Как да преместим сайта за създаване на уебсайтове GoDaddy в WordPress (2020)

Как да преместим сайта за създаване на уебсайтове GoDaddy в WordPress (2020)

Как да преместим сайта за създаване на уебсайтове GoDaddy в WordPress (2020)

GoDaddy е видно име, когато говорим за хостинг на уебсайтове. Създателят на уебсайтове е широко използван и е добре известен с лекотата си на използване.


Създателят на уебсайтове GoDaddy осигурява основна функционалност и е изключително лесен за използване за начинаещи. Без съмнение, GoDaddy се използва широко.

Все пак, какво в случай, че трябва да преминете вашия уеб сайт на следващото ниво?

GoDaddy има собствен набор от ограничения, когато става въпрос за изграждане на интуитивни уебсайтове. За щастие имаме WordPress, който е достатъчен за такива нужди за разработка на уебсайт.

WordPress е още една популярна платформа, която не изисква експертиза в кодирането, много по-лесно подобна на уебсайта на GoDaddy.

Противно на строителя на уебсайтове GoDaddy, WordPress е по-здрав, гъвкав и може да поддържа сложни персонализиране. Без второ мислене много потребители с по-сложни изисквания за уеб разработка са склонни да преминат от уебсайта на GoDaddy в WordPress.

Именно това ще разгледам тук и ще ви покажа как можете да преместите конструктора на уебсайтове GoDaddy в WordPress.

Предпоставки за стартиране на миграцията на уебсайта на GoDaddy на WordPress:

Преди да започнете миграцията, се нуждаете от подходяща хостинг услуга. Има няколко хостинг решения, достъпни изключително за хостинг на WordPress.

Въпреки това, можете да се придържате към GoDaddy хостинг, в случай че вече използвате неговите хостинг услуги.

Като алтернатива можете да изберете Bluehost, който е и официален хостинг партньор на WordPress.

bluehost банер

Широко използваният Bluehost с WordPress включва добре дефинирани функции за потребителите на WordPress на достъпни цени. Използването на Bluehost е неговото просто да инсталирате WordPress и да започнете. Подробно ръководство за инсталирането на Bluehost WordPress можете да видите тук.

Лично аз бих препоръчал още един избор за домакин на вашия WordPress, който е GreenGeeks.

GreenGeeks банер

GreenGeeks предоставя набор от функции, вградени в плана му и е еднакво достъпен за WordPress. Въпреки че това може да не е официалният хостинг партньор на WordPress, все пак е добър избор в случай, че не използвате Bluehost.

GreenGeeks с WordPress е лесен за инсталиране и повече подробности за инсталацията на GreenGeeks WordPress можете да видите тук.

Въпреки това, както споменах по-рано, можете също да се придържате към хостинг услугата си GoDaddy, в случай че вече сте се възползвали от някой от нейните хостинг планове.

За да мигрирате, ще ви е необходим домейн, хостинг платформа, WordPress на хостинг платформата и теми / шаблони. Тъй като вече имате сайт за създаване на уебсайтове GoDaddy, предполагам, че ще имате необходимия домейн.

Преди да започнете да инсталирате WordPress на GoDaddy, трябва да деактивирате конструктора на уебсайтове GoDaddy. Само след като деактивирате конструктора на уебсайтове GoDaddy, вие ще можете да инсталирате WordPress в GoDaddy.

За начало ще трябва да вземете резервно копие на съществуващия си уебсайт. Можете да копирате ръчно всяка страница на вашия уебсайт, включително изображения, като използвате CTRL + S.

Запис на екрана на SaveAs

Инструмент като HTTrack може да се използва и за копиране на вашия уебсайт.

В случай, че вашият уебсайт съдържа предимно текстово съдържание, тогава можете много добре да използвате HTTrack.

HTTracker

След като запазите уеб страниците си, можете да започнете с изтеглянето на структурата на връзките. Можете ръчно да запазите URL адресите, в случай че имате малък уебсайт с не много страници.

URL

Онлайн инструменти като Klipper са достъпни за извличане на URL. Това е достъпно като приставка към браузъра Chrome.

Имайте предвид, че вземането на резервно копие е от съществено значение, тъй като след като деактивирате конструктора на уебсайтове GoDaddy, няма да можете да преглеждате съдържанието на уебсайта, освен ако не сте завършили миграцията.

След като имате необходимите архиви, можете да продължите напред и да деактивирате конструктора на уебсайтове GoDaddy. За да деактивирате, влезте в портала GoDaddy. Тук кликнете върху уебсайтове.

Опции за създаване на уебсайт

Изберете Опции, където можете да видите подробности за създателя на уебсайта. Тук можете да закриете акаунта.

Създателят на уебсайтове се деактивира

Това може да отнеме известно време, за да се деактивира напълно.

На следващо място, позволете ми да дам повече подробности за инсталирането на GoDaddy WordPress, в случай че изберете хостинг услуга GoDaddy.

Инсталация на GoDaddy WordPress:

Започнете с инсталирането на GoDaddy WordPress е просто. Като първа стъпка влезте в профила си в GoDaddy. Сега, след като сте премахнали създателя на уебсайта GoDaddy, ще трябва да хостинг услуга на домейна.

След като влезете, щракнете върху Уеб хостинг и щракнете върху Управление на всички.

Опция за управление на уебхости

След това за съответния хостинг акаунт можете да кликнете върху опцията Управление.

Уеб хостинг управляват всички

След като щракнете върху Manage, ще можете да видите цялата информация, свързана с вашия хостинг акаунт. Тук, в горния десен ъгъл, можете да щракнете върху администратора на cPanel. Кликнете върху тази опция, тя ще ви пренасочи към cPanel.

Cpanel

За да добавите хостинг, трябва да добавите хостинг в домейна. Това може да стане чрез Addon домейни.

В cPanel потърсете Домейни и щракнете върху Addon Domains.

AddOn Domains

След като щракнете върху Addon Domains, можете да добавите името на домейна. Останалите полета като поддомейн и коренен документ ще бъдат автоматично попълнени.

CPanel Домейни за добавки

Можете да щракнете върху квадратчето до Създаване на FTP акаунт, свързан с този домейн Addon. Тук добавете подходящо потребителско име и парола за вашия FTP акаунт.

FTP

С това сте добавили GoDaddy уеб хостинг към вашия домейн.

След това ще ви покажа как да инсталирате WordPress и да мигрирате вашия уебсайт към WordPress.

В cPanel таблото за управление потърсете приложения, където можете да видите WordPress.

cPanel WordPress

Кликнете върху опцията за WordPress и това ще покаже страница за инсталиране на WordPress. Освен това можете да кликнете върху бутона Инсталиране на това приложение.

cPanel WordPress Инсталация

Това ще отнеме няколко минути, за да се инсталира. С това WordPress се инсталира с помощта на GoDaddy. Можете да влезете в портала на WordPress и да го потвърдите.

В случай, че искате да посочите съществуваща Домейн GoDaddy към други уеб хостинг услуги като Bluehost или GreenGeeks, тогава ще трябва да следвате няколко допълнителни стъпки.

След като влезете в акаунта на GoDaddy, можете да изберете домейна, който искате да промените, и да кликнете върху Управление, за да отворите мениджъра на домейни.

Мениджър на домейни

Тук можете да видите сървърите на имената.

Настройте GreenGeeks име на север в Godaddy

Можете да кликнете върху Add Nameserver и да добавите съответните нови хостове на WordPress тук. Кликнете върху бутона OK, за да запазите промените. Преназначаването на DNS записи може да отнеме до 24 часа. С тази стъпка на промените в Nameserver, вашият домейн GoDaddy ще бъде мигриран към други хостинг услуги като Bluehost или GreenGeeks

След това ще говоря за това как да преместите създателя на уебсайт GoDaddy в WordPress.

Мигрирайте сайта за създаване на уебсайтове GoDaddy към WordPress:

Можете да влезете в WordPress, който сте инсталирали на GoDaddy или Bluehost или GreenGeeks, като използвате wp-admin за вашия URL. Този URL адрес би бил подобен на – http: // myWordPressSite / wp-admin.

Това ще даде конзолата на WordPress.

WordPress Вход

Информацията за влизане ще бъде предоставена от хостинг платформата на вашия имейл. Можете да използвате тези идентификационни данни и да влезете, за да видите таблото за управление на WordPress.

В WordPress можете да създавате страници или блог публикации. Като щракнете върху опцията Страници, можете да видите менютата Страници на таблото за управление. Тук можете да кликнете върху Добавяне на ново, за да добавите страници.

Опции за WordPress

Каквото и съдържание да сте копирали по-рано от GoDaddy, можете да го поставите върху редактора на WordPress. По този начин можете да импортирате съдържанието и да го публикувате.

След това можем да настроим пренасочванията, които бяхме направили за архивиране по-рано. За по-старите връзки GoDaddy можете да настроите пренасочвания. Пренасочванията към WordPress могат да бъдат направени чрез използване на безплатни плъгини за пренасочване 301.

прости 301 пренасочвания

След като този плъгин е инсталиран, можете да зададете URL адреси за пренасочване, като предоставите съответната заявка и дестинация.

WordPress плъгин за пренасочване

Запазете промените, така че всички пренасочвания да бъдат направени към валиден уебсайт на WordPress.

Бинго, която завършва миграцията на сайта за създаване на уебсайтове GoDaddy към WordPress, хостван на платформата по ваш избор.

WordPress има няколко платени и безплатни теми. Персонализациите в WordPress могат лесно да се управляват. Той има добра колекция от приставки, която ви позволява да добавите почти всяка функция. На таблото за управление на WordPress щракнете върху Настройки и след това Общи настройки.

персонализиране

Тук можете да зададете заглавие, часова зона, език и други подробности, преди да започнете да използвате WordPress.

заключение

Това завършва миграцията ви от строителя на уебсайтове GoDaddy към WordPress. Можете да изберете GoDaddy или Bluehost или GreenGeeks, за да хоствате уебсайта си на WordPress.

WordPress е мощна платформа и поддържа персонализиране от висок клас, заедно с SEO подобрение.

Освен това можете да започнете да проучвате теми на WordPress и множество WordPress плъгини, които са достъпни в рамките на WordPress за SEO, дизайн на уебсайтове, сигурност и други допълнителни функции.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector