Volusion Vs Shopify: A legfontosabb különbségek, amelyeket tudnod kell

Ha szeretné megnyitni vagy felújítani online áruházát, szerencséje van: most 2019 van, más néven jövő, és számos módon megcsinálhatja ezt egyszerűen.


A bevásárlókosár és az e-kereskedelmi szoftverek a mai szoftver-reneszánsz részei, és ez azt jelenti, hogy az e-kereskedelmi eszközöket igénylő vállalkozóknak rengeteg lehetőség van.

Ezek közül a leghíresebb a Shopify. A több mint 600 000 felhasználóval a Shopify több mint 82 milliárd dollár tranzakciót hajtott végre – ez talán a legtöbb teljes értékű bevásárlókosár-szoftver legnagyobb része..

A Shopify egyáltalán nem vitathatatlanul legjobb e-kereskedelmi megoldás. Lehet, hogy ez a legnépszerűbb, de számos versenytárs nagyon közel áll egymáshoz (például a BigCommerce, a WooCommerce és mások).

A versenytársak közül a Volusion bebizonyította, hogy önmagában is elég sztár. Lehet, hogy még nem rendelkezik a Shopify statisztikájával – mégis -, de még mindig büszkélkedhet több mint 30 000 aktív felhasználóval, és 28 milliárd dolláros értékesítést tett lehetővé.

Nyilvánvaló, hogy a Volusionnak valamit helyesen kell tennie. És bár ebben az összehasonlításban a Volúziust kis testvéreknek tekintjük népszerűsége miatt, valójában 1999 óta van – tehát 7 évvel idősebb, mint a Shopify, „idősebb” (nagyobb) testvér.

Melyik nyeri? Az újabb, nagyobb, Shopify, vagy az idősebb és még mindig elég sikeres Volusion? Ha a Shopify jobb, mint egy mindenre kiterjedő egyszerű e-kereskedelmi megoldás (tipp: van), akkor hol találja meg a Volusion a saját fülkéit??

A kettő összehasonlítása kicsit bonyolulttá válhat, de erre van a tapasztalatom (és ennek következtében ez a felülvizsgálat). További beszéd nélkül menjünk be.

Tartalomjegyzék

Ugrás a konkrét teszt megtekintéséhez kattintson a következő linkekre

 1. Az árak és a szolgáltatások összehasonlítása
 2. Egyszerű használat
 3. Vevőszolgálat
 4. Biztonság és megbízhatóság
 5. Következtetés: Amit ajánlok?

Az árak és a szolgáltatások összehasonlítása

Megválaszolom azt, ami nagy többség számára kiemelt fontosságú: mik az árak, és milyen ezekkel az árakkal jár?

Ha a Volusion és a Shopify az archetipikus harcos testvérek, akkor árképzési struktúráik… nos, csak ikrek. A Shopify és a Volusion mindhárom rétegben azonos áron működik (az írás időpontjától kezdve), plusz egyéni árképzés a vállalati szintű megoldások számára.

A Shopify egy kisebb, havonta 9 dolláros tervével is rendelkezik, amely lehetővé teszi az eladást a Facebookon, de nem épít fel teljes boltot az Ön számára.

Shopify-árazás

Shopify-funkciók

Shopify-funkció

Mint láthatja, ezek a kettő árképzési struktúrájukban rendkívül hasonlóak.

A fő különbség abban rejlik, hogy az egyes vállalatok milyen árakat kínálnak. Mindkét oldalra az első szint egy teljesen üzemeltetett online áruházat kínál korlátlan termékekkel, alapvető biztonsággal, ügyfél-támogatással, kuponokkal vagy kedvezménykódokkal, valamint néhány más alapvető eszközzel.

Azonban a denevérről láthatjuk, hogy a Shopify egy kicsit többet kínál a belépési szintű tervhez.

Ezek közül a legfontosabb az elhagyott kosár-helyreállítási eszköz: ha egy felhasználó kitölti elérhetőségét, de nem fejezi be a teljes kijelentkezés folyamatát, a Shopify megmenti azt, hogy megkönnyítse számukra a vásárlás későbbi időpontban történő teljesítését..

Még néhány olyan területen van, ahol Volusion gyors győzelmeket hoz. Az egyik tranzakciós díjak lennének, amelyeknek a Volusion-nak nincs. A hitelkártya díjai a Volusionnál 2,15%, plusz egy 30 centes tranzakciós díj, amely alacsonyabb, mint a Shopify 2,9% -a + 30c.

Emellett a Volusion a közelmúltban korlátlan számú személyzeti elszámolást is engedélyezte az első fokozat felől. Ez sokkal jobb, mint a Shopify, amely a legmagasabb szintre 15, a legalacsonyabb pedig 2-re korlátozza a felhasználókat. Ez lényegesen megkönnyíti a több csapattaggal való együttműködést.

A belépő szint mellett azonban a Shopify szolgáltatásai máris jelentősebb különbséget jelentenek. A Volusion általánosságban lépést tart azzal, hogy tömeges megrendeléseket dolgoz fel, fejlettebb kedvezményeket és jobb támogatást nyújt.

A Shopify jó jelentéskészítő szoftverrel, a fent említett elhagyott kosár-helyreállítási eszközzel, szállítási címkékkel és még néhány apróbb elemmel is rendelkezik. A Volusionnak nincs blog funkciója, és nem tud eladni digitális termékeket. Ezek meglehetősen hiányosak, és előtérbe helyezik a Shopify-ot a könyvemben.

Másrészt, a Volusionnak több fizetési átjárója van. A Shopify jobb alkalmazásboltja van, de valójában valószínűleg felmeríti a költségeket. Ezzel szemben, bár a Volusion alkalmazásboltja rosszabb, valószínűleg Ön is jobban fizet az árat, mint amit feliratkozott.

Noha a Volusion alkalmazásboltja nagyon korlátozott, az egyik alkalmazás (Zapier) lehetővé teszi más kiterjesztések telepítését a rés kitöltése érdekében. Ez azonban egy extra lépés, amelyre nincs szükség, és további költségekkel jár, amelyeknek nem kell szükségük lennie.

Shopify-app-store

A Shopify alkalmazás-áruházában természetesen az is, hogy sokkal könnyebben méretezhető, és általában nagymértékben kiszélesíti az elektronikus kereskedelem eszközeit.

Shopify-appstore

Nem csak a hivatalos funkciók listája számít, hanem az, hogy a szolgáltatások erősek is. Ez annak része, hogy miért jobb a Shopify a szolgáltatások osztályán. A Volusion és a Shopify megközelítőleg összehasonlítható árazási tervekkel és még eszközkészletekkel rendelkezik, de a Shopify eszközei kissé robusztusabbak lehetnek.

Például mind a Shopify, mind a Volusion rendelkezik szilárd névjegykezelő eszközökkel, de úgy vélem, hogy a Shopify egy kicsit messzebbre mutat, abban, hogy mit szerkeszthet és kezelhet névjegyeivel kapcsolatban..

Mindkettőnek van jelentési és elemzési funkciója, de a Shopify többet kínál, és egy kicsit részletesebben is. Ami az üzletjelentéseket illeti: Úgy gondolom, hogy a Volusion sokkal jobb SEO és webhely-rangsoroló elemzéssel rendelkezik.

Végül, a Shopify könnyen rendelkezik jobb témákkal és sablonokkal. A Shopify először nagyobb témájú választékkal rendelkezik. A Volusionnak több ingyenes témája van, de a Shopify általánosabb. Ráadásul véleményem szerint a Shopify témái is jobbak.

Shopify témák

Fent: a Shopify 10 ingyenes témával és további 59 fizetett témával rendelkezik.

Volusion témák

Fent: Utoljára számoltam, a Volusionnak 14 ingyenes témája van (természetesen nem mindegyik jelenik meg).

Őszintén szólva, e kettő összehasonlítása egy kicsit egyszerűbb volt. Az elmúlt hónapokban a Volusion megváltozott, főleg a jobb oldali tulajdonságokkal, és sokkal közelebb áll a Shopify-hoz, mint korábban volt..

Ennek ellenére a Shopify összességében szilárdabb funkciókkal rendelkezik és képesebb alkalmazásboltot kínál. Általában jobb az üzletépítés a használat megkönnyítése érdekében (amiben hamarosan befejezem), és ezért áronként durván többet ér..

Másrészt a pénzmegtakarítást kereső kisvállalkozások számára a Volusion és a Shopify első szintjei nem különböznek annyira egymástól. Igen, a Shopify első szintjén jobb tulajdonságok vannak, de a Volusion más pontjai között is – a fizetési átjárók szélesebb köre, a korlátlan személyi számlák, az alacsonyabb hitelkártya-díjak – még az esélyek is.

A szigorúbb e-kereskedelmi igényekkel rendelkező közép- vagy kisvállalkozásoknak valószínűleg a Shopify-t kell használniuk. Azok, akik hajlandóak és engedhetik meg maguknak a kibővített eszközkészletet, amelyet a Shopify alkalmazásboltja hozhat, valószínűleg inkább a Shopify-t részesítik előnyben. Ellenkező esetben, akiknek szükségük van az alapvető e-kereskedelmi eszközökre, a Volusion elég szilárd megoldást talál.

Egyszerű használat

A könnyű használat manapság valami megbízhatóvá vált: sok vállalat megértette ezt. Természetesen mások elmaradtak. Remélhetőleg a bevásárlókosár-szoftverek esetében a könnyű használat prioritást élvez. Végül is ez a lényeg.

Szóval ki nyer itt? Egy kis margóval azt mondanám, hogy a Shopify. Most, amennyire csak lehet a tanulás és a fedélzeten való könnyű bejutás, ez a kettő kissé távolabb lehet egymástól.

Noha a Volusion egyiknél sem rossz, a Shopify nagyon jó mindkettőnél. A Shopify nagyon jó ügyfélszolgálatot nyújt, amely jól integrálódik a fő platformhoz (többet a következőről), és rengeteg eszközzel rendelkezik a kezdők számára.

Véleményem szerint kevés ember fog valóban profitálni a Shopify néhány ingyenes eszközéből, például az stock fotók tárolójából. Ha komolyan veszi vállalkozását, eléggé rájöttél, hogy a Shopify „kezdeti” kiegészítői nem mindent jelentenek.

Ennek ellenére a Shopify elhagyja a lehetőségeket, hogy különféle tapasztalatokat szerezzen, és fájdalommentesvé teszi a szoftver elsajátítását, valamint az e-áruház felállítását..

egyszerű használat

A Shopify mindegyiknél is könnyebb, de a Volusion használatát semmiképpen sem nehéz megtanulni. A felhasználói felület különféle esztétikája mellett, mindkettőt elég könnyű megszerezni.

A napi használat során azt hiszem, hogy a kettő egyenletesen áll fel. Ez a személyes preferencián alapul, és bizonyos mértékben a tapasztalat számít, de nem hiszem, hogy a különbségek túl hatalmasak.

A Volúziót nehezebben lehetett használni: a navigáció kevesebb címkét tartalmazott, és többek között hiányzott a visszavonás gomb. A Shopify tapasztalata továbbra is egyszerűbb, de most mindkettő ugyanolyan könnyű navigálni.

Ami a tényleges üzletépítést illeti, azt hiszem, egyenlőek. A Volusion korábban sokkal összetettebb volt, de azt hiszem, hogy a jelenlegi webhely készítője jól behozza a funkcionalitást és a testreszabhatóságot.

webhely-építő-funkció

Emellett van egy utolsó egyedi szempont: a Volusion véleményem szerint könnyebb a fejlesztők számára. Bárki, aki szerkeszteni kívánja saját webhelyének (vagy csapatának webhelyét) kódját, meg kell tanulnia a Shopify saját nyelvét (Liquid néven)..

A folyadék nem szuper nehéz megtanulni, főleg ha tapasztalt, de ez elég felesleges és kényelmetlen lépés. Ezzel szemben szerkesztheti a Volusion webhelyet a CSS-szerkesztő segítségével, ami sokkal kevésbé jelent gondot.

Összességében azt mondanám, hogy a Shopify és a Volusion közel kerülnek egymáshoz, de a Shopify még mindig könnyebben használható. A napi használat során ez a két nem különbözik egymástól, de a Shopify megkönnyíti a tanulási folyamatot és megkönnyíti az üzlet kiépítését.

Vevőszolgálat

A Shopify vagy a Volusion használatának nagy része, ami lehetővé teszi számukra, hogy ugyanolyan könnyen használható építőipari eszközöket forgalmazzanak, a jó ügyfélszolgálat. Különösen a Shopify jó hírnevet szerzett magának a jó ügyfélszolgálat mellett, de ez továbbra is jól megszerzett státus? És a Volusion hatékonyan meghaladja-e a Shopify-ot ezen a területen?

Két fő dolgot vizsgálunk meg: a képviselőkkel való közvetlen kapcsolatfelvétel minőségét és a társaság webhelyein található egyéb források minőségét. Az utóbbival kezdtem.

A Shopify rengeteg támogatási funkcióval rendelkezik webhelyén, a képviselőivel való kapcsolatfelvétel mellett.

Ezek ékszere természetesen a tudásbázis (más néven súgóközpont).

Shopify-help-központ

A Shopify tudásbázisa az egyik szilárdabb tudásbázis, még az e-kereskedelem területén is. Nagyon szervezett és jó mennyiségű anyagot tartalmaz.

Termékek

Emellett a Shopify rendelkezik egy meglepően robusztus fórumoldallal; útmutatók válogatása különböző üzleti tevékenységek végzésére; stock fotótár; A Shopify Polaris, amely részletesen elmagyarázza a Shopify tervezési szabványait (hasznos azok számára, akik építési üzletekben működnek az ügyfelek számára); és az ingyenes üzleti eszközök listája.

felfedezni szerszámok

Van még néhány dolog – egy podcast oldal két podcastlal, egy blog stb., De véleményem szerint ezek nem túl hasznosak. Összességében a Shopify rendelkezik a legkiválóbb helyszíni erőforrásokkal, még a képviselőktől is. Mi lenne a Volusion??

A Volusion tudásbázisát „súgóközpontnak” hívják, és rendben van. A Shopify tudásbázisa sokkal részletesebb és szervezetesebb, de a Volusion nem rossz.

Volusion-help-központ

A Shopify-hoz hasonlóan, a Volusion egyéb helyszíni információit elválasztják tudásbázisától. Noha a Volusionnak nincs annyi ilyen forrása, mint a Shopify-nak, még mindig több, mint amire számíthat.

Ezek egyike a Volusion Guides, amelyek szerintem egyszerűen csak a tudásbázis részét képezik, mivel az egész hasznos. Valójában a Volusion’s Guides szakasz sokkal hasznosabb, mint a Shopifyé, és több tucatnyi dokumentum áll rendelkezésre.

Különben is, egy másik forrás a Volusion „eszközök” oldala, amely közvetlenül a Shopify következménye.

Volusion szerszámok

Noha a Volusionnak van néhány másik „erőforrás” oldala is, ezek többnyire bolyhosak, ezért úgy vélem, hogy az útmutatók, az ingyenes eszközök és a tudásbázis a Volusion helyszíni információinak vagy erőforrásainak nagy része..

Ezek az erőforrások jóak, és közel állnak a Shopify szintjéhez annak ellenére, hogy nem vagyok ott.

Ami az ügyfelek képviselőivel való foglalkozását illeti, a Volusion egyértelműbb veszteségeket vesz fel. Mind a Shopify, mind a Volusion telefonos támogatást kínál, és mindkettő speciális szakértővel rendelkezik konzultációra. Mindegyik rendelkezik élő csevegéssel és jegyrendszerrel; Élő csevegéseket fogok használni a minőségbeli különbségek kiemelésére.

Volusion chat-1 Volusion chat-2 Volusion chat-3.jpg

Volusion chat-4

Mint láthatja, ez nem volt szuper ideális élő csevegési élmény. Noha úgy tűnt, hogy a képviselő valódi ember, amit igazán értékelnék, 10 percbe telt, amíg válaszokat kaptam egy viszonylag egyszerű kérdésre..

Ezzel szemben a Shopify élő csevegése nagyon egyszerű és gyors volt.

Shopify chat-2

Az egész folyamat a Shopify-val egy-két percet vett igénybe. Igaz, a kérdés egyszerű, de ugyanúgy a kérdés, hogy támogattam Volusion-t. Megadom, hogy a Volusion telefonos és jegyvásárlási támogatása jobb, mint az élő csevegés, és közelebb áll a Shopify-hoz, de hé, a rossz csevegések még mindig számítanak.

Nagyon világosnak tűnik számomra, hogy a Shopify jobb, ha közvetlenül kapcsolatba lép a képviselőkkel, és valamivel jobb a helyszíni információ vagy források szempontjából, bár a Volusion e tekintetben nagyon közel áll..

Biztonság és megbízhatóság

A biztonság és a megbízhatóság az utolsó dolog a listánkban, de amint minden üzletemberek tudja, ezek messze sem a legkevésbé.

Miután már néhányszor beszéltünk a Shopify biztonságáról, gyorsan átjutok a rossz hírre: a Shopify szinte semmit sem mond a biztonsági protokollokról..

