Как преглеждаме уеб хостинг компаниите

През годините ние от HostingPill написахме редица отзиви на различни хостинг компании.


В такива рецензии ние бяхме доста последователни в нашето форматиране и подход към прегледа.

Прегледът на хостинг винаги ще бъде субективен въпрос; но винаги сме се стремили да направим нашите отзиви като цялостни, реалистични & възможно най-обективен.

За да подобрим нашия процес на преразглеждане на хостинг решения, в тази статия ще разкажа подробно как работим по тези критики.

Това ще следва общия формат на нашите рецензии, но разбира се, този път ще говоря за нашата методология и какво се случва зад кулисите.

Независимо дали оценяваме какво е „евтино“ или кое е „доброто“ обслужване на клиентите, ще бъде обхванато.

След като казах всичко това, нека се гмурнем точно!

Как преглеждаме цените

Как преглеждаме цените

Ако сте чели няколко от нашите статии преди, знаете, че ние поставяме ценообразуването като един от първите раздели.

Това не е случайност или просто за естетическото: ценообразуването обикновено е първото нещо, което хората гледат.

Ето и сделката: 2018 година е и можете да получите приличен пакет с повече от една хостинг компания.

Разбира се ситуацията на всеки е различна, но има вероятност да не сте твърде ограничени в своите възможности.

Това означава, че ценообразуването е приоритет – кое е най-добрата сделка, която можете да получите?

Много от най-важните функции са общи между платформите, така че какво ви позволява да запишете?

Цените също могат да бъдат за съжаление трудни моменти.

Всяка хостинг компания неизменно предлага повече от един вид хостинг услуги, от споделен уеб хостинг до специализирани сървъри, и всички те идват със собствени цени.

Когато преглеждаме ценообразуването, ние разглеждаме всички тези неща и ги разглеждаме сравнително с конкуренцията на компанията и най-често срещаните пазарни цени..

Не всички разлики в цените обаче са еднакво важни.

Споделеният уеб хостинг е един от най-често срещаните видове хостинг акаунти, тъй като е най-евтиният и прост – най-добрият за личните уебсайтове и потребителите, изискващи по-малко пространство и по-малко ресурси.

Цените на споделения уеб хостинг обикновено са сходни за всички бордове – разликите между компаниите обикновено са в рамките на няколко долара една от друга.

Когато услугата е в ценовия диапазон от само няколко долара на месец, разликата в един или два долара технически е основна, пропорционална на разходите.

Ние вземаме това предвид, но не можем да се отнасяме прекалено тежко – тази демография на потребителите трябва да е достатъчно позната, за да спести пари, както сметне за добре (за това все още отчитаме за това), но практически казано, тези разлики в цените няма значение изключително.

Добавянето или изваждането на определени функции в този първи ред може да компенсира или обезценява стойността на пакет от входно ниво – един долар или два може да има значение по-малко, когато се хвърли SSL сертификат или се премахне име на домейн.

1&1 Хостингът например беше една от най-добрите евтини хостинг платформи, които някога сме използвали по $ 0,99 на месец за първите 12 месеца.

1и1 хостинг цени

Тази цена обаче е „евтина“, тъй като включва SSL сертификат, име на домейн и 100 GB хранилище – доста впечатляваща за първо ниво.

За разлика от тях, HostPapa и SiteGround имат някои от най-цените опции за входно ниво.

Защо все още ги харесваме?

Тъй като те все още предлагат стабилни функции и така или иначе са по-евтини.

SiteGround StartUp Shared _Hosting функции

Функции за споделен хостинг за начинаещи HostPapa

За по-тежките опции – например VPS и посветен хостинг, – цените са от значение.

В крайна сметка са заложени повече пари и клиентите могат да варират от малки до големи фирми с различни бюджети за хостинг.

Това е част от това, което прави продукти като 1&1 хостинг (отново) и хостингер няколко най-добри оферти за VPS хостинг: цената, имайки предвид качеството на хостинга, е отлична, дори ако е по-скъпа от споделените опции за уеб хостинг.

Освен че вземаме предвид всичко това, ние разглеждаме и неща, които може неочаквано да струват пари.

Това се свързва с отдела за функции, а често и със сигурността.

Много инструменти, особено инструменти за сигурност, са безплатни или по подразбиране с някои акаунти на някои платформи, но са опционални надстройки с други платформи.

В зависимост от важността на функция – например включено име на домейн или SSL сертификат – „най-евтината“ опция може да не е толкова евтина, колкото си мислите.

Тези подробности са важни и нещо, което обръщаме специално внимание, за да проучим.

И накрая, ние разглеждаме гаранциите за връщане на пари и политиките за възстановяване.

Почти всяка хостинг компания, която ще разгледате, предлага гаранция за връщане на парите. Това, което ни интересува тук, е продължителността на тази политика за възстановяване и покритието.

Някои възстановявания обхващат само две седмични периоди, но най-дългият, който съм виждал (DreamHost), удължен с около 97 дни.

гаранция за мечтания гост

Всъщност няма по-добър начин да разберете дали даден продукт си заслужава или не, отколкото да го изпробвате, а някои компании ви позволяват да опитате хостинг опциите по-широко от други.

Всички заедно основната грижа за нас е цената на различни продукти, предлагани от една компания спрямо съответните продукти от други компании.

Нашите второстепенни проблеми са скритите разходи, които могат да се съберат, които изискват разглеждане на опаковката на всеки продукт и качеството на гаранцията за връщане на парите..

Как преглеждаме функциите

Как преглеждаме функциите

Както вече казах, първо искаме да извадим цените.

Все пак функциите са доста важни и за нас първият приоритет с функциите е да проучим как се разпределят.

Чухте ме как говоря как изследваме фините детайли в продукти с различна цена.

Ценовите етикети сами по себе си винаги са от значение, но пълната картина се развива, след като разберете инструментите, които се предлагат за цена.

Когато преглеждаме функциите, първо разглеждаме официалните списъци с функции. Склонни сме да се съсредоточим върху споделените хостинг функции поради тяхната популярност.

В крайна сметка смисълът на тези статии е да не ви дават всяка конкретна спецификация – за това можете да отидете директно на уебсайтовете на компаниите..

Ние също така се фокусираме върху споделения хостинг – и до известна степен споделяме известен фокус с WordPress и хостинг в облак – тъй като тези продукти имат най-голямо значение.

С преминаването към по-скъпи продукти, като например VPS хостинг, почти всеки инструмент се предоставя на разположение – инвестицията от този момент се превръща в количеството ресурси, което искате да разпределите за вашия сайт (и).

За нас не става въпрос само за списъка с функции, а за качеството на конкретните функции и разположенията им в различни продукти.

Ние не просто измерваме количеството инструменти, предоставени на споделен хостинг акаунт от първо ниво с компания A и неговия колега в компания B: измерваме дали липсващ инструмент е незначително разочарование или голям дефицит.

Разбира се, опитът ни с продукта започва да играе тук.

Обикновено ние намираме основните инструменти за работа, както е проектирано, но ако има проблеми, вземаме под внимание веднага.

Ние не можем да разберем това, като бързо се справим с контролния панел.

Вместо това ние използваме нашите акаунти с различни хостинг компании за по-дълъг период от време, като гарантираме, че функциите работят с постоянна употреба.

Ако не го направихме, най-евтините компании # 1 винаги биха били победители – благодарение на постоянната ни употреба ние намираме Bluehost за една от най-добрите хостинг компании навсякъде (също е достъпна!).

Функции на BlueHost

Познанието поражда презрение, както се казва, и това е част от причината да тестваме внимателно характеристиките.

Само чрез запознаване с инструмент X или Y можем да разберем какво е разочароващо и кое е гладко.

Как преглеждаме лесността на употреба

Как преглеждаме лесността на употреба

Свързано с оценяването на характеристиките е оценка на лекотата на използване; за разлика от предишния фактор обаче, изследването на лекотата на използване включва повече субективен опит от наша страна и малко повече простота.

Функциите обикновено работят – поне за успешни компании – затова едно от първите неща, което правим, е да разгледаме подробните списъци с функции и спецификации, предоставени от компаниите за различни продукти.

Докато експериментираме с тях, ние също започваме да формираме разбиране за това колко лесни или трудни са те за използване.

Лесната употреба обаче няма технически, наименовани или обективни спецификации; всичко, което можем да направим, е да тестваме и да докладваме обратно.

Всеки може да тества продукт – всеки го прави, като го използва – така че това, което правим, е да подходим към колекцията от инструменти, предоставени на потребителя по начина, по който те ще се появят на потребители с различен опит и с различни нужди.

Ние тестваме навигирането на контролния панел като първа стъпка, след което влизаме във всяко меню и подменю и откриваме колко лесно или трудно е да изпълнявате определени задачи или да правите определени настройки.

Докато преминаваме през контролния панел, управление на акаунти и различни инструменти (като например строители на уебсайтове), ние отчитаме достъпността, скоростта и простотата.

Повечето популярни продукти не са прекалено трудни, затова търсим комбинация от простота и потребителски контрол; нищо толкова лесно, че губите от функции, но и нищо, което да ви затрупа с вашите възможности.

Един добър пример – сред мнозина – е FastComet.

fastcomet-вашият бизнес

Накратко, лесната употреба изисква задълбочени тестове от наша страна и надхвърля разглеждането на спецификации и списъци.

Имайки предвид различните технически възможности на потенциалния клиент по време на тестване, ние сме в състояние да оценим лекотата на използване на компаниите на ниво опит и да направим обобщени препоръки.

Как преглеждаме поддръжката на клиенти

Как преглеждаме поддръжката на клиенти

Когато оценяваме лекотата на използване, ние се пресичаме с нашите оценки за поддръжка на клиенти.

Външно хостинг пакетът може да е сложен, но има здрава поддръжка на клиенти, което го прави толкова лесно, колкото всеки конкурент.

Пример за това може да бъде потребителски интерфейс, който създава дефиниции, когато курсорът задържа курсора над определен термин или дори елемент от менюто: макар и прост, той може да направи свят на разликата за новите потребители и е далеч от повсеместна функция.

Освен това обаче разглеждаме два основни типа поддръжка на клиенти: информационно съдържание на място и представители на обслужване на клиенти.

Информационното съдържание на място е под формата на текстови и мултимедийни статии (като статии с инструкции), страници с често задавани въпроси, видео уроци и форуми на общността.

Дадена хостинг компания обикновено има някаква комбинация от тях, макар и не всички задължително.

Те обикновено са централизирани във формат на базата от знания, въпреки че понякога видео уроците и форумите са разделени.

Този процес е продължителен: не търсим само въпроси, които използваме ресурсите на място.

Разглеждаме въпроси, на които знаем отговорите, само за да видим как се справят.

Как форумът на общността реагира на новаците?

Какви въпроси са обхванати в тема на форума, но липсват в официалните статии за начина на употреба?

Ако не бях запознат с хостинга, дали този видеоурок ще бъде подходящ или ще прелети над главата ми?

Опитваме се да разберем колко актуално е такова съдържание, колко е достъпно и колко задълбочено е.

Ние също така обичаме да виждаме възможно най-много документация – колкото повече информация, толкова по-добре, при условие че е добре организирана.

Това е важна квалификация: по-добре е базата от знания да бъде добре организирана, следователно въпросът за достъпността.

Това е част от това, което сведе FastComet за мен: макар да мислех, че FastComet като цяло е силен, той имаше ограничено количество информационен материал, който не беше толкова информативен, колкото този на други компании, като SiteGround (който има солидна поредица от блогове и уебинари ) или HostGator (който има проста, но добре сгъстена страница за поддръжка).

Научете как да стартирате и управлявате уебсайта си с ръководства за FastComet

Ние също така преглеждаме въз основа на нашия опит с представители на обслужването на клиенти.

В нашите рецензии показваме бързи тестове на чата на живо, направени по времето на писането на статията за последните доказателства.

Това обаче е далеч единственият път, когато взаимодействаме с представители на обслужването на клиенти.

Чат за домакините 2

Чат за HostGator 3

По време на нашето тестване на продукти, ние ще използваме чат на живо, поддръжка по телефона и поддръжка по имейл повече от веднъж, за да се справим с отзивчивостта на компанията и качеството на отговорите..

Нашите въпроси често са прости, но ние също така не забравяме да хвърлим някои криви топки.

Нашите прегледи за поддръжка на клиенти се основават на такъв опит с представители на обслужването на клиенти и на нашия опит с използването на информационно съдържание на място.

Поддръжката на клиентите е много важна и трябва да бъде оценена дори от клиенти с технически възможности.

Как преглеждаме сигурността и надеждността

как преглеждаме за сигурност

Сигурността, както често отбелязвам, е не на последно място. Сигурността е нещото, което свързва всичко останало заедно – след като разберете цената на продукта, неговите функции, кривата на обучение и поддръжката на клиентите, последното нещо, което стои в основата на хостинга, е сигурността.

Братът на сигурността е надеждността. Двете се припокриват разбира се: една услуга може да е надеждна, тъй като има добра сигурност.

Надеждността обаче се отнася преди всичко до този въпрос: прави ли продуктът това, което трябва, последователно и без много грешки?

Сигурността и надеждността са изключително важни за интерпретиране на стойността на хостинг компаниите, много по-важни, отколкото биха били за повечето други продукти офлайн.

Трябва да знаете, че вашият уебсайт, вашата информация и потенциално информацията на вашите клиенти са защитени.

И ако сте закупили хостинг, трябва да знаете, че ще продължите да получавате хостинг.

Когато преглеждаме сигурността и надеждността, имаме два основни подхода.

Първият е да се проучи какво казва компанията; второто е да измерваме независимото си време и да изследваме наличните инструменти.

Последното се отнася до страната на надеждността на нещата малко повече, но все пак отразява лошата сигурност на сървъра в случай на проблеми.

Оценката на това, което казва уебсайт на компанията, може да бъде сложно. От една страна, това е може би единственият източник на официална информация, който ще можете да получите за протокола за сигурност на компанията.

От друга страна, компаниите неизбежно ще се опитват да звучат добре на собствените си уебсайтове.

Понякога компаниите имат много малко да кажат за своите стандарти за защита или защита.

Това не е свързано непременно с лошото време на работа, но е нещо, с което трябва да се внимава, и може да си струва да се разберете с представител за тези, които са загрижени.

Обикновено обичаме да виждаме редовни резервни копия за възможно най-много акаунти – доста често се случва акаунтите на начално ниво да не се архивират толкова често, колкото по-високо ниво, но ако те могат поне да получават резервни копия месечно, това е печалба в моята книга.

FastComet предоставя резервни услуги_ с всеки план

Освен това, силните защитни стени, защитата от DDoS атака и 256-битовото криптиране са функции, които търсим: това ще означава, че компанията ще се удари в стандартите за индустрията.

Естествено да бъдете ограничени до уебсайта на компанията е само толкова полезно.

Когато гледаме на нещата от нашия край като клиенти, първото, което разглеждаме, е ъптайм: това е показател номер едно за надеждността на хостинг на компанията.

Когато купуваме хостинг от компании, ние създаваме примерни уебсайтове и използваме трета страна, наречена Pingdom, за да запишем подробно нашето време и време за реакция през продължителността на нашата услуга.

Нашите тестови уебсайтове за наблюдение на Uptime

Преди всичко, тези записи са важни: те са практични.

В идеалния случай ние искаме да видим най-високите времена и възможно най-ниските времена на реакция.

Добри примери са Bluehost, SiteGround или HostGator.

Тестов сайт Bluehost

хост тест сайт

площадка за тестване на площадка

В края на краищата, без значение какво компания казва за себе си, вашата крайна цел е поддържането на вашия уеб сайт и защитата на данните.

Ако имате солидни времена и време за реакция, ще бъдете погрижени за основните проблеми.

И накрая, ако каквито и да е други инструменти за сигурност се предоставят като функции на акаунта, ние ги считаме за заслужаващи внимание – стига да отбележим техните ценови точки.

Ние обаче не искаме да се съсредоточаваме върху това твърде много – това има повече общо с това, което можете да закупите, и по-малко с стъпките, които една компания предприема, за да защити своите клиенти.

Освен това трябва да се разбира, че ако има някакви големи проблеми със сигурността, които се появяват с някой от нашите хостинг акаунти – ако има сериозно прекъсване или ако се случи сериозно нарушение на данните – ние съобщаваме за това в нашите прегледи. За щастие, това е рядко срещано събитие.

заключение

Сега, когато поотделно, ние разляхме нашата най-секретна методология за преглед, мисля, че е време да обобщим.

Ние сме очаровани от хостинга: затова направихме цял уебсайт за него.

Със сигурност сме отишли ​​в много усилия, за да намерим най-добрите хостинг компании за себе си и искаме да помогнем на всички останали да намерят най-добрата хостинг компания и за тях..

Така че ние преглеждаме хостинг компаниите: закупуваме пакети от тях, създаваме примерни сайтове и оценяваме безброй артикули, които хостинг компания ни предлага.

Разбиваме тези неща на различни категории, за да можете по-добре да видите какво е добро или лошо за вас – така че няма да загубите нито стотинка.

Когато преглеждаме цената, първата ни идея е официалната структура на цените на компанията.

Тук може да се получи най-новата и официална информация. Винаги обаче смятаме, че ценообразуването е относително спрямо конкуренцията.

Освен това, ние разглеждаме и скритите разходи и такси и гаранции за връщане на пари. Например, гаранция за връщане на пари може да покрива само хостинг, но не и покупки на имена на домейни.

Освен това някои важни инструменти за сигурност могат да бъдат скъпи надстройки, които са задължени да увеличат сумата, която харчите.

За функции са важни и официалните списъци. Въпреки това, ние обичаме да се разхождаме и да тестваме функциите сами с нашите акаунти.

Функциите са склонни да изпълняват както е проектирано, но ако има някакви изключения, вземаме предвид.

Благодарение на оценките за лесно използване, тестването на нашите продукти наистина влиза в игра. Само ако използваме продукт често, за дълъг период от време, можем да се запознаем с това, къде потребителският интерфейс не достига.

Това е и начинът, по който създаваме усещане за стръмността на кривата на учене – чрез изучаване на платформата.

За поддръжка на клиенти ние редовно използваме информационно съдържание на място (като видео уроци и бази от знания), за да видим до колко отговора може да се получи без контакт с хора.

Също така редовно се свързваме с представители на обслужването на клиенти – и ще включваме поне една скорошна извадка за чат на живо в нашите отзиви.

И накрая, ние изследваме сигурността, като разглеждаме официалните протоколи за сигурност на компанията и ефективността на сървъра (свързан, но все още отделен показател), като измерваме собственото си време за работа и време за реакция.

Времето за изпълнение и времето за реакция са сред най-важните неща, които разглеждаме и са много полезни при разграничаването на компаниите една от друга: сигурен и последователен хостинг в крайна сметка е цел номер едно в придобиването на хостинг, в края на краищата.

Накратко, ние сме склонни да комбинираме информация от компанията с обширни тестове на продукти.

Компанията може да ни каже най-актуалната информация, която е полезна при сравняване на определени обективни реалности като ценообразуване, списъци с функции или протоколи за сигурност..

Ние обаче абсолютно използваме нашия опит като потребители за по-голямата част от прегледа; е цената, направена си струва по изпълнение, или не?

Колкото и да може да звучи инструмент за сигурност X, подобрението е подобрено?

Тези функции звучат добре, но дали те се реализират добре в реалността?

Тези въпроси и други са това, което си задаваме редовно, докато разпитваме хостинг компании и техните продукти.

Благодаря ви за четенето и се надявам да ви хвана в следващото ни ревю!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map