WooCommerce vs Shopify (2020): Head-to-Head összehasonlítás

Valószínűleg több hangot hallottál az alma és a narancs összehasonlításáról. Nem szabad összehasonlítanod a kettőt, mert … nos, egyszerűen csak különböznek egymástól. Az alma és az alma, a narancs és a narancs összehasonlítása sokkal értelmesebb.


A WooCommerce és a Shopify összehasonlítása kissé hasonlít az alma és a narancs összehasonlításához. De itt van a barátom: a valós életben az e-kereskedelem tranzakcióinak milliárd dollárja sokkal fontosabb, mint az alma és a narancs. Az összehasonlítás elengedhetetlen.

A WooCommerce és a Shopify egyaránt rendkívül népszerű e-kereskedelmi megoldások. Nagyon különböznek egymástól, de továbbra is versenyezhetnek egymással vállalkozásáért. Hasonlítsuk össze ezt a két finom e-kereskedelmi gyümölcsöt.

Először a háttér: miért különböznek egymástól? A WooCommerce népszerűsége alapvetően a WordPress-en alapszik, mert egy WordPress-bővítmény. Ennek megfelelően, mivel a WordPress nagyjából a webhelyek negyedét birtokolja, a WooCommerce az e-kereskedelmi webhelyek kb. 30% -át birtokolja. A plugin önmagában több millió alkalommal lett letöltve.

És akkor ott van a Shopify. Míg a WooCommerce egy bővítmény, amelyet hozzáadnak az Ön webhelyéhez, a Shopify egy teljes áruház-kiépítő szoftver.

A WooCommerce-hez képest szinte annyi telepítéssel rendelkezik, mintegy 600 000 üzlet aktívan használja a Shopify-t … de több mint 82 milliárd dolláros tranzakciót tett lehetővé. Az áruházépítők és a bevásárlókosár-szoftverek között – és van némi verseny, hidd el nekem – a Shopify a legnépszerűbb, mivel a WooCommerce valószínűleg a nagyobb testvér.

Ha szeretnék szabadnapot venni, azt mondanám, hogy ezeket a kettőt nem lehet összehasonlítani – bocs, csak kitalálni! A valóság azonban az, hogy választania kell a WooCommerce és a Shopify között. Mindkét oldalról nagyon valós pozitív és negatív érzelmek vannak, egymással szemben.

Két város története. Csata az alma és a narancs között. Apple vs. Microsoft vagy Pixar vs. Dreamworks – szar, nevezze meg a versenyt. Az emberek nem mindig veszik észre, de itt van egy igazi, rejtett csata az e-kereskedelem világában.

Neked szerencsére tapasztalatom van mindkettővel. Beletelt egy kis időbe, hogy kitaláljam, hol áll a két, tehát olvassa tovább, mert mindezt szavakba foglalom.

Tartalomjegyzék

Ugrás a konkrét teszt megtekintéséhez kattintson a következő linkekre

 1. Az árak és a szolgáltatások összehasonlítása
 2. Könnyű használat összehasonlítása
 3. Ügyfélszolgálat összehasonlítása
 4. A biztonság és a megbízhatóság összehasonlítása
 5. Következtetés: Amit ajánlok?

Az árak és a szolgáltatások összehasonlítása

Ó, hogy szeretném, ha ez egyértelműbb lenne. De ez a beszámoló nem olyan egyszerű, mert a valós életben különösen nem olyan egyszerű az Ön és vállalkozása számára.

Tehát kezdjük az árképzéssel, mert ez komoly zavart okozhat, amikor összehasonlítjuk ezeket a kettőt. Ezzel szemben a Shopify sokkal drágább. Ennek oka az, hogy a Shopify-nak valójában ára van. Maga a WooCommerce egy ingyenes WordPress plugin… de valószínűleg továbbra is fizetni fog valamit.

Ennek oka az, hogy míg maga a WooCommerce ingyenes, csak néhány alapvető e-kereskedelmi funkciót lát el. Még mindig hihetetlenül hasznos, okokból egy pillanat alatt belemegyek, de maga a plugin nem lesz elég a legtöbb e-kereskedelemhez.

