Google Domain Review (април 2020 г.): 8 плюса и 2 минуса, които го използвате!

Този преглед на домейна в Google беше преработен и актуализиран на 18 декември 2019 г..


Неизвестни за мнозина услугите за регистрация на домейни в Google се предоставят от Google Domains. Въпреки това услугата все още е в бета версия, въпреки че стартира през януари 2015 г..

Не е достъпен и по целия свят; по-скоро само хора с адреси за фактуриране в следващите държави могат да правят покупки в Google Домейни.

 • Австралия
 • Бразилия
 • Канада
 • Франция
 • Индия
 • Индонезия
 • Италия
 • Япония
 • Мексико
 • Холандия
 • Испания
 • Тайланд
 • Великобритания
 • Съединени щати
 • Виетнам

Горното не означава, че няма да можете да управлявате съществуващите си акаунти в домейна, когато пътувате извън тези страни.

Докато имате валиден адрес за фактуриране в тези страни, ще можете да закупите домейн от услугата.

Ако живеете в държави, различни от гореспоменатите, можете да се регистрирате, за да получавате известие по имейл, след като Google Domains започне да предлага услугите си във вашата страна.

Плюсове на получаване на домейн от Google:

И така, какви са предимствата на получаването на домейн от собствената услуга на Google за регистрация на домейни? По-долу сме изброили най-очевидните.

1. Име и репутация на Google:

Google е това, което е, когато получавате домейн от тях, вие сте сигурни, че получавате услуга, подкрепена от една от най-разпознаваемите марки в света, на стойност около 82,5 милиарда долара и второ място само на Apple в списъка на Forbes на най-ценните марки в света.

На Google,-Name-и-Репутация

Google не просто ще закопчава и ще се сгъва – определено не е регистратор на домейни за полети.

Фактът, че вашият домейн е хостван на същите сървъри на имена, където Google хоства собствените си домейни, е успокояващ от само себе си.

Google DNS сървърите са част от основата на Интернет и вероятно решават милиони, ако не милиарди заявки всеки ден.

Ако вече използвате Google Analytics или друга услуга, предоставена от Google, добре е да знаете, че Google предоставя и регистрация на домейни.

Въпреки че може да е вярно, че тези услуги могат да бъдат настроени достатъчно лесно, независимо от регистратора на домейни, винаги е удобно един доставчик да предоставя всички тези услуги.

2. Разнообразие от уеб хостинг партньори:

Въпреки че Google Domains не предлага услуги за уеб хостинг сами по себе си, той има партньорства с доставчици на уеб хостинг услуги на трети страни, което ви позволява да свързвате домейна си с тези услуги безпроблемно и с минимална караница. Можете да използвате проверка на авторитета на домейна, за да проверите авторитета на вашия домейн, който е безплатен и надежден онлайн инструмент.

Тези доставчици на трети страни включват Shopify, Squarespace, Weebly, Wix и WordPress от BlueHost.

трети лица-доставчици, BlueHost-Google-домейни

Прочетете повече подробности за BlueHost и как можете да настроите WordPress в BlueHost.

трети лица-доставчици, BlueHost-Google-Domains2

Вие не сте ограничени до горепосочените доставчици на хостинг услуги – можете да свържете своя домейн към всеки доставчик на уеб хостинг услуги по ваш избор. Можете дори да препратите вашия домейн към текущия ви уебсайт, ако вече имате такъв.

Разбира се, хостингът с трети партньор изисква плащане на хостинг такси, подобно на получаването на хостинг от друг хост на домейн, който също предлага уеб хостинг услуги.

В случай на хостовете на трети страни, с които Google Domains си партнира, очаквайте процесът на настройване на уебсайта ви върху тях вече да е опростен..

Можете също да свържете новия си домейн към съществуващите си акаунти в Blogger или Google Sites. Тъй като Google притежава Blogger и Google Sites, вие сте сигурни, че процесът ще бъде по-лесен, ако не и безболезнен.

Изключителната документация за поддръжка, която предоставя Google, също ще помогне много за облекчаване на процеса.

Помощ за Google Domains

3. Хостинг на приложения в Google App Engine и Google Cloud Platform:

Ако сте разработчик и търсите подходяща хостинг услуга за това приложение, което имате в процес на разработка, може да искате да получите акаунт за домейн от Google Domains.

Защо? Тъй като можете да свържете домейна си с Google App Engine, собствената платформа за хостинг на приложения на Google.

Хостинг на приложения на -Google-App-Engine

Google App Engine е една от услугите в облачната платформа на Google, собствената услуга на облачните компютри на Google. Тези услуги се стартират от собствените центрове за данни на Google, същите тези центрове за данни, които управляват широкия набор от услуги на Google, напр. хранилище за електронна поща и облак.

Това прави Google Domains особено подходящи за компании, които вече са запознати с платформата.

Тъй като собствената инфраструктура на Google работи на платформата, можете да бъдете сигурни, че тя ще бъде широко поддържана и поддържана. По този начин престоите трябва да бъдат минимални.

Освен това не е нужно да разпределяте никакви ресурси, за да управлявате инфраструктурата, тъй като Google вече прави това за вас.

Това, което прави платформата по-привлекателна е, че нейният модел за ценообразуване се основава на използването. Ако използването ви не надвишава определен лимит, може да получите безплатен хостинг.

google домейн плаща това, което използвате

Такъв модел на ценообразуване е идеален, ако приложението ви е ново и все още няма толкова потребители. Няма предварителни разходи и няма такси за прекратяване. Можете да спестите какви може да са значителни суми в хостинг таксите.

Единственото предупреждение е, че трябва да сте запознати с тези платформи, за да ги използвате продуктивно. Ако не сте запознати с тях, може да получите експертна помощ от външни консултанти, тъй като вече има много разработчици, които ги използват.

Това означава плащане на потенциално огромни суми по отношение на консултантските такси.

4. Персонализиран имейл с G Suite:

Google Domains предлага безплатно препращане по имейл. Можете да настроите 100 псевдоними на имейл за вашия домейн. Това е идеално за индивидуални потребители и малки фирми.

Поръчкови Email-с-G-Suite

Можете обаче да изберете G Suite с вашия хостинг акаунт на домейн, макар и с допълнителна такса (30 долара на потребител на месец).

Това означава, че получавате специален имейл адрес, както и 30 GB Google Drive, Hangouts, Документи, Таблици, Слайдове, Форми, Календар и Сайтове.

Можете също да увеличите мащаба си, като добавите колкото се може повече потребители със собствени имейл акаунти, колкото искате. Тези, които не излизат безплатно, разбира се.

Въпреки че е незадължителен и се предлага само срещу заплащане, фактът, че разполагате с тази опция, означава една по-малко караница, на която да присъствате, когато управлявате бизнес.

Не е необходимо да поддържате свои собствени сървъри за електронна поща, тъй като Google ще направи всичко това вместо вас.

5. Широка гама от налични TLD:

Google Domains предлага широка гама от налични TLD. Можете да видите пълния списък тук.

Широкообхватна-на-на разположение и домейни от първо ниво

Списъкът е съпоставим с това, което поддържат други регистратори на домейни. Google Domains пое ангажимент да предостави колкото се може повече от стотиците нови TLD, които ще бъдат налични през следващите няколко години.

По този начин, ако гледате нов домейн с някое от предстоящите разширения за TLD за вашия уебсайт в бъдеще, може да успеете да го получите от Google.

6. Познат интерфейс:

Ако вече имате акаунт в Google или сте потребител в Google+ или GMail, можете да управлявате профила си в домейна директно от профила си в Google.

Google-домейни интерфейс

В процеса няма крива на обучение, тъй като ще го направите от вече познат потребителски интерфейс. Ще спестите време, нещо, което не е възможно с други хостове на домейна с непознати конзоли за управление.

Заедно с познатия интерфейс очаквайте функциите за защита да са еднакви за продуктите на Google навсякъде. Така двуфакторната автентификация е дадена.

7. Широк масив от безплатни добавки:

Получавате широк спектър от добавки, без допълнителни разходи, когато получите домейн от Google Domains.

Те включват регистрация на частни домейни, препращане по имейл, пренасочване на домейни, до 100 приспособими поддомейни и инструменти за управление на домейна с помощта на прост и познат интерфейс (вижте предишния раздел).

8. Обширна поддръжка на клиенти и документация:

Ако сте потребител на GMail или имате акаунт в Google, вероятно сте се сблъскали в един момент от опциите за самопомощ на Google..

Ето защо е малко изненадващо, че Google Domains предлага поддръжка по телефона освен обичайната поддръжка за чат и имейл, която предоставят други хостове на домейна.

Google-домейни-Support-страница

Часовете за поддръжка по телефона са били ограничени до 15 часа всеки ден (6:00 до 21:00 американско тихоокеанско време), но това вече е удължено до 24/7, точно като чат и имейл.

Google Domains също не разочарова по отношение на документацията за поддръжка. Ако имате проблем с настройката на акаунта си, можете да изберете да не се свързвате с поддръжката, като се има предвид пълната документация. Това обаче не е изненадващо, тъй като продуктите на Google традиционно не липсват в този аспект.

Страницата за поддръжка на Google Domains е показана на екрана по-долу. Обърнете внимание на простия интерфейс, който отдавна характеризира уебсайтовете на Google.

Посетете Google домейна

Минуси от наличието на домейн с Google:

И така, какви са недостатъците, ако има такива, при регистрирането на домейн с Google Domains?

1. Висока цена в сравнение с други услуги за регистрация:

В сравнение с други регистратори на домейни, получаването на домейн от Google Domains не е евтино. Домейнът .com струва $ 12 на година.

Освен това, Google Domains не предлага отстъпки при дългосрочни договори, напр. ако регистрирате домейн за 5 години, вие все още плащате 12 долара на година.

Таблицата по-долу сравнява цените на .COM домейни в Google Domains и NameCheap. Обърнете внимание на малката отстъпка, която предлага NameCheap, ако получите домейн за две и три години.

Компания
Една година
2 години
3 години>
Google Домейни$ 12$ 12$ 12
NameCheap$ 8.88$ 10.88$ 10.78

Други регистратори на домейни, които също предлагат уеб хостинг услуги, предлагат значителни отстъпки за първата ви година на регистрация. Същото може да се каже и за уеб хостове, които предлагат безплатни акаунти за домейни за една година.

Това обаче не е вярно с Google Domains. Ако решите да регистрирате домейн във фирмата, ще трябва да плащате отделно за хостинг в Google App Engine.

Ако получите приложение, работещо в Google App Engine и решите да подновите домейна си с Google Domains, все пак трябва да платите нормалната тарифа за вашия домейн.

Като се има предвид, че използването ви може да не надвишава безплатния слой на Google App Engine, това изобщо не изглежда лошо, особено ако вие едва сега започвате и нямате толкова много потребители все още.

Това обаче може да не е толкова вярно, след като уебсайтът ви започне да се увеличава по отношение на потребителите.

2. Ограничено покритие:

Както бе споменато по-горе, Google Domains функционира само в четири страни: САЩ, Канада, Индия и Обединеното кралство.

Ако живеете извън тези страни, нямате късмет – няма да можете да регистрирате домейн в компанията.

Ще се сблъскате със следното съобщение, ако се опитате да регистрирате домейн от държава, в която Google Domains не работи.

Ограничена Покритие

Дали Google Domains в крайна сметка ще предложи услугите си на жители на други страни, остава голям въпрос, въпреки че, като се има предвид възможностите на Google, няма да изненада за никого, ако скоро започнат да предлагат услугата по целия свят.

Google обаче не е планирана по отношение на услугата. Така че, ако вече искате да регистрирате новия си домейн, трябва да започнете да търсите сред другите уважавани услуги за хостинг на домейни в нашия списък.

Заведете ме в Google Domains

Долен ред за Google Domains:

Въпреки че все още е в бета версия след повече от две години в бизнеса с регистрация на домейни, Google Domains няма да изчезне скоро. Ако търсите надежден регистратор на домейни, Google Domain отговаря на сметката.

Ще бъдете сигурни, че вашите сървъри на имена винаги ще бъдат готови, тъй като това е същият хардуер, на който работи собствената инфраструктура на Google.

Вярно е, че ценообразуването е малко по-високо в сравнение с други регистратори на домейни, особено след като изглежда, че Google Domains не предлага никакви промоционални цени, но името и репутацията на Google са повече от достатъчни, за да компенсират по-високите цени.

Към това добавете факта, че получавате поверителност на Whois плюс набор от други добавки и Google Domains прави достатъчно сладка сделка.

Ако сте собственик на физически или малък бизнес с ограничен бюджет, добавените разходи може да не са оправдани.

Но ако търсите регистратор на домейн, който също опростява процеса на пускане на уебсайта или приложението ви на хостинг от Google Apps Engine или Google Cloud Platform, Google Domains е атрактивна опция.

Ако имате достатъчно късмет да живеете в онези налични държави, където Google Domains оперира, компанията е отличен регистратор на домейни, който трябва да вземете предвид.

Посетете Google Domains

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map