10 най-нови статистически данни за електронната търговия за 2020 г. (тенденции, данни и още!)

Електронната търговия в днешно време е голяма работа. Вече знаете това, но когато видите някои от номерата, ще откриете, че те изпускат челюстта.


Разбирането на обхвата на електронната търговия е важно, както и разбирането на многото нюанси.

За щастие за нас електронната търговия е широко проучена, така че има много изследвания за това. Проблемът?

Някои от тези изследвания са остарели, а някои от тях не са много добри. И има толкова много неща, че понякога ми е трудно да намеря съответните факти.

Но ей – не се притеснявай! Изкопах дълбоко, за да намеря най-надеждните статистики, тенденции и представа за електронната търговия наоколо!

Ще започнем с ГОЛЯМ факт, който наистина ще постави перспективата на електронната търговия:

Contents

Елемент №1: До 2020 г. ще има над 2 милиарда онлайн клиенти.

Най-добре е да започнете нещата с една от най-големите статистически данни: ако текущите тенденции продължат (и няма причина те да не са), ние разглеждаме над 2 милиарда онлайн купувачи до 2020 г..

растеж на онлайн клиенти

Тълкувайте това как ще критикувате изследването към съдържанието на сърцето си … но си задайте един въпрос:

Ако това беше вярно ПОЛОВЕ и следващата година ще има „само“ милиард купувачи онлайн, ще продължите ли да го приемате сериозно?

И отговорът, според мен, е несъмнено да.

Не може да има съмнение, че бъдещето на търговията е електронната търговия.

Елемент № 2: През 2019 г. почти 70% от количките за пазаруване са изоставени.

Макар че да бъда честен, тази цифра не е уникална за 2019 г. Вижте:

процент на изоставяне на пазарската количка

Както можете да видите, повече от десетилетие, най-много количките се изоставят И от 2011 г. този брой е доста близък до 70%, като 2019 г. се измерва досега със степен на изоставяне от 69,57%.

Това обяснява полезността на функцията „изоставена количка“, предоставена от някои строители на сайтове за електронна търговия като Shopify или BigCommerce.

Не се отказвайте от надежда. Защото не е мистерия защо има толкова високи проценти на изоставяне …

Позиция № 3: … повечето от тези колички са изоставени поради неочаквани допълнителни разходи.

Да, повечето от тези колички се изоставят поради изненадващи разходи – неща като транспортни или такси за услуги, които не бяха споменати по-рано.

Но това е далеч от единствената причина:

причини за изоставени колички

Вярно е, че изненадващите допълнителни разходи са най-голямата причина поради значителен марж.

Но други неща като прекалено сложни каси – са големи.

Аз лично считам втория елемент от тази графика за повече или по-малко вписване в третия елемент … в този случай бихте могли да кажете, че процесите на прекалено сложни или изтеглени каси са толкова важен фактор за изоставяне на количката, колкото са допълнителните разходи.

Baymard, който откри тази статистика, всъщност има някои подкрепящи доказателства за важността на обикновена каса …

Елемент № 4: Колкото по-проста е касата, толкова по-добре.

Това доказателство обаче е малко пристрастно – идва от PayPal и всъщност е само доказателство в полза на PayPal.

Ето и цифрата:

процент на конверсия на paypal

Очевидно търговците, активирани с PayPal, имат НАЙ-ДОБРЕ по-високи проценти за конвертиране на каси от клиенти, използващи PayPal, за разлика от други методи на плащане.

Изходът от това е не че трябва да използвате PayPal, макар че това също би било добра идея – също така трябва да направите процеса на плащане възможно най-лесен, тъй като някои от обжалванията на PayPal са много ясни..

Елемент № 5: Продавачите на трети страни се справят по-добре в Amazon от преди.

Дигиталният пазар на Amazon е скандален за това, че предпочита фамилията на Amazon.

Клишето е, че размерът на Amazon ефективно принуждава много продавачи да го използват, а след това Amazon копира своите продукти и продава версия на Amazon / първа страна на него за по-ниска цена.

Това все още е вярно. Но проверете това – това е направо от последното годишно писмо на акционерите на Джеф Безос:

растеж на трети страни в Amazon

Ето какво: продажбите на трети страни в действителност се УВЕЛИЧАВАТ в Amazon през годините и отчитат мнозинство от продажбите на Amazon (физически, разбира се) от 2015 г..

Не ме разбирайте погрешно: Amazon все още подрежда тестето в полза на себе си. Вашите опасения за пазара на Amazon?

Те все още са валидни.

И дори има някаква причина да се подозира, че Amazon умишлено омаловажава влиянието си, за да избегне регулирането от американските власти.

Но въпреки това е полезно напомняне, за да видите някои твърди цифри, че да, всъщност е много възможно да се продават в Amazon като трета страна.

Елемент № 6: Делът на Amazon в електронната търговия през 2019 г. може да е по-малък, отколкото сте предполагали.

Известно време хората обикновено цитират статистика, която поставя Amazon на почти ПОЛУ на електронната търговия (макар че обикновено хората означават половината от електронната търговия на дребно).

Но водещата изследователска фирма eMarketer (която цитират много хора) наскоро ПОНИЖИ фигурата си, след като видя нещо потвърдено …

Това е фигурата, която току-що ви показах, че трети страни представляват по-голямата част от продажбите на Amazon.

Така eMarketer понижи предишните си оценки за пазарния дял на Amazon до – барабанен рол, моля –

37,7% от продажбите на дребно в електронната търговия.

Така че да, не вдигайте надеждите си твърде много Това все още е огромен дял и лесно джудже най-близките конкуренти.

Отнемане?

Амазонка може да не е като доминиращ, както сте били накарани да вярвате, но все още ще трябва да работите дупето си, за да накарате онлайн магазина си да работи, независимо дали е включен или изключен от Amazon.

Елемент № 7: По света повечето електронна търговия са B2B.

Това може да дойде като изненада за мнозина от вас, но B2B електронната търговия (което означава бизнес, който продава продукти или услуги на други бизнеси) е далеч по-голямата част от цялата електронна търговия, джуфиране на B2C електронната търговия (което означава бизнес, който продава на обикновени , частни клиенти).

Още по-изненадващо е да го видите визуално:

b2b срещу b2c

Да, в световен мащаб около 10,6 трилиона долара електронна търговия е B2B, в сравнение с $ 2,8 трилиона, което е B2C.

Това е огромно съотношение, и макар че първоначално може да бъде объркващо, има някакъв смисъл, когато вземете предвид, че всичко, което се продава онлайн, се нуждае от софтуер и услуги, които могат да се продават на първо място..

Да не говорим за всички бизнеси и агенции, които се нуждаят от онлайн присъствие, период.

Както и да е, това само показва, че B2B електронната търговия все още е изключително популярна и силна, без реални признаци за забавяне.

Елемент № 8: Средният процент на реализация на уебсайта е около 2,86%.

Това е “голямо” средно значение, което означава, че много неща са влезли в него … Така че нещата може да са малко по-различни за вашата индустрия или регион.

Въпреки това, цялостното съобщение е доста ясно:

среден процент на реализация на уебсайта

Към края на 2018 г. най-новите статистически данни бяха, че около 2,86% от посетителите на сайтове за електронна търговия в световен мащаб всъщност завършват с покупка на нещо, като процентът е малко по-малък в САЩ и по-висок в САЩ.

Друга статистика, която е по-нова, ни казва, че процентът на конверсия през юли 2019 г. е 1,72%, но мисля, че може да отнеме още малко време, за да бъдат наистина анализирани статистическите данни за 2019 г..

Както и да е, тези числа вероятно ще ви кажат нещо, което отдавна знаете (без да знаете спецификата): че сериозно огромна част от посетителите ви просто посещават, а не купуват.

Елемент № 9: Чатботите не винаги са любими.

Това не е трудно да се досетите – по дяволите, аз често се оплаквам от чатботи.

Но е добре да видите някои сравнително скорошни числа, които да подкрепят това: около 40% от хората биха предпочели да говорят с хората чрез чатботите, според анкета на CGS от средата на 2018 г. (представена от eMarketer).

минуси на чатботите

Ето някои от причините, поради които:

Не казвам, че трябва да изоставите чатботите … просто, че ако ще ги използвате (и имате много да спечелите, ако го направите, не забравяйте), трябва да сте готови за недоволство на клиентите от тях.

Важно е да се отбележи, че дори ако аз (и много други, които познавам) мразя чатботите, има причина да вярвам, че те ще се увеличават в бъдеще:

Проучване на Oracle за 2016 г. на 800 водещи бизнес фигури установи, че огромните 80% вече са използвали или планират да използват чатботи.

И има много потенциални спестявания от използването на чатботи. Така че трябва да сте подготвени за бъдеще, в което чатботите стават още по-често срещани, отколкото сега.

Това не означава, че трябва или не трябва да ги използвате … просто, за да имате представа за контекста на чатботите в днешно време и да сте готови за това!

Елемент № 10: Почти ПОЛУ на потребителите в световен мащаб са направили онлайн покупка с биометрия.

Според проучване на Paysafe (също представено тук от eMarketer), почти половината потребители в световен мащаб са закупили нещо онлайн, използвайки биометрични данни.

Можете също така да видите някои от причините, поради които респондентите в анкетата на Paysafe са се затоплили до биометрия:

плюсове на биометрията

Както очаквате, това се дължи до голяма степен на удобството и сигурността.

Сега имам собствени резерви относно данните:

Първо, мисля, че тези цифри са малко изкривени, като се има предвид, че плащането с биометрия е много често в Китай, който сам по себе си е ОГРОМНА част от глобалната електронна търговия.

Второ, аз не се доверявам точно на група, наречена „Paysafe“, за да задавам водещи въпроси относно биометричните плащания в своите проучвания..

Независимо от това, това все още е нещо, което трябва да се вземе на сериозно.

Дори ако броят на хората във вашата страна, които са удобни с биометричните плащания, е по-нисък от Paysafe и eMarketer, смятате ли … това е очевидно нарастващо явление навсякъде.

И по този начин, нещо, за което трябва да сте подготвени.

Искате ли да споделите това на вашия сайт? Просто копирайте кода по-долу!

Последна статистика на ECommerce за 2020 г. от екипа на hostingpill.com

”ECommerce

Източник: Статистика на електронната търговия за 2020 г.

заключение

Както казах в началото, електронната търговия в днешно време е толкова огромна, че е важно да се придържаме твърд изследване.

Този списък не е ВСИЧКИ валидни статистически данни за електронната търговия около…, но е един от най-добрите и / или най-актуалните.

Има много уроци, които можете да извадите от тези статистики и, разбира се, ще трябва да вземете нещата всеки случай. Може би не всяка констатация ще бъде от значение за вашия бизнес.

Но като цяло има някои големи предприемачи за почти всички: поддържайте нещата оптимизирани и бъдете готови за растежа на дигиталната търговия в бъдеще!

ресурси

Казвал съм го в подобни статии, но никой тук не иска да четете фалшиви новини. Ето списъка на източниците, които използвахме за тази колекция от статистически данни!

1. Предишен и близък растеж на цифровите купувачи онлайн

2. Степен на отказ от онлайн пазаруване от 2006-2019 г.

3. Най-честите причини за изоставяне на количката

4. По-високите проценти на конверсия на PayPal при плащане

5. Писмо на акционер на Джеф Безос за ръст на продавачите на трети страни

6. Коригирана цифра за дела на Amazon в електронната търговия (дребно)

7. B2B срещу B2C акции на електронната търговия

8. Степен на конверсия във времето (2014 – 2018), включително по отрасли

9. Скорошен курс на конверсия за юли 2019 г.

10. Потенциални спестявания от чатботи и проучване на Oracle

11. Предизвикателства / негативи от използването на чатботи според потребителите

12. Потребителите са по-отворени към биометрията

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map