Пълното ръководство за преминаване от споделен хостинг към VPS хостинг

Пълното ръководство за преминаване от споделен хостинг към VPS хостинг

Пълното ръководство за преминаване от споделен хостинг към VPS хостинг

Въведение:

Е, какво мога да кажа за споделения хостинг? Споделеният хостинг е за начинаещи и за стартъпи. Когато сте нов в света на Интернет, използвате споделен хостинг за хостинг на вашия сайт. Шепа хора споделят един и същ физически сървър, където са нужни само няколко тежки сайта, за да изядат всички предоставени ресурси, което кара вашия сайт да страда.


Преминаването към VPS хостинг е логично, след като сте прераснали като компания или като общност в Интернет. VPS хостингът е „скъп“ и „много труден за управление“ са някои от често срещаните митове. Човек може да придобие VPS хостинг услуги за минимум $ 15 на месец от доставчици като DreamHost.

VPS хостинг – хортуален виртуален частен сървър – е виртуално пространство на много мощна машина. Това е като малък компютър в суперкомпютър, посветен на вашия сайт. За разлика от споделения хостинг, тук получавате пълен достъп до обещаните ресурси. Никой друг уеб администратор с тежък сайт не може да използва ресурсите ви. Вашият сайт ще работи най-добре от своя потенциал, докато и освен ако не претоварите вашия VPS хостинг, като хоствате все повече и повече сайтове в него.

Как да изберете VPS хостинг:

Как да изберете VPS хостинг

Когато избирате VPS хостинг, винаги трябва да имате предвид следните неща:

RAM (Памет на случаен достъп): Най-важното нещо, което трябва да търсите, когато купувате VPS хостинг, е RAM. Важно е минимум 1GB. 1 GB RAM гарантира по-бързо зареждане на сайта и поддържа възможностите за разширение отворени.

Времетраене: Въпреки че повечето доставчици на услуги твърдят, че имат ъптайм от 99,99%, но се препоръчва да прочетете много истински отзиви, преди да придобиете услугите.

Управлявани или неуправляеми: Това са двата най-популярни VPS хостинг планове на съвременния пазар. Управляваният план е подредил всичко; доставчикът управлява целия софтуер, актуализации, кръпки и плъгин инсталации. Неуправляваният план изисква потребителят да установи Cpanel, а също и да управлява инсталирането на друг софтуер.

Има 3 компании, предлагащи висококачествени VPS сървъри, а именно HostGator, DreamHost и BlueHost. Ето сравнение на техните планове.

Характеристика
HostGator
DreamHost
BlueHost
скорост.5 ядро2 CPU ядра
съхранение25 GB30 GB SSD съхранение30 GB SAN
овен512 MB1 GB2 GB
Bandwidth500 GBнеограничен1TB
домейнинеограничен1
IP адреси2 IP1 IP
Цена$ 11.97 / месец *$ 15 / месец *$ 14.99 / месец *
Купи сегаКупи сегаКупи сега

Как да прехвърляме домейни:

Ако очаквате да прехвърлите домейна си от регистрация на xyz в DreamHost например, тогава първо ще трябва да осигурите следното:

 • Домейнът не трябва да бъде задържан от текущия регистър.
 • Домейнът трябва да бъде отключен и използван.
 • Не можете да прехвърлите домейн, освен ако е на възраст поне шестдесет дни.
 • Административният имейл акаунт, свързан с Домейн, трябва да се използва, за да се потвърди заявката за трансфер.

Сега следвайте изброените стъпки за завършване на прехвърляне на домейн в DreamHost:

Стъпка 1: Влезте в DreamHost Cpanel с помощта на идентификационни данни за вход.

Dreamhost

Стъпка 2: От дясната страна на вашия екран има лента с менюта. Кликнете върху „Домейн“ и след това кликнете върху „Reg.Transfer“.

Dreamhost

Стъпка 3: Напишете името на домейна, което искате да прехвърлите в DreamHost в пространството, съседно на „Прехвърляне на регистрация на домейни (и) до нас:“ и кликнете върху „Заявка за прехвърляне“.

DreamHost

P.S: В момента, в който кликнете върху „Заявка за прехвърляне“, имейл с код за оторизация се изпраща на имейла, свързан с домейна, който планирате да прехвърлите. Не забравяйте, че пощата с код за оторизация е валидна до 5 дни от създаването.

Стъпка 4: Новата страница на екрана изисква да въведете „Оторизиран код“, генериран и изпратен до официалния имейл, свързан с домейна. Трябва да попълните всички WHOIS подробности на тази страница.

Dreamhost

Стъпка 5: След като приключите с попълването на цялата информация на WHOIS, прегледайте информацията за грешки и натиснете „Продължи“.

DreamHost

Стъпка 6: Следвайте останалите стъпки, за да завършите прехвърлянето и в случай на грешки или съмнения можете да се свържете с клиентите на DreamHost.

Правете и не, докато се премествате на VPS хостинг:

Do е:

 • Направете тест на скоростта на страницата, преди да преминете към нов доставчик на услуги. Използвайте Google PageSpeed ​​Insights за провеждане на теста преди и след преминаване към VPS. По този начин можете да знаете със сигурност дали преминаването към VPS всъщност ви е помогнало или не.
 • Винаги вземайте резервно копие на вашия сайт. Изтеглете архива и го запазете за бъдеща употреба.
 • Винаги предпочитайте пакети, които осигуряват значително пространство за хостинг. Голяма памет с произволен достъп също е важна, така че имайте предвид и това.

какво да не правим:

 • Не зависи от автоматичното архивиране. Винаги създавайте резервно копие и бъдете на сигурна страна.
 • Никога не хоствайте сайтове повече от възможностите на хостинг пакета, който сте придобили. Опитайте да балансирате разпределението на пространството и ресурсите.
 • Никога не променяйте WHOIS детайлите на вашия домейн. Уверете се също, че не оставяте своя хостинг акаунт уязвим за хакери.

Сега вече сте готови да мигрирате вашия сайт от споделен хостинг към VPS хостинг. След като преминете към VPS хостинг, трябва да започнете да виждате цялостната ефективност на вашия уебсайт.

VPS хостингът е необходимост, а не лукс; ако вашата онлайн мрежа или общност се разраства бързо и ако не преминавате към VPS хостинг от споделен хостинг, тогава ще започнете да губите значителна част от потенциалните клиенти. Направете правилния избор и накарайте вашия онлайн бизнес да докосне нови граници на успех.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector