Bluehost срещу GoDaddy – „6 теста“ въз основа на моя опит

Сравнението е актуализирано: април 2019 г.

Ако търсите хостинг, със сигурност ще чуете за тези две имена.


Bluehost и GoDaddy са два от най-големите хостинг доставчици там, толкова големи, че ще попаднат в почти всеки основен списък на най-добрите хостинг опции.

Как тогава е възможно да се избере?

GoDaddy е вероятно най-известният доставчик на двете, но това означава ли, че е по-добре?

Първата страница на Bluehost дава начална цена от 2,95 долара на месец, а GoDaddy дава начална цена от 3,99 долара на месец, но е забележима разликата в цената?

В крайна сметка изборът е ваш и макар да е трудно да изберете, ще ви помогнем да стигнете до там.

Съдържание

Направо, за да видите конкретен тест, кликнете върху следните връзки

 1. Анкета във Facebook
 2. Сравнение на цените
 3. Сравнение на функции
 4. Сравнение с поддръжка на клиенти
 5. Лесно използване
 6. Сигурност и надеждност
 7. присъда

1. Godaddy vs. Bluehost – Анкета във Facebook: Присъда

Проведох анкета във Facebook, където BlueHost получи 63 гласа, а Godaddy получи 51 гласа.
Bluehost_vs_Godaddy_facebook_poll

Заведи ме в BlueHost

Сега, нека да влезем в следващата интересна точка, която повечето от вас ще имат – цената!

2. Сравнение на цените

Bluehost срещу Godaddy

И така, как се разпада цената между тези два титана?

Както всички основни хостинг доставчици, има много видове хостинг услуги.

Споделеният уеб хостинг обикновено е най-евтиният и най-популярен вид хостинг, като по-скъпите опции обикновено са облачен хостинг, хостинг на виртуален частен сървър (VPS) и специализиран хостинг на сървъри.

За повечето хора Googling за основна информация за хостинга – начинаещи и по-малки потребители – споделените уеб хостинг планове са най-достъпни.

Те са достъпни за сравнително ниски цени, като същевременно предлагат достатъчно функции за стабилно удовлетворение на клиентите.

Бърза забележка: много от тези цени са само за първата ви година на обслужване.

Посочените цени както за споделените хостинг пакети на Bluehost, така и за GoDaddy са отстъпки за първата година на услугата, но значително нарастват след първата година.

Точно от прилепа: Споделените планове за уеб хостинг на Bluehost започват от $ 2,95 на месец за “основния” план. За второто ниво на споделен хостинг „Плюс“ плащате 5,95 долара на месец, а за „Избор плюс“ плащате и 5,95 долара благодарение на текущата отстъпка.bluehost планове

И накрая, подреждането „Go PRO“ ще започне от $ 13,95 на месец.

За разлика от това, първият ред на GoDaddy се нарича „Икономика“ и идва малко по-евтино – $ 2,99 на месец. „Deluxe“ също е малко по-евтин, като идва от $ 4,99 на месец, а „Ultimate“ струва $ 5,99 на месец. Четвърто ниво, наречено „Максимум“, ще струва $ 12,99 на месец.
Godaddy споделени хостинг планове

За да е ясно: това е “бизнес” ниво на споделен уеб хостинг. GoDaddy има отделен набор от ценови нива за своя пакет „Бизнес хостинг“: това е по същество опростен VPS пакет.

За разлика от Bluehost просто го наричат ​​VPS хостинг.

Бизнес хостингът на GoDaddy започва от 19,99 щ.д. с ниво на стартиране и продължава до „Разширяване“ за $ 59,99.
Годиди бизнес хостинг планове

Докато Business Hosting има четири нива с GoDaddy, Bluehost има три (имайте предвид, че това е директен VPS хостинг). Те обаче имат същия диапазон: „Standard“ отива за $ 19.99, а „Ultimate“ – за $ 59.99.

Работата е там, докато бизнес хостингът на GoDaddy е като по-основен VPS, те също имат VPS хостинг. Те започват от $ 19.99 и завършват при $ 74.99.

И накрая, има посветен хостинг. Това е една от най-сериозните опции, за която можете да се възползвате, така че вероятно ще имате огромни нужди, ако разглеждате това.

Специалният хостинг сървър на GoDaddy започва от $ 89.99 и завършва от $ 179.99 между четири нива.

Специалният хостинг сървър на Bluehost започва от $ 79,99 и завършва на $ 119,99 между три нива.

Това са много цени, така че нека обобщим: и Bluehost и GoDaddy са споделили уеб хостинг, въпреки че GoDaddy просто го нарича уеб хостинг на своя сайт.

И двете имат хостинг на виртуален частен сървър и опции за специален хостинг.

Само че Bluehost предлага облачно хостинг, докато GoDaddy е единственият, предлагащ „Бизнес хостинг“ – но не забравяйте, че това е просто подрязан VPS хостинг.

Както можете да видите, като цяло те имат еднакви цени. GoDaddy е склонен да предлага по-ниски начални цени, но Bluehost понякога се противопоставя с по-ниски крайни цени за най-високите степени на опции. GoDaddy по-често има четири, а не три нива, но не съм сигурен доколко това има значение.

И още нещо: Bluehost почти винаги ви предлага 30-дневна пробна версия с всеки продукт. Ако не ви харесва това, което имате – дори и да е специализиран сървър – можете да си върнете парите, след като го опитате.

За разлика от тях GoDaddy ви предоставя само безплатна пробна версия за създателя на уебсайта си. Просто създателят на уебсайта.

Докато GoDaddy понякога може да предложи незначително по-ниска цена, Bluehost предлага безплатна пробна версия – и това е много по-ценно, като се има предвид, че цените не са толкова различни в началото.

3. Сравнение на характеристики

Ако прочетете последния раздел, може да си помислите, „това е чудесно, но какъв е контекста на цените?“

В крайна сметка какво получавате за тези цени?

Както можете да се досетите, статия, в която подробно се описват всички функции за всеки план за ценообразуване, ще бъде безкрайно дълга (или близка).

Затова най-вече ще гледам споделен хостинг – най-популярните опции, тъй като това е най-вероятно гледате.

Можете да видите пълния списък с функции на GoDaddy тук, и пълния списък на Bluehost тук.

Първо нагоре: Bluehost. Ако получите основен акаунт за $ 2,95 на месец, имате разрешение за един уебсайт. За разлика от това, Plus, Choice Plus и Prime имат неограничени сайтове. Освен това получавате 50 GB SSD съхранение за Basic и неметрирано SSD за Plus и по-високи.функции bluehost

Широчината на честотната лента е без измерение (хубаво е, че не казват неограничена) за всички нива, но получавате само 5 паркирани домена и 25 поддомейни за Basic, както и само 100 MB съхранение на имейл акаунт с разрешени максимум 5 акаунта (всички от тях са неограничени за последните две нива).

За пакета за икономика на GoDaddy на цена от 2,99 долара на месец вие също получавате един уебсайт, но два пъти повече място за съхранение и нерегламентирана честотна лента. За плановете Deluxe нагоре (не забравяйте, че Deluxe е $ 4,99 в сравнение с $ 5,95 за Bluehost за Plus) получавате неограничен брой уебсайтове и неограничено пространство за съхранение.
Характеристики на Godaddy

Както при основния план на Bluehost, икономическият план на GoDaddy позволява 25 поддомейна.

Всичко нагоре от това има неограничени поддомейни. И накрая, и GoDaddy, и Bluehost удобно включват безплатно име на домейн с вашата покупка.

Засега звучи, че GoDaddy печели битката с функции, нали?

В крайна сметка това е малко по-евтино – и дори най-евтината му опция има два пъти повече дисково пространство от Bluehost … като всичко останало е същото.

И накрая, докато и Bluehost и GoDaddy ви дават имейл акаунти с вашите хостинг пакети, Bluehost предлага само 100MB място за съхранение на акаунт за Basic и 5 имейл акаунта – за общо 500MB.

GoDaddy предлага 5GB за икономия, джудже Bluehost.

Като каза това, 5GB на GoDaddy продължава през всички нива, докато Bluehost позволява неограничено съхранение, ако надстроите, а GoDaddy дава само една безплатна пощенска кутия.

Да, ще призная, въпреки моите лични предпочитания към Bluehost, GoDaddy в началото звучи по-конкурентно.

Ето още нещо, което трябва да разгледаме: Bluehost ви предлага безплатен SSL сертификат от основния си план нагоре.

GoDaddy включва само SSL сертификат за своя Ultimate план.
Godaddy SSL

SSL сертификатът е това, което гарантира, че посетителите ви – вашите клиенти, наистина – да се чувстват сигурни на вашия сайт.

Това, че нямате SSL сертификат, не е краят на света, освен ако не мислите, че искате да се извършват транзакции на вашия сайт.

Ако продавате нещо на сайта си, по-добре да получите сертификат SSL по някакъв начин.

А Bluehost улеснява получаването на такъв, като го включва в пакета си за $ 2,95 на месец.

GoDaddy му дава 7,99 долара на месец, над два пъти цената – и това е една от най-важните функции, които можете да получите.

Като цяло мисля, че GoDaddy изглежда по-добре функционално, поне на хартия и за по-евтини акаунти.

Включеният SSL сертификат на Bluehost обаче е забележителен принос и разликата в цената не е толкова значителна между двете.

Ще оставя GoDaddy да се плъзга с този, но продължете да четете, защото има още малко за разглеждане!

4. Сравнение на поддръжка на клиенти

Солидната поддръжка на клиенти е от съществено значение за всеки хостинг доставчик, но особено за тези два.

Тъй като те са толкова големи, те трябва да посрещнат тежестта на подкрепата на много по-голяма база от клиенти, отколкото другите платформи. И така, как се подреждат?

Както при повечето хостинг услуги, има доста ресурси на разположение на клиента.

Първо, има документация на място и образователни ресурси.

Второ, има представители, предназначени да помагат на клиентите с конкретни проблеми или да добавят човешко докосване.

Първият обикновено се състои от база знания, често задавани въпроси, видеоклипове с инструкции и т.н. Последното обикновено се състои от телефонна поддръжка, имейл и чат на живо.

Bluehost прави своята поддръжка на клиенти много явна.

В долната част на всяка страница има малко меню с основните ресурси на сайта: поддръжката получава собствен раздел, с бързи връзки към страниците за чат, билети, база знания и страници със статут на системи.

Билетите / билетната система е по същество поддръжка по имейл: изглежда доста проста и достатъчно здрава.

Линията им за поддръжка по телефона не е очевидна веднага, в зависимост от страницата, на която се намирате, но те имат такава. Тази страница изброява различни телефонни номера за различни категории въпроси.

И накрая, тяхната база знания – която наричат ​​Помощен център – е достъпна и изчерпателна.

Открих, че чатът на Bluehost на живо е като цяло отзивчив. Забележка: времената в долния ляв ъгъл са на секунди от най-новото съобщение в чата.
BlueHost чат 1

Представителят „се присъедини“ към чата в рамките на секунди от началото ми.
BlueHost чат 2

Чувствам се доста уверен, че оригиналният отговор беше поставен с копие. След като повторно повтарях въпроса си, получих отговор в рамките на няколко минути.
Bluehost чат 3

Като цяло 2-3 минути едва ли е лошо време за изчакване – и е особено хубаво, защото се присъединих към чата, без да използвам акаунт, но като нормален посетител на уебсайта.

GoDaddy има повече или по-малко същия набор от ресурси като Bluehost.

Има много достъпен номер за поддръжка по телефона в горната част на началната им страница, а тяхната помощна страница (известна също като тяхната база знания) също е лесно да се намери.

Доколкото разбрах да се разхождам, помощният център на GoDaddy е наравно с Bluehost; единствената причина, поради която наистина предпочитате един пред друг, са личните вкусови предпочитания.

Функцията за чат на GoDaddy на живо обаче е невярно представена; въпреки че бутонът „чат сега“ е представен заедно с номера за поддръжка 24/7, той не изглежда използваем.

Когато щракнах върху него, просто ми каза да се обадя на номера за поддръжка. Не успях да осъществя достъп до никое поле за чат на живо.
godaddy chat 1

Е, влязох, за да го тествам, използвайки личния си акаунт в сайта и открих … същия резултат.

Имайте предвид, че GoDaddy има определени часове за използване на чат на живо (да, те имат 24/7 поддръжка по телефона, но не и денонощна поддръжка за чат – разберете), но това е било в рамките на тези часове.
Godaddy chat 2

Може би има нещо с браузъра ми … но се съмнявам, защото това никога досега не е било проблем и често говоря с хората в чат на живо.

Надявам се, че не е противоречиво, следователно, ако дам повече заслуга на Bluehost за чат поддръжка.

Като цяло и двата сайта имат прилична поддръжка на клиенти. Но ако искам да бъда съвсем честен, поддръжката на GoDaddy се чувства по-малко твърда и по-скоро от основен, голо минимален подход.

Изглежда Bluehost изглежда много по-инициативен в подкрепа на своята клиентска база. Плюс това, Bluehost очевидно има по-добра поддръжка за чат.

5. Лесна употреба

Лесното използване е особено важно за най-големите хостинг доставчици: те са толкова големи, защото са привлекателни за огромно количество хора.

По някакъв начин този вид вече ви дава отговор: и двете са лесни за използване услуги. Честно казано, нямам много какво да кажа.

Когато дадена услуга е лесна за използване и има страхотно потребителско изживяване, просто няма какво да се казва – лекотата на използване е нещо, което наистина ще коментирате само ако нещо се обърка.

Единствените недостатъци са тези, които са неизбежни: хостингът може да бъде сложен, тъй като има много неща, за които трябва да се погрижите.

Има действителния процес на хостинг, след това се грижи за имена на домейни, както и за изграждането на самия уебсайт и т.н., и така нататък.

Bluehost и GoDaddy обаче правят това толкова лесно, колкото може да бъде; най-малкото, не стана много по-лесно на никоя друга платформа.

GoPaddy cPanel:

Godaddy cPanel

BlueHost cPanel:

bluehost хостинг cPanel
bluehost cPanel 2

Не забравяйте, че и двете платформи имат уроци, често задавани въпроси и ръководства за употреба в своите бази от знания.

Повечето от тези материали могат да бъдат достъпни без акаунт, така че ако наистина искате да усетите коефициента на лекота на използване на услугите без да се регистрирате, можете да разгледате помощните центрове.

Като цяло не считам забележими разлики между лекотата на използване за GoDaddy или Bluehost.

6. Сигурност и надеждност

Сега, нека поговорим за сигурността и надеждността. Това е едно от най-важните неща, които трябва да разгледате за хостинг услугите: могат ли да защитят вашето присъствие онлайн?

Добрата новина е, че големите доставчици, като Bluehost и GoDaddy, са достатъчно добре установени до момента, в който вероятно сте като цяло безопасни.

Въпреки това, ние никога не можем да бъдем прекалено внимателни, а стабилният ъптайм за уебсайтове е от съществено значение. С казаното, нека се потопим!

Резервните копия са доста важна характеристика за хостинг услугите. Ако, не дай Боже, да се случи нещо и сайтът ви се разпадне, не искате да загубите никаква работа или важни промени.

Bluehost автоматично създава резервни копия всеки ден, седмица и месец на вашия акаунт. Можете да бъдете сигурни, че възстановяването на акаунта ви няма да бъде прекалено голяма задача.

Bluehost също има достъпна страница, която отчита актуализации за прекъсвания на сървъра. Това е чудесно, ако се грижите за прозрачността (трябва).

Те също така споменават инструмент, който защитава сайтове на споделени сървъри (който в противен случай може да бъде по-рисков от VPS или специализирани сървъри).

Има незадължителни добавки, които също добавят към вашата сигурност, като: sitelock, инструменти за поверителност на домейна и уникални IP адреси.

Когато се опитах да разгледам други подробности за сигурността на сайта им, не можах да намеря никакви. Това не е същото като Bluehost, който няма добри протоколи за сигурност – но липсата на официална информация е разочароваща.

GoDaddy, от друга страна, има достъпна страница за сигурността на сайта.

За съжаление, това е по-скоро информативно / поучително ръководство за клиентите, а не солидна документация за тяхната собствена безопасност.

Така че, въпреки че и двамата доставчици не успяват да предоставят лесно достъпни и достъпни страници, документиращи своите протоколи за сигурност, все още можем да разгледаме времето за работа.

Времето за изпълнение е доста потънало важно – в края на краищата искате уебсайтът ви да бъде максимално подготвен.

Установихме, че в рамките на последните два месеца GoDaddy имаше по-добри резултати.
Godaddy Uptime

Сравнете това с процентите на Bluehost.
история за ъптайм на bluehost

За щастие, преди два месеца Bluehost имаше 100% продължаване.

Но отново, за съжаление, имаше някои разочароващи прекъсвания в по-ранните месеци на годината.

Тестовият сайт беше за 9 минути през септември и 1 минута през октомври, както и за 6 минути през януари.

Сега като цяло това не е краят на света, но Bluehost може да се справи по-добре.

Не смятам обаче, че GoDaddy е значително по-добър и в това отношение; както вече обсъждахме по-рано, GoDaddy не използва CloudSites.

CloudSites основно показват копие на вашия сайт, което е било запазено в облака в случай на сървър.

Ако хардуерът се откаже, облакът идва, за да ви спаси – нещо, което GoDaddy не предлага, и нещо, което не е представено от тези резултати за актуализация.

Във всеки случай можете да продължите да следите актуалността на нашите тестови сайтове с GoDaddy тук и Bluehost тук.

Като цяло ще кажа, че Bluehost печели за Cloudsites, но това е далеч пред GoDaddy по никой показател.

Bluehost срещу GoDaddy: Присъда

И така, каква е присъдата?

За да обобщим: Bluehost има малко по-скъпи евтини планове от GoDaddy, но разликите са склонни дори да изчезнат или да преминат към по-скъпи или премиум опции.

Що се отнася до функциите, те са приблизително еднакви. Въпреки това, GoDaddy като цяло предлага повече функции за най-евтиния си план или по-големи количества от същите функции (например място за съхранение).

Важните изключения са неща като SSL сертификати и CloudSites, които Bluehost предлага конкурентно (GoDaddy дори не предлага последния).

Базите знания на двете компании са приблизително еднакво изчерпателни. Bluehost обаче има забележимо по-добра поддръжка под формата на чат на живо.

Както Bluehost, така и GoDaddy са еднакво лесни за използване; наистина е въпрос на лични предпочитания в този момент.

Що се отнася до сигурността и надеждността, GoDaddy може да надникне над Bluehost.

Като цяло Bluehost има солидна продължителност, но имаше няколко месеца с 2 или повече минути престой в нашите записи – на които не гледаме твърде благоприятно.

Като цяло бих препоръчал GoDaddy за тези, които не са толкова сериозни за хостинг.

За хора, които се интересуват повече от хостинг, които нямат здравословни хостинг или бизнес нужди или просто искат малък блог или уебсайт – GoDaddy може да е по-добрият вариант.

Като цяло е по-евтин и предлага повече удари за долара.

За тези, които са по-сериозни, но все пак искат да спестят пари, мисля, че Bluehost е добър вариант.

Той не винаги може да е толкова евтин като GoDaddy, но предлага повечето от същите функции на цена, все още ниска в сравнение с други компании, както и някои наистина важни функции, като SSL сертификати и CloudSites.

Това е смесена торба!

В крайна сметка помислете какви са вашите хостинг нужди.

Ако знаете от какво се нуждаете и какво искате да направите онлайн, ще се оправи.

Подобни публикации:
 1. Bluehost срещу HostGator – Защо BlueHost е по-добър
 2. SiteGround Vs Bluehost: Кой е най-добрият, бърз и надежден хостинг?
 3. HostGator Vs GoDaddy: Сравнение на база скорост, цена & поддържа
 4. BlueHost Vs GreenGeeks – ПОбедител на базата на моя опит
 5. Сравнение на DreamHost VS BlueHost – ФАКТИ въз основа на моя опит
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map