Τι είναι το σφάλμα 502 Bad Gateway και πώς μπορεί να διορθωθεί (Εύκολος οδηγός για επίλυση)

Ένα από τα πράγματα που σίγουρα απογοητεύουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους ιδιοκτήτες ιστού είναι να εμφανίζεται ένας κωδικός σφάλματος στον ιστότοπο ή σε μία από τις σελίδες του. Ένα από αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα είναι το σφάλμα 502 ή το κακό σφάλμα πύλης.


Αν και δεν είναι τόσο κοινό όσο άλλα σφάλματα διακομιστή, αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν συμβαίνει, ειδικά επειδή είναι συχνά δύσκολο να βρεθεί η ρίζα του προβλήματος.

Όμως, τι ακριβώς είναι το σφάλμα 502 bad gateway?

502 κακές πύλες
Με απλά λόγια, αυτό το σφάλμα είναι κωδικός κατάστασης HTTP (Hypertext Transfer Protocol) και εμφανίζεται όταν ένας διαδικτυακός διακομιστής δεν λαμβάνει ή πιστεύει ότι δεν έλαβε την κατάλληλη απάντηση από άλλο διαδικτυακό διακομιστή.

Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε από οποιαδήποτε ρύθμιση, οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και οποιαδήποτε συσκευή. Επομένως, ας δούμε τι προκαλεί αυτό το σφάλμα και πώς να το διορθώσουμε, και ελπίζουμε να το ξεφορτωθούμε για πάντα.

Η συμμορία 5xx

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, το 502 δεν είναι το μόνο σφάλμα που μπορεί να προκύψει μεταξύ των 500 σειρών σφαλμάτων που περιμένουν να καταστρέψουν την ημέρα σας. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα και πιο σημαντικά σφάλματα από την ομάδα 500 για τα οποία πρέπει να γνωρίζετε.

 • 500 Σφάλμα εσωτερικού διακομιστή – Ο διακομιστής ιστού σας θα εμφανίσει αυτό το σφάλμα μόλις συναντήσει μια συνθήκη που την εμποδίζει να εκπληρώσει την εργασία της, δηλαδή αίτημα πελάτη.
 • 501 Δεν έχει υλοποιηθεί – ο διακομιστής δεν μπορεί να υποστηρίξει ή να αναγνωρίσει τη μέθοδο αιτήματος. Δεν διαθέτει τη λειτουργικότητα για την επεξεργασία του αιτήματος και έτσι ανταποκρίνεται με αυτό το σφάλμα.
 • 502 Bad Gateway – οι διακομιστές είχαν μια μάχη και τώρα δεν μιλούν μεταξύ τους. Αστεία, ενώ ενεργούσε ως διακομιστής μεσολάβησης ή πύλη, ο διακομιστής σας δεν έλαβε την κατάλληλη απάντηση από έναν ανάντη διακομιστή κατά την προσπάθεια επεξεργασίας του αιτήματος.
 • 503 Μη διαθέσιμη υπηρεσία – Μια προσωρινή κατάσταση όταν ένας διακομιστής δεν είναι διαθέσιμος για την επεξεργασία αιτημάτων επειδή είτε υπάρχει συντήρηση είτε είναι υπερφορτωμένος.
 • 504 Gateway Timeout – Ο διακομιστής, ενώ ενεργούσε ως διακομιστής μεσολάβησης ή ως πύλη δεν έλαβε έγκαιρη απάντηση από άλλο διακομιστή, όπως το DNS, για παράδειγμα, οπότε δεν μπορούσε να επεξεργαστεί το αίτημα.
 • 505 Η έκδοση HTTP δεν υποστηρίζεται – το σφάλμα παρουσιάζεται όταν ο διακομιστής ιστού σας δεν μπορεί ή δεν θα υποστηρίζει την έκδοση της έκδοσης πρωτοκόλλου HTTP που προέρχεται από το αίτημα. Το σφάλμα συνήθως περιέχει μια περιγραφή του γιατί ο διακομιστής δεν θα συνεργαστεί.
 • σφάλμα 502

Οι αιτίες πίσω από το σφάλμα 502

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σφάλμα 502 είναι απλώς ένα πρόβλημα στην επικοινωνία μεταξύ δύο διαδικτυακών διακομιστών. Τίποτα σημαντικό και τίποτα πολύ σοβαρό. Ωστόσο, το να βρεις ακριβώς τι προκάλεσε ένα σφάλμα 502 μπορεί πολλές φορές να είναι αρκετά δύσκολο.

Ο κύριος λόγος είναι ότι αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται μεταξύ δύο διαδικτυακών διακομιστών στους οποίους δεν έχετε απολύτως έλεγχο.

Για ιδιοκτήτες ιστού που δεν είναι οι ίδιοι προγραμματιστές, η ύπαρξη ενός στην ομάδα σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε τέτοια σφάλματα. Μπορείτε να ελέγξετε στο διαδίκτυο για εργασίες μηχανικού λογισμικού για να λάβετε μια σαφή εικόνα του τι θα περιμένατε από έναν προγραμματιστή σε περίπτωση που αποφασίσετε να προσλάβετε μία.

Επιπλέον, αυτό το σφάλμα μπορεί να μεταμφιέζεται σε διάφορα άλλα μηνύματα σφάλματος, όπως 502 Proxy Error, HTTP 502, 502 Bad Gateway NGINX και ούτω καθεξής. Σε κάθε περίπτωση, προτού χάσετε τη λογική σας για το τι μπορεί να προκάλεσε το σφάλμα, ακολουθούν μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους πίσω από αυτό.

 • Ο διακομιστής προέλευσης δεν λειτουργεί – Με απλά λόγια, ο διακομιστής σας ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Η ρίζα του προβλήματός σας μπορεί να είναι ένα πρόβλημα συνδεσιμότητας, ο χρόνος διακοπής λειτουργίας του διακομιστή, η υπερφόρτωση, η υπερβολική κίνηση κ.λπ..
 • Ζητήματα ονόματος τομέα – Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο τομέας δεν προσδιορίζει σωστά τη διεύθυνση IP. Λανθασμένες εγγραφές DNS που ορίζονται ως επίπεδο φιλοξενίας τομέα ενδέχεται να είναι ο λόγος πίσω από αυτό το ζήτημα. Επίσης, οι αλλαγές που έγιναν στο DNS πιθανότατα δεν είχαν αρκετό χρόνο για να διαδώσουν παγκοσμίως, ώστε να προκύψει το σφάλμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αργούς παράγοντες TTL (Time To Live).
 • Το αίτημα αποκλείστηκε από το Τείχος προστασίας – Α, ναι, το καλό παλιό τείχος προστασίας και οι ανησυχίες ασφαλείας του. Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το πρόβλημα, ελέγξτε το τείχος προστασίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πρωταγωνιστής πίσω από το σφάλμα 502 είναι στην πραγματικότητα το τείχος προστασίας. Μπορεί να αποκλείσει αιτήματα μεταξύ προβολών, ειδικά σε ιστότοπους WordPress που διαθέτουν πρόσθετα ασφαλείας. Επιπλέον, μπορεί επίσης να είναι η προστασία DDoS.
 • Αποτυχία διακομιστή – Ο διακομιστής σας κλωτσούσε τον κάδο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό. Για παράδειγμα, ο διακομιστής είναι εκτός σύνδεσης λόγω συντήρησης, ο διακομιστής παρουσίασε σφάλμα ή το περιεχόμενο του διακομιστή παραβιάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις του παρόχου..
 • Σφάλμα προγράμματος περιήγησης – Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλές φορές ο λόγος πίσω από το 502 μας είναι οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν έχετε επεκτάσεις AdBlock που προστατεύουν τους χρήστες από ενοχλητικές διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα. Ένας άλλος λόγος μπορεί απλώς να είναι μια παλιά έκδοση του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείται.

Διορθώνοντας το σφάλμα 502

Τώρα φτάνουμε στο ενδιαφέρον μέρος. Η επιδιόρθωση ενός σφάλματος 502 είναι συχνά τόσο απλή όσο γίνεται. Από άποψη καταναλωτή, αυτό μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο η επαναφόρτωση της σελίδας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα και εδώ είναι μερικοί από αυτούς.

 • Επανάληψη φόρτωσης της σελίδας – Ναι, το διαβάσατε σωστά, απλώς φορτώστε ξανά τη σελίδα και το σφάλμα μπορεί να έχει χαθεί. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το κακό μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο.
 • φορτώστε ξανά τη σελίδα

 • Έναρξη νέας περιόδου λειτουργίας προγράμματος περιήγησης – Μια άλλη λύση είναι να κλείσετε τα πάντα, να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης, τα cookie και την προσωρινή μνήμη και να ξεκινήσετε μια νέα περίοδο σύνδεσης. Μια νέα ιδιωτική ή ανώνυμη περίοδος σύνδεσης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επίλυση του σφάλματος.
 • διαγράψτε τα cookie για να αποφύγετε το σφάλμα 502εκκαθαρίστε τις προσωρινά αποθηκευμένες εικόνες για να αποφύγετε το σφάλμα 502

 • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας – Εάν όλα αποτύχουν, επαναφέρετε το μηχάνημα και δοκιμάστε ξανά.
 • Δοκιμάστε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης – Το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με το πρόγραμμα περιήγησης, οπότε δοκιμάστε ένα διαφορετικό, όπως το Google Chrome, το Mozilla Firefox κ.λπ..
 • Επιστρέψτε αργότερα – Τα πράγματα φαίνονται σχεδόν απελπιστικά εάν δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω για να διορθώσετε το σφάλμα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου ή τον webmaster, αλλά και πάλι, απλώς πάρτε τον καφέ σας και επιστρέψτε αργότερα, το σφάλμα μπορεί να επιλυθεί από τη στιγμή που θα επιστρέψετε.

Λύση για τους προγραμματιστές

Η άποψη του προγραμματιστή διαφέρει από την άποψη του καταναλωτή. Η διόρθωση του σφάλματος 502 ως διαχειριστής ιστού μπορεί επίσης να είναι απρόσκοπτη. Επομένως, εδώ είναι μερικές λύσεις για το 502 για προγραμματιστές.

 • Προσπαθήστε να μάθετε αν ο ανάντη διακομιστής είναι προσβάσιμος μέσω ιχνηλατικής δρομολόγησης ή ping δοκιμάζοντας την IP του διακομιστή.
 • Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία δοκιμής DNS για να ελέγξετε εάν το κατάλληλο όνομα τομέα επιλύεται σωστά.
 • Ελέγξτε τα αρχεία καταγραφής σφαλμάτων διακομιστή ή ιστότοπου για να δείτε εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σφάλμα στον διακομιστή.
 • Για ιστότοπους WordPress, δοκιμάστε να μετονομάσετε προσωρινά το φάκελο “wp-content / plugins” για να αποκλείσετε τις προσθήκες ως πιθανή αιτία για το σφάλμα.
 • Ελέγξτε τα αρχεία καταγραφής τείχους προστασίας για τυχόν σημάδια μπλοκ.

Κλείσιμο λέξης

Μεταξύ όλων των πιθανών σφαλμάτων που ενδέχεται να προκύψουν στον διακομιστή ή στον ιστότοπο, το σφάλμα 502 bad gateway δεν είναι το χειρότερο από τα πολλά. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ενοχλητικό.

Παρόλο που μπορεί να επιλυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, μπορεί να επισημάνει πιο σοβαρά υποκείμενα ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν πιο σοβαρά προβλήματα στο μέλλον, γι ‘αυτό αξίζει να δείτε λίγο περισσότερο όταν συμβεί.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map