10 πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για το ηλεκτρονικό εμπόριο για το 2020 (Τάσεις, πληροφορίες και άλλα!)

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μεγάλη υπόθεση σήμερα. Το γνωρίζετε ήδη, αλλά όταν βλέπετε μερικούς από τους αριθμούς, θα διαπιστώσετε ότι είναι εντυπωσιακοί.


Η κατανόηση του πεδίου του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι σημαντική, όπως και η κατανόηση των πολλών αποχρώσεών του.

Ευτυχώς για εμάς, το ηλεκτρονικό εμπόριο μελετάται ευρέως, οπότε υπάρχει ένας τόνος έρευνας σχετικά με αυτό. Το πρόβλημα?

Μερικές από αυτές τις έρευνες είναι ξεπερασμένες και μερικές από αυτές δεν είναι πολύ καλές. Και, υπάρχουν πάρα πολλά, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρω τα σχετικά γεγονότα.

Αλλά γεια – μην ανησυχείτε! Έχω σκάψει βαθιά για να βρω τα πιο αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, τάσεις και πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο!

Θα ξεκινήσουμε με ένα ΜΕΓΑΛΟ γεγονός που θα θέσει πραγματικά το πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου σε προοπτική:

Contents

Στοιχείο # 1: Θα υπάρχουν περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια διαδικτυακοί πελάτες έως το 2020.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τα πράγματα με ένα από τα μεγαλύτερα στατιστικά: εάν οι τρέχουσες τάσεις συνεχίσουν (και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνουν), εξετάζουμε πάνω από 2 δισεκατομμύρια αγοραστές στο διαδίκτυο έως το 2020.

ανάπτυξη διαδικτυακών πελατών

Ερμηνεύστε αυτό πώς θα επικρίνετε την έρευνα στο περιεχόμενο της καρδιάς σας… αλλά αναρωτηθείτε μια ερώτηση:

Εάν αυτό ήταν αλήθεια, και επρόκειτο να υπάρξει «μόνο» ένα δισεκατομμύριο διαδικτυακοί αγοραστές το επόμενο έτος, θα το λάβετε σοβαρά?

Και η απάντηση, βρίσκω, είναι αναμφίβολα Ναί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον του εμπορίου είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Θέμα # 2: Το 2019, σχεδόν το 70% των καλαθιών αγορών έχει εγκαταλειφθεί.

Αν και για να είμαι ειλικρινής, αυτός ο αριθμός δεν είναι μοναδικός για το 2019. Ρίξτε μια ματιά:

ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού αγορών

Όπως μπορείτε να δείτε, για πάνω από μια δεκαετία, πλέον τα καροτσάκια εγκαταλείπονται. Και από το 2011, ο αριθμός αυτός ήταν αρκετά κοντά στο 70%, με το 2019 να μετρά μέχρι τώρα με ποσοστό εγκατάλειψης 69,57%.

Αυτό εξηγεί τη χρησιμότητα της δυνατότητας “εγκαταλελειμμένο καλάθι αποθήκευσης” που παραδόθηκε από ορισμένους κατασκευαστές ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify ή το BigCommerce.

Μην εγκαταλείπετε όμως την ελπίδα. Επειδή δεν είναι μυστήριο γιατί υπάρχουν τόσο υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης…

Θέμα # 3:… τα περισσότερα από αυτά τα καροτσάκια εγκαταλείπονται λόγω απροσδόκητων επιπλέον δαπανών.

Ναι, τα περισσότερα από αυτά τα καροτσάκια εγκαταλείπονται εξαιτίας του αιφνιδιαστικού κόστους – πράγματα όπως έξοδα αποστολής ή υπηρεσίας που δεν αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Αλλά αυτό απέχει πολύ από τον μοναδικό λόγο:

λόγοι για εγκαταλελειμμένα καροτσάκια

Είναι αλήθεια ότι το επιπλέον κόστος είναι ο μεγαλύτερος λόγος με σημαντικό περιθώριο.

Αλλά άλλα πράγματα όπως τα πολύπλοκα ταμεία – είναι μεγάλα.

Υπολογίζω προσωπικά το δεύτερο στοιχείο σε αυτό το γράφημα ως περισσότερο ή λιγότερο που ταιριάζει στο τρίτο στοιχείο … σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε να πείτε ότι οι υπερβολικά περίπλοκες ή εξελισσόμενες διαδικασίες ολοκλήρωσης αγοράς είναι τόσο μεγάλος παράγοντας στην εγκατάλειψη του καλαθιού όσο επιπλέον κόστος.

