Цени на Bluehost – кой план е подходящ за вас? (2020)

Bluehost е основно име в хостинг индустрията. Почти сигурно сте чували за това преди тази статия.


Някои от вас може дори да обмислят да го закупят или да мигрират към него от друг хост.

Ако искате преглед на Bluehost, можете да разгледате общия ми преглед на него тук.

Но тук ще се съсредоточа върху конкретен аспект на Bluehost:

Цената е Значение, колко реално струва извън цената, какви са скритите разходи на услугата и разбира се, ако цените са разумни.

Забележка: за да е ясно, ще се съсредоточа най-вече върху споделените планове за уеб хостинг на Bluehost, тъй като те са най-вероятно това, което всички ви интересуват.

Ценови планове на Bluehost

Ценовите планове на Bluehost са повече или по-малко от стандартната структура за хостинг планове.

Има няколко нива на тип хостинг, обикновено се отстъпват за първия срок на услугата, но след това се подновяват с по-висока цена.

Това са ценовите планове за споделен уеб хостинг, от което повечето от вас се интересуват.

Първият слой изглежда така, с нашата специална отстъпка:

bluehost цена-споделен-ревизиран

Но освен това „нормалните“ споделени планове изглеждат по-скоро така:

bluehost ценови планове за ценообразуване

Но само за да бъдем задълбочени, така започват споделените планове, оптимизирани за WordPress:

bluehost, споделен с цена wordpress, преработен

Те имат подобен ценови диапазон като обикновения споделен хостинг, като достигат до 6,95 долара на месец на 3 нива.

Bluehost цена-vps ценови планове-преразгледани

Това са плановете на VPS:

И на последно място, ето какво струва отделните планове:

bluehost ценови планове за ценообразуване

Както казах, основният акцент на тази статия е върху редовните планове за уеб хостинг. Но е добре основите да бъдат обхванати.

Разбивка на цените на Bluehost

Част 1: Колко струва Bluehost?

Разходите на Bluehost, разбира се, не са абсолютно същото нещо като ценообразуването му.

Ако погледнете само ценовата марка, ще помислите, че най-евтиният план е само $ 2,95 на месец ($ 3,95 без нашата отстъпка) и това е всичко, което ви трябва за уебсайт.

В действителност ценовата марка важи само за първия срок на услугата, а продължителността на срока на услугата ви ще промени цената на месец.

Така че цената на вашия хостинг пакет варира в зависимост от количеството ангажимент, който искате да платите, и след изтичане на този срок, МОЖЕ да има по-висока цена.

В момента това ще изглежда основната хостинг цена за повечето:

 • Цена с отстъпка за първата година – вижте по-ранната снимка на екрана, но $ 3,95 на месец за първото ниво, $ 5,95 на месец за втория слой и т.н..
 • „Редовна” цена при подновяване, което означава още една година или повече от услугата. Ако се ангажирате с още една година, когато подновите, първият ред е $ 8,99 на месец. Ако се ангажирате с ТРИ повече години, когато преглеждате, първият ред е $ 7,99 на месец.
 • Ако регистрирате безплатен домейн с Bluehost, ще трябва да платите за него след първата година. Ще трябва също да платите за поверителност на домейна, ако искате, или да използвате по-висок слой, в който е включена поверителност на домейна (повече за това по-късно).

Знам, че изглежда малко объркващо. Ето диаграма, показваща РЕГУЛИРАНИТЕ цени на споделените планове на Bluehost, което означава СЛЕД първия термин с отстъпка:

Bluehost цени на споделени цени-редовни

Подобни цени за подновяване важат за повечето други планове на Bluehost – като общо правило, ако цената НЕ е идентифицирана като „отстъпка“, това е „редовната“ цена, която ще платите при подновяване.

Има и допълнителни такси (в които ще вляза) за незадължителни надстройки.

Ако използвате WordPress или друга CMS (система за управление на съдържанието) с Bluehost, може да искате да платите за плъгини или теми.

Въпреки това, цените, които ще плащате за избрания от вас пакет ТОЛКОВА, са по същество тези, които идентифицирах по-горе: намалената цена за първата година, цената за подновяване за следващите години.

Част 2: Кой ценови план е подходящ за вас?

Първо, нека ви покажа какъв е основният набор от функции за различните планове:

функции за споделяне на цената на bluehost

Вероятно можете да се досетите за същността: по-евтините планове са за физически лица, любители и малки фирми.

Цените са за по-големи малки предприятия, средни предприятия, големи продукти и т.н..

Това е вярно. Но има някои важни нюанси. И имам добри новини от този фронт:

Първото ниво има основите, но и щедро количество хранилище, което означава, че може да побере повече от най-малките уебсайтове.

50 GB могат да поддържат голям обем данни и вие наистина ще се сблъскате с проблем с този лимит, само ако съхранявате часове и часове видео съдържание (например).

Плюс това, широчината на честотната лента не е измерена и е включен SSL – дори и малък бизнес да прави бизнес на своя сайт (вместо просто да поддържа уебсайт за бизнес с тухли и замазки), това може да свърши работа.

Вие обаче сте ограничени само до един уебсайт. Ако искате да хоствате няколко сайта, ще трябва да изберете един от по-високите нива.

Също така, споделените хостинг планове често рекламират „неограничен“ място за съхранение и честотна лента – реалистично това означава, че няма ФОРМАЛНИ ограничения за планове.

Но споделеният хостинг е ефективната, по-евтина форма на хостинг и това означава, че ако даден клиент използва твърде много ресурси, всички останали ще бъдат забавени.

Така че, ако трябва да поддържате много посетители или по друг начин заемате много място, може да бъдете помолени да надстроите.

Изборът на най-високо ниво, което повишава производителността, е добър начин да се уверите, че това не се случва.

Като цяло, ако наистина очаквате редовно трафик с голям обем или искате да сте готови за скокове в него (т.е. ако очаквате вирусен момент), можете да помислите за един от плановете на VPS.

Но за да обобщим, с Bluehost бих казал, че много малки фирми могат да използват само първото ниво.

Въпреки това, тези, които искат много повече пространство и множество уебсайтове, определено трябва да получат по-високите нива – по-специално третото или четвъртото ниво би било добре, тъй като те включват архивиране на сайтове и други допълнителни функции.

Част 3: Допълнителни разходи за Bluehost

Споделените планове имат някои допълнителни добавки срещу допълнително заплащане.

Някои от тези разширени функции са включени с по-високи нива, но някои просто трябва да бъдат платени за:

bluehost с добавени цени

Ценовият диапазон за тях може да варира. SiteLock, например, има собствен набор от цени.

Това обаче ще струва минимално такива екстри:

цената на споделените цени на добавки на bluehost

В по-голямата си част това е нарязано и изсушено. Ако го искате, плащате за него.

Може да не искате повечето от тях, но има голяма вероятност да искате поне едно или две.

КАКВО има предупредителна дума за хората, които възнамеряват да регистрират домейн с Bluehost:

Докато Bluehost предлага безплатен домейн за първата година, поверителността на името на домейна е 14,88 долара на домейн годишно.

Поверителността на домейна не е необходима, но това е нещо, което повечето хора искат, когато регистрират домейн: по същество, без поверителност на домейна, всеки може да търси местоположението на собственика на даден домейн в публичен регистър.

Поверителността на домейните е функция, често активирана от регистраторите, която ви позволява да добавите информация на компанията в замяна на вашата.

Това означава, че ако искате поверителност на домейна, по принцип трябва да платите Bluehost цената на един домейн, за да го получите. ИЛИ, ще трябва да надстроите до 3-ти или 4-ти клас, където е включена поверителността на домейна.

За разлика от това, много големи регистратори на домейни включват БЕЗПЛАТНО поверителност на домейна с покупката на домейн.

Можете да разгледате списъка ми с най-добрите регистратори на имена на домейни за повече информация.

Както и да е, смисълът тук е, че вашият “безплатен” домейн с Bluehost може да не струва много, ако искате да защитите вашата идентичност:

Можете да спестите пари, като регистрирате домейн сами поотделно, с регистратор, който защитава вашата поверителност БЕЗПЛАТНО.

Освен това, споделените планове на Bluehost предлагат само ЕДНА пощенска кутия, а тя е безплатна само за 30 дни за горните три нива.

След 30 дни или за първото ниво се плаща, ако искате да го запазите.

Част 4: Цени на Bluehost спрямо цените на конкурентите

Най-общо казано, споделеното ценообразуване на Bluehost е в средната / средната зона, а VPS и целевите му цени са в долния край на средната стойност.

Някои от най-евтините споделени хостинг планове идват от IONOS (преди това 1&1 или 1&1 IONOS), GoDaddy и FastComet, така че ще ги прегледам накратко:

 • IONOS има план за $ 4 на месец без увеличение на цената при подновяване. Това включва 10GB хранилище и 10 имейл акаунта.
 • IONOS също има план за 1 долар на месец за първата година, който се подновява при 8 долара на месец. Това включва 50 имейл акаунта и не ограничава официално съхранението.
 • GoDaddy в момента започва от $ 5,99 на месец за първата година, като подновява $ 8,99 на месец след това. Това включва 100GB хранилище и безплатен имейл за една година.
 • GoDaddy често има промоции, при които първата година е $ 1 – $ 2 на месец.
 • В момента FastComet започва от $ 1 на месец, но се подновява от $ 9.95 на месец. Това включва 15 GB хранилище, неограничен имейл и много други функции, като ежедневно архивиране и CDN (което повишава производителността).

Отново, това не са непременно най-евтините опции досега, но те са някои от най-евтините опции MAINSTREAM.

Нека симулираме накратко: Най-евтиният план на Bluehost в сравнение с примерите по-горе.

В момента IONOS МОЖЕ да бъде по-евтин. Ако имате план за долар на месец за две години, подобната цена за подновяване (8 долара на месец) означава, че все пак ще плащате по-малко, отколкото при Bluehost за две години.

Но ако го вземете до три години, разликата не е толкова голяма.

Постоянният план за $ 4 на месец? В дългосрочен план това е по-евтино. Но има по-бедни ресурси, като много по-малко място за съхранение и не е добре оборудван за нищо друго освен минимален трафик.

С GoDaddy, по времето на писането, Bluehost е очевидно по-евтин.

Но дори и ако GoDaddy намали цената си, Bluehost не е по-лош. GoDaddy има повече място за съхранение и имейл, но това не е SSD съхранение – което означава по-лоша производителност.

Продължителността на GoDaddy е равна на тази на Bluehost и понякога е по-добра, но има тона на усъвършенстване, по-трудно е да се ориентирате и има тенденция да се промъква в много допълнителни такси при подновяване.

Много хора използват GoDaddy в продължение на една година и след това плащат под гаранция, когато видят таксите си за подновяване – така че това е една от причините цените й да не са толкова по-добри, колкото изглеждат.

Повече подробности за това и как цените на Bluehost са по-добри тук.

GoDaddy е може би най-големият конкурент на Bluehost и мнозина идват в Bluehost от GoDaddy – ако това сте потенциално вие, аз също имам ръководство за това как да премина към Bluehost.

С FastComet изглежда, че FastComet осигурява повече на цена. Това обаче важи само за първата година, тъй като редовната цена / обновяване на FastComet е по-висока от тази на Bluehost.

Освен това има още нещо:

FastComet се представя по-лошо от Bluehost в нашите записи за ъптайм. Същото важи и за IONOS.

Както и да е, като цяло тези тенденции важат за други сравнения на домакини. Конкурентите на Bluehost може да са по-евтини, но тогава те обикновено губят от ключов ресурс като съхранение в Bluehost.

Когато конкурентите на Bluehost предлагат повече функции, по-добра производителност или по-гарантирано SSD съхранение, те обикновено също са по-скъпи.

Ако цената е най-ниската ти, Bluehost не е най-евтиният. Но ако имате нужда от средна позиция между производителност, ресурси и цена, цените на Bluehost са страхотни.

Част 5: Често задавани въпроси за Bluehost

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map