Как да поправите грешка „IP адрес на сървъра не може да бъде намерен“ (6 обяснени лесни метода)

Contents

Влизане в представа – IP адрес

Често срещаме проблеми, докато осъществяваме достъп до уебсайтове чрез Google Chrome, което изскача изскачащо съобщение „IP сървър не може да бъде намерен.“


Проблемът обикновено възниква по време на зареждане или достъп до някои конкретни сайтове, което може да попречи на работата в съответствие с това.

Сега тази статия се занимава със стъпка по стъпка ръководството за премахване на първопричината за проблеми с IP адреса, както и някои сигурни методи за справяне с горните проблеми.

Различни начини за отстраняване на проблема с IP адреса на сървъра

Ето някои от малкото поправки, които могат да помогнат за премахване на горните проблеми, които са както следва:

Метод 1: Изтриване на всички файлове в папка „и т.н.“:

Това е един от най-лесните начини за премахване на грешките на горния проблем, тъй като някои от файлове и т.н. може да попречат на обработката. Така че потребителите трябва да следват тези стъпки, за да постигнат успех.

(а) Отидете на C: \ Windows \ System32 \ драйвери \ и т.н.

Отворете My Computer и кликнете върху C устройството. След като направите това, изберете в „Windows“ и след това изберете папката „System32“.

След това изберете папката „драйвери“ и след това върху „и т.н.“

(b) Премахнете всички ненужни файлове

След като стигнете до ориентира, ще трябва да премахнете всички ненужни файлове, присъстващи в конкретната папка „и т.н.“

(в) Опитайте да го свържете отново с Chrome

След като извършат и двете стъпки, потребителите трябва да се опитат да получат отново достъп до интернет от Google Chrome.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

Метод 2: Актуализирайте драйвера на мрежовия адаптер:

С времето има вероятност потребителите да са задали или неправилен, остарял или повреден драйвер на мрежовия адаптер. Това води до няколко важни проблема, включително горното изскачащо IP съобщение. Имайки предвид тези неща, потребителите трябва да актуализират драйвера на мрежовия адаптер чрез следните стъпки:

(a) Отворете контролния панел

Потребителите трябва да изберат контролния панел, като кликнат върху търсене и след това въведат „Контролен панел“ в полето за търсене.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

(b) Изберете Device and Printers и след това Device Manager

След това потребителите трябва да кликнат върху Device and Printers и по-късно на Device Manager. Там те трябва да настроят съответно драйвера на мрежовия адаптер, като кликнете върху мрежовия адаптер и след това изберете подходящите връзки на мрежовия адаптер.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

Метод 3: Изчистване на кеша на хоста на Chrome

Това е основният проблем, който възниква, когато потребителят не обърне внимание на изчистването на кеша на хоста на Chrome.

Ако кешът е пълен или повреден, потребителите ще срещнат трудности при достъпа до любимите си уебсайтове. За това те могат бързо да отстранят проблемите, както са дадени по-долу:

(a) Отворете Chrome и след това въведете Chrome: // net-Internals / # dns

Потребителите трябва първо да изберат Chrome от работния плот и след това да напишат в Chrome: // net-Internals / # dns в дадената адресна лента.

(b) Изчистване на кеша на хоста

След това потребителите трябва да изберат Clear Host Cache, даден на уеб страницата, след като натиснат Enter от клавиатурата.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

Метод 4: Променете настройките на DNS сървъра

Остарялата настройка на DNS сървъра е една от най-важните причини за изхода на този проблем. Поради неправилна конфигурация в настройките на DNS сървъра, проблемът може да избухне като цяло. Така че потребителите трябва да следват тези прости стъпки:

(a) Клавиш с лого на прозореца и клавиш R

Потребителите трябва едновременно да натискат клавиша с логото на прозореца и да натискат бутони R, за да отворят Run Box.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

(b) Контролен панел

След това потребителите трябва да напишат на контролния панел в дадения Run Box и да натиснат OK.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

в) Център за мрежа и споделяне

Тогава потребителите трябва да кликнат върху Център за мрежа и споделяне в дадения контролен панел.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

(d) Изберете Промяна на настройките на адаптера.

След това потребителите трябва да кликнат върху Промяна на настройките на адаптера от Центъра за мрежи и споделяне, дадени в контролния панел. След това трябва да щракнете с десния бутон върху опцията Икона за свързване или от безжична мрежова връзка, или от локална връзка.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

д) Интернет протокол версия 4 (TCP / IPv4)

След като изберат Properties, потребителите трябва да кликнат върху Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4), за да проверят дали „Автоматично получаване на адрес на DNS сървъри“ вече е избрано или не. Ако не, тогава потребителите трябва да кликнат върху OK и ако да, тогава те трябва да изберат „Използване на следния адрес на DNS сървъра“, за да въведат подходящия адрес на сървъра, за да щракнат върху OK.

Ето опциите, при които потребителите могат да въведат подходящия DNS сървър за съвместимост с IP сървъра, т.е..

Предпочитан DNS сървър: 8.8.8.8

Алтернативен DNS сървър: 8.8.4.4

След това потребителите трябва да проверят за фиксирания проблем на решението.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

IP адресът на сървъра не може да бъде намеренМетод 5: Подновяване и промиване

Windows имат характеристиката да съхраняват IP адресите на уебсайтовете, така че потребителите да имат лесен достъп до него, когато го посетят следващия път.

Но когато кешът се повреди или остарее, това може да спре достъпността до конкретния уебсайт. За това човек трябва да поднови и след това да промие DNS, като следвате тези прости стъпки:

а) Отворена командна линия

За да отворите командния ред, потребителите трябва да натиснат Windows + R за Run Box и след това да напишат cmd, като натиснат Ctrl + Shift + Enter, за да отворят администраторски команден ред.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

(b) Ipconfig / flushdns, ipconfig / подновяване и след това Ipconfig / registerdns

След това потребителите трябва да напишат ipconfig / flushdns и след това да натиснат Enter. Той успешно ще промие ненужния кеш на DNS Resolver.

След това потребителите трябва да напишат ipconfig / renew заедно с натискане на Enter за подновяване на IP конфигурацията.

След това потребителите трябва да напишат ipconfig / registerdns заедно с натискане на бутон Enter.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

(c) Рестартиране на системата

След горния процес потребителите трябва да рестартират своя компютър за проверка на оптималната производителност на уебсайта.

Метод 6: VPN

VPN (виртуална частна мрежа) може да помогне за преодоляване на проблемите, свързани с съобщенията, които не са намерени в IP адрес. Потребителите трябва да използват добра VPN връзка (като NordVPN, ExpressVPN и много други), така че да няма проблеми, свързани с кражба на данни или добавяне на злонамерени файлове в системата, което може да попречи на процедурите.

IP адресът на сървъра не може да бъде намерен

заключение

С тези горни стъпки потребителите могат лесно да изкоренят проблемите, свързани с настъпването на съобщението на сървъра IP адрес.

Потребителите трябва да се погрижат предварително да отстранят тези проблеми с IP адреса, така че да станат тежки в бъдещия процес.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map