Η Baymard, η οποία ανακάλυψε αυτό το στατιστικό, στην πραγματικότητα έχει κάποια αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη σημασία ενός απλού ταμείου…

Θέμα # 4: Όσο πιο απλό είναι ένα ταμείο, τόσο το καλύτερο.

Ωστόσο, αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία είναι λίγο προκατειλημμένα – προέρχονται από το PayPal και είναι πραγματικά μόνο ένα αποδεικτικό στοιχείο υπέρ του PayPal.

Εδώ είναι το σχήμα:

ποσοστό μετατροπής paypal

Προφανώς, οι έμποροι με δυνατότητα PayPal έχουν WAY υψηλότερα ποσοστά μετατροπής ολοκλήρωσης αγοράς από πελάτες που χρησιμοποιούν PayPal σε αντίθεση με άλλες μεθόδους πληρωμής.

Το πακέτο από αυτό είναι δεν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το PayPal, αν και αυτό θα ήταν επίσης καλή ιδέα – είναι επίσης ότι πρέπει να κάνετε τη διαδικασία πληρωμής όσο πιο απλή μπορείτε, καθώς ορισμένες από τις προσφυγές του PayPal είναι πολύ απλές.

Στοιχείο # 5: Οι πωλητές τρίτων μερών έχουν καλύτερη απόδοση στο Amazon από ό, τι στο παρελθόν.

Η ψηφιακή αγορά της Amazon είναι διαβόητη επειδή ευνοεί την ίδια την Amazon.

Το κλισέ υποστηρίζει ότι το μέγεθος της Amazon αναγκάζει αποτελεσματικά πολλούς πωλητές να το χρησιμοποιήσουν και στη συνέχεια η Amazon αντιγράφει τα προϊόντα τους και πωλεί μια έκδοση Amazon / πρώτου μέρους του σε χαμηλότερη τιμή.

Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Αλλά δείτε αυτό – είναι απευθείας από την τελευταία ετήσια επιστολή του μετόχου του Jeff Bezos:

ανάπτυξη τρίτων στο amazon

Ορίστε: οι πωλήσεις τρίτων αυξήθηκαν στην Amazon με την πάροδο των ετών και έχουν αντιπροσωπεύσει ένα η πλειοψηφία πωλήσεων Amazon (φυσικά, φυσικά) από το 2015.

Μην με παρεξηγείτε: Η Amazon εξακολουθεί να στοιβάζει το κατάστρωμα υπέρ του. Οι ανησυχίες σας για την αγορά του Amazon?

Εξακολουθούν να ισχύουν.

Και υπάρχει ακόμη κάποιος λόγος να υποψιαζόμαστε ότι η Amazon εσκεμμένα υποβαθμίζει την επιρροή της για να αποφύγει τη ρύθμιση από τις αμερικανικές αρχές.

Ωστόσο, είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση για να δείτε μερικά σκληρά στοιχεία που ναι, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό να πουλήσετε στο Amazon ως τρίτο μέρος.

Στοιχείο # 6: Το μερίδιο της Amazon στο ηλεκτρονικό εμπόριο το 2019 μπορεί να είναι μικρότερο από ό, τι νομίζατε.

Λίγο καιρό πίσω, οι άνθρωποι συνήθως αναφέρουν μια στατιστική που έβαλε το Amazon σχεδόν στο ΜΑΛΟ του ηλεκτρονικού εμπορίου (αν και συνήθως οι άνθρωποι σήμαινε το ήμισυ του λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου).

Αλλά η κορυφαία ερευνητική εταιρεία eMarketer (την οποία αναφέρουν πολλοί άνθρωποι) ΜΕΙΩΣΕΙ πρόσφατα το σχήμα της αφού είδε κάτι επιβεβαιωμένο…

Αυτό είναι το σχήμα που σας έδειξα ότι τρίτοι αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Amazon.

Έτσι, το eMarketer μείωσε τις προηγούμενες εκτιμήσεις του για το μερίδιο αγοράς της Amazon σε – drum roll, παρακαλώ –

37,7% των λιανικών πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Λοιπόν, ναι, μην ανεβείτε πολύ τις ελπίδες σας. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο μερίδιο, και επισκιάζει εύκολα τους πλησιέστερους ανταγωνιστές.

Ένα πακέτο?

Το Amazon μπορεί να μην είναι όπως και κυρίαρχο, όπως σας οδήγησε να πιστεύετε, αλλά θα πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε στο διαδικτυακό σας κατάστημα, είτε είναι εντός είτε εκτός Amazon.

Στοιχείο # 7: Σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι B2B.

Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς από εσάς, αλλά το ηλεκτρονικό εμπόριο B2B (που σημαίνει επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες σε άλλες επιχειρήσεις) είναι μακράν η πλειοψηφία όλων του ηλεκτρονικού εμπορίου, το νάνο ηλεκτρονικό εμπόριο B2C (που σημαίνει επιχειρήσεις που πωλούν σε συνηθισμένα , ιδιώτες πελάτες).

Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι να βλέπουμε ότι απεικονίζεται οπτικά:

b2b έναντι b2c

Ναι, παγκοσμίως το ηλεκτρονικό εμπόριο 10,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι B2B, σε σύγκριση με 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια που είναι B2C.

Αυτή είναι μια τεράστια αναλογία, και παρόλο που μπορεί αρχικά να προκαλεί σύγχυση, είναι λογικό όταν θεωρείτε ότι όλα που πωλούνται στο διαδίκτυο χρειάζονται λογισμικό και υπηρεσίες που επιτρέπουν την πώληση των εν λόγω πραγμάτων.

Για να μην αναφέρουμε όλες τις επιχειρήσεις και τα πρακτορεία που χρειάζονται διαδικτυακή παρουσία, περίοδο.

Τέλος πάντων, αυτό δείχνει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο B2B εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλές και ισχυρό, χωρίς πραγματικά σημάδια επιβράδυνσης.

Στοιχείο # 8: Το μέσο ποσοστό μετατροπής ιστότοπου είναι περίπου 2,86%.

Αυτός είναι ένας «μεγάλος» μέσος όρος, που σημαίνει ότι έχουν περάσει πολλά πράγματα… Έτσι τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά για τη βιομηχανία ή την περιοχή σας.

Ωστόσο, το συνολικό μήνυμα είναι αρκετά σαφές:

μέσο ποσοστό μετατροπής ιστότοπου

Μέχρι το τέλος του 2018, τα τελευταία στατιστικά στοιχεία ήταν ότι περίπου το 2,86% των επισκεπτών σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως κατέληξαν στην αγορά κάτι, με το ποσοστό να είναι ελαφρώς μικρότερο στις ΗΠΑ και υψηλότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα άλλο στατιστικό που είναι πιο πρόσφατο μας λέει ότι το ποσοστό μετατροπών τον Ιούλιο του 2019 ήταν 1,72%, αλλά νομίζω ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αναλυθούν πραγματικά τα στατιστικά στοιχεία του 2019.

Εν πάση περιπτώσει, αυτοί οι αριθμοί πιθανότατα θα σας πουν κάτι που γνωρίζετε πολύ καιρό (χωρίς να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες): ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των επισκεπτών σας μόλις επισκέπτονται, δεν αγοράζουν.

Στοιχείο # 9: Τα chatbots δεν είναι πάντα αγαπημένα.

Αυτό δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς – εγώ, συχνά παραπονιέμαι για τα chatbots.

Αλλά είναι καλό να βλέπουμε μερικούς αρκετά πρόσφατους αριθμούς για να το υποστηρίξουμε: περίπου το 40% των ανθρώπων θα προτιμούσαν να μιλούν στους ανθρώπους από τα chatbots, σύμφωνα με δημοσκόπηση της CGS στα μέσα του 2018 (παρουσιάστηκε από το eMarketer).

μειονεκτήματα των chatbots

Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους:

Δεν λέω ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τα chatbots… απλώς αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε (και έχετε πολλά να κερδίσετε αν το κάνετε, θυμηθείτε) θα πρέπει να είστε έτοιμοι για κάποια δυσαρέσκεια των πελατών μαζί τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν εγώ (και πολλοί άλλοι γνωρίζω) μισώ τα chatbots, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν στο μέλλον:

Μια έρευνα του 2016 από την Oracle με 800 κορυφαία επιχειρηματικά στοιχεία διαπίστωσε ότι ένα επιβλητικό 80% έχει ήδη χρησιμοποιήσει ή σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει chatbots.

Και υπάρχουν πολλές πιθανές εξοικονομήσεις από τη χρήση chatbots. Επομένως, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ένα μέλλον στο οποίο τα chatbots γίνονται ακόμη πιο συνηθισμένα από ό, τι είναι τώρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ή δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε… απλώς ότι πρέπει να έχετε μια ιδέα για το πλαίσιο των chatbots σήμερα και να είστε έτοιμοι για αυτό!

Θέμα # 10: Σχεδόν ΜΑΛΟ των καταναλωτών παγκοσμίως έχουν πραγματοποιήσει μια ηλεκτρονική αγορά με βιομετρικά στοιχεία.

Σύμφωνα με έρευνα της Paysafe (επίσης παρουσιάζεται εδώ από το eMarketer), σχεδόν οι μισοί καταναλωτές παγκοσμίως έχουν αγοράσει κάτι online χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία.

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της Paysafe θερμάνθηκαν στη βιομετρική:

πλεονεκτήματα της βιομετρικής

Όπως θα περίμενε κανείς, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ευκολία και την ασφάλεια.

Τώρα, έχω τις δικές μου επιφυλάξεις σχετικά με τα δεδομένα:

Πρώτον, νομίζω ότι αυτοί οι αριθμοί είναι λίγο στρεβλωμένοι, δεδομένου ότι η πληρωμή με βιομετρικά είναι πολύ συνηθισμένη στην Κίνα, η οποία από μόνη της είναι ένα τεράστιο μέρος του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Δεύτερον, δεν εμπιστεύομαι επακριβώς μια ομάδα που ονομάζεται “Paysafe” για να κάνει ερωτήσεις σχετικά με τις βιομετρικές πληρωμές στις έρευνες της.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Ακόμα κι αν το ποσό των ατόμων στη χώρα σας που είναι άνετα με τις βιομετρικές πληρωμές είναι χαμηλότερο από το Paysafe και το eMarketer θα ήθελες να σκεφτείς … είναι σαφώς ένα αυξανόμενο φαινόμενο παντού.

Και έτσι, κάτι για το οποίο πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Θέλετε να το μοιραστείτε στον ιστότοπό σας; Απλώς αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα!

Τελευταίες στατιστικές ECommerce για το 2020 από την ομάδα του hostingpill.com

”ECommerce

Πηγή: Στατιστικές ECommerce για το 2020

συμπέρασμα

Όπως είπα στην αρχή, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι τόσο τεράστιο στις μέρες μας που είναι σημαντικό να τηρήσουμε στερεός έρευνα.

Αυτή η λίστα δεν είναι ΟΛΑ τα έγκυρα στατιστικά στοιχεία ηλεκτρονικού εμπορίου γύρω από… αλλά είναι μερικά από τα καλύτερα και / ή πιο πρόσφατα.

Υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορείτε να πάρετε από αυτά τα στατιστικά στοιχεία, και φυσικά, θα πρέπει να λάβετε τα πράγματα κατά περίπτωση. Ίσως όχι κάθε εύρημα να είναι σχετικό με την επιχείρησή σας.

Αλλά συνολικά, υπάρχουν μερικά μεγάλα πράγματα για όλους: διατηρήστε τα πράγματα εξορθολογισμένα και είστε έτοιμοι για την ανάπτυξη του ψηφιακού εμπορίου στο μέλλον!

Πόροι

Το έχω πει σε παρόμοια άρθρα, αλλά κανείς εδώ δεν θέλει να διαβάσετε ψεύτικες ειδήσεις. Αυτή είναι η λίστα των πηγών που χρησιμοποιήσαμε για αυτήν τη συλλογή στατιστικών!

1. Προηγούμενη και εγγύς ανάπτυξη ψηφιακών αγοραστών στο Διαδίκτυο

2. Ποσοστά εγκατάλειψης διαδικτυακών καλαθιών αγορών από το 2006 έως το 2019

3. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι εγκατάλειψης καλαθιού αγορών

4. Τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπής του PayPal στο ταμείο

5. Επιστολή του μετόχου του Jeff Bezos σχετικά με την ανάπτυξη τρίτων πωλητών

6. Επαναπροσαρμοσμένη τιμή για το μερίδιο της Amazon στο ηλεκτρονικό εμπόριο (λιανική)

7. B2B έναντι B2C μετοχές του ηλεκτρονικού εμπορίου

8. Ποσοστά μετατροπής με την πάροδο του χρόνου (2014 – 2018), συμπεριλαμβανομένου του κλάδου

9. Πρόσφατο ποσοστό μετατροπής για τον Ιούλιο του 2019

10. Πιθανή εξοικονόμηση chatbots και έρευνας της Oracle

11. Προκλήσεις / αρνητικά της χρήσης chatbots σύμφωνα με τους χρήστες

12. Οι καταναλωτές είναι πιο ανοιχτοί στη βιομετρική

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map