Godaddy Review 2020: Татко наистина ли се грижи за децата си? Нека разберем…

Тази статия беше преработена и актуализирана на 03 април 2020 г..


Някога бях по-млад човек. Реших да направя голяма стъпка: няма повече безплатни създатели на уебсайтове за мен, няма сър … просто истинското нещо:

Платен уеб хост. Един, който ще ми позволи да създам ИСТИНСКИ уебсайт.

Затова отидох при GoDaddy. Защо?

Защото GoDaddy имаше ВСИЧКО. Той имаше създател на уебсайтове, име на домейн и хостинг ВСИЧКИ за (по това време) около DOLLAR на месец. НЕВЕРОЯТЕН!

Бях развълнуван. Създадох сайт. Бях щастлив…

За година.

И тогава, аз бях таксуван за хостинг, с МНОГО по-висока цена, отколкото бях влязъл за първи път. И тогава получих такса за създателя на уебсайта. И името на домейна.

Сега този опит за съжаление не се ограничава само до мен. Безброй новобранци са научили някои аспекти на хостинга по HARD начин, а НЕ само от GoDaddy.

Но въпреки че много популярни домакини са виновни за заблуждаваща реклама, GoDaddy е особено скандален за това. Защо?

Защото е ОГРОМНО GoDaddy има над 18 милиона клиенти и управлява над 77 милиона домейна, което го прави най-големият регистратор на домейни и вероятно най-големият уеб-домакин на потребителите.

Но не можеш да бъдеш толкова голям без проблеми. В такъв размер може и да сте цел.

И е толкова голям, че прави малко ВСИЧКО:

благочестиви услугиИ също е скандален, че се опитва да ви продаде малко от ВСИЧКО.

Но това е преди всичко интернет хостинг компания и регистратора на домейни. Ние оценихме GoDaddy като регистратор, но сега ще гледам на GoDaddy като супер популярен уеб хост.

Той е скандален за това, че се заблуждава, има твърде много продажби и е твърде голям, за да се грижи за клиентите си, наред с други неща.

Но наистина ли е толкова ужасно? Или е виновен само за неща, за които са виновни всички домакини?

Дали това е просто по-лесна мишена поради размера си?

Грижа се за факти. И вие също. Затова нека поговорим за ФАКТИТЕ на GoDaddy в момента и да стигнем до пълната истина за това как GoDaddy измерва като уеб хост.

Uptime

Ще започна това, като гледам основно първото нещо, което повечето от нас трябва да гледат, когато разследват хостинга:

ВЪТРЕШНОТО. С други думи, колко дълго всъщност е моят сайт?

Е, аз измервах времето на GoDaddy от август 2018 г., момче, имам ли нещо да ти покажа.

Виж това:

преглед на godaddy

Uptime
99,98%
Време за реакция
527ms

Ето средното време за работа:
 • Март 2020: 99,97%
 • Февруари 2020: 99,99%
 • Януари 2020: 99,99%
 • Декември 2019: 99,96%
 • Ноември 2019: 99,99%
 • Октомври 2019: 99,73%
 • Септември 2019: 100.00%
 • Август 2019: 99,93%
 • Юли 2019: 99,98%
 • Юни 2019: 100%
 • Май 2019: 100%
 • Април 2019: 99,99%
 • Март 2019: 99,99%
 • Февруари 2019: 100%
 • Януари 2019: 100%
 • Дек 2018: 99,98%
 • Ноември 2018 г .: 99,99%
 • Окт 2018: 100%
 • Септември 2018: 100%
Ето средното време за реакция:
 • Март 2020: 531ms
 • Февруари 2020: 521 мс
 • Януари 2020: 529 мс
 • Дек 2019: 476 мс
 • Ноември 2019: 378 мс
 • Окт 2019: 403 мс
 • Септември 2019: 370 мс
 • Август 2019: 361 мс
 • Юли 2019: 457 мс
 • Юни 2019: 456 мс
 • Май 2019: 441 мс
 • Април 2019: 500 мс
 • Март 2019: 490 мс
 • Февруари 2019: 476 мс
 • Януари 2019: 482 мс
 • Дек 2018: 458 мс
 • Ноември 2018: 522 мс
 • Окт 2018: 467 мс
 • Септември 2018: 487 мс

Можете да проверите подробна оценка за ъптайм тук.

Да. Вижте, разбирам импулса да мразя GoDaddy.

Но нещата в тези резултати са, че са страхотни. Вярно, не говорим ПЕРФЕКТНО …

Но за 8-месечен период, резултатът на WORST беше 99,97%, което означава около 12 минути престой през месеца. Не е идеално разбира се, но толкова много по-добре от много конкурентни компании.

Плюс това, продължителността на 99,99% продължителност или повече беше при 6 от 8-те месеца, а времето за реакция беше от долната страна.

Така че да, не мога да кажа, че GoDaddy е перфектен, но тестовете ми за ъптайм показват доста силен кандидат. Ако все още искате да видите GoDaddy да се бави – добре, може да искате да пропуснете следващия раздел, защото това не е слабост

Лесна употреба и потребителски опит

Ами сега, аз го разгледах?

Е … GoDaddy е лесен за използване.

И това не е изненада, защото ако това със сигурност е една от най-големите хостинг компании наоколо и този размер обикновено предполага висок минимум на удобство за потребителя.

GoDaddy по принцип е лесен, но ако има нещо, което не ми харесва, това е, че влизането в системата не е супер ефективен начин за управление на вашия акаунт или продукти.

Усеща се, че има милион различни страници за всичко. И, има много надстройка. Вземете това като пример:

godaddy account homeМоля, разберете, че имам много продукти с GoDaddy, повечето от тях. Когато отида в „Моят акаунт“, това виждам като „дом“.

Виждам UPSELL само за ЕДИН от много продукти, които имам, тъй като безплатната пробна версия изтече.

Така че е много ЛЕСНО да се движите и да се движите, но и наистина е досадно.

Трябва да отида до „Моите продукти“, за да видя всички неща, които имам, и да изтегля няколко падащи менюта, за да виждам действително продуктите си за уеб хостинг.

godaddy продуктите миСлед това мога да щракнете върху „управление на всички“, за да стигна до РАЗЛИЧНА страница, която ми позволява да виждам различните си хостинг продукти. С upsells.

godaddy уеб хостинг продуктиИли просто мога да кликнете върху „управление“ за конкретния сайт, който искам, и да стигна до това:

godaddy управляват сайтКоето ви позволява най-накрая да стигнете до страница, където можете директно да видите хостинг настройките за даден сайт.

И след това можете окончателно да стигнете до своя cPanel, като кликнете върху горния десен бутон:

godaddy cpanelВижте, GoDaddy не е напълно уникален в това. И в крайна сметка няма да загубите един тон време. Просто е много разочароващо и отразява, според мен, лош дизайн.

Така че, да, интерфейсът може да бъде досаден и твърде разпространен, но НЕ е трудно.

Настройки на godaddy акаунта

Ако „начините на плащане“ не са достатъчно обясними, има малко описание под опцията, което ви позволява да знаете в какво ще влезете.

И когато считате, че всичко е ясно етикетирано, лесно се чете и често се обяснява, става ясно, че за цялата си вина GoDaddy IS е много лесен за използване.

Ако сте мразец на GoDaddy, не се притеснявайте. Предстои да влезем в нещо, от което ще се насладите …

Цени и функции

Нещото, което ще развълнува критиците на GoDaddy? Това е това – дискусия за цените и характеристиките на GoDaddy.

Ще разберете защо като влезем в него, така че просто ще скоча и ще започна с споделените хостинг планове. GoDaddy има три вида планове за хостинг на уебсайтове. Първият е нормален споделен уеб хостинг:

Характеристика
Икономика
луксозен
краен
съхранение100 GBнеограниченнеограничен
BandwidthUnmeteredUnmeteredнеограничен
панелCpanelCpanelCpanel
Брой сайтове1неограниченнеограничен
SSLНеНеда
Цена$ 1.00 / месец$ 7.99 / месец$ 12.99 / месец

Когато започнах да въвеждам този преглед, това бяха цените, които GoDaddy предлага. На следващия ден те зарязаха първото ниво със специална промоция:

godaddy актуализиран споделенТова е сделката, с която GoDaddy е особено известна. И те са известни с това, че редовно добавят и отказват тези промоции.

Така че, ако искате да купите най-евтиния споделен хостинг, който можете, и откриете, че споделените планове на GoDaddy започват от близо 3 долара на месец – просто изчакайте. Скоро отново ще стигне до 1 долар.

Както и да е, ОБЩО, това ценообразуване е сред най-евтините в света на уеб хостинга, поне за първата година. А понякога е още по-евтино със специални отстъпки.

Плюс това таксите за подновяване не са толкова лоши в сравнение с някои от другите, които съм виждал.

Резултатът е, че тези планове са в схемата на нещата на достъпна страна, дори когато вземате под внимание подновяването.

Всичко останало е доста стандартно. Започвате с един уебсайт, с непромерена честотна лента, имейл, домейн и 100 GB хранилище.

Оттук започвате да виждате някои от това, което GoDaddy е критикувано за:

Бизнес имейлът е само тримесечна безплатна пробна версия. Домейнът? Първата година е безплатно и след това се подновява на сегашната си цена.

Съхранението е наред. На хартия, това наистина не е толкова бляскаво, в сравнение с много споделени планове, които START със „неограничено” съхранение или много SSD хранилище.

Но ето истината:

Ако работите с най-достъпните споделени планове за уеб хостинг, вие жертвате сила за достъпност и достъпност. Така че 100GB е напълно добре и във всеки случай всеки ред след това има „неограничено” място за съхранение.

Плюс това, по-високите нива получават неограничени сайтове, неограничен поддомейни, SSL (понякога) и просто цялостно увеличение на мощността.

Това е доста често и досега GoDaddy не се отклонява от нормалната споделена структура на уеб хостинг план или разпределение на функции твърде много.

Като цяло това са добре, с изключение:

„Икономията“ вероятно не си струва, дори ако търсите бюджетно решение.

Безплатните неща не са толкова безплатни и за малко по-висока цена с други хостинг компании или дори с по-висок слой от GoDaddy, можете да получите много повече удар за долара.

Прегледах подробно другите планове на Godaddy, така че ако тази информация, която не искате да четете, можете да пропуснете, като щракнете тук.

Ето втория тип хостинг на уебсайтове, друг споделен хостинг набор от планове:

Характеристика
Основен
луксозен
краен
Про 5+
съхранение10 GB15 GB30 GB50-200 GB
Месечни посетители25K100K400K800K
Брой сайтове1125-50
SSLНеНедада
Цена$ 1.00 / месец$ 10.99 / месец$ 17.99 / месец$ 34.99 / месец

Това се управлява хостинг на WordPress. Управляваният в случая означава, да, че повечето неща се грижат за вас. Просто трябва да използвате WordPress, за да настроите вашия сайт. Лесна работа.

Цените са доста добри – най-управляваният хостинг на WordPress, който виждам, е значително по-скъп през първата година с приблизително същата цена при подновяване.

Вярно е, че се ограничавате по някакъв начин – 10 GB пространство е доста малко за съхранение, дори ако е SSD.

Ето нещо, което е остаряло:

GoDaddy има такси за натрупване.

Това е в противовес на това, че имате “немерна честотна лента.” Сега разликата не е толкова голяма, колкото си мислите на споделените сървъри (вижте често задаваните въпроси в долната част за повече информация), но резултатът е, че плащате допълнителни такси, ако достигнете определена квота от посетители.

Освен всичко това нещата са доста стандартни. Таксите за наднормено пребиваване ще изсмучат много хора, но на по-ниските нива вероятно няма да има толкова голямо значение. Съхранението е доста ниско, но ако знаете какво правите в основен сайт, няма да има значение.

Следователно управляваните планове на WordPress са подобни на обичайния споделен хостинг:

Достойният. По-ниски цени и посредствени функции, които ще свършат работата.

Както и да е, GoDaddy предлага друг тип хостинг, ориентиран към уебсайт, набор от планове, които са със значително по-голямо захранване:

Характеристика
хвърлям
Подобряване
порасна
Разширете
съхранение60 GB90 GB120 GB150 GB
RAM2 GB4 ГИГАБАЙТА6 GB8 GB
процесор1234
SSLдададада
Цена$ 19.99 / месец$ 34.99 / месец$ 44.99 / месец$ 59.99 / месец

Това е „бизнес уеб хостинг“ и е малко уникално. Подобно е на споделения хостинг, но с по-голяма мощност. Знаеш ли, за бизнеса. Ето как го описва GoDaddy:

godaddy сравнете хостингТака че, въпреки че GoDaddy представя своя бизнес хостинг като подобен на споделения хостинг на уебсайта, ресурсите са посветени, а не споделени.

Това е КЛЮЧЕН момент и прави бизнес хостинга достоен за разглеждане.

Освен това прави цените сравнително разумни. Имам обаче някои проблеми с разпределените ресурси. Ето защо:

Дори ако получите обещанието за надеждност и гаранция __ количество ресурси ще бъдат налични за вашия сайт, някои от тях са малко ниски за цената.

60 GB памет за „множество основни сайтове“ при $ 30,00 на месец (след първата година)? Някои от другите планове може да са по-добри за вашия бизнес, но се колебая. Ето честната истина:

Можете да получите други висококачествени хостинг пакети за подобни цени с други хостове. Понякога това дори може да бъде споделен хостинг от най-високо ниво, но не е задължително.

Независимо от това, вероятно можете да получите подобни цени с по-добри характеристики, ресурси и по-дълъг списък от функции.

От друга страна, привлекателността на тези бизнес хостинг планове е, че те съчетават лекотата на използване с властта.

И отново, ПРОМИСАТА, с която можете да получите ресурсите, описани от плана, е огромна сделка. Така че ще оставя тези планове на “добро”, но нещо, с което трябва да се внимава.

Не ги отхвърляйте, но проучете дали други хостове могат да подкрепят бизнеса ви по подобен начин ПЪРВО.

Ако погледнете тази диаграма, която току-що показах, знаете, че имаме друг тип хостинг. Това ще бъде хостинг на виртуален частен сървър (VPS):

Характеристика
Икономика
стойност
луксозен
краен
памет1 GB2 GB4 ГИГАБАЙТА8 GB
съхранение40 GB60 GB120 GB240 GB
BandwidthUnmeteredUnmeteredUnmeteredUnmetered
SSLдададада
Цена$ 19.99 / месец$ 24.99 / месец$ 39.99 / месец$ 74.99 / месец

Както можете да видите, те са приблизително в същия ценови диапазон като плановете за бизнес хостинг. И това, което е наистина страхотно, е, че GoDaddy предлага както Linux планове (по-горе), така и планове за Windows:

Характеристика
Икономика
стойност
луксозен
краен
памет2 GB3 GB4 ГИГАБАЙТА8 GB
съхранение40 GB90 GB120 GB240 GB
BandwidthUnmeteredUnmeteredUnmeteredUnmetered
SSLдададада
Цена$ 29.99 / месец$ 34.99 / месец$ 49.99 / месец$ 84.99 / месец

Разбира се, дали ви трябва или не сървъри на Windows или Linux зависи от вас, но мисля, че и двете са на прилични цени. И не е рядкост Windows сървърите да са по-скъпи.

Но има нещо, което МНОГО не харесвам:

Някои от тези такси за подновяване изглеждат наистина ненужни. Ще призная, че плановете на VPS са като цяло по-ценови опции, но все пак намирам цените да скочат за съжаление.

Но това е в схемата на хостинга, по-незначителна жалба. Също така е вярно, че цените за първата година на GoDaddy са на по-малко скъпата страна.

Взети заедно, ето ситуацията:

Плановете на VPS са ДЕЦЕНТНИ. За първа година те са доста добра сделка, но в дългосрочен план те са просто умерени. Можете да свършите добре работата си. Но не мисля, че GoDaddy е най-добрият хостинг на VPS.

Както и да е, последният ни елемент:

Характеристика
Икономика
стойност
луксозен
краен
памет4 ГИГАБАЙТА8 GB16 гигабайта32 GB
съхранение1 TB1,5 TB2 TB2 TB
BandwidthUnmeteredUnmeteredUnmeteredUnmetered
SSLдададада
Цена$ 89.99 / месец$ 104.99 / мес$ 129.99 / мес$ 179.99 / мес

Това са големите пушки, специализираните сървъри. Както при VPS опциите, GoDaddy има голяма сила в предлагането както на Linux (по-горе), така и на Windows сървъри:

Характеристика
Икономика
стойност
луксозен
краен
памет4 ГИГАБАЙТА8 GB16 гигабайта32 GB
съхранение1 TB1,5 TB2 TB2 TB
BandwidthUnmeteredUnmeteredUnmeteredUnmetered
SSLдададада
Цена$ 119.99 / мес$ 134.99 / мес$ 159.99 / мес$ 209.99 / мес

Сега, ако гледахте отблизо, може би сте забелязали нещо.

Нещо UGLY:

Специализираните Linux сървъри подновяват с почти два пъти първоначалната цена на покупката. Windows сървърите не са по-добри.

Сега, вижте, ЗНАМ! Специализираните сървъри винаги са най-цените хостинг планове!

НО:

Защо ДВОЙНО цената след година? Не е, че GoDaddy ви лъже, но все още го намирам за скейт.

Но за цялата ми омраза има и много добрини Поради тези цени за първата година?

Те са велики. Те започват доста ниско, като се има предвид какво получавате. Това е дотолкова, че ако държите на специализиран сървър в продължение на две години, вероятно все още получавате прилична сделка.

Сега, ще призная, GoDaddy няма най-новите спецификации:

godaddy посветени спецификацииНо серията Xeon E3 все още е изпитан и истински приличен процесор. Някои хостове предлагат най-новите модели, но не всеки има нужда от това, а серията E3 все още е повсеместна в специалните хостинг планове така или иначе.

Това, което особено харесвам, са ресурсите:

Сървърите за входно ниво се предлагат с 4 ядра на 3.1GHz, 4GB RAM и 1TB памет. С увеличаването на мащаба можете да получите повече оперативна памет и повече място за съхранение, но останалото не се променя.

О, за съхранението … да, това е RAID-1, а не RAID-10 (което е по-сигурно). Въпреки че това ме води до друга негативна точка …

НИКОЙ от плановете за посветен сървър няма RAID-10. RAID-10 добавя слой от производителност, мощност и сигурност и става доста често срещан с други хостове.

И не можете да получите повече ядра – но фактът, че започнете с 4, е добър.

Независимо от това, не забравяйте, че GoDaddy не ви предлага НАЙ-ДОБРИТЕ специализирани сървъри. Те ви предлагат СПЕЦИАЛНИ, DECENT специализирани сървъри.

И това изобщо не е лошо. Дори ако получавате специален сървър, не е необходимо да излизате всички. Това прави специализираните сървъри на GoDaddy доста страхотни опции в средната степен.

Така че, нека приключим цените и функциите, хора. Каква е същността отново?

Достойно ценообразуване, опции за средно ниво. Никой от плановете на GoDaddy не крещи „ОТЛИЧНО!“

Но простата истина е, че не всички имаме нужда от „ОТЛИЧНО!“.

Много от нас просто се нуждаят от нещо бързо, ефективно и достъпно. И засега всички планове на GoDaddy са тези неща. Това важи за всички различни видове хостинг – цените са ниски или стандартни, а функциите и ресурсите обикновено са добре. Ограничен за някои, добър за други.

Така че цените и функциите на GoDaddy като цяло са просто прилични, но не и изключителни.

Пропуснете всичко и започнете с Godaddy …

Но това е само част от картината … Целта на GoDaddy, по-новите хостинг клиенти, ще се нуждае и от нещо друго:

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиентите е голяма. Това е голямо за всички хостинг компании, само поради техническия характер на услугата – възникват грешки, възникват усложнения, проблеми със сигурността се нуждаят от решаване и т.н..

Така че дори и да сте напреднал потребител, ще искате страхотно обслужване на клиенти – защото страхотното обслужване на клиенти може да ви помогне да направите повече с вашия хостинг план. И ако сте по-малко опитни – е, няма нужда да обяснявам това.

Но обслужването на клиенти е особено неразделно за GoDaddy. Не забравяйте, че GoDaddy има над 17 милиона клиенти, които да поддържа.

И тъй като повечето от големите домакини имат няколкостотин представители на обслужването на клиенти от високата страна, GoDaddy има ХИЛЯДИ.

И те са ДОБРИ да бъдат добри, нали? Защото те подкрепят толкова много хора?

Искам да кажа, ГЛЕДЕТЕ това:

награда godaddy за обслужване на клиентиДобре, нека да се забавим Истината е, че поддръжката на клиенти на GoDaddy не е лоша, но не можем просто да приемем, че е страхотна. Моят опит беше по-нюансиран.

Моля, позволете ми да започна с нещо, което аз, за ​​един, Мразя:

godaddy ай подкрепаРазбирам защо GoDaddy и други компании използват тези чатове за цифрови асистенти / AI. Те са рентабилни и понякога могат да свършат работата.

Но като хостинг клиент вече знам, че GoDaddy е ОГРОМЕН и вече се притеснявам, че няма да спести повече ресурси за мен отвъд най-големия минимум.

Така че, когато видя този AI чат да се натиска към мен като моя първи ред на поддръжка, не ми харесва.

И това е само незначително ефективно. Това е лента за търсене в основата си, която понякога може да бъде полезна, но изглежда по-скоро като за показване, отколкото за сериозен инструмент.

Но добрата новина е, че GoDaddy има много представители на разположение за контакт. Всъщност, проверете това:

godaddy глобална подкрепаНе мисля, че никоя друга хостинг компания има толкова глобална подкрепа.

Сега не мога да удостоверя качеството на поддръжката на телефона на GoDaddy в други страни, но в САЩ опитът ми беше наистина добър.

Има малко чакане, но не е лошо. Повторенията бяха приятни и най-доброто от всичко полезно, затова давам реквизит на GoDaddy за поддържане на качеството на представителите (поне в Съединените щати).

Разбира се, не можете да разчитате само на телефонна поддръжка. Поддръжката по телефона понякога може да отнеме много време или може да не сте в среда, добра за говорене на глас.

Ето защо GoDaddy, като всички останали, има чат на живо. Прилично е.

Но понякога това се случва:

благочестив чатТова е жалко, но предполагам в крайна сметка не е изненадващо.

Истината е, че не е рядкост чатът на живо да е прекалено зает. Това не е ежедневие, но се случва достатъчно често, че не бих нарекъл чата на живо надежден.

Ако ВЗЕМЕТЕ на чат на живо, качеството е прилично. Ще получите бърз отговор на бърз въпрос, нищо особено, но определено е необходимо.

Но ей! Ако имате сериозен проблем, който не е подходящ за чат на живо или просто не можете да влезете в чата на живо, поне има друг вариант:

godaddy няма поддръжка по имейлНе, само се шегувам. Това е или чатът, който често е зает, или телефонът.

Поне телефонната поддръжка е добра.

За свой кредит, GoDaddy компенсира тези недостатъци, като разполага с големи ресурси и информация на място.

Това е добър пример:

център за помощ на godaddyТова е Помощният център на GoDaddy.

Помощният център се състои най-вече от „ръководства“, които са доста подробни, богати на медии статии, които са ВЕЛИКИ за неопитните.

