9 глупави въпроси за уеб хостинг, които винаги сте се страхували да зададете

Вземането на решения е най-досадната задача в света; хората обикновено вземат решение въз основа на емоционални и лични инстинкти, но решенията трябва винаги да се основават на факти и данни. Изборът на уеб хостинг е едно от онези решения, които винаги трябва да се вземат, като се поддържат под внимание фактите. Всяко решение, взето въз основа на реферална програма или големи отстъпки, може да причини проблеми и грешки в близкото бъдеще.


Много хора намират уеб хостинга за объркващ набор от жаргони; те не знаят, че той има изискана роля в развитието на онлайн бизнеса им. Тук ще отговорим на 9 глупави въпроса за уеб хостинг, които винаги сте се страхували да зададете:

Contents

1. Може ли да се увеличи скоростта на сайта, ако поставям сайта си на Специализиран хостинг срещу Споделен хостинг?

скорост на уебсайта

Отговор: Преминаване директно до отговора, Да! Скоростта на зареждане на вашия сайт ще се увеличи, ако поставите вашия сайт на Специализиран хостинг вместо Споделен хостинг.

Ето Ето защо: Компания, която продава споделен хостинг (както подсказва името, всичко в споделения хостинг е СПОДЕЛЕНО, включително дисково пространство, честотна лента и т.н.) има стотици или може би хиляди клиенти. Те трябва да осигурят на всеки един от тях добро клиентско изживяване, поради което ще разделят ресурсите на сървъра, които имат еднакво, сред всеки клиент. ТОВА кара уебсайта ви да се зарежда по-бавно.

Въпреки че, когато вашият сайт работи на специализиран хостинг, ресурсите на сървъра не се споделят, те са единствено „посветени“ на вас. Следователно скоростта на вашия уеб сайт определено ще се увеличи, ако отидете на специализиран хостинг. Научете повече за посветен хостинг тук.

2. Ще намали ли скоростта на моя сайт, ако хоствам множество уебсайтове в хостинг акаунта си?

Отговор: Има два различни сценария, нека обсъдим двата сценария един по един:

Ако имате специализиран хостинг и след това хоствате множество сайтове: Ако имате специален хостинг и след това хоствате до 10 сайта, скоростта на вашия сайт няма да намалее много, защото специализираните хостинг сървъри идват с много на ресурси.

Ако имате споделен хостинг акаунт и след това хоствате множество сайтове: Ако имате споделен хостинг акаунт и хоствате повече от 2 сайта, скоростта на вашия сайт ще намалее, защото вашите сървърни ресурси вече са ограничени от уеб хостинга компания и вие го ограничавате допълнително, като хоствате повече от един сайт.

3. Трябва ли уеб хостинг сървърът да е близо до моето местоположение или до местоположението на моя потребител?

уеб хостинг сървър

Отговор: Ако вашият онлайн магазин е насочен към конкретна област или държава, тогава е важно сървърът да се намира в близост до потребителя / посетителя. Например: Ако имате онлайн магазин, който продава Vape течност в Австралия, тогава е важно сайтът да бъде хостван на сървър в Австралия, това ще се отрази на SEO, класирането и скоростта на зареждане на вашия сайт.

От друга страна, ако насочената аудитория е толкова широка, колкото тази на Amazon, което е цялото земно кълбо, тогава не е важно за вас да бъде хостван сайтът ви на сървъри по целия свят. В такива случаи CDN (мрежи за доставка на съдържание) ще влязат в игра и те ще съхраняват често достъпни данни на най-близките до клиента сървъри. CDN ще направят това автоматично; няма да се налага да се тревожите за това. Можете да научите повече за други важни фактори, свързани със сървърите, тук.

4. Ако регистрирам своя домейн при един хостинг доставчик и хоствам сайта с друга уеб хостинг компания, това ще се отрази ли на скоростта на уебсайта?

Отговор: Няма да има влияние върху скоростта на зареждане на сайта, ако DNS и уеб са хоствани на различни сървъри.

5. Windows Server срещу Linux Server – кой от тях да избера и защо?

Windows-срещу-Linux

Отговор: Компаниите и уеб мастерите винаги трябва да избират Linux Server за Windows Server за хостинг на техните сайтове, тъй като Linux осигурява по-добра сигурност, висока стабилност и повече TCO – Обща цена на собственост – дадени софтуерни пакети за Linux винаги са достъпни безплатно. Можете да намерите повече причини за избора на Linux сървър за Windows сървър, тук.

6. Трябва ли да се притеснявам за вземане на резервно копие на сайта, дори когато уеб хостинг компания осигурява автоматично резервно копие?

Отговор: Независимо дали вашият сайт е хостван на специален хостинг или на споделен хостинг, винаги трябва да вземете резервно копие на вашия сайт, дори когато уеб хостинг компания предоставя автоматично резервно копие.

Всяко ново автоматично архивиране презаписва предишното автоматично архивиране, поради което силно се препоръчва да поддържате лични архиви. Отдалечените / лични архиви ще бъдат полезни за възстановяване при бедствия.

7. Ако превключа моя уеб хостинг компания, ще се отрази ли това на моето класиране в Google?

Отговор: Преминаването от една хостинг компания в друга няма да засегне SEO или вашата Google Класиране, стига DNS хостинг и уеб хостинг да останат в същата държава. 1% от класацията ви в Google може да бъде засегната, ако преминавате към лош уеб хостинг. Поддържайте ниската продължителност на престоя и качеството на съдържанието на вашия сайт високо и вашето класиране в Google никога няма да потъне.

8. Намерих уебсайт, предлагащ БЕЗПЛАТЕН уеб хостинг. Трябва ли да отида за това?

Free-уеб хостинг

Отговор: Уебсайтовете, предлагащи безплатен уеб хостинг, обикновено осигуряват наистина ниска скорост на зареждане и много високо време за прекъсване. Тези фактори ще убият вашата класация в Google. Не можете да хоствате пълноценни професионално проектирани сайтове на такъв безплатен хостинг. И тъй като цената на хостинга е намаляла толкова много през годините, че хостингът му на сървър за споделен хостинг все още е доста икономичен.

9. Предстои да открия новия си уебсайт. Трябва ли да отида за споделен хостинг или посветен хостинг?

Отговор: При стартирането на нов уебсайт човек винаги трябва да изчислява своя бюджет, бъдещи нужди и клиентска база, преди да избира специализирани или споделени хостинг услуги. Ако с нетърпение очаквате да станете големи в близкото бъдеще и също планирате да хоствате повече от един сайт, след това изберете Специализиран хостинг, но ако сте индивид и вашите нужди са ограничени, продължете напред със Споделен хостинг и се насладете на онлайн присъствието си.

Сега, когато отговорихме на всички тези въпроси, е време да започнете със следващото си онлайн начинание.

Приятен хостинг!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map