15 най-добри музикални уебсайтове за вдъхновение (2020)

И така, решили сте да създадете своя музикален уебсайт? Това е страхотно!! Въпреки че решавате да създадете своя уебсайт за музика, има основен въпрос, на който трябва да се отговори. Откъде черпите идеи и вдъхновения за изграждането на вашия уебсайт за музика?


Изграждането на музикален уебсайт се нуждае от много креативност и ако сте решили да се справите сами, то със сигурност имате нужда от помощни ръце, за да вземете късчета вдъхновение, за да изградите този първи по рода си музикален уебсайт.

Съществуват ли такива уебсайтове, които могат да ви осигурят вдъхновяващи идеи за вашия музикален уебсайт?

Е, за щастие има няколко такива уебсайтове, които могат да ви дадат някои от концепциите на кутията за вашия музикален уебсайт.

Дръжте, докато говоря за всяко от това по-подробно.

hostingpill15 най-добри музикални уебсайтове за вдъхновение

 1. Фаръл Уилямс
 2. Ерика Нилсен виолончелист
 3. Джо Маз
 4. Yaybrigade
 5. Henrysaiz
 6. Devotchka
 7. Auberive Music
 8. Sound-на-на климата
 9. Odensesymfoni
 10. Artempivovarov
 11. Wolfthemes
 12. Timdavisvocals
 13. Ensemblecorrespondances
 14. Alexandergadjiev
 15. Anomalie

1. Фаръл Уилямс

pharrellwilliams

Уебсайтът съдържа множество карти, които са проекти на фенове за музика. Като кликнете върху която и да е фенска карта, можете да проверите дизайна. Можете също да създадете своя собствена карта.

Уникалният дизайн осигурява изобилие от вдъхновяващи идеи.

навигация

Когато отворите целевата им страница, ще откриете, че тя има проста навигация за превъртане. Това не само изглежда стилно, но и е бърз за поглед. Тя е добре разделена въз основа на жанра.

визуализации

Поставянето на всяка секция се извършва по такъв начин, че най-видното веднъж е поставено в самия връх. Започва с Препоръчана музика, последвана от галерия с песни. Следват музикални видеоклипове и другата музика.

галерия

Всеки раздел има своя колекция от галерия. Всяко от тях има странични плъзгачи, което ви позволява да изследвате лесно.

Лесен за използване

Страницата се зарежда бързо и е лесна за използване. Можете да слушате музика, както и да гледате видеоклипове. Това също ви позволява да купувате чрез iTunes. Най-отдолу ще намерите раздел за други изпълнители, които са пряко свързани с референтен уебсайт.

2. Елика Нилсен виолончелист

erikanielsenПонякога най-необикновените неща са скрити вътре в обикновените неща. Бихте ли се съгласили? Точно това предлага уебсайтът на Ерика Нилсен. Може да не е най-вълнуващият уебсайт в този списък, но със сигурност предоставя това, което иска.

Целевата страница е обикновено слайдшоу на художника с инструмента, социални снимки & връзки в долната част и странична лента, която съдържа био, дискография & данни за контакт. Уебсайтът компенсира с бързина това, което губи във визуалния нюх.

навигация

Менюто на страничната лента е известен момент в сайта. Докато повечето уебсайтове разполагат с меню в горната част на страницата, този сайт противоречи на нормата, като в лявата част има меню на страничната лента за бързо & лесна навигация.

Просто оформление

Началната страница ви позволява да знаете всичко от пръв поглед. Кратък е & просто, без да се компрометира пространството.

Концерти & Събития

Този раздел съдържа спретнат график на предстоящи събития с връзки за местоположение на Google Maps.

Видео & Дискография

Всеки музикален изпълнител се нуждае от жизнеспособна дискография, за да покаже своя талант. Следователно тази страница съдържа връзки в youtube към всички музикални проекти и изпълнения на изпълнителя.

Уебсайтът е създаден с помощта на тема Bandzoogle.

Посетете сайта

3. Джо Маз

Джо Маз
Диджеите обикалят непрекъснато. Следователно, превъртането на началната страница на уебсайта на Dj Joe Maz показва диаграма на турнета на всички предстоящи събития с форма на бюлетин за имейл в горната част. Уебсайтът също има собствен музикален плейър с вграден бутон за изтегляне.

С изключение на Spotify & Радио, всички връзки са настроени да отделят статични фонови изображения на изпълнителя, като същевременно съдържат бюлетина на почти всяка страница.

начална страница

Както споменахме по-рано, целевата страница има функция за превъртане, която показва местоположението на обиколката & дати, които веднага привличат вниманието ви.

Newsletter

Може да изглежда неприятно, но дизайнерите са добра стратегия да споменат бюлетина на всяка страница като тактика за популяризиране. Но това със сигурност не се отличава като излющване поради чист дизайн.

Музикален плеър

Музикалният плейър автоматично възпроизвежда определена песен при натискане на бутона за възпроизвеждане. Тази функция е чудесен пример за уебсайт за музикална продукция. Ако правите музика, първото нещо, което хората искат да дойдат на вашия сайт, е да слушат вашата музика.

Оформление на страница

Трудно е да се каже дали уебсайтът дори се премества на друга страница или не (със сигурност го прави). Всички страници просто изглеждат на върха на една и съща страница заради замъгления дизайн на фоновото оформление, което също прави сайта много по-бърз.

Този сайт също е направен с помощта на тема Bandzoogle.

Посетете сайта

4. Yaybrigade

Yaybrigade

Целевата страница при отваряне дава списък с любими албуми за 2017 г. Номерирани и добавени въз основа на избор на двама автори, това осигурява списък с музика.

Когато натиснете страницата, ще видите, че страницата изглежда проста, но има няколко персонализации.

Ето какво намерих за добре.

 • Иновативен визуален: Докато отваряте страницата, без съмнение бихте осъзнали нейната визуално привлекателна. Първо можете да видите добре отделен списък, който може да се гледа под формата на CD.
  YaybrigadeТова може да се разгледа и под формата на списъци. Можете да изберете всеки изглед. Тя включва песни през няколко години и за всяка година визуалните изображения са различни.
 • Добре организирана: Въпреки че целевата страница предоставя поредица от музикални албуми. Не изглежда претрупан и изглежда лесно да се ориентирате.
 • Персонализиране: Той не само осигурява персонализиране на изгледа, но също така има допълнителни персонализиране на звука. Тези опции са поставени в долната част. Щом кликнете върху някоя от тези опции, цветът на темата се променя автоматично.
 • Опции за слушане: Той предлага множество опции за слушане на музика. Докато можете да слушате на страницата, можете също да изберете да я слушате през YouTube или Spotify.

5. Хенрисаиз

henrysaiz

Докато зареждате страницата, това отнема известно време; Въпреки това, товарът, показващ процента на натоварване, изглежда лесно.

Това е повече от фен страница, където също ще видите секции, показващи подробности за предавания и събития.

Всеки раздел се откроява при задържане на курсора.

Ето какво намерих за добре.

 • Оформление на страницата: Когато зареждате страницата, ще можете да чувате музика, докато не превъртите надолу върху нея. Със сгъваемо странично меню пълната страница се използва за показване на повече съдържание на по-малко място.
 • Стайлинг: Страницата използва много минути елементи за стилизиране. Първо, тя започва с главно меню за сгъване. Всеки раздел се откроява при задържане на курсора.
 • Галерия: Страницата включва различни места, от които можете да получите достъп до музиката. Има връзка към пълна дискография. Галерията е изброена с миниатюри и е лесна за разглеждане.
 • Лесна навигация: Когато се движите отгоре надолу, навигацията е проста и получавате много информация на една страница. Той е почти самостоятелен с подробности за шоуто на живо, дати и галерията. Галереите могат да бъдат разгледани над Beatport.

6. Девочка

Задръжте курсора за визуализация

Devotchka

Това е прост уебсайт с не много мултимедийно съдържание. Това е добър пример за препратка, в случай че не искате да създадете богат на медии уебсайт.

Въпреки че това е просто, все пак дава добър отзвук за уебсайта.

Просто оформление

Уебсайтът има страхотно оформление с не много натрапчиви графики. Той има добре обособено меню и е лесен за навигация.

Екскурзии

Уебсайтът съдържа отделен раздел за обиколки, където можете да закупите билети.

галерия

Галерията показва списък на цялата музика, която може да се играе през уебсайта. Има множество опции, чрез които можете да изтеглите или играете.

Продавайте стоки

Уебсайтът съдържа отделен раздел за стоките, където можете да купувате продукти.

7. Auberive Music

Auberive

Това е лентов базиран уебсайт и същността на уебсайта е доста ясна от тяхната медийна графика.

В уебсайта има много малко описание, използвано, тъй като повечето от парчетата се виждат от техните визуализации. Това почти ви създава усещане, че посещавате шоу на живо.

Силна графика

Пълният уебсайт е изпълнен с медийно съдържание, а фонът съдържа графики. Уебсайтът е създаден по начин, който улеснява потребителите да опитат различна музика, като останат на уебсайта.

Подробности за обиколката

Специален раздел показва всички подробности за турнето и позволява на потребителите да слушат примерна музика в движение.

Множество опции

Над уебсайта има автоматична игра, която може да бъде изключена при нужда. Отделно от това можете да чуете музиката по различни канали.

Странична превъртане

За да разглеждате различни музикални галерии, има страничен превъртане. Това е лесно за използване и в същото време е различно от повечето конвенционални уебсайтове.

8. Звук на промяна

звук на промяна

Страницата се зарежда бързо, за да ви осигури пълно пътуване на уебсайта. По подразбиране, когато въведете възпроизвеждането на музика, което може да бъде изключено, ако е необходимо.

Докато посещавате страницата, можете да получите същността на музиката. Това включва улична музика повече от бускер.

визуализации

Целевата страница тук е визуално богата, както и привлекателна за слушателя. Той е предназначен за автобуси и това е лесно видно от дизайна и тематичното му оформление. Докато се движите из уебсайта, ще намерите по-въздействаща на визуална графика.

Лесна навигация

Страницата е проектирана с бутон за странично меню, който може да се кликва и да се преглежда, когато е необходимо. Той не предоставя твърде много опции, но в същото време има достатъчно възможности за разделяне на съдържанието и улесняване на навигацията през страницата.

Добавете музиканти

Музиканти могат да бъдат добавени тук и всяка тяхна колекция може да бъде разгледана, като кликнете върху раздела Buskers. Той има карта, която може да се използва за намиране на музиканти.

персонализиране

Можете да включите или изключите музиката, която е опция, налична на страницата. Можете да чуете музиката, вградена в уебсайта или в Google Play или в iTunes. По същия начин можете да гледате видео. Това също предоставя възможност за преглед в HD качество. Можете веднага да споделите музиката през Facebook и Twitter.

9. Odensesymfoni

Задръжте курсора за визуализация

Koncerter

Това е уебсайт, който има множество музикални връзки с концерти, оркестър и включва преподаване.

Уебсайтът дава добър списък с оркестри и различните предстоящи представления.

гъвкав

Това е уебсайт, който предлага множество услуги, като се започне от изброяване на оркестър групи, време за концерт и техните курсове. Техните универсални услуги са добре разделени, за да не се претрупват около уебсайта.

Менюта и дизайн

Страницата не съдържа твърде много графика или медийни връзки. И все пак той има добре разделени менюта, показващи много подробности за всеки музикант. В него ясно се споменават инструментите, свързани с музиканта.

детайли

Ще намерите много подробности за всеки избран от вас оркестър. Той също така споменава предстоящите предавания и ви позволява да резервирате билети. По същия начин и за концертите имате добра подробност на предоставената информация.

10. Артемпивоваров

Артем Пивоваров

Страницата тук има прост дизайн на уебсайт с менюта в горната част. Ще намерите аудио галерия, видео галерия и информация за концерти.

Въпреки че на пръв поглед уебсайтът изглежда прост, но има няколко възможности за персонализиране.

прост

Без никакви втори мисли, страницата е лесна за разглеждане и не изисква твърде много навигации. Всички опции са раздели за кликване.

персонализиране

През уебсайта можете да слушате всяка музика, като кликнете върху бутона за звук. Можете да го слушате през iTunes, Google Play или Sound Cloud.

Видео

Преглеждането на видеоклипове е почти като YouTube. Въпреки че можете да го видите в YouTube, можете също да го видите вграден в уебсайта. Има опции за споделяне, гледане по-късно. С изключение на секцията за коментари, като опции за харесване и не харесване, това е като YouTube, където също можете да промените скоростта или качеството.

Аудио библиотека

Аудиобиблиотеката е поставена компактни показателни миниатюри. Когато щракнете върху който и да е албум, можете да видите всички налични опции за песен. Това може да бъде изтеглено чрез Google Play или iTunes или можете да го възпроизвеждате с помощта на музика от Yandex.

11. Wolfthemes

Задръжте курсора за визуализация

Wolfthemes

Целевата страница се отваря, за да покаже множество услуги, които предоставя. Това е пълен уебсайт за музикален пакет с не само галерия, но и опции за продажба на билети.

Докато разглеждате отделната страница, можете да видите различните услуги с форма за контакт в дъното.

Визуално привлекателен

Въпреки че страницата има няколко изображения и носители, тя се зарежда бързо. Оформлението е добре разделено на секции. Използваните графики и изображения са най-подходящи за уебсайта на музиканта. Въпреки че е визуално привлекателен, в същото време е лесно да се ориентирате.

галерия

На страницата можете да закупите музиката от Amazon, iTunes и в движение, да я слушате. С музика разполага и с видео галерия.

Билети

Това има специален раздел, показващ наличието на билети на различни места, заедно със статуса и ви позволява да купувате билети.
Заедно с билетите той показва и раздел, представящ най-новата версия, която може да се слуша.

Секция новини

Не много музикални уебсайтове включват много текстово съдържание. Въпреки това, тук има една, която има специална секция за новини.
Тъй като това е демонстрация на WolfThemes, се споменава тази тема на една страница за музика WordPress.

12. Timdavisvocals

timdavisvocals

Това е уебсайт на един музикант. Той предоставя кратко въведение към музиканта и различните произведения, разработени от музиканта.

За разлика от други примери, този е изключително посветен на работата на един музикант.

Оформление на страница

Графиката, заедно с оформлението на страниците и цветната тема правят уебсайта да изглежда по-привлекателен. Страницата има възможност за превъртане, за да видите всеки раздел на страницата. Секциите са добре разделени и оформлението на страницата е използвано ефективно. Когато е възможно, включва слайдшоу.

многословен

Всеки раздел предоставя кратък подробен текст, посочващ значението на секцията. Предоставеното описание е точно подходящо, за да получите същност на уебсайта и наличните услуги.

Лесна навигация

Страницата съдържа странично меню, което може да бъде разширено или свито. Менютата се доставят с бутон за затваряне. Уебсайтът изглежда професионално с изображения и препратки към популярни произведения на знаменитости, извършени от музиканта.

Множество услуги

Уебсайтът предлага множество услуги и е добре представен. Съдържа достатъчно информация за това, че сте изпълнител, треньор, вокалист и музикален продуцент. Има отделен раздел, в който се представят различни певци и можете също да слушате тяхната музика.

13. Ансамбъл кореспонденции

Задръжте курсора за визуализация

ансамбъл кореспонденции

Това е добро място за обмисляне, в случай че имате собствена музикална група и очаквате да добавите подробности за вашия концерт през уебсайта.

Снимки

Уебсайтът е изпълнен с много привлекателни музикални и концертни изображения. Това с най-малко подробно предлага повече подробности за уебсайта.
Изображенията са с висока разделителна способност, което го прави ясно, както и привличане на вниманието.

Пътна карта-пътешествие

Страницата посвещава раздел, който да обясни пътуването им от самото начало. Интересно е да се отбележи, как всяка година имат значителен имидж. Това добавя към тяхната достоверност.

галерия

Музикалната галерия, свързана с концерти и програми, ви позволява автоматично да слушате музика.

Новини и екип

Уебсайтът съдържа секция с новини, която предоставя новини, свързани с техните концерти.
Има специална секция за екипи, която наистина се нуждае от специално споменаване. Той предоставя всички данни на ключовия човек, заедно с информация за контакт.

14. Александъргаджиев

alexandergadjiev

Страницата се зарежда с въведение, което може да бъде пропуснато, ако е необходимо. Има страничен музикален бутон, който може да бъде включен за слушане на музика.

Това е портфолио на един музикант и подчертава различните аспекти на музиката.

Менюта

Тъй като това е уебсайт на един музикант, той говори по-силно за музиканта във всички условия. Оформлението на страницата показва профила на музиканта заедно с добре подравнени менюта. То ясно излага името, снимката и други основни детайли и позволява на потребителите да споделят връзката по каналите на социалните медии. Използваната тема ясно показва, че това е свързано с пиано.

Биография и препоръки

Страницата предоставя кратка биография, в която се посочва пътуването на музиканта заедно с ключови събития. Страницата съдържа и отзиви.

Библиотека и календар

Споменава се добрата колекция от аудио, както и видео библиотеки, заедно с прессъобщения.
Можете да слушате това или също да го купите. Страницата съдържа цялостно събитие в календара, където можете да закупите и билети.

Награди и социално присъствие

В самото начало, както и на различни места в уебсайта, има спомена за различните награди. Това е добър начин за установяване на достоверност.

15. Аномалия

anomalieAnomalie е друг музикален уебсайт, който представя музиката и произведенията на художника & продукти. След отварянето на сайта става ясно, че дизайнерите са искали максимално минималистичния дизайн.

Няма почти никакви ръбове или граници на целия уебсайт. Те обаче се появяват, когато преминете през горното меню, което играе прост преход, който изглежда много гладък.

начална страница

Началната страница съдържа последния албум & неговият плейлист, който може да се играе, последван от връзки към youtube към музикални изпълнения & дати за турне Няма по-добро представяне от аванс витрина на музикалния занаят на художника.

Преходите

Преходът изглежда добре се вписва тук с общата минималистична тема на уебсайта. Лента на менюто & социалните връзки изскачат на бял фон, без да раздават много визуален усет.

Оформление на страница

Съдържанието е строго подравнено към центъра за всички страници с приложен сянка на фона. Цветовете са по същество заглушени с изключение на бялото, което отново е минималистична тенденция.

Font

9 пъти от 10, фантастичните шрифтове са склонни да излизат като незрели. Докато по-строгите шрифтове като семейство serif предават по-строг тон. Но този сайт поддържа цялостен баланс с простия си, но не твърде елегантен стил на шрифт.

Посетете сайта

С това завършва списъка ми с най-добрите музикални уебсайтове за вдъхновение.

И така, какво следва?

Следователно, следващият въпрос, на който трябва да отговорите, е как можете да създадете такива хипнотизиращи музикални уебсайтове?

Е, повечето от тези функции са лесно достъпни в случай, че решите да хоствате чрез Bandzoogle.

bandzoogle

Bandzoogle е изцяло посветен на музиканти хостинг и осигурява 30-дневна безплатна пробна версия. Можете да избирате от над 100 шаблона, оптимизирани за мобилни устройства. Заедно с това можете да коригирате оформлението на страницата си чрез персонализиране на кода.

Добавянето на песни, данни за вентилаторите, календара на турнето, електронните печатни комплекти, мерч за продажба са няколко функции, които се поддържат във всичките му планове.

Плановете започват едва 8,29 долара на месец.

план на bandzoogle

Всички планове имат неограничена честотна лента.

Включените промоционални функции са посочени по-долу-

промоционална функция на bandzoogle

Посетете Bandzoogle

Заключение:

Прегледът на съществуващите уебсайтове на музиканти ви дава страхотна представа за това какво можете да тъчете във вашия уебсайт за музика.

Много креативност, добър външен вид и усещане, вдъхновяващ дизайн и добър партньор за хостинг е всичко, което ви е необходимо, за да стартирате и работите на уебсайта си с музиканти.

По-нататък, докато ви предоставих моя списък с най-добрите музикални уебсайтове за вдъхновение, за да направите това реалност, можете да опитате Bandzoogle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map