NameCheap Review 2020: История на време на работа, плюсове и минуси след използването му!

Тази статия беше преработена и актуализирана на 03 април 2020 г..


В света на регистрация на имена на домейни, малко имена са по-големи от Имената. Namecheap е добре утвърден в регистрацията на домейни заради ниските си цени и надеждно обслужване.

Подобно на много други регистратори, Namecheap също предлага хостинг услуги. За съжаление, докато всички знаем Namecheap регистратора, малко от нас знаят Namecheap на хоста. Това не е изненадващо, като се има предвид, че името на компанията директно се отнася до домейни и не хостинг, но въпреки това …

Днес имаш късмет! Защото в този преглед ще обобщя моите открития от използването на Namecheap. И за да направя нещата изключително специални, ще говоря за Namecheap и за хост и за регистратор.

И така, как се подрежда Namecheap? Добре ли е само, че е евтин? Добре ли е само за управление на своите 10 милиона домейна, или може да направи и другата част от уравнението на сайта?

Сложно е, но ще стигнем дотам Така че без допълнително обожание, нека поговорим за Namecheap!

Професионалисти

Да започнем с това, което Namecheap прави за него, като регистратор на домейни и като хост.

За и двете регистрация и хостинг на домейни, най-забележимата сила на Namecheap е неговата достъпност. Въпреки че цените, разбира се, варират от продукта към продукта, съвсем ясно е, че като цяло Namecheap има някои от най-ниските цени при регистрация на домейн и хостинг.

Вземете .com за $ 5.88 / 1-ва година, промо код: NEWCOM

Страната на регистратора на домейни на Namecheap е с прилична функция – можете да правите всичко, което е необходимо, и което е важно, получавате безплатно поверителност на Whois за една година с всяка регистрация на домейн (повечето регистратори таксуват).

namecheap-whoisguard

Като хост, Namecheap не е натоварен с функции и ресурси, но със сигурност е приличен за цената – особено със споделен хостинг, където може би вече се търсят достъпни опции, Namecheap осигурява добър микс от цена и ресурси.

Едно страхотно нещо при Namecheap е, че е много лесен за използване. И хостингът, и регистрацията на домейн с Namecheap са безпроблемни процеси, като интуитивен и прост потребителски интерфейс до голяма степен липсват upsells.

Ясно е, че Namecheap е на роли тук – поддръжката на клиентите също е добра като цяло. По принцип представителите са полезни и отзивчиви, а информацията на място е прилична. Тук няма нищо изключително, но малко да се оплаквам от двете.

Namecheap също има добра сигурност и е надежден като регистратор.

Като домакин … е, време е да стигнем до недостатъците.

Против

Недостатъци? Но Namecheap просто се справяше толкова добре! Да, добре, ниските цени не винаги гарантират качество във всичко, за съжаление.

Основната преценка, която имам с Namecheap, е съмнителните резултати от време на работа (по нашите измервания). Нашите измервания показаха продължителност на работа под индустриалния стандарт. Сега това не е краят на света, но го прави хостингът му да изглежда по-малко привлекателен.

Освен това за хостинг продуктите от най-високия клас на Namecheap (като VPS и посветен хостинг), мисля, че приличните цени на Namecheap не се броят толкова много. Разбира се, че е добре да спестите, но всеки, който вече инвестира в по-тежко хостинг решение, иска качество преди всичко.

Имайки предвид това, не е, че Namecheap е лош – просто може да е малко рисковано. Ако търсите по-сериозно решение за хостинг, вероятно е по-добре да разгледате компания, основно посветена на хостинга.

На хартия списъкът на недостатъците не изглежда твърде дълъг. Те обаче са малко тежки и могат да направят Namecheap по-малко привлекателен за някои потенциални клиенти. Досега само надраскахме повърхността – нека да вникнем дълбоко в детайлите!

Цени и характеристики:

Това е много информация, така че ще говоря първо за функциите и цените на Namecheap като регистратор на домейн, а след това като хост. Другите фактори – лекота на използване нататък – са по-лесни за оценка заедно.

Namecheap има регистратор е безспорно силен. Кратката версия: има страхотни цени, добри характеристики и е много проста като услуга. Не е чудно, че управлява 10 милиона домейна.

По-дългата версия: един домейн .com в Namecheap обикновено отива за 8,88 долара годишно към момента на писането.

Това вече е няколко долара под типичната цена, и въпреки че таксите за подновяване са по-високи, те не са значително повече – особено ако закупите повече от една година в самото начало.

Всъщност, Namecheap е една от най-добрите опции, ако искате да задържите домейните си повече от първите две години, тъй като цените за подновяване остават постоянно ниски в целия план.

Освен това получавате безплатна година на WhoisGuard, което е чудесно, тъй като регистраторите на домейни са склонни да таксуват отделно и това е от съществено значение за повечето потребители (WhoisGuard защитава поверителността ви, като скрива данните си за регистрация от публичния регистър на домейните).

Ако искате да купувате на едро, Namecheap все още е добър вариант. Има много домейни от най-високо ниво (TLDs) за избор, повечето от които са на конкурентни цени. Инструментите на Namecheap са достатъчно ясни, че дори купувачът на насипни стоки може да управлява нещата без много караница.

Апаратът за управление на домейни на Namecheap също има магазин за приложения, но това е доста по-слабо.

namecheap ап магазина

Без да ви залива с ненужна информация, работата на Namecheap като регистратор на домейни е много солидна. Няма много инструменти, но това е съвсем естествено, като се има предвид, че управлявате домейни, а не уебсайтове – и що се отнася до тези инструменти, те работят добре и е много лесно да се закачите.

Нека да поговорим за неговия хостинг:

Що се отнася до хостинга, Namecheap разполага с изненадващо изчерпателен набор от възможности: споделени, WordPress, дистрибутор, VPS и специален хостинг на сървъри са налични.

Ако сте като мен, очаквате споделеният хостинг да бъде основната атракция на Namecheap – в края на краищата, достъпният хостинг изглежда сякаш естествено ще бъде силата на Namecheap.

Когато за пръв път видях споделени цени на хостинг на Namecheap, аз изговорих.

NC-споделен хостинг

Какво? $ 15.44 на месец за споделен хостинг ?! Но тогава разбрах, че това е годишната цена – т.е. за 12 месеца заедно.

NC-споделен-месечен ценообразуване

Ако плащате от месец на месец, той започва от $ 2,88. Въпреки че все още не сме се запознали с функции, това е доста голяма цена. Но това, което го прави още по-впечатляващо е, че това е месечна цена, която обикновено е значително по-скъпа. Това, че месечната цена е толкова ниска, означава, че споделеният хостинг на Namecheap е на друго ниво на достъпност, което съответства само на една или две други хостинг компании.

Плащането годишно е още по-евтино, поне за първата година. На втората година цената се удвоява – типична. Но дори и тук удвояването на цената все още е невероятно достъпно. Обновената цена на споделения хостинг с Namecheap е наравно с цените за намаление за първата година на повечето други големи хостинг доставчици.

Това прави Namecheap наистина достъпна опция за споделен хостинг дори след цената за подновяване. Добре, но цената си заслужава?

Опциите за споделен хостинг се предлагат с най-малко 20 GB SSD-ускорено дисково пространство, нерегламентирана честотна лента, 3 уебсайта, създаване на сайтове и избор на център за данни в САЩ или Великобритания (въпреки че центровете за обработка на данни в Обединеното кралство струват долар или два повече на месец). Те също така предлагат безплатни домейни, безплатен WhoisGuard и до 50 положителни SSL сертификата.

Както очаквате, по-високите нива ви дават неограничен брой сайтове и повече SSD дисково пространство. Резервните копия са прилични – два пъти седмично за първите две нива и 6 пъти на ден всяка седмица за третия. Както е обичайно при други доставчици, можете да добавите специален IP за допълнителни 2 долара на месец и да получите достъп до магазин за приложения, който има добро количество безплатни приложения.

Основният проблем, който имам с функциите, е, че третото ниво е ограничено до 50 GB чисто пространство на SSD дискове. Това е добра сума, но за трето ниво, все още мисля, че може да бъде по-висока.

Като цяло, трябва да кажа, че споделеният хостинг изглежда доста солиден по отношение на неговите функции. Какво ще кажете за всичко останало?

WordPress хостингът също е с много добри цени. Разбира се, месечната цена е по-висока от годишната цена, но въпреки това, тя със сигурност е на или под пазарната цена за хостинг на WordPress.

WordPress хостингът на Namecheap работи в облака на Namecheap и уж това го прави много по-бързо, отколкото използването на WordPress в нормален споделен хостинг акаунт. Освен това не изглежда натоварено с функции, но има достатъчно прилични цени, че е справедливо.

Изглежда доста подобно за хостинг на дистрибутори.

NC-риселър хостинг

Цените все още са доста ниски и ако знаете какво правите, лесно можете да направите подредена печалба. Чудя се дали първото ниво може да използва малко повече дисково пространство, но е добре.

VPS хостингът все още е доста достъпен, но малко повече в “нормалния” диапазон.

namecheap-VPS хостинг

Ресурсите, отпуснати за плановете за VPS, не са лоши, но има и други доставчици, които имат по-висококачествени опции за VPS за подобни цени или поне цени не значително по-скъпи.

Не на последно място, посветените опции на сървъра с Namecheap са наред. Можете да избирате от сървъри за изчистване (долен край) или „нови“ сървъри (познайте какво означава това).

Клирънс сървърите са изненадващо достъпни. Да, дори за продукти, категоризирани като „клирънс“ сървъри. Имате 8 варианта с прилични спецификации.

namecheap-посветен сървъри

Опциите от по-висок клас са естествено по-скъпи и има само три варианта за избор. Те имат много по-добри спецификации от сървърите за клирънс.

namecheap-нов сървър

Грубо казано, хостингът на Namecheap определено си струва да проверите своите опции от по-нисък клас: споделен хостинг и хостинг на WordPress.

Ако получавате споделен или WordPress хостинг, обикновено можете да очаквате по-ниски спецификации за качество в сравнение с VPS или специализиран хостинг, и ако това е в ума ви, докато търсите тези опции, тогава NameCheap може да си струва да опитате.

Въпреки че споделеният хостинг далеч не е най-добрата работа на Namecheap, с голям набор от функции и ресурси, разпределени за ниски цени, другите му опции не са лоши. Но това е за това: не е лошо. WordPress хостингът на Namecheap е с достатъчно ниска цена, че смятам, че си струва да опитате за хора, които търсят спестяване.

Ако сте бизнес обаче, бих бил малко по-скептичен. Ако сте малък бизнес, който се придържа към един сайт и ако не очаквате огромно количество трафик, то споделените Namecheap или дори WordPress плановете могат да бъдат доста добра опция.

Ако очаквате много трафик и искате по-високо качество на услугата, Namecheap няма да е лошо, но може да не гарантира цената му. Разбира се, е евтино, но в този момент ще сте готови да инвестирате в по-високо качество. Други хостинг компании предлагат по-добри спецификации и дори по-ниски лимити за разпределяне на ресурси, за цени, които са по-високи, но не са незаслужени.

Като цяло хостингът на Namecheap е скрит скъпоценен камък за хора или малки фирми, които се нуждаят само от сайт или два. Ако търсите нещо по-високо, хостингът на Namecheap може да не е страхотен. Що се отнася до домейните, Namecheap определено е чудесен вариант.

Лесно използване

Лесността на използване е важна както за хостинг, така и за управление на домейна, но по различни начини.

Основите на управлението на домейн се грижат от вашия регистратор през повечето време, така че ако просто искате да осигурите име за вашия сайт, няма много работа, която трябва да направите. По принцип трябва да коригирате настройките / предпочитанията си според нуждите, уверете се, че всичко е свързано с вашия сайт и след това сте готови да започнете.

Ако купувате масови или търговски домейни, дори това е доста лесно с регистратор, тъй като те имат инструменти, за да улеснят тези работни места.

Namecheap се справя много добре на лицевата страна на домейна. Потребителският интерфейс е супер прост: по принцип получавате табло за управление и няколко други страници на страничната лента, които ви позволяват лесно да управлявате вашите домейни и вашия акаунт в Namecheap.

namecheap-табло

* Забележка: Извинете за цензора! Това е строго секретен проект, който все още не съм готов да покажа на света …!

Както и да е, лекотата на използване е малко по-важна за хостинг според мен. Да, хостингът е подобен на регистрацията на домейни по това, че основно търсите правилното разпределение на ресурсите за правилната цена и тогава можете да оставите вашия домакин да свърши работата вместо вас.

Хостингът обаче е малко по-сложен поради всички различни неща: може да използвате конструктор на сайтове или да се интегрирате с WordPress, или може да управлявате SSL сертификати или имейл акаунти или всякакъв брой други неща. Освен това има много повече неща за управление на хостинга на вашия уебсайт.

Така че е подобен, но различен звяр За щастие Namecheap улеснява управлението на вашия хостинг като най-доброто от тях. Потребителският интерфейс за хостинг на Namecheap е много подобен на потребителския интерфейс за управление на домейна (на снимката по-горе).

Ето още нещо, което е и добро, и лошо: Namecheap улеснява свързването на вашия домейн с хостинг, ако искате да използвате Namecheap и за двете. Защо това е лошо? Тъй като това означава някаква надстройка, която може да ви досадна, въпреки че не е много.

От светлата страна, ако искате да сдвоите хоста си и домейна, ще е лесно с Namecheap. След като всъщност започнете да използвате услугата за уеб хостинг на Namecheap, бих казал, че е доста проста.

Подобно на своя регистратор на домейни, Namecheap е интуитивен за използване и има лесен потребителски интерфейс. Включеният cPanel ще опрости всичко, а кожите на Namecheap ще гарантират, че работата ще бъде гладка.

Плюс това, споделените хостинг пакети на Namecheap идват с включен конструктор на уебсайтове. Това е съвсем нормално, но създателят на сайтове на Namecheap е особено интуитивен и ефективен.

namecheap-функции

Едно нещо, което харесвам при Namecheap, е относителната му прозрачност. Вярно е, че Namecheap не поставя огромен банер на целевата си страница, който гласи „ВАШИЯТ ХОТЕЛСКИ ПАКЕТ ще се обнови х ЦЕНА!”

Но това все още е компания, която поддържа нещата главно за потребителя. Това важи за процеса на регистрация на домейн и процеса на управление на домейна след регистрация. Също така е вярно и за хостинга: много лесно е да проверите настройките на вашия акаунт и да ги промените според нуждите.

В заключение: Регистрацията на домейни в Namecheap е толкова лесна, колкото може да бъде – само Google Domains е по-проста – и хостингът му е толкова лесен за използване, колкото основните конкуренти на Namecheap..

Поддръжка на клиенти

Не може, разбира се, винаги да се разчита на лесен за употреба продукт. Понякога възникват технически затруднения или понякога софтуерът е лесен за използване, но трябва да знаете как да направите нещо необичайно, да направите промяна в акаунта си и т.н..

Следователно поддръжката на клиентите е от съществено значение – достъпността на Namecheap идва ли с цената на добрата поддръжка на клиенти? Да видим.

Забележка: имайте предвид, че ресурсите за поддръжка на клиенти на Namecheap се споделят между домейна и хостинг страницата.

Първо, имате няколко възможности за директна връзка с представители. Можете да направите това чрез билет или чат на живо – за съжаление в момента няма телефонна поддръжка. Обаче билетите и чатът на живо ми се получиха доста добре в миналото. Ето пример …

namecheap-чат-1

Отне около минута, за да се свърже с представител, което не е лошо.

namecheap-чат-2

Какво е жалко обаче е, че представителят отне още минута и половина, за да се върне при мен с отговор.

namecheap-чат-3

Това е доста добър пример за моя опит с поддръжката на клиенти на Namecheap в чат на живо. Някои от моите преживявания бяха по-бързи от това, но не много от тях бяха по-бавни. Във всеки случай, в сравнение с най-добрите чатове на живо, това е малко бавно, но като се имат предвид, аз получих отговора си в интервала от по-малко от 4 минути. Така че бих казал, че все още е хубав чат на живо.

Освен да се свържете с представители, можете да оставите обратна връзка и да прочетете актуализации на състоянието и новини.

Не ми харесва как се организира поддръжката на сайта на Namecheap и информацията: нещата са твърде разделени. Основната страница за поддръжка на Namecheap има бутоните за връзка с представители, както и някои популярни статии и често задавани въпроси. Той също така има лента за търсене на базата знания.

Освен това можете да отидете директно до базата знания, отделна страница и да преглеждате статии (или да търсите) от там.

namecheap-база от знания

Харесвам базата от знания на Namecheap. Той е добре организиран, има много съдържание и е приятен за окото.

Namecheap също така разполага с ресурсен център, който се състои от по-малко техническа поддръжка за практическото използване на технологията на Namecheap – неща, които всеки може да намери полезни, например как да създадете уебсайт, добри SEO практики и т.н..

Ресурсните центрове като този са често срещани, но е хубаво да виждате как се провежда Namecheap.

Въпреки че поддръжката на клиенти на Namecheap не е невероятно блокирана, тя все още е доста силна. Представителите на клиентите изглежда са отзивчиви и полезни от моя опит, плюс информацията и ресурсите на място са достъпни и полезни. Поддръжката на Namecheap може да не е енциклопедична, но абсолютно има повече от баребоните.

Сигурност и надеждност

Сигурността е от съществено значение както за регистрация на домейни, така и за хостинг. Namecheap добре ли се справя със сигурността и на двата фронта?

Да! Е, … това е прилично. Иска ми се да има повече информация на сайта на Namecheap, но чистата му популярност предполага, че на Namecheap може поне да се вярва с регистрацията на вашия домейн.

Проблемът възниква повече за хостинга: ние не знаем колко е популярен хостингът на Namecheap и тъй като Namecheap е регистратор на домейни първо и хост втори, не е ясно каква част от ресурсите му се насочват към хостинг сигурността и надеждността.

За щастие, Namecheap има някои прилични стандарти за сигурност за цялата компания, плюс има прилични инструменти / функции за сигурност за потребителите.

Например, можете да използвате двуфакторна автентификация (2FA) за вашия акаунт и cPanel, плюс получавате SSL сертификати безплатно с някои хостинг пакети (за първата година). На всичкото отгоре вие ​​получавате сигурност за заключване на домейни и безплатен WhoisGuard за една година с всяка регистрация на домейн. Можете да надстроите за специална защита на Namecheap или да закупите VPN на Namecheap.

Namecheap също използва DDoS защита за всички свои сървъри и разполага с персонал, който да присъства на сървърите в случай на DDoS атака. Namecheap също използва най-новите сървъри, има добра RAID защита за сървърите, редовно тества сървърите им и има пълно съкращение „на всички нива“ в тяхната мрежа.

Всичко това звучи отлично, но дори и голяма сигурност не означава, че сте задължени да виждате перфектно време за работа в уебсайта. Как се провежда Namecheap там?

Uptime
99,75%
Време за реакция
770 ms

Ето средното време за работа:
 • Март 2020: 99,93%
 • Февруари 2020 г.: 99,78%
 • Януари 2020: 99,70%
 • Дек 2019: 99.11%
 • Ноември 2019: 98,97%
 • Октомври 2019: 98.37%
 • Септември 2019: 98,60%
 • Август 2019: 98.17%
 • Юли 2019: 99,84%
 • Юни 2019: 99,73%
 • Май 2019: 99,82%
 • Април 2019 г.: 99,81%
 • Март 2019: 99,87%
 • Февруари 2019: 99,91%
 • Януари 2019: 99,89%
 • Дек 2018: 99,91%
 • Ноември 2018 г .: 99,57%
 • Окт 2018: 99,91%
 • Септември 2018: 99,98%
 • Август 2018: 99,94%
 • Юли 2018: 100%
 • Юни 2018: 100%
 • Май 2018: 100%
 • Април 2018: 100%
 • Март 2018: 99,99%
 • Февруари 2018: 99,98%
 • Януари 2018: 100%
 • Дек 2017: 100%
 • Ноември 2017: 99,99%
Ето средното време за реакция:
 • Март 2020: 804ms
 • Февруари 2020: 768 мс
 • Януари 2020: 789 мс
 • Дек 2019: 768 ms
 • Ноември 2019: 656 мс
 • Окт 2019: 668 мс
 • Септември 2019: 747 мс
 • Август 2019: 847 мс
 • Юли 2019: 1687 мс
 • Юни 2019: 1467 мс
 • Май 2019: 1577 мс
 • Април 2019: 1,233 мс
 • Март 2019: 1137 мс
 • Февруари 2019: 1125 мс
 • Януари 2019: 1 089 мс
 • Дек 2018: 514 мс
 • Ноември 2018: 571 мс
 • Окт 2018: 436 мс
 • Септември 2018: 461 мс
 • Август 2018: 629 мс
 • Юли 2018: 613 мс
 • Юни 2018: 520 мс
 • Май 2018: 350 мс
 • Април 2018: 369 мс
 • Март 2018: 310 мс
 • Февруари 2018: 723 мс
 • Януари 2018: 545 мс
 • Дек 2017: 335 мс
 • Ноември 2017: 302 мс

Можете да проверите подробна оценка за ъптайм тук.

Както можете да видите, продължителността на работа е прилична, но далеч не перфектна. Namecheap обещава 100% продължаване на времето, но това всъщност е нюансирано обещание: Namecheap е обещаващо неговите сървъри ще има 100% продължаване, а не вашия сайт. Не се заблуждавайте.

Въпреки че времето за реакция като цяло е било добро (с изключение на януари), резултатите за продължаване на времето ме колебаят да препоръчам на бизнес, който наистина разчита на постоянно актуален уебсайт.

Независимо от това, при цените на Namecheap, това не е страшна продажба. Жалко е, че индустриалният стандарт за 100% време на работа на сайта не е изпълнен, но е разбираем. Ако все още се интересувате от Namecheap, помислете, че сте предупредени за ъптайма!

Кратката версия е тази: Namecheap има добра сигурност и вероятно можете да му се доверите с вашата информация. Проблемът ще бъде повече с продължителността на работа и надеждността, за тези, които са интересни при използването на Namecheap като хост. Като регистратор на домейн, Namecheap е почти толкова надежден, колкото можете да получите.

Заключение: Препоръчвам ли Namecheap?

Всички разгледани неща, как е Namecheap?

Като регистратор, Namecheap очевидно заслужава своето място като едно от топ кучетата. Има добри цени, лесен интерфейс за управление на домейни и има добри сделки по целия спектър от купувачи на един домейн за масови купувачи.

Като хост, Namecheap е значително по-сложен. От една страна, Namecheap е много достъпен за хостинг продукти от по-нисък клас, споделени или WordPress хостинг пакети.

Тези пакети имат наистина ниски цени и прилично разпределение на ресурсите. Те са доста добри сделки за онези, които са готови да рискуват някои потенциално ифти време.

По-високите класове изглеждат добре на хартия, но бих го оставил на компания, която е по-директно специализирана в хостинга.

Namecheap изглежда страхотно, но нашите измервания за ъптайм са леки ахилесови пети. Особено ако имате нужди от електронна търговия, Namecheap може да бъде малко рисковано.

Ако продължителността на работа с най-високо ниво на сайта е по-малко важна за вас – обикновено сте хобист или може би бизнес, който иска сайт, но не намира сайт от съществено значение за бизнеса – тогава Namecheap все още може да бъде достоен вариант, който ви спестява пари.

Накратко, моето заключение е, че Namecheap е рисков вариант за тези с интензивни хостинг нужди и кражба за тези, които не го правят. Като регистратор е най-вече страхотно навсякъде. Но ако все още не сте сигурни, просто опитайте безрисково в продължение на 30 дни!

Посетете NameCheap

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map