Сравнение на SiteGround срещу Godaddy 2020: Моят опит

SiteGround, както и GoDaddy и двете, са добре известни търговски марки в уеб хостинг индустрията.


И двете платформи се използват от мнозина и имат списък с функции за тяхната заслуга.

Коя да изберете е просто трудно да заключите, особено ако не получите сравнителен анализ на тези две платформи.

Докато избирате уеб хостинг платформа, има няколко точки, които трябва да се имат предвид. Никога не е лесно да изберете един.

Чрез тази публикация ще осигуря сравнително проучване на SiteGround и GoDaddy.siteground vs godaddy

Ще обсъдя повече подробности за техните плюсове и минуси.

Това ще ви помогне да решите коя платформа би работила най-добре за вас.

Първо, нека дам кратък преглед на двете хостинг платформи.

Започвайки първо с SiteGround.

SiteGround е стартиран за първи път през 2004 г. Той има регистрирани над 1 600 000 домейни. То е със седалище в София, България.

SiteGround осигурява споделен, облачен и посветен хостинг.

Следващо преминаване към GoDaddy.

GoDaddy за първи път стартира през 1997 г. Седалището й е в Скотсдейл, Аризона, САЩ. GoDaddy има приблизително 17 милиона клиенти.

И двете платформи поддържат регистрация на домейни, както и уеб хостинг. Нека сега да се запозная с повече подробности за тези две платформи.

Бих започнал това със скоростта и производителността на тези две хостинг платформи.

Скорост и производителност

Направих първа байтова проверка и на двете хостинг платформи.

Първобайтовото изпълнение на SiteGround е както е показано по-долу.

Скорост на сървъра на SiteGround

Подобен тест на GoDaddy даде по-долу резултати.

godaddy тест за уеб страница

Ясно е, че от горните тестове GoDaddy се представя по-добре в сравнение с SiteGround.

Не вземайте решение въз основа на теста за ефективност на уеб страниците. Има и други параметри, които сравних за вас.

Нека сравня няколко други параметъра за двете платформи.

Ценообразуване:

Ценообразуването играе ключова роля, докато решавате коя хостинг платформа трябва да изберете. И двете платформи предоставят добър избор за опции за ценообразуване.

SiteGround Планове:

SiteGround има 3 плана. Цените за първи път са различни от цените за подновяване.

планове
Стартиране
GrowBig
GoGeek
Ценообразуване$ 3.95 / месец$ 5.95 / месец$ 5.95 / месец
Цени за подновяване$ 11.95 / месец$ 19.95 / месец$ 34.95 / месец
описаниеМоже да се използва за изграждане на основни уебсайтовеМащабируемо решение за разработване на уебсайтовеМоже да поддържа уеб сайт от висок клас

Вижте пълните планове на SiteGround тук …

Планове за GoDaddy:

GoDaddy има 3 плана. Тук отново ценообразуването за първи път е различно от цените за подновяване.

планове
Икономика
луксозен
краен
Ценообразуване$ 1.00 / месец$ 7.99 / месец$ 12.99 / месец
Цени за подновяване$ 8.99 / месец$ 11.99 / месец$ 16.99 / месец
описаниеОсновни ресурси за начинаещиПовече пространство и гъвкавост за множество сайтовеПодходящ за сложни и повече трафик уебсайтове

Вижте пълните хостинг планове на Godaddy тук …

Между двата уеб хоста GoDaddy започва с по-евтино ценообразуване. Освен това обновяванията за GoDaddy са по-малки в сравнение с SiteGround.

Що се отнася до ценообразуването, GoDaddy изглежда по-благоприятен за бюджета и също така има разнообразни планове.

Има обаче още няколко параметъра, които трябва да бъдат проверени, преди да разберете коя хостинг платформа ви подхожда.

Пропуск и надеждност

Друг важен параметър е продължителността на работа и надеждността. Това е важен параметър, който трябва да бъде оценен, тъй като уебсайтът ви трябва да бъде работещ и работещ по всяко време.

SiteGround гарантира 99,99% продължаване. Той има проактивен мониторинг на сървъра и използва Linux Containers – LXC, който е изключително ефективен с ресурси.

Заедно с това, SiteGround има автоматично архивиране, както и резервни копия при поискване.

Както казах по-горе, през последните няколко месеца наблюдавам работата на хостинг сървъра, така че тук по-долу можете да видите показателите за хостинг на двете хостинг услуги.

История на резултатите за SiteGround Uptime:
SiteGround Server Speed ​​Big ScreenShot - юли 2018 г.

SiteGround Uptime Score: Тук можете да видите най-новите актуални резултати.

SiteGround има добри показатели за актуализация и осигурява надеждни услуги за поддържане на постоянни показатели за актуализация.

На следващо място, позволете ми да ви прегледам подобни показатели за GoDaddy.

Годиди юли Uptime резултат

GoDaddy Uptime Score: Тук можете да видите най-новите актуални резултати.

GoDaddy гарантира 99,99% продължителност, но по-горе можете да видите резултата за Uptime малко по-нисък от стандартния от 99,99% за индустрията. Има 24/7 мониторинг на сървъра.

С GoDaddy архивирането и възстановяването на сайтове е услуга по избор и може да бъде закупено с отделно ценообразуване.

GoDaddy предоставя автоматичен сигнал в случай, че вашият уебсайт е достигнал максималното използване на ресурсите. Можете да добавите допълнителен ресурс при поискване.

GoDaddy има добри показатели за актуализация според необходимия отраслов стандарт.

Въпреки това, като цяло, SiteGround има печеливша преимущество тук, в сравнение с GoDaddy.

На следващо място, нека да говоря за друг важен елемент, който е поддръжката на клиентите.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиентите е важна, особено ако се нуждаете от вашите запитвания, адресирани веднага или се сблъсквате с някои проблеми, докато хостите. Бих ви предоставил повече подробности за опциите за поддръжка на клиенти, налични в двете платформи.

SiteGround има няколко полезни съдържанието на уроци, предоставени на уебсайта им. Разполага с огромна база знания, посветена на почти всички видове хостинг. Освен това има няколко видео ръководства, показващи демонстрации за cPanel.

Можете да стигнете до тях по имейл, телефон, билети или чат на живо. Поддръжката е достъпна за 24/7. Проучих тяхната опция за чат на живо.

Времето за изчакване беше много по-малко, около 5 секунди.

SiteGround чат

SiteGround чат 2

Представителят на поддръжката на клиенти бърза да предостави всички необходими подробности на моите запитвания. Като цяло страхотно изживяване и ефективна поддръжка.

Направих също подобно проучване за поддръжката на клиенти на GoDaddy. Можете да стигнете до GoDaddy с имейл, телефон или чат. Уебсайтът има по-малко съдържание на база знания. Има блог GoDaddy, който е на разположение.

Е, те нямат 24/7 поддръжка за чат на живо, което е най-големият недостатък. В случай, че изберете опцията за чат на живо и тя се окаже недостъпна, ще получите съобщение, както е показано по-долу.

Годи чат

Между двете хостинг платформи SiteGround има по-високи резултати в поддръжката на клиентите. Той има наистина денонощна поддръжка и по-важното е да осигурява огромна база от знания.

Сигурност:

Излишно е да казвам, че сигурността на вашия уеб хост се отразява добре на вашия уеб сайт. Следователно това е нещо, което трябва да бъде напълно оценено, преди да се избере някоя конкретна хостинг платформа.

SiteGround осигурява проактивен мониторинг на сървъра, което гарантира предотвратяване на неоторизиран достъп. Освен това, той осигурява уникален AI против бот.

Това може да предотврати брутални атаки от ботнети.

SiteGround_claims_for_security

SiteGround осигурява изолиране на акаунта. Това е една от първите хостинг платформи, които прилагат това, за да осигурят най-добра изолация на сигурността.

Заедно с този SiteGround има безплатен ежедневен архив, включен в плана му. Включени са също SSL и HTTP / 2.

Следващо преминаване към GoDaddy.

GoDaddy има денонощен мониторинг на сигурността и DDoS защита. Той осигурява архивиране на сайта, но това не е включено в плана.

Всеки план включва защита от измама, вируси и спам. Включена е поверителност и защита на електронната поща с 256-битово криптиране. SSL не е включен в основния план.

благочестива сигурност

Що се отнася до функциите за защита, както SiteGround, така и GoDaddy, имат добър списък от функции, които са включени.

След като казах това, бих искал също така да подчертая, че SiteGround има повечето от тези функции за сигурност, включени като част от плана, докато GoDaddy не.

Характеристика:

Както SiteGround, така и GoDaddy има добър списък с функции. SiteGround предоставя няколко функции в основния си план.

Основният план на SiteGround поддържа 1 уебсайт, 10 GB уеб пространство. Подходящ е за 10 000 посещения на месец.

Други функции, включени в SiteGround е безплатен конструктор на уебсайтове (други безплатни списъци за създаване на уебсайтове), SSD съхранение, безплатни автоматични ежедневни архиви, безплатни SSL, безплатни HTTP / 2. Той включва също cPanel, SSH, инсталиране на безплатни приложения, безплатни имейл акаунти, безплатен CloudFlare CDN, неограничен MySQL DB.

Основният план включва също и неметриран трафик заедно с 24/7 поддръжка. С плана GrowBig и GoGeek получавате основни функции, както и премиум функции.

сенкунд и трети план на площадката

Премиум функциите включват безплатен трансфер на сайт, SuperCacher за голяма скорост, безплатно възстановяване на резервни копия и приоритетна техническа поддръжка.

Планът на GoGeek включва Geeky Advanced функции като инсталиране на WordPress Joomla, създаване на репо с едно щракване на Git, безплатно архивиране при поискване. Този план ще има по-малко акаунти на сървъра.

На следващо място, позволете ми да дам повече подробности за GoDaddy.

Основният план на GoDaddy поддържа 1 уебсайт, 100 GB място за съхранение, заедно с непроменена честотна лента. Планът включва и безплатен бизнес имейл за първата година.

Всички планове поддържат инсталация с едно кликване на повече от 125 безплатни приложения. Други включени функции са 1 GB съхранение на база данни за MySQL Linux, настройка с 1 щракване за регистрирани в GoDaddy домейни, покупка на допълнителни ресурси с едно кликване.

Linux планът на GoDaddy предоставя множество полезни функции. Основният план поддържа 50 FTP потребители, управление на DNS, неограничени външни домейни, cPanel, phpMyAdmin, CloudLinux, CageFS, Cron задания, ImageMagick и много други.

характеристики на godaddy

Както SiteGround, така и GoDaddy предоставят редица функции. GoDaddy поддържа Linux, както и хостинг на Windows.

Що се отнася до функциите, няма конкретен хостинг доставчик, който да замести другия. И двамата са наравно тук.

Заключение:

Това е близка надпревара между SiteGround и GoDaddy. И така, кой да изберете? Е, това е близко обаждане и до голяма степен зависи от изискването на уебсайта Ви.

GoDaddy е победител, що се отнася до скоростта и производителността. По-подходящо е, ако това е, което търсите.

Въпреки това, противно на това, SiteGround има по-добри показатели за актуализация.

Когато става въпрос за сигурност и функции, и двете са еднакво способни да предоставят множество полезни функции. И двете платформи са универсални и могат да се погрижат за повечето от вашите нужди на уебсайта.

Само за да подчертаете GoDaddy поддържа Windows, както и хостинг базиран на Linux. От друга страна, SiteGround поддържа само хостинг базиран на Linux.

Когато става въпрос за поддръжка на клиенти, SiteGround има по-добра поддръжка на клиенти в сравнение с GoDaddy.

По отношение на цените, ако бюджетът е ограничение, тогава можете да предпочетете GoDaddy в сравнение с SiteGround. И двете имат различно ценообразуване за първи път и цени за подновяване. Въпреки това, SiteGround е по-скъп в сравнение с GoDaddy.

И накрая, кой от тях сте избрали отблизо, зависи от функциите, които търсите. Няма ясен най-добър избор тук. Излишно е да казвам, че и двете са еднакво добри варианти.

Подобни публикации:
 1. 1&1 срещу Godaddy: 6 теста въз основа на моя опит
 2. Bluehost срещу GoDaddy: 9 теста, 1 победител [изследван също във Facebook]
 3. HostGator Vs GoDaddy: Сравнение на база скорост, цена и поддръжка
 4. NameCheap или GoDaddy: Знайте всички ФАКТИ преди име на домейн на регистратора
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map