Намиране на името, което вашите бизнес се нуждае – като започнете от върха

Добре, значи сте готови да стартирате марката си, но дори не сте сигурни откъде да започнете. Освен разбира се, знаете, че вашата марка трябва да има име, нали?


Но да разбереш как да назовеш марката си определено не винаги е лесно. За щастие, не е нужно да е толкова сложно, колкото може би сте били накарани да вярвате. Всъщност може да падне някъде точно по средата.

Това, от което се нуждаете, е да следвате стъпките, които сме създали по-долу, за да сте сигурни, че имате име, което наистина отговаря на хората.

Кой си ти?

Ако се опитвате да създадете име, първото нещо, което трябва да разберете е кой сте дори. Не, нямаме предвид теб лично.

Имаме предвид марката, която се опитвате да създадете. За какво се занимава вашата марка? Какво прави? Какви са ценностите, които искате да популяризирате? Защо вашият продукт е дори важен?

В тази стъпка можете да започнете и с записването на имена на фирми, които наистина харесвате. Помислете за това, което се отнася за всеки от тях, който всъщност ви харесва, и го запишете, докато сте на това.

За да направите всъщност всичко от списъка си, ще искате поне 8 имена, които наистина харесвате. Не е нужно да имат нищо общо с вашия бизнес.

Вие просто търсите имена, които обичате да чувате и след това можете да работите с тях. Измислете няколко точки за всеки, който казва какво харесвате в него.

Може би ви харесва фактът, че е пъзел или ви харесва, че наистина пасва на марката, която популяризира. Каквото и да е, запишете го.

Коя е вашата публика?

Да речем, че се занимавате с продажба на декор за дома. Ако продавате на студенти, които искат да обзаведат стаята си в общежитието, ще го направите напълно различен от този, който продава на професионални хора на средна възраст, които обзавеждат дома си завинаги.

Така че помислете за хората, на които продавате, когато създавате марката си. тя трябва да бъде насочена към тази специфична аудитория, която имате.

Помислете за това така, Robinhood е инвестиционно приложение, но когато за първи път чуете това име, вероятно веднага се сещате за героя от историите си от детството.

Точно затова избраха това име. тя се харесва на хилядолетия с чувство за справедливост и лекота. Самото приложение е създадено така, че всеки да може да инвестира безплатно, така че не е просто нещо за тези с много пари.

Какво е вашето бъдеще?

Представете своя марка след пет години. Какво би те направило наистина щастливо да го видиш? Какво ще кажете за десет години? Ако искате да сте абсолютно еднакви, просто по-големи, тогава можете да назовете марката си каквото ви харесва.

Ако мислите, че можете да промените нещата по начина, по който не искате име, което е твърде рационално. Ако започнете да продавате книги и след това стартирате в химикалки и тетрадки, не искате име, което само кара хората да мислят за книги, нали?

Най-доброто нещо, което можете да направите е да създадете изявления с едно изречение, които да обобщават вашите нужди и вашата марка.

 • Търся име, което показва, че сме забавна и напълно уникална компания.
 • Търся име, което показва, че сме млади, свежи и хип.
 • Търся име, което показва, че сме екологични и устойчиви.

Напишете няколко от тях за собствената си марка и това, което търсите.

Какво ти е необходимо?

Добре, така че сте записали някои имена, които наистина харесвате и сте създали някои обобщения на това, което търсите. Сега е време да започнете да измисляте имена, които можете да изпробвате.

Първото нещо, което трябва да знаете за името на марката, е, че трябва да е лесно да се пише, чува и казва. Хората искат да могат да споделят вашата марка, но ако не могат да изведат името, това няма да се случи.

Как се казваш?

Не се изнервяйте, не е нужно да го приковавате в този момент. Вместо това ще започнете с широк диапазон. Просто ще запишете всяко име, за което можете да мислите, че би могло да работи за вашата марка.

Излезте извън кутията, проявете креативност и не се притеснявайте какво харесвате или нямате в този момент. Ако все още имате проблеми, разгледайте тези имена на творчески бизнес, за да започнете.

Ще искате имена, които са наистина широки, и имена, които са наистина конкретни. Изберете имена, които са наистина абстрактни и наистина описателни, имена, които са класически или емоционални.

Изберете имена, които обединяват думите заедно или създават имена, които са множество думи. Можете да създадете всичко и всичко, което искате, и да станете по-смели за това.

Как можете да изберете?

Сега ще започнете процеса на стесняване на нещата. Просто прочетете всяко име и преценете дали ви харесва или не.

Ако го оставите за сега, но ако не, тогава го зачеркнете. Просто продължете да стеснявате, докато стигнете само до пет или шест опции, които абсолютно обичате.

Време е да започнете да питате хората какво име ги прави най-заинтересовани, за да разберете повече.

Попитайте вашите приятели и семейство и дори непознати, които са част от вашата целева демографска група. Ето там ще получите още повече отзиви.

Как го правиш твоя?

Последната стъпка за тази част от процеса е получаване на име на домейн.

Искате домейн, който да отговаря на вашата марка и вашето име и това ще бъде лесно за хората да разпознаят като свързан с вас. Това означава да получите име, което съвпада добре с вашето име.

Уверете се, че сте изпълнили и неща като валидиране на търговска марка.

В крайна сметка не искате да създавате всичко за вашата марка и вашия бизнес и след това да разберете, че не можете да използвате името, което сте създали, защото някой друг вече го има.

Имайте предвид, че това, че никой няма точното име, не означава, че не може да е проблем.

Искате да сте сигурни, че и вие не изглеждате твърде близки с никой друг. Ако го направите, бихте могли да се окажете с юридически проблеми и това няма да ви помогне да стартирате и изградите бизнеса си.

Заключителни думи

Що се отнася до действителното създаване на вашето име, това ще бъде труден процес.

Няма да ви кажем, че ще бъде разходка в парка. Но определено ще бъде и забавен процес.

Ще разчитате много на името си, за да помогнете за създаването на вашата марка и връзката си с потенциални клиенти.

Отделете време, за да преминете през този процес и не пропускайте нито една от стъпките. Ще установите, че имате много по-лесно време за създаване на марката и бизнеса си, ако го направите.

В края на краищата ще оцените други имена, преди да излезете със собствените си, за да сте сигурни, че се придържате към нещата, които наистина обичате.

След това се уверете, че вашата марка ще направи най-добрия крак напред за всички участващи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map