrült, de mégis valami, amit észrevettem.

Ilyen esetekben néhány dicsérettel szintén kitüntetem Sucuri teljesítményét.

Összességében nem mondhatom, hogy panaszom van. Nemrégiben nem voltak drasztikus biztonsági problémáim, tehát azt sem mondhatom, hogy hatalmas tesztet vettem rájuk.

Ennek ellenére, napról napra és a kísérletezéssel, amit tehetek, Sucuri nagyon jól teljesít.

Következtetés

Mindezen részletek után hogyan néz ki a Sucuri általános termékként??

Nem tudok rólad, de azt mondanám, hogy az eredmény nagyon meglepő. A Sucuri-nak vannak korlátozásai, de ezek szinte szükségesek – egy ilyen átfogó biztonsági csomag esetén magasabb lesz az ár, és egy ilyen összetett szolgáltatással elkerülhetetlenül lesz néhány tanulási görbe..

Emellett a Sucuri nagyon erős ügyfélszolgálatot nyújt az asztalhoz és következetesen jól teljesítő funkciókat (amelyek a felhasználói élmény szempontjából jól megtervezték), amelyek nagyrészt könnyen használhatók.

Még a belépő szintű platform is óriási védelmet nyújt, bár nem tudom, vajon az árat lehetne-e valamivel csökkenteni.

A legtöbb vállalkozásnak ajánlom a Sucurit, beleértve a kisvállalkozásokat is.

Azok számára, akik nem férnek hozzá a technológiai ismeretekkel rendelkező szakemberekhez, Sucuri előfordulhat némi nehézséget, ám ez még mindig érdemes megvizsgálni.

Azok, akiknek nincs nagyon magas tétük a webhelyükkel kapcsolatban – valószínűleg megvizsgálhat egy másik társaságot vagy a Sucuri tűzfala lehetőségeit.

Látogassa meg Sucurit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map