Wix Review 2020: Нашето честно мнение с плюсове и минуси

Wix е безспорен като шампион в изграждането на уебсайтове. Всеки, който търси лесен създател на уебсайт, несъмнено ще намери Wix в резултатите.


И така, каква е сделката с Wix? Основана през 2006 г., Wix е нараснал да обслужва повече от 110 милиона души, като половината от тях идва само от последните четири години. Wix е особено известен със своя безплатен план за изграждане на уебсайтове, лесно един от най-добрите създатели на безплатни сайтове наоколо.

Всичко ли е само свръх? Или може би хората просто се интересуват от безплатния създател на уебсайтове и действителните премиум услуги не са ли толкова добри, а? Или може би Wix е наистина популярен, но клиентите му не знаят истинското качество?

Всеки има причини да бъде скептичен към популярен софтуер, по-специално към този, който се представя като „безплатен ____“ (бил той безплатен създател на сайтове, безплатен VPN, безплатен антивирус и т.н.).

Е, тествам Wix официално от няколко месеца и го използвам вкл. И изключване от години. Наблюдавах го как расте и в същото време пораснах в моята експертиза. И сега бих искал да дам интимен преглед на това как Wix стои като услуга за изграждане на уебсайт през 2018 година.

Професионалисти

Мисля, че трябва да започнем с позитивите … нещата, които вероятно направиха Wix толкова популярен.

Първо: тя е много добре изградена. Той комбинира функции с лекота на използване, така че ще позволи на потребителите добър контрол върху дизайна и съдържанието на сайта им, без да правят нещата твърде сложни. Предполага се, че създателите на уебсайтове са лесни за използване, но Wix е в свой собствен клас.

Втори професионалист: Wix има безплатен план. Това ще има значение за хората по различен начин, но що се отнася до безплатното изграждане на уебсайтове, създателят на сайтове на Wix определено е един от най-добрите безплатни строители – със сигурност най-добре представените.

безплатен план

В допълнение, времето за работа и времето за реакция са много добри с Wix, поне според моите измервания.

Звучи като кратък списък, но тези неща са доста съществени. Ето резюме на едно изречение: Wix е много добър в това, което цели да направи.

Против

Е, ако Wix е добър в това, което цели да направи … как може да има списък на минусите?

Защото хората не винаги разбират дали имат нужда от това, към което се стреми Wix. Wix е отличен в комбинирането на функции и персонализиране с използваемост. Възможно е обаче хората да не се нуждаят от толкова използваемост, колкото предполагат.

Например, може да не е твърде трудно за някои хора и малки фирми сами да придобият: хостинг, домейни и след това да използват WordPress за управление на съдържанието на сайта им (имайте предвид, че WordPress е безплатен и може да предложи на потребителите високи нива на контрола също).

Основната критика, която ще чуете за Wix, не е уникална за Wix, но нещо, което всеки създател на уебсайт ще доведе до това. Това е, че губите степен на контрол.

Разбира се, лесно е да управлявате това, което буквално е на вашия уебсайт, по отношение на дизайна и съдържанието, но вие предавате известен контрол на хостинг процеса на Wix. Всъщност вие доставяте Wix да управлява всичко за вас, с изключение на самата сграда – и дори това, те сега имат AI инструмент за!

Така че загубата на известен контрол върху процеса на разполагане е ироничен недостатък.

Свързано с това е цената. Много хора могат да изпълнят своите проекти, като отидат на по-традиционен хостинг маршрут. Може да е по-сложно (макар, разбира се, това зависи какво правите), но може и по-евтино.

Wix използваше по-евтин първокласен премиен план, който би могъл да свърши работа – поне за хора с леки нужди за изграждане на сайтове. Оттогава са се отървали от тях и плановете им сега може да са малко скъпи за тези, които могат да се грижат за изграждането на сайтове по други начини.

Разбира се, за тези, които просто се нуждаят от този лесен, едно гише, Wix е отличен.

Освен това другите ми проблеми с Wix са по-малко сериозни. Един от тях е липсата на чат на живо (макар че поддръжката на клиентите все още е стабилна).

Другото би било липса на прозрачност по отношение на сигурността. Това не означава, че Wix не е защитен, но бих искал да знам повече за техните протоколи.

Накратко, ще стоя при това, което казах за това, че Wix е добър в своите цели: сериозните недостатъци се прилагат, ако наистина не се нуждаете от степента на използваемост и ефективност, която е основната точка на продажбата на Wix.

Цени и функции

Ценообразуването и функциите, които идват с x цените, са винаги важни. За Wix това е особено вярно, като се има предвид, че той работи на модел freemium.

Моделът на freemium по принцип означава, че има безплатна опция сред платените опции, като безплатната опция вероятно осигурява достатъчно добър вкус на услугата, а платените опции са значително по-добри от безплатната услуга – с други думи, „пълното“ изживяване.

Въпреки че Wix със сигурност осигурява качество, може да има малко съмнение, че безплатната му версия е допринесла за неговата популярност. Така че, нека започнем с това.

Безплатната версия е много добре представена. Всъщност, той е може би най-добре представеният безплатен създател на уебсайтове там, с изключение на Weebly. И дори тогава, все пак бих дал първото място на Wix.

Въпреки че безплатната версия има много неща – искам да кажа, това е основно пълен пакет – той може да бъде свързан само с поддомейна на Wix и съдържа Wix реклами, в допълнение към някои други ограничения за съхранение.

И разбира се, ако искате наистина да създадете уебсайт, ще трябва да инвестирате в премиум планове. Wix има два типа: уебсайт и бизнес & Планове за електронна търговия.
Бърза забележка към тях: можете да ги изпробвате 14 дни без риск. Не са обичайните 30 дни, но трябва да е достатъчно време, за да усетите услугата.

Както и да е: Плановете за уебсайтове започват от 11 долара на месец с допълнителни две нива. Както наскоро преди няколко месеца, имаше 4 плана, като първият започва от $ 5. Въпреки че е по-основен, първият слой все пак ви позволява да свържете домейн, което е същественият бит.

wix планове

Сега нещата започват с „Combo“, който ви дава 2 GB честотна лента, 3 GB хранилище, домейна, премахване на реклами от Wix и безплатен домейн за една година, ако нямате такава, плюс 30 минути видео макс..

Следващите два нива на уебсайта увеличават паметта до 10 и 20 GB съответно и предоставят неограничена честотна лента заедно с увеличен час за видео. Те също добавят рекламни ваучери и приложение за подсилване на сайтове и приложение за създаване на формуляри. Последният слой има известна функционалност за имейл кампания (лимит от 10 на месец) и някаква поддръжка по имейл, плюс приоритетно състояние за поддръжка на клиенти.

Има много успешни платформи за електронна търговия. Ако искате да създадете такъв уебсайт за бизнес, можете да разгледате бизнеса & Планове за електронна търговия. Има три Бизнес & Планове за електронна търговия. Както бихте очаквали, същността е, че те извършват онлайн плащания, предоставят неограничена честотна лента, имат по-големи обеми за съхранение (20GB до 50GB), имат повече видео часове и за щастие, те също така са без комисионна..

По-високите нива включват повече имейл кампании и поддръжка по имейл. Всички те също включват Google Analytics и някои рекламни ваучери.

Сега, за самото приложение за създаване на уебсайтове: то е добре заредено.

wix оформление

Както можете да видите, това е по същество редактор за плъзгане и пускане, както повечето строители на уебсайтове в днешно време. Не ми цитирайте това, но съм почти сигурен, че Wix и Weebly помогнаха за популяризирането на този формат.

Както и да е, можете да редактирате основно всичко на вашия сайт. Wix има голям избор от шаблони, от които да избирате, или можете да създадете сайт без шаблон, или можете да имате Wix автоматично генериране на сайт.

Автоматичното генериране на сайт може да е полезно за любители или всеки, който просто иска да експериментира, но за всеки, който иска да направи по-сериозна страна, можете да бъдете сигурни, че има добър избор и че можете да ги редактирате широко.

Що се отнася до качеството на темите, то, разбира се, е субективно, но за мен те изглеждат доста съществени. Обичайно е безплатните теми да са донякъде сходни, а Wix има своя дял от подобни изглеждащи теми, но има достатъчно, че все още имате голям избор.

шаблони на wix

Строителят има и инструмент за блогове, който работи доста добре.

блог

публикувай блог

Както можете да видите, създаването на публикация в блога е почти толкова лесно, колкото всичко друго. Всеки път, когато искате да добавите елемент към страницата, ще се сблъскате с много възможности за избор.

добавете инструмент

Можете също така да редактирате код директно, като активирате режим на програмист, да видите историята на редактирането си, да редактирате как преглеждате приложението за програмисти и т.н., и така нататък. Можете също да инсталирате приложения от магазина на приложения на Wix и можете да го направите направо в съставителя на сайта.

ап-маркет

Вероятно можете да получите идеята от тук. Не мога да изброя всички неща, които можете да направите, защото е твърде много. Бъдете сигурни – ако можете да мислите за това, можете да го направите.

Между другото, това не е твърде голямо преувеличение За първи път използвах Wix преди години като по-млад мъж и през годините видях как създателят на уебсайтове става все по-сложен (не е лош начин).

Всъщност има няколко инструмента, които забелязах наскоро, защото си спомням, че исках Wix да ги е имал преди две години или преди пет години.

Така честно казано, няма да се налага да се притеснявате за функции с Wix. Единственият проблем, който мога да видя, е разпределението на ресурсите – подобни или по-ниски цени при някои популярни хостинг компании позволяват повече хранилище, например.

Нещото, което трябва да запомните тук е, че макар Wix да предоставя технически хостинг, той ви продава главно уебсайта. И докато хостинг компаниите обикновено предлагат изграждане на уебсайтове, те основно продават хостинга – така че не е твърде неразумно, че ограниченията за съхранение на Wix може да са малко по-ниски от очакваното.

Освен това, спецификациите все още са в обхвата на популярните хостинг опции. Просто ми се иска Wix все още да е с по-евтино първо ниво – освен това, това е очевидно фантастичен създател на уебсайтове за доста солидни цени.

Лесно използване

Лесността на употреба винаги е важна и мисля, че мога уверено да кажа, че секциите за лесна употреба обикновено са най-лесните, които пиша в рецензии. Това е така, защото вече много компании са усвоили приятелски потребителски интерфейси.

Е, Wix е толкова лесен за използване, че всъщност ми се струва малко по-непринудено да говоря. Защото откъде дори мога да започна?

Ето един елемент: нещото, което е много полезно за строителния софтуер на Wix е, че той централизира почти всичко, от което се нуждаете. Няма да е необходимо да оставяте приложението за програмисти много, за да правите нещата, тъй като по принцип всичко, което искате да направите, можете да направите, като щракнете върху меню отляво или отдясно.

По-ранните изображения са добър пример: можете бързо да добавяте почти всичко, било то публикация в блог, парче медии от всякакъв вид или дори приложение, и всичко това от менюто вляво.

Този отдясно се занимава с оразмеряване, разстояние, дублиране и изтриване и завъртане на елементи и свързани функции. Тя може да бъде преместена, докато работите.

лента с инструменти

Можете също така да получите достъп до настройките на вашия акаунт и уебсайт в съставителя на уебсайта. Всичко това е толкова обширно, че самото приложение се чувства като голяма къща, в която има всичко необходимо, за да останете в продължение на седмици, без да напускате.

Единственото оплакване, което имам е, че на моменти строителят се чувства малко претоварен с функции. Ако сте пълен начинаещ, е трудно да знаете откъде да започнете и има толкова много символи и форми, разпространени по цялата страница, че може да е превъзходно.

В крайна сметка това е просто неизбежният страничен продукт от това да имате много контрол върху външния вид на вашия сайт. Не мога да си представя по-лесен начин да дам на потребителя контрол върху сайта им – засега това е най-доброто, което ще получим.

Разбира се, лекотата на използване на Wix не е ограничена до създателя на сайта, дори и да е основната атракция.

Wix е много лесен за използване за действителния процес на създаване. Както споменахме, имате възможност да оставите Wix да генерира автоматично сайт за вас, въпреки че не знам колко сериозно препоръчвам.

създаване на уебсайт

избирам

Освен всичко това нещата все още са доста ясни: можете да преглеждате всички сайтове, които сте създали от едно табло, а бързите падащи менюта ви позволяват да получите достъп до повече настройки (включително тези за хостинг по имейл и кампании, таксуване и ваучери и т.н. ).

Да, лекотата на използване е често срещана в наши дни, но малко компании могат да победят Wix в него.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти е доста важна и ако вашият продукт е лесен за използване инструмент за създаване на неща онлайн, по-добре вярвайте, че ще се нуждаете от поддръжка на клиенти, без значение колко лесна сте за използване.

И така, какво предлага Wix в това отношение? Wix има помощен център, който функционира като база от знания. Не е много лошо.

помощен център

Не е лошо. Мисля, че Wix е достатъчно проста услуга, че не се нуждае от огромна литания от четене на материали или документация. Още малко би било хубаво, но определено е достатъчно добро за повечето неща.

Нещото, което намирам за нещастие е, че Wix има поддръжка само по телефона и билети. Трябва да е достатъчно добре, за да разрешите проблемите си, но мисля, че много хора предпочитат чат на живо (включително и аз), а фактът, че не можете да го получите дори и с акаунт от най-високо ниво, е малко тъжен.

поискване

Независимо от това, поддръжката по телефона и билетите е доста солидна – никога не съм имал наистина сложен проблем, честно казано, но когато взаимодействам с представители, те бяха полезни и приятелски настроени.

И последно нещо: това формално не е част от поддръжката на клиентите на Wix, но си струва да се отбележи, че голямата общност от потребители на Wix е ресурс сам по себе си. Общността, независимо дали в блога и форумите на Wix или на външни сайтове, е пълна с хора с множество проблеми и решения.

Има вероятност да намерите отговори от други потребители толкова лесно, колкото можете в помощния център на Wix.

Казано по-просто, Wix има прилична поддръжка на клиенти, но това не е нищо феноменално. Чатът на живо за съжаление липсва и базата от знания може да бъде малко по-задълбочена, но Wix все още има почти всичко необходимо и солидна общност от потребители, които да ви помогнат.

Сигурност и надеждност

Ето последната мярка за Wix: надеждна ли е и надеждна ли е в работата си?

Нека вземем първата точка. Тъй като Wix основно обработва всичко за вашия уебсайт за вас, добре е да имате големи очаквания относно техните протоколи за сигурност. Освен, че има един проблем.

Наистина не мога да намеря официална информация за тях. Това не означава, че Wix няма сигурност … но липсата на прозрачност е малко жалко и ме прави скептичен. Все пак има няколко неща, които извадих.

Wix е съвместим с PCI, но това е доста стандартен.

pci съответствие

Друго нещо, което успях да намеря, след като огледах малко, беше опцията за поверителност на домейна Whois на Wix: Wix позволява на потребителите да избират между запазване на данните за регистрация на домейни публични или частни, когато купуват домейн от Wix или прехвърлят такъв, което е добре да има.

Освен тези два, Wix има някои протоколи, за да се увери, че електронната търговия е безопасна и че вашата покупка на план за Wix е безопасна, а в магазина на Wix има приложения, които можете да инсталирате, за да направите вашия магазин още по-сигурен (и по този начин привлекателен) на клиентите.

Wix също описва наемането на експерти по сигурността на пълен работен ден и използването на „модерни инструменти за сигурност“, плюс редовни вътрешни одити за поддържане на сертификатите ISO / PCI. Вярвам им, но ми се иска да има повече информация и да е по-достъпна – открих това в техните страници за поддръжка.

И тогава това е за това. За съжаление, хора. Какво ще кажете за представянето?

Уикс ъптайм

Ето средното време за работа:

 • Март 2020: 100%
 • Февруари 2020: 100%
 • Януари 2020: 100%
 • Декември 2019: 100,00%
 • Ноември 2019: 99,98%
 • Окт 2019: 100,00%
 • Септември 2019: 99,97%
 • Август 2019: 99,60%
 • Юли 2019: 99,79%
 • Юни 2019: 100%
 • Май 2019: 99,91%
 • Април 2019: 99,93%
 • Март 2019: 99,99%
 • Февруари 2019: 100%
 • Януари 2019: 99,96%
 • Дек 2018: 100%
 • Ноември 2018: 100%
 • Окт 2018: 99,96%
 • Септември 2018: 100%

Ето средното време за реакция:

 • Март 2020: 208ms
 • Февруари 2020: 179 мс
 • Януари 2020: 241 мс
 • Дек 2019: 215 мс
 • Ноември 2019: 241 мс
 • Окт 2019: 200 мс
 • Септември 2019: 259 мс
 • Август 2019: 543 мс
 • Юли 2019: 367 мс
 • Юни 2019: 422 мс
 • Май 2019: 420 мс
 • Април 2019: 314 мс
 • Март 2019: 315 мс
 • Февруари 2019: 299 мс
 • Януари 2019: 307 мс
 • Дек 2018: 329 мс
 • Ноември 2018: 302 мс
 • Окт 2018: 351 мс
 • Септември 2018: 386 мс

Можете да проверите подробна оценка за ъптайм тук.

Както можете да видите, Wix има както отлично време за работа, така и добро време за реакция. Това е много добра новина, тъй като Wix е преди всичко строител на сайтове, а не хостинг компания: това означава, че не са пренебрегнали основното.

Независимо от това, има малка отказ от отговорност, която искам да добавя тук. Тъй като Wix по принцип обработва всичко в този процес и поради скриптовете, на които Wix сайтовете обикновено работят, те технически реагират бързо. Въпреки това, натрапчивите Wix сайтове може да отнемат малко повече време за зареждане на посетителите.

Освен малкото несъответствие между времето за зареждане и времето за реакция, бих казал, че съм доста впечатлен от работата на Wix, дори и да съм доволен за тяхната сигурност.

Заключение: Препоръчвам ли Викс?

След цялата тази информация, нека направим крачка назад и прегледаме мястото, където стоим с Wix.

Wix не е евтин, но не е твърде скъп, ако наистина имате нужда от това, което Wix предлага. Мисля, че основните недостатъци на Wix се прилагат, ако погрешно отидете с Wix, и осъзнавате, че всъщност не се нуждаете от тази степен на удобство за потребителя.

За да сте сигурни, Wix е наистина отличен в това, което трябва да бъде: лесен, богат на функции, уебсайт. Това са всички онези неща и още повече, с отлично време и цялостна постоянна работа, и не лоша поддръжка на клиенти.

Ако сте сигурни, че се нуждаете от лесен и ефикасен начин за изграждане на уебсайт и нямате нищо против да похарчите малко повече, Wix е добър начин да продължите.

Ако искате лесно изживяване на сайта, но можете да си позволите да направите няколко допълнителни стъпки и нямате нищо против да намалите разходите, имате жизнеспособни алтернативи под формата на общ хостинг.

Ще кажа, че тъй като Wix е успешен за своите цели, препоръчвам Wix.

И ако все още не сте сигурни дали вие и Wix ще бъде добро решение, винаги можете да ги изпробвате безрисково за няколко седмици!

Посетете Wix

Wix преглед

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map