Искате да популяризирате своя блог? 151 Изпитани и изпитани начини

Как да накарате хората да четат вашия блог? Как да получите трафик към вашия блог? Как да накарате вашия блог до хората, които искат да го видят?


Това са въпроси, които всеки, който работи или пуска блог, задава. И е лесно да се обезсърчите – там вече има толкова много блогове!

За щастие е абсолютно възможно да популяризирате блога си, за да увеличите трафика или читателската аудитория или клиенти. По-долу имам 151 изпитани начина за популяризиране на вашия блог.

Те обхващат всякакви методи и места. Някои са големи, други са малки. Не е нужно да ги правите всички, но със сигурност си струва да ги разгледате.

Да започваме!

Contents

1. Споделете съдържанието си в много социални мрежи

Може би не харесвате Facebook. Може би Instagram е това, което използвате, или Twitter е. Да предположим, че никога не сте влизали в LinkedIn.

Познай какво?

Много лошо.

Добре, преувеличавам малко, но като цяло: добре е да разпространявате съдържанието си в много социални мрежи.

Причината е проста: пускате добро съдържание. Това съдържание трябва да бъде видяно и споделено доколкото е възможно.

И колкото повече места споделяте, толкова по-голяма е вероятността съдържанието ви да бъде видяно, харесано и споделено от другите.

2. Споделяйте публикации в блога в социалните медии точно когато ги публикувате

Това е доста лесно нещо – много платформи имат опция за едновременно публикуване на публикация в блога ви и пускане в социалните медии.

Това прави няколко неща:

Първо, той позволява на хората да виждат публикацията ви веднага, когато я публикувате. Дъ.

Второ, ако събирате харесвания, ретуити, споделяния и коментари към публикацията или връзката, това прави публикацията ви да изглежда по-достоверна.

Което прави по-вероятно да получите още повече интернет точки. Това е най-лесният начин за популяризиране на вашия блог за увеличаване на трафика.

3. Споделете не само една публикация, но и множество в един екземпляр!

За да бъдем справедливи, всички разбират концепцията за споделяне на едно публикувано парче.

Но има и друг начин за споделяне на съдържанието ви в социалните медии и е малко по-освежаващ:

По принцип групирайте съдържанието си. Подредете колекция от публикации, колкото искате – вероятно чрез маркер, категория или маркер.

След това споделете цялата колекция от публикации с една единствена връзка! Това ви позволява да засягате по-широки теми и по този начин да апелирате към по-широк кръг интереси.

4. Използвайте оптимално време за публикуване, за да споделяте публикации.

Когато бях в гимназията, щях да настоявам на приятелите си, че има оптимално време за публикуване и затова снимките в профила ми получиха толкова много харесвания. Те се смяха.

Бързо напред години по-късно, и кой сега се смее? Просто ИСТИНСКО е, че някои моменти от деня са по-добри за публикуване и споделяне на съдържание от други.

Имайте предвид, разбира се, че времената варират в различните социални мрежи. Може да звучи сложно, но за щастие е лесно да се изследва!

Споделете съдържанието си в много социални мрежи

5. Използвайте оптимално време за публикуване, за да публикувате публикации в блога.

Разбира се, поддържате блог – и в зависимост от екосистемата, в която блогът ви живее (например WordPress), вероятно ще искате да сте сигурни, че самата публикация е публикувана в добро време.

Това е по-скоро wild карта – можем грубо да интуитираме, когато хората използват Instagram или Facebook, особено ако ги използваме.

Но ще трябва да помислите кога вашите читатели и кога хората от вашата блогосфера отделят време да четат блог.

6. Използвайте оптимални дни за публикуване.

Както можете да видите, това е нещо, което приемам насериозно. Не, не е, защото съм горчив от преживяванията си в гимназията.

Както и да е, точката стои.

Естествено, ако някои пъти са по-добри за популяризиране на вашия блог, а след това някои дни са също толкова добри. И отново, ще трябва да отчитате собствените си познания за вашата аудитория.

Дали вашата целева аудитория ще се превърта през публикация в блога по време на работа? Добре, изглежда, че делничните дни ще са добре.

Или може би вашият блог е свързан с лечението на махмурлук – може би е добре да публикувате през уикенда!

7. Споменете влияещите във вашите постове.

Вижте, вероятно вече сте запознати с някои влияещи, ако блогвате.

В края на краищата вероятно правите изследвания за своята област … така че определено сте попаднали на някои имена, които влияят в нея.

Когато споменавате влияещи в публикациите си, вие показвате своята осведоменост по темата. Показвате смирение – давате кредит там, където се дължи.

И особено важното е, че хората са по-склонни да намерят и да се придържат към вашите публикации, когато споменавате съответните влиятели.

8. Разкажете на влиятелните за това как сте ги споменали.

Можете обаче да накарате влиянието да стане още по-добро. Просто се свържете с споменатите от вас влиятели.

В крайна сметка, освен ако не свършите ужасна работа от това, най-лошото, което могат да направят, е да не реагирате. И да достигнете, не е необходимо да ви отнема много време или енергия.

От друга страна, някой влияещ може да бъде доволен и да сподели съдържанието ви на аудиторията си – това е голяма печалба.

Тъй като не само, че това е одобрение на вашето съдържание, това е чудесен начин за привличане на трафик към вашия блог.

9. Използвайте Facebook групи.

Знам, знам – вие и 2 милиарда души вече разбирате концепцията за публикуване във Facebook.

Това, за което говоря обаче, е публикуване във Facebook група. Група във Facebook ще бъде фокусирана върху конкретна тема или проблем и е чудесно място да намерите хора с подобни интереси.

… Хората с подобни интереси, които искат да говорят за тези интереси и искат да чуят повече за тях.

Плюс това има безброй групи във Facebook и по-добре вярвайте, че има много различни групи за едни и същи ниши. Така че не само, че вероятно няма да има Facebook група за вашата ниша, вероятно ще има и повече от една.

Но бъдете внимателни: някои групи може да имат правила за самореклама и дори ако е уместно, промоцията ви в блога може да не бъде получена топло.

10. Използвайте форуми!

За пореден път трябва да имате предвид самия форум – някои може да не са възприемчиви към връзките към вашия сайт.

Това каза, много от тях ще бъдат. Ключът е да бъдете ЧОВЕШКИ. (Повече за това по-късно). Поддържайте присъствието си във форума тактично преди всичко друго. Бъдете допринасящи.

Тъй като подходящ форум е чудесно място да отговаряте на въпроси, като използвате публикациите в блога си.

Ще се изненадате: стига вие и вашият блог да сте полезни, можете да получите трафик към него и дори да изградите лоялен.

11. Използвайте „Feed” на Quora, за да намерите популярни и належащи въпроси

Ако не знаете, Quora е основно сайт за въпроси и отговори – като Yahoo! Отговори, но по-популярни.

Достъпът до емисията на Quora ще ви позволи да видите някои от най-популярните въпроси в съответната тема. Можете да видите от какво се интересува или интересува целевата ви аудитория.

И тогава? Можете да отговорите на въпроса направо в Quora, И можете да използвате своето проучване на Quora, за да адресирате темите в бъдещите си публикации в блога!

12. Намерете и използвайте subreddits, които участват във вашата ниша.

Това е в основата на същия начин като последните два начина за популяризиране на вашия блог. Но Reddit е различен. И полезно. Повярвайте ми, Reddit е супер полезен сайт за блогъри.

По принцип Reddit е гигантска мрежа, съсредоточена върху споделяне на съдържание. Някои от него, разбира се, оригинални, голяма част от тях са преразказани или свързани с тях. Има стотици „subreddits“ – основно общности и форуми, посветени на определени теми в екосистемата Reddit.

Понякога изглежда, че има подредактиране за всичко. Някои са големи, други са малки и може да има повече от един, които се припокриват с фокуса на вашия блог.

Но има голям шанс те да бъдат полезни поне за изследвания: можете да намерите належащи въпроси, популярни идеи и да прецените нагласи и интереси.

subreddits

13. Прикрепете публикации до върха на профилите си в социалните медии

Това е просто: хората често могат да се натъкват на профилите на социалните медии в блога ви. Когато го направят, може да отнеме много време, за да дебне вашата страница.

Затова просто прикрепете най-новата си публикация или най-добрата си публикация до върха на потребителския си профил, така че това е ПЪРВОТО, което всеки вижда, когато посети страницата ви.

Можете да направите това в редица социални мрежи, но ето го в Twitter:

профили в социалните медии

14. Използвайте hashtags.

О, мислите, че хаштаговете са шега?

Разбира се, те са лесни за забавление, но са полезни! И те не са само в Twitter – те са полезни и в Instagram и във Facebook.

Не само че много хора намират съдържание чрез hashtags – това е, че има толкова много hashtags, можете да намерите конкретен, който да превъзхожда в.

Може би всеки използва # wanderlust … но сигурно ще има някой по-малко популярен, но подобен хештег, който можете да играете максимално, за да популяризирате своя блог.

15. Използвайте определени инструменти, за да разберете кои hashtags са най-добри.

Продължете напред и тествайте собствената си креативност, разбира се … но ще ви навреди да бъдете прецизни по отношение на тези неща?

Тъй като някои хештеги ще бъдат твърде популярни и ще бъдат лесно погребани (вижте горния пример на #wanderlust).

Други може да са твърде непопулярни и няма да доведат достатъчно хора до вашата публикация и следователно в блога ви.

Но използвайки инструменти като What Trend, Hashtags.org или Twitonomy, можете да намерите какви са хештаговите тенденции, които са добри за насочване, а някои дори имат анализи за търсене.

16. Турикайте често

Ето нещото: Twitter е коренно различен от другите мрежи на социалните медии.

Разбира се, има много припокривания. Но като цяло е по-добре да туитирате много, отколкото да публикувате много във Facebook или Instagram.

Не ме разбирайте погрешно: трябва да публикувате често във всичките си мрежи. Но често в Twitter означава повече от десетина пъти на ден.

Как да накарате хората да четат вашия блог? Говорете за това много!

17. … Но нямате точно същия график за публикуване за други социални мрежи.

Този вид се връща към оптималните времена за публикуване и оптималните дни за публикуване, за които говорих.

Имайте предвид, че може да имате различна аудитория в различни мрежи и че хората в различни мрежи ще:

Очаквайте определена честота на публикациите и ще използвате тези мрежи в различно време.

18. По същия начин, когато някои публикации не вървят добре … намалете загубите си.

Това звучи грубо, защото понякога това е – често срещан проблем, който виждам в кампаниите в социалните медии е, че хората не знаят кога да намалят загубите си.

Това е просто – ако публикациите ви не вървят добре, добре е да опитате да публикувате още малко. Но в определен момент ще трябва да се сблъскате с реалността и да промените нещата.

Защото, ако хората не реагират добре на вашите публикации … публикуването дори повече от едни и същи неща вероятно ще причини повече вреда, отколкото полза.

Когато искате да знаете как да пускате на пазара блога си, отрицателните отзиви и лошите резултати могат да бъдат невероятен урок, от който да се поучите.

19. Споделяйте новите си публикации повече от веднъж.

Да, знам – противоречията са необичайни!

Имайте предвид, че всичко това наистина е от всеки конкретен случай. Това каза, когато напишете нов пост, дайте му най-добрия кадър, който можете. А това означава, споделяйте го повече от веднъж.

Разбира се, променете формулировката, когато споделяте публикацията, направете това, което смятате за най-добро – но не се ограничавайте до една.

Новите публикации могат да се чувстват уязвими и може да ви оставят да се чудите как да привлечете трафика към вашия блог. Повторното им споделяне не е бляскаво, но е ефективно.

20. Популяризирайте по-старо съдържание, което е добре.

Не можете да ограничите нещата до новите си публикации – когато имате по-старо съдържание, което е добре, продължете да го използвате. Не забравяйте, че е популярен по някаква причина.

В крайна сметка може да получавате нови последователи и нови зрители, които все още не са виждали по-старите ви неща.

И така, как да накарате хората да четат вашия блог? Популяризирайте по-старите си неща, които са добре направени или като цяло са добри.

Ето пример: това беше туитвано на 24 юни 2019 г..

… Но действителната статия? Написано е 6 месеца по-рано.

21. Използвайте визуализации в туитовете си и бъдете предпазливи колко символи използвате.

Просто е, хора. Twitter обикновено не е място за публикации с дълги форми. Вярно е, че някои хора имат „нишки“ – т.е. низ от туитове, свързани, за да формират по-дълга мисъл.

Но в по-голямата си част ограничението на героите в Twitter има причина.

Така че – поддържайте кратки и използвайте визуални изображения. Стигнете до точката, закачете аудиторията си и използвайте визуализации: така че ще бъде ЛЕСНО за другите да препредават вашето съдържание.

22. Поставете връзки рано в туитове

Това е полезно по подобни причини като последната: става въпрос за това, да направите вашите туитове полезни и добри кандидати за ретуит.

Има някои предварителни доказателства, чрез анализи от Dan Zarrella, че на туитове с връзки, тези с връзки, поставени рано, са имали най-много кликвания.

* Забележка: основният му анализ не е наличен в момента, така че аз се свързах с друг, в който той обсъжда важността на експериментирането с разположението на връзката.

Това твърда наука ли е? Не. Но определено е нещо.

23. Използвайте Twitter карти

Картите в Twitter са основно начин за добавяне на медии към туитовете, така че те не са просто обикновен текст.

Това е пример за Twitter карта:

използвайте туитър карти

Дори тази Twitter карта е доста обикновена, но вие получавате идеята. Ако използвате Twitter често, определено сте ги виждали.

Накратко, картите от Twitter правят вашите туитове да изглеждат значително по-интересно. По този начин е по-вероятно да получат ретуити и по-вероятно да получат трафик към вашия блог.

24. Обадете се на читателите да споделят (по добра причина).

Определена част от вашата аудитория вероятно вече ще споделя вашите публикации. Но някои, които иначе биха могли да бъдат несъвместими по отношение на споделянето на други публикации, могат да бъдат насочени към линията чрез добър призив за действие.

С други думи, призовайте своите читатели и последователи да споделят по уважителна причина, не само защото им харесва.

Например:

„Съгласен ли сте, че (поставете конгломерат тук) трябва да бъде по-прозрачен относно прекъсванията на сървъра си? Ако е така, споделете тази публикация и всички останали, които виждате, че светят светлина върху проблемите с прозрачността (конгломерат тук)! “

25. Споделете, използвайки емоцията (тактично, разбира се).

Чудесен начин за популяризиране на вашия блог? Използвайте емоцията. Хората споделят неща, които предизвикват емоции.

По дяволите, цялата концепция на социалната мрежа е да имитира връзки и реални социални мрежи. Очевидно емоцията е важна.

Това не е просто общоизвестни знания или анекдотични доказателства. Това явление е документирано – най-известно за блогърите и маркетолозите, от New York Times Customer Insight Group.

Така че, да – емоцията е важна част от споделянето. Само дума на предпазливост: за бога, бъдете тактични. Не правете всяка публикация за мъртви кученца (освен ако не сте блогър за правата на животните).

26. Поставете ежедневни / седмични цели за увеличаване на контактите в социалните медии и следвайте.

Това може да звучи твърде просто, но може да бъде златен съвет.

Тъй като студената твърда истина е за повечето от нас, ние няма да избухнем един ден от няколкостотин последователи до няколкостотин хиляди.

Дори онези, които се занимават с вируса, така или иначе са имали много упорита и последователна работа, която върви зад кулисите.

И все пак да имаш последователи е доста важно. Те ще споделят вашите публикации, ще казват на приятелите си и като цяло ще засилят присъствието ви в интернет.

Затова поставете последователни цели за разширяване на вашата онлайн социална мрежа. Тя може да бъде малка или голяма, но ключът е последователност.

Например: „Ще получа 50 нови последователи всяка седмица в Instagram.“

27. Почистете / променете данните от отворена графика.

Ако не сте чували за това, вероятно звучи сложно и технично. Всъщност не е.

Почистването на вашите отворени графични данни просто означава оптимизиране на вашите публикации за споделяне в социални медии. Идеята е основно да промените вашите мета описания, заглавия и откъси – което е доста лесно да се направи.

Yoast SEO е супер популярен плъгин за WordPress (с безплатни и платени функции), който ви позволява да редактирате тези неща:

Но почти всеки SEO редактор ще ви позволи да редактирате този вид неща. Наистина не е толкова сложен и необходим инструмент за популяризиране на блога.

28. Включете връзки към публикациите в блога си в профилите си в социалните медии.

Спомняте ли си, когато казах да прикачите определени публикации до върха на профилите ви в социалните медии? Така че, когато хората намерят вашия профил, първото нещо, което виждат, е публикацията, която сте споделили?

Е, тук е същата идея в работата – но вместо да прикачите туит или публикация във Facebook, просто поставете връзката право в действителното си описание на потребителския профил.

Някои хора актуализират профилите си с връзки към най-новите си публикации. Други просто препращат към техния сайт:

Каквото и да плува лодката ви!

29. Домакин и / или участвайте в чатове в Twitter, за да споделяте това, което знаете (и препоръчвайте публикации в блога!)

По-рано в този списък може би сте забелязали няколко често срещани теми: първо, Twitter е коренно различна социална мрежа, по-добре оборудвана за snappier съдържание.

Второ, туитовете трябва да са полезни и да вдъхновяват ретуитирането.

И ВЕЛИКИ начин да бъдете полезни е да допринасяте за дискусиите в Twitter или дори да ги хоствате. Това може да бъде чрез директни съобщения (частни) или в идеалния случай чрез публични теми в Twitter.

участвайте в чатове в Twitter

И кога е подходящо? Предложете написана от вас блог, която адресира въпроса на човек.

30. Направете същото, но на subreddits и форуми!

Едно е да намерите subreddit във вашия район (вижте # 12) и съвсем друго нещо, за да участвате в него. Ето нещата за Reddit, които го отделят от повечето други сайтове в социалните медии:

В други популярни платформи повечето хора, които познавате, публикуват и споделят. В Reddit мнозинството потребители на VAST са „дебнещи“ – гледат, но не участват.

Това е често срещано явление в интернет и се нарича правило 1%.

Reddit е особено силен пример за правило 1%, така че това означава, че когато допринасяте или провеждате дискусии за Reddit, вие сериозно оформяте съдържание в това subreddit.

Тъй като subreddits и форумите са най-подходящи за по-задълбочени дискусии по нишови теми, това е АБСОЛЮТНО едно от най-добрите места за блясък с вашия опит.

31. Ако се стигне до него, помислете за стартиране на подредактиране по тема или ниша.

Това наистина е просто разширение на предишната идея, но може да е интензивно за малко хора. Няма да чувате често този съвет – но съм сигурен, че това е един от най-пренебрегваните и непълно използвани начини за популяризиране на съдържанието ви.

Всеки с акаунт в Reddit, който е активен повече от месец, може да започне подредактиране. Това е напълно безплатно.

Subreddits са базирани на тема – те не трябва да работят като Facebook страници, например. Как да пуснат на пазара блога си в Reddit не е ясно, така че много блогъри просто не го правят.

Но ако направите subreddit за фокуса на блога си, можете 1) да допринесете сериозно за разговора, 2) да получите незабавна информация за разговора, 3) да придобиете голяма репутация.

32. Ако наистина се чувствате уверени, помислете дали да започнете subreddit за вашия блог.

Знам, че току-що казах, че subreddits не трябва да работят като Facebook страници. Но понякога, когато интернет личността е достатъчно популярна, те ще направят своя подредакция, за да могат феновете да публикуват и обсъждат нещата за тях.

Тези подредови данни също се използват за популяризиране, но се смесват добре с органични дискусии от общността.

Повечето subreddits, създадени по промоционални причини, са от художници, косплайери и разказвачи на истории. Но проверете това:

помислете за стартиране на subreddit

Това е subreddit, базиран на блога на пич. Това е малко ниша, но има посветена общност. Те не обсъждат само публикации в блога, но всякакви неща, свързани с това поле.

И неговият блог стана значително по-популярен, защото subreddit има голяма репутация на интересна дискусия.

33. Не пренебрегвайте Instagram.

Instagram е изключително популярна социална мрежа, но не се използва от блогъри за промоция почти толкова често, колкото другите социални мрежи (по очевидни причини).

Работата е там, че визуалното съдържание се консумира много лесно и ако имате ресурси, Instagram може да бъде чудесен начин да направите съдържанието си лесно за преглед.

Ето страницата на Instagram на Нийл Пател:

Виждаш ли? Той има връзка към своя блог, кратка и лесна за смилане биография. Постовете му ви карат да искате да прочетете повече.

34. В LinkedIn опитайте да се съсредоточите върху изграждането на умения и бизнеса.

Вероятно ще имате много припокриване между публикациите си в различни социални мрежи, но в LinkedIn все още трябва да се погрижите за културата на LinkedIn.

Това означава, че е най-добре да се съсредоточите върху неща, които интересуват професионалистите, и стойността, която вашият блог може да им донесе.

Така че разкриването на вашите истории за бизнес успех, казуси и неща за изграждането на умения ще се справи по-добре в LinkedIn, например. И хората в LinkedIn обикновено ще бъдат по-малко устойчиви на популяризиране на вашия блог за увеличаване на трафика.

35. Използвайте по-дълги описания на Pinterest.

Pinterest се използва популярно от блогърите, но може би не знаете как да пускате блога си там.

Помислете за Pinterest като за някакво припокриване с търсачка. Подобно на търсачката, наличието на ключови думи в описанията ви ще помогне на хората да намерят вашите пинове.

Това означава, че писането на по-дълги описания ви дава повече възможност за използване на ключови думи, без да ги спамвате или да ги правите да изглеждат нетактични.

Освен това има някои ограничени доказателства, че описанията с повече от 300 знака получават най-много печалби, но вземете това със зърно сол.

36. Използвайте дъски за група Pinterest.

Съветите на групата на Pinterest работят подобно на групите в други социални мрежи: те са общност, изградена около определена тема.

Това разширява броя на хората, които ще видят вашето съдържание и вашите приноси.

Особено защото, когато някой „следва всички“ на дъските на даден човек, той също ще последва дъската, в която допринасяте!

37. Използвайте популяризирани туитове.

Хората виждат популяризирани туитове през цялото време, всеки път, когато използват Twitter. Спонсорираните и популяризираните публикации са често срещани във всяка голяма социална мрежа.

Така че не трябва да е изненадващо, че препоръчвам това – но бих искал да посоча допълнително предимство на по-специално рекламираните туитове:

Туитовете са къси. Хората може да игнорират спонсорирана публикация във Facebook, но популяризираният туит е по-лесен за влизане, дори с един поглед.

38. Платете за популяризиране във Facebook.

Има два основни начина, по които можете да направите това: можете да платите за реклама, която се откроява повече като реклама, а повишена публикация е публикация, която плащате за … стимулиране на аудитория.

Технически и двете са реклами, но рекламите във Facebook са по-адаптивни и са по-очевидни като реклами. Подсилените публикации се показват в сроковете на потребителите заедно с други, редовни публикации.

Можете да прочетете повече за разграничението тук.

Хората правят това, защото работи – Facebook ви дава достъп до много хора, така че можете по-лесно да достигнете до правилната аудитория / демографски с реклами и увеличени публикации.

39. Използвайте LinkedIn спонсорирано съдържание.

Отново помислете да платите за реклама във Facebook: получавате достъп до голям брой хора, които след това можете да стесните в конкретни целеви аудитории, за които да рекламирате.

Но отново, LinkedIn хората вероятно ще бъдат по-възприемчиви към определени видове съдържание, за които вече вероятно пишете.

Но първо бих препоръчал да разберете кои от вашите публикации в LinkedIn са се справили най-добре органично и след това да ги спонсорирате.

40. Използвайте LinkedIn групи.

Това е доста подобно на създаването или участието във Facebook групи и Pinterest бордове.

свързани групи

Разликата, разбира се, е, че вашата социална мрежа LinkedIn вероятно е малко по-различна от вашата Facebook или Pinterest или Twitter аудитории и както казах по-рано, вероятно очаквате свързани с бизнеса и професионални публикации.

Това всъщност означава, че LinkedIn групи обикновено ще бъде по-подходящо място за промоция на вашия блог от групите в други социални мрежи.

41. И разбира се, Reddit реклами.

Но за това трябва да кажа:

Внимавай.

Reddit е малко по-различен от гореспоменатите сайтове – хората видят очакване на реклами и рекламирано съдържание във Facebook, Twitter и т.н..

Redditors, от друга страна, се използват за реклами, но … силно не ги харесват. По този начин рекламираното и популяризирано съдържание е нещо, с което трябва да се работи внимателно, особено ако намерите Reddit добро място за вашия блог и марка.

Въпреки това можете да купувате рекламно пространство в Reddit или да плащате за популяризиране на публикации. Или може да работи.

Reddit е малко по-различен

42. Благодаря на читателите за споделянето!

Първо, вече сте благодарни, че някой сподели съдържанието ви, така че това е добра причина да им благодарите.

Второ, добре е да насърчаваме хората да поддържат вашия блог и дори може да ги направи по-склонни да го правят отново в бъдеще.

Трето, е добър начин да препоръчате други публикации, които смятате, че могат да ви харесат. Например „Благодаря тон за споделянето! Ако сте харесали този пост, може да ви хареса и този: ___. “

43. Като цяло допринасяйте за обединяване на сайтове и общности с гласуване.

Ако имате нужда от опреснител, обобщените сайтове имат информация от много различни източници, свързани с определени теми. Те често използват бутони за глас нагоре и надолу, за да позволят на потребителите да оценяват подаденото съдържание.

Да, включително Reddit. Досега говорих за Reddit, но това не е единственият общ сайт или общност с гласуване.

Ето някои други примери за съвкупни сайтове и обновени общности:

StumbleUpon, BizSugar, Product Hunt, Hacker News, Triberr, Inbound.org.

Когато е уместно, можете да популяризирате блога си, за да увеличите трафика и да видите как реагира общността.

44. Съсредоточете се върху практичността и полезността в споделяните от вас публикации.

Ако не съм подчертал достатъчно това, нека да го изясня кристално:

Когато споделяте публикациите си в социалните медии, направете ги ПОЛЕЗНИ.

Защото един от най-добрите начини да бъдете оценени е да донесете осезаема стойност в живота на хората. Вие блог, защото имате опит и интелигентност. Споделете го с хора.

Това е важно за споделянето на публикации, по-специално, защото искате хората да преместят и да споделят.

45. Поставете бутони за споделяне на социални медии на видни места.

Това са бутоните, които позволяват на читателите да споделят определени публикации в различни платформи за социални медии.

Това е един от най-често срещаните отговори на въпроса как да пускате на пазара блога си.

Ето пример за това как изглеждат тези на нашия сайт (отляво):

поставете бутони за споделяне на социални медии на видни места

Забележете как поставяме бутоните в горната част на страницата, близо до изображението на заглавката на публикацията.

Бутоните за споделяне в социалните медии удрят две птици с един камък: това позволява на хората да увеличат присъствието ви в социалните медии и да насочат трафика към вашия блог!

46. ​​Използвайте Sumo, за да удвоите натискането на бутоните за споделяне.

Sumo е приложение / WordPress плъгин, който по принцип ви дава по-интензивен начин за добавяне на бутони за споделяне на социални медии.

Накратко: добавя бутоните за споделяне в началото на статията, от лявата страна и в самия край.

Ето примерна страница, за да можете да я видите в действие.

47. Споделете с хора, които вече са споделили вашето съдържание.

Звучи интуитивно? Е, добре, защото това работи.

Хората, които вече са споделили вашето съдържание, е по-вероятно да го споделят отново. И ако можете да накарате едни и същи хора да споделят последователно вашето съдържание? Още по-добре!

Основната идея тук е да обърнете специално внимание на хората онлайн, които ви помагат и подкрепят вашето съдържание.

48. Споделете с хора, които споделят подобно съдържание.

Това е подобно на предишния метод за популяризиране на вашия блог, но може да отнеме малко повече усилия от ваша страна.

В крайна сметка е малко по-малко вероятно те да споделят съдържанието ви в сравнение с хората, които вече са споделили вашето съдържание.

Важната част, разбира се, е, че тези хора вече са акционери и ако им хареса съдържанието, е по-вероятно да го разпространят, отколкото средния човек.

Затова направете смисъл да ги споделите!

49. Споделете с хора, които пишат подобно съдържание.

Това се припокрива малко с контактите с влиятелни лица, но е малко по-различно.

Защото нека се изправим пред фактите – не всеки, който пише по определена тема, е влиятелен. Още повече обратното.

Независимо от това, много други блогъри са готови да растат с други, вместо да се състезават чисто. Някои от хората, които най-вероятно споделят вашето съдържание, са тези, които пишат подобно съдържание.

50. Във форуми отговаряйте на въпроси, като използвате публикациите в блога си.

Това е подобно на хостинг на теми в Twitter и участие във форуми и subreddits. Освен, че това е по-ясно:

Намерете въпрос или тема, за която имате блог пост. Уверете се, че е доста уместно, или вероятно ще бъдете отписани като някой, който се интересува само от самореклама.

Културата на форума варира между форумите, но в края на деня, ако всъщност допринасяте, не винаги ще бъде лошо да популяризирате своя блог.

51. Използвайте сайтове за социални отметки.

Това може да е ново за вас: сайтовете за социални маркери споделят някакво припокриване с агрегирани сайтове, но се различават по това, че сайтовете за социални маркери се фокусират повече върху чистите уеб връзки. На практика агрегираните сайтове често включват репостиране на изображения и качване на самото съдържание.

Освен това някои сайтове за социални маркери ви позволяват да кандидатствате, за да представяте блога си на сайтовете. Значение, когато хората се опитват да открият публикации и съдържание, те могат да намерят нещата в блога ви!

Така че, когато се чудите как да получите трафик към вашия блог, сайтовете за социални маркери са логичен отговор, тъй като целият модел е свързан с насочването на хората към различни сайтове.

В момента Digg, Flipboard, StumbleUpon и AllTop са добри за изпращане на вашия блог!

52. Използвайте сайтове за взаимно споделяне.

Сайтовете за взаимно споделяне ви позволяват да печелите кредити (или някаква версия на точки) за споделяне на съдържание на други хора. След това можете да използвате вашите кредити, за да публикувате съдържанието си – и други ще го споделят, за да получат повече кредити.

В момента Triberr и Viral Content Bee са топ сайтове за взаимно споделяне и добри опции.

Дума за предпазливост: не очаквайте това да е лесно безплатен трафик. Все още трябва да участвате, да се насочвате към ниша и да допринасяте!

53. Имайте имейл кампания / използвайте имейл маркетинг.

Това всъщност е по-голям съвет – малко е да кажете „споделяйте в социалните медии“.

Независимо от това, маркетинговите кампании по имейл са един от най-големите отговори на въпроса как да пускате на пазара блога си.

Което означава, че има куп по-малки съвети и трикове за промоцията на имейли, които ще последват този.

Но засега ето няколко основни точки:

Почти всеки използва имейл – огромната част от интернет потребителите имат имейл, дори повече от социалните медии.

Няма да бъдете спам, но също така няма да бъдете най-добрият приятел, който пише лични писма. Вероятно имате някакво взаимодействие с човека – както в, вие сте получили имейла му за причина.

Разбира се, че имам какво да кажа! Ето спецификите:

54. Създайте своя имейл списък.

Това е основен момент. Звучи очевидно, но може да е една от по-тежките части – и има някои основи, които трябва да се спазват.

Няма да създавате своя имейл списък, защото сте хакнали милиони акаунти във Facebook. Вие сте истински човек, който ще получава имейлите на хората с тяхно разрешение.

Накратко: не можете да провеждате имейл кампания без надежден списък от хора, които да изпращате по имейл.

Sumo (споменато по-рано) има някои софтуер за създаване на имейл списъци. Така правят и OptinMonster, LeadPages, Unbounce, постоянен контакт, ActiveCampaign и много други.

55. Имайте какво да предложите в замяна на имейл адрес (известен още като водещ магнит).

До известна степен вероятно можете да накарате хората да ви дават имейл адрес, тъй като те са съгласни с това, което вашият глас, или по друг начин искат да чуят от вас.

Така че на най-основното ниво предлагате блога си. Но все пак можете да се справите по-добре от това, защото това няма да е достатъчно за много хора.

Съветвам ви да бъдете креативни тук и да използвате най-добре знанията си за вашата аудитория и потенциални контакти.

Но някои изпитани и доказани надеждни начини да предложите нещо в замяна на имейли: онлайн флипбуки, електронни книги, бели книги, други оригинални изследвания и отчитане, връзки към безплатни файлове за изтегляне и списъци с актуализации са доста добри!

Има и бюлетини … но ще ви разкажа повече за това по-късно!

След като водещите ви магнити работят, ще привлечете хората в списъка си с имейли и от там ще имате редовна аудитория, за да популяризирате съдържанието си в!

56. Изпращайте тези имейли в добри моменти.

Оптималното време за публикуване не важи само за социалните медии. Може да ви се стори по-трудно да разберете кога е най-подходящото време за изпращане на имейли, тъй като имейлите са по-мъгляви от определени аудитории на определени сайтове в социалните медии.

Но имате късмет: MailChimp всъщност има функция, наречена оптимизация на времето за изпращане, която се фокусира именно върху това.

Въпреки че трябва да използвате MailChimp, за да се възползвате максимално от тази функция, въпреки че данните варират от човек на човек и от кампания до кампания … има някои солидни проучвания от момента, когато MailChimp направи тази функция.

Кратка версия: делничните дни са склонни да работят най-добре, с леки пикове във вторник и четвъртък, обикновено сутрин (между 7 и 10 ч.).

57. Изпращайте имейли, докато пускате нови публикации.

По същество това е имейл кампанията, еквивалентна на споделяне на публикация в социалните медии веднага след публикуването.

Понякога обаче имейлът може да бъде по-мощен, тъй като отива направо във входящата поща на човек.

И ако в списъка с имейли имате реални читатели, имате доста голям шанс да получите мнения за публикацията си веднага.

Така че, когато се чудите как да получите трафик към вашия блог, не забравяйте, че имейлите, известяващи за нови публикации, са силно използвани по причина.

58. Електронни бюлетини.

Бюлетините могат да бъдат добър начин за стимулиране на хората да ви дадат имейла си, както обсъждах по-рано.

Но те са просто като цяло добро нещо, което трябва да изпратите, за да поддържате хората абонирани и лоялни.

Плюс това не е нужно да вършите толкова допълнителна работа – можете да пренареждате съществуващото си съдържание от последната седмица или две, както и всички по-стари публикации, които смятате, че са подходящи / интересни.

59. Опитайте имейли с обикновен текст.

Както може да очаквате, това не е 100% доказано вярно, но намирам, че все още има добри доказателства за това и се подрежда с някои подозрения, които държа за известно време.

В началото може да изглежда, че обикновените текстови имейли не са добър начин за популяризиране на вашия блог за увеличаване на трафика.

Ако мислите за това обаче, има смисъл: вероятно очаквате и дори се наслаждавате на визуално стимулиращи неща в социалните медии.

НО във вашата пощенска кутия, вероятно се разочаровате от спам имейли, пълни с графика и големи шрифтове. Обикновените текстови имейли обикновено са това, което получавате от вашите приятели, семейство и колеги – с други думи, „истински“ хора.

HubSpot представи доклад за това: имейлите с обикновен текст многократно са имали по-високи кликвания и отворени честоти, въпреки че хората са склонни да казват, че не предпочитат обикновени текстови имейли.

60. Използвайте софтуер за автоматизиран маркетинг по имейл!

По-рано, когато говорих за съставяне на имейл списък, споменах някои имена на софтуер. Е, много софтуер за създаване на списъци също ви позволява да автоматизирате имейл кампании.

В днешно време почти всички правят, и би било огромен разход на време и енергия, за да стартирате имейл кампания, която не е автоматизирана.

Софтуерът варира по сложност и функции, но същността е склонна да бъде същата – редактирайте имейлите си, управлявайте списъците си, времето, когато те се изпращат и т.н..

Някои добри примери за автоматизиран софтуер за имейл маркетинг са: Постоянен контакт, Zoho кампании, SendinBlue, Hubspot, Campaigner, Pardot, Infusionsoft, Mailchimp, ActiveCampaign.

61. Активирайте социалните споделяния в имейлите.

Това е по принцип същата концепция като това да имате бутони за споделяне в публикациите си.

Но както очаквате, това е малко по-мощно, защото по принцип давате опция за споделяне на човек директно, вместо да чакате да посети сайта ви.

Това е и един от НАЙ-ДОБРИТЕ начини за бързо присъствие на публикацията ви в социалните медии.

62. Включете в електронния си подпис връзки към вашия блог или определени публикации.

Използвайки определен софтуер, можете да персонализирате имейл по начин, който не очаквате, включително вашия подпис.

И един от по-уникалните начини за насърчаване на вашия блог за увеличаване на трафика е да поставите линк към най-новата си публикация право в подписа си.

Тъй като това се откроява, това е добър начин да накарате хората да забележат нещо, което иначе биха могли да остъклят! Направете нещо малко по-освежаващо като това е добър начин за справяне с въпроса как да накарате хората да четат вашия блог.

63. Изпратете отново имейли … използвайки думите, които работиха за най-четените имейли.

Звучи основно, но е лесно да се пренебрегне. Използвайки софтуер за маркетинг по имейл, ще получите някаква информация за това, какви имейли са били отворени и колко ангажирани контакти са с тях.

Обикновено ще откриете някои тенденции и формулировката на някои имейли вероятно ще бъде по-добра от други. Например, може да използвате много повече хумор в тялото на определен имейл и може да е прочетен повече от всичко друго, което сте изготвили.

Затова вземете това, което работи най-добре в най-добре получените имейли, и редактирайте другите си имейли, за да се поберат по-добре – след това изпратете отново!

64. A / B тестови имейли.

Когато искате да изпратите отново имейли, както е описано по-горе, не искате да разчитате само на опит и грешка, за да разберете какво се отваря най-много.

За щастие можете да направите A / B тестване: създайте два различни имейла и вижте какво се случва с всеки. Можете да тествате основния текст, но също така е чудесна идея да тествате редовете на темата.

Пример: Темата на имейл А в темата се казва „Големи грешки при избора на уеб хост“, а в имейл Б се казва „5 грешки, които моите клиенти преодоляха при избора на уеб хост“. Имейлът B може да има по-висока отворена честота – чудесна представа.

Понякога ще правите това ръчно, но често софтуерът ще направи това доста лесно.

Това е просто най-ефективният начин да разберете какво работи най-добре във вашите имейли.

65. Създайте подгрупи в своите имейл списъци.

Това е особено важно, тъй като списъкът ви с имейли се увеличава и разширявате читателската аудитория, но е важно за редица размери на списъците с имейли.

В края на деня един списък с имейли сам не успява да обхване много от разнообразието на вашите контакти. Обикновено ще има подгрупи от вашата аудитория, които се интересуват от конкретни аспекти на това, което пишете.

Можете да създавате подгрупи по какъвто и да е начин – по ниво на интерес, по тема на интерес (ако е известна), по демографски признак и т.н..

Това ви позволява да насочвате по имейл кампаниите МНОГО по-точно!

66. Включете се в кръгли имейли.

Този е малко по-различен от обичайните неща за имейл кампания, за които говорих досега.

Ако не сте запознати с това, това е доста просто: представете всички онези статии, които сте събрали. Значение, колекции от най-добрите статии или блогове по определена тема, в една публикация или статия в блога.

Е, хората правят това и по имейл – и по-посветените читатели ще участват в него.

Не са много трудни за намиране, просто потърсете това:

влизайте в общите имейли

67. Участвайте в публикувани публикации / статии.

Вече знаете какво представляват закръглените статии, но може би не сте се сещали да се опитате да се включите в тях преди.

Можете да копаете популярни блогове, които публикуват закръглени публикации във вашата индустрия, ако вече сте запознати с тази сфера.

Ако не, можете да ги търсите точно по начина, по който търсите обстойни имейли. Въведете това:

„Intitle: roundup“ + индустрия или ключова дума тук.

Например:

68. Настройте RSS емисия (ако нямате такава) и я споделете с аудиторията си.

RSS емисиите звучат старо-училищно, но все още са доста популярни. По-специално, вашата по-посветена аудитория за четене на блогове все още може да използва RSS емисии, за да намери съдържание, което харесва.

Ако използвате WordPress, вече имате вградена RSS емисия за вашите публикации. URL адресът ще бъде нещо като:

http: // (уебсайт тук) .com / blog / feed

Ако нямате WordPress, можете да го настроите доста лесно чрез Googling наоколо. След като имате настроен RSS емисия, просто го изпратете чрез имейл и социални медии!

69. Помолете вашите партньори и / или филиали да споделят вашите неща.

Ако приемем, че имате партньори или филиали: имате ги, защото те могат да ви помогнат да увеличите аудиторията си.

Затова ги използвайте! Освен получаването на техните съвети, много от тях могат да ви помогнат да популяризирате своя блог.

Често срещан пример е партньор, включващ един от вашите публикации в техния бюлетин или просто нещо толкова просто като споделяне в социалните медии.

70. Напишете публикация на гостите!

Не бъдете твърде подозрителни: публикациите на гостите могат да бъдат SUPER ефективен начин за достигане до нови хора и изграждане на вашия имейл списък, абонати в социални медии и т.н..

Хората, които вече четат другия блог, може да са по-склонни да проверят вашето, защото сайт, на когото имат доверие, съдържа вашата публикация на гости – добър начин да накарате хората да четат вашия блог.

Освен че не ви позволяват да достигате до нова аудитория, можете да изградите доверие и нови отношения с всякакви блогове във вашата сфера.

71. По дяволите, провеждайте кампания за публикуване на гости!

В зависимост от това колко оригинални отчети, проучвания или представа имате по определена тема, можете да стартирате разширена кампания за публикуване на гости.

Разделете своите прозрения или констатации на по-малки компоненти и след това направете всеки от тях за гост за разширена обиколка с гост-пост.

Същата концепция като преди, но вие също подчертавате и давате репутация на своите изследвания!

72. Опитайте ко-маркетинг!

Известен също като крос-маркетинг, това е, когато два маркетингови екипа / професионалисти от различни организации работят заедно върху част от съдържанието.

Истинско сътрудничество като това може лесно да ви изложи на нови читатели, а някои ще бъдат по-склонни да прочетат, вижте блога си, ако той е сътрудничил с любимия им блог.

Можете също така да направите търговия със съдържание за подобен ефект: където вие и другата страна пишете публикация в блог един за друг.

Блогът и популяризирането на блогове не трябва да са игра с нулева сума!

опитайте ко-маркетинг

73. Помогнете на читателите да изпратят имейлите на блога си в своите кръгове.

Тази тактика е изненадващо недостатъчно използвана. Много хора не се радват да публикуват много в социалните медии – може да не им пука за споделяне с всички.

Същите хора имат голяма вероятност да споделят нещата поотделно, включително чрез имейл.

И препоръки, изпратени по имейл от приятел, на лично ниво? Много по-вероятно е да ги отворя, това е сигурно. Това е страхотна тактика за популяризиране на блога.

Два добри примера на инструментите за това биха били WP-имейл и имейл тази страница, които са WordPress плъгини, които в основата си добавят бутон „изпрати този имейл“ към вашите публикации.

74. Синдикирайте съдържанието си.

Синдикацията е страхотна тактика за популяризиране на блога, тъй като не изисква тон енергия, но може да даде сериозни резултати.

По принцип синдикацията означава да публикувате нещата си на други сайтове. Това е доста естествен, органичен начин за популяризиране на блога ви и е особено чудесен за по-новите блогове, които нямат много публикации.

75. Накарайте служителите да популяризират вашите постове.

Това се предполага, разбира се, че имате служители, но това може да се отнася и за колегите. Ако вашият блог се припокрива доста добре с вашата индустрия, още по-добре.

И ако вашият блог се управлява от вашия екип, тогава това трябва да е без мозък: разбира се, можете да помолите членовете на вашия екип да популяризират публикации в техните кръгове и приятели.

76. Накарайте клиентите да имат връзка към вашия блог.

Това е начин за изграждане на връзки и е подобен на съвместния маркетинг или да помолите съдружници да помогнат за популяризирането на вашите неща.

Хубавото при питането на клиент е, че по всяка вероятност те вече са харесали вашите неща достатъчно, за да са закупили нещо от вас.

Не само, че това е голям стрес, но това изненадващо може да направи отношенията ви с клиент по-разбираеми – звучи контраинтуитивно, но вашият клиент може да оцени като бъде помолен да помогне на бизнес, който използват.

77. Приоритизирайте рекламодателите, когато се свързвате с хора.

Говорих за влиятели, външни връзки и цитирам източници. Ето един важен нюанс: приоритизирането на промоутърите означава хората, които са по-активни в разпространението на съдържание.

Например, да кажем, че контактът A е супер активен в r / WordPress subreddit, но няма много ресурси. Контакт Б е обратното: повече ресурси, но не активни при публикуване на връзки.

Разбира се, това е от всеки конкретен случай, но общото правило е да се даде приоритет на хората, които правят много популяризиране и разпространение на съдържание на други хора.

Казано по-просто, ако искате да пускате на пазара блога си, потърсете помощ от някой, който може да гарантира, че ще ви помогне да го продадете с вас!

78. Интервю на влиятелни блогъри.

Това е стъпка по-горе, за да кажете на влиянието, че сте ги свързали или цитирали в публикацията си. Ще се изненадате колко влиятелни лица биха били много приятни за интервю.

Не е нужно буквално да се събирате в една и съща стая или дори да провеждате обаждане по Skype – можете буквално да им изпратите имейл някои въпроси.

Това прави съдържанието ви много по-стабилно. И какво е по-добре? Много по-вероятно е влиянието да сподели публикацията ви със своите последователи, ако има забележително присъствие в публикацията.

79. Поканете споменатите влияещи и блогъри да участват във вашия блог

Това е стъпка над последната стъпка отгоре, така да се каже. Накратко, освен че просто интервюирате някой влияещ, можете да ги помолите да участват по-активно и да участват директно.

Можете също така да направите това с множество влияния. Тя може да се припокрива с интервю, но получаването на цитати или кратки парчета от множество влиятели не само прави съдържанието ви по-динамично, но означава, че има вероятност да бъде споделено с повече хора.

80. Опитайте се да изградите реални взаимоотношения с хората от блогосферата и социалните медии.

Какво е това, което казах за популяризирането на вашия блог в subreddits и форуми?

О, да – внимавайте.

В края на деня не можете да бъдете твърде едностранчиви в промоцията на блога си. Ако реално можете да участвате в дискусии и да изграждате връзки с хора онлайн, вашият блог е много по-вероятно да бъде добре приет.

81. В тази бележка … НЕ СПАМ.

Да, ние го разбираме: трябва да поставите блога си там. Трябва да публикувате редовно в различни социални мрежи и форуми и т.н. Трябва да изпратите имейл.

Но ако прекалите, ще бъдете отписани като спам. НЕ спазвайте входящите кутии или форумите на хора. Имайте такт.

Ако хората мислят, че сте спам – веднага ще бъдете отписани И ако ви се вижда като спам в по-обществена онлайн общност (в сравнение с имейла например), трафикът на вашия блог наистина ще пострада.

82. Като цяло се опитайте да изградите лоялна публика.

Това е основен съвет, който е много лесно да се забрави, но удря големия въпрос как да накарате хората да четат блога ви. Много от нас се люлее от идеята внезапно да избухне в популярност.

Ако сте блогър, един от най-големите ви приоритети трябва да бъде създаването на аудитория, която редовно чете вашето съдържание.

И по-често, отколкото не, това означава по-МАЛКА аудитория, поне в началото. Но не подценявайте тази основна група верни читатели.
изградете лоялна публика

83. Основен процес: сътрудничете и споделяйте взаимно съдържанието си!

Спомнете си, когато казах, че трябва да споделяте с хора, които пишат подобно съдържание?

Е, причината, която работи, е причината за това: сътрудничеството е важно за блогърите.

Защото в края на деня блоговете не трябва да са игра с нулева сума. И двамата можете да спечелите, когато си сътрудничите с друг блог.

Ако споделяте взаимно съдържание, можете да увеличите аудиторията си и освен това, вашата публика ще се възползва от излагането на друго качествено съдържание.

84. Работете върху свързващата си игра: уверете се, че хората се свързват към вашия блог!

Звучи очевидно? Е, важно е по друга причина.

Очевидната причина е, че ако хората се свързват с вашия блог, ще получите повече трафик и повече показвания.

Но ето и другата причина:

Колкото повече връзки има вашият блог или сайт, толкова повече Google и други търсачки забелязват. Вашият блог ще има по-голям шанс да останете в горната част на страниците с резултати от търсачките (SERPs), ако сте свързани с.

85. В тази бележка работете върху съдържание, което е готово да стане вирусно.

По-рано предупреждавах за привличането на вируса. Това наистина означава само това: не влагайте цялата си вяра в това, че ще бъдете вирусни за сметка на други важни неща.

Все пак трябва да оптимизирате блога си за споделяне на вируси.

И един от най-добрите начини за това? БЪДЕТЕ НОВОСТИ.

Следете внимателно какво се случва във вашата индустрия или област. Бъдете първи, за да докладвате или излезте с добра точка относно най-новите разработки.

Това прави много по-голяма вероятността хората да разпространяват вашето съдържание, докато те дават смисъл и да споделят новините.

86. Редовно включвайте външни връзки.

Този е заровен. На първо място, ДА, важно е да се свържете към други уебсайтове във вашия блог. Поради няколко причини:

Първо, трябва да сте част от разговора, а не да се изключвате от това, което другите казват.

Второ, трябва да дадете кредит там, където се дължи. Бихте искали хората да правят същото за вас.

Трето, търсачките ще оценят повече вашия сайт, ако свързвате към други сайтове.

87. Но внимавайте за външните си връзки.

Ето и нюанса: внимавайте при свързването с конкурентите. Това не е трудно правило – както казах, трябва да дадете кредит там, където се дължи и да сте готови да сътрудничите – но вие също не искате да прекалявате.

Това наистина зависи от вашата ситуация, но безопасен начин за извършване на външни връзки е свързване с неконкуренти, които все още добавят стойност към статията ви.

Например: има вероятност да не се състезавате с New York Times. Ако сте, NYT е толкова известен така или иначе, че не е като да сигнализирате на читателите си за нов блог – така или иначе, една статия от NYT може да бъде една безопасна външна връзка.

Но също така можете безопасно да свържете към изследвания и списания, както и новини. Бъдете открити!

Ето пример за външна връзка към неконкурент:

88. Разбира се и вътрешните връзки!

Външните връзки не са единствените неща, които трябва да поставяте в публикациите си в блога.

Вътрешните връзки са от съществено значение за популяризирането на вашия блог.

Първо, вътрешните връзки поддържат читателите да кликват през вашия блог. Това е чудесно.

Но второ, от гледна точка на търсачката:

Вътрешните връзки свързват вашето съдържание и вашия сайт. Те също така установяват йерархията на сайта, така че Google ще разбере по-добре кои страници трябва да бъдат класирани над другите и т.н..

Тази статия на Yoast (популярната приставка за SEO) обяснява как вътрешното свързване помага на търсачките да разберат вашия сайт.

89. Проучете ключови думи.

Изследването на ключови думи е основно за оптимизацията на търсачките. Независимо дали плащате за интензивен софтуер за SEO или използвате безплатен инструмент и находчивост, трябва да правите проучване на ключови думи, за да получите трафик към блога си.

Същността е проста: разберете какви термини хората използват в търсачките. Колкото повече разбирате за тези условия, толкова по-добре можете да лекувате съдържанието си.

Тази статия на Hubspot има добър преглед на изследването на ключови думи. И Нийл Пател, един от най-успешните дигитални маркетолози в света, има по-сложно ръководство за проучване на ключови думи.

90. Насочете по една ключова дума на публикация в блога (ако тепърва започвате).

Ако не сте направили много изследвания на ключови думи или кампании с ключови думи, може да изглежда невероятно.

Плюс това нещата в изследванията на ключовите думи и SEO кампаниите са, че понякога никога не можете да направите достатъчно. По дяволите, това може да е работа на пълен работен ден, поради което толкова много блогове просто наемат хора, за да се съсредоточат само върху ключовите думи.

Така че, ако сте по-малък блог и имате ограничени време и ресурси, най-доброто, което трябва да направите, е да започнете с малки: просто насочете по една ключова дума на публикация в блога.

Ако внимавате да изберете правилната ключова дума, можете да получите изненадващ тласък в SERPs.

91. Оптимизирайте публикациите за ключови думи.

След като знаете вашите ключови думи, оптимизирайте публикациите си за тези ключови думи.

Ето няколко примера за това:

Уверете се, че ключовата ви дума е в мета описанието на публикацията; използване в маркера на заглавието на страницата; да го използвате в основното си заглавие; поставянето му през целия ви пост; като се уверите, че е в първите 100 думи от публикацията.

Това каза, просто внимавайте да не прекалявате с ключовата дума – тя ще изключи вашите читатели и Google може да прочете страницата като спам.

92. Използвайте Google Ads и Bing Ads.

Определено сте чували за Adwords (сега известен като Google Ads), но има голям шанс да не сте ги използвали.

По принцип Google Adwords предлага вие и други рекламодатели да наддавате за ключови думи, за да ги показват в резултати (същото е с Bing Ads и други търсачки).

Google Ads не са глупави, но ако сте интелигентни за ключовите думи, които искате да насочите, тя може да бъде ефективна. В края на краищата хората все още го използват ВСИЧКО, така че нещо се получава както трябва.

използвайте google реклами

93. Купете рекламно пространство в секциите „свързано съдържание“ на топ сайтовете.

Много блогъри не знаят, че могат да направят това, но това може да бъде наистина ефективно.

Просто казано, най-добрите сайтове продават рекламно пространство в секцията „свързано съдържание“ на своите статии. Можете да използвате двигатели с препоръки като Outbrain, Taboola или Zemanta, за да купувате място в различни сайтове.

Тъй като тези сайтове вече са популярни и получават много трафик и читателска дейност естествено, това е добър начин да се възползвате от растежа на по-големите играчи.

94. Използвайте инструменти за уеб анализ.

Има много софтуер за това и много от тях се припокриват. Има софтуер за SEO, който може да одитира вашия сайт и ключова дума и стратегия за свързване.

Има и неща, вградени в някои строители на уебсайтове, които ще ви кажат основите откъде идват посетителите ви.

Но обикновено си струва да инвестирате в нещо, което ще ви даде по-задълбочен поглед върху това как посетителите са стигнали до вашия сайт.

Google Analytics е може би най-големият пример: той ви казва колко посетители са стигнали до вашия блог от органични търсения, колко от тях са дошли чрез щракване на връзка, колко са дошли от социалните мрежи и т.н..

95. Използвайте инструменти, които са насочени специално за мониторинг на социалните медии.

Причината това да получи отделен списък е, защото някои SEO софтуер може да не извършват много мониторинг в социалните медии и Google Analytics също не върши чудесна работа от него.

Толкова много блогъри и компании инвестират в инструменти, посветени на мониторинга на социалните медии.

Няколко добри примера: Twitter Analytics, Pinterest Analytics, BuzzSumo, Awario, Keyhole и Mention, всички си струва да проверите. Но те в никакъв случай не са единствените ви възможности!

96. Изпращане към търсачките.

ОГРОМЕН брой блогъри смятат, че след като зададат мета-описание, използват няколко ключови думи и публикуват публикацията си, че Google автоматично ще я намери и индексира някъде.

Google & co ще се радва да индексира, но първо те трябва да бъдат уведомени за съществуването на вашия сайт.

Изпращането в търсачка е доста лесно: можете да използвате приставката на Google XML Sitemap, за да генерирате карта на сайта, което е полезно за подпомагане на търсачките да разбират вашия сайт и новите ви публикации.

Можете също да изпращате, когато правите нови публикации, също и с гореспоменатия плъгин или други, които имат репутация.

97. Поставете връзки към свързани статии / раздел „свързани статии“ в края на публикациите в блога си.

Това е метод за използване на вътрешни връзки, но той е по-визуален по природа и също така помага на вашия блог да изглежда по-ангажиращ.

Различни плъгини ще ви позволят да показвате някои свързани публикации в долната част на всяка публикация в блога. Някои забележителни примери са свързани публикации, свързани с Yuzo публикации и контекстуални публикации.

98. В новите си публикации линк към най-добрите и най-популярните публикации.

Това е добър начин за осъществяване на вътрешната връзка, за която говорих по-рано.

Когато свързвате към най-добре представящите се публикации в новите си публикации, вие 1) давате на читателите повече неща, които да разгледат в блога си, и 2) подобрете вътрешната си игра за свързване.

Ето пример за по-нова публикация, която направих, която свързва към популярна по-стара публикация (за Bluehost):

най-добрите и най-популярните публикации.

99. Visa обратно: актуализирайте най-добрите си публикации, за да имате връзки към новите си публикации.

Това е инверсия на предишната, но същата основна концепция работи, доколкото подобрявате вътрешната си игра за свързване.

Но вместо да повишите вече добре изпълняваните си публикации, вие засилвате току-що публикуваните от вас публикации!

Например: тази статия, която изложих за най-добрия хостинг на WordPress, е популярна и на 8 месеца. Но има връзки към по-нови и актуализирани публикации, които съм направил.

100. Уверете се, че попълвате своите мета описания и т.н..

Когато започнете работа с WordPress или други платформи, ще бъдете помолени да попълните мета-описания, мета-заглавия и т.н..

Много начинаещи игнорират тези неща и се фокусират върху това да правят съдържанието първо. Разбираемо е, но грешка: тези неща са основен градивен елемент от това как изглежда сайтът ви в резултатите от търсачките.

Много популярни плъгини ви позволяват да редактирате тези неща малко по-подробно или с малко повече представа. Yoast е популярен плъгин, който ви позволява да работите над мета-описания безплатно.

101. Не променяйте само заглавия, докато публикувате – също променете мета описания, подзаглавия и т.н..

Когато споделяте отново и отново, лесно можете да изпаднете в повторение. Това, което правят много хора, е да променят заглавието на публикацията.

Това е добре, но не трябва да спира дотук. Можете също така да промените метаописанието, подзаглавието, цитатите и вашите най-важни точки или поглъщания, когато препращате в социални медии.

102. Използвайте изскачащи прозорци.

Не се стенете: изскачащите прозорци са досадни, но хората ги използват за причина.

И това е, защото понякога те могат да работят.

Сега, като човек, който по принцип не е почитател на изскачащите прозорци, бих искал да поясня, че вашите изскачащи прозорци не трябва да са ужасни. Можете да направите изскачащи прозорци ПОЛЕЗНО за вашите читатели. Например:

използвайте изскачащи прозорци

103. Използвайте изскачащи прозорци.

Ето една по-безопасна алтернатива на изскачащите прозорци: поп-тените са всъщност много малки изскачащи прозорци.

Вместо да заемат центъра на екрана на вашите читатели, много място, изскачащите прозорци са малки и обикновено в долния десен ъгъл.

Те са по-малко натрапчиви и спам, но служат на една и съща основна цел. И както казах по-рано – трябва да ги направите полезни за посетителите си, така че няма от какво да се притеснявате.

104. Пренасочване / ремаркетинг!

Ремаркетингът, известен още като пренасочване, означава да показвате реклами на хора, които вече са посетили сайта ви.

Това е, разбира се, защото хората, които вече са посетили сайта ви, са по-склонни да го направят отново и ремаркетингът може да достигне до повечето от хората, които вече са посетили сайта ви..

Разбира се, дума за предпазливост: не бъдете твърде настоятелни или досадни в рекламата си. Не искате да отблъсквате бъдещите посетители.

105. Използвайте push известия през браузъра, вместо имейл.

Един от начините за достигане до хора, които не се интересуват от присъединяването към списък с имейли, е да използват „уеб тласък“.

Уеб натискането е по-малко натрапчивият начин хората да се абонират за ново съдържание: известие за натискане се появява в уеб браузъра, когато е публикувана нова публикация.

Известията за натискане на уеб / браузър са изненадващо често срещани: най-големият пример обикновено са големи новинарски издания. Но с помощта на различен софтуер или WordPress плъгини можете да го направите опция и за вашия блог!

106. Направете известия за мобилни устройства

Всички използват телефон. Ако погледнете анализите си, почти определено ще откриете, че голяма част от трафика ви идва от мобилни устройства.

Не искате да пренебрегвате популяризирането за мобилни потребители, така че е добре да разгледате push известия.

Pushbullet е един от по-забележителните примери за приложение, което ще ви помогне да настроите известия за натискане, но не е единственото!

107. Тествайте различни заглавия, особено с A / B тестване.

Вече говорих за заглавия за тестване на A / B в имейл: да видим кое от двете заглавия получава най-много отворени и кликвания.

Трябва да го направите и с заглавия извън вашите имейл кампании! По-специално, това е добър метод за намиране на това, което работи най-добре в социалните медии.

Също така е добре да изпробвате IN GENERAL за действителните си публикации (не само за социални медии или промоция по имейл).

Използвайки анализа на социалните медии, SEO софтуера или общата уеб анализи, можете да разберете кои заглавия имат най-много кликвания и какво трябва да се направи повече!

108. Изберете от няколко основни, надеждни типа заглавия.

Това е нещо, което трябва да имате предвид, когато правите куп различни заглавия: има няколко много надеждни типа заглавия, които е най-добре да се използват като рамка.

Добрите хора в CoSchedule анализираха над милион заглавия и откриха най-често срещаните типове заглавия в най-споделяните публикации.

Така че в момента: Списъци, инструкции и въпроси са типовете заглавия, които получават най-много трафик и търсения.

Най-добре би било да се придържате към изпитаните формули … със собствената си пицария, разбира се!

109. Включете номера във вашите заглавия.

Нямам твърди научни данни за това, но това е явление, което със сигурност съм изпитал и безброй други блогъри са отбелязали.

Когато включите номера в своите заглавия и публикации в заглавия, вероятно ще привлечете повече читатели.

Използването на числа казва на вашите читатели какво точно ще получат – x брой причини или решения, например.

Можете да Google почти всичко и да видите това в действие (защото работи):

Виж какво имам предвид?

110. Използвайте емоционалния език в заглавия.

Това не е трудна наука, но все още има доста доказателства в подкрепа на това. Гарет Мун, основател на CoSchedule, анализира над милион заглавия (споменати по-рано) и откри емоционални публикации и реномирани публикации с висока честота на емоционални думи.

Хората в BuzzSumo направиха подобен анализ на 100 милиона заглавия и откриха едно и също нещо: емоцията е изключително важна за получаване на кликвания и взаимодействие в социалните мрежи.

Това също има идеален смисъл интуитивно и е съобразено с това, което повечето от нас изпитват в интернет.

Няколко примера: „___ кара да се усмихнеш“, „___ караш да плачеш“, „___ прощаваш ти с глупости“ и т.н..

111. Създайте парчета с дълга форма.

Не е нужно да се ограничавате в дългосрочни публикации, но те са полезни и трябва да се публикуват често.

Има смисъл всяка публикация в блога да дава темата си колкото може повече – да казвате толкова, колкото можете. Дава ви повече възможности да използвате целевите си ключови думи и изглежда по-истински за читателите.

Например – бих могъл да направя публикация, наречена „15 изпитани начина за популяризиране на вашия блог.“ Не съм.

112. Когато имате къси парчета, уверете се, че са полезни.

Отново е важно да бъдеш полезен. И като се върнете към предишния елемент, искате публикациите ви да са истински и да не се сдържат.

Разбира се, има случаи, когато е полезно да имате кратък пост. В онези времена е най-добре да сте полезни – намалете количеството пух и дайте на аудиторията си това, за което идват.

113. Имайте мощно въведение.

За да бъдем брутално честни, повечето посетители няма да четат далеч във вашите публикации. Ако искате да знаете как да накарате хората да четат вашия блог, наистина трябва да знаете как да ги запазите от напускането.

Това всъщност е подкрепено с доказателства: тази статия на Slate говори за някакъв солиден анализ, който ни казва това, което всички знаем – повечето хора рядко четат цяла страница.

Това означава, че трябва да се уверите, че вашето въведение HOOKS читатели веднага. И след това…

114. Поставете първо заключението.

Да, след като имате добра кука и закачлив факт или анекдот, не забравяйте да кажете на читателите заключението.

Не им казвайте всичко – дайте им достатъчно, за да продължат да четат, но уверете се, че те могат да получат стойност от вашата публикация НЕЗАБАВНО.

Отново помислете за парчето „Шифер“ – повечето читатели няма да го направят в началото. Затова им дайте нещо, за което да се придържат.

115. Вградете инфографика

По-рано цитирах някои работи, извършени от BuzzSumo, анализирайки много постове. Е, другите им изследвания също разкриха това прозрение:

Инфографика е ОНОРМОЗНО популярна и сред най-споделяните форми на съдържание. Нийл Пател ги определи като най-споделяната форма на онлайн съдържание (въпреки че не съм сигурен, че това е буквално вярно).

Както и да е, точката стои. Вграждането на инфографика ви позволява както да предавате информация, така и да апелирате към визуализации.

Това прави вашето съдържание да се откроява и МНОГО по-вероятно да бъде споделено и повторно публикувано.

116. Трябва ли да се казва? Да, така е. Използвайте IMAGES.

Привличането на визуални изображения не може да се подценява. Дори и да не са инфографика, като цяло е добра идея постоянно да използвате изображения в публикациите си.

Ще прегледам някои по-подробни съвети относно изображенията, но накратко: добавянето на визуални изображения значително увеличава ангажираността ви след публикуване. Дори хората, които обичат да четат обикновен текст, обикновено не могат да помогнат да гледат изображения.

117. Още по-добре: създайте оригинални изображения и съдържание.

Можете да използвате стокови изображения, но внимавайте да прекалите. Колкото по-оригинално съдържание на изображението имате, толкова по-уважаван ще изглежда вашият блог.

По дяволите, вашите последователи ще се чувстват по-добре при споделянето на вашето съдържание, ако визуализациите се открояват и са оригинални.

Ето пример за оригинално изображение, използвано за преглед на HostingPill:

създайте оригинални изображения

118. Имайте текст, наслагващ изображенията.

Това звучи като странно ниво на детайлите за уточняване, но ми повярвайте в това. Всъщност ВИНАГИ виждате изображения с текстови наслагвания – а не само смешни мемове.

Блоговете и списанията правят това непрекъснато, защото това е добър начин за подобряване на изображения и графики, без да е прекалено зашеметяващ.

Не толкова интензивно като инфографика, но с някакъв допълнителен контекст и информация за изображението.

Ето отново пример от нашия сайт:

текст, наслагващ изображенията

119. Оптимизирайте изображенията на вашия блог за споделяне.

Това важи за всички видове визуализации – GIF и видео, както и статични снимки.

Всички тези неща могат да бъдат оптимизирани, за да увеличат споделянето на социални медии. Не е много трудно да оптимизирате тези файлове: поддържайте ги малки, уверете се, че ги назовавате и ако е уместно, използвайте снимки на лица (те нарисуват хора в повече).

Правенето на тези прости неща е много ефективно за получаване на трафик към вашия блог.

Пример? Просто погледнете нагоре!

120. Използвайте бутони за споделяне на изображения.

Превъртате през публикация в блога и придвижвате курсора върху изображение.

Изскачат няколко малки икони за социални мрежи: това са бутони, които ако щракнете, ви позволяват да споделяте изображението в тези социални мрежи.

Това са бутоните за споделяне на изображения и силно ги препоръчвам. Използвайки популярни приставки, като SumoMe, можете да улесните читателите да споделят снимки. Винаги улеснявайте хората да популяризират вашия блог, за да увеличите трафика!

121. Уверете се, че сте работили върху цялостната визуална привлекателност на съдържанието си.

Знам, знам – говоря много за изображения и снимки. Какво по дяволите това означава?

Това всъщност не означава непременно снимки в публикациите на вашия блог, въпреки че обикновено се припокрива с него.

Не, това, за което говоря, е цялостната визуална привлекателност на вашите публикации и блог.

Дори ако имате фантастични оригинални изображения и инфографика … лесно ли се четат шрифтовете на публикациите ви? Има ли всяка публикация един голям блок текст? Или това е твърде много мънички малки линии?

Въпреки че е сигурно да променяте блога към блога, това е ОСНОВНО като цяло визуално привлекателното ви съдържание. Ако не е … можете да се обзаложите, че посетителите няма да останат дълго.

122. Публикувайте съдържание последователно.

Това е друг фундаментален, който е изненадващо лесен за пренебрегване. Постоянното споделяне на публикации в социалните медии е сравнително лесно – тъй като е лесно да споделяте съдържание в социалните медии.

Но последователното публикуване на съдържание означава последователно писане и това е трудно. Това е и едно от най-важните неща, които можете да направите.

Предоставянето на ново съдържание редовно изглежда добре в търсачките и ви дава най-добрия шанс да задържите хората, харесали вашето съдържание в миналото. И дава на всички посетители очакването за повече, стига да следят блога ви.

123. Цитирайте експерти.

Експертите не равняват на „влияещите“. О, те се припокриват със сигурност – много влияещи са експерти в своята област.

Но експертите също така означават почти всеки учен, изследовател и топ маркетинг, който има твърди числа и / или достоверност.

Цитирането на експерти дава възможност на вашите читатели да знаят, че не просто измисляте всичко. Просто като това – колкото по-убедителен сте, толкова по-силен е вашият блог.

124. Бъдете уникални.

О, мислите ли, че не е мозък? Е, съжалявам – защо там има един милиард от блоговете SAME?

Трудно е да си уникален блог … и популярен. Използването на SEO и по принцип промотирането на вашия блог означава да правите част от това, което всеки прави.

Но все пак трябва да удържите дома си силно усещане за идентичност и уникалност на сайта. Или иначе казано, малцина ще бъдат достатъчно заинтересовани да ви проверят, а тези, които го правят, може да не ви запомнят.

125. Разказвайте истории.

Блогът е чудесен носител за истории. Дори и да сте 100% загрижени за студените твърди факти, историите правят съдържанието ви относимо и смилаемо.

Между другото, те могат да бъдат кратки – буквално изречение или две, но това ще държи погледа на посетителите по-дълго, отколкото някои други изречения.

Например: моите отзиви са склонни да смесват фактите с моите възходи и провали при тестване на хост или софтуер.

126. Реагирайте бързо на тенденциите.

Това не е само ключов аспект за оптимизиране на съдържанието ви за разпространение на вируса (обсъдено по-рано). Това е просто като цяло добро нещо.

Когато реагирате бързо на тенденциите, е по-вероятно да бъдете цитирани и използвани като източник от хората, които идват след вас.

Това означава, че освен да получите добър представител за това, че сте в началото на новините, ще се свържете с. И това не означава само увеличаване на трафика, но и SERP!

127. Бъдете полезни!

Добре, разбирате го – бъдете полезни. Е, досега говорих за вашето съдържание и социалните ви взаимодействия във форуми / социални медии.

Но какво, ако ви кажа, че това не е краят? Освен просто да бъде от полза за вашата публика и вашите последователи …

Трябва да си помощник и трябва да си известен с това.

Например: вместо просто да имате информативно съдържание, насочете аудиторията си към други ресурси. Излезте от пътя си, за да добавите допълнителна помощ!

128. Познайте целевата си аудитория.

Много от това, за което вече говорих, е изградено за тази всеобхватна точка:

Един от най-големите ви приоритети е да познавате аудиторията си. И това е постоянен процес, а не еднократно откриване.

Отидете на subreddits, форуми и социални медии, за да разберете какво се иска – добре. Но направете го повече от веднъж и вижте какво се е променило.

Дали най-големите предизвикателства пред вашата аудитория са същите, както когато сте започнали да популяризирате своя блог? Предоставя ли вашето съдържание решения на проблеми, за които публиката ви спря да се грижи преди около месеци? И т.н..

129. И след като познаете целевата си аудитория, намалете тона си!

Това е ключов детайл. И вярвате или не, не е невъзможно да разберете какъв тон трябва да използвате.

Разбира се, може да има някакъв опит и грешка. Но само като обърнете внимание на това как вашата целева аудитория взаимодейства онлайн и какво изглежда те консумират най-много, трябва да можете да разберете

Например: може би сте забелязали, че съм склонен да се впускам в сух хумор и говоря разговарящо, докато все още съм информативен. Е, това ми харесва публиката!

130. Направете списъци!

Курирането на съдържанието ви в списъци е голямата версия на това. Използването на числа в заглавия се припокрива с това.

Но слонът в стаята е просто да създава списъци! Те са изключително популярни и всеки, който е в интернет повече от няколко минути, го знае.

Те са забавни за четене и поддържат вашите читатели да превъртат. Плюс това те понякога могат да бъдат най-добрите начини за предаване на определени видове информация. Лесно един от най-добрите начини да получите трафик към вашия блог.

Пример: НАСТОЯЩИЯ ЧЛЕН!

131. Правете презентации / слайдове.

Преди да се запознаете с анци за това – „Колко повече съдържание трябва да измисля ?!“ – нека ви кажа, че става въпрос за пренареждане на съдържанието.

Това означава, че вече сте направили много изследвания и писане и редактиране. Затова просто използвайте съществуващия си материал, за да направите презентация.

Защо презентация?

Тъй като е визуално привлекателен, лесен за щракване и усвояване и е по-рядко срещана среда.

132. Не позволявайте SEO да съсипе съдържанието ви!!!

Това е един от най-големите проблеми, които виждам в блогосферата. Хората са разбираемо уловени в опитите да се засилят в резултатите от търсенето.

Но често блогърите се фокусират толкова много върху SEO и ключовите думи, че пренебрегват основите на доброто съдържание. И важното е да имаш добро НАПИСАНЕ.

Защото познайте какво? Не можете просто да спазвате ключови думи в публикациите си. Все още трябва да напишете истинска публикация и да държите под въпрос тези ключови думи – те трябва да са естествени и да не намаляват съдържанието ви.

133. Актуализирайте стари публикации в блога.

Това е SEO стратегия, която изобщо не намалява играта ви със съдържание. Когато актуализирате по-стари публикации, те се активизират в резултатите от търсачките. Особено, ако те вече бяха популярни.

Можете да направите това, като добавите или замените медиите в публикацията си, промените насочването по ключови думи и включите актуализирана информация и връзки.

134. Превърнете блога си във vlog.

Обратно към пренареждане на съдържанието: vlogs са яростта в наши дни. Това без съмнение ще отнеме повече работа, за да се промени:

Всъщност трябва да снимате и редактирате съдържание, което може да бъде работа на пълен работен ден самостоятелно или да дойдете с цената на наемането на някого.

Но видеоклиповете са масово популярни в интернет и може да има много хора, които биха се интересували от съдържанието ви …, но не искат да четат.

135. Превърнете блога / vlog в подкаст!

Да, vlogs са популярни … но подкастите са дори ПОВЕЧЕ яростта! Наистина е златна ера за подкасти и пренареждането на блога ви в подкаст може да бъде добра тактика за популяризиране на блога.

Ако вече имате достатъчно ресурси, за да направите vlog, можете лесно да го пренастроите в подкаст.

136. Превърнете публикациите в блога си в електронна книга!!

Това е може би най-често срещаната форма на пренареждане на съдържанието, което виждам в блоговете днес. Изглежда, че почти всеки има електронна книга.

Но това не означава, че те губят време. Съществуващите читатели могат да окажат полезна електронна книга, а някои хора дори могат да станат нови читатели след като са прегледали електронната ви книга.

В крайна сметка можете да мислите за електронната си книга като за олицетворение на вашата най-добра работа, задълбочено лечение.

Електронната книга също може да предложи предимството да ви помогне да се установите в областта и може да бъде полезен магнит за обратна връзка. И … може да се превърне в надграждане на съдържанието:

137. Добавете надстройки на съдържанието: дайте най-доброто от себе си безплатно, в замяна на имейли!

Надграждането на съдържанието е специално направено парче съдържание, което предлагате на читателите си в замяна на нещо.

И разбира се, препоръчвам ви да дадете някои от надстройките на съдържанието си безплатно, в замяна на имейли! Не забравяйте да вградите интерактивен онлайн формуляр на вашия уебсайт, който принуждава посетителите да споделят имейл адреса си с вас.

Ъпгрейдите на съдържанието могат, да, да включват електронна книга, но могат да включват и вашите подкасти или специално направена инфографика и т.н..

138. Изградете библиотека с ресурси.

Виждали ли сте някога база от знания или център за помощ на уебсайта на софтуерната компания?

Това е нещо, за което говоря До известна степен вашият блог е самата библиотека с ресурси. Но конкретно имам предвид да събираш най-добрите си ресурси (включително публикации) и да ги поставя в една страница.

Може би най-полезните ви публикации, най-добрата ви инфографика и всякакви безплатни инструменти, които вашият сайт предоставя – само например.

139. Превърнете публикациите си в PDF файлове и след това ги споделете.

Това са няколко различни неща: това е пренареждане на съдържанието, потенциален оловен магнит и начин да направите съдържанието си по-мобилно.

Накратко, ако отделите малко време за преобразуване на някои от съществуващите си публикации в PDF файлове, можете да ги споделяте като отделни документи.

Може да не видите толкова трафик, пряко свързан с вашия блог, разбира се. Но това все още може да бъде добър начин за персонализиране на съдържанието в имейлите или да улесни споделянето.

140. Като цяло: да получите правилно основите на здравето на сайта!

Досега говорих за важността на стабилното свързване и съдържанието. Но вярвате или не, тя става още по-фундаментална.

Като цяло, вашият блог трябва да е здрав поради две основни причини: първо, ще се лекувате по-добре от Google. Второ, вашите посетители ще имат по-добро изживяване.

Ще разгледам някои от спецификите на това:

141. Изберете добър домакин.

Това е голямо решение, което обикновено се взема в самото начало. Но доста често се случва хората да осъзнаят, че се нуждаят от друг хост (или различен хостинг план) по-късно.

Това е наред – важното е, уверете се, че вашият домакин е добър. Ако не е, бъдете готови да смените хостовете.

Когато изберете добър хост, ще имате функциите, които са ви необходими за управление на вашия блог и добра ефективност.

142. Уверете се, че вашият блог има добра продължителност.

Един от най-големите фактори в работата на сайта / блога е продължителността на работа. Основно време за работа е това, което звучи: колко време сървърите на уеб хоста ви са надвиснали и хоствате вашия сайт.

Изчислява се като процент – обикновено над 99,9%.

Може да звучи страхотно, ако сайтът ви е в 99,9% от времето, но всъщност това не е страхотен резултат.

имат добър ъптайм

Както можете да видите, резултат от 99,9% означава, че сайтът ви всъщност ще бъде намален средно 10 минути седмично или 43 минути месечно. Което не е добре за много блогъри.

Колкото по-добър е времето за работа на вашия сайт, толкова по-малко посетители губите и толкова по-добри са позициите на вашата търсачка!

Можете да изчислите какво всъщност означават вашите проценти на ъптайм, като използвате нашия безплатен калкулатор за SLA време (показано по-горе).

143. Уверете се, че блогът ви е бърз.

Скоростта на сайта е също толкова важна. Има различни фактори, които влизат в това и много хостове предлагат бустери за скорост и производителност с определени хостинг планове.

Но най-важното е, че искате надежден хост, който има много големи базови скорости.

Колкото по-бързо се зарежда вашият блог и страниците на блога за хората, толкова по-добро преживяване ще имат. И по-добре ще се класирате в търсачките.

Ето пример: нашият тестов сайт с GreenGeeks обикновено има време за реакция при или под маркировката 400ms. Което е сред най-бързите, които сме тествали.

уверете се, че блогът ви е бърз

144. Използвайте SSL.

Ако сте закупили хостинг план, вероятно сте виждали този термин. Но е лесно да се пренебрегва, особено след като SSL пакетите може да изтекат след година с някои хостове.

SSL по принцип означава връзката между сайта и браузъра на посетителя да е криптирана и по този начин защитена. Важно е да не го оставите да изтече.

Ако нямате SSL, повечето браузъри (включително Chrome) ще кажат на посетителя, че сайтът не е защитен. Което ги прави по-склонни да отскачат и по-малко вероятно да се регистрират за нещо с имейл адреса си.

145. Направете допълнителни стъпки със сигурността.

Има две основни основи на сигурността на вашия блог: SSL и действията, които хостът предприема, за да защити сървърите и сайта си.

Но все още има много неща, които можете да направите, за да подобрите сигурността на сайта си.

Повечето хостове предлагат някаква форма на редовно архивиране, което е чудесно. WordPress и подобни системи за управление на съдържанието (CMS) често имат плъгини и приложения, които могат да повишат някои аспекти на сигурността.

Например: WordFence, BulletProof Security и Sucuri са всички приставки за WordPress, които правят сканиране на злонамерен софтуер, добавят защитни стени, сигурност за вход и други.

146. Внимавайте с приставки за WordPress!

Това донякъде е вярно за други системи за управление на съдържанието, но това е предимно проблем за WordPress.

Може би знаете, че едно от големите предимства на WordPress е ОГРОМНОТО разнообразие от налични приставки.

Но това също означава, че има много не толкова добри приставки. В най-добрия случай те може да са неефективни. В най-лошия случай ще бъдат зловреден софтуер.

Виж това:

бъдете предпазливи за приставки за wordpress

Има над 1350 резултата за ключовата дума „строител на уебсайтове“. Някои от тях задължително са лоши ябълки.

147. Подберете внимателно темата си за WordPress.

Това важи независимо дали използвате безплатна тема или плащате за такава, вярвате или не.

И не искам да кажа само, че трябва да имате предвид външния вид, макар че и това е полезно.

Голямо нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате тема на WordPress, е дали е сигурна или не и дали се актуализира постоянно.

Темите на WordPress понякога могат да се изоставят, което води до това, че някои функции за персонализиране не функционират или сайтът ви е бавен / лъскав за посетители.

148. Бъдете готови да увеличите мащаба на вашия сайт

Ако използвате споделен акаунт за уеб хостинг, вашият уеб хост вероятно ви казва, че имате неограничено пространство за съхранение и честотна лента.

Това наистина означава, че нямате дозирано пространство за съхранение или честотна лента. Това е така, защото не се очаква хората от определени споделени хостинг планове да използват твърде много ресурси.

Но ако сайтът ви започне да набира популярност, ще ви трябват повече ресурси, за да продължите да предоставяте стабилна производителност и ново съдържание на по-новите си посетители. Вашият домакин може дори да поиска да увеличите мащаба си.

Накратко, ако се интересувате от това как да популяризирате своя блог, по подразбиране сте заинтересовани от мащабиране – така че бъдете готови за това!

149. Планирайте съдържанието си.

Един от най-старите трикове в книгата и той отива на всякакви хора, които пишат съдържание, а не само на блогъри.

Независимо от това, това е доста важно: ако съдържанието ви е планирано, ще можете да продължавате да разбърквате неща, когато в полето ви не се случва много..

Плюс това, ако знаете кога публикувате това или онова, е много по-лесно да разберете кога да популяризирате блога си, за да увеличите трафика.

Например, имам списък с отзиви, които трябва да бъдат публикувани в определени части на месеца, в определен ред, както и списък с публикации, които се нуждаят от актуализиране (също в определен ред).

планирайте съдържанието си

150. Като се има предвид, не ограничавайте и творческите си изблици.

Знам – звучи малко нелепо след тази последна точка.

Това е още нещо, което може да звучи очевидно, но ще се изненадате колко е лесно да забравите. Понякога, в бързината да седнете и да вършите работа, в крайна сметка губите страстните моменти.

Не забравяйте защо имате блог на първо място. Обичате да допринасяте за това, обичате да правите съдържание за него, така че когато имате идея или параграфите започват да се появяват в главата ви …

Карай с това. Защото част от най-доброто ви съдържание ще произлиза от това.

151. СЛЕП.

Да, започвам да се занимавам с личните грижи. Да, аз също търкам очи, когато виждам тези неща в подобни статии / списъци.

Независимо от това, това е важно. Всъщност това е важно.

Тъй като, по дяволите, всеки блогър и създател на съдържание, който знам, губи редовно съня си, защото са толкова ангажирани с работата си.

В краткосрочен план може да изглежда, че се отплаща, но по-добре вярвайте, че блоговете са игра в дългосрочен план.

заключение

Не бих те обвинявал, ако се почувстваш малко претоварен. 151 неща е много неща за вършене, дори ако всяка от тях беше малка.

Е, не забравяйте, че не е необходимо да ги правите всички – всеки блог има свой набор от ресурси и предизвикателства.

Направете това, което е подходящо за вашата компания или вашия сайт – за много по-малки блогове, най-добре е да изберете няколко от този списък и да работите върху тях последователно, докато не сте готови да вземете повече.

Въпреки това тук има някои всеобхватни действия:

Популяризирайте по имейл, популяризирайте чрез социални медии. Бъдете полезни и бъдете достойни онлайн, така че хората всъщност искат да чуят от вас.

Уверете се, че вашето съдържание е добро … и след това популяризирайте HECK от него!

Искате да популяризирате своя блог

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map