Shopify Review – Моят личен опит с плюсове и минуси

Подготовката за стартиране на електронна търговия не е малка задача. Въпреки че трябва да се вземат безброй основни решения, малко са толкова важни, колкото избраната от вас платформа за електронна търговия.


В тази статия ще ви предложа лична информация и преглед на платформата Shopify.

Изборът на Shopify не беше лесно решение. Въпреки че има повече от сто платформи за електронна търговия, от които можете да избирате, вариращи от самостоятелни (като Shopify и BigCommerce) до интеграции със съществуващи сайтове (помислете за добавки към Woocommerce или eCommerce за Wix).

В това ревю на Shopify ще ви преведа плюсовете и минусите, както и елементите, които най-много ми се откроиха при избора на платформата.

Ще копая и в други елементи, които открих, след като влязох в бекенда на системата, като настройката и лекотата на използване.

ПРЕГЛЕД НА МЕТОДА

Направо да прочетете конкретни раздели, като кликнете върху следните връзки

 1. Какво е Shopify
 2. Професионалисти
 3. Против
 4. Лесна настройка
 5. Разширяване на Shopify Персонализиране
 6. Как да добавите продукт в Shopify
 7. скалируемост
 8. Shopify Vs Magento Сравнение
 9. заключение

Какво е Shopify?

Shopify е това, което е известно като хоствана платформа за електронна търговия, предоставяща всичко, което собственикът на бизнеса трябва да настрои, стартира и управлява онлайн магазин – единственото нещо, което трябва да предоставите е продуктът и съдържанието.

shopify_review

Многоканалната услуга стартира през 2004 г. и стана домакин на над 500 000 предприятия в 175 страни.

Според издание за 2017 г. платформата се разраства ежегодно със среден темп от 74%, генерирайки повече от 40 милиарда долара продажби сред своите търговци.

Плюсовете на Shopify:

Част от този растеж (и няколко от причините, по които първоначално бях привлечен към Shopify), може да се отнесе към основните предимства на платформата:

 • Лесен за използване: Платформата често се рекламира и рекламира като лесна за използване и управление, с опростено централно табло, което ви позволява да достигнете и управлявате целия си магазин само с няколко кликвания.
 • Има красиви, професионални теми: Дори и най-добрите продукти ще се борят да се преместят в грозен магазин. Shopify е добре известен с това, че има голям обем от мобилни адаптивни теми и дизайни, отговарящи на специфични индустрии. Премиум теми са достъпни за закупуване, както и селекция от безплатни теми. Всички са професионално проектирани и изградени, за да увеличат максимално реализациите.
 • Супер мащабируем: Искате да гарантирате, че избраната от вас платформа ще се разраства с вашия бизнес, така че никога не трябва да се притеснявате от миграцията към друг доставчик. Решение за електронна търговия, което е доказано за бъдещето благодарение на широкото развитие, поддръжка и интеграция на трети страни за разширяване на наборите от функции.
 • Бърз & Сигурно: Като хоствано решение цялата сигурност на сървъра се покрива от Shopify. Вашите файлове и клиентски данни са защитени на сървъри, предназначени да се справят дори с масивен приток на клиенти, така че вашият магазин се зарежда бързо дори и на мобилни устройства.
 • Има невероятно обслужване на клиенти: Работейки с други платформи, знам, че е неприятно да имаш проблем след часове и да не можеш да достигнеш до никого. Търговията работи 24/7, така че се нуждаете от решение, което предлага същото ниво на поддръжка. Екипът за поддръжка на Shopify е на разположение денонощно.
 • Достъпно: Освен достъпната месечна цена (с два много евтини плана за стартиране на нови търговци на дребно) Shopify предлага и конкурентни, ниски разходи за транзакция – по-ниски от много други платформи и платежни процесори. Има дори вграден шлюз за разплащане (Braintree), което улеснява настройката и започването на обработката на плащания веднага щом магазинът ви стартира.

Минусите на Shopify:

Разбира се, имаше някои минуси, които трябва да се вземат предвид, преди да се установят в Shopify:

 • Ограничения в персонализирането; Shopify използва персонализиран език, а не дава достъп до редактиране на PHP, като някои други платформи за електронна търговия
 • Маркетингът със съдържание не е най-добрият – неща като изоставените имейли за колички и функционалността на блоговете са доста ограничени в сравнение с платформа като Woocommerce, която е изградена около управление на съдържанието
 • Експортирането не е толкова просто, колкото трябва да е. Опишете какъв вид ви заключва, така че ако някога сте искали да се преместите на друга платформа, ще има някаква работа в миграцията.
 • Shopify ограничава приложенията на нейния пазар, така че има много по-малко да избирате в сравнение с други платформи. Ползата от това е, че одобрените приложения са с високо качество, редовно се актуализират и предлагат най-добрите функционални добавки за родната платформа на Shopify
 • Засилено силно към пазарите в САЩ и Великобритания; платформата не предлага многоезична поддръжка, така че глобалните витрини са проблем. Компанията току-що добави шест нови езика през 2018 г., но те все още са в бета тестване.

Това е само кратък списък на плюсовете и минусите на използването на Shopify. Нека да влезем в ключовите области, които са най-подходящи за собствениците на фирми, и това, което тежах най-много, както по време на избора, така и докато настройвам първоначалната си витрина с Shopify.

Опитайте Shopify безплатно

Лесна настройка

Освен ако не сте изключително технологични, искате да изберете платформа за електронна търговия, която предлага най-лесния път за настройване.

Въпреки че имам опит с дизайна и персонализирането на сайтове, последното нещо, за което искам да отделя времето си, е персонализирането на уебсайт. Можете да загубите безброй часове в CSS и PHP.

Едно от най-атрактивните предимства на Shopify е лесният за използване интерфейс; няма нужда от кодиране, необходими за разработването на персонализиран, уникален магазин Shopify.

Shopify предоставя различни опции, така че можете да направите корекциите и да изберете това, което работи най-добре за вас, да попълните някои заготовки и вашият персонализиран магазин е готов.

Както всичко, все още има малко крива на обучение, но интуитивният интерфейс на Shopify прави всичко лесно достъпно и лесно за намиране.

Създаване на акаунт

Само с няколко стъпки можете да получите магазина си онлайн и функционален. Shopify предлага първоначална пробна версия за 14 дни, която не изисква кредитна карта, за да започнете.

Просто въведете личната си информация, дайте име на магазина си и веднага ще стартирате в таблото за управление на Shopify само за минути.

Създаване на акаунт

От това табло можете лесно да навигирате до всеки сегмент от магазина си.

Разделът Начало предлага общ преглед на това, което се случва с вашия бизнес. Основното табло за управление, също и вашият начален екран, предоставя моментна снимка на продажбите, поръчките, разпределението на продажбите и подканите да придвижите магазина си.

Поръчки

Менюто за поръчки ви отвежда директно до страницата ви за управление на поръчки, където можете да проследявате, разглеждате и управлявате всички поръчки, направени от клиенти.

Можете дори да изготвяте нови поръчки ръчно и да получавате подробности за изоставени каси.

Поръчки

Продукти

Всеки магазин за електронна търговия се нуждае от продукти, а менюто с продукти улеснява или ръчно добавяне и конфигуриране на продукти, или импортиране на съществуващия ви запас от продукти, активиране на проследяването на инвентара и организиране на всички ваши категории и колекции.

шопирайте продукти, които да добавите

Клиенти

Можете да проследявате детайлите на клиентите, които правят поръчки, като използвате менюто на клиента.

Shopify предлага основен CRM като част от своята платформа, така че не само можете да импортирате клиенти, можете да управлявате всички детайли на клиента на гранула от този сегмент и да видите историята на техните покупки.

Клиенти

анализ

Най-успешните марки за електронна търговия взимат решения, управлявани от данни. Вградената аналитика на Shopify предоставя множество отчети, които можете да използвате за разрастване на бизнеса си. Това включва:

 • Съхранявайте реализации
 • Средни стойности за поръчка
 • Връщане на клиентски цени
 • Продукти с най-добри резултати
 • Водещи източници на препоръки
 • Отчети за продажби и придобивания
 • Доклади за поведение
 • Обширни отчети за клиенти

Има дори маркетингови и финансови отчети, които да ви помогнат да вземете правилните решения за кампаниите, които да ви окажат най-голямо въздействие и да върнете вашата инвестиция.

Shopify Analytics

Онлайн магазин

Това е месото на вашия магазин за електронна търговия, където можете да персонализирате и да направите своя онлайн магазин свой собствен.

Онлайн магазин

Менюто на онлайн магазина ви позволява да извършвате корекции на външния вид на вашия магазин само с няколко кликвания – не са необходими код или умения за дизайн.

Това включва редактиране на страници, добавяне на блогове, навигация и цялостна персонализация на теми.

Опитайте Shopify безплатно

Разширяване на Shopify Персонализиране

Персонализирането е основна част от настройката на всеки онлайн магазин – в края на краищата искате магазин, който представлява вашата марка, личност, послание и осигурява приятно визуално изживяване.

Най-вече искате просто изживяване и дизайн. Подходът на Shopify към персонализирането на темите не е точно революционен.

Ако разгледате много платформи за електронна търговия, включително тези, които са интеграции, за разлика от самостоятелните платформи, много от тях предлагат опростен подход за кликване към дизайн.

Когато търсех платформа за електронна търговия, имах нужда от три нива на персонализиране:

1. Платформата трябва да изглежда свежа, чиста и функционална извън кутията. Не трябва да има необходима широка персонализация, за да изглежда привлекателна за средния клиент.

Shopify, Woocommerce, BigCommerce и безброй други платформи отговарят на това основно изискване, така че е необходимо да го стесните още няколко.

2. Платформата трябва да е лесна за персонализиране и подобряване, без да се създава дизайн или наемането на експертен дизайнер. Много платформи предлагат някакво ниво на вградени теми като част от техните точки за продажба, но много от тях са изключително основни с малкия уау фактор.

Shopify обаче има над 170 персонализирани (професионално проектирани) теми, които са толкова привлекателни, колкото и лесни за персонализиране.

лесно да персонализирате shopify

3. Платформата трябва да предлага по-дълбока персонализация, когато е необходимо, но не се изисква.

Тук толкова много платформи и интеграции изпадат, тъй като те ограничават достъпа до това, което можете да промените и модифицирате, или тяхната файлова структура е толкова сложна, че е трудно за повечето хора да научат и да навигират, като това отнема много време процес.

Shopify прави по-нататъшното персонализиране на дизайна лесно, ако искате по-дълбок контрол.

За повечето стартиращи и нови онлайн магазини основната персонализация и разширената библиотека от професионални теми е повече от достатъчна, за да започнете.

Но знайте, че вашият магазин може да бъде силно персонализиран, за да съответства на вашата марка и предпочитания, докато мащабирате бизнеса си.

Ето защо марки като Red Bull, Kylie Cosmetics и MVMT часовници работят чрез платформата Shopify.

Добавяне на продукти

Визуално привлекателният магазин е само първата стъпка – в един момент ще трябва да зареждате продукти.

След като използвах Woocommerce, Wix, Volusion и BigCommerce, мога да кажа, че открих, че подходът на Shopify към добавянето на продукти е най-модерният и директен подход към днешна дата.

Ако някога сте пускали публикация в блог в WordPress или сте попълнили формуляр онлайн, тогава ще имате представа за добавяне на продукти в Shopify.

Добавянето на продукт може да стане с няколко клика; добавете своето заглавие, описание, изображения, присвойте колекция, задайте цени, конфигурирайте инвентар и доставка и сте готови.

Добавяне на продукти Shopify

Можете бързо да добавяте варианти към всеки продукт и дори да конфигурирате основни настройки за SEO на продукт.

Ако имате много инвентар, процесът за ръчно добавяне на продукти може да бъде досаден. Shopify предлага прост внос на продукти спрямо CSV файл, за да можете да качвате пакетно всичките си продукти.

Те дори предоставят шаблон, включващ примерни продукти, които да ви помогнат да попълните необходимите полета.

управлявайте инвентара си shopify

След зареждането на продуктите ви Shopify предоставя всички инструменти, които са ви необходими за управление на инвентара ви (включително проследяване на инвентара, за да останете на върха на ниския брой запаси)

управлявайте инвентара си 2

Както и централно табло за управление на трансфери на инвентара, ако се занимавате с входящи инвентаризации от доставчици (извън създаването и продажбата на вашите собствени продукти).

управлявайте инвентара си 3

Другите платформи, за които споменах всяка оферта за ръчно въвеждане на продукти, а някои, като BigCommerce, предлагат и пакетни вноси на продукти.

Според мен, от гледна точка на лесна за употреба, Shopify беше най-простият по отношение на кликването до завършване.

Мащабируемост с Shopify

Всеки може да стартира основен магазин Shopify и да избере един от няколко плана, предлагащи различни функции въз основа на бизнес нуждите.

Това е полезно за стартиращи фирми с нисък трафик и малък обем поръчки в първите дни.

Тъй като вашият бизнес расте заедно с клиентската база, достигате и поръчвате обем, е невероятно лесно да превключвате планове, тъй като няма договор или заключване към нито един от плановете.

Мащабируемост с Shopify

Докато надграждате плана си, наличните функции с вашия бизнес, включително:

 • Допълнителни акаунти на персонала, за да може вашият нарастващ екип да има достъп и да помогне при маркетинг, управление на поръчките, обслужване на клиенти и други
 • Намалени разходи за транзакция
 • Добавени са промоционални функции като карти за подаръци
 • Подобрени инструменти за задържане на клиенти като възстановяване на изоставена количка
 • Професионално и напреднало отчитане и др

Ако вашият онлайн магазин избухва в обем, което е мечтата на всеки онлайн търговец на дребно, Shopify има допълнителен план да предложи максимална мащабируемост.

Планът Shopify Plus е решение на ниво бизнес за търговци с голям обем и за големи предприятия.

Shopify Plus не само ще ви даде ненадмината мащабируемост, но предлага и вида на персонализираните търговци, които често търсят чрез платформи с отворен код като Magento.

персонализиране на дребно с shopify

Мащабируемостта идва от платформа Shopify е проектирана за скорост, надеждност и генериране на търсене. Само някои от предимствата на Shopify плюс включват:

 • Над 10k пикови поръчки в минута
 • Гарантиран 99,98% продължаване
 • Неограничен трафик и неограничен брой транзакции (много други платформи ограничават обема на транзакциите)
 • Ниво 1 PCI DSS съвместим за подобрена проверка и сигурност
 • Интеграция с ERP и CRM, заедно с пълен контрол на предния код (основните планове Shopify предлагат ограничена настройка на кода)

При преглед на други платформи все още не виждам мащабируемост на това ниво, без да има нужда от широки набори от умения за разработка или разработчици под ръка (като например Magento).

Много платформи, като Woocommerce, просто не се увеличават до нивото на предприятието и са насочени повече към стартиращи фирми и средни предприятия.

Shopify Vs Magento Сравнение:

Shopify и Magento са две от най-популярните платформи за електронна търговия, налични в момента и макар и двете да позволяват създаването на онлайн магазин, те са много различни системи.

Най-голямата разлика между Magento и Shopify е в кода; Shopify използва кодираща система, наречена Liquid и е собствена платформа, така че има някои ограничения в персонализирането, които могат да се осъществят.

Magento от друга страна е базиран на PHP и отворен код, който предлага по-големи възможности и много по-малко ограничения с персонализиране.

Това дава на Magento доста неограничена мащабируемост и марките могат да създават практически всякакъв вид функционалност на магазина до изграждането на напълно уникални разширения.

Недостатъкът на тази платформа с отворен код е, че или ще трябва да имате разработчик на ръка за Magento, или някакво сериозно умение в персонализирането на PHP, за да накарате Magento да прави това, което искате.

A. Въвеждане на продукт

Като цяло, ако подреждате Magento срещу Shopify, Shopify е добре известен с лесната си употреба при настройка, конфигурация, конфигурация на продукта и управление на поръчките.

Ето защо толкова много непроизводители избират Shopify в повече отворени програми като Magento и Woocommerce – това е по-бързата настройка и най-простият подход за съхранение на персонализиране, без да е прекалено ограничаващ.

Magento дава възможност за един и същ вид опростено въвеждане на продукти и конфигурируеми продукти … след като конфигурирате, настроите и проектирате платформата.

С Shopify можете да имате своя онлайн магазин за по-малко от час, включително дизайн, персонализиране и продукти на живо. Това просто не е възможно с Magento.

Б. Интеграция с системи и инструменти на трети страни

Интеграцията е една от областите, в които Magento често привлича вниманието на онлайн търговците на дребно. Това е надежден инструмент с хиляди разширения за добавки (платени / премиум и безплатни).

В сравнение с няколкостотин основни приложения и добавки с Shopify и е лесно да видите къде Magento може да поеме водещата роля.

Това, което отличава Shopify освен пазарния му, е, че Magento е отворен код – което означава, че практически всеки може да създава разширения за Magento без гаранция за качество и функционалност (или колко дълго ще се поддържа).

Разширенията на Magento също предлагат много специфична функционалност, която може да доведе до раздута библиотека с разширения.

Magento разширения

Това може да е кошмар за собствениците на магазини, които искат да се преместят на друга платформа по-късно, но намират тези разширения Magento да не прехвърлят.

Или ще загубите тази функционалност, или можете да приключите със скъп програмист, който се опитва да копира загубената функционалност.

Shopify приложенията, от друга страна, са внимателно прегледани и проверени, за да се гарантира, че на пазара са достъпни само най-добрите приложения.

Тъй като Shopify е лидер в електронната търговия, разработчиците на трети страни, които създават приложения, почти винаги гарантират съвместимост с Shopify първо.

shopify инструменти

Това ви дава най-добрият избор на най-иновативните и актуални инструменти за разширяване на функционалността на вашия онлайн магазин.

А списъкът с добавки за качество непрекъснато нараства, включително услуги за разширяване на магазина ви като:

 • Маркетинг и промоции
 • Инструменти за продажби
 • Интеграция на социални медии и социални доказателства
 • Приложения за доставка и изпълнение
 • По-добър контрол на инвентара
 • Счетоводство и отчитане
 • Интеграция на платформата за обслужване на клиенти и интеграция с клиенти
 • Обработка на плащания

Макар че интеграцията може да не изглежда като решение за вземане на решение за нов собственик на бизнес, вие ще искате най-надеждните и най-ефективните приложения, докато увеличавате бизнеса си.

Народната функционалност на Shopify е звездна, но намерих различни инструменти, които ми позволиха да добавя функции, специфични за моя бизнес, които подобриха ефективността и ми позволиха да променя Shopify, за да отговаря на моя бизнес модел, а не да коригирам моя бизнес модел, за да отговаря на платформата.

В. Сравнение на цените

Стандартните планове Shopify, където ще стартират повечето стартиращи фирми и малки фирми, са проектирани да предлагат най-големия избор от собствена функционалност на достъпна цена.

шопирайте цените

Сравнете това с цените за Magento и бързо забелязвате разликата в достъпната цена и как Shopify е насочен да поддържа стартъпи и разрастващи се малки предприятия.

ценообразуване на мегенто

Докато Bigcommerce предлага конкурентни цени, има и други ограничения, като ограничения на приходите – стандартните ограничения за план на Bigcommmerce в размер на 50 000 долара годишно и плюс (най-популярни) план ограничения от само 150 000 долара годишно в приходите.

Сравнете това с Shopify, където всички планове предлагат неограничени продукти, неограничена честотна лента и онлайн съхранение и без ограничение на приходите.ценообразуване с голяма търговия

Други разлики между Shopify и Magento

Ако се опитвате да определите дали да стартирате магазина си с Shopify или Magento, а ценообразуването само по себе си не ви е люлеело в нито една посока, помислете за тези точки:

 • Ще ви е необходим Magento разработчик под ръка или ще сте готови да инвестирате много време, научавайки се как да използвате платформата – особено ако искате да я персонализирате.
 • Получавате нулева поддръжка от Magento, освен ако не сте готови да харчите $ 25 000 годишно за Enterprise поддръжка (всички Shopify планове се предлагат с 24/7 поддръжка).
 • Можете да разгърнете магазин Shopify за по-малко от $ 1k в сравнение с $ 25k + за Magento, заедно с потребителски разходи за разработка.
 • Shopify е предпочитан от разработчиците за обширната и подробна документация за API – задължително за тези, които се нуждаят от допълнителни интеграции.
 • Shopify е хоствано решение; Magento ще изисква инвестиции на сървър, включително месечните разходи, както и да има програмист / компания да персонализира инфраструктурата за вашия сървър.
 • Тъй като Magento не е хостван и с отворен код, вие имате повече контрол върху SEO, но отново, ще ви е необходим разработчик, който да персонализира платформата и има безкрайни разширения, от които да избирате. Shopify предлага родна SEO функционалност, заедно с проверени, доказани SEO приложения на пазара от надеждни марки.

Bubblegum Shopify InfographicШофирайте SEO

Прекратяване – Направете шопирайте вашата платформа по избор

Във времето, когато използвах Shopify за електронна търговия, той бързо ми стана любим в сравнение с други платформи, които съм използвал, включително Prestashop, Magento и Woocommerce.

Като стартиращ пробив на онлайн търговията на дребно, той предлага най-лесния подход за стартиране и стартиране на продукти, проста обработка на поръчки и доставка, лесно персонализиране, достъпно влизане в онлайн продажби и множество родни функции, които ще ви помогнат да популяризирате и продавате вашите продукти.

Добавянето на качествени и надеждни приложения дават на всеки бизнес (от стартиращи магазини до съществуващи SMB търговци на дребно) допълнителните функции, които са ви необходими за постигане на цели без значителни разходи.

Така че дори и с инвестицията за подобряване на платформата и маркетинговите разходи, вие все още имате здравословен марж за продуктите, които продавате.

Най-важното е, че Shopify предлага най-бързото, най-простото влизане в онлайн магазина. Създаването на нов магазин може да стане за минути, а персонализирането и качването на продукти може да отнеме по-малко от час.

Ако искате да получите магазин онлайн бързо, с минимални инвестиции, различни от време, тогава Shopify е най-добрата платформа за електронна търговия, която прави точно това.

Опитайте Shopify безплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map