Volusion Vs Shopify: Ключовите разлики, които трябва да знаете

Ако искате да отворите или обновите вашия онлайн магазин, имате късмет: това е 2019 г., наречена също бъдещето, и има много начини, по които можете да направите това лесно.


Софтуерът за пазаруване и софтуер за електронна търговия са част от ренесанса на софтуера днес и това означава, че собствениците на фирми, които се нуждаят от инструменти за електронна търговия, имат много възможности.

Най-известната от тези опции е Shopify. С над 600 000 потребители, Shopify е улеснил над 82 милиарда долара транзакции – може би най-много от всички пълнофункционални софтуерни колички за пазаруване.

Shopify в никакъв случай не е безспорно най-доброто решение за електронна търговия. Може да е най-популярният засега, но няколко конкуренти се приближават доста (като BigCommerce, WooCommerce и други).

От тези конкуренти Volusion се оказа доста звезда сама по себе си. Може да няма статистически данни на Shopify – все пак – но въпреки това се гордее с над 30 000 активни потребители и е улеснил продажбите с огромни 28 милиарда долара.

Ясно е, че Volusion трябва да прави нещо правилно. И въпреки че ще считаме Volusion за малкия брат в това сравнение поради популярността си, това всъщност е от 1999 г. насам, така че е 7 години по-възрастен от Shopify, той е „по-стар” (по-голям) брат.

Кой печели? По-новите, по-големи, Shopify или по-старите и все още доста успешни Volusion? Ако Shopify е по-добре като всестранно лесно решение за електронна търговия (намек: така е), къде Volusion намира свои ниши?

Сравняването на двете може да стане малко сложно, но за това е моят опит (и съответно този преглед) тук. Без допълнително обожание, нека влезем.

Съдържание

Направо, за да видите конкретен тест, кликнете върху следните връзки

 1. Сравняване на цени и характеристики
 2. Лесно използване
 3. Поддръжка на клиенти
 4. Сигурност и надеждност
 5. Заключение: Кое препоръчвам?

Сравняване на цени и характеристики

Ще се спра на това, което е основен приоритет за повечето от вас: какви са цените и какви са тези цени?

Ако Volusion и Shopify са архетипните воюващи братя, тогава техните ценови структури са… е, просто близнаци. И двете Shopify и Volusion имат три нива със същите цени (към момента на настоящото писане), плюс индивидуални цени за решения за корпоративен клас.

Shopify има и по-малък план за $ 9 на месец, който ви позволява да продавате във Facebook, но няма да изгради пълен магазин за вас.

Shopify ценообразуване

Shopify-функции

Shopify-функция

Както можете да видите, тези две са забележително сходни в ценовата си структура.

Основните разлики се крият в това, което всяка компания предлага за цените си. И за двете, първият ред предлага изцяло хостван онлайн магазин с неограничени продукти, основна сигурност, поддръжка на клиенти, купони или кодове за отстъпки и няколко други основни инструмента.

Веднага след прилепът, можем да видим Shopify, който предлага малко повече за плана си за влизане.

Сред най-важните от тях е изоставеният инструмент за възстановяване на количката: ако потребителят попълни информацията си за контакт, но не завърши процеса на пълно напускане, Shopify ще го запише, за да улесни извършването на покупката на по-късна дата.

Все още има няколко области, в които Volusion изважда някои бързи победи. Един от тях биха били таксите за транзакции, от които Volusion няма. Таксите за кредитни карти на Volusion са 2,15% плюс 30-процентова такса за транзакция, която е по-ниска от 2,9% от Shopify + 30c.

Освен това, Volusion също наскоро разреши неограничени сметки на персонала от първото ниво нагоре. Това е много по-добре от Shopify, което ограничава потребителите до 15 на най-високо ниво и 2 на най-ниското. Това прави сътрудничеството с множество членове на екипа значително по-лесно.

Отвъд нивото на входното ниво обаче функциите на Shopify започват да създават по-забележима разлика. Volusion като цяло продължава с добавяне на групова обработка на поръчки, по-модерни отстъпки и по-добра поддръжка.

Shopify има и добър софтуер за генериране на отчети, гореспоменатия инструмент за възстановяване на колички, етикети за доставка и още няколко незначителни неща. Volusion липсва функция за блогове и не може да продава цифрови продукти. Те са доста зяпнали и поставят Shopify напред в моята книга.

От друга страна, Volusion има повече шлюзове за плащане. Shopify има по-добър магазин за приложения, но всъщност използването му вероятно ще натрупа вашите разходи. За разлика от това, докато магазинът на приложения на Volusion е по-лош, вие също вероятно ще плащате цена, по-близка до това, за което сте се регистрирали.

Въпреки че магазинът за приложения на Volusion е много ограничен, едно от приложенията (Zapier) ви позволява да инсталирате други разширения, за да попълните празнината. Но това е допълнителна стъпка, която не бива да е необходима, и добавя допълнителни разходи, които не трябва да са необходими.

Shopify ап магазина

Разбира се, другото в магазина за приложения на Shopify е, че ви позволява да мащабите много по-лесно и като цяло значително разширява хоризонта на инструментите за електронна търговия.

Shopify-AppStore

Важен е не само официалният списък с функции, но и колко са силни съответно функциите. Това е част от причината Shopify да е по-добре в отдела за функции. Volusion и Shopify имат приблизително сравними ценови планове и дори набори от инструменти, но инструментите на Shopify могат да бъдат малко по-здрави.

Например, Shopify и Volusion имат солидни инструменти за управление на контакти, но аз намирам, че Shopify е малко по-далеч в това, което ви позволява да редактирате и управлявате за контактите си.

И двамата имат функции за отчитане и анализи, но Shopify предлага повече и с малко повече подробности. Това е, що се отнася до отчетите на магазините: мисля, че Volusion има много по-добра SEO и анализа за класиране на сайтове.

И накрая, Shopify лесно има по-добри теми и шаблони. Shopify първо има по-голям избор от теми. Volusion има повече безплатни теми, но Shopify има по-цялостно. Освен това според мен темите на Shopify са по-добри.

Shopify-теми

По-горе: Shopify има 10 безплатни теми и допълнителни 59 платени.

volusion-теми

По-горе: Последно преброих, Volusion има 14 безплатни теми (не всички са показани, разбира се).

Честно казано, сравняването на тези двама беше малко по-просто. През последните месеци Volusion се промени, най-вече за по-добро, характеристиките, които предлага и е много по-близо до Shopify, отколкото досега.

Като каза това, Shopify като цяло има по-солиден набор от функции и по-способен магазин за приложения. По принцип е по-добре в изграждането на магазини поради лесни причини за използване (което ще разбера скоро) и по този начин приблизително струва повече на цена.

От друга страна, за малкия бизнес, който иска да спести пари, първите нива на Volusion и Shopify не са толкова различни. Да, първият ред на Shopify има по-добър набор от функции, но някои други точки на Volusion – по-широк набор от шлюзове за плащания, неограничен брой акаунти на персонала, по-ниски такси за кредитни карти – дори шансовете.

Средният или малкият бизнес с по-строги нужди от електронна търговия вероятно трябва да използват Shopify. Тези, които желаят и могат да си позволят по-разширения набор от инструменти, който може да донесе магазинът на приложенията на Shopify, вероятно ще предпочетат Shopify. В противен случай тези, които се нуждаят от основните инструменти за електронна търговия, ще намерят Volusion за доста солидна опция.

Лесно използване

Лесността на употреба се превърна в нещо надеждно в наши дни: много компании се запознаха с това. Разбира се, някои други изостават. Човек би се надявал, че за софтуера на количката пазарът е приоритет за лекотата на използване. В крайна сметка това е видът.

И така, кой печели тук? С лек марж, бих казал Shopify. Що се отнася до лекотата на учене и лекотата на борда, тези двама може да са малко по-отдалечени.

Докато Volusion не е лошо в нито едно от тези неща, Shopify е доста добър и в двете. Shopify има много добра поддръжка на клиенти, която е добре интегрирана с основната платформа (повече за тази следваща) и има много инструменти, които да помогнат на начинаещите.

Според мен малко хора наистина ще се възползват от някои от безплатните инструменти на Shopify, като хранилище със снимки на акции. Ако се отнасяте сериозно към бизнеса си, ще разберете достатъчно, че аксесоарите на Shopify за „начало“ няма да означават всичко.

Независимо от това, Shopify излиза от пътя си, за да побере разнообразие от опит и прави изучаването на софтуера, както и настройването на електронния магазин безболезнено..

лекота на употреба

Shopify все още е по-лесен, що се отнася до никоя от тях, но Volusion в никакъв случай не е труден за научаване как да се използва. Освен предпочитанията ви между различните естетики на потребителския интерфейс, и двете са доста лесни за закачане.

