Wix vs Squarespace (2020) – összehasonlító áttekintés

A Wix és a Squarespace óriások a webhely-készítés világában: a világ legnépszerűbb weboldal-készítő platformjai közé tartoznak.


A hagyományos tárhelyszolgáltatókkal ellentétben, amelyek közt a weboldal-készítők is vannak, de inkább hangsúlyozzák a tényleges hely kiszolgálón történő elhelyezését, a Wix és a Squarespace hangsúlyozzák a weboldalak létrehozásának és megtervezésének folyamatát (bár alapértelmezés szerint is otthoni társaságok).

Ez része annak, ami nagyon népszerűvé tette őket, különösen azok számára, akik nagyon egyszerű és hatékony megoldásokat keresnek.

Ha például a Google tárhely-szolgáltatásait használja, akkor rengeteg eredményt fog elérni azoknak a cégeknek a számára, amelyek valóban hangsúlyozzák a webhelyek hosting aspektusait.

Ha Ön a Google webhelyének építője vagy valami hasonló – például hogyan lehet webhelyet készíteni – akkor nagy valószínűséggel kap eredményt a Wix és a Squarespace oldalról.

Tehát itt vannak ezek a kettő – a szoftver-szolgáltatásként (SaaS) webhely-készítő világ titánjai, hevesen versenyezve ma, mint évek óta.

A nyilvánvaló kérdés kapcsán: tehát melyik a jobb?

Melyik megfizethetőbb, amely több funkciót kínál, és mivel mindkettőt egyszerûen használják, amely a legkönnyebben használható?

Mindezen és több kérdésre a következő szakaszokban válaszolunk, tehát olvassa tovább!

ÖSSZEHASONLÍTÓ RÉSZ

Ugrás az egyes szakaszok olvasására, kattintson a következő hivatkozásokra

 1. Az árak összehasonlítása
 2. Jellemzők összehasonlítása
 3. Könnyű használat összehasonlítása
 4. Ügyfélszolgálat összehasonlítása
 5. A biztonság és a megbízhatóság összehasonlítása
 6. Ítéletünk

Az árak összehasonlítása

Mivel mindkét vállalat reklámozza a könnyű használatot és az akadálymentességet, remélhetjük, hogy alacsony árakkal járnak – elvégre ez a fajta játék a sok SaaS platformon.

A Wix ismert „freemium” modelljével – ingyenes fiókot kaphat, és használhat bizonyos eszközöket, de fizetnie kell a frissítésért és az igazi dolgok megszerzéséért (domain név, SEO eszközök stb.).

Ingyenes fiókkal sok sablont kaphat – több száz, ami több, mint a tucat, amelyet elsődleges fizetős fiókokkal kap a mainstream hosting cégeknél -, és korlátlan oldal.

wix-téma

Alapvetően egy magasan fejlett webhely-készítő, wix.com aldomainvel.

Ha teljes fiókot szeretne, akkor prémium webhelyterveket vagy prémium üzleti és e-kereskedelmi terveket kaphat.

A legalapvetőbb prémium terv havi 5 dollár, és alapvetõen lehetõvé teszi egy domain csatlakoztatását – alapvetõen frissítés egy ingyenes fiókból.

A második szint Combo, havonta 11 dollár, a harmadik pedig korlátlan, 14 dollár. A negyedik szint, a VIP, havonta 29 dollár.

wix prémium tervek

A prémium e-kereskedelmi tervek három rétegből állnak: a Business Basic havonta 20 dollár, a Business Unlimited 25 dollárnál, a Business VIP 35 dollárnál..

A magasabb szintek növelik a tárolást, korlátlan sávszélességgel járnak, és több marketing eszközzel vagy egyéb bónuszmal rendelkeznek.

A Squarespace ára egyaránt egyszerűbb és drágább, mint a Wixé.

Az első nagy különbség az, hogy a Squarespace szoftverének ingyenes verziója nem érhető el. A Squarespacenek kétféle fizetett fiókja van: webhelyek és online boltok.

A második nagy különbség az, hogy ezeknek a webhely-csomagoknak csak két szintje van.

A „webhely” számla első szintjét Személyesnek hívják, és havonta 12 dollárba kerül.

négyzettervek

A második szint Business neve, és 18 dollárba kerül.

Az „online áruházak” kategóriába tartozó számlák esetén a Basic havi 26 dollárral kezdődik, az Advanced pedig 40 dollárral kezdődik. Az áremelkedés nyilvánvalóan jelentősen növeli a szolgáltatások számát, függetlenül a besorolástól.

Első pillantásra a Wix sokkal jobban teljesít az árképzéssel.

Megadom, hogy magasabb árszerkezettel és magasabb költségekkel rendelkeznek, de ez nem olyan könnyű győzelem, mint egyesek azt gondolnák.

Az ezekbe a szintekbe tartozó szolgáltatások még árnyaltabbá teszik az árat, mint általában, tehát beszéljünk arról, hogy mit kap a különböző fiókokhoz!

Jellemzők összehasonlítása

Lehet, hogy ez a szolgáltatás rész kissé bonyolult, de rendben van – ki kell válogatnunk azokat a dolgokat, amelyek valóban ésszerűvé teszik az árat, vagy sem..

A Wix-nak van néhány olcsóbb lehetősége, de megéri-e őket?

Mint már említettem, egy ingyenes Wix-fiókkal rendelkezik a webhely-készítő, amelyet frissítés nélkül nem lehet csatlakoztatni a teljes domainhez.

A Connnect Domain with Wix (havonta 5 dollár) meglepő módon lehetővé teszi a tartományok összekapcsolását, valamint 1 GB sávszélességet és 500 MB tárhelyet is biztosít.

A Connect Domain valójában minimális – az első frissítés az ingyenes fiókhoz.

A második szint a Combo, havonta 11 dollárral, amely növeli a sávszélességet 2 GB-ra, a tárhely pedig 3 GB-ra, és eltávolítja a hirdetéseket.

Ez magában foglalja egy ingyenes domaint egy évre, és akár 30 videó percet is lehetővé tehet webhelyén.

A harmadik szint korlátlan – szabadúszók számára készült – és amint a neve is sugallja, korlátlan sávszélességgel és 10 GB tárhellyel rendelkezik, 300 dolláros hirdetési utalványokkal, több videóidővel, valamint egy űrlapkészítővel és webhelykészítővel.

A negyedik szint a VIP, amely 20 GB-ig növeli a tárolást, 2 óráig növeli a megengedett videóidejét, hozzáad e-mail kampányokat (havonta akár 10-ig), havonta akár 50 000 e-mailt enged meg, és kiemelt ügyfélszolgálatot biztosít..

Wix szolgáltatások

A Wix üzleti és e-kereskedelem prémium fiókjai korlátlan sávszélességgel rendelkeznek, online fizetéseket fogadnak el, eltávolítják a Wix hirdetéseket, tartalmazzák a Google-t

Az Analytics egy ingyenes domain egy évre, 300 dolláros hirdetési utalvány, és 100% -ban jutalékot jelent.

A fiókok közötti frissítés során elsősorban jobb e-mail funkciók, jobb támogatás, több video óra (5-től 30-ig) és több tárhely (20 GB-tól 50 GB-ig).

Most a Squarespace oldalán: az összes Squarespace webhely SSL tanúsítvánnyal és DDoS védelemmel rendelkezik. A személyes webhelyfiókok korlátlan számú oldalt, galériát és blogot kapnak korlátlan sávszélességgel és tárhellyel.

Optimalizálják a mobilolvasókat, a webhely mutatóit és a mellékelt ingyenes domaint is.

Most ez a Squarespace drága első szintje, de a korlátlan oldalakkal, blogokkal, sávszélességgel és tárhellyel – nos, sokkal ésszerűbb, mint amilyennek eleinte hangzott..

A második szintű webhelyterv – az üzleti vállalkozás – tartalmazza a fentieket, valamint a Gmailt, a 100 dolláros Google Ads jóváírást, az e-kereskedelem eszközeit, a korlátlan mennyiségű termék értékesítését, a szerkesztési lehetőséget a CSS és a JavaScript segítségével, valamint néhány további kisebb eszközt..

SquareSpace szolgáltatások

Az online áruházak két szintje – az alap és az haladó – az összes fent említett üzleti terv funkciót, valamint néhány más elemet tartalmazza.

Alapvetően az e-kereskedelemre vannak optimalizálva: jobb mutatókkal, készlet- és megrendelési eszközökkel, címkenyomtatással, számviteli eszközzel, ügyfélszámlákkal, ajándékkártyákkal és tranzakciós díjak nélkül.

Egy speciális online áruház-fiók rendelkezik a fentiekkel, valamint ügyfélszámlákkal, elhagyott kosár automatikus helyreállítással (ami növeli annak valószínűségét, hogy ügyfele vásárol valamit), valós idejű szállítói szállítással, ajándékkártyákkal és kedvezményekkel.

Wow – ez nagyon sok cucc.

Erre gondoltam a két társaság közötti árcédulák trükkösségével: bár a Wixnek többféle és olcsóbb számlája van, ezek az olcsóbb számlák nem csak annyira jól vannak felszerelve, mint a Squarespace belépő szintű számlái..

Ennélfogva a Wix összes fiókja korlátozza a tárolást, még azok is, amelyek jelentősen drágábbak.

A Wix csak akkor távolítja el a sávszélességet, ha havi 14 dolláros réteggel rendelkezik, ami drágább, mint a Squarespace 12 dollárja..

Mindkét oldal jó tulajdonságokkal rendelkezik, de a Squarespace általában jobb ajánlatokat kínál rájuk.

Minden Squarespace csomag teljes funkcionalitással rendelkezik – vagy az alsó részén jól felszerelt, vagy a csúcsminőségű szolgáltatás.

A Wix használatával csak a második vagy a harmadik rétegig kaphat valóban teljes értékű fiókot.

Ezen túlmenően, bár mindkét oldal speciális számlával rendelkezik az e-kereskedelem számára, a Squarespace erősebb eszközkészlettel rendelkezik az e-kereskedelem igényeinek kezelésére, és azt hiszem, hogy ebben a kategóriában nyernek.

Akkor úgy gondolom, hogy a Squarespace összességében több és jobb tulajdonsággal rendelkezik, mint a Wix, annyiban, hogy az árak közötti különbségek nagyjából elhanyagolhatóak – és bizonyos esetekben a Squarespace még jobb megoldást jelenthet..

Könnyű használat összehasonlítása

Lehet, hogy kitalálhatja, hogy nehéz összehasonlítani a könnyű használatot ezek között a nagy képek között.

Az összes nagy hosting cég megpróbálja könnyű használni, de ha a fő termék egy weboldal készítő, akkor valóban könnyen használhatónak kell lennie.

Mind a Wix, mind a Squarespace elsősorban egyszerű megoldásokként forgalmazzák magukat.

Akkor melyik nyer??

Fennáll annak a veszélye, hogy úgy hangzik, mintha a könnyű utat választanám, valójában egyenletesen illeszkednek egymáshoz.

Mind a Wix, mind a Squarespace nagyon folyékony platformok.

Középpontjában egy olyan eszköz áll, amely lehetővé teszi sok sablon elérését és a webhely testreszabását, és nagyjából ugyanolyan egyszerű és robusztus építőket kínálnak..

A Wix műszerfal áttekintése:

wix műszerfal

A négyzet tér irányítópultjának áttekintése:

Könnyen megtervezhető négyzet

Ami a fiókja vagy a webhely specifikációinak kezelését és működtetését illeti, mondhatnám, hogy a Wix a fiókjától függően egyszerűbb. Ha a Csatlakozást használja

Domain vagy ingyenes számla révén a Wix lesz a legegyszerűbb szolgáltatás.

Ez egyszerűen azért van, mert kevesebb szolgáltatása van, és a korlátozások mindent a lehető legegyszerűbbé tesznek.

Ha viszont felveszed a Wix-et egy szintre egy megfelelő Squarespace-fiókkal, akkor az újra kiegyenlül, tehát nem gondolom, hogy a Wix használata sokkal könnyebb..

Összességében sajnálom, hogy csalódást okozok – az igazság az, hogy mindkét szolgáltatás a lehető legegyszerűbb, és az egyetlen tényező, amely valóban megváltozhat, az az, hogy a Wix egyik ingyenes vagy Domain Connect fiókját használja-e.

Ügyfélszolgálat összehasonlítása

Mint általában, két különféle ügyfél-támogatási típusról fogok beszélni: az első olyan anyag, amelyet kereshet és böngészhet a cég webhelyén, a második pedig az ügyfélszolgálat képviselői..

Ami a helyszíni anyagokat illeti, mindkét vállalatnak nagyon robusztus támogatási oldalai vannak, amelyek információs tartalmuk nagy részét központosítják.

A Squarespace azonban webináriumokat is kínál azoknak, akik irányított segítséget akarnak, valamint egy Squarespace Answers nevű közösségi fórumot..

A Wix Súgójában sokkal több kategória található a témákhoz, és cikkei sokkal pontosabban vannak csoportosítva, mint a Squarespace oldalon..

Wix Súgó

Például vannak kategóriák a Wix fényképezési webhelyekhez, a Wix étterem webhelyekhez és így tovább. A Wix egy Wix Answers nevű ügyfélszolgálati szoftvert is kínál, de ez egy extra vásárlás.

A Squarespace tudásbázisában lényegesen kevesebb a cikkek témája; ez azonban nem azt jelenti, hogy hiányoznak az információk.

Négyzet alakú tudásbázis

Semmi baj a szélesebb kategóriákkal; bizonyos értelemben ez egy kicsit kevésbé túlnyomó – inkább a Wix alapos megközelítését szeretem, de ez csak én.

A valódi érdeklődés számomra a Squarespace Answers és azok webinar lehetősége. Noha a Wix-nek jobb tudásalapja lehet, a fórumoldalak nagyon hasznosak, és kitölthetik a tudásbázisok hiányosságait.

Ezért azt mondom, hogy a Squarespace vezet a helyszíni információs támogatásban.

Mi lenne az ügyfélszolgálati képviselőkkel??

Itt egy kicsit rossz hír: Wix-nek nincs.

Nos, igen, de nincs élő csevegésük.

Telefonos támogatásuk van, de a VIP-számlának fizetnie kell, hogy megkapja ezt.

Ha alacsonyabb szintű számlával rendelkezik, akkor csak megvan a helyszíni információs források, vagy használjon jegyrendszert.

A jegykezelő rendszer jó, és általában 5-10 percen belül válaszol.

Ennek ellenére nem mindig tudsz bankolni – és néha gyorsan válaszokat akarsz.

A Squarespace viszont e-mailt és élő csevegést támogat.

Az élő csevegés támogatása sajnos nem 24 órás, de bár az e-mail támogatás is van, és telefonos támogatás nincs.

A hagyományos tárhely szolgáltatókkal összehasonlítva a Squarespace a képviselőkkel való kapcsolatfelvétel lehetőségeinek alsó pontján helyezkedik el.

Wix-hez képest?

A Squarespace már nyer. Vessen egy pillantást a nemrégiben folytatott élő csevegés tesztjére.

négyzet alakú csevegés 1

Vigyázzon rá … ez így van. 5. sorszám: az élő csevegés valójában csak gyorsabb, mint az e-mail, de közel sem olyan gyors, mint amit más cégek kínálnak..

14.35-kor egy képviselő végül csatlakozott a chathez.

Válaszom azonban csak 14: 37-ig érkezett.

négyzet alakú chat 2

Mint láthatja, a válasz jó volt, de eltartott egy ideig.

Most általában jó tapasztalataim vannak a Squarespace ügyfélszolgálatával kapcsolatban.

Mivel azonban a képviselők könnyen sorba kerülhetnek, általában e-mail támogatást használtam, ahol az időszerűség kevésbé sürgető.

A Squarespace ügyfélszolgálata általánosságban jó, de nincs telefonos támogatás, és az élő csevegés lassú lehet, ha szerencsétlen..

Ez az élő csevegés 10 percet vett igénybe; A jegy benyújtása a Wix-en hasonló időt vagy rövidebb időt vehet igénybe, attól függően, milyen szerencsés vagy.

A fényes oldalról nézve a Squarespace helyszíni információ nagyszerű, és a fórum nagyon jó bónusz.

A Wix ügyfélszolgálata ezzel szemben nem rendelkezik nagy előnnyel a Squarespace-hez képest.

Kicsit szilárdabb tudásbázissal rendelkeznek, de nincs fórumuk, és az ügyfelek képviselői szokatlanul elérhetetlenek a jegyrendszeren kívül.

Ezen okokból, noha egyiküknek sem van csillagközi ügyfélszolgálata, a Squarespace’s sokkal jobb, ha hozzáférhetőbb képviselőket és több információs tartalmat kínál webhelyén..

A biztonság és a megbízhatóság összehasonlítása

Végül, de nem utolsósorban, beszéljünk a Squarespace és a Wix biztonságáról.

Mindkét társaság inkább a tervezésre és a weboldal készítésére összpontosít, mint a tárhelyre – amennyire az ügyfeleknek hirdetnek -, de természetesen mindkét társaság alapértelmezés szerint üzemelteti ügyfeleinek weboldalait.

Tekintettel arra, hogy nem kínálnak sok tárhelyi lehetőséget, nem lehet meglepő, hogy egy kissé elhalványulnak az üzemidő vonatkozásában..

Ehelyett azt tapasztaltam, hogy a Squarespace és a Wix is ​​nagy üzemidővel rendelkezik.

wix uptime műszerfal

Itt láthatja a legfrissebb üzemidőt.

A Wix fenomenális üzemideje még jobb, mint néhány nagyobb hosting cégnél.

Ugyanez igaz a Squarespace-sel kapcsolatos tapasztalatainkra: meglepetésünkre, hogy ezek a felhőalapú és a tervezésre összpontosító vállalatok nagyszerű teljesítményt nyújtanak.

Valami, amit csodálatosnak találtam a Squarespace-ben, az átláthatósága.

A biztonsági protokollok részletezésén kívül egy olyan oldallal is rendelkeznek, amelyben a szakemberek tájékoztatják, hogyan lehet a Squarespace-et legjobban riasztani a biztonsági hibákkal kapcsolatban..

Nem igazán láttam ugyanolyan nyitottságot vagy részletességet Wix-szel.

Legalább van egy e-mail címük, amely a biztonsági aggályok átadására szolgál, de erről szól.

Összességében a Wix és a Squarespace egyaránt jól működnek a biztonsági osztályon. Azt mondanám, hogy a Squarespace átláthatóbb, és naprakésznek tűnik a biztonsági protokolljaival.

Ugyanakkor mind a Wix, mind a Squarespace nagyszerű üzemidővel rendelkezik, és ezért elismeröm őket.

Következtetés

Nagyon sok talajjal borítottunk, és most itt az ideje, hogy befejezze az utazást.

A Wix és a Squarespace egyaránt kiemelkedő társaságok a webhelyek könnyű létrehozásának területén.

Összehasonlítva: a Wix-nek több árazási lehetősége van, és talán jobb árszínvonal.

Kiváló, és nyilvánvalóan része annak, hogy a Wix-nek van egy ingyenes – bár nagyon korlátozott – számlája, valamint egy havi 5 dolláros prémium fiókja..

Noha a Squarespace-nél nincs tervbeállítások, mégis jobban meg vannak töltve a szolgáltatásokkal. A belépő szintű terv hozzávetőlegesen megegyezik a Wix második szintű prémium tervével.

Ugyanakkor a Squarespace jobb tulajdonságokkal rendelkezik, és a trend a következő rétegekkel felfelé halad.

Ez nem azt jelenti, hogy a Wix-nek hiányzik a szolgáltatásai – ez általában jól működik a szolgáltatások osztályán.

A Négyzetterület egyszerűen nem olyan drága, mint amilyennek látszik, a Wix-hez képest, köszönhetően annak, hogy betölt bizonyos extra eszközöket és előnyöket, amelyeket a Wix nem.

Mindkét szolgáltatás ugyanolyan egyszerűen használható, és tényleg jön le, hogy melyik felhasználói felületet részesíti előnyben. Lényegében mindkettő kis tanulási görbékkel rendelkezik.

Az ügyfélszolgálat szempontjából azt mondanám, hogy a Squarespace szignifikánsan jobb. Noha a Wix-nek valószínűleg jobb tudásalapja van, a két vállalat páratlannak tűnik.

A Squarespace azonban rendelkezik közösségi fórummal, webes szemináriumokkal, video oktatóanyagokkal és hozzáférhetőbb ügyfélszolgálati képviselőkkel is. Nem tökéletes, de határozottan legyőzi Wix-et.

Végül a biztonság megkötése szól, bár a Squarespace átláthatóbb.

Összegezve: miközben mindkét vállalat sokat hoz az asztalra, nem mindenki számára jár ugyanúgy előnyökkel.

A Wixet ajánlom azoknak az embereknek, akik olcsóbb és személyesebb webhelyeket keresnek.

Mind a Wix, mind a Squarespace a szabadúszók és vállalkozások befogadására épül, de azt mondanám, hogy a Squarespace jobb eszközöket tölt be az e-kereskedelemhez, függetlenül a fiók szintjétől; ezért inkább a Squarespace-t ajánlom szabadúszóknak és online vállalkozásoknak.

Bár egyik társaság sem tökéletes, azt hiszem, hogy mindkettő nagyon jól teljesít.

Nagyon ajánlom kipróbálni mindkettőt magadnak, mivel a Wix-nek ingyenes fiókjai vannak (Próbálja ki a Wix-et), és a Squarespace ingyenes próbaverzióval rendelkezik..

wix vs suarespace

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map