Сърфирането на страничен продукт ще ви отведе до по-практичните неща, нещата, които ще отговарят на вашите често задавани въпроси.

godaddy help center разглеждайте по продуктСлед като намерите категория за изследване, ще ви се покаже куп подкатегории, за които всяка има свои статии.

godaddy help center sslИ всяка статия е доста ясна и достатъчно подробна.

Разглеждането на Помощния център обаче не е единственият полезен ресурс.

За хората, които предпочитат стъпка по стъпка уроци, това е чудесно:

благочестиво как даНа страницата с инструкции има един брой видео уроци, които са доста добре направени предвид броя им.

Има още един основен и НЕЗАКОНЕН ресурс в GoDaddy:

Godaddy общност

Страницата на общността на GoDaddy има множество форуми, които включват много участие на общността.

Ето защо е полезно:

Той влиза в МАСИВНАТА клиентска база на GoDaddy. Дори ако по-голямата част от клиентите никога не публикуват на форумите, вие все още оставате с ХИЛЯДА хора, които правят.

Резултатът е, че дори и страницата на общността на GoDaddy да не е любимата ми страница на форум / общност по отношение на подредбата или организацията, тя е просто една от НАЙ-ДОБРИТЕ, защото се използва така.

Това прави нещата сложни:

GoDaddy разполага с ВЕЛИКИ ресурси и информация на място, но това е посредствено или подраздел за връзка с представители на обслужването на клиенти.

От една страна: има много информация, налична е и е лесна за намиране.

От друга страна: дори ако телефонната поддръжка е голяма в САЩ, чатовете на живо често са заети и няма поддръжка по имейл.

Заключението ми е, че GoDaddy има цялостно ДОБРО обслужване на клиенти, но това е ОГРАНИЧЕНО, важно отличие.

Сега имаме един последен фактор, който трябва да разгледаме. Това е, което трябва да се надяваме да предотврати много разговори за обслужване на клиенти, когато се прави правилно:

Сигурност

Сигурността е от съществено значение по толкова много причини. Като се има предвид, че поддържа толкова много клиенти, може да мислите, че GoDaddy HAS е доста сигурен.

Плюс това, GoDaddy дори притежава една от най-уважаваните охранителни компании, Sucuri, така че бихте сметнали, че има фантастична сигурност.

Е,… това не е толкова розова картина, приятели. Ще започна с това …

Защото това е, което GoDaddy е ВЗЕМНО за:

godaddy купуват сигурност на уебсайтаОпитвам се да ви продадете КАТО МНОГО КАТО ВЪЗМОЖНО.

Вижте, до известна степен това е напълно разбираемо. GoDaddy е огромна компания с много продукти, така че естествено ще разполага с отделни пакети за сигурност. Ключът тук:

ДО СТЕПЕН.” Защото в края на деня просто трябва да можете да разчитате на голяма сигурност, независимо от пакета си, ако работите с качествен домакин.

Но това е нещастната истина за GoDaddy:

Сигурността до голяма степен е неизвестна. Ние просто не знаем толкова много.

Някои от това, което знаем е добре. Например:

благочестиви съоръжения14 центрове за данни, разпръснати по целия свят – това е доста солидно и предимство за поемане на голям хост, който може да инвестира в множество центрове за данни.

И това друго нещо е страхотно:

(…)

О. Да. Това е. Поне това е всичко, което GoDaddy има на своя сайт, където трябва да бъде обществена информация.

Сега няма да обвинявам GoDaddy, че няма никаква сигурност:

Очевидно GoDaddy трябва да има такива на място и вероятно можем да предположим, че е достатъчно прилично, или компанията не би могла да се превърне в най-популярната хостинг компания и регистратора на домейни.

Но за някои хора това „повярвай на вяра“ няма да е достатъчно и аз не ги обвинявам.

Вярно, различните планове за GoDaddy имат тази или онази функция за защита, но дори и тези са минимални отвъд „SSL включени“.

Така че сигурно, това Звуци страхотно:

godaddy награда сигурностНо ще трябва да видя повече информация, преди да похваля сигурността на GoDaddy.

Моята присъда за сигурността на GoDaddy: ако искате да се доверите на GoDaddy, продължете напред. Но ако сигурността е СУПЕР важна за вас, просто прескочете по принцип.

Ох. Това звучи доста грубо. Да облекчим настроението:

Професионалисти

За всичките си недостатъци GoDaddy не е достигнал своята популярност, без да прави някои неща както трябва. Ето ги и тях:

 • Ценообразуването на споделените уеб хостинг планове обикновено е по-евтино, както за първия мандат, така и като цяло. GoDaddy е особено приличен вариант за тези, които искат бързо да бъдат домакини на сайт за евтини.
 • Честите промоции на GoDaddy могат да направят своя входен ред един от най-евтините хостинг планове наоколо.
 • Изпълнението на GoDaddy е наистина добро дори и при по-основните планове.
 • GoDaddy има много различни хостинг планове, от споделени до специални опции и повечето от тях имат опции за Linux / Windows.
 • GoDaddy е подходящ за начинаещи.
 • GoDaddy има страхотна поддръжка по телефона в Съединените щати и страхотна информация и ръководства на място. По-специално форумът на общността е уникално здрав.

Против

Ако дойдохте тук само за да видите GoDaddy да се разбие, чукайте се:

 • Функциите и ресурсите са подпараметри за някои от плановете, макар и не за всички и особено в сравнение с конкурентите на GoDaddy.
 • GoDaddy има МНОГО продажби.
 • Дори настрана от продажбите, някои хора (като мен) се дразнят много навигирайки потребителския портал и страниците на GoDaddy.
 • Много по-премиум хостинг планове на GoDaddy ИЗСЛЕДВАТ големи скокове на цените. Най-лошото е от специализираните сървъри, които почти се удвояват след първата година.
 • Чатът на GoDaddy на живо често може да бъде зает и няма поддръжка по имейл – така че поддръжката по телефона е единствената надеждна опция за връзка с обслужването на клиенти.
 • GoDaddy не казва почти нищо за сигурността си на хостинг.

Заключение: Препоръчвам ли GoDaddy?

Направих много оценки и най-накрая е време за преценка.

GoDaddy има много лоши и много добри. Как се подрежда най-вече зависи от това какви са вашите хостинг нужди.

След като казах това, трябва да поясня няколко неща:

Първо, дори и да търсите НАСТОЯЩО хостинг, GoDaddy не е непременно най-добрият вариант. Някои хостове имат по-лоша производителност и подобни или малко по-високи цени и предлагат повече функции / ресурси.

Или поне те компенсират много недостатъци на GoDaddy.

Няма нищо, което бих казал, че GoDaddy е НАЙ-ДОБРОТО – дори лесна употреба. Може да има най-ниските цени, което е добро за някои, но няма най-добрите цени.

Ето кой GoDaddy е най-подходящ за:

Хората, които са по-нови в хостинга, хората, които са с бюджет и хора, които просто се нуждаят от бързо, достъпно решение.

Друг момент е, че GoDaddy е ВЕЛИКИ за хората, които се нуждаят от хостинг за кратко време – една година хостинг с GoDaddy ще се представи добре и ще бъде супер евтино.

Но ако искате да използвате GoDaddy за по-дълъг период от време, това не е лоша идея. Работата на GoDaddy е, че в повечето области е добре. Това изобщо не е ужасно.

Но тъй като и в нито една област не е най-доброто, GoDaddy е най-подходящ за тези, които се нуждаят от тази уникална комбинация от ниски цени, добро представяне, добро удобство за потребителя и прилично „всичко останало“.

Ако не сте сигурни, най-добрият начин да уредите нещата е да ги изпробвате! Можете да поискате възстановяване на пари в рамките на 30 дни, ако не харесвате годишен план или в рамките на 48 часа, ако не харесвате месечния си план.

Честит хостинг!

Посетете GoDaddy

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map