Wix Review 2020: Őszinte véleményünk előnyeivel és hátrányaival

Wix vitathatatlanul a weboldalépítés bajnoka. Bárki, aki egyszerű weboldal-készítőt keres, kétségtelenül megtalálja a Wix-et az eredményekben.


Szóval mi a helyzet Wix-szel? A 2006-ban alapított Wix több mint 110 millió embert szolgált fel, ennek fele csak az elmúlt négy évben származik. A Wix különösen híres ingyenes weboldal-építési tervéről, amely könnyen az egyik legjobb ingyenes weboldal-építő.

Minden csak hype? Vagy lehet, hogy az emberek csak az ingyenes weboldal-készítőről törődnek, és a tényleges prémium szolgáltatások nem olyan jók, mi? Vagy talán a Wix valóban népszerű, de ügyfelei nem tudják az igazi minőséget?

Mindenkinek oka szkeptikusnak lennie a népszerű szoftverek iránt, különös tekintettel arra, hogy „ingyenes ____” néven viselkedik (legyen az ingyenes webhely-készítő, ingyenes VPN, ingyenes antivírus és így tovább).

Nos, néhány hónapig formálisan teszteltem a Wix-et, és évekig használtam be és ki. Láttam, hogy növekszik, és ugyanakkor szakértelemmel bővültem. És most szeretnék egy bensős áttekintést adni arról, hogy a Wix hogyan működik webhely-építési szolgáltatásként 2018-ban.

Előnyök

Úgy gondolom, hogy a pozitívokkal kell kezdenünk … azokkal a dolgokkal, amelyek valószínűleg tette Wixet olyan népszerűvé.

Először is: nagyon jól felépített. Egyesíti a funkciókat és a könnyű használatot, így lehetővé teszi a felhasználók számára a webhely kialakításának és tartalmának nagymértékű ellenőrzését anélkül, hogy a dolgok túl bonyolultak lennének. A weboldal készítők állítólag könnyen használhatóak, de a Wix a saját osztályába tartozik.

Egy második profi: A Wix-nek ingyenes terve van. Ez az embereknek másképp fog számolni, de ami az ingyenes weboldalépítést illeti, a Wix webhely-készítője határozottan az egyik legjobb ingyenes építője – természetesen a legjobban bemutatott.

szabad terv

Ezenkívül az üzemidő és a válaszidő nagyon jó a Wix esetén, legalábbis a méréseim szerint.

Úgy hangzik, mint egy rövid lista, de ezek a dolgok nagyon nélkülözhetetlenek. Íme egy mondat összefoglalása: A Wix nagyon jó abban, amit meg akar tenni.

Hátrányok

Nos, ha a Wix jó abban, amit meg akar tenni … hogyan lehet összeállítani a hátrányokat??

Mivel az emberek nem mindig értik meg, hogy szükségük van-e a Wix céljaire. A Wix kiválóan kombinálja a funkciókat és a testreszabhatóságot a használhatósággal. Lehetséges azonban, hogy az embereknek nem kell annyi használhatóságot, mint gondolnának.

Például egyes magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak nem lehet túl nehéz egyedül megszerezni: tárhelyet, domaineket, majd a WordPress használatával kezelni a webhely tartalmát (ne feledje, hogy a WordPress ingyenes, és magas szintű felajánlást kínálhat a felhasználók számára) ellenőrzés is).

A Wix kapcsán hallott fő kritika nem kizárólag a Wix számára jellemző, ám bármi, amit minden weboldal készítő magával von. Ez az, hogy elveszít egy bizonyos fokú ellenőrzést.

Persze, könnyű kezelni azt, ami a webhelyén szó szerint történik, a forma és a tartalom szempontjából, ám a hostolási folyamat bizonyos irányítását a Wix-ra ruházza. Valójában nagyjából hagyta, hogy a Wix mindent az Ön kezébe vigyen, kivéve magát az épületet – sőt, most már rendelkeznek egy AI-eszközzel a!

Tehát az elhelyezés folyamatának bizonyos mértékű ellenőrzésének elvesztése ironikus hátrány.

Ehhez kapcsolódik az ár. Sokan megvalósíthatják projekteiket egy tradicionálisabb hostolási útvonalon. Lehet bonyolultabb (bár természetesen ez attól függ, amit csinálsz), de lehet, hogy olcsóbb is.

Wixnél volt egy olcsóbb első szintű prémium terv, amely valamilyen módon meg tudta csinálni a trükköt – legalábbis azok számára, akiknek nehéz a telephely-építés. Azóta megszabadultak tőle, és a tervük most kissé drágább lehet azok számára, akik más módon tudnak gondoskodni a teleképítésről.

Természetesen azok számára, akiknek egyszerűen csak egyszerre kell működniük, a Wix kiváló.

Emellett a Wix-mel kapcsolatos egyéb problémáim is kevésbé komolyak. Az egyik az élő csevegés hiánya (bár az ügyfélszolgálat általában véve szilárd).

A másik a biztonság átláthatóságának hiánya lenne. Ez nem azt jelenti, hogy a Wix nem biztonságos, de szeretnék többet megtudni a protokollokról.

Összegezve, meg fogom felelni annak, amit mondtam arról, hogy a Wix jó célokat szolgál: a súlyos hátrányok akkor érvényesek, ha nem igazán van szüksége a használhatóság és hatékonyság fokára, amely a Wix fő értékesítési pontja..

Árképzés és szolgáltatások

Az árak és az x árakkal járó szolgáltatások mindig fontosak. A Wix esetében ez különösen igaz, ha figyelembe vesszük, hogy egy freemium modellen működik.

A freemium modell alapvetően azt jelenti, hogy ingyenes opció van a fizetett opciók között, ahol az ingyenes opció feltételezhetően elég jó ízű szolgáltatást biztosít, és a fizetett opciók lényegesen jobbak, mint az ingyenes szolgáltatás, vagyis a „teljes” élmény.

Bár a Wix minden bizonnyal kiváló minőségű, nem lehet kétséges, hogy ingyenes verziója hozzájárult népszerűségéhez. Tehát kezdjük ezzel.

Az ingyenes verzió nagyon jól bemutatott. Valójában a Weebly kivételével valószínűleg a legjobban bemutatott ingyenes weboldal-készítő. És akkor még akkor is Wixot adnám a legfontosabb helynek.

Noha az ingyenes verzió rengeteg cuccot tartalmaz – úgy értem, hogy ez alapvetően egy teljes csomag – csak a Wix aldomainhez lehet csatlakoztatni, és a Wix hirdetéseket tartalmaz, néhány egyéb tárolási korlátozás mellett.

És természetesen, ha valóban szeretne weblapot építeni, akkor be kell fektetnie prémium tervekbe. A Wix két típusa van: webhely és üzleti & e-kereskedelem tervek.
Rövid megjegyzés ezekről: 14 napig kipróbálhatja őket kockázatmentesen. Nem ez a szokásos 30 nap, de elegendő időnek kell lennie, hogy megérezzék a szolgáltatást.

Egyébként: A webhelytervek havonta 11 USD-tól kezdődnek, további két szinttel. A közelmúltban, mint néhány hónappal ezelőtt, volt 4 terv, az első 5 dollárral kezdődött. Annak ellenére, hogy alapvetõbb volt, az elsõ szint még megengedte, hogy összekapcsoljon egy domaint, ami az alapvetõ fontosságú elem.

Wix tervek

Most a „Combo” kezdődik, amely 2 GB sávszélességet, 3 GB tárhelyet, domaint, a Wix hirdetések eltávolítását és egy évig ingyenes domaint biztosít, plusz 30 perc videó.

A következő két webhelysáv 10 és 20 GB-ra növeli a tárolást, és korlátlan sávszélességet biztosít a megnövekedett videórákkal együtt. Hozzáadnak hirdetési utalványokat, valamint webhely-emlékeztetőt és űrlapkészítő alkalmazást is. Az utolsó réteg rendelkezik bizonyos e-mail kampányfunkciókkal (havi 10 korlátozás) és e-mail támogatással, valamint prioritást élvező ügyfél-támogatási státusszal.

Sok sikeres e-kereskedelmi platform létezik. Ha ilyen webhelyet szeretne létrehozni az üzleti vállalkozások számára, akkor vessen egy pillantást a vállalkozásra & e-kereskedelem tervek. Három üzlet létezik & e-kereskedelem tervek. Ahogy elvárták, lényeg az, hogy online fizetéseket fogadnak el, korlátlan sávszélességet biztosítanak, nagyobb tárhelyet (20–50 GB), több video órát tartanak, és szerencsére díjmentes is.

A magasabb szintek több e-mail kampányt és e-mail támogatást tartalmaznak. Mindegyikük tartalmazza a Google Analytics-et és néhány hirdetési utalványt.

Most, a maga a weboldal-készítő alkalmazás számára: jól meg van töltve.

wix elrendezés

Mint láthatja, ez lényegében egy drag and drop szerkesztő, ahogyan manapság a legtöbb weboldal-készítő van. Nem idéz engem erről, de biztos vagyok benne, hogy Wix és Weebly segítették népszerűsíteni ezt a formátumot.

Különben is, bármit szerkeszthet a webhelyén. A Wix széles választéka sablonok közül választhat, vagy létrehozhat webhelyet sablon nélkül, vagy a Wix automatikusan létrehozhat egy webhelyet.

A webhely automatikus létrehozása hasznos lehet a hobbiisták számára vagy bárki számára, aki csak kísérletezni akarja, de bárki számára, aki komolyabb oldalt szeretne előállítani, biztos lehet benne, hogy van szilárd választás és széles körben szerkeszthető..

Ami a témák minőségét illeti, ez természetesen szubjektív, de számomra meglehetősen lényegesnek tűnik. Gyakori, hogy az ingyenes témák kissé hasonlóak, és a Wix-nek megvan a része a hasonló megjelenésű témáknak, de elég, hogy továbbra is nagy választék marad.

a Wix sablonjai

Az építőnek van egy blog eszköze is, amely elég jól működik.

blog

post blog

Mint láthatja, a blogbejegyzés létrehozása ugyanolyan egyszerű, mint bármi más. Minden alkalommal, amikor egy elemet hozzá kíván adni az oldalhoz, rengeteg választással kell szembenéznie.

eszköz hozzáadása

A kódot közvetlenül is szerkesztheti, ha aktivál egy fejlesztői módot, megtekinti a szerkesztési előzményeket, szerkesztheti az építő alkalmazás megtekintésének módját és így tovább, és így tovább. Telepíthet alkalmazásokat a Wix App Store-ból is, és ezt megteheti a webhely-készítőben.

app-piac

Valószínűleg innen kaphatja az ötletet. Nem tudom felsorolni az összes dolgot, amit megtehetsz, mert túl sok. Biztos lehet benne – ha gondolsz rá, meg tudod csinálni.

Egyébként ez nem túl sok túlzás. Először évekkel ezelőtt fiatalabb emberként használtam Wix-et, és az évek során láttam, hogy a weboldal készítője egyre bonyolultabb (nem rossz módon).

Valójában számos olyan eszköz létezett, amelyet a közelmúltban vettem észre, mert emlékszem, hogy szerettem volna, ha Wix két évvel ezelőtt vagy öt évvel ezelőtt rendelkezik velük..

Tehát őszintén szólva: nem kell aggódnia a Wix funkcióival. Az egyetlen kérdés, amelyet látom az erőforrás-elosztásról – hasonló vagy alacsonyabb árak néhány népszerű hosting cégnél például lehetővé teszik a további tárolást.

Emlékeztetni kell arra, hogy míg a Wix műszakilag biztosít otthont, elsősorban a weboldal készítésével kapcsolatos tapasztalatokat értékesíti Önnek. És bár a hosting cégek általában webhely-készítést kínálnak, elsősorban a webhelyet adják el, tehát nem túl ésszerűtlen, hogy a Wix tárolási korlátai kissé alacsonyabbak lehetnek a vártnál..

Ezen felül a műszaki adatok továbbra is a népszerű tárhely-lehetőségek körében vannak. Csak azt szeretném, ha Wixnek még mindig olcsóbb első szintje lenne – ettől eltekintve egyértelműen fantasztikus webhely-készítő, elég szilárd áron.

Egyszerű használat

A könnyű használat mindig fontos, és szerintem magam magabiztosan mondhatom, hogy a könnyű használat szakaszok általában a legegyszerűbbek, amelyeket az áttekintésekben írok. Ennek oka az, hogy sok vállalat már elsajátította a barátságos felhasználói felületeket.

Nos, a Wix-et annyira könnyű használni, hogy valójában egy kicsit kevésbé egyszerűnek tudom beszélni róla. Mert honnan kezdjem még?

Itt van egy elem: a Wix építőszoftverében nagyon hasznos az, hogy szinte mindent központosít, amire szüksége van. Nem kell sokáig hagynia az építőipari alkalmazást a dolgok elvégzéséhez, mivel alapvetően mindent, amit meg akar tenni, balra vagy jobbra lévő menüre kattintva lehet megtenni..

A korábbi képek jó példa: gyorsan hozzáadhatnak bármit, akár blogbejegyzést, bármilyen médiadarabot, akár alkalmazást, és mindent a bal oldali menüből.

A jobb oldalon az elemek méretezése, távolsága, másolása, törlése és elforgatása, valamint a kapcsolódó funkciók foglalkoznak. Munka közben mozgatható.

eszköztár

A fiók- és webhely-beállításokat a webhely-készítőn keresztül is elérheti. Ez mind annyira kiterjedt, hogy maga az alkalmazás olyan nagy háznak érzi magát, amelyben mindent megtalál, amire szüksége van, hogy hetekig maradjon anélkül, hogy el kellene hagynia.

Az egyetlen panaszom az, hogy időnként az építő úgy érzi, hogy kissé túlterhelt a szolgáltatásokkal. Ha teljes kezdő vagy, nehéz tudni, honnan kell kezdeni, és oly sok szimbólum és alak található az oldalon, az esetleg túlnyomó.

Végső soron ez csak az elkerülhetetlen mellékterméke, mivel sok ellenőrzést gyakorol a webhely megjelenése felett. Nem tudom elképzelni, hogy könnyebben hogyan lehet a felhasználót ellenőrizni a saját webhelyük felett – egyelőre valószínűleg ez a legjobb, amit kapunk.

Természetesen a Wix könnyű kezelhetősége nem korlátozódik a weboldal készítőjére, még akkor is, ha ez a fő vonzerő.

A Wix nagyon könnyen használható a tényleges létrehozási folyamathoz. Mint már említettem, lehetősége van arra, hogy a Wix automatikusan generálja a webhelyet az Ön számára, bár nem tudom, mennyire komolyan ajánlom.

weboldal készítés

választ

Ezen kívül a dolgok még mindig meglehetősen egyszerűek: az összes létrehozott webhelyet egy műszerfalról tekintheti meg, és a gyors legördülő menük lehetővé teszik a további beállítások elérését (beleértve az e-mail tárolását és a kampányokat, a számlázást és az utalványokat stb.) ).

Igen, manapság gyakori a könnyű használat, ám kevés cég tudja legyőzni a Wix-et.

Vevőszolgálat

Az ügyfélszolgálat nagyon elengedhetetlen, és ha a termék könnyen használható eszköz az online dolgok létrehozásához, akkor jobban gondolja, hogy valamilyen ügyfélszolgálatra van szüksége, függetlenül attól, hogy milyen könnyen használható..

Tehát mit kínál a Wix ebben a tekintetben? A Wixnek van egy súgója, amely tudásbázisként működik. Nem túl rossz.

segítség Központ

Ez nem rossz. Úgy gondolom, hogy a Wix egy elég egyszerű szolgáltatás, amelyhez nincs szüksége hatalmas litániára az anyag olvasására vagy a dokumentációra. Egy kicsit jó lenne, de a legtöbb dolog számára feltétlenül jó.

Ami azt a szerencsétlennek látszik, hogy a Wix csak telefonos és jegytámogatással rendelkezik. Elég jónak kell lennie, hogy megoldódjanak a problémáid, de azt hiszem, hogy sok ember inkább az élő csevegést részesíti előnyben (beleértve magamat is), és egy kicsit szomorú az a tény, hogy még legfelső szintű fiókkal sem tudod megszerezni..

kérés

Ennek ellenére a telefonos és a jegyek támogatása elég szilárd – őszintén szólva, soha nem volt igazán bonyolult probléma, de amikor kapcsolatba léptem a képviselőkkel, segítőkész és barátságosak voltak.

Végül: ez formálisan nem része a Wix ügyfélszolgálatának, de érdemes megjegyezni, hogy a Wix nagy felhasználói közössége önmagában is erőforrás. A közösség – akár a Wix blogjában, akár fórumokon, vagy külső webhelyeken – tele van emberekkel, rengeteg problémával és megoldással.

Valószínű, hogy a Wix súgójában olyan könnyen megtalálja a válaszokat a többi felhasználótól, amennyit csak tudsz.

Tehát egyszerűen fogalmazva: a Wix tisztességes ügyfélszolgálattal rendelkezik, de semmi fenomenális. Az élő csevegés sajnos hiányzik, és a tudásbázis kissé mélyrehatóbb lehet, ám a Wix-ben még mindig van szinte mindent, amire szüksége van, és szilárd felhasználói közösséggel rendelkezik, amely segít Önnek.

Biztonság és megbízhatóság

Íme a Wix végeredménye: biztonságos és megbízható teljesítményében?

Vegyük az első pontot. Mivel a Wix alapvetően az Ön webhelyével kapcsolatos mindent kezeli, jó, ha nagy elvárásaink vannak a biztonsági protokollokkal kapcsolatban. Kivéve, hogy van egy probléma.

Valójában nem találok hivatalos információt róluk. Ez nem azt jelenti, hogy Wixnek nincs biztonsága … de az átláthatóság hiánya kissé sajnálatos, és szkeptikusnak tesz engem. Mégis van néhány dolog, amit kihúztam.

A Wix PCI-kompatibilis, de ez eléggé szabványos.

PCI megfelelés

Egy másik dolog, amelyet kicsit körülnézve találtam, a Wix Whois domain adatvédelmi opciója: A Wix lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy választják a domain-nyilvántartási adataik nyilvános vagy magántulajdonát, amikor domain-t vásárolnak a Wix-től, vagy átadnak, ami jó, ha van..

A kettő mellett a Wix rendelkezik néhány protokollal, amelyek biztosítják az e-kereskedelem biztonságát, valamint a Wix csomag vásárlásának biztonságát, és vannak olyan alkalmazások, amelyeket telepíthet a Wix üzletébe, hogy még biztonságosabbá tegye az áruházat (és így vonzóbbá). az ügyfeleknek.

Wix ismerteti a teljes munkaidős biztonsági szakemberek alkalmazását és a „fejlett biztonsági eszközök” használatát, valamint rendszeres belső ellenőrzéseket az ISO / PCI tanúsítások fenntartása érdekében. Hiszek nekik, de szeretném, ha lenne több információ, és hogy hozzáférhetőbb lenne – megtaláltam ezt a támogatási oldalakon.

És akkor erről van szó. Sajnálom, emberek. Mi lenne a performansz??

wix uptime

Itt van az átlagos Uptime:

 • 2020 március: 100%
 • 2020 február: 100%
 • 2020. január: 100%
 • 2019. december: 100,00%
 • 2019. november: 99,98%
 • 2019. okt.: 100,00%
 • 2019. szeptember: 99,97%
 • 2019. augusztus: 99,60%
 • 2019. július: 99,79%
 • 2019. június: 100%
 • 2019. május: 99,91%
 • 2019. április: 99,93%
 • 2019. március: 99,99%
 • 2019. február: 100%
 • 2019. január: 99,96%
 • 2018. december: 100%
 • 2018. november: 100%
 • 2018. október: 99,96%
 • 2018. szeptember: 100%

Itt van az átlagos válaszidő:

 • 2020. március: 208 ms
 • 2020. február: 179 ms
 • 2020. január: 241 ms
 • 2019. december: 215 ms
 • 2019. november: 241 ms
 • 2019. október: 200 ms
 • 2019. szeptember: 259 ms
 • 2019. augusztus: 543 ms
 • 2019. július: 367 ms
 • 2019. június: 422 ms
 • 2019. május: 420 ms
 • 2019. április: 314 ms
 • 2019. március: 315 ms
 • 2019. február: 299 ms
 • 2019. január: 307 ms
 • 2018. december: 329 ms
 • 2018. november: 302 ms
 • 2018. október: 351 ms
 • 2018. szeptember: 386 ms

Itt megtekintheti a részletes üzemidőt.

Mint láthatja, a Wix kiváló működési ideje és jó válaszideje is van. Ez nagyon jó hír, mivel a Wix elsősorban a webhely építője, nem pedig a tárhely szolgáltatója: ez azt jelenti, hogy nem hagyták figyelmen kívül az alapvető elemeket.

Mindazonáltal van egy enyhe nyilatkozat, amelyet itt szeretnék hozzátenni. Mivel a Wix alapvetően mindent kezel ebben a folyamatban, és mivel a Wix webhelyek általában futnak a szkriptekkel, technikailag gyorsan reagálnak. Ugyanakkor a vakító Wix-oldalak betöltése még kissé tovább tarthat a látogatók számára.

A betöltési idő és a válaszidő közötti enyhe eltérés mellett azt mondanám, hogy nagyon lenyűgöző vagyok a Wix teljesítményéről, még akkor is, ha biztos vagyok benne, hogy biztonságuk van.

Következtetés: Ajánlom a Wix-et?

Mindezek után az információk után térjünk vissza és nézzük meg, hogy mi áll a Wix-szel.

A Wix nem olcsó, de nem is túl drága, ha igazán szüksége van arra, amit a Wix kínál. Úgy gondolom, hogy a Wix legfontosabb hátrányai akkor érvényesek, ha tévesen megy a Wix-szel, és rájössz, hogy nem igazán volt szüksége erre a fokozatú felhasználóbarátságra.

Biztos vagyok benne, hogy a Wix valóban kiváló abban, amiben állnia kell: egyszerű, funkciókban gazdag, weboldal készítő. Ezek a dolgok és még sok más, nagyszerű üzemidővel és általános következetes teljesítménnyel, és nem rossz ügyfél-támogatással.

Ha biztos benne, hogy egy weboldal létrehozásának egyszerű és hatékony módjára van szüksége, és nem gondolja egy kis extra kiadást, a Wix jó út.

Ha könnyű webhely-készítési élményt szeretne, de megengedheti magának, hogy néhány extra lépést megtegyen, és nem gondolja ezt a költségek csökkentése érdekében, akkor életképes alternatívákat kínál általános tárhely formájában..

Azt mondom, hogy mivel a Wix sikeresen teljesíti céljait, azt javaslom Wixnek.

És ha továbbra sem biztos abban, hogy helyes megoldás lenne-e Ön és Wix, akkor néhány hétig mindig kockázatmentesen kipróbálhatja őket.!

Látogasson el a Wix-be

Wix Review

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map