Tehát további szoftvert kell telepítenie, amelyek közül néhány ingyenes, de a legtöbb fizetni fog.

És akkor van az a tény, hogy a WooCommerce telepítéséhez elsősorban a WordPress programot kell használnia..

Megjegyzés: Noha a WooCommerce az Automattic tulajdonában van, amely a kereskedelmi WordPress.com üzemelteti, valószínűleg a WooCommerce-t a WordPress.org-on, ingyenes és nyílt forráskódú szoftveren futtatja. Technikai szempontból nem kell, de valószínű, hogy lesz.

Különben is, ez általában azt jelenti, hogy a tárhelyért egy host szolgáltatással kell fizetnie. És ha ezt csinálja, akkor valószínűleg van egy domainje, amelyet vagy a hostjától külön vásárolnak meg, vagy amelyet a host csomag tartalmazott.

Tehát igen, külsőleg a WooCommerce ingyenes … de ez csak az alkalmazás. Ahhoz, hogy oda is érjen, fizetnie kell a tárhelyért és a domain névért, valamint telepítenie és használnia kell a WordPress-t. Ezután a WooCommerce teljes kihasználásához telepítenie kell más cuccokat.

Woo-kereskedelem Banner

Woocommerce leírás

Aztán ott van a Shopify: a Shopify tartalmazza a weboldalt, és az Ön számára üzemelteti. Csatlakozhat egy meglévő domainhez, vagy megvásárolhatja a Shopify webhelyén.

Mellékelt megjegyzés: Ezt bosszantónak találom, mert sok tárhely-szolgáltató egy évre ingyenes domaint tartalmaz és alacsonyabb árakon, mint a Shopify. A Shopify szoftvere megéri annyit, hogy felszámíthatja a domain regisztrációért? Lehet, hogy igen, de ezt frusztrálónak találom.

Mindenesetre a Shopify mindezt tartalmazza, és az összes többi funkciót, amelyet telepítenie kell a különböző felek számára, ha a WooCommerce-t használja. A Shopify három árazási terve 29 és 299 dollár között mozog.

shopify árképzés

Vannak további termékek: A Shopify Plus vállalati szintű megoldásokhoz készült, egyedi árképzéssel rendelkezik. A Shopify Lite fordítva fordul, és alapvetően lehetővé teszi, hogy havonta 9 dollárért eladjon a Facebookon. Tehát ez egyáltalán nem teljes webhely, de néhány kisvállalkozás számára ez talán jó lehetőség.

Tehát milyen eszközöket tartalmaz a Shopify (a fő árazási terveihez)? Korlátlan mennyiségű termék, legalább néhány alkalmazott számla (minimum 15), 24 órás támogatás, értékesítési csatornák, kedvezménykódok, ingyenes SSL tanúsítvány, néhány szállítási engedmény, a szállítási címkék nyomtatásának lehetősége és a kosár helyreállítása.

A magasabb szintek tartalmazzák az ajándékkártyákat, a szakmai jelentéseket (amelyeket a Shopify készített neked), jobb fizetési arányokat az ügyfelek számára és a kiszámított szállítási díjakat. További funkciók vannak – itt megtekintheti a teljes listát.

Ezek mind nagyon fontosak az online áruház számára. Tehát mit hozhat a WooCommerce azonnal? Nos, alapvetően maga a bolt és integráció a WordPress témához.

Ez még mindig nagy teljesítményű: szinte bármit szerkeszthet az áruházában, plusz korlátlan mennyiségű terméket és megrendelést adhat hozzá, termékcímkéket és kategóriákat adhat hozzá, megjegyzés / áttekintési szakaszok vevői számára és még sok más. Nem olyan teljes funkcionalitású, mint a Shopify, de ha úgy gondolja, hogy ingyenes plugin, akkor még mindig nagyon lenyűgöző. Végül is létrehozhat boltot vele.

Ó, és a WooCommerce nem csökkenti a bevételeit.

A WooCommerce által kínált lehetőségektől eltekintve, emlékeztetni szeretném Önöket, hogy egészséges ingyenes WooCommerce kiterjesztések vannak. Nagyon szükség van ezekre, hogy rendelkezzenek minden olyan e-kereskedelmi eszközzel, amelyet a Shopify vagy a BigCommerce használatával kaphat.

woocommerce kiterjesztések

A WooCommerce szállítás az egyik ilyen nélkülözhetetlen kiterjesztés. Ingyenes, és kedvezményes szállítási díjakat, valamint címkék nyomtatásának képességét nyújtja, akárcsak a Shopify.

Egyéb ingyenes bővítmények: Stripe, Facebook, Amazon Pay, ShipStation, PayPal és egy csomó más fizetési processzor vagy fizetési szoftver. Ezek lehetővé teszik, hogy foglalkozzon a legtöbb fizetési módszerrel, és megfelelő információkat szerezzen az áruházából.

Ezenkívül a WooCommerce rendelkezik egy ingyenes Google Analytics és LiveChat kiterjesztéssel, amelyek nagyon hasznosak, valamint néhány egyéb eszköz, amelyek megkönnyítik az üzlet kezelését. És ez mind ingyen: ha figyelembe veszi a fizetett kiterjesztéseket, akkor a legtöbb Shopify-funkciót megkaphatja, és még ennél is többet.

Ha elkezdi figyelembe venni ezeket a fizetett kiterjesztéseket, a dolgok természetesen bonyolultabbá válnak. Szeretné, ha ügyfelei képesek lennének személyre szabni a vásárolt termékeket (például ajándéküzenetekkel)? Extra 49 dollár évente, ha egyetlen webhelyed van. Más kiterjesztések évente száz és több száz között lehetnek. Szinte mindegyik tartalmaz egy 30 napos ingyenes próbaverziót.

termék-kiegészítők

Ami a sablonokat illeti, a Shopify kisebb választékot kínál. Véleményem szerint ez továbbra is jó választás, de a Shopify sablontároló korlátozottabb.

Témák

A WordPress-szel integrált és nyílt forráskódú WooCommerce sokkal több témára nyitott.

Online aktív közösség alakítja ki a WooCommerce sablonokat, amelyek közül néhány akár ingyenes is. Tehát, míg a Shopify kihasználja a dobozból felvehető funkciókat, a WooCommerce jobb témájú lehetőségeket kínál.

Végső megjegyzés: A WooCommerce egy kicsit több irányítást biztosít az e-áruház felett. Ez természetes, mert a domainjét, a tárhelyét és a WordPress-t, valamint a WooCommerce segítségével telepítendő szoftvereket kezeli.

A Shopify használatával alapvetően fizet egy tervért, és egy meghatározott mennyiségű szoftvert kap a dobozból, plusz hozzáférést biztosít a Shopify alkalmazás-áruházhoz, így a dolgok sokkal egyszerűbbek, de kevesebb irányítást kap a teljes folyamat felett..

Mindkettő fejlesztőbarát, és az emberek kódolási ismeretek nélkül is használhatják. A WooCommerce azonban egy kicsit fejlesztőbarátabb, mivel a fejlesztőknek meg kell tanulniuk a Liquid, a Shopify saját programozási nyelvét, hogy valóban átvegyék az irányítást.

Azta! Ez sok információ. Ne aggódj! Ez a lényeg: A Shopify kezdetben drágább, havi 29 dollárra kezdve. A WooCommerce műszakilag ingyenes, de ahhoz, hogy e-kereskedelemben olyan tapasztalatokat szerezzen, mint a Shopify, fizetnie kell néhány kiterjesztésért (azon túl, amit már fizet a tárhelyért)..

A Shopify jobb választás azok számára, akik prioritást élveznek a könnyű használat és a bolt egyszerű beállításának szempontjából.

A WooCommerce jobb azok számára, akik nagyobb ellenőrzést szeretnének az e-kereskedelmi alkatrészek felett.

A WooCommerce esetleg drágább lehet, mint a Shopify tervei, de ez valóban attól függ, hogy milyen bővítményeket használ.

Igaz az is, hogy egy kedves vállalkozástulajdonosok megfizethető tárhelyet használhatnak a WordPress-szel, integrálhatják a WooCommerce szolgáltatást, és okosak lehetnek abban, hogy melyik bővítményeket alkalmaznak, és pénzmegtakarítás közben megfelelhetnek üzletük igényeinek..

Könnyű használat összehasonlítása

Nos, az összes információ könnyű vezetni ebbe a szakaszba – attól tartok, hogy a könnyű használat érdekében adott válaszomat egy kicsit elrontottam.

Mert, igen, a Shopify könnyebben használható. És ez nem véletlen: mint mondtam, a Shopify könnyebben használható. A fiók létrehozása rendkívül egyszerű, és a böngészőjében mindent meg tud kezdeni az üzlettel kapcsolatban (ugyanez vonatkozik a WooCommerce-ra, de a dolgok mégis jobban központosulnak a Shopify segítségével).

Shopify műszerfal

Szeretném megjegyezni, hogy nem gondolom, hogy a WooCommerce nehézségekbe ütközik. Az internet segítségével nem túl nehéz kitalálni, hogyan lehet megtalálni egy jó tárhely-szolgáltatót, domain nevet, telepíteni a WordPress-t, majd telepíteni a WooCommerce-t és a későbbi kiterjesztéseket..

Ráadásul maga a WooCommerce és a kiterjesztések jó része is nagyon felhasználóbarát.

Az elektronikus kereskedelemben bárki, beleértve a Shopify-t is, szükségszerűen olyan fogalmakkal és eszközökkel fog foglalkozni, amelyek nem rendkívül egyszerűek, vagy amelyek nem ismertek a nagyközönség számára. A kérdés inkább az, hogy a WooCommerce némi extra gondot jelent a több kiterjesztés telepítésében és mindegyikének kezelésében: naprakészen tartásukban, fizetés érte stb..

Még akkor is, ha olyan eszközt használ, amely megkönnyíti a WooCommerce kezelését, fizetnie kell érte. Ezen a ponton vagy igazán hűségesnek kell lennie a WooCommerce-hez, vagy megfontolhatja, hogy csak a Shopify-val megy.

Tehát összefoglalva: a WooCommerce nem pontosan nehezen tanulható, csak némelyek számára csalódást okozhat. A Shopify sokkal jobban központosítja az e-kereskedelem különféle aspektusait, esztétikájában és navigációjában általában felhasználóbarátabb.

Ügyfélszolgálat összehasonlítása

Mivel gyakran emlékeztetek rá, nem igazán beszélhet a könnyű használatról, anélkül, hogy az ügyfélszolgálatról beszélne. És a Shopify és a WooCommerce jelenlegi leírásával az ügyfélszolgálat még relevánsabb.

Befejezem a hajszait: a Shopify jobb ügyfélszolgálatot nyújt. De a WooCommerce-vel kezdtem.

A WooCommerce ügyfélszolgálata két fő összetevőből áll: dokumentáció és támogatási kérelmek. A WooCommerce Docs, mivel az oldal ismert, nem rossz forrás. Lefedi a legalapvetőbb cikkeket, de kategóriánként csak néhány cikk található, és ezek a cikkek gyakran rövidek.

woocommerce docs

Ismét: ez nem rossz, de határozottan felhasználhat bizonyos kiterjesztéseket. A jó hír az, hogy a WooCommerce nagy felhasználói közösséggel rendelkezik, tehát rengeteg anyagot találhat a WooCommerce-ről, csak a Google segítségével.

Ami az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvételt illeti, nagyjából a jegyrendszerre korlátozódik. Ez egy kicsit frusztráló, mivel a WooCommerce kezelése néha kissé bonyolultabb lehet, és az azonnali válaszok elősegítése.

Mindazonáltal tapasztalatom szerint a képviselők válasza szilárd volt, ha már használta, és ez még mindig nem őrült várakozási idő..
Amint elkezdi összehasonlítani a Shopify-val, a WooCommerce kissé gyengének tűnik.

A Shopify a következő kisebb cikkeket kínálja: üzleti enciklopédia; „Útmutatók”: az infographic-ebook hibridek gyűjteménye, amely átfedésben van az „e-kereskedelmi egyetemmel”; közösségi fórum, amely az e-kereskedelmi egyetem részhalmaza; „Akadémia”, egy sor kurzus; podcastok, amelyek közül csak két lehetőség van; egy ingyenes eszközöket felsoroló oldal; Shopify „Burst”, amely ingyenes stock fotók gyűjteménye; végül pedig a Shopify „Polaris”, amely egy kevésbé ismert webhely, amely részletezi a Shopify tervezési szabványait az ügyfelek számára a Shopify üzletek építésében..

A legfontosabb erőforrás a Shopify tudásbázisa.

Tipográfia

Eszközök

Fent: Shopify Polaris és a Shopify ingyenes eszközök listája.

Ezeknek a dolgoknak egy része inkább dekoratív, mint érdemi. Nagyon sok olyan webhely kínál ingyenes stock fotókat, és egy üzleti enciklopédia feltehetően nem elengedhetetlen az induló vállalkozások számára (és ha ez is van, akkor a Google-nak ugyanúgy működnie kell).

Még ha csak a Shopify tudásbázisát is megnézzük, az sokkal részletesebb és sokkal több cikket tartalmaz, mint a WooCommerce.

Shopify Súgó

Amellett, hogy meghaladja a WooCommerce-t, a Shopify jobb lehetőségeket kínál a képviselőkkel való kapcsolatfelvételre: az e-mail, az élő csevegés és a telefon mind életképes módszer..

Shopify Chat

Mint láthatja, körülbelül egy-két perc alatt megkaptam a kérdésemet.

Végső soron az ügyfélszolgálat elég egyértelmű győzelem a Shopify számára. Sokkal jobb helyszíni információs anyagokkal és egyéb forrásokkal rendelkezik, és a képviselőkkel való kapcsolatfelvétel könnyebb és gyorsabb a Shopify-n. A WooCommerce-nak van egy jobb, nagyobb felhasználói közössége, amellyel kapcsolatba lehet lépni, de nem hiszem, hogy ez teljes mértékben a skálához vezet.

A biztonság és a megbízhatóság összehasonlítása

Utolsó kérdésünkkel kapcsolatban: hogyan működik ezen szolgáltatások biztonsága és megbízhatósága? Nagyon nehéz itt közvetlenül összehasonlítani.

Először is, a WooCommerce valószínűleg csak nagyon jól teljesít, és jó eredményeket mutat. Az online bolt által esetlegesen felmerülő problémák nagyrészt a tárhely szolgáltatójához kapcsolódnak. Ami a rendelkezésre állási vagy akár a webhelyre adott válaszidejét is megy, a WooCommerce nincs ott, ahol ellenőrizni szeretné.

Mindazonáltal igazad lehet, hogy aggódik a WooCommerce megbízhatósága miatt a kifizetéseknél. A WordPress-t rendszeresen ellenőrzi Sucuri, a digitális biztonság vezetője.

A WooCommerce nem tartozik az SSL-hez, de előfordulhat, hogy szerepel a host csomagban, vagy telepíthet bővítményt ehhez.

Valójában az online áruház biztonságának nagy részét a fizetési feldolgozási kiterjesztésekkel lehet kezelni. A jó hír az, hogy a népszerűek, amelyek ingyenes WooCommerce kiterjesztések, népszerűek, mert biztonságosak és megbízhatóak.

bővítmények

A másik jó hír az, hogy számos kiterjesztés automatizálja a plugin-frissítéseket, hogy könnyebbé tegye üzletének karbantartását, ami javítja a biztonságot és a megbízhatóságot. Néhány ingyenes, mások fizetnek.

Összességében azt mondanám, hogy a WooCommerce nagy teljesítményű, és hogy a biztonságról általában nehéz beszélni az adott személy helyzetében fennálló összes változó tényező miatt..

A Shopify, mint általában, egyszerűbb. Ha üzletet épít a Shopify-n, akkor számíthat szilárd üzemidőre. Ez jó, mert a kikiáltási ár meglehetősen magas a tiszta tárhelytermékek kiindulási árához képest.

A biztonság szempontjából a Shopify megfelel a PCI-nek, és az SSL-tanúsítást tartalmazza árképzési terveiben – ám ezek mindenről szólnak.

pci-kompatibilis

Tehát van egy másik ok, amiért a Shopify egyszerűbb: nem túl átlátható a biztonsági protokolljairól. A Shopify híresen fizet hackereket is a sebezhetőség megosztásával velük, és ezáltal lehetővé teszi számukra a biztonság javítását.

Ennek ellenére a Shopify sok éven keresztül biztonságosan több tízmilliárd dolláros tranzakciót kezelt – vezetve a bevásárlókocsi mezőjét – anélkül, hogy bármiféle ráfutás jelentkezett volna. Tehát valaminek rendben kell lennie.

Ennek a tényezőnek az az átvitele, hogy a megbízhatóság szempontjából mind a Shopify, mind a WooCommerce nagyon megbízható a céljuk és hatókörük szempontjából, és mindkettő elég biztonságos. A Shopify azonban megbízhatóbben képes teljesíteni, míg a WooCommerce teljesítménye a gazdagéptől és bizonyos mértékben a kiegészítőktől függ..

Következtetés: Amit ajánlok?

Nyilvánvaló, hogy ez egy bonyolult összehasonlítás. Az alma és a narancs gyakorlati esete.

Egyrészt a WooCommerce ingyenes, a Shopify havi 29 dollárral kezdődik. Ez egy nagyon hatalmas pont a WooCommerce számára. De akkor figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy ahhoz, hogy megközelítse a Shopify szolgáltatásainak szintjét, hozzá kell adnia olyan fizetős bővítményeket, amelyek könnyen a Shopify tartományba kerülhetnek..

Rögtön a denevérrel szembenézünk ezzel a dilemmával: a WooCommerce lehetővé teszi a felhasználók további ellenőrzését, és olcsóbb is lehet, míg a Shopify ára nagyon egyszerű és nagyon egyszerűen használható (a szükséges eszközök feláldozása nélkül)..

A Shopify messze jobb ügyfélszolgálatot nyújt, de ez várható, tekintettel a Shopify központosított jellegére.

A biztonság és a megbízhatóság szempontjából a Shopify következetes és biztonságos. A WooCommerce egy feldobás: valószínűleg biztonságos és megbízható lesz önmagában, de üzlete állapota sokkal többet múlik, nem csak a WooCommerce-től, mert csak plugin.

Nyilvánvaló, hogy egyik megoldás sem tökéletes mindenkinek. Ajánlom a Shopify-t azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek valóban szükségük van a hatékonyságra. A könnyű használat kedvező azoknak a csapatoknak, amelyeknek nincs sok műszaki tapasztalata, de még azok a csapatok is részesülhetnek előnyben, amelyekkel egyszerűen felállíthatják és kezelhetik a Shopify üzletet. Plusz az, amit fizet, az az, amit kap.

Azoknak, akik jobban szeretnék ellenőrizni az üzlet felépítéséhez kapott eszközöket, a WooCommerce-t ajánlom. A vállalkozások választhatják meg a kívánt hostolási szintet önállóan, majd hozzáadhatják a WooCommerce-t és az ahhoz szükséges további bővítményeket.

Bár egyes kiterjesztések költségesek lehetnek, az az előnye, hogy a vállalkozások választhatnak.

Nem kell fizetnie azokért a szolgáltatásokért, amelyeket nem használ, ami biztosítja, hogy minden olyan eszköz, amelyért fizet, valóban szüksége van. És bármikor hozzáadhatja vagy eltávolíthatja őket, ahogy tetszik.

Tehát sajnálom az emberek, de itt nincs könnyű válasz.

Könnyű és hatékonyság: Shopify

Vezérlés: WooCommerce

De ha továbbra sem biztos benne, ne aggódjon: a WooCommerce ingyenes, és a fizetős bővítmények közül soknak ingyenes próbaverziója van. Plusz, a Shopify kéthetes ingyenes próbaverzióval rendelkezik – tehát szálljon ki és kezdje el építeni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map