Wix vs WordPress: Tapasztalataink egy webhely létrehozásával a Wix és WordPress webhelyen

Tehát erre került. Nem tudom túlbecsülni a Wix és a WordPress.com népszerűségét: mindkettő rendkívül népszerű tartalomkezelő rendszer (CMS)..


Az előbbiről ismert, hogy jelentős úttörője és ereje a könnyű weboldalépítésben. Ez utóbbi ismert arról, hogy sok blog számára nyitott webhely-készítő, bár a „rendes” webhelyek is gyakran használják.

Megjegyzés: technikailag kétféle WordPress létezik. Az első a WordPress.org, amely egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver a tartalomkezeléshez. A WordPress.org használatához további dolgokra van szükség a végeredményben, nevezetesen a szerver megszerzésében és a domain név megszerzésében különböző felektől.

A második a WordPress.com: ez a WordPress kereskedelmi változata, amely nagyon hasonlónak tűnik, de jobban működik, mint egy fizetett CMS. A WordPress.com egyablakos, azaz fizetése magában foglalja a tárhelyet és a domainneveket (mint például a Wix).

Ebben az áttekintésben a WordPress.com-ról fogok beszélni, és csak a WordPress-re hivatkozom..

Mindenesetre ez a két valóban óriás. A Wix azt állítja, hogy 2017-ben 110 millió felhasználó volt. A WordPressről általában azt mondják, hogy az internetes webhelyek 32% -át hatalmazza (vagyis a WordPress.com és a WordPress.org egyaránt), ám a WordPress.com adatai kifejezetten nehezebbek. Az egyik becslés szerint 37 millió webhely használja a WordPress.com webhelyet.

Tehát melyik a jobb? Melyikben kell megbízni a webhely felépítésében? Mind a Wix, mind a WordPress ingyenes verziókkal rendelkezik, ami a választást még bonyolultabbá teszi.

Mindkettő könnyen használható. Mindkettő nyilvánvalóan számtalan millió felhasználó számára előnyös. Hogyan lehet valaki mérlegelni a teleképítés e két nagyságát egymással szemben??

Nos, olvassa tovább. Mert csak ezt fogom megtenni.

Árazás

Első aggályunk: az ár. Mennyibe kerülnek a WordPress és a Wix megfelelő termékei? A válasznak sok köze van azok óriási népszerűségéhez.

A Wix és a WordPress egyaránt ismertek egy „freemium” modellről – ingyenes fiókot kaphat és használhat bizonyos eszközöket, de fizetnie kell a frissítésért és az igazi dolgok megszerzéséért (domain név, SEO eszközök stb.) ).

A Wix árképzési struktúrája egy kicsit összetettebb, mint a WordPressé, tehát először foglalkozzunk vele. Ha teljes fiókot szeretne a Wix-nél, akkor prémium webhelyterveket vagy prémium üzleti és e-kereskedelmi terveket kaphat.

A legalapvetőbb prémium terv havi 5 dollár, és alapvetõen lehetõvé teszi egy domain csatlakoztatását – ez a legkisebb frissítés egy ingyenes fiókból. A második szintű Combo havi 11 dollár, az Unlimited pedig a harmadik szint 14 dollár. A negyedik szint, a VIP, havonta 29 dollár.

wix prémium tervek

A prémium e-kereskedelmi terveknek három, nem pedig négy szintűek vannak: a Business Basic havonta 20 dollár, a Business Unlimited 25 dollár, a Business VIP pedig 35 dollár. A magasabb szintek növelik a tárolást, korlátlan sávszélességgel járnak, és több marketing eszközzel vagy egyéb bónuszmal rendelkeznek.

És a WordPress? A WordPressnek három fizetett csomagja van és egy ingyenes. Az első fizetett terv, a Személy, havonta 4 dollárral kezdődik. A prémium, a második szint 8 dollár, az üzlet pedig 25 dollár. Erről szól a WordPress árképzési struktúrája.

WordPress tervek

Röviden fogalmazva: a Wix és a WordPress nagyon szorosan árakat tervez. Mindkettőnek ingyenes verziója van, első fizetős tervük dollárral különbözik egymástól, az utóbbi szintje pedig csak néhány dollár egymástól.

A közeli árképzéssel nem lehet igazán leírni, hogy az egyik platform olcsóbb, mint a másik, csak az árcédulákban – ehhez be kell vonnunk a funkciókat.

Jellemzők

Jelenleg mindkét platform nagyon kedvező árú és rendkívül népszerű. A további megkülönböztetés érdekében keressük fel az általuk kínált funkciókat.

A WordPress-szel kezdtem. Az ingyenes WordPress terv a „Jetpack Essential” funkciókkal rendelkezik, amelyek a webhely karbantartásának legalapvetőbb eszközei, például a webhelyen végzett tevékenységek, a látogatók stb. Megtekintése – néhány ingyenes téma és alapvető testreszabás. Minden későbbi terv a Jetpack Essentials programmal érkezik.

Az ingyenes tervek 3 GB tárhelyet is kapnak, nem rendelkeznek saját domainnel, és WordPress.com hirdetéssel rendelkeznek. Eltávolíthatja őket fizetett tervre való áttéréssel.

A WordPress.com szolgáltatásai

Az első valódi szintű / fizetett terv, a Personal, nagyon hasonló. E-mail és élő csevegési támogatás, 6 GB tárhely, hirdetések eltávolítása és egyéni domain név jár.

A Premium és az Business, az utóbbi két szint (8, illetve 25 dollár) jelentősebb változtatásokat hajt végre a szolgáltatásokban.

A felhasználók hozzáférhetnek az összes prémium témához, fejlettebb tervezési testreszabási lehetőségeket kapnak, több tárhelyet és néhány e-kereskedelem eszközt (például a webhely bevételszerzését, az egyszerű fizetéskezelést).

Úgy gondolom, hogy az egyszerű bloggerek számára a WordPress nagyszerű – ezért végeredményben olyan népszerű a blogolók körében. Ingyenes csomagja elég nagyvonalú, és az első szint nagyon rendben van – mindazonáltal szerintem több testreszabási eszközzel vagy sablonnal kell rendelkezniük a kezdő szintű fizető ügyfelek számára..

Ezenkívül számomra kissé hangzik az, ha a prémium fiókok tárolását csak 13 GB-ra korlátozzuk. Az a tény, hogy csak a WordPress márkanevet távolíthatja el, telepíthet plugineket vagy SEO eszközöket használhat a legmagasabb szintre történő frissítéssel, szintén kissé méltánytalan az a véleményem, hogy.

A Wix ingyenes fiókja hasonlít a WordPress-hez abban az értelemben, hogy többnyire az alapvető webhely-készítő a társaság aldomainjével.

Az első fizetett szint, a Csatlakozási tartomány, lehetővé teszi a saját domain név hozzáadását, és lehetővé teszi 1 GB sávszélességet és 500 MB tárhelyet..

A második szintű Combo megduplázza a sávszélességet és 3 GB-ra növeli a tárolást. Emellett eltávolítja a hirdetéseket, hasonlóan a WordPress Személyes szolgáltatásához.

A Wix szolgáltatásai összehasonlíthatók a WordPress-rel

A korlátlan és a VIP a Wix prémium weboldal-terveinek utóbbi két szintje, és ezek elsősorban növelik a sávszélesség-korlátot, növelik a tárolást (10 GB-ra és 20 GB-ra), növelik a feltölthető videoidet, valamint javítják az ügyfél-támogatást és az e-mail képességeket. (beleértve az e-mail marketing kampányokat).

A Wix üzleti és e-kereskedelem prémium fiókjai korlátlan sávszélességgel, Google elemzéssel, fizetéskezeléssel, az első év ingyenes domainjeivel, hirdetési utalványokkal, még jobb e-mail képességekkel és több tárolóval (20-50 GB) rendelkeznek..

Mondanom sem kell, hogy ha azt gondolom, hogy a WordPress kissé fukar a tárolása, allokációi miatt, azt hiszem, hogy a Wix még inkább. Meg kell adnom ezeknek a kettőnek a szünetét, mert elsősorban weboldal-készítők és tartalomkezelő rendszerek, és nem annyira a hostolásra koncentrálnak.

A WordPress használatával feltételezhető, hogy a felhasználók általában rendszeresen adnak hozzá tartalmat – különösen a bloggereknek. Lehet, hogy ez nem annyira a Wix esetében, így a tárolási különbségek ebben az értelemben igazolhatók.

A tároló és a sávszélesség-elosztást félreszámítva, azt hiszem, hogy a WordPress jobban szerepel az ingyenes és az első szintű terveiben.

Noha a WordPress nagyjából jobb lehet a szabad és az első szinteken, a Wix sokkal jobb webhely-építési és tervezési / testreszabási képességeket kínál ezekben a szinteken..

A Wix a fennmaradó rétegekkel is viseli, és örülök, hogy több lehetőség közül választhatunk. Különösen azok, akik érdeklődnek az e-kereskedelem területén, erősségeket fognak találni a Wix segítségével.

Azt mondanám, hogy pusztán a szolgáltatások alapján a WordPress jobb a blogolók számára (ez valószínűleg nyilvánvaló). A Wix azonban jobb más webhelyek létrehozására, ideértve a kicsi és a személyes oldalakat is. E-kereskedelem céljából a Wix kezét veszi.

Egyszerű használat

Mind a WordPress, mind a Wix hatalmas népszerűsége hozzájárul ahhoz, hogy könnyen kezelhetők legyenek. Ha még nem tudja, valószínűleg kitalálta: mindkettő nagyon egyszerűen használható.

Sőt, a könnyű használat identitásuk részét képezi. Tehát melyik nyer?

Őszintén szólva, nem igazán tudom összehasonlítani. Mindkettő hihetetlenül egyszerűen használható: az egyetlen különbség a kialakításukban és az felhasználói felületekben található, amelyek eltérően vonzhatják a felhasználókat.

Elmondhatom, hogy a Wix könnyebb az általános webhely létrehozásban, míg a WordPress könnyebb a blogok készítésében. Nyilvánvaló, igaz? Ne érts félre. Ha keres, akkor nagy gond nélkül blogolhat a Wix-szel. És a WordPress nagyon egyszerű webhely-készítő eszközökkel rendelkezik.

wix műszerfal

A Wix azonban lehetővé teszi, hogy sokkal több problémát vegyen igénybe webhelyével a játék korábban (azaz alacsonyabb szintekkel). Több sablonnal és sokkal több szerkesztési lehetőséggel dolgozik még az ingyenes fiókból is – és még mindig ugyanolyan egyszerűen használható, mint a WordPress, ha még inkább.

Wix sablonok

Ezzel szemben a WordPress arra kényszeríti Önt, hogy az első üzenetét a fiók létrehozásának pillanatától kezdve készítse el.

A WordPress műszerfal áttekintése

Ez nem rossz dolog, de a könnyű használat feltárja e két platform erősségeit.

Összességében azt mondom, hogy döntetlen: mind a Wix, mind a WordPress kiváló példák arra, hogy milyennek kell kinéznie az online megoldások egyszerű használatát.

Vevőszolgálat

Ha mindkettő szuper könnyű használni, akkor valószínűleg nincs túl sok ügyfél-támogatási igény … csak viccel! Ez egy kicsit igaz, de az erős ügyfélszolgálat mindig fontos. Fenntartják-e ez a kettő szoros versenyt??

Igen.

Először is, mindkét platformon a képviselők nagyon szilárdak, bár a kapcsolatfelvétel lehetősége kissé eltér. A WordPress nem rendelkezik telefonos támogatással, de rendelkezik élő csevegéssel és e-mail támogatással minden fizető rétegre.

Ezzel szemben a Wix csak telefonos és jegy-támogatást kínál, és nincs élő csevegési lehetősége. Ez meglehetősen sajnálatos, de a végén mind a WordPress, mind a Wix mind a három fő lehetőség közül kettőt lefed – tehát csak attól függ, hogy melyiket részesíti előnyben.

Azt mondom azonban, hogy mind az élő csevegés, mind a jegyvásárlás / e-mail, mind a telefonos támogatás nagyon jó volt mind a WordPress, mind a Wix esetében. Úgy gondolom, hogy a Wix képviselői egy kicsit segítőkészek voltak, de nem vagyok biztos benne, mennyire kellene ezt a véletlennek tulajdonítanom, vagy maga a Wix.

Ami a helyszíni információkat illeti, mind a Wix, mind a WordPress jól teljesítenek, különféle okokból.

Mindkettőnek jó információs cikke van, de véleményem szerint a Wix Súgója sokkal jobban szervezett és jobb tartalmat tartalmaz.

Wix Súgó

A WordPress támogatási oldal továbbra is hasznos, de nem olyan robusztus, mint a Wix Súgója.

WordPress támogatási oldal

Ahol a WordPress kiemelkedik, a hihetetlen online közösség. Hatalmas népszerűsége miatt mind a WordPress.com, mind a WordPress.org az interneten valószínűleg a leghasznosabb fórumok és válaszoldalak. Természetesen létezik a hivatalos WordPress fórum, de ez csak töredéke az online cuccnak.

Számos támogatást lehet nem hivatalosan találni különféle helyekben. A gyors Google jól illusztrálja a dolgot. A Wixnek élénk online közössége is van – az egyik legjobb és legnagyobb a SaaS világában -, de a WordPress közösség hatalmassága nehéz versenyezni.

Összegezve azt mondanám, hogy a Wix és a WordPress is nagyon jó ügyfélszolgálati képviselõkkel rendelkezik, de a Wix vehet egy kis áttekintést.

Online információként a Wix jobb hivatalos dokumentációval és támogatással rendelkezik, de a WordPress nagyobb és hasznosabb online közösséggel rendelkezik, mint a Wix. Általánosságban elmondható, hogy mindketten nagyszerű ügyfélszolgálattal rendelkeznek.

Biztonság és megbízhatóság

Az árképzéstől az ügyfélszolgálatig a Wix és a WordPress nem engedték el magukat szoros versenyüknek. Úgy tűnik, minden fordulóban el vannak látva, hogy kiválóságra törekedjenek, és a biztonság és a megbízhatóság ennek a legjobb példája.

A Wix nem sokat beszél a biztonságáról a weboldalán – ez sajnálatos, de néhány társaságnál nem ritka. Tapasztalataim szerint a Wix biztonsága rendben volt.

A WordPress néhány biztonsági intézkedést megnevez: alapértelmezés szerint az összes webhelyre történő titkosítást, tűzfalakat, DDoS támadási intézkedéseket, rendszeres adatmentéseket és hasonlókat. A WordPress adatait bármilyen fiókszinten letöltheti, egyfajta kézi biztonsági másolat készítésével.

Mi lenne a Wix és a WordPress rendszeres teljesítésével? Mennyi az idejük? Mind a teljesítmény, mind a szerver biztonsága szempontjából mind teszteltük.

A Wix teszthelyének üzemideje

Itt láthatja a Wix-oldalunk legújabb Uptime-ját

Mint láthatja, mind a Wix, mind a rendelkezésre állás és a válaszidő nagyon jó volt.

A WordPress webhely üzemideje

Itt láthatja a WordPress-webhely legújabb Uptime-ját.

És amint láthatja, a WordPress-rel töltött ideje és válaszideje szintén kiváló volt – talán egy kicsit több.

Biztos vagyok abban, hogy a WordPress-t egyenes győztesnek nyilvánítsam. Mind a WordPressnek, mind a Wixnek három hónapja volt a tökéletes üzemideje. Míg a Wix-nek egy hónapja volt néhány perc leállás, addig a Wix-et szintén egy hónappal hosszabb ideig teszteljük.

Azt sem gondolom, hogy a 100 ms-os különbség olyan figyelemreméltó – amikor a különbség a több százban megfigyelhető.

Összességében mind a Wix, mind a WordPress nagy üzemidővel és válaszidővel rendelkezik méréseink során – jobb, mint a legtöbb tesztelt webhelyünk, ami meglepő.

Azt mondanám, hogy a WordPress kissé vezet a biztonság és a megbízhatóság szempontjából, de hogy a Wix és a WordPress egyaránt nagyon biztonságosak és nagyon jól teljesítenek.

Következtetés

Még akkor is, ha csak szétterjedt, valószínűleg megérti, hogy a legfejlettebb WordPress és a Wix miként működnek a site-building és a freemium modellekben. Menjünk át a nagy pontokon …

A Wix és a WordPress ára nagyon alacsony. Ha valaki figyelembe veszi a szolgáltatásokat, a WordPress jobb lehet az ingyenes és az első fizetésű csomaghoz. Általánosságban elmondható, hogy a WordPress jobb az alkalmi bloggerek számára, meglepő módon.

A Wix azonban sokkal jobb, ha többet szeretne pénzt keresni a saját webhelyén. Több e-kereskedelem-terve és eszköz közül választhat. A Wix szintén jobb az általános weboldal-tervezésnél, így azok, akik blogolni szeretnének, de nagyon nagy a befektetés a tervezésbe, jobb választást találhatnak a Wix-ben.

Ami a könnyű felhasználhatóságot illeti, a kettő ugyanolyan egyszerűen használható – a Wix sokkal lenyűgözőbb az oldal létrehozásának és testreszabásának egyszerűségében, a WordPress pedig könnyebb mindenkinek, aki bármilyen lépés után el akarja kezdeni a blogolást..

Az ügyfélszolgálat kapcsán a dolgok közel állnak, de árnyalatták. A Wix és a WordPress megbízható képviselői állnak rendelkezésre, legalábbis tapasztalatom szerint. A WordPress jobb online közösséggel rendelkezik, még a hivatalos webhely forrásai nélkül is, de a Wix sokkal jobb hivatalos dokumentációval és forrásokkal rendelkezik.

Végül, ami a biztonságot és a megbízhatóságot illeti, ezek még mindig kötve vannak. Lehet, hogy a WordPress-nek jobb válaszideje van, de csekély margóval, és véleményem szerint a zsűri még mindig nem vesz részt a rendelkezésre álló összehasonlításokon.

A jó hír az, hogy mindkettőnél jobb az üzemidő és a válaszidő, mint a legtöbb tesztelő webhelynél.

Röviden: a WordPress-t ajánlanám azoknak, akik érdeklődnek az alkalmi, személyes vagy egyébként kis idejű blogok iránt.

A Wix-et alapvetően mindenkinek ajánlanám: azoknak, akik bármilyen más típusú webhelyet akarnak, azoknak, akik testreszabható és jól megtervezett blogokat akarnak, és bárki, aki pénzt keres a saját webhelyén.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map