Що се отнася до ежедневната употреба, мисля, че двете се подреждат равномерно. Ще стигнем до личните предпочитания и до известна степен опитът има значение, но не мисля, че разликите са твърде големи.

Volusion се използва по-трудно: навигацията му се използва за по-малко етикети и липсва бутон за отмяна, наред с други неща. Опитът на Shopify все още е по-прост, но и двамата са еднакво лесни за навигиране сега.

Що се отнася до действителното изграждане на магазини, мисля, че те са равномерни. Volusion е бил по-объркан, но мисля, че настоящият му създател на сайтове е добър в привличането на функционалност и персонализация.

сайт-строител-функция

Освен това има и един последен уникален момент: Volusion според мен е по-лесен за разработчиците. Всеки, който желае да редактира кода на своя сайт (или сайта на техния екип), ще трябва да научи собствения език на Shopify (наречен Течен).

Течността не е много трудна за научаване, особено ако имате опит, но е доста ненужна и неудобна стъпка. За разлика от тях можете да редактирате сайта си Volusion с помощта на техния CSS редактор, което е много по-малко излишно.

Като цяло бих казал, че Shopify и Volusion се доближават, но Shopify все още е по-лесен за използване. При ежедневна употреба тези двама не са толкова различни, но Shopify улеснява процеса на обучение по-бързо и първоначалното изграждане на магазин по-лесно.

Поддръжка на клиенти

Голяма част от това, което прави Shopify или Volusion лесни за използване и по този начин това, което им позволява да се представят на пазара като лесни за използване строителни инструменти, е добрата поддръжка на клиенти. По-специално Shopify има репутация на добра поддръжка на клиенти, но това все още е добре спечелен статус? И може ли Volusion да надвиши ефективно Shopify в тази област?

Ще разгледаме две основни неща: качеството на директното свързване с представители и качеството на други ресурси на уебсайтовете на компанията. Ще започна с последното.

Shopify има много функции за поддръжка на своя сайт, освен да се свързва с представители.

Бижуто от тях е, разбира се, базата от знания (известна още като център за помощ).

Shopify Помогни-център

Базата от знания на Shopify е една от по-солидните, дори извън сферата на електронната търговия. Тя е високо организирана и има много материал.

продукти

Освен това, Shopify има страница на форума, която е изненадващо здрава; подбор от ръководства за извършване на различни бизнес дейности; хранилище за запасни снимки; Shopify Polaris, който подробно обяснява дизайнерските стандарти на Shopify (полезни за строителните магазини за клиенти); и списък на безплатни бизнес инструменти.

опознаването на инструменти

Има още няколко неща – подкаст страница с два подкаста, блог и т.н., но според мен не са много полезни. Като цяло, Shopify има най-добрите ресурси на място, дори настрана от представителите. Какво ще кажете за Volusion?

Базата знания на Volusion се нарича „център за помощ“ и всичко е наред. Базата от знания на Shopify е много по-подробна и организирана, но Volusion не е лошо.

volusion Помогни-център

Както и при Shopify, другата информация на място на Volusion е отделена от неговата база знания. Въпреки че Volusion няма толкова много от тези други ресурси, колкото Shopify, той все още има повече, отколкото може да се очаква.

Едно от тях са Volusion Guides, които според мен трябва просто да са част от базата знания, поради това колко полезна е цялата работа. Всъщност разделът Водачи на Volusion е много по-полезен от този на Shopify и има на разположение десетки повече документи.

Както и да е, друг ресурс е страницата с инструменти на Volusion, пряка следствие от Shopify’s.

volusion инструменти

Въпреки че Volusion има няколко други „ресурсни“ страници, те са най-вече пухкави, затова смятам, че ръководствата, безплатните инструменти и базата от знания са основната част от информацията или ресурсите на Volusion на място.

Тези ресурси са добри и близки до нивото на Shopify, въпреки че не са съвсем там.

Що се отнася до работата с представители на клиентите, Volusion поема по-ясна загуба. Както Shopify, така и Volusion предлагат телефонна поддръжка и двете имат на разположение специални експерти за консултация. Всеки също има чат на живо и система за билети; Ще използвам чатове на живо, за да подчертая несъответствието в качеството.

volusion-чат-1 volusion-чат-2 volusion-чат-3.jpg

volusion-чат-4

Както можете да видите, това не беше супер идеално изживяване на чат на живо. Въпреки че изглеждаше, че представителят е истински човек, нещо, което ценя, ми отне 10 минути, за да получа отговор на сравнително прост въпрос.

За разлика от това, чатът на живо на Shopify беше много прост и бърз.

Shopify-чат-2

Целият процес с Shopify отне минути или две. Вярно, въпросът беше прост, но също така и въпросът, на който дадох подкрепата на Volusion. Ще ви дам, че поддръжката по телефона и билетите на Volusion е по-добра от чата на живо и по-близо до Shopify, но ей, лошите чатове все още се броят.

Струва ми се доста ясно, че Shopify е по-добре за директна връзка с представители и малко по-добре в информацията или ресурсите на място, въпреки че Volusion наистина се доближава в това отношение.

Сигурност и надеждност

Сигурността и надеждността са последните неща в нашия списък, но както всеки бизнесмен знае, те са далеч от най-малкото.

След като поговорих за сигурността на Shopify няколко пъти досега, бързо ще получа лошите новини: Shopify не казва почти нищо за своите протоколи за сигурност.

Shopify отнема време да ви каже, че е съвместим с PCI, което е почти дадено за голямо решение за електронна търговия, и че получавате SSL сертификат за всички планове (отново, даден).

Shopify спазване

Оттам нататък ви остава да предположите, че Shopify има достатъчно добра сигурност, защото са успели да улеснят транзакции в размер на 86 милиарда долара в продължение на повече от няколко години.

Добре, това е наистина добър случай в полза на Shopify. Прозрачността обаче е важна и липсата на такава е много жалко.

Volusion не е маяк на прозрачността, но разкрива много повече за мерките си за сигурност от Shopify. За съжаление на сайта им няма страница, посветена на нея, но публикацията в блога подробно описва широк спектър от протоколи.

Ако приемем, че публикацията в блога е все още точна, Volusion определено има стандарти за сигурност, които ме карат да се чувствам по-комфортно (включително денонощен мониторинг на физическата инфраструктура, редовни вътрешни и външни одити, редовни и строги тестове на продуктите преди стартиране и други).

Предполагам, че тези мерки все още се спазват, защото Volusion беше много надежден през месеците, че официално съм го тествал. За негова заслуга е и Shopify; въпреки че смятам, че липсата на прозрачност е тревожна, все пак е вярно, че Shopify постоянно се представя добре.

Uptime е постоянно висока и за двете, и реалното използване на софтуера на Shopify или Volusion също е последователно, без забележими дефекти (по моя опит).

Като цяло Volusion и Shopify се представят много високо, но можем само да кажем, че Volusion със сигурност има страхотни протоколи за сигурност. За Shopify трябва, за съжаление, да направим (оптимистично) образовано предположение.

Заключение: Кое да препоръчам?

И така, нашият анализ на двамата враждуващи братя приключва. Кой е победил – Shopify, гигантът за електронна търговия или Volusion, по-малкият конкурент, който има някои собствени впечатляващи статистики?

Volusion претърпя последните промени в цените и характеристиките, които го доближиха много до Shopify. Двете имат приблизително еднакви цени и много сходни разпределения на инструменти за всяка цена.

Докато Shopify има общо повече и по-добри инструменти в своите нива, Volusion е успял да донесе своите предимства, макар и по-малки.

И двете са много лесни за използване, въпреки че процесът на качване и настройка на Shopify е малко по-лесен. Що се отнася до поддръжката на клиентите, Shopify я приема, но Volusion не изостава много… това е главно чатът на живо, който ги разделя.

И двамата се представят много добре, но не знаем колко е добра сигурността на Shopify. За разлика от това, сигурността на Volusion е, от това, което знаем, строга и надеждна.

Тъй като Shopify като цяло се справя по-добре в повечето области, дори и да не е с огромна разлика, бих казал, че това е решението, което препоръчвам. Със сигурност Shopify е най-добрият всеобхватен тук.

Въпреки това, малките фирми, които търсят по-ниски такси за транзакции, повече сметки за персонал и силна анализа на търсачките, без да се нуждаят от целия набор от функции, който Shopify носи, ще намерят Volusion чудесно решение, което може да направи най-вече това, което Shopify прави с няколко обрати.

Ако един бизнес наистина има нужда от мащаб или смята, че ще го направи, Shopify е по-доброто решение, особено заради стабилния си магазин за приложения.

Добрата новина е, че не е нужно да довършвате решението си сега. И Shopify, и Volusion имат двуседмичен безплатен пробен период. Затова излезте и дайте на двамата да се снимате!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map