SmarterASP.net Преглед: Нещата, които трябва да знаете, преди да купите плана си (2020 г.)

SmarterASP.net Преглед: Нещата, които трябва да знаете, преди да купите плана си (2020 г.)

SmarterASP.net Преглед: Нещата, които трябва да знаете, преди да купите плана си (2020 г.)

Първия път, когато проверих уебсайта на SmarterASP.net, бях малко скициран. Искам да кажа, можете ли да ме обвините?


начална страница на smarterasp

SmarterASP.net изглежда малко измамлив на пръв поглед, но по-дълбоко гмуркане разкрива, че всъщност е доста реномирана хостинг компания.

Пример: SmarterASP досега е имало над 430 000 клиенти. Това е много малък брой в сравнение с по-големите хостинг компании, които набират милиони клиенти.

Но в абсолютно изражение SmarterASP.net все още има много хора, които да плащат за услугите му. Те твърдят, че най-вече печелят клиенти чрез уста на уста и не рекламират много (което може да обясни защо много от вас не са чували за това преди).

И още по-впечатляващо? SmarterASP.net съществува от 1999 г. насам, което го прави на 20 години – много по-възрастен от много други, по-популярни хостинг компании.

Така че очевидно, SmarterASP е „истинска“ хостинг услуга. Но наистина ли си струва вашето време или пари?

В този момент е лесно да разгледате SmarterASP като лоша хостинг услуга, която няколко стотин хиляди са платили и след това решиха да напуснат (по този начин обяснява малкия си размер) … или като скрита скъпоценност на хостинг света, която само няколко имат намерено.

Е, имах предвид някои от тези въпроси, когато за първи път проверих SmarterASP.net. И тогава им отговорих, като сам изпробвах SmarterASP.

Готови ли сте да чуя за това, което научих? Да започнем с първото нещо в повечето ни умове:

Uptime

Прекъсването е най-голямата грижа за повечето от нас. Независимо дали управлявате онлайн магазин, който трябва да работи постоянно и бързо, или личен блог, плащате, за да имате своя сайт.

Тъй като SmarterASP.net е по-малка компания, може да се чудите колко надеждна е продължителността на работа. При малките хостинг компании винаги има риск – някои са мрачни, други са грандиозни.

След като тествах SmarterASP.net, мога да кажа, че е по-скоро към последното. Не 100% всеки месец, но обикновено над 99.95% поне.

SmarterASP.net е като много други домакини с гаранция за ъптайм, на 99,9%.

Но SmarterASP е толкова уверен в способността си да го изпълнява, че ви предлага това:

разумно време за продължаване

Да. За всеки час престой, който преживявате, получавате безплатен МЕСЕЦ на хостинга. Разбира се, дори при 99,9%, ще отнеме известно време, за да стигнете до час престой.

Можете да разгледате пълните подробности тук, като използвате нашия калкулатор за ъптайм, но 99,9% време за продължаване в продължение на месец възлиза на общо 43 минути престой.

Въпреки това, две основни неща, които трябва да отбележите: Първо, 99,9% не е номер, към който трябва да се стремим, дори и да звучи високо. Бих казал, че 99.95% и нагоре е добре.

Второ, SmarterASP рядко намалява до 99,9%, въпреки че гарантира поне толкова много.

И както със солидния си запис за ъптайм, SmarterASP.net също беше доста бърз за мен.

Като цяло, SmarterASP.net стартира до голям старт със силни времена на работа и време за реакция, да не говорим за компенсация, когато продължителността намалява под 99,9%.

Засега, толкова добре, нали?

Е, остават много неща за SmarterASP да се справи лошо. Така че нека продължим разследването!

Лесно използване

Лесната употреба е смесена торба. Някои от вас ще се изкушат да пропуснат този раздел (някои от вас вероятно вече са пропуснали тази част).

Други наистина имат нужда от това и го знаят. А някои хора се нуждаят от по-лесен домакин, но не го знаят.

Тук простотата на използване е важна, макар и в различна степен.

Сега, нека да ви отговоря: SmarterASP.net не е най-удобният уеб хост.

Част от причината се крие в името му. ASP.NET всъщност е определен тип хостинг – можете да прочетете повече за него тук подробно.

Ето кратката версия: Повечето споделени уеб хостинг услуги използват PHP. ASP.NET е различен от PHP, но в основата си е рамка за изграждане на динамични уебсайтове или приложения.

ASP.NET е рамка с отворен код, което означава, че всеки програмист може да я вижда и да прави промени в нея, и се използва особено от уеб дизайнери.

Известен е и с това, че като цяло е по-бърз и с по-ниска цена.

Ето нещото: ако още не сте знаели нищо, помислете, че основната предпоставка на SmarterASP.net може да е прелетяла над главата ви.

Сега, преди да се уплашите, не се притеснявайте – SmarterASP.net все още работи като повечето други хостинг компании, що се отнася до основите.

Вие избирате пакета си, купувате го, свързвате домейн, който имате някъде другаде, или го купувате чрез SmarterASP, и е добре да отидете.

Ключовото е, че SmarterASP.net е направен с по-технически умели хора.

Така че при това положение настройката на функциите не е насочена към начинаещи. Ще говоря повече за това по-късно, но например не е включен безплатен домейн.

Може би по-важното е, че SmarterASP.net не включва приложение за създаване на местен уебсайт. Повечето по-големи хостове правят, и дори ако техните строители не са най-добрите в света, те са склонни да правят нещата много лесни за потребителите.

Не се притеснявайте – все още можете да използвате инсталиране с едно щракване, за да получите система за управление на съдържанието (като WordPress) сравнително лесно.

Плюс това, контролният панел ще направи нещата като цяло прости. Въпреки че на тази бележка …

smarterasp контролен панел

Да, това не е обичайната марка cPanel, а нативният контролен панел.

Това всъщност няма да ви повлияе твърде много, тъй като основите са същите … но ако сте свикнали да cPanel (което използва повечето други хостове), ще трябва да коригирате.

Въпреки че SmarterASP няма много удобни за потребителя неща, те имат на разположение интересна услуга.

Виж това:

лесна употреба

Да, това е типът необичайна услуга, която бихте очаквали да предложи по-малка хостинг компания.

Накратко, разработчиците на SmarterASP.net могат да се справят безплатно с основни програми за програмиране.

Отново, основни работни места. Това означава, че не можете да поискате от техния персонал за поддръжка да изгради вашия уебсайт за вас от нулата.

Но има голям шанс да имате почти никакви познания по програмиране и бихте могли да използвате няколко ощипвания тук и там на вашия сайт WordPress, например.

Това е типът нещо, което можете да получите от SmarterASP.net безплатно, което е супер полезно. Освен това тази хостинг компания има доста солидна и внимателна поддръжка на клиенти … но повече за това по-късно!

Като цяло, SmarterASP.net не е много лесен за използване, но осигурява добри ресурси, ако сте по-скоро междинен потребител.

Това не е ужасно, тъй като целевата му аудитория няма да има никакви реални оплаквания, но хората, които искат по-интуитивна платформа или по-лесна настройка, могат да се борят.

Към този момент SmarterASP.net не изглежда твърде зле, дори и да не е за всички. Готови сте да се потопите по-дълбоко в нещо важно?

Следваща:

Цени и функции

Времето за изпълнение е важно, а лекотата на използване е добре да знаете, но залагам, че другото, което искате да знаете, е какво струва SmarterASP и какви функции получавате с тези цени.

Няма да те накарам да чакаш. Да започнем с цените:

интелигентни цени

Добре, нека бъдем честни: това е безумно ниско. Искам да кажа, че това е същият ценови диапазон като GoDaddy или Bluehost, които са известни с това, че са достъпни.

Basic е доста стандартен за план за входно ниво. Но Premium е доста нисък за споделен хостинг план от трето ниво, а получаването на директен безплатен хостинг, за да бъдете филиал е доста страхотно.

Тук има нещо наистина важно: цените на SmarterASP.net са евтини в сравнение с споделените планове на много други хостинг компании..

Но цените са още по-евтини след първата година. Ето защо:

Болшинството от VAST хостинг компаниите имат ниски споделени цени за хостинг за първата година и след това значително увеличават цените при подновяване. Например, обикновено планът за начално ниво ще бъде 2-3 долара на месец първата година и $ 7 $ 10 на месец втората година нататък.

Но това НЕ е така при SmarterASP.net. Цената, която виждате, е това, което получавате, докато не прекратите договора си.

Това означава, че това е един от най-евтините налични хостинг планове. Единствената друга установена компания, за която знам, че е това, е FastComet, така че SmarterASP.net е много рядък тук.

Въпросът сега е какво получаваме за тези ниски цени. Ето и прегледа:

smarterasp функции

Всъщност не е много лошо! Основният план е вид това, което очаквате: един сайт, стандартни спецификации за хостинг.

Но предварителният план (втори ред) позволява до 6 уебсайта, което е повече, отколкото някои по-големи компании предлагат за второ ниво.

Получаването на неограничен капацитет за съхранение и честотна лента е чудесно, особено, тъй като е предоставено за първия ред нататък. Но това е жалко, че SSL е включен безплатно само от втория и третия етаж.

Неограниченото пространство за съхранение / честотна лента може да звучи като достоен компромис на входно ниво, но истината е, че повечето хора на план за входно ниво с други хостинг компании няма да се справят с ограниченията на плана си.

Това е така, защото „неограниченото съхранение“ на споделен хостинг план всъщност е преувеличение. Ако всички се възползваха от неограничен хостинг на споделен сървър, цялата услуга няма да работи и компаниите питат хората, които натискат лимитите за надграждане.

За разлика от тях, SSL днес е стандартен. Повечето сайтове, които посещавате, поне по-големите, използват SSL и браузърите, като цяло, отбелязват, когато сайтът няма SSL защита.

Кратката версия е, че въпреки че планът за влизане може да изглежда страхотен, тъй като има неограничено място за съхранение, това не е толкова прекрасна сделка само за това … и липсата на SSL е наистина жалко.

С други функции обаче.

Имената на домейни не се включват безплатно, както са с много други хостинг компании. Все пак можете да ги закупите чрез SmarterASP.net за 12 долара на година (което не е лошо) или да свържете своя собствена.

Нещо, което е страхотно е всичко платени планове получават неограничени имейл кутии. Само последните две планове получават функции на списъка с имейли, но да не се ограничаваш от имейла отначало е хубаво.

И въпреки че може би съм омаловажил неограниченото нещо за съхранение, ТОВА е доста важно:

smarterasp функции ssd

Всичко това е SSD, което е по-бързо и по-сигурно.

Въпреки че SSD съхранението става все по-популярно, много компании ще ограничат ограниченията за съхранение, ако съхранението е SSD, и ще го запазят „неограничен“, ако е редовно HD съхранение.

Така че, това е доста солиден бонус от SmarterASP.net.

Някои други бонуси на SmarterASP.net са инсталатора с едно кликване (което е доста стандартно, не забравяйте) и CloudFlare CDN, което сериозно повишава ефективността на вашия сайт.

Съсредоточавам се върху споделения хостинг, защото там са повечето ви интереси, но има и някои други видове хостинг.

SmarterASP е уникален в предлагането на „полу-посветени“ хостинг планове.

Други хостинг компании биха нарекли това „бизнес споделен хостинг” план или нещо подобно – това все още е споделен сървър, но споделен между 5-10 души максимум, което ви позволява много повече ресурси. Цените варират от $ 29.95 до $ 129.95 на месец.

Плановете на VPS започват от малко под 100 долара на месец за 30 GB SSD и 2 GB RAM и се разпростират до малко под 400 долара на месец за 120 GB памет и 16 GB RAM.

Плановете за облачен сървър варират от малко под $ 200 до малко под $ 400 на месец и от 200 GB до 800 GB в памет (и 8-32 GB RAM).

Хостингът на риселъри отива за 30 до 60 долара и предоставя между 50 и 180 GB пространство и 500 до 1800 GB честотна лента. Няма ограничения за броя на хостинг акаунти или сайтове, които можете да препродадете с всеки даден план.

Не на последно място, има и Linux план за съперничество на споделените хостинг планове, които работят на Windows.

Плановете за Linux имат сравнимо ценообразуване от $ 2 до $ 4 на месец и са доста щедри: неограничени сайтове, хранилище, бази данни, имейл и т.н..

Добре, сега нека да съберем всичко:

Плановете от по-висок клас не са лоши, но не са особено отлични. Една от солидните области е, че са по-адаптивни от някои конкуренти, но това е всичко.

Истинската зона, в която се откроява SmarterASP.net, е в нейните споделени хостинг планове (и до степен Linux хостинг планове).

Тези планове не са заредени с функции, каквито са много конкурентни споделени услуги за хостинг, но са сред най-ниските цени, които някога ще намерите.

Накратко, характеристиките са наред, но цените са фантастични.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиентите винаги е важна. Може да сте уверени в себе си и знаете, че рядко ще трябва да разчитате на поддръжка на клиенти.

Но когато разчитате на поддръжката на клиентите, искате да знаете, че можете да разчитате на нея. И освен това, това може да бъде начин за бързо разрешаване на проблеми.

И както вече установих, SmarterASP.net е малко по-груба за начинаещи.

Така че, ако вече не сте свикнали да хоствате и се интересувате от цените, ще искате тази поддръжка на клиенти да е доста добра.

Ще започна с нас, като ви покажа чата на живо. Не ми се нуждаеше често от чата, но това е отдясно, когато започнах да тествам SmarterASP.

Резултатите са доста близки до това, което преживях по време на моята употреба. Виж това:

smarterasp чат

Получих отговор след секунди:

smarterasp чат

Това е доста добре. Разбира се, това беше за по-опростен въпрос, но вие получавате идеята.

Това не са всички, предлагани от SmarterASP.net, разбира се:

подкрепа за smarterasp

SmarterASP.net ще ви позволи да изпратите имейл за въпроси за продажбите и да използвате билети за поддръжка за техническа поддръжка за съществуващи клиенти (и поддръжка за фактуриране, но отново фокусът е на съществуващите потребители).

Те също имат телефонен номер, на който можете да се обадите, но често има дълги времена на чакане и чатът на живо е значително по-надежден.

Сега другият основен компонент на поддръжката на хостинг компания е базата от знания и документацията.

Базата знания на SmarterASP не е красива, но е ефективна:

подкрепа за smarterasp

Да. Равнина и дотам. Някои хора може да не харесват интерфейса, но няма да отричат, че това ще ви спести време.

Едва трябва да се ориентирате, тъй като можете просто да превъртате, докато не намерите темата, която ви е необходима с удебелен шрифт, и след това щракнете върху нея, за да намерите съответната статия.

Тъй като всичко е на масата, може да изглежда като по-малка база от знания, но истината е, че в базата знания има над 700 статии.

Те обхващат широк спектър от теми, включително по-технически. Всъщност има над 100 статии, само свързани с контролния панел, и 59, свързани с DNS и имена на домейни.

Въпреки че варират по дължина, повечето от тях са подробно описани с инструкции и снимки стъпка по стъпка.

Може да не е най-впечатляващата база от знания, която съм виждал, но може да съперничи на някои от най-добрите.

Когато вземам базата от знания заедно с опциите за връзка с поддръжката, трябва да кажа, че съм доста впечатлен от настройката за обслужване на клиенти на SmarterASP.net.

Телефонните обаждания може да са ненадеждни, но поне опцията е налице. Чатът на живо се представя постоянно, както и системата за билети.

А базата от знания е изчерпателна и бърза за навигиране или търсене.

Резултатът е, че SmarterASP има една от най-конкурентните системи за поддръжка на клиенти наоколо. Особено впечатляващо е, че такава малка хостинг компания може да съперничи на най-големите си конкуренти!

Но след това имаме един последен голям тест за преминаване на SmarterASP:

Сигурност

Сигурността е голяма работа в уеб хостинга. Хостингът не е еднократна покупка, физическа полза – цялото предположение е да платите, за да активирате уебсайтовете си.

А това означава, че се доверявате на компания, която да обработва вашия сайт, вашите данни и данните на вашите посетители / клиенти – не само с добро представяне, но и със защита от лоши участници.

Може би се чудите дали малка хостинг компания като SmarterASP.net наистина може да си позволи да предостави на своите клиенти най-добрата сигурност.

Вярвате или не, някои от най-големите хостинг компании имат повече пропуски в сигурността от по-малките.

Част от това е, защото те са насочени по-често, но част от тях е, че намаляват разходите, като пренебрегват по-сигурните подходи, разчитайки на своите големи клиентски бази.

Но SmarterASP.net е точно обратното. Виж това:

разумна сигурност

Да, SmarterASP.net има три центъра за данни, във всеки от които има високи стандарти. Изглежда центровете за данни са трети страни, но това понякога може да се очаква и за по-малки компании.

Дори големи компании правят това и отново, SmarterASP.net предприе предпазни мерки, за да се увери, че сигурността му е възможно.

Както можете да видите, захранването и мрежовата инфраструктура са излишни – т.е. ако едно нещо не успее, имате резервно копие. Помещенията се поддържат постоянно, с всички необходими контролиране на температурата.

И най-якото от всички, те са силно заключени. Не можете дори да влезете в вход, освен ако не сканирате одобрения си отпечатък с палец.

Като цяло това не е най-интензивната сигурност, която съм виждал, но определено е една от най-добрите настройки.

Основните предпазни мерки са взети с някои допълнителни, така че цялостната сигурност изглежда доста добра с SmarterASP.net (особено като се има предвид нейният размер)!

Преди да завърша, нека обобщим някои от основните добри и лоши точки досега:

Професионалисти

 • Специалност в хостинга на ASP.NET, разбира се.
 • Силни времена на работа и време за реакция.
 • Въпреки че не е много лесен за използване, разработчиците на SmarterASP.net ще се справят безплатно с по-малки задачи за програмиране.
 • Невероятни цени: един от най-евтините хостове наоколо, тъй като обновяването след първата година няма увеличение на цените. С други думи, след година, цената е същата като първата година за други хостинг компании.
 • Неограничено пространство за съхранение и честотна лента за акаунти на входно ниво нататък.
 • Като цяло, много добра поддръжка на клиенти. Телефоните може да отнемат известно време, но чатът на живо е бърз и надежден, както и системата за билети. Базата от знания също е много информативна.
 • Много добра сигурност също, с излишна мощност и биометрични сканирания във всички центрове за данни.

Против

 • Не много за начинаещи и като цяло по-ориентирани за хората, които са свикнали да хостинг.
 • Не много функции, в сравнение с много големи имена. Имената на домейни и SSL не се включват безплатно, например, и няма създател на местни сайтове.

Заключение: Препоръчвам ли SmarterASP.net?

Това съотношение плюсове и минуси може да изглежда да отговори на въпроса. Да, признавам си:

SmarterASP.net като цяло е наистина добър уеб хост.

Но е важно да се отбележи, че не го препоръчвам на всички. Бих го препоръчал на много хора, но има важно подмножество, което може да не е подходящо за SmarterASP.

Това на първо място ще бъдат хора, които искат по-лесен начин за настройка на уебсайт, и хора, които искат пакети „всичко в едно“ (или близо до него), които имат много функции и добавки.

Това би означавало по-големи и по-масови хостове като GreenGeeks или Bluehost.

SmarterASP.net обаче е абсолютно скрит GEM в хостинга. Не мога да го кажа достатъчно пъти: той е един от най-евтините хостове навън, период.

Разбира се, загубите някои функции, но ето долният ред:

Много достъпните хостинг пакети ще ви осигурят солидни ресурси по отношение на съхранение и честотна лента, наистина добра производителност, страхотна поддръжка на клиенти и солидна сигурност.

Може да загубите от лекота на използване и функции, но това е просто страхотен период на сделка.

И ако сте технически настроен и възнамерявам за да използвате SmarterASP.net, за да можете да създадете сайт или приложение с помощта на ASP.NET, ще откриете, че SmarterASP.net не е толкова функционален в края на краищата.

Крайният резултат е, че определено препоръчвам SmarterASP.net за почти всички, с изключение на хората, които дават приоритет на удобството на потребителя и платформите „всичко в едно“.

Но ако не сте сигурни, не се притеснявайте!

безплатна пробна версия на smarterasp

Да, безплатната пробна версия на SmarterASP.net не се нуждае от карта и е два пъти по-дълга от повечето други хостове. Какво чакаш?

Честит хостинг!

Вземете 60 дни безплатна пробна версия

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector