Sucuri vs Wordfence Сравнение 2020 (с ръководство за инсталиране)

Sucuri vs Wordfence Сравнение 2020 (с ръководство за инсталиране)

Sucuri vs Wordfence Сравнение 2020 (с ръководство за инсталиране)

Wordfence и Sucuri, са мощни плъгини за сигурност, достъпни за WordPress.


Днес нека разберем всяко от тях и да преминем към сравнение и за двете.

Нека първо разберем Сукури.

Sucuri:

Sucuri е специализирана в сигурността на WordPress. Това е безплатен плъгин, достъпен за всички потребители на WordPress.

Това е пълен пакет за сигурност, който може да бъде интегриран с вашите съществуващи функции за сигурност.

Той добре украсява съществуващата ви сигурност, като предоставя функции като одит на защитната дейност, мониторинг на целостта на файловете, сканиране на зловреден софтуер от разстояние, мониторинг на черен списък, затвърдяване на сигурността, действия за сигурност след хакване, известия за сигурност, защитна стена на уебсайта.

Този плъгин е добре тестван за големи уязвимости в сигурността като DDoS, злонамерен софтуер, атаки на груба сила, скриптове на различни сайтове.

Освен това, Sucuri предпазва от допълнителни хакове, повишава производителността и незабавно предоставя сигнали за сигурност.

Как да инсталирате Sucuri в WordPress:

За да инсталирате Sucuri, влезте в сайта си за администриране на WordPress и в страничната лента щракнете върху плъгини. Изберете Приставки -> Добавете ново и потърсете Sucuri Security и го инсталирайте. Активирайте приставката.

Ето видео, което показва стъпки за инсталиране на плъгини:

След като сте активирани, ще можете да видите записа Sucuri в страничната лента.

Това завършва първоначалната ни настройка. Кликнете върху Табло опция. Списъкът с опции е както е показано по-долу-

Sucuri_in_sidebar

След като това бъде инсталирано, вие ще можете да получавате известия по имейл за всяко голямо събитие. Това включва сигнали за актуализации на страници, промени в блога и всяка друга подходяща дейност на уебсайта.

Основно сканиране на Sucuri:

Докато видяхме инсталирането на приставката, нека проверим как точно работи това. Плъгинът има вграден скенер.

В рамките на WordPress можете да прегледате модификациите на файловете. Таблото за управление на Sucuri ви предоставя изчерпателен отчет за целостта на вашия уебсайт, управляван от WordPress.

За да започнете да използвате всички функции, трябва да активирате ключа API, като щракнете върху опцията, предоставена за същото. Това ще даде възможност за регистрационни журнали, проверки за цялостност, имейл сигнали и много други инструменти.

sucuri-API ключ

След като това приключи, можете да промените вашите настройки. В ключа на API ще можете да видите стойността на генерирания ключ за API.

sucuri-табло

След като тези промени бъдат запазени, ще получавате известия за всички модификации на файловете. В рамките на това можете да преглеждате файловете и да проверявате журналите за одит.

Той предоставя списък с опции като сканиране на злонамерен софтуер, защитна стена (WAF), закаляване, след атака, последно влизане.

sucuri-табло за защитна стена и други

Заедно с блокираните потребители можете също да видите Неуспешни влизания, в момента влезли потребители и много други.

Можете също да започнете сканиране, като използвате опцията за сканиране на злонамерен софтуер. Това също ви позволява да проверите състоянието на черния списък. Sucuri предоставя препоръки за премахване на някои от тези уязвимости.

sucuri-зловреден софтуер сканиране

Премиумното издание на приставката поддържа мощна защитна стена за уеб приложения – WAF, която може да предотврати атаки, злонамерен софтуер и повторно задействане на атаки на злонамерен софтуер.

Той има възможност да блокира XSS (Cross-Site Scripting), атака с брутална сила, опити за инжектиране на SQL и няколко други уязвимости.

За да използвате тази функция, първо трябва да се регистрирате с който и да е Sucuri.

След като се регистрирате, ще получите API ключ, който трябва да въведете в Настройки на защитната стена.

защитна стена-настройки

Планове за сукури и цени 2018

Sucuri платформа за сигурност на уебсайта

Започнете с Sucuri

(30-дневна гаранция за връщане на парите)

На следващо място, нека преминем към следващия плъгин, който е Wordfence

WordFence:

Wordfence предоставя една от услугите за сигурност от най-висок клас за потребителите на WordPress. С помощта на Wordfence можете да разгърнете няколко механизма за защита, за да защитите напълно уебсайта си.

Захранван от постоянно актуализираната емисия Threat Defense, защитната стена на Wordfence е мощна за предотвратяване на всяка атака.

Той използва най-актуалните правила за защитна стена, подписи на зловреден софтуер и злонамерени IP адреси и осигурява достатъчна защита за вашия уебсайт.

Wordfence практически поема отговорността за цялостната проверка, преди да позволи всеки трафик към вашия уебсайт.

Как да инсталирате Wordfence в WordPress:

Основният плъгин за Wordfence е безплатен и предоставя набор от функции, активирани за защита. Освен това може да ви помогне да почистите хакерски уебсайт.

Подобно на гореспоменатия метод, от сайта на администрацията на WordPress потърсете Wordfence и го активирайте с помощта на генерирания API ключ.

Опциите за Wordfence могат да се видят на страничния раздел с опции за сканиране, наблюдение на трафика на живо, блокиране на IP адреси, планиране на сканиране и много други опции-

wordfence в страничната лента

След активиране можете да предоставите необходимите подробности в Настройките. Първият път можете да конфигурирате основни настройки като имейл на имейл и други подробности.

Можете също да предоставите подробности за сигналите, сканирането и други подходящи параметри.

wordfence-основните настройки да се

По подобен начин можете също да промените настройките за разширени опции, за да предоставите подробности за предупреждения, изглед на трафик на живо, сканиране, което да включите, конфигурации на защитната стена и други опции за защита-

wordfence-напреднали настройки

Основно сканиране на Wordfence:

От тук нататък можете да започнете да изследвате таблото за управление на Wordfence. Можете да започнете сканиране, като щракнете върху опцията за сканиране.

Можете ръчно да задействате сканиране, като използвате опцията Start a Wordfence scan.

wordfence сканиране

Сканирането предоставя подробно обобщение на всяка констатация. Можете също да планирате сканиране.

Гледайте цялото видео, за да настроите приставката за Wordfence

Ценообразуване на Wordfence 2018

Ценообразуване на Wordfence

Започнете с Wordfence

Заключение:

Сега, след като предоставих подробна информация за двата почти еднакво мощни WordPress приставки, нека да направя заключение, като предоставя сравнителен анализ за тези.

Най-трудният избор е да изберете най-добрия плъгин за сигурност, тъй като сигурността е много критичен параметър за всеки уебсайт.

Всякакви нарушения около сигурността на уебсайта могат да имат дълго предстоящи последствия.

Както Sucuri, така и Wordfence са компании с висока репутация. Когато сравняваме лекотата на използване, Sucuri е по-опростен за използване и има много просто оформление на таблото.

Макар че не бих казал, че таблото за Wordfence е сложно, но отново не е толкова лесно да се схване, колкото Sucuri.

Така че, ако сте нови за WordPress и плъгини, ще трябва да се консултирате с документацията на Wordfence. Кривата на обучение е повече и отнема повече усилия технически с Wordfence.

И двете са добри по отношение на производителността на малките уебсайтове.

Въпреки това, за тежки уебсайтове Wordfence намалява ефективността на уебсайта, тъй като всеки път сканира целия уебсайт.

Така че, ако използвате Wordfence, трябва да се уверите, че използвате добър кешинг плъгин за кеширане на браузъра и допълнително CDN за кеширане.

Въпреки че и двата приставки имат списък с най-новите заплахи за сигурността, с Wordfence предизвикателството е, че някои от тях не са актуални.

Wordfence има интуитивна функция на защитната стена, но човек трябва да бъде изключително предпазлив; тъй като неопитни потребители могат да се заключат и в крайна сметка да загубят достъп до уебсайта.

Като цяло да обобщим, въпреки че и Sucuri, и Wordfence имат дълъг списък от вградени функции за сигурност в определени аспекти. Sucuri оценява над Wordfence.

Определено Sucuri е топ избор за приставката за сигурност на WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector