Shopify vs SquareSpace: Сравнение между главата (2020)

Shopify vs SquareSpace: Сравнение между главата (2020)

Shopify vs SquareSpace: Сравнение между главата (2020)

Въпреки факта, че съм много ангажиран със световете на Shopify и Squarespace – изграждането на сайтове, изграждането на магазини, електронната търговия и т.н., аз съм склонен да смесвам тези две имена. Защо? Предполагам, защото често виждам реклами и за двамата, и те са двете големи „S“ имена в софтуер за изграждане.


Макар да е вярно, че тези две компании се припокриват, те също са доста различни. Shopify е най-утвърденото търговско име в софтуера за електронна търговия, като е улеснило над 82 милиарда долара продажби от основаването си през 2006 г..

Squarespace осигурява лесно изграждане на уебсайтове и е създаден през 2003 г. Може да не е единственият най-популярен конструктор на уебсайтове (нямаме точни номера за тези неща, за да бъда честен), но със сигурност е една от най-разпознаваемите марки.

И двете компании могат да претендират, като част от своята популярност, много големи имена, които са се подписали в техните услуги. Няколко големи клиенти на Shopify включват компанията на Кайли Дженър и Nestle.

Идеята Елба и Киану Рийвс под колана си Squarespace, фокусирайки се повече върху призива към творците.

Woah. Ясно е, че Shopify и Squarespace са лидери в съответните си области. Да предположим, че тези две големи имена трябва да се сблъскат – кой ще спечели?

Това, разбира се, не е хипотетично. Създателите на уебсайтове почти винаги се простират в електронната търговия, което означава изграждане на магазин. Въпреки че почти всички популярни създатели на лесни уебсайтове рекламират функции за електронна търговия, Squarespace е уникален по своя основен фокус върху фрилансери, творци и малки фирми.

Има припокриване и интересна конкуренция, която произвежда. Нека да го проверим.

Съдържание

Направо, за да видите конкретен тест, кликнете върху следните връзки

  1. Сравняване на цени и характеристики
  2. Шаблони и приложения
  3. Лесно използване
  4. Поддръжка на клиенти
  5. Сигурност и надеждност
  6. Заключение: Кое препоръчвам?

Сравняване на цени и характеристики

Shopify
Squarespace

планОсновни ShopifyОсновен
Цена / мес.$ 29 / месец$ 26 / месец
Неограничени продуктидада
Безплатен SSL сертификатдада
Такси за транзакции2,0%Не
24/7 поддръжкадада
Онлайн магазиндада
Карти за подаръциНеНе

Нека разгледаме първо цените и функциите, които получавате за тях.

Цените на квадратните пространства са много по-сложни в сравнение с тези на Shopify.

онлайн магазин за квадратна площ

Squarespace има два типа планове, един за електронна търговия и друг за уебсайтове, като всеки тип има два нива. Бихте си помислили, че тъй като сравняваме Shopify, трябва само да разгледаме тези два плана на Squarespace. Nope.

уебсайтове за ценообразуване на квадрат

Разделът „Бизнес“ на Squarespace за нормални сайтове също има функционалност за електронна търговия.

Това означава, че всъщност можете да получите софтуер за електронна търговия през Squarespace за начална цена от 18 долара на месец. Ако го направите, ще понесете 3% такса за транзакциите, но можете да добавяте изскачащи прозорци, да продавате неограничени продукти, да приемате дарения, да получавате безплатен домейн и по принцип да използвате пълен пакет за електронна търговия (включително проследяване на инвентара, управление на поръчки, и т.н.).

Ако искате да използвате плановете за „онлайн магазин“, получавате още няколко печалби в допълнение към всички горепосочени: можете изцяло да премахнете таксите за транзакции, да получите неограничен брой сътрудници, да получите достъп до по-добри търговски показатели, да използвате печат на етикети, да получите сигурна заявка на вашия собствен домейн, добавете клиентски акаунти или абонаменти и много други.

Разбира се, някои бонуси са запазени за различни нива, но с диапазон от $ 18 до $ 40 на месец (таксуват се годишно – те са по-скъпи, ако се плащат месечно), Squarespace успява да предостави много инструменти за електронна търговия и предимства.

Сега за Shopify.

Shopify ценообразуване

Що се отнася до основните планове, планът за входно ниво ви стартира с всичко, от което се нуждаете, а по-големите планове по същество добавят някои инструменти и предимства (особено комисионни за доставка). Основните функции включват неограничени продукти и създаване на поръчки, пълният софтуер за създаване на магазини, кодове за отстъпки, канали за продажба и т.н..

Вие сте ограничени в сметките на персонала, които можете да поемете, независимо от степента си, а хората от първия слой не могат да използват карти за подаръци или достъп до разширени отчети.

Според мен, софтуерът за изграждане на магазини, както и създаването на продукти, поръчки, талони и отстъпки са много здрави с Shopify. Можете да редактирате нещата с наистина добра степен на детайлност и всичко това излиза от кутията.

Това важи и за Squarespace от моя опит – Squarespace не опростява и не намалява детайлите, които можете да управлявате в магазина си, въпреки че не е напълно на ниво Shopify.

Squarespace предлага леко предимство в това да имате опция за качване на една страница. Shopify не е, дори ако използвате Advanced Shopify. Това не е голям провал, но е изненадващ от водеща марка (тъй като искате да улесните възможно най-лесно закупуване на клиентите си).

Що се отнася до доставката, и двете компании предлагат някои бонуси и отстъпки, но по различни начини.

Отстъпките за доставка на Shopify са сериозни, до 64% ​​за Basic Shopify и 74% за Advanced Shopify. Въпреки че не е задължително да получавате тези суми всеки път, те са значителни отстъпки, които правят по-привлекателен за клиентите да поръчват вашите продукти.

Освен това всички акаунти стигат до отпечатване на етикети за доставка, а последните два плана имат USPS Priority Mail Cubic цени – това ще таксува пакетите въз основа на размер, а не тегло (при определени параметри), което може да намали значително цените за продавачите.

Тези неща са част от онова, което придава на Shopify толкова огромна привлекателност за бизнеса от всякакви размери. Как струва Squarespace?

Планът „уебсайт“ с функционалност за електронна търговия всъщност няма предварително зададени такси за доставка. Въпреки това, плановете за „онлайн магазин“ имат: и двата получават групов печат, както при Shopify. Най-високият слой има разширен калкулатор за доставка, който е полезен – но всички планове на Shopify имат калкулатори за доставка.

Планът на “Advanced Online Store” на Squarespace ви позволява да прилагате отстъпки за безплатна доставка към продуктите автоматично при плащане. Не можете да зададете тарифи за доставка на продукт, така че опцията за безплатна доставка ще бъде достъпна за всички клиенти – това е малко сложно и трябва да бъдете в разширения план, за да упражните максимално желания контрол върху него.

По-малко усъвършенстваните планове на Squarespace ще ви позволят да създавате отстъпки, които клиентите могат да прилагат при доставката – по този начин по-малко директно компенсирайте таксите. Малко е сложно: можете да прочетете тук за по-подробна информация.

За съжаление, Shopify и Squarespace поемат някои такси за транзакции. Тезите варират план за планиране: Най-високият ниво на Shopify има най-ниската цена от 2,4% + 0,30 долара за онлайн покупки чрез карта. Цените се различават, ако използвате процесора на Shopify, за да извършвате плащания лично, освен това има такси за използване на доставчик на плащания, различен от Shopify Payments.

Squarespace взима такси за транзакции само за своя бизнес план (както беше споменато), втория слой от „уебсайтове“. Всеки от двата плана „Онлайн магазини“ премахва таксите за транзакции, така че не е нужно да стигате далеч, за да ги избегнете.

Ето едно последно нещо, което ми се струва да отбележа: дропшипинг. Shopify е лидер в индустрията отчасти поради това колко лесно прави дропшипинга. По принцип дропшипинг означава, че вие, собственик на магазина, бихте имали трета страна (управляваща склад, вероятно) да изпратите поръчан от клиент продукт директно на клиента. Това означава, че клиентът би използвал магазина ви, но вие сами не бихте пакетирали продукта.

oberlo завода

Shopify използва Oberlo, за да направи дропшипинга невероятно лесен. И работи, честно казано, като чудо. Squarespace има следствие: вместо Oberlo, Squarespace се интегрира с Printful.

интеграция

Проблемът е, че можете да използвате интеграцията за печат само с разширения план за магазини (най-високо ниво) и хората в Shopify могат да използват Oberlo на всяко ниво, плюс Oberlo е напълно безплатен за използване, стига да имате Shopify акаунт (въпреки че можете ъпгрейд за по-високи нива на Oberlo).

За да обобщим нещата, двете Shopify и Squarespace имат наистина добри характеристики, а Squarespace като цяло има по-достъпни цени между своите нива. Squarespace дори предлага някои инструменти, които Shopify има до по-късните нива, които могат да бъдат по-достъпни и премахва таксите за транзакции в началото.

Що се отнася до доставката обаче, Shopify прави отстъпките много по-лесни за работа и автоматично. Потребителите на Squarespace имат достъп до отстъпки, а планът за напреднали може да бъде по-добра сделка на моменти, но не винаги. Плюс това, Shopify е абсолютно превъзходен за дропшипинг.

Тези неща са важни, но когато създавате онлайн магазин, външният вид и допълнителните инструменти, които не са по подразбиране, също са важни части от функционалността на електронната търговия.

Шаблони и приложения

Шаблоните и дизайнът са много важни както за Shopify, така и за Squarespace – и двамата се предлагат на пазара като чудесни места за красиви витрини и сайтове. Ако търсите електронна търговия, изключително важно е да имате онлайн магазин, който изглежда страхотно на вашите клиенти.

И двете компании предлагат набор от шаблони, и двете са доста добри.

Shopify предлага няколко десетки теми, повечето от които са платени.

Shopify-теми

Squarespace предлага подобен брой теми, но има уловка.

Squarespace тематика

Уловимото е, че повечето теми на Squarespace са за обикновени сайтове. Ако отидете на шаблони на онлайн магазина, има само няколко, от които да избирате. Можете да добавите магазин към друг шаблон, но това е по-скоро караница, отколкото трябва да бъде.

Според мен и Shopify, и Squarespace имат красиви теми. Бих казал, че обикновено предпочитам темите на Squarespace и намирам, че Shopify изглежда малко подобно – това е субективно. Тъй като темите на Shopify са насочени специално за магазини, бих казал, че Shopify печели за теми / шаблони.

Но що се отнася до редактирането и създаването на сайтове, бих дал наградата на Squarespace. Това не е огромна разлика, но Squarespace поставя голям акцент върху стила и дизайна и тази инвестиция на енергия се върна много добре.

На следващо място, магазинът с приложения е изключително важен, когато използвате платформа за електронна търговия. Хубаво е да получите колкото се може повече „извън кутията“, но не винаги можете да разчитате на това.

Shopify води, когато става дума за приложения и инсталации, според мен. Squarespace изгражда много интеграции в платформата, което означава, че не използвате магазин за приложения за инсталации. Някои интеграции са включени по подразбиране, а други могат да бъдат активирани, ако желаете да платите.

Можете да видите пълния списък с интеграции, които поддържа Squarespace тук, но това е достатъчно приличен списък. Със сигурност всички популярни приложения и добавки се поддържат от Squarespace и по някакъв начин може да бъде наистина рентабилно, когато са включени.

проектира домейни форми

Shopify е различен. Shopify има по-традиционна структура на магазина за приложения за своите инсталации. Това може да звучи като по-лоша сделка, но не мисля, че е така – все пак е вярно, че понякога може да бъде по-скъпа.

Shopify-AppStore

Предимството е, че имате достъп до повече, отколкото със Squarespace. Наистина, повечето от това, което би ви интересувало, е включено в Squarespace, но магазинът за приложения на Shopify е жизнен и се развива. Можете да намерите повече нишови интеграции, плюс много популярни понякога са безплатни.

В крайна сметка ще трябва да разгледате кои приложения смятате за най-полезни. Предпочитам Shopify за приложения, въпреки че може да бъде по-ценен, но други може да намерят Squarespace както по-лесен, така и по-достъпен в зависимост от това, което трябва да инсталират.

Това ни води до следващия ни основен момент: лекота на използване.

Лесно използване

Лесността на използване е огромна сделка за компаниите на SaaS (софтуер като услуга). Днес е цялата ярост – популярният софтуер и уебсайтове се опитват да бъдат елегантни, модерни, чисти и използваеми. По-специално Squarespace и Shopify наистина се предлагат на пазара като лидери в полезни за потребителя творчески инструменти.

Ето например Squarespace, който рекламира лесното си управление на продуктите:

продукт мърчандайзинг

И това би било еквивалентът на Shopify:

лесна функция

И двете компании разбират необходимостта от лекота на използване доста добре. За щастие за нас и двете компании живеят до собствения си свръх.

Shopify и Squarespace включват много функции и позволяват на потребителите да редактират нещата с висока степен на детайлност, но го правят едновременно чисти и ясни – по-впечатляващ подвиг, отколкото може би си мислите.

Ето преглед на таблото за управление на SquareSpace

Лесно за проектиране квадрат

и тук е прегледът на таблото за управление на Shopify

Създаване на акаунт

В тази бележка мисля, че Squarespace се справя малко по-добре.

Редактирането на подробности за магазина е еднакво лесно и стабилно и за двете компании (въпреки че Shopify е малко по-задълбочен), но редактирането на дизайна е по-добро в Squarespace. Това не са само шаблоните, до които имате достъп, но и инструментите и възможностите, които получавате за редактиране на тези шаблони.

Нещо, което харесвам много в Shopify и Squarespace е, че правят нещата лесни за напреднали потребители. По-конкретно и двете компании позволяват на клиентите да редактират директно код, ако решат. Това може да позволи голяма степен на детайлност и контрол, ако вие или някой от вашия екип имате познания по програмиране.

Недостатъкът тук е, че всеки, който желае да кодира на Shopify, трябва да научи собствения дизайнерски код на Shopify, Liquid. Опитен програмист може да го вземе, но все пак това е по-голяма караница, отколкото би трябвало.

течност преглед

В Squarespace знаете популярните езици Javascript и CSS е всичко, от което се нуждаете.

JS-CSS

Накратко, давам кредит и на двете компании за това, че правят нещата лесни за разработчиците и напредналите потребители да поемат пълен контрол върху сайта си, ако желаят. Това смекчава дъмпинговите ефекти, които може да има приложението за лесно създаване. По-конкретно, Squarespace е по-лесен за разработчиците, които искат да редактират директно.

За да направите всичко това заедно, Squarespace и Shopify са супер лесни за използване и запазват степен на контрол, без да жертват голяма използваемост.

Нюансите на това биха били, че Shopify е малко по-добър за задълбочени детайли в магазина, а Squarespace е по-добър за дизайн. Плюс това, Squarespace е по-лесен за програмистите, въпреки че и Shopify и Squarespace са удобни за програмистите.

Тук бих наградил Squarespace за удобство на потребителя, но нещата са толкова близки, че е трудно да се обадите точно.

Поддръжка на клиенти

Докато стресирах, дори „лесният“ за използване софтуер се нуждае от добра поддръжка на клиенти. Техническите трудности се случват дори при най-добрите и дори напредналите потребители може да се нуждаят от информация бързо, за да се качат на нова платформа.

Както Shopify, така и Squarespace имат наистина отлична поддръжка на клиенти. Трябва обаче да кажа, че Shopify върви допълнителната миля, така че ще започна с тях.

Първата причина, поради която казвам, е, че Shopify предоставя достъп до представители чрез чат на живо, електронна поща / система за билети и телефон. Плюс това, по моя опит, представителите са отзивчиви и полезни.

Shopify-чат

Това обаче е повече от ефективни представители. Shopify има много ресурси на място. Някои от тях са основните неща, които сте свикнали да виждате, като базата от знания (известна също като Помощен център).

Shopify Помогни-център

Базата знания е толкова изчерпателна, колкото и най-добрата от тях, с огромна широчина на теми от статии. Сериозно можете да намерите дори странно специфичните си въпроси в Помощния център.

Shopify има блог, който е доста често срещан, но има образователни ресурси, които са по-уникални и задълбочени. Един пример може да бъде Shopify Academy, която има безплатни курсове, които могат да бъдат полезни за начинаещи. Другият основен пример е форумът на Shopify в общността, който ви позволява да използвате голямата потребителска база на Shopify и е полезен за уникални проблеми или съвети.

Друг би бил Shopify Guides, който представлява прилична колекция от безплатни електронни книги, които имат общи съвети за бизнеса и електронната търговия. Два подкаста на Shopify са подобни, нещо като добавка за тези, които се интересуват, а бизнес енциклопедията не е нещо, което определям като особено полезно, но е хубаво да има.

Shopify Polaris е супер задълбочено ръководство за дизайнерските стандарти на Shopify. Това е сравнително неизвестен ресурс, но може да бъде спасител на живота, ако създавате сайтове за клиенти (или дори само за себе си).

И накрая, Shopify предоставя някои безплатни инструменти, които могат да бъдат полезни за начинаещи.

опознаването на инструменти

Така че, да. Еха. Shopify ясно има много ресурси, и дори ако някои са пухкави, много не са. Как на земята може Squarespace да живее до това?

Е, Squarespace започва с доста добри представители на клиентите и достъпно средство за връзка с тях: чат на живо или имейл. За съжаление все още няма телефонна поддръжка.

квадрат чат

квадрат чат

квадрат чат

Това обаче е добре, защото представителите са доста отзивчиви и полезни чрез чат на живо или имейл.

Крайъгълният камък на ресурсите на Squarespace на място е неговата база знания.

SP-помощ

Базата знания на Squarespace не е толкова задълбочена като Shopify, но все пак е доста страхотна. Той включва и видео уроци за тези, които предпочитат да го четат.

Squarespace предлага много повече настрана от своята база знания. Например Squarespace има уеб семинари, блог (отново това е често срещано) и форум. Намирам форума за по-малко здрав от Shopify, но все пак хубаво предимство.

Squarespace също носи много на масата, когато става въпрос за поддръжка и ресурси на клиентите. Причината да дам печалбата на Shopify е, че има повече възможности за връзка с представители, плюс това има повече ресурси и ресурсите обикновено са по-задълбочени.

Независимо от това, Squarespace е близо до Shopify, толкова близо, че не бих могъл да считам, че поддръжката на клиентите е значителна разлика между двете по отношение на обжалване.

Сигурност и надеждност

Сега за последния елемент от нашия контролен списък: сигурност и надеждност. Не е нужно да ви казвам защо сигурността или надеждността са важни за осъществяването на бизнес онлайн, така че нека влезем.

Нито един от нашите претенденти не казва тон за сигурността си, но това не означава, че им липсва. Те по същество отбелязват своите сертификати за обработка на плащания и информация на клиентите, което звучи наистина страхотно, докато не разберете, че представлява стандарт (за разлика от нещо над стандартното).

Shopify-PCI

Площта на квадратите е значително по-добра в очертаването на практиките му за сигурност, въпреки че е малко по-назад.

сигурността преглед

Предлагам да проверите самата страница, ако искате да видите пълните подробности за себе си, но кратката версия е, че да, Squarespace предприема всички подходящи мерки. Защитни стени, вътрешен мониторинг, защитени сървъри, протоколи за предотвратяване на DDoS атаки и т.н..

И разбира се, Squarespace и Shopify предоставят SSL за всички акаунти.

Що се отнася до ефективността, имах само добри преживявания с всяка компания. Това включва не само продължителност на работа и скорост на сайта, но и ежедневното използване на софтуера. Не съм занимавал със замразени страници, сривове на сайтове или нещо сериозно.

Тези компании са и двете лидери в бранша, благодарение на надеждните си резултати. Що се отнася до сигурността, Squarespace очевидно е по-прозрачен, но не мисля, че е непременно по-сигурен от Shopify.

Имайки предвид, че Shopify обслужва някои от най-големите компании в света (и да, сигурността на корпоративния клас, разбира се, ще бъде по-висока от тази на нормалните сметки – въпреки това, точката стои) и е улеснила десетки милиарди транзакции, това е сигурност вероятно е доста силен.

Така че не мога наистина да извадя ясен победител от тези две. И двамата се представят много добре и, доколкото знаем, са доста сигурни.

Заключение: Кое препоръчвам?

Време е да съберем всичко, за което говорихме Кое е по-добре – Squarespace или Shopify?

Всички знаем, че няма нито един размер, който да отговаря на всички, а Shopify и Squarespace очевидно имат някои различни плюсове и минуси.

И двете са сигурни и се представят надеждно. И двамата имат отлична поддръжка на клиенти, въпреки че мисля, че Shopify е водеща.

Що се отнася до лекотата на използване, и двете са отлични, но Shopify е по-добър в детайлите на магазина, а Squarespace е по-добър при дизайна на сайта. Плюс това, Squarespace е по-лесен за програмистите, които искат да редактират кода на сайта.

Що се отнася до шаблоните, Shopify разполага с по-голям избор от шаблони, специфични за онлайн магазина, но Squarespace има по-голям избор от шаблони – те просто могат да изискват допълнителни стъпки, за да се превърнат в магазини. Дизайнерският капацитет е по-добър с Squarespace, обаче.

Интеграциите на Squarespace са предимно включени в инфраструктурата на Squarespace и няма магазин за приложения. Това понякога може да направи нещата по-лесни и по-достъпни, но магазинът на приложения на Shopify има по-странни корекции и опции (въпреки че понякога може да бъде скъп).

Що се отнася до цените и цялостните характеристики на вървите, нещата стават затруднени. Размерът на квадрат е, разбира се, много по-евтин, а обхватът на Shopify е много по-ценен (макар че започва в доста приемлив момент според мен).

Squarespace е много добре представен заради сравнително ниските си цени, които в началото могат да изглеждат по-добра сделка. Shopify обаче е много по-добър в предоставянето на лесни за използване отстъпки за доставка, а капацитетът на дропшипинг е много по-добър от този на Squarespace.

Плюс това, Shopify е по-добре за онези, които желаят да мащабират своите магазини, което обяснява част от цените, а инструментите, които извадите от кутията, могат да бъдат много задълбочени, ако искате да бъдат (макар че и Squarespace не са лоши ).

Въпреки че Squarespace се отказва от някои неща, които правят Shopify по-скъп, отколкото трябва да бъде, като например поставяне на основни функции на по-високи нива и таксуване на транзакционни такси, Shopify все още е цялостна по-силна опция за електронна търговия.

Трябва да кажа, че като цяло Shopify получава моята препоръка. За тези, които продават дигитални продукти, за които доставката не е основен разход, Squarespace може да е по-добър. Но за всеки, който планира редовно и / или в големи количества, Shopify е по-добрият вариант. Също така е по-добра опция за тези, които са особено анални по отношение на контрола върху детайлите в магазина – Squarespace също може да бъде много подробен, но Shopify прилага много практична строгост, ако желае.

Но ей, ако не сте сигурни, винаги можете да ги изпробвате! Shopify има 14-дневна безплатна пробна версия и Squarespace ви позволява да останете на безплатен пробен период, докато не сте готови. Върви напред и излез там, мои колеги!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector