SiteGround Преглед: плюсове и минуси след 30 месеца мониторинг!

SiteGround Преглед: плюсове и минуси след 30 месеца мониторинг!

SiteGround Преглед: плюсове и минуси след 30 месеца мониторинг!

Тази статия беше преработена и актуализирана на 03 април 2020 г..


А, SiteGround. Ако напоследък търсите уеб хостинг, няма начин да не сте се натъкнали на това име.

Лесно е едно от най-големите имена в света на уеб хостинга, може да е малко трудно да се знае откъде да започнете.

Той остава предимно от новините, минус вокалното му противопоставяне на законопроектите на САЩ SOPA и PIPA преди няколко години (ако не сте запознати, беше в добра компания тук, присъедини се към много големи онлайн компании в знак на протест).

Ако обаче останете извън новините, определено не е останал без статии и рецензии. Просто е твърде забележително, за да не чувате, ако се интересувате от тези неща.

Всъщност SiteGround е едно от най-големите имена в моя списък с най-добрите доставчици на уеб хостинг услуги, поддържащо над 2 милиона уебсайтове.

Но дали по-големият винаги е по-добър? На колко онлайн рецензии на SiteGround можете да се доверите наистина наистина? Това, което прави SiteGround отделен от някои други топ имена?

Разбира се, не мога да отговоря напълно на тези въпроси, но се надявам поне да хвърля малко светлина върху SiteGround..

Продължете да четете, за да научите повече за моите мисли относно този хостинг гигант.

Противопоказания на Siteground

Ако вече сте свикнали с мен, ще знаете, че най-напред започвам с лошите новини. Не се притеснявайте обаче! Тази част е доста кратка.

Мисля, че основният недостатък на SiteGround е, че той може да бъде малко скъп. Плановете за уеб хостинг не са споделени, но поне това са нещата, в които очаквате да инвестирате.

Споделеният хостинг е друго нещо, в което хората са готови да инвестират, но също така можете да очаквате цените да са по-достъпни. Вярно, че споделените планове на SiteGround наистина са евтини в сравнение с другите планове за хостинг, но по отношение на споделените планове на други компании, SiteGround са малко скъпи.

Освен всичко това, капачката за съхранение от 30 GB на споделените планове е доста досаден недостатък. В схемата на нещата това е малък недостатък?

SiteGround
Е да. Но като се има предвид колко се предлага, наистина ли е толкова трудно за SiteGround да предостави неограничено пространство за съхранение поне на най-високите степени на ценообразуване? Или поне повече съхранение или SSD памет, ако трябва да бъде ограничена?

Освен, че нямам никакви силни забележки. Лесността на използване е нещо, което според мен е доста неутрално и не е доста измамливо, но така или иначе ще го поставя тук – той е лесен за използване, но може да бъде малко по-удобен за потребителите за нови в света на хостинга.

Не е толкова лошо нали? Да преминем към забавната част.

Плюсове на сайта

За забавната част, имам още малко да говоря.

Що се отнася до ценообразуването, е хубаво да видите нещо сравнително просто и съвместимо със същите три нива в различните хостинг продукти.

Освен това, нормалният споделен уеб хостинг, ако можете да се ангажирате с една година, поне не е твърде далеч от пазарната норма. Нищо офертите на SiteGround не са твърде далеч от нормалните и функциите обикновено правят цените си струващи.

Характеристиките са плюс за SiteGround, който предлага богат набор от инструменти, които да се използват, много от които са достъпни от най-ниско нивоната „StartUp“ акаунт.

покупка на споделен хостинг

Поддръжката на клиентите е категоричен плюс за SiteGround, тъй като не само представителите са отзивчиви и информативни, онлайн документацията в базата знания, уроци и т.н., е много обширна и полезна.

Въпреки че обикновено SiteGround не е много по-лесен за използване от всеки друг хост, той е изключително лесен за използване на WordPress.

И накрая, сигурността също е нещо, което SiteGround върши добре, тъй като изглежда прави допълнителна стъпка в осигуряването на данните на своите потребители. Плюс това, SiteGround предлага много усилватели на производителността.

Като цяло, много силни страни да се говори. Не е нужно обаче да приемате думата ми за това – нека да разгледаме малко по-задълбочено защо.

Сигурност и надеждност

Сигурността е всичко и нещо, с което почти всички от нас с онлайн присъствие трябва да се занимаваме, ако вече не сме. Това важи особено за хората, търсещи хостинг услуги.

Радвам се да кажа, че Siteground е много силен, що се отнася до сигурността.

Siteground има 99,99% време за работа, така че няма нужда да се притеснявате дали сайтът ви ще се понижи. Предполагам, че това също е отраслов стандарт, но ей, все пак е доста хубаво.

преглед на площадката

Uptime
99,88%
Време за реакция
585ms

Наблюдавах SiteGround Uptime през последните 27 месеца. Тук по-долу можете да видите историята:

 • Март 2020: 99,92%
 • Февруари 2020: 99,99%
 • Януари 2020 г.: 99,73%
 • Декември 2019: 99,73%
 • Ноември 2019: 100%
 • Окт 2019: 99,97%
 • Септември 2019: 100%
 • Август 2019: 100%
 • Юли 2019: 99,98%
 • Юни 2019: 100%
 • Май 2019: 99,99%
 • Април 2019: 99,99%
 • Март 2019: 100%
 • Февруари 2019: 100%
 • Януари 2019: 99,96%
 • Дек 2018: 99,99%
 • Ноември 2018: 100%
 • Окт 2018: 100%
 • Септември 2018: 99,99%
 • Август 2018: 100%
 • Юли 2018: 100%
 • Юни 2018: 100%
 • Май 2018: 100%
 • Април 2018: 100%
 • Март 2018: 100%
 • Февруари 2018: 100%
 • Януари 2018: 99,99%
 • Дек 2017: 100%
 • Ноември 2017: 100%
 • Окт 2017: 100%

Можете да проверите подробна оценка за ъптайм тук.

Siteground получава плюс, защото те са внедрили сигурна изолация на акаунт за уеб хостинг, така че ми се струва разумно, че 10 години по-късно те все още трябва да имат някои от най-силните изолации сред хостинг услугите.

Siteground използва контейнери за Linux и прави специална бележка за факта, че пачовете, направени в Linux Kernel, са били включени в официалния код на Linux Kernel – така че е безопасно да се каже, че технологията е доста актуална.

Техният мониторинг на сървъра е уж по-бърз и по-рутинен от типичните сървърни монитори, и въпреки че те бяха критикувани за резервни функции, които много потребители откриха, през 2015 г. те приложиха собствена система за архивиране, която изглежда е голямо подобрение. Те също имат анти-бот AI за брутални атаки.

Да не говорим, SiteGround се грижи много добре за своите сървъри физически.

Освен протоколите за сигурност, SiteGround въведе, той също предлага много приложения за повишаване на производителността и повишаване на сигурността за своите клиенти. Ще разгледам някои от тях по-късно в статията, но усилванията на производителността са наистина страхотни.

Стандартният и WildCard SSL също се предоставят безплатно, редовното архивиране е безплатно, а допълнителната защита понякога е включена по подразбиране в определени планове.

Пълна отказ от отговорност, не съм експерт по сигурността. Независимо от това, ми се струва, че Siteground има екип, който наистина работи по защитните си сили, силни, които компанията бърза да назове на уебсайта си, и това ме кара да се чувствам много по-спокойно с Siteground.

Поддръжка на клиенти

Мисля, че SiteGround наистина се справя добре с поддръжката на клиенти. Забравете хостинг индустрията – По принцип поддръжката на клиенти на SiteGround се отличава.

Защо го казвам? Освен обичайните опции за обслужване на клиенти като поддръжка по телефона, SiteGround предоставя обширни ресурси и документация, обширни дори за хостинг компания.

Съществува съветник за настройка на акаунта, на който можете да се сблъскате, но има и семинар за уебинари, стъпка по стъпка уроци и „база знания“ – основно стотици често задавани въпроси и помощни статии.

Междувременно, това не засяга хората, които наема или: чат на живо и 24/7 телефонна услуга са достъпни за незабавни отговори, а изпращането на билети обикновено ще ви даде отговор след няколко минути.

Когато контактувате с представител, ще видите тяхната информация – име, опит, специални предимства и т.н..

Въпреки че анекдотичните доказателства могат да ви докарат само досега, аз лично намерих чата на живо за много отзивчив.

контакт на площадката1

Когато заявите чат на живо, трябва да въведете имейл и потребителско име (ако не сте настоящ клиент) и вашия въпрос, макар че ме дразнеше фактът, че за вашия въпрос има ограничение за характер. Скоро след това ще се отвори страница за чат и трябва да имате отговор.

контакт2 на площадката2

контакт на площадката3

След като приключите дискусията си, ще имате възможност да получите препис от разговора, изпратен на имейла ви, който смятах за доста уникален и много полезен, в случай че забравите какво е било обсъдено.

Поддръжката на клиенти не е точно равна между профилите. Акаунти с по-високи нива – като например за по-скъп споделен хостинг, облачен хостинг или специализиран хостинг – получават приоритетна поддръжка на клиенти. В интерес на истината всичко освен входното ниво получава VIP поддръжка. За щастие дори стандартната поддръжка е сравнително бърза и полезна.

Като цяло Siteground има много силна поддръжка на клиенти и я класифицирам като една от печелившите черти на Siteground. Обширната онлайн документация, както и отзивчивите и полезни представители наистина дават силна функционалност за поддръжка на Siteground.

Планове и функции на площадката на сайта

Забележка: Ако сте прочели ревюто ми Siteground vs. Bluehost, може да намерите някои от това малко познати. Независимо от това, нека да надминем структурата на цените.

Siteground предлага много възможности за хостинг, от услуги като хостинг по имейл, до хостинг на приложения (WordPress, Joomla и др.), До нормален уеб хостинг.

Основното изменение на цените е в основните уеб хостинг услуги:

Споделени планове за хостинг

Характеристика
Стартиране
GrowBig
GoGeek
Дисково пространство10 GB20 GB30 GB
Bandwidthнеограниченнеограниченнеограничен
панелCpanelCpanelCpanel
Брой уебсайтове1неограниченнеограничен
Цена$ 3.95 / месец.$ 5.95 / месец.$ 11.95 / месец.

Споделен уеб хостинг, опции за хостинг на услуги (хостинг по имейл, хостинг на PHP и т.н.) и хостинг на приложения (WordPress, Joomla, Magento и т.н.).

Първият е StartUp с $ 3.95 на месец, GrowBig е втори с $ 5.95 на месец, а GoGeek идва последен с $ 11.95 на месец. Имайте предвид, че това са първоначалните цени, но цените за подновяване са по-високи. Например, StartUp подновява с $ 11.95 на месец.

Първият е StartUp с $ 3.95 на месец, GrowBig е втори с $ 4.55 на месец, а GoGeek е последен с $ 8.95 на месец.

 • StartUp предлага: 1 уебсайт, 10 GB уеб пространство, е подходящ за около 10 000 месечни посещения и съдържа “съществените” (което означава основни) функции.
 • GrowBig предлага: множество уебсайтове, 20 GB пространство, трябва да са добри за около 25 000 месечни посещения и ви награждават с премиум функции в допълнение към основните функции.
 • GoGeek: също позволява множество уебсайтове, но дава 30 GB пространство, позволява приблизително 100 000 месечни посетители и дава „Geekly Advanced Features“ в допълнение към премиум и основни функции.

Нещата звучат скъпо в началото. Подновяването на $ 11.95 е малко за опция от първо ниво, но когато вземете предвид “съществените” функции, не е толкова лошо.

SiteGround споделен хостинг

Ежедневните архиви, Cloudflare CDN и SSL и HTTPS са включени безплатно от точката на входно ниво нататък. Това моментално задава хостинг плана за уеб хостинг на SiteGround над повечето от конкурентите му.

Плюс това, когато вземете предвид количеството посетители са оборудвани за обработка на месец (имайте предвид, че това е приблизителна оценка) и функциите Premium или Geeky (които главно добавят повишаване на производителността, приоритетна техническа поддръжка, възстановяване на безплатно архивиране, съответствие с PCI, и някои по-модерни функции), споделените хостинг планове на SiteGround оправдават цените с техните функции.

Обърнете внимание, че SSL сертификатите за споделен хостинг са безплатни и стандартни по подразбиране. Можете обаче да преминете към безплатен Wildcard SSL по всяко време.

Позволението за съхранение от 10-30 GB изключва някои хора веднага от прилепа (от StartUp до GoGeek ще имате ограничение до 30GB). Смятам за жалко, че най-високото ниво е ограничено до 30 GB, но повечето хора ще открият, че могат да работят в рамките на това ограничение. Това е просто реалистично за характера на споделения хостинг, който по своята същност има ограничени ресурси.

Но това е единственото ограничение на забележката. Както споменахме, и акаунти от второ и трето ниво могат да хостват неограничени уебсайтове, а всички акаунти получават неограничени бази данни MySQL. Това е доста щедро и когато вземете предвид включените резервни копия, SSL и т.н., опциите за споделен хостинг са доста добра сделка.

Освен това, дори от споделен хостинг акаунт на първо ниво, получавате конструктор на уебсайтове за плъзгане и пускане и неограничени под и паркирани домейни, които смятах за удобни – можете да се върнете в другата ми статия на SiteGround срещу Bluehost, за да видите как това се сравнява с Bluehost, топ съперник на SiteGround.

Последните два нива получават безплатен трансфер на уебсайт. Можете да направите това на първия план, но се плаща. Полезно е за тези, които искат гаранцията, че екипът за техническа поддръжка може да предостави. За щастие, ако използвате WordPress, е доста лесно да прехвърлите сайт без техническа поддръжка (повече за това по-късно).

Сигнал за спойлер: SiteGround печели този.

Всъщност вие дори получавате основен софтуер за електронна търговия с StartUp акаунт и много функции за разработчиците. О, и получавате неограничени имейл акаунти за дори основен акаунт, докато повечето конкуренти ще имат ограничение за пакетите за входно ниво.

И накрая, SiteGround използва уникални, създадени от компанията инструменти за сигурност, които бих разгледал силни характеристики на услугата (ще прочетете за тях достатъчно скоро, просто имайте предвид.

Характеристика
План за стартиране включва
Безплатен уебсайт
Безплатен облачен CDN
Cpanel & SSH достъп
24/7 Техническа поддръжка
SSD Storagen
Безплатни ежедневни резервни копия
Неограничени имейл акаунти & БД
Посетете SiteGround

Като цяло плановете за споделен хостинг са доста силни. Цените са малко високи за хората, които изрично търсят бюджетни опции, но за всеки друг споделените планове на SiteGround могат да бъдат много. Разбира се, това не са всички оферти на SiteGround.

Планове за хостинг в облак

Облачният хостинг, например, започва от $ 80,00 на месец в четиристепенна система, която достига до $ 240,00 на месец,

Характеристика
влизане
Бизнес
Бизнес Плюс
Суперсила
процесор2 ядра3 ядра4 ядра8 ядра
RAM4 гигабайта6GB8GB10GB
SSD пространство40GB60GB80GB120GB
Трансфер на данни5TB5TB5TB5TB
Цена$ 80.00 / месец.$ 120.00 / мес$ 160.00 / мес$ 240.00 / мес

Първото ниво ви дава 2 ядра, 4GB памет и 40 GB SSD пространство, което считам за разумно, но честно казано не е най-добрата сделка, която съм виждал. Ако трябва да прехвърлите много, обаче надбавката от 5TB е доста щедра.

Докато избирате по-високи планове, надбавките стават по-разумни. Бих обмислил повечето от тези последни планове за средни по отношение на дадени ресурси на цена, а първият реално всъщност не е много.

SiteGround предлага и потребителски решения за бизнес ниво за тези, които се интересуват.

Ако наистина обичате представянето на SiteGround и му се доверите, може също да се доверите на SiteGround за облачен хостинг. Ако обаче се интересувате, вероятно можете да постигнете по-добра сделка за облачен хостинг, като проверите някои други опции.

За щастие, специалните хостинг планове на SiteGround не са лоши.

Специализирани планове за хостинг

Специализираният хостинг започва от $ 269,00 на месец за първи ред и завършва от $ 729 на месец за третия слой, но цените (и наличието на такива сървъри) зависят от местоположението на центъра за данни.

площадка, посветена

площадка, посветена на Азия

Да, няма да лъжа: това са големи цени. Имайте предвид, разбира се, че специализираните сървъри обикновено имат най-високи цени.

Компромисът вероятно си заслужава. Ако се отнасяте сериозно към получаването на специализиран сървър, SiteGround има страхотни спецификации и ценовите планове позволяват много ресурси. Иска ми се да има повече опции, но това е незначително оплакване.

Местоположения на сървъра:

 • Чикаго
 • Лондон
 • Амстердам
 • Сингапур

Бележка за WordPress

Освен основните видове хостинг, предлагани от SiteGround, трябва да знаете нещо важно за SiteGround: той е чудесен за WordPress. Толкова хубаво всъщност, че самият WordPress.org препоръчва SiteGround.

WordPress е безплатна система за управление на съдържанието, която е изключително популярна. Той е популярен, защото ви позволява да редактирате много неща за вашия сайт, безплатен е и като цяло е лесно да се използва дори за начинаещи.

Звучи перфектно, нали? Уловката е, че ако използвате безплатния софтуер за WordPress, първо се нуждаете от хостинг. Почти всеки основен хост поддържа WordPress, но SiteGround стои над останалите – оттук и препоръката му от WordPress. Но защо е толкова специален?

SiteGround се отличава с това, че е лесно да започнете да използвате WordPress в SiteGround, независимо дали сте потребител за първи път или някой, който прехвърля сайт.

SiteGround предлага безплатен плъгин, който улеснява прехвърлянето на съществуващ WordPress сайт и поддръжка от по-висок клас за тези, които се интересуват от прехвърляне на повече информация, отколкото само на WordPress сайт.

siteground wp приставка за мигранти

За тези, които започват от нулата, е също толкова лесно. SiteGround има бърз автоматизиран инсталатор за бързо вкарване на актуалния софтуер на WordPress във вашия SiteGround акаунт.

След като направите това, можете да използвате друг безплатен инструмент, WordPress Starter, за да изберете някои теми и ключови функционалности (като формуляри за контакт, страници с портфолио и т.н.) – тези неща ще бъдат автоматично инсталирани.

Според мен WordPress вече е лесен за използване, но все пак може да бъде неефективен по някакъв начин и да изисква от потребителя да свърже много различни части. За нов потребител може да е разочароващо и неефективно – така че да стартирате WordPress стартер е чудесно предимство за тези, които са нови в WordPress.

Дори и да не сте нов потребител, някои други инструменти на SiteGround го правят чудесен хост на WordPress.

повишаване на производителността на wordground wordpress

Някои от настройките по подразбиране на SiteGround го правят оптимално за WordPress сайтове, но в допълнение към това има някои допълнителни опции и инструменти, които можете да изберете, за да подобрите ефективността още повече.

Плъгинът SG Optimizer е добър пример: той е включен в последните два споделени хостинг ниво и може сериозно да намали времето за зареждане на вашата страница. SiteGround вече има услуга за супермаркери на WordPress за по-високи нива, което позволява на SG оптимизатора да достигне пълния си потенциал. Помага и при класирането на търсачките.

И накрая, SiteGround обработва сигурността и актуализациите наистина добре, и не само за сървърите. WordPress е софтуер, който обикновено включва много други по-малки части софтуер – приставки и теми – и всички те често изискват актуализации в различно време.

SiteGround ще актуализира сигурно WordPress и някои от вашите плъгини автоматично, ако изберете за това, което може да спести много време (повярвайте ми, болка е ръчно да актуализирате различни приставки всяка седмица).

Всички тези инструменти, плюс цялостната стабилност на SiteGround, са част от това, което го прави един от най-добрите хостове за WordPress.

Като цяло, SiteGroud изглежда доста силен в отдела за функции. Вярно е, че цените на много различни хостинг планове на SiteGround изглеждат малко високи. По-специално за споделения хостинг, мисля, че цените на SiteGround са малко по-високи от нормалните.

Въпреки това, освен ако не търсите конкретно бюджетна опция, качеството и характеристиките на SiteGround правят тези цени добре си струва. Това включва споделен хостинг, разбира се, но е особено вярно за неговия облак и специални опции. И ако не го подчертах достатъчно, SiteGround е чудесен за хостинг на WordPress.

Лесно използване

Вижте, лекотата на използване е нещо, което рядко трябва да коментирам. Това е така, защото силната удобство за ползване е златен стандарт за индустрията. Почти всяка онлайн услуга, дори не хостинг услугите, умишлено се проектират така, че да бъдат лесни за ползване за обикновения човек.

Така че лекотата на използване е нещо, за което говоря най-вече като начин да отбележа, ако една компания падне под стандарта. Ако не, всъщност нямам какво да кажа.

За щастие с SiteGround, нямам какво да кажа.

Създаденият уебсайт взе точки от други популярни създатели на уебсайтове и е доста интуитивен.

Всичко останало, свързано с управлението на вашите акаунти, е много лесно и ясно.

SiteGround-вашият бизнес

Както споменах по-рано, приложението WordPress Starter е един пример за това как SiteGround прави WordPress много лесен за начинаещи (или бърз за тези с опит).

стартер wp стартерИ разбира се, независимо дали сте на споделен план, използвайки WordPress, или купувате най-скъпия специален сървър, който можете, SiteGround прави много както чрез автоматизирани инструменти, така и от персонала си. Това включва поддържане и актуализиране на самия сървър, софтуера, който използвате директно, и всичко между тях.

Сигурен съм, че някои хора ще имат някои проблеми тук-там с технически условия, особено ако са нови в хостинг света, но най-вече трябва да е доста лесно да се ориентирате, особено с такава силна поддръжка на клиенти.

Не че SiteGround е изключително лесен за използване и всъщност може да е малко по-удобен за потребителя, но като цяло не мога да си представя някой да има прекалено големи затруднения с него.

заключение

А, ето, най-сетне сме тук – заключителният раздел! Нека се гмурнем направо в обвивката.

Ценообразуването е малко смесено, тъй като несподеленият хостинг е от страна на цената и дори споделеният уеб хостинг е на страната на цените в зависимост от това колко дълго се ангажирате. Освен това, ако получите популярната едногодишна сделка, ще плащате конкурентни / по-ниски цени.

Характеристиките са плюс за SiteGround, със силен пакет, който се разпределя добре в трите основни ценови нива, въпреки че ограниченията за съхранение могат да бъдат досадни. Много от най-добрите функции и предимства на SiteGround влизат в игра за WordPress.

Поддръжката на клиенти е категорична сила с такава обширна документация онлайн и допълнително полезните представители в чата на живо, електронната поща и поддръжката по телефона.

Сигурността е последната основна сила на SiteGround, но все пак е добра. Изглежда, че SiteGround надхвърля индустриалните стандарти за своите инструменти и протоколи за сигурност.

Лесната употреба е нещо най-вече неутрално – не е трудно да се използва, но може да бъде малко по-лесно за по-начинаещи потребители. WordPress, разбира се, е изключение и е много лесен за начинаещи.

Като цяло, мисля, че SiteGround определено заслужава своето място като една от най-добрите опции за хостинг.

Не е прекалено скъпо, поне не за най-популярните опции и предлага много силен пакет, който трябва да остави повечето хора, независимо от техния обхват от технически възможности, да се чувстват удовлетворени.

Посетете SiteGround

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector