FatCow Review (2020): Характеристиките са добри, какво ще кажете за „Сигурността“?

Какво е FatCow хостинг?

FatCow е име, което може да не сте попаднали в пътуването си, за да намерите правилната уеб хостинг услуга.


Това е доста малка компания – въпреки че е създадена през 1998 г. и следователно е около толкова дълго, колкото едни от най-добрите в бизнеса, името на FatCow не е проявило толкова много, колкото другите си по-големи конкуренти.

И все пак FatCow успя да се задържи в много конкурентна зона на онлайн бизнеса в продължение на две десетилетия – толкова ясно, че не е твърде изтъркан въпреки размера си.

И това ни кара да се чудим – какво става с FatCow?

Остава ли жив от късмета или е скрит скъпоценен камък в хостинг света?

В този преглед ще разгледам FatCow и ще обсъдя моя опит с използването му.

Ще се радвам да съобщя, че този подлог е солидна хостинг компания, но има няколко предупреждения, за които трябва да се обърнете внимание.

Така че – нека да стигнем до него!

Като цяло: минусите

FatCow е една от най-нюансираните хостинг компании, които прегледах.

Харесва ми или поне искам, особено защото е сравнително малък конкурент в голям пул от хостинг компании.

Има обаче няколко неща, които FatCow не правят най-конкурентно, и моя работа е да подчертая тези недостатъци.

Така че нека го свършим бързо.

Първо, цената: FatCow се фокусира върху простотата, но резултатът е, че нейният споделен уеб хостинг пакет е малко скъп.

Той е евтин за първия си мандат, в сравнение с функциите, които получавате, но след като се поднови, е доста скъпо.планове за подновяване на тлъстини

планове за подновяване на мазнини

Освен това, това е само един пакет – не можете да изберете по-евтин пакет с по-малко функции, само един пакет, който може да е над вашата идеална цена.

Други конкуренти със сигурност предлагат споделени уеб хостинг пакети за по-ниски цени и подобни количества функции, което прави това нещастие.

Друг недостатък е поддръжката на клиентите на FatCow: намерих, че тяхната база знания е малко мърлява.

Излишна връзка тук, статия с инструкции, която използва видеоклипа на друга хостинг компания там и така нататък … всичко взето под внимание, поддръжката на клиентите им не е ужасна, но далеч от най-здравата, виждам.

Добрата новина е, че става въпрос за недостатъците на FatCow.

Ценовата структура е малко прекалено проста за споделен уеб хостинг и малко скъпа за споделен уеб хостинг в зависимост от това, което търсите.

Документацията на място може да бъде преправена.

Освен това, това е прилично – така че нека влезем в тази забавна част!

Като цяло: плюсовете

За щастие, FatCow има някои добри неща за това. Първото нещо, което искам да разгледам, е простотата на ценовата структура.

Да, ако искате да получите споделен уеб хостинг, може да намерите цените на FatCow малко прекалено ограничителни, за да получите нещо, съобразено с вашите нужди, особено ако се опитвате да спестите пари.

Ако обаче искате WordPress, VPS или специализиран хостинг – добре, структурата на FatCow всъщност прави нещата много лесни.

WordPress хостингът има два нива, които са отлично представени и не се отличават значително по-различно един от друг.

Специализиран и VPS хостинг имат едни и същи функции, а получаването на различен пакет наистина означава получаване на повече места за сървър от инструменти.

Тя е много рационализирана и прави безпроблемните да получите тези опции.

Другото нещо също е свързано с неговия споделен уеб хостинг пакет: ако искате евтина опция, която не е необходимо да има всяка функция, FatCow не е мястото за вас.

Но ако получите най-високо ниво на споделен хостинг за по-тежък инструментариум на друга платформа, тогава цената на FatCow всъщност не е толкова евтина.

Споделени хостинг инструменти за fatcow

Ако искате всички тези инструменти и места за настаняване, не е завишена.

Като цяло е добре представена платформа, така че им давам заслуга за това.

Освен това сигурността им е доста солидна. Не е най-доброто – мисля, че може би ще могат да използват по-строга инфраструктура за сигурност и повече киберзащита – но оценявам прозрачността им на място.

И накрая, тяхната простота може да ги повлече надолу с споделени хостинг цени и поддръжка на клиенти, но като цяло те са много лесна за използване услуга. Тя е рационализирана: както споменахме, ценообразуването е просто, но това е и самият софтуер.

Със сигурност има лесна крива на обучение и приятен потребителски интерфейс.

Съчетаването на това с добър набор от функции е достойно постижение, което всяка хостинг компания трябва да постигне, и аз оценявам успеха на FatCow.

Сега, нека разгледаме цените малко повече.

Ценообразуване

Нещо, което много харесвам в Fatcow, е простотата на неговото ценообразуване.

Всичко е изключително ясно; не е нужно да копаете прекалено дълго, за да разберете колко услуги можете да купите.

Така че нека продължим тази простота, нали?

Първо, ние имаме възможността повечето от вас да разгледаме: споделен уеб хостинг, който FatCow нарича „Оригиналният план на FatCow“.

планове за дебелана

Оригиналният FatCow започва от $ 49 годишно – това е специална въвеждаща ставка, която ще се увеличи след първия ви мандат – която се равнява на приблизително $ 4,08 на месец.

Цените за подновяване са 14,95 долара на месец за дългогодишен период, 13,95 долара за 2-годишен срок и 12,95 долара за 3-годишен срок. Честно казано, те са много скъпи – трябваше да проверя двойно, за да се уверя, че не е за различен хостинг пакет.

Но не, това е стандартната му споделена уеб хостинг услуга. Между другото, има само една опция – това не е многостепенен продукт, от който можете да изберете пакети с по-малко функции за по-ниска цена.

WordPress хостинг, основен хостинг продукт за повечето услуги, започва от $ 3.75 на месец и завършва от $ 6.95 на месец.

хостинг на fatcow wprdpress

Да, има само два нива, WordPress Starter и WordPress Essential – но ей, те са с прилична цена и WordPress Essential изглежда напълно представен.

Виртуалните частни сървъри започват с основен план за $ 19,99 на месец за първия мандат ($ 24,99 след това) и завършват с Optimum на $ 79,99 ($ ​​99,99 редовно).

fatcow vps планове

За тези, които търсят опции за тежък режим, посветен хостинг с FatCow започва от $ 119,99 на месец и завършва от $ 191,99.Специализиран хостинг план на FatCow

Разбира се, те се отстъпват за първите условия; след като този период приключи, ще платите 149,99 щатски долара за стартиращия (първи ред) пакет и 239,99 щ.д. за пакета за предприятие (трето ниво).

Като цяло хостингът на WordPress е доста евтин за FatCow, а хостингът на VPS и специализиран сървър с FatCow също е на добра цена.

Единственият проблем е споделеният уеб хостинг: $ 49 за първата година не е твърде завишена, но все пак е много по-скъпа с над $ 4 на месец от това, което предлагат много други водещи доставчици – което е повече в диапазона от $ 2-3.

Когато го подновите обаче, цената се покачва драстично. Ако се ангажирате за три години, вие все още плащате 12,95 долара на месец. За да разгледаме нещата в перспектива: GoDaddy и Bluehost подновяват по 7,99 долара на месец, и това е за годишен пакет.

Като цяло, бих казал, че споделената опция за уеб хостинг на FatCow е надценена, но другите й опции са много справедливи и все още си струва да се обмисли.

Затова нека поговорим за функции – нещото, което наистина ще определи колко е добра цена на пакета!

Преглед на функциите

Обикновено се фокусираме върху функциите за споделен уеб хостинг, тъй като обикновено това е най-търсената хостинг опция.

Тъй като споделеният уеб хостинг на FatCow обаче е надценен, ще се опитаме да поговорим малко повече за всяка друга услуга, която предлагат.

Споделеният хостинг има приличен набор от функции – приличен, доколкото може да посредничи цената малко.

Разбира се, там е самият хостинг, както и лесен създател на сайтове, съветници за инсталиране на приложения и инструменти за онлайн магазин, имейл, SEO и маркетингови инструменти и поддръжка на клиенти.

Той също така предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, безплатно име на домейн, неограничени пощенски кутии, неограничено пространство на диска и без ограничения на честотната лента.

споделени хостинг функции в Fatcow

Лесно е да видите тези като щедри – но можете да получите и тези функции за просто надстройване до споделен хостинг пакет от втори или трети клас на друга платформа.

Това наистина си заслужава само за първия ви срок на употреба; след като подновяването доведе до покачване на цената, може да отидете и другаде.

Хостинг пакетите WordPress предлагат безплатна регистрация на домейни, неограничено пространство на диска и неограничена честотна лента. По-интересното е, че те предлагат безплатни маркетингови кредити за търсачки, което е доста спретнато за ниската цена на пакета Starter.

Характеристиките за VPS хостинг са повече или по-малко еднакви между нивата: увеличението на цената в основата на увеличава броя на ядрата, RAM, съхранението и честотната лента. Можете сами да изчислите цената тук.

Същото важи и за специалните хостинг планове: това, което наистина се увеличава, е капацитетът, а не инструментите, между ценовите точки.

Като цяло, бих казал, че посветените планове и VPS хостинг планове с Fatcow са приблизително толкова пълни, както във всяка друга платформа, и на конкурентни цени (или поне с нормална цена).

Изглежда, че хостингът на WordPress е доста добра сделка с FatCow, независимо от кое ниво сте се сдобили, въпреки че не е задължително най-добрата сделка за хостинг на WordPress там.

Fatcow wp функции

Споделеният уеб хостинг има доста добър набор от функции – единственият проблем е, че е малко скъп.

Може би ще получите добра сделка за тази първа година, като плащате около 4 долара на месец за това, което може да бъде два пъти по-голямо от това на друга платформа, но след първия ви мандат цената за подновяване е толкова значителна, че не съм сигурен, че си заслужава.

Като се каже, звучи, че FatCow всъщност не се бори с това да разполагате с нужното количество инструменти или да разполагате с достатъчно количество подходящи инструменти – просто цена.

Как се успява да жонглира тези функции за потребителя?

Нека разберем.

Вижте пълните планове на хостинга на FatCow тук …

Лесна употреба и контрол на потребителите

Съчетанието на лекота на използване и гъвкавост е доста важно. FatCow се предлага на пазара като платформа за малък и среден бизнес.

панел за контрол на fatcow

Следователно човек би очаквал FatCow да предложи достатъчно мощност, за да задоволи нуждите на бизнеса, но услуга, която е опростена и проста, за да направи нещата лесни и ефективни.

Ето как всяка популярна хостинг компания продава себе си, но FatCow конкретно определя простотата като едно от основополагащите помещения на компанията.

Добрата новина е, че FatCow наистина успява в това отношение. Може би сте го виждали малко в разделите за цените и функциите: дори когато разглеждате какво да купите, всъщност няма огромно количество възможности за избор.

Споделеният хостинг има един пакет с всяка функция. WordPress хостинг има само два пакета. За VPS и посветен хостинг сървър, инструментите, които получавате, са същите – единственото, за което плащате повече, са допълнителни места за настаняване и място.

Дори и да сте посетили сайта им, всичко е изключително лесно и лесно за навигиране. Същото важи и за сайта, след като сте влезли. Няма да е необходимо да копаете много за нищо.

Всички създатели на уебсайтове са лесни за използване – това е тяхната цел в края на краищата – но FatCow не е изключение. Този видеоклип от тяхната страница за помощ е добра демонстрация.

Управлението на вашия акаунт, имейл, домейни и т.н., е толкова лесно, колкото и този създател на уебсайтове. Всъщност, създателят на уебсайт вероятно е едно от по-сложните неща, с които ще трябва да се справите.

Като има предвид всички неща, FatCow се справя чудесно с лесната си употреба, без да жертва на способността ви да контролирате акаунта или сайта си.

Поддръжка на клиенти

Нещо, което добавя към фактора на лекота на използване на FatCow, е стабилната му поддръжка на клиенти. Както при повечето платформи, FatCow предлага на място учебни и фактически материали за търсене, сърфиране или бордо.

В допълнение, той разполага с представители за обслужване на клиенти, които могат да отговарят на въпроси чрез чат на живо, телефон или билет / имейл. Тествах чата им на живо като гост, за да видя какво може да получи всеки анонимен посетител.

Забележка: времената в долния ляв ъгъл на екрана са точни в рамките на минута от последното изпратено съобщение.fatcow chat1

Отне няколко минути, но аз получих отговор.

fatcow chat2

Това със сигурност не е типът въпрос, който обикновено получава представител на обслужването на клиенти. Все още получих отговор – дори да беше написано по-добре.

fatcow чат 3

Трябваше да изясня, но като цяло беше полезно. Обърнете внимание, че представителят казва, че видеоклипът на страницата им за помощ е “почти” същият като създателя на уебсайта им.

fatcow chat 4

В съобщението си обаче попитах дали създателят на уебсайт във видеото / който iPage използва е същият като този на FatCow – не е сходен, но същият.

Тогава представителят на FatCow потвърди отговора ми, което ме оставя да се чудя – същият строител ли е или подобен?

Сега разбирам, че съм доста анален по един много тривиален и неортодоксален въпрос. Представителят като цяло беше полезен, разбра въпроса и се опита да даде най-доброто от себе си.

И преди да попитате: да, създателят на уебсайтове, който използват, е почти същият като този на iPage.

По-големият въпрос е за тяхната база знания.

Защо не можаха да използват видео на собствения си строител и да го пуснат в YouTube канал FatCow?

Те са толкова напрегнати за ресурсите, че трябва да използват екранните графици на други хостинг платформи и да ги предадат като свои?

Сега освен това, базата от знания е добра. Това е просто и направо дотам.

Последно оплакване е тяхната страница за контакти, която има две връзки: една към тяхната база знания и друга към техните ръководства за потребители. И двете връзки се пренасочват към една и съща помощна страница / база знания.

Разбирам, че само по себе си това изглежда като незначителни неща, но когато всичко се събере, документацията им на място изглежда малко мърлява; прибързано, най-малкото.

Не мога да чета всяка статия, която имат на място, както и вие не можете – така че до голяма степен тя е полезна и специфична за платформата FatCow?

Заблуждава ли някоя от нея, остаряла или копирана от други платформи?

Трудно е да се каже, но оставих малко скептично настроена за поддръжката на клиенти на FatCow поради тези причини.

FatCow обаче е малка компания и може би можем да им простим малко.

Като цяло тяхната база от знания изглежда всеобхватна и техните представители реагират своевременно. Това, че предлагат денонощна поддръжка по телефона в техния размер, е допълнителен бонус.

Просто не мисля, че това е най-добрата поддръжка на клиенти, която съм виждал.

Но ако сигурността е добра, всъщност няма да се налага да се справяте с поддръжката на клиенти твърде много – затова нека разгледаме това!

Сигурност

Не е нужно да ви казвам, че сигурността е от съществено значение. Тъй като FatCow е по-малка услуга, лесно е да се запитаме дали може би прищипват стотинки за сигурност или не успяват да бъдат прозрачни.

Това не е така. FatCow е по-прозрачен по отношение на своята сигурност от много други големи имена в хостинг света, което е доста успокояващо.

Всъщност тази страница е посветена на описване на сървърите на FatCow и тяхната сигурност. Те имат само два сървъра и двата в района на Бостън – доказателство, че наистина са малък претендент – но тези сървъри изглеждат добре защитени.

От особен интерес те предлагат „обединена сървърна среда“. Това е нетрадиционна структура, която по принцип позволява на първата налична машина да обслужва страници на клиента, като дава по-бързо време за зареждане.

обезопасяване на тлъстини

Ако една машина се срине, друга единица ще бъде струпвана наблизо, за да поеме незабавно.

Засега това прави сигурността на FatCow доста добра.

Сега все още мисля, че биха могли да имат малко повече инфраструктура, за да се защитят от хакери и кибер атаки, но като се има предвид, че те имат само два сървъра в една и съща зона, това е по-разбираемо.

По мой опит, ъптаймът беше доста добър. Освен няколко минути през почивния месец тук или там – нищо необичайно дори и за по-големите платформи – имах надеждна продължителност.

Не бих казал, че FatCow има най-добрата сигурност, която съм виждал, но е много солидна за размера си. Сигурен съм, че FatCow е достатъчно надежден за всеки, който се тревожи за времето си на работа или информация.

Препоръчвам ли FatCow?

В заключение, FatCow представя няколко недостатъка и доста предимства – всички които вероятно произтичат от неговия малък размер и / или фокуса му към опростяване.

От една страна, ценообразуването е просто по начин, който прави купуването на план от FatCow безболезнено. За някои видове хостинг простотата означава, че ще получите наистина добра сделка.

От друга страна, за споделен уеб хостинг, това е само добра сделка за първия мандат. Впоследствие простотата може да ограничи възможността ви да получите подходящо съобразен с вашите нужди пакет.

Функциите са добри, услугата е много лесна за използване, а сигурността изглежда доста солидна, дори ако може да се направи с малко повече.

Поддръжката на клиенти е наред – нищо важно, но няколко неща тук-там ми дават усещането, че базата им от знания може да има остарели или мърляви статии.

Като цяло бих препоръчал FatCow за малки и средни фирми, които искат VPS, WordPress или специализирани хостинг решения.

Не бих препоръчал FatCow за всеки, който иска да направи евтин личен уебсайт – ако искате да правите споделен хостинг, но с пълни функции, било FatCow или високостепенен споделен хостинг пакет с друга компания би било добре.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map