Shopify Pricing (2020): Какво да очаквате от техните планове и цени?

Shopify е една от най-популярните платформи за електронна търговия в света. Искам да кажа, просто погледнете тези луди цифри:


пазарувайте ценова популярност

Затова, разбира се, писах за Shopify доста: прегледах цялостно услугата, сравних я с конкурентите и дори изкопах някои интересни статистически данни за нея.

Но този път говоря за една конкретна част от Shopify:

Ценообразуването. Дъ.

Въпреки че Shopify изглежда като чудесен вариант, няма недостиг на конкуренти. И истината трябва да се каже, въпреки че Shopify е страхотна услуга, разходите могат бързо да се сумират.

Така че, ако се интересувате от Shopify, трябва да знаете дали цената си заслужава.

Нека се потопим. Ще започнем с преглед:

Shopify Ценовите планове

Първо, нека ви покажа какви са действителните цени, които разглеждаме.

Това са трите основни нива:

пазарувайте цена

Shopify предлага и няколко други ценови планове:

Единият е Shopify Lite, който е само 9 долара на месец и ви позволява да добавяте пазарска количка към магазина си и да продавате във Facebook.

Другото е Shopify Plus, което е решение за бизнес клас. За да използвате това, трябва да управлявате доста голям бизнес, така че цената ще бъде по поръчка.

В по-голямата си част ще говоря само за трите основни ценови плана в тази статия.

Това е така, защото повечето от вас ще гледат, и тези планове са тези, за които Shopify обикновено се оценява.

Още една забележка за цените, които са МНОГО важни:

Тези цени предполагат, че плащате от месец на месец, което е методът по подразбиране за Shopify.

Защо това има значение?

TONS на софтуер като услуга (SaaS) компании изброяват цените като $ _ / месец, но всъщност ви таксуват една година услуга предварително. Цената на месец често е подъл начин да го направите евтино.

Но цените на Shopify всъщност са месечни, което ги прави много по-гъвкави.

МОЖЕТЕ да закупите едногодишен или двугодишен план, който отстъпки съответно 10% и 20%.

Така че, като имате предвид тази структура на цените, нека се потопим в това какво всъщност означават числата за вас.

Разбивка на цените на Shopify

Част 1: Колко струва Shopify?

Вече ви показах ценовите нива и скоро ще покрия допълнителни разходи, но първо нека направим бърз преглед, за да улесним нещата:

Shopify разходите по същество се разделят, както следва:

 • Шофирайте Lite + каквото похарчите за присъствието си в мрежата
 • 3 основни Shopify подреждания + такси за транзакции + име на домейн + незадължителни премиум теми, приложения
 • Тези разходи се плащат месечно, освен ако не изберете ангажимент за 1-2 години.

Част 2: Кой ценови план е подходящ за вас?

Ако се опитвате да намалите разходите колкото е възможно повече и вече имате известно присъствие в интернет за вашата марка – уебсайт, страница във Facebook и др. – тогава Lite ниво на Shopify (9 долара на месец) не е лошо.

Това наистина зависи от това колко вече харчите за онлайн присъствието си. Ако плащате минимални суми за онлайн присъствие, проста интеграция на Shopify checkout може да си струва.

Но ако вече харчите малко, може да си струва да използвате или A) един от основните нива на Shopify, или B), като използвате конструктор на уебсайтове или уеб хостинг план, който включва основна функционалност на пазарската количка.

Като цяло, малките предприятия и физически лица са добра позиция за първото ниво, Basic Shopify.

Той е много по-скъп от плана на Lite, но също така ви предлага цялостно решение.

Така че, ако сте малка марка и предпочитате лекота на използване, като можете да управлявате всичко в една платформа, Basic Shopify е по-добър. Ако сте малки и искате да поддържате гъвкавост, като свързвате различни услуги заедно, Shopify Lite е по-добре.

Вторият и третият ред имат едни и същи основни характеристики (неограничени продукти, отстъпки и т.н.) и надбавки за съхранение и честотна лента..

Така че основните разлики между нивата са разширените функции, а не производителността:

купувайте цена кой план е най-добър

По-рано инструментът за възстановяване на изоставените колички беше наличен само за втория и третия ред и беше основна причина хората да изберат тези по-високи планове.

Тъй като сега първият план е направен много по-добър, тъй като имате тази функция, ще трябва да се запитате дали вашият бизнес се възползва достатъчно от тези ДРУГИ допълнителни функции:

Подаръчните карти са полезни, ако клиентската база е достатъчно голяма и последователна, а по-добрите отчети винаги са полезни.

Отстъпките за доставка са чудесен стимул за надграждане на нивата, АКО продавате продукти, които трябва да бъдат изпратени.

Но ако продавате цифрови изтегляния, например, не съм сигурен, че най-високият слой е наистина необходим – първото или второто би било добре, в зависимост от това колко продажби внасяте.

Очевидно е, че случаят на всеки е уникален. Но като цяло това са насоките за избор на план.

Сега, нека разгледаме повече от някои от тези допълнителни разходи, които не се показват на пръв поглед:

Част 3: Допълнителни разходи за шопиране

Първите допълнителни разходи, които трябва да разгледаме, са таксите за транзакциите на Shopify. Shopify таксува определен процент от продажбата за използването на доставчика си на плащания по подразбиране, Shopify Payments.

Ето как изглеждат тези такси за всеки от основните планове за ценообразуване:

шопирай цена шопирай такси

Първият слой плаща най-високата ставка за покупки онлайн карти.

Можете да използвате други платежни процесори във вашия магазин. Но не възлагайте надеждите си:

Повечето други обработващи плащания ще вземат собствени такси за транзакции, така че това се добавя в комбинация с допълнителните такси на Shopify.

Въпреки че таксите на доставчика на плащания на Shopify не са огромни, те със сигурност са жалко, особено защото някои от конкурентите на Shopify (като BigCommerce) НЕ извличат тези такси.

Друг потенциален разход е този на шаблоните. Shopify има много шаблони, но само малко количество са безплатни:

шопирайте ценова тема

Ако погледнете в горния ляв ъгъл, ще видите, че само 8 теми са безплатни в сравнение с 64 платени.

И дори тези безплатни шаблони изглеждат малко подобно.

Така че, въпреки че работят добре, наистина много предприятия трябва да закупят платена тема, за да получат сайт, който изглежда по-здрав.

Може да имате и допълнителни разходи от интеграции или приложения:

shopify цена магазин за приложения

За да бъдем справедливи, Shopify има добър избор. А някои от тях са безплатни.

Много от тях са платени, но доста достъпни:

shopify цена магазин за приложения

Но други са значителни допълнителни разходи в сравнение с всичко друго, което плащате за вашия онлайн сайт.

Може да варира от безплатни, до няколко долара на месец, до $ 20 + на месец.

За да е ясно, това не е задължително вина на Shopify. Много от тези приложения може да са достъпни на други платформи и да имат подобни цени, а Shopify има по-безплатни и достъпни приложения, отколкото преди.

Но ако се опитвате да персонализирате управлението на магазина си, вероятно ще използвате приложения.

Има и други разходи, не задължително специфични за Shopify:

Можете да наемете някой, който да проектира тема за вашия сайт Shopify или да управлява маркетинга ви. Може да искате да надстроите ценовите планове, за да разрешите повече сметки в екипа.

Плюс това има доставка, но това е силно променливо в зависимост от това какъв вид доставка извършвате (капка доставка, доставка ръчно), какви услуги използвате и естеството на продуктите, които доставяте.

Ако се нуждаете от доставка в реално време на превозвача (което е, когато тарифите за доставка, таксите на превозвача се поставят в страницата за качване), трябва основно да изберете третия слой.

И накрая, Shopify не идва с име на домейн безплатно. Можете да свържете собствения си домейн, ако сте го регистрирали отделно, или да го купите от Shopify.

Като цяло, има някои допълнителни разходи, които могат да съпътстват всяко начинание за електронна търговия – наемане на специалисти по дизайн и маркетинг, доставка и някои, които са специфични за Shopify.

Докато други платформи са платили шаблони, платени приложения и вариации на такси за транзакции, ние знаем, че има голям шанс да ги използвате чрез Shopify.

Говорейки за други платформи …

Част 4: Оптимизирайте цените спрямо цените на конкурентите

Това е една от най-трудните части на статията, тъй като Shopify има много конкуренти и те се мерят срещу Shopify по различни начини.

За целта на простотата, ето върху какво се фокусирам:

Първо, WooCommerce; Второ, други извън платформата за електронна търговия; Трето, създателите на уебсайтове, които включват електронната търговия.

Разграничаването между последните две е размито, но всъщност се свежда до общата цел: Shopify сам е създател на уебсайт, но по същество е създател на магазини и сградата на уебсайта е част от това.

И така, WooCommerce:

Това е безплатен плъгин за WordPress, който ви позволява да добавите кошница за пазаруване към вашия WordPress сайт.

Това, че е свободен сам, го прави наистина достоен конкурент, но ето това:

Съдържа много повече движещи се части и цената е по-променлива. Да, самият плъгин е безплатен, но може да искате да надстроите, за да получите повече функции.

Плюс това, това предполага, че вече плащате хост за сайт, на който сте инсталирали WordPress, и вероятно ще плащате за ПОВЕЧЕ плъгини и теми на сайта, за да подобрите магазина си.

Затова е трудно да прочетете каква е типичната цена, особено в сравнение с Shopify. Наистина зависи от това колко искате да направите.

Можете да разгледате моето сравнение на WooCommerce и Shopify тук, а моето сравнение на WordPress и Shopify тук.

Що се отнася до втората категория, Shopify срещу подобни решения, които се предлагат извън кутията, бих казал, че Shopify взема тортата.

Не е супер едностранчиво, за да е ясно. BigCommerce, основен конкурент на Shopify, предлага функции тук и там, които Shopify не.

Същото се отнася и за Volusion, друг основен съперник.

Но в крайна сметка Shopify печели, защото цените й са сходни, функциите са ОБЩО подобни, но има силен конструктор на уебсайтове и фантастична интеграция с доставки.

С други думи, той просто прави всичко най-едно / всеобхватно най-добре. Можете обаче да прочетете сравнението ми на Shopify и BigCommerce или Shopify и Volusion за повече подробности.

И накрая, Shopify срещу създателите на уебсайтове, които също имат функция за електронна търговия.

Това е по-сложно, защото основно зависи от това, което давате приоритет повече.

Ако вашият приоритет е да направите супер гладък уебсайт, който е портфолио или за някаква друга изкуствена цел, Squarespace може да е по-добър залог (прочетете повече за това, как се подрежда с Shopify тук).

Ако вашият приоритет все още е изграждането на уебсайт, но не сте толкова настроени на изкусното, индивидуално усещане на създателя на SquareSpace, Wix вероятно е добър залог.

Плановете за активиране на електронната търговия на Wix имат приблизително същия диапазон като Shopify, но е по-скоро като създател на уебсайт с голям капацитет, който включва функции на количката за пазаруване.

Това ще свърши добре работата, но ако вашият приоритет №1 е да продавате онлайн, Shopify все пак ще спечели. Както обикновено, можете да разгледате повече тук.

Така че като цяло?

Някои от конкурентите на Shopify може да донесат по-голям удар за вашите пари, но само ако се интересувате от това да дадете приоритет на това, което те дават приоритет.

Ако отдавате приоритет на гъвкавостта и самостоятелната работа, WooCommerce е най-добър например.

Но ако просто се опитвате да изградите онлайн бизнес в една платформа, период (особено ако искате да пуснете кораб), Shopify е вероятно най-добрият.

Част 5: Shopify FAQs

Как Shopify може да бъде полезен за спестяване на пари при доставка?

В зависимост от характера на доставката на вашия бизнес, Shopify може да осигури отстъпки.

Ако извършвате доставка с капки, която е, когато не поддържате физически инвентар на предлаганите от вас продукти и оставяте трети страни да съхраняват и доставят за вас, Shopify е добре оборудван.

Shopify се интегрира с Oberlo, популярна услуга за доставка на капки. И…

пазарувайте цена oberlo

Oberlo е безплатен, когато се използва с Shopify.

Освен това, Shopify предоставя отстъпки за доставка в основните си нива:

По принцип Shopify е осигурил конкурентни цени от големите превозвачи, които не ГАРАНТИРАТЕ основните отстъпки, но МОГАТ да намалеят по-голямата част от цената.

Плюс това, последните две нива имат USPS приоритет на кубични цени, което по същество отстъпва тарифите за доставка за малки, но тежки пакети.

Така че без съмнение, един от апелите на Shopify при ценообразуването е, че може да ви спести пари, ако планирате да правите много доставка.

Има ли хостинг по имейл, включен в плановете на Shopify?

Въпреки че хостингът на електронна поща и поне няколко имейла са включени за повечето хостинг услуги, за съжаление никой от плановете на Shopify не идва с това.

Има ли ограничения на честотната лента или съхранение на някой от плановете?

Не. Въпреки че много хостинг планове твърдят, че предлагат “неограничена” честотна лента или съхранение, без да го правят напълно, Shopify всъщност го прави.

Повечето причини да надстроите плана си ще бъде, ако искате да получите достъп до по-добри функции, а не да получите по-добър капацитет за съхранение или честотна лента.

заключение

И така, докато всички имат различна ситуация, мисля, че Shopify има добър вариант за повечето читатели.

Ако просто искате бутона „купи“ в съществуващата ви настройка, можете да го получите за ниска месечна цена.

В дългосрочен план обаче може да е по-евтино просто да изберете хост или създател на уебсайт, който се предлага с функционалност за електронна търговия, вместо да плащате за хост И Shopify Lite.

Всъщност са трите основни нива, които са интересни. Основната разлика в надграждането на нивата е допълнителни функции: производителността и съхранението ще бъдат същите.

Така че вашето обаждане е дали допълнителните функции, които ви показах – подаръчни карти, тарифи за доставка на живо – гарантират по-високи цени.

Освен това вероятно ще трябва да платите за премиум тема и да инсталирате някои разширения, въпреки че разходите могат да варират в тях.

Shopify CAN бързо може да стане скъп и това е само истината.

Но Shopify също предлага много инструменти извън кутията и ако знаете какво правите, можете да намалите разходите си като цяло с Shopify.

Най-реалистичното, което мога да ви кажа, е да тествате Shopify!

Опитайте Shopify безплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map