Преглед на Web.com: Всичко, което трябва да знаете, преди да го купите!

Web.com е скрит гигант в хостинга. Колкото до популярните имена на домакинствата, не знам дали Web прави списъка.


Но Web.com има над 3 милиона абонати, което автоматично го поставя в основните лиги, а приходите му през 2017 г. бяха над милиард долара. „Уау“ е правилно.

Освен че е просто огромен, той е основан през 1999 г., така че той също е стар, вече около две десетилетия.

Добре – какво прави Web.com, за да бъде толкова тихо популярен?

Много, разбира се … но също така, изненадващо малко. Използвам Web.com от малко време и вече осъзнах нещо или две за него, за което бих искал да ви разкажа. Продължете да четете и ще навлезем в подробностите!

Професионалисти
Ще ни изстреля тук с някои положителни аспекти на Web.com.

Web.com е прост в своите ценови планове, а именно защото има само три и всички те споделят хостинг. Това е недостатък за някои (повече за това за секунда), но е добре дошъл избор за други.

Освен това, въпреки че тези планове не са най-евтините, те са на по-достъпната страна. Всъщност вие сте до голяма степен уверени, че планът на Web.com ще бъде от по-достъпната страна (ако сте малък бизнес).

Web.com разполага и с прилични ресурси, разпределени за своите хостинг планове, включително план за входно ниво (главно по отношение на дисковото пространство и имейл кутиите). Плюс това, Web.com е много лесен за използване и се интегрира добре с WordPress и други системи за управление на съдържанието (CMS).

И накрая, поддръжката на телефона в мрежата е прилична, дори ако останалата част от поддръжката на клиентите не е забележима, а Web има много добри резултати (включително време за работа).

Против
Всичко това е добре, но аз ще въведа нещо, което ще проникне в останалата част от този преглед: негативите. За съжаление, Web.com има много неща, които са неблагоприятни, за да съответстват на добрите му точки.

За онези ценови планове, за които споменах по-рано, вероятно можете да предположите, че простотата също е малко ограничаваща. Всеки човек или бизнес с по-сложни хостинг нужди (като посветен хостинг, VPS хостинг и т.н.) може почти да забрави за Web.com.

Въпреки че цените са от долната страна, това не е така че евтини. Някои други компании предлагат по-ниски начални цени и подобни цени за подновяване или по-ниски версии на двете и с повече функции за зареждане.

Въпреки че разпределението на ресурсите е добро, някои допълнителни функции могат да направят цените малко по-стойностни.

За поддръжка на клиенти чатът на живо е неясен и базата от знания може да бъде понякога плитка. Обикновено и двата варианта ще свършат работата, но биха могли да използват известно подобрение поради и двата изоставания от конкуренцията.

И не на последно място, Web.com няма почти нищо да каже за своите протоколи за сигурност. Можете да направите почти само заключение и това не е добре за нещо толкова важно като сигурността.

Така че там отивате здравословен набор от плюсове и за съжаление дълъг списък на минусите. За да получите по-ясна представа за това къде наистина стои Web.com във вашата ситуация, може да искате още няколко подробности. Не се безпокойте, аз ви покрих!

Цени и функции

Нека скочим в нещата, които наистина са от първо значение: цената и какво получавате за това.

уеб-COM-планове

Web.com достига както до кон, така и до професионалист, тъй като има само три хостинг плана. Лошата новина: да, нямаш много опции. По-конкретно, нямате много супер висококачествени или премиум хостинг опции: можете да получите добър споделен хостинг и това е всичко.

Добрата новина: Web.com е доста достъпен. Сега, ако сте човек, който се интересува повече от уебсайт поради хоби или лични причини или дори много незначителен сайт на свободна практика, началните цени на Web.com са малко по-високи от средните.

Входната цена е долар или два по-висока от нормалната, за първата година. Второто и третото ниво обаче са с много по-добри цени и всъщност са по-ниски от типичните планове за хостинг за споделено второ и трето ниво.

Нещастното е, че макар тези цени за първата година да са доста добри, таксите за подновяване са много високи. Таксите за подновяване обикновено са значително по-високи от цените за първата година, така че нищо ново там, но цените за подновяване на Web.com могат да бъдат от 2 до 3 пъти по-скъпи.

Това е основен недостатък и не е много добър ценови диапазон за хора, които се опитват да спестят (или фирми, които нямат интензивни нужди от хостинг и могат да си позволят да спестят повече от хостинг).

Имайте предвид обаче, че Web.com описва тези планове като ориентирани към малкия бизнес. За малкия бизнес тези такси за подновяване не са толкова голям проблем – по-големият въпрос е дали ограничаването на споделени хостинг планове е наред.

Честно казано, мисля, че е така. Ограниченият избор на Web.com определено ще бъде изключен от много бизнеси, но много малки фирми може би просто се нуждаят от прилични уебсайтове, а не от специализирани планове за сървъри от най-високо ниво.

Ако имаме това предвид, функциите на Web.com са доста прилични. Например пакетът за входно ниво Основен хостинг идва с 300 GB дисково пространство и 100 многопотребителски имейл кутии.

Макар че е вярно, че 25 FTP акаунта не са нелепо високи за пакетите от входно ниво и че неограничените трансфери на данни или безплатните домейни за първата година също са доста често срещани, дисковото пространство е много щедро.

Bluehost, например, ви стартира с 50GB, а GoDaddy ви стартира със 100GB. Пощенските кутии варират повече, но все пак са много полезни. Второто ниво повишава нещата до 500 GB дисково пространство и 500 имейл кутии, а последното ниво прави това дисково пространство неограничено и довежда броя на разрешените имейл кутии до дори 1000.

Много лесно можете да бъдете пометени от обещанията на споделените хостинг планове за „неограничен ___“ (дисково пространство, място за съхранение, честотна лента и т.н.). Може да не сте технически ограничени, но много малко хора в споделените хостинг акаунти някога ще оспорват разпределението на ресурсите си и ако всички го направиха, споделеният хостинг няма да работи (защото ресурсите са … споделени!).

Така че, докато другите доставчици могат да правят почти всичко неограничено от втория ред нататък, ще трябва да имате предвид, че това е по-скоро бонус, отколкото сериозна функция. С Web.com „ограниченията“ са доста високи и разумни (и да, знам, че на трето ниво се казва, че всичко е неограничено).

Имайте предвид, че това са основните разпределени ресурси. Освен това получавате конструктор на уебсайтове и инсталация на WordPress, както и автоматични актуализации за WordPress, ако се включите в него. Web.com също е приличен при бързи инсталации за други системи за управление на съдържанието или решения за електронна търговия.

Всички пакети могат да поддържат мултимедия, но само последните два са предназначени да обработват по-сериозни количества от тях, особено видео. Първият може, но не искате да го натоварвате с напечени графики.

Това най-вече го обобщава. Това не изглежда твърде много, признаваме, но това само по себе си не е лошо нещо. Някои изявени хостинг доставчици са склонни да направят голяма част от своите функции, като създават дълги списъци на всичко, което предлагат.

Когато всъщност започнете да използвате акаунта си с тези пакети, може да разберете, че не използвате много от обещаните си функции или че някои от тях са леки инструменти, които трябва да бъдат платени надстройки, за да бъдат наистина полезни.

Нещата, разбира се, варират и определено е вярно, че Web.com може да бъде представен по-добре, но простият факт, че Web.com формално е по-слабо представен, не означава, че е по-лоша услуга или дори, че е по-малко способна.

Като каза това, мисля, че Web.com може да включва още няколко функции, поне за по-високи нива. Например, всяка форма на редовни инструменти за архивиране и възстановяване ще бъде оценена, както и SSL сертификатите.

Бърза бележка за SSL сертификатите: в днешно време е доста основно да ги включите в хостинг плановете, често за първото ниво, но ако не поне за следващите. Web.com не само не включва SSL сертификати с пакети, а ги продава само отделно. Започвайки от $ 27,99 на година. Не е много лоша цена, но е жалко.

уеб-ком-ценообразуване

Тъй като Web.com е много способен да се интегрира с популярни CMS, може да успеете да разширите инструментариума си, като инсталирате разширения за тях. Ако направите това, основните функции на хостинг на Web.com трябва да са добре за обслужване на вашия сайт.

Проблемът е, че бихте могли да направите това и за всеки друг доставчик на хостинг услуги, и не мисля, че Web наистина се откроява достатъчно, за да ви гарантира приоритет.

Заключението ми ще бъде, че Web.com не е лош за цените си – цените са от долната страна, но също така не е наистина изключителен като цяло или в някои конкретни области. Web.com би работил добре, ако решите да го използвате, но също така и няколко други доставчици.

Лесно използване

Така че може би Web.com има добре цени и е добре с функции. Нищо не се откроява досега. Поне е лесен за използване, нали? Както се рекламира?

Това със сигурност е така.

уеб-ком-лекота на употреба

Web.com рекламира лесна употреба за всички: разработчиците могат да използват различни езици, тези, които искат да използват WordPress, ще получат „безпроблемна инсталация“, а хората без голям опит в изграждането на сайтове могат да използват предоставен създател на уебсайтове.

Всички тези обещания са почти верни. Освен аспектите на строителните сайтове, самото управление на самия хостинг е лесно. Получавате обичайния cPanel и прилична форма на навигация. Това е доста прости неща, които няма да изискват голяма крива на обучение.

Тогава става въпросът: дали Web.com е значително по-лесен от всеки от неговите конкуренти? В този момент, аз трябва да кажа не. Лесната за използване плато на Web.com, заедно с тази на повечето други големи доставчици, дотолкова, че всички те са доста лесни за използване.

Въпреки това, общата простота на Web.com – включително в наличните му планове – също прави управлението на акаунти по-просто. Справянето с по-малко опции има своите предимства (понякога).

Следователно, макар че Web-in-all Web.com не е особено лесна за използване, зависи от индустриалните стандарти за използваемост и това е важното.

Поддръжка на клиенти

Тъй като Web.com не е перфектен, би било хубаво да видите наистина солидна поддръжка на клиенти. Това ли получаваме?

Е, не всъщност. Не бих казал, че поддръжката на клиентите им е лоша – мисля, че основните функции на поддръжката на клиенти са изпълнени надеждно – но това не е равно на тази на други популярни хостинг доставчици.

Вашите два основни ресурса са представителни, с които можете да се свържете директно или информация на място. Нека започнем с първото: можете да разговаряте на живо с представител или да говорите с тях по телефона.

Основният проблем, който имам в чата на живо в Мрежата, е, че той злоупотребява с копиране / пасти и / или ботове. Добър пример за това са следните скрийншоти (забележете: този разговор се проведе преди да закупя и започна да тествам Web.com, но дори и след като имах акаунт, по-лошите чатове ще изглеждат подобно):

уеб-ком-chat1

уеб-ком-chat2

уеб-ком-chat3

Както можете да видите, на въпроса ми бяха нужни близо 10 минути, за да получите пълния отговор. Представителят или чатботът отговори на моята информация за контакт с реклама и след това, когато трябваше да повторя въпроса си (извинения, пренебрегнат да го включа в екранната снимка), отговорът беше искане за допълнително изясняване.

Честно казано, първия път беше доста ясно.

След като имах акаунт, чатовете на живо не включваха толкова самореклама, но все пак понякога ще паднат до това ниво на качество. Не винаги е било толкова лошо, но може да бъде, затова нека този разговор да остане като предупреждение за потенциално лошо изживяване в чата.

Поддръжката по телефона е по-добра от чата на живо според мен, така че ако се нуждаете от въпрос, отговорен незабавно, може да е добър вариант.

Едно уникално нещо, за което Web.com може да претендира, е, че разполага със специален набор от маркетингови експерти, достъпни за консултация. Чудесно, както звучи, повечето потребители няма да използват тежко този ресурс.

Маркетинговите експерти на Web.com също се използват много за процеса на регистрация и вграждане, но за ежедневна поддръжка, не толкова.

Що се отнася до информацията на място, ще се занимавате главно с базата от знания в мрежата.

уеб-ком-подкрепа

Нещо, което може да бъде уникално в базата знания на Web.com е, че няколко статии съдържат припокриващи се отговори, които обхващат различните услуги / платформи на Мрежата..

уеб-COM-мрежите решения

Това не важи за всяка статия, разбира се, само за такива с проблеми, свързани с множество услуги на Web.com.

Както и да е, общо взето, базата от знания не е лоша. Подобно на средната база от знания, тя ще обхване повечето от вашите основни въпроси и дори няколко странни проблеми тук и там. Мисля, че може да бъде по-задълбочено, но това не е краят на света.

Като цяло бих казал, че клиентската поддръжка на Web.com е в най-добрия случай посредствена. Чатовете на живо не са много големи, поддръжката по телефона е добра, а информационните материали на място ще свършат работата, но биха могли да бъдат по-обширни и задълбочени.

Сигурност и надеждност

Нека бъдем честни. Засега Web.com не засяга точно всяка бележка. Ще бъде ли сигурността и надеждността спасителна грация?

Е… вид. Ще започна с добрата новина: Web.com изпълнява обещанията си за 99,9% ъптайм.

уеб-ком-с едно кликване

Що се отнася до времето за реакция, не е било твърде лошо, но колкото и да е случаят с Web.com, също не е фантастично.

Когато използвате Web.com ежедневно, нещата са доста гладки. Неща като cPanel или WordPress се изпълняват толкова последователно, колкото бихте очаквали от тях с всяка прилична услуга, но това всъщност не крещи „фантастично качество!“ колкото шепне „основни хостинг стандарти“.

Ами сигурността? Е, имам ли новини за вас, хора: не знам.

Страницата „около“ на Web.com беше мъртва връзка за мен. Щракнете върху връзки, които казват „сигурност“ на уебсайта им, на която и да е страница? Ще ви преведат на страницата с планове за ценообразуване на SSL сертификати.

Мислех си, че може би ми липсва нещо. Не. Вижте това: цяла част от тяхната база от знания под категорията на сигурността не казва нищо за протоколите за сигурност на Web.com.

уеб-ком-сигурност

Можем да предположим, че Web.com има поне изградена основна инфраструктура за сигурност, защото те успяха да обслужват над 3 милиона клиенти по целия свят, което е огромно. Можем да предположим и това, защото те отделят много енергия като компания за продажба на SSL сертификати.

Но това е така, и не е много да продължи. Освен че е досадно да не знаете много за сигурността на компанията, това отразява липсата на прозрачност от страна на компанията.

Така че за пореден път оставаме с малко добро и лошо за Web.com: продължителността на работата е добра, времето за реакция е прилично, цялостната производителност на приложението е прилична, но сигурността до голяма степен е неизвестна.

Заключение: Препоръчвам ли Web.com?

Този отзив ми беше един от по-неутралните. Всеки път, когато намеря нещо, което ми харесва в Web.com, откривам нещо, което му липсва или се справя зле.

Първо, имате ограничен избор от хостинг опции, от които да избирате, всички споделени. Въпреки това, поне цените на тях като цяло са доста добри, а простотата на продуктовата гама има предимството на прозрачността.

Хостинг продуктите на Web.com не са много добре надарени с много функции, но имат щедри резерви за ресурси и се интегрират добре с популярните CMS. От друга страна, можете да намерите тези качества с други компании за подобни или по-ниски цени, а понякога и с повече функции.

Web.com определено е лесен за използване, но не е новаторски потребителски интерфейс. Потребителската му поддръжка е просто наред – иначе ифий чат на живо, добра поддръжка по телефона и хладка база от знания.

Сигурността и надеждността просто подчертават професионалността и надеждността: добра ефективност, но ние знаем много малко за сигурността на Web.com.

В заключение, мисля, че Web.com е …не е зле. Малък бизнес, който се нуждае от лесно използване и проста хостинг услуга и които също не се нуждаят от премиум конфигурации на сървъра, може да се заеме с Web.com.

Не знам дали бих го препоръчал все пак. Web.com не е страхотно да се откроява в днешния си асортимент от хостинг компании и можете да намерите хубавите неща, които Web.com носи на масата, без техните недостатъци, като погледнете други компании.

web.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map