Wix vs Godaddy – melyik a „valójában” jobb? (2020-as áttekintés)

Az elmúlt években a weboldalépítés jelentős változásokon ment keresztül. A legtöbb weboldalépítő tudatosan a sokoldalú szolgáltatások nyújtására összpontosít, ugyanakkor megkönnyíti a kreatív webhelyek felépítését.


A Wix és a GoDaddy egyaránt olyan márkák, amelyek saját weboldal-készítőket biztosítanak. Mindkét ismert márkanév egyformán eloszlik a piacon.

Mondanom sem kell, hogy a Wix és a GoDaddy egyaránt kínál sokoldalú weboldal-készítési lehetőségeket. Ha azonban csak egy lehetőségre fordul, akkor melyik a jobb?

Előtte egy rövid ismertető a Wix-ről és a GoDaddy-ről.

A freemium-modellje miatt népszerű Wix-t 2006-ban alapították, székhelye Tel Aviv, Izrael.

A GoDaddy-t 1997-ben alapították, székhelye Scottsdale-ben (Arizonában, USA). Mindkét platform biztosítja a tárhelyet és a weboldalak készítését is.

Itt a Wix-en és a GoDaddy-n keresztül vezetem be, hogy összehasonlítsák a körülötte lévő összes szempontot.

Először hadd kezdjem el ezzel a legfontosabb paraméter összehasonlításával, azaz üzemidejükkel.

üzemidő

Mielőtt körültekintően választana a Wix és a GoDaddy között, tudnia kell, hogy mekkora a rendelkezésre állás.

A Wix-del kezdve nem jeleníti meg közvetlenül az üzemidő garanciáját hivatalos webhelyén. Ugyanakkor megemlítik a szervereiket és az üzemidőt a támogatási szakaszban.

wix szerverekRégóta használom a Wix-et, és felveszem az üzemidőt. Íme, amit találtam:

wix uptime

Az üzemidő valóban lenyűgöző és következetes. Itt láthatja a Wix legfrissebb üzemidejét.

A következő lépésről hadd részletezzem a GoDaddy-t.

A GoDaddy hivatalos webhelyén 99,9% -os üzemidőt garantál.

godaddy webtárhelyFeljegyeztem az üzemidő mutatóit a GoDaddy számára, és így néz ki:

Godaddy uptime

Az üzemidő alapvetően jó és következetes. Itt láthatja Godaddy legújabb üzemidejét.

A Wix átlagos üzemideje 99,98%, míg a GoDaddy esetében 99,99%.

Nyilvánvalóan az üzemidő szempontjából a GoDaddy jobban fizet, mint a Wix, és biztosítja az üzemidőt.

Az Uptime-ről és a válaszról beszélve, ez szoros beszélgetés a GoDaddy és Wix között. Várjon azonban, amíg további más összehasonlítási paramétereket tárgyalok.

Tervek és árképzés

Ezután összehasonlítom az áraikat és a terveket. A Wix ingyenes csomagot tartalmaz, amely tartalmazza a Wix hirdetéseket. Választhat a prémium tervei közül is.

Wix tervEz e-kereskedelmi terveket is tartalmaz.

wix üzleti tervA Wix egyik előnye, hogy ingyenesen indíthat és 500 MB tárolót kaphat. A prémium tervek havi 11 USD-tól kezdődnek, és tartalmazzák a fogadást.

A Wix ingyenes csomag minden bizonnyal előnye, amely megadja az összes alapvető funkciót.

A GoDaddy segítségével egy hónapos ingyenes próbaverzióval fedezheti fel webhely-készítőjét. A terv havi 5,99 dollárban kezdődik.

godaddy tervA GoDaddy tervei nem túl drágák. Ez magában foglalja a tárhelyet is. Mind a Wix, mind a GoDaddy összesen 3 tervet nyújt a weboldal készítőjének.

A Wix további 3 tervet fűz az e-kereskedelmi webhely létrehozásához. A GoDaddy segítségével olcsóbb lehet a Wixhez képest. A GoDaddy azonban korlátozza bizonyos webhely-készítési képességeket.

Ha észreveszi, a GoDaddy csak 1 e-kereskedelmi tervet ad. Bizonyos szempontból hiányzik a tervek rugalmassága. Alapvetően korlátozott lehetőségek vannak a tervekkel kapcsolatban.

A Wix jó választás abban az esetben, ha kis méretű webhely-fejlesztésre vágyik, és ingyenes web-készítőre van szüksége.

Funkció

A következő lépésről hadd mondjak többet a Wix és a GoDaddy funkcióiról. A Wix egy egycsomaggal rendelkezik, amely weboldalak készítését és tárolását is tartalmazza.

Ingyenes tervével rendelkezik, amely támogatja az alapvető weboldal-fejlesztést, és Wix-hirdetéseket tartalmaz.

Wix szolgáltatásokA Wix 14 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújt prémium terveihez. Az összes prémium terv néhány alapvető funkciót tartalmaz, például:

 • Ingyenes tárhely
 • Analytics és SEO támogatás
 • Prémium támogatás
 • Testreszabott Favicon

Wix szolgáltatásokA Wix-nek külön e-kereskedelmi terve van, amely tartalmazza a szolgáltatások listáját.

wix e-kereskedelmi tervAz e-kereskedelem tervei biztosítják a releváns e-kereskedelem képességeinek nagy részét. Majdnem olyan, mintha nincs szüksége kiegészítőkre.

A Wix nemcsak a könnyen használható szerkesztőt biztosítja, hanem lehetővé teszi a Wix kódot is, amely teljesen testreszabható.

A Wix szerkesztő gyors webhely-létrehozást biztosít, és sablonokkal, SEO-val, eszköz-optimalizálással, harmadik féltől származó alkalmazásokkal és egyebekkel kapcsolatos szolgáltatások sorozatát biztosítja..

A Wix szerkesztővel a Wix mesterséges tervezési intelligenciát is nyújt, amelyet Wix ADI néven is ismert. A Wix ADI egy csomó hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek intelligens módon testreszabhatják webhelyének fejlesztését.

Wix szolgáltatásokA Wix lehetővé teszi a Wix kódjával történő előzetes kódolást. A Wix kóddal testreszabhatja a weboldal megjelenését és hangulatát, és intuitív webdesignokat készíthet.

A Wix-kód néhány igazán nagy teljesítményt nyújt, és támogathatja a fejlett weboldal-fejlesztést. A Wix által biztosított rugalmasság nagyon sok bonyolult fejlesztést tesz lehetővé.

Wix szolgáltatásokNoha a fenti szolgáltatások szerkesztő-specifikusak, a Wix számos más, az elemzéssel, az e-mail tárolással és a domainkezeléssel kapcsolatos funkciókat is kínál.

A Wix külön e-kereskedelem-terveket készít, és ehhez számos e-kereskedelem-fejlesztési funkció tartozik, mint például a termékoldalak létrehozása, üzletvezető, kuponok és még sok más.

A fent említett funkciókon kívül a Wix további funkciókat is kínál a zene értékesítéséhez. Képszerkesztő, blogtervezés és több mint 100 sablon.

Összességében azt találtam, hogy a Wix alkalmas a legtöbb weboldal létrehozására. Legyen az egyszerű vagy összetett, a Wix mindkettő számára kielégítően képes kiszolgálni.

Tehát a GoDaddy hasonló kimerítő szolgáltatáslistát is nyújt?

A GoDaddy népszerű az egyszerűen használható weboldal készítője miatt. Támogatja a mobil érzékeny sablonokat, és számos más lehetőséget kínál a különféle terveiben.

Godaddy funkciókA GoDaddy GoCentral webhely-készítője egy egyszerűen használható, kifejezetten kezdőknek és kevésbé weboldal-készítési tapasztalattal rendelkező embereknek készült építőgép..

Támogatja az alapvető tervezési képességeket és SEO szolgáltatásokat nyújt.

Godaddy funkciókA sablonok a tartomány alapján választhatók meg.

godaddy sablonok

A GoDaddy alapvető webhely-készítési képességeket nyújt, míg a Wix előzetes webhely-készítési képességeket biztosít.

A GoDaddy egyszerűen használható és indítható, de a kérdés az, amikor egy webhely nagyobb rugalmasságot és összetett funkciókat igényel. Ez olyasmit igényel, amely kiegészíti a GoDaddy szoftvert.

Korlátozott tervezési lehetőségei miatt a GoDaddy kissé frusztráló lehet a weboldal előzetes fejlesztéséhez. Miután ezt mondta, a GoDaddy barátságos a kezdők számára.

A szolgáltatás szempontjából mindkettőnek van jó szolgáltatásainak listája, bár a fejlettebb weboldalak készítéséhez a Wix nagyobb esélyt jelent a GoDaddy fölött.

Könnyű használat

A következőm, amelyet ellenőriznék a listámon, a könnyű használat. Noha a Wix és a GoDaddy szolgáltatásban nem elérhető funkciók vannak, ezek könnyen kezelhetők?

Először hadd mutassam be Önnek további részleteket. A Wix műszerfal egyszerű elrendezésű, jól elhelyezett lehetőségekkel.

wix műszerfalInnentől kezdheti meg webhelyének szerkesztését. A weboldal szerkesztése számos lehetőséggel érhető el, amelyek segítségével testreszabhatja webhelye megjelenését.

A felső menüben megadott lehetőségek az alábbiakban bemutatottak szerint néznek ki.

wix szerkesztő

Egyéb lehetőségek közé tartozik az e-mail marketing, a háttér szerkesztése, az alkalmazások hozzáadása a néhány megnevezéshez.

Ennek több eszköztár-lehetősége van. Az igazítást ezekkel a lehetőségekkel módosíthatja.

A Wix előzetes webfejlesztési képességeket biztosít a bekapcsolható Wix-kóddal.

wix kódA Wix lehetővé teszi kép, videó, galéria, elválasztó és HTML-kód hozzáadását.

A Wix alapvető szerkesztése egyenesen előre halad, hacsak nem akarja megismerni az előzetes kód alapú szerkesztési funkciókat.

Ezután hadd részletesebben ismertessem a GoDaddy-t. A GoDaddy weboldal készítője az összes testreszabási lehetőséget a jobb szélén kínálja.

godaddy műszerfalInnentől megváltoztathatja a témákat, az oldal elrendezését, a színsémát és a betűkészleteket.

Rendelheti az oldalakat a követelményei szerint, vagy további oldalakat adhat hozzá.

A GoDaddy lehetőséget kínál SEO, szociális média marketing és egyéb részletek kezelésére.

Az e-kereskedelemmel kapcsolatos webhelyek fejlesztéséhez a bolt más lehetőségeit is megtekintheti.

gd áruház opcióHasonlóképpen előzetes marketing lehetőségeket kaphat.

gd marketing opcióAmint az üzlet kialakítása készen áll, beállíthat más e-áruházra vonatkozó lehetőségeket.

godaddy üzletÖsszességében a GoDaddy használata rendkívül egyszerűnek tűnik. Ez egy remek hely a legkevesebb bonyolultsággal kezdeni.

Másrészt, a Wix számos olyan lehetőséget kínál, amelyek zavaróak lehetnek, mindenekelőtt abban az esetben, ha csak webhely-készítőt keres fel.

Ha azonban van korábbi tapasztalata a weboldal készítésében, akkor a Wix könnyűnek tűnik.

A Wix és a GoDaddy között, bár mindkettő egyszerűnek tűnik, be kell vallanom, hogy a GoDaddy könnyebben használható.

Vevőszolgálat

Ezenkívül az ügyfélszolgálatról is beszélek. Hadd kezdjem ezt Wix-kel.

A Wix külön támogatást nyújt az irányítópulton. Ez útmutatókat és video oktatóanyagokat tartalmaz.

A súgó részlegeket tartalmaz különféle témákról.

wix súgóEnnek teljes tartalma van. A Wix GYIK-ot is tartalmaz. Wix nem rendelkezik csevegési opcióval.

A Wix ügyfélszolgálata jó. Ezután ellenőrizzük, hogy nincs-e GoDaddy.

A GoDaddy telefonon, e-mailben és chat-en érhető el. 24 órás támogatást nyújt. Bár a csevegés nem érhető el 24 órán keresztül.

A súgó egy hatalmas témájú bölcs oktatóanyagot tartalmaz.

godaddy segítségA GoDaddy GYIK-ot is tartalmaz.

godaddy faqA Wix vagy a GoDaddy szinte egyenértékű az ügyfél-támogatással kapcsolatban. Mindkettő jól megfogalmazott súgótartalommal rendelkezik, hogy improvizált felhasználói élményt nyújtson.

Mindkettővel rengeteg segítséget kap az ügyfélszolgálat.

Témák és sablonok

A Wix túlnyomó részében sok sablongyűjtemény található. Ezek mobilre reagáló és intuitív.

Van egy külön sablonrész, amely a kategóriás bölcs sablonokat mutatja.

wix sablon

Több domain között találhat sablonokat.

A GoDaddy mobil érzékeny sablonok hatalmas gyűjteményével is rendelkezik. Több mint 16000 témája van.

gd sablonA sablonok vonatkozásában mind a GoDaddy, mind a Wix sokoldalú gyűjteményt tartalmaz, bár a Wix további sablontervezéseket biztosít.

Mindkettőnek olyan szerkezete van, amely érzékeny az eszközre, és nagymértékben testreszabható.

Rugalmas kialakítás

Ha vizuálisan hatásos mintákat szeretne, akkor a legtöbb esetben előfordulhat, hogy testreszabja.

Tehát milyen jó a tervezés testreszabása a Wix és a GoDaddy használatával?

A Wix webhelyszerkesztővel rendelkezik, amely egyszerű, de többféle lehetőséget kínál. Ez eleinte nem tűnik nagyon egyszerűnek a kezdők számára. Azonban egy olyan személy számára, aki tapasztalattal rendelkezik a weboldal tervezésében, ez egyszerű.

A Wix ADI szolgáltatást nyújt, amely segít a webhelyek gyors testreszabásában és megtervezésében. Ezekkel a praktikus funkciókkal a Wix a Wix kódot is biztosítja a testreszabás fokozása érdekében. A Wix használatával elvégezheti a kódszintű testreszabást.

wix tervezésMásrészt a kezdőknek a GoDaddy egyszerű. A GoCentral gyártó DIY megközelítést biztosít.

Noha a GoDaddy egyszerű a Wix-hez képest, a GoDaddynek nincs kódszintű testreszabása és rugalmas tervezése.

A rugalmasság szempontjából a Wix minden bizonnyal nyeri a GoDaddy-t. A Wix használatával engedélyezheti néhány speciális testreszabást.

Következtetés

Biztosítottam a pontok közötti összehasonlítást a Wix és a GoDaddy között. Tehát ezek közül melyik jobb weboldal készítő?

Ennek egyikét a másikkal szemben nem lehet könnyű választani. Mindegyiknek megvan a maga pozitívja, amelyet természetesen nem lehet tagadni.

A GoDaddy használatával ez egyszerű és szemléltető. Kidolgozhat egy jó weboldal-kialakítást, és alapvető testreszabási lehetőségeket biztosít. A GoDaddy segítségével gyorsan megtervezheti weboldalát.

A Wix viszont alapvető ismereteket igényel, és jó hely a kezdéshez, ha kis méretű weboldal-fejlesztésre szorul. Ingyenes tervvel rendelkezik.

A Wix segítségével jobb testreszabást és hatásosabb terveket hozhat létre.

Szóval melyeket ajánlom többet?

A kettő között megyek előre Wix-kel a GoDaddy-hez képest. Valószínűleg, ha már elkezdi a weboldal fejlesztését, akkor a GoDaddy egy lehetőség, amelyet kipróbálhat.

A Wix támogatja a rugalmas és testreszabható tervezést. Tehát, ha pontosan ez az, amit keres, akkor folytassa és fedezze fel Wix-et.

Bármelyik lehetőséget is használja, mindkét lehetőség bőségesen kínálható.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map