A Shopify időt vesz igénybe, hogy elmondja neked, hogy PCI-kompatibilis, amely szinte adott egy fő e-kereskedelmi megoldás számára, és hogy minden tervhez megkapja az SSL tanúsítványt (ismét egy adott).

Shopify tartása

Innentől kezdve alapvetően azt kell feltételezni, hogy a Shopify elég jó biztonsággal rendelkezik, mivel több mint néhány év alatt sikerült megkönnyíteniük a 86 milliárd dolláros tranzakciókat..

Oké, ez nyilvánvalóan elég erős eset a Shopify javára. Az átláthatóság azonban fontos, és ennek hiánya nagyon sajnálatos.

A Volusion nem az átláthatóság jele, de sokkal többet fed fel a biztonsági intézkedéseivel kapcsolatban, mint a Shopify. Sajnos, a webhelyükön nem található erre egy oldal, de egy blogbejegyzés sokféle protokollt tartalmaz.

Feltételezve, hogy a blogbejegyzés továbbra is pontos, a Volusion határozottan rendelkezik olyan biztonsági szabványokkal, amelyek engem kényelmesebben éreznek (ideértve a fizikai infrastruktúra 24 órás felügyeletét, a rendszeres belső és külső ellenőrzéseket, a rendszeres és szigorú terméktesztelést az indítás előtt és így tovább).

Feltételezem, hogy ezeket az intézkedéseket továbbra is fenntartják, mivel a Volusion nagyon megbízható volt az elmúlt hónapokban, hogy hivatalosan teszteltem. Hitelére a Shopify is; bár zavarónak találom az átláthatóság hiányát, továbbra is igaz, hogy a Shopify következetesen jól teljesít.

Az Uptime mindkettőnél állandóan magas, és a Shopify vagy a Volusion szoftverének tényleges használata is következetes, minden lényeges hiba nélkül (tapasztalatom szerint).

Összességében mind a Volusion, mind a Shopify nagyon jól teljesít, de csak azt mondhatjuk, hogy a Volusionnak kiváló biztonsági protokollja van. A Shopify számára sajnos (optimista) oktatott kitalálást kell tennünk.

Következtetés: Amit ajánlok?

Tehát a két háborúzó testvér elemzése véget ér. Ki nyert – a Shopify, az e-kereskedelmi óriás, vagy a Volusion, a kisebb versenyző, akinek van néhány lenyűgöző statisztikája?

A Volusion nemrégiben átalakult az árakban és a szolgáltatásokban, amelyek sokkal közelebb hozták a Shopify-hoz. A kettő árainak nagysága megegyezik, és az eszközök nagyon hasonló felosztásúak.

Míg a Shopify általában több és jobb eszközt tartalmaz a szinteken, a Volusion sikerült meghoznia saját előnyeit, bár kisebbek is.

Mindkettőt nagyon könnyű használni, bár a Shopify fedélzeti és telepítési folyamata egy kicsit könnyebb. Ami az ügyfélszolgálatot illeti, a Shopify egyértelműen elviszi, de a Volusion nem áll túl messze … ez inkább az élő csevegés, amely elválasztja őket.

Mindkettő nagyon jól teljesít, de nem tudjuk, mennyire jó a Shopify biztonsága. Ezzel szemben a Volusion biztonsága, amiről tudjuk, szigorú és megbízható.

Mivel a Shopify általánosságban a legtöbb területen jobban teljesít, még ha nem is hatalmas mozgástérrel, azt mondanám, hogy ez az a megoldás, amelyet ajánlom. Természetesen a Shopify a legjobb mindenütt jelen lévő ember.

Azonban azok a kisvállalkozások, amelyek alacsonyabb tranzakciós díjakat, több személyzeti számlát és erőteljes keresőmotor-elemzést keresnek anélkül, hogy szükség lenne a teljes Shopify szolgáltatáskészletre, nagyszerű megoldást találnak a Volusion számára, amely többnyire megteheti azt, amit a Shopify tesz néhány csavarral..

Ha egy vállalkozásnak valóban méreteznie kell, vagy úgy gondolja, hogy így lesz, akkor a Shopify a jobb megoldás, főként robusztus alkalmazásüzlete miatt.

A jó hír az, hogy most nem kell teljesítenie a döntését. Mind a Shopify, mind a Volusion kéthetes ingyenes próbaidőszakot élvez. Tehát menj oda, és mindketten lőj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map