HostGator Vs GoDaddy: Сравнение на база скорост, цена и поддръжка

godaddy_vs_hostgator 2018Уеб хостингът е забавно нещо. Има над 1000 доставчици на това, което по същество е един и същ продукт. Същият този продукт, който няма видима индикация за производителност.

Уеб хостингът е забавно нещо. Има над 1000 доставчици на това, което по същество е един и същ продукт. Същият този продукт, който няма видима индикация за производителност.


Не мога да мисля за много други неща, които бихте купили, без да знам повече информация. Представете си, че наемате стая в апартамент с други хора.

А сега си представете, че не знаете с колко хора споделяте, колко неща имат или какъв бизнес са.

Това е задълбочено сравнение на GoDaddy и Hostgator, аз хоствам стотици сайтове за различни клиенти от всякакви различни хостинг компании, става кошмар за управление и е време да консолидирам всичко на едно място, за да спестя пари и усилия.

Преди да се потопя и да избера доставчик, трябва да сравня някои от големите оръдия.

Ще сравня GoDaddy & Hostgator, може би две от най-големите компании в уеб хостинга, и двете се гордеят с много едни и същи функции и изглежда като цяло имат добри отзиви.

И двамата са достатъчно дълго, че трябва да имат добре изградени системи за поддръжка и общността е зад тях, които са много добре запознати с техните продукти и клопки.

Знам какво мислиш; „Защо избрахте да сравните GoDaddy и Hostgator, какво ще кажете за хостинг компания X, Y и Z, чух, че са страхотни“.

Моят отговор на това чувство е двоен: първо, ако премествам всичките си сайтове на една платформа, това е еднократна сделка, не искам да предприемам това отново в скоро време, така че имам нужда от компания, която ще се придържа към дългосрочен план.

Второ, искам последователност, много по-малки компании са невероятни да започнат, само за да се забавят с времето.

Можете да пропуснете останалите детайли и да видите заключението тук.

Нека се потопим в HostGator срещу Godaddy …

Какво трябва да вземем предвид при избора на най-доброто между HostGator срещу GoDaddy?

 1. Характеристики и цени
 2. Скорост на изпълнение
 3. отзивчивост
 4. репер
 5. Поддръжка на клиенти
 6. Окончателна присъда

Преди да продължим напред, искам да ви уведомя, че имам код на талон на HostGator, който може да ви спести 113.01 долара на хечлинг план, 149,00 долара за бебешки план, 329,00 долара за бизнес план.

Активирайте кода на купона на HostGator

GoDaddy срещу HostGator – Сравнение на характеристики с цена

Сега до бизнеса, е време да сравним какви функции предлагат и двамата доставчици на своя хляб и масло.

Сравнявам план за среден клас за всеки доставчик, но според мен те трябва да са подходящи за уебсайт за малък бизнес или за малък блог на WordPress.

Таблица за сравнение на цени на GoDaddy срещу HostGator:

GoDaddyHostGator
планИкономикаHatchling
Месечна цена$ 2.99$ 2.75
Месечна цена за подновяване$ 7.99$ 6.95
домейни11
Страницинеограниченнеограничен
съхранение100 GBUnmetered
BandwidthUnmeteredUnmetered
Безплатни имейл адреси1неограничен
FTP акаунтдада
Хостинг по имейлдада
Поддръжка на уеб пощадада
Защита без спамдада
$ 100 Google Adwordsда
Кредит за реклами от Bing $ 100да
Гарантирано връщане на парите30 дни45 дни
Посетете HostGator

Както можете да видите и двете предлагат това, което изглежда много сходен продукт, разбира се, никакви подробности за това какъв вид изпълнение да очаквате.

И двата продукта включват 24/7 поддръжка, 99,9% Uptime, Google AdWords Credit, инсталатори на софтуер (за неща като WordPress) и cPanel достъп.

Офертата на GoDaddy включва DDOS защита (Millage може да варира) и един безплатен домейн. Те предлагат резервни копия и допълнителни ресурси на цена. Струва си да се отбележи, че те ограничават MySQL Базите данни до 1 (25GB) и включват само 1 имейл пощенска кутия с максимален размер на паметта 5GB.

За сигурността на уебсайта Godaddy сключи партньорство с Sucuri (Преглед) за защита на уебсайта от хакери и премахване на зловреден софтуер от уебсайта.

Hostgator предлага SSH достъп, аудио / видео стрийминг, DDOS защита, неограничени пощенски кутии и без ограничение за размера или броя на MySQL Бази данни.

Искам да говоря повече за ограничението на MySQL, може да не изглежда като голяма работа, но за мен е така. Ако имам множество WordPress сайтове на един и същи хостинг, но за различни клиенти, тогава наистина искам да ги държа отделно, толкова за улеснение, колкото за сигурност.

С GoDaddy би трябвало да се регистрирам за множество хостинг акаунти или да ги държа в една голяма база данни.

За мен (и дано за вас) архивирането е голяма работа. МАСИВНА сделка. Както казва старата поговорка „Ако не се подготвим, се готви да се провали“.

Никога не забравяйте това. Толкова е лесно случайно да изтриете части от или целия ви сайт, да счупите нещо или да станете компрометирани. Фактът, че Hostgator включва резервни копия без допълнителни разходи, е плюс. Масов плюс.

GoDaddy срещу HostGator – Сравнение на данни

Време е да разбиете числата. Проведох три теста, за да покажа средното време за реакция за всяка компания. Инсталирах примерна страница както на GoDaddy, така и на Hostgator (на плановете, които сравнихме по-горе) и проведох тестове за скорост, отговор и сравнителен анализ..

1. Скорост

Когато говоря за скорост, наистина говоря за първоначално време за зареждане на страницата. Това е супер важно, бавните страници се равняват на висок процент на отпадане.

Повечето хора няма да чакат повече от 6 секунди, за да се зареди страница преди да напусне, някои дори няма да чакат цяла секунда.

Тестов уебсайт, домакин на GoDaddy

Godaddy скорост

Тестов уебсайт, домакин на HostGator

Скорост на уебсайта на Hostgator

HostGator се зарежда за 1,40 секунди, където GoDaddy се зарежда за 3,05 секунди. HostGator спечели Godaddy, когато става въпрос за скорост.

2. отзивчивост

Колкото и важно да е това първо време за зареждане, аз също трябва да добия представа за това колко отзивчив е сайтът като цяло, т.е. колко време отнема да се зареди всяка страница, след като сте в сайта. Изпълних тест за период от 30 дни.

Тествайте времето за реакция на уебсайта в HostGator

Време за отговор на Hostgator

Тествайте времето за реакция на уебсайта в GoDaddy

Време за отговор на Godaddy

HostGator очевидно е спечелен от Godaddy.

Мисля, че можем да се съгласим, че тук се очертава модел. ДВЕ толкова бързо, отново! Този тест има още по-голяма тежест при мен, той се изпълняваше за период от 30 дни, така че странният снежен ден няма да повлияе твърде много на резултатите.

Когато сам си играех с Hostgator, той изглеждаше по-отзивчив и тези тестове наистина ми потвърдиха това.

Вижте плановете на HostGator & цени тук.

3. Бенчмаркът

Използвах GTMetrix за измерване на сайтовете, той измерва различни показатели за ефективност и дава време за зареждане за секунди. Не бих очаквал това да ни даде нещо различно от предишните два резултата, но ни дава шанс да потвърдим резултата..

Сравнител на Godaddy срещу Hostgator

Домакин – 0,7 секунди
GoDaddy – 1,8 секунди

Така че малко по-различни числа, но редът на величина е един и същ.

Обобщение на данните

Доволен съм от надеждността на тези тестове за ефективност. Всички те са от страна на сървъра, което избягва всякакви проблеми с бавноста на отделните клиентски машини.

Използвал съм и комбинация от различни тестове от различни източници.

Тези данни сочат само по един и един начин, GoDaddy не може да се конкурира с Hostgator за хостинг производителност.

И в трите теста Hostgator беше двойно по-бърза. ДВОЙНА. Трябва да помните, че Hostgator е малко по-евтин от GoDaddy, но все пак това е по-мощният хостинг.

GoDaddy срещу HostGator – Поддръжка

Разговарях малко за подкрепата, която и двете компании дават. Смятах, че би било полезно да покажем черно-бяло сравнение на това как изглежда, като се свържете и с двете чрез техните функции за чат на живо, със същите въпроси.

Hostgator:

поддръжка на hostgator

Започнете с HostGator

GoDaddy:

поддръжка на godaddy

Започнете с GoDaddy

Надяваме се, че тук можете да видите, че след като стигнах до Hostgator, и двата екипа за поддръжка светкавично реагираха в рамките на минута и в двата случая.

Поддръжката на Hostgator даде малко повече информация, която беше полезна, докато поддръжката на GoDaddy е по-последователно бърза. Като цяло бих казал, че подкрепата, предлагана от двете компании, е добра.

GoDaddy срещу HostGator – Целева аудитория

ТЪПА

Няма съмнение в това GoDaddy е най-голямото име, що се отнася до имената на домейни, това доведе до това, че те се превръщат в действително място за уеб сайтове за всички неща, те разполагат с огромна гама от продукти на достъпни цени.

От моя гледна точка основната цел на GoDaddy е да се хареса на потребителите, които не са ИТ, т.е. собствениците на малки фирми, изглежда, че те се фокусират върху улесняване на живота и удобство за потребителя, отколкото на суровото представяне.

Реклами Godaddy

Прочетете пълния преглед на GoDaddy..

ГАТОРЪТ

Hostgator може да не е толкова голям, колкото GoDaddy, но въпреки сравнително малкия си размер, Hostgator е гигант сред IT и уеб специалисти.

Реклами от Hostgaor

Hostgator предлага рационализирана селекция от продукти и според мен, въпреки че предлагането им е също толкова удобно за потребителите, колкото изглежда GoDaddy, те се стремят към по-техническа потребителска база, благоприятстват производителността и качеството на хостинга.

Прочетете пълния преглед на HostGator..

GoDaddy срещу HostGator – Обновена специална сървърна платформа

При сравняването на двете компании, които прочетох много сравнения и ревюта на други хора, нещо, което се появи отново и отново, беше, че работата на всички хостинг хостинг продукти се подобряваше с времето.

Това е рядкост.

Защо това е рядко? Обикновено, когато хостинг компания стартира, тя трябва да закупи някакъв вид сървъри. В този момент, в началото на живота на хостинг компаниите вероятно е най-доброто представяне, което някога ще получите при споделения уеб хостинг.

С течение на времето компанията получава все повече клиенти, купуват повече сървъри и всички са доволни. В един момент компанията осъзнава, че вероятно биха могли да изтръгнат още няколко сайта на сървъра, за да спечелят малко повече пари. Спектакълът ще пострада.

Както е видно от връзката по-долу, за мен е ясно, че това не се случва в Hostgator, те активно надграждат сървърите си, за да избегнат този точно проблем. Не можах да намеря нещо подобно да се случва в GoDaddy.

Прессъобщение - HostGator

Вижте плановете на HostGator & цени тук.

GoDaddy срещу HostGator – практически опит

Моят опит с Hostgator вероятно е точно как бихте очаквали, те използват cPanel, което аз точно знам как да използвам.

Всичко работеше от първия път, инсталиране на хостинг, инсталиране на WordPress и т.н. … Поддръжката на клиентите им беше невероятно полезна, нямаше време за задържане, те просто направиха право да решат проблема ми.

Моят опит с GoDaddy не беше лош: но и той не беше голям. Сега си помислих, че GoDaddy използва cPanel, но в действителност те използват някаква персонализирана версия на cPanel, тя има повечето едни и същи функции, някои неща са направени по различен начин, някои неща са на различни места.

Това беше болка за мен, честно казано, просто толкова свикнах с cPanel.

Сега трябва да призная, че съм използвал GoDaddy много. Наистина имам предвид много. Предишната ми компания го използва за хостинг и SSL сертификати за около 100 клиенти (те бяха евтини за това, което искахме).

Според мен потребителският интерфейс на GoDaddy е ужасен. За щастие, те имат добра поддръжка, тъй като когато нещо не работи чрез потребителския интерфейс (а това се случва много), трябва да се обадите на поддръжка, за да я сортирате.

Заключение на HostGator срещу GoDaddy

И така, кой е по-добър: Hostgator vs. Godaddy? Е, и двете са солидни уеб хостинг компании и вашият избор зависи от това, което цените повече.

Ако търсите неограничени ресурси (т.е. съхранение, честотна лента, имейли), тогава отидете за Hostgator. Можете да получите актуалната им отстъпка тук.

Ако сте нов, стегнат по бюджет и ще се нуждаете много от телефонна поддръжка, тогава трябва да изберете Godaddy. Отстъпките за Godaddy са налични тук.

И ако търсите независима компания с високо ниво на работа, тогава бих отишла с FastComet (преглед)

И ако вие започвате само с първия си уебсайт, бих ви предложил да проверите моето ръководство за настройка на WordPress.

Подобни публикации:
 1. Bluehost Vs Godaddy: Кой уеб хостинг печели?
 2. Bluehost срещу HostGator – Защо BlueHost е по-добър
 3. 1&1 срещу GoDaddy: Сравнение и тестове въз основа на моя опит
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map