Πώς η έγχρωμη ψυχολογία μπορεί να βελτιώσει τη μετατροπή του ιστότοπού σας (7 συμβουλές με δυνατότητα δράσης)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι βελτίωσης και ενίσχυσης της μετατροπής ιστότοπων. Ένα από αυτά είναι η χρήση της ψυχολογίας χρώματος.


Με βάση τις μελέτες και την παρατήρηση, τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στους ιστότοπους κάνουν σχεδόν το 90% της κρίσης των καταναλωτών. Επιλέγουν να μείνουν λόγω αυτού που τα μάτια τους βλέπουν αρχικά.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς τα χρώματα και η ψυχολογία των χρωμάτων επηρεάζουν το μυαλό όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων για αγορά ή όχι για αγορά.

Επωφεληθείτε από αυτές τις πληροφορίες και βρείτε τον καλύτερο συνδυασμό χρωμάτων για ιστότοπους κατάλληλους για την επωνυμία και τα προϊόντα σας.

Τι σημαίνει Ψυχολογία χρώματος Πώς επηρεάζει τον ιστότοπό σας?

Ιστοσελίδα έγχρωμης ψυχολογίας

Η έγχρωμη ψυχολογία είναι η χρήση διαφορετικών χρωμάτων και αποχρώσεων για να επηρεάσει τους πελάτες να κάνουν επιτυχημένες αγορές. Ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάτε ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε, θα επωφεληθείτε πολύ από τη χρήση διαφορετικών χρωμάτων στον ιστότοπό σας.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα χρώματα που χρησιμοποιούνται καλύτερα σε όλους τους τύπους προϊόντων και υπηρεσιών. Εάν ένα χρώμα είναι υπέροχο για μία μάρκα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι επίσης καλό για την άλλη μάρκα. Τα εφέ των χρωμάτων εξαρτώνται από τη βιομηχανία ή την εταιρεία που προσφέρετε.

Επιπλέον, διαφορετικά χρώματα που χρησιμοποιούνται καλλιτεχνικά και μεγιστοποιούνται σε ιστότοπους προσελκύουν διαφορετικούς πελάτες. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το σωστό σύνολο χρωμάτων για να επηρεάσετε και να κινήσετε τους πελάτες να αναλάβουν δράση και να μετατρέψουν με επιτυχία. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε το χρώμα στον ιστότοπό σας, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Συμβουλές για να αποφασίσετε χρώματα για τον ιστότοπό σας

1. Γνωρίστε και κατανοήστε ότι τα χρώματα επηρεάζουν τα συναισθήματα

Προκειμένου να μεγιστοποιήσετε την ψυχολογία των χρωμάτων, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τα σχέδια χρωμάτων του ιστότοπου και τις επιπτώσεις τους στους πελάτες σας και στους υποψήφιους αγοραστές. Παρόλο που ο αντίκτυπος των χρωμάτων ποικίλλει ανάλογα με τα άτομα, την ηλικία και τον πολιτισμό, η επιλογή του σωστού συνόλου χρωμάτων και αποχρώσεων για χρήση στον ιστότοπό σας θα επηρεάσει σημαντικά τους επισκέπτες.

2. Δώστε υπόψη σας το φύλο

Ορισμένοι ιστότοποι απευθύνονται σε συγκεκριμένο φύλο γυναικών ή ανδρών, ενώ ορισμένοι ιστότοποι προορίζονται και για τα δύο φύλα. Σε σχέση με την ψυχολογία του χρώματος, η σωστή χρήση του χρώματος στο σχεδιασμό του ιστότοπου δημιουργεί αντίκτυπο ανάλογα με το φύλο.

Με βάση μελέτες, οι άνδρες προτιμούν το μπλε αλλά όχι το μοβ και το καφέ, ενώ οι γυναίκες προτιμούν το μοβ και το μπλε αλλά όχι το πορτοκαλί και το καφέ.

3. Σκεφτείτε να στοχεύσετε δημογραφικά στοιχεία

Ανάλογα με το δημογραφικό στόχο και την αγορά-στόχο σας, μπορείτε να επιλέξετε τα καλύτερα χρώματα για τον ιστότοπό σας. Θα επωφεληθείτε πολύ αν γνωρίζετε ποιος προσπαθείτε να επηρεάσετε για να κάνετε αγορές. Η μετατροπή ιστότοπου θα βελτιωθεί σημαντικά εάν στοχεύσετε την αγορά σας μέσω χρωμάτων.

4. Δώστε υπόψη σας την ηλικία της αγοράς-στόχου

Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, οι προτιμήσεις χρώματος αλλάζουν επίσης. Αυτό σημαίνει ότι η ηλικία επηρεάζει τις προτιμήσεις χρωμάτων, επομένως οι επισκέπτες του ιστότοπου επηρεάζονται από τα χρώματα με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την ηλικία τους. Οι ώριμοι πελάτες προτιμούν μικρότερο μήκος κύματος χρωμάτων, ενώ η νεότερη γενιά πελατών προτιμά μεγαλύτερο μήκος κύματος χρωμάτων.

Χρώμα ψυχολογία Εποχή σοφή

5. Επιλέξτε ένα έγχρωμο φόντο που ταιριάζει στην επωνυμία σας

Δεν ταιριάζουν όλα τα χρώματα σε κάθε μάρκα, επιχείρηση ή εταιρεία. Πρέπει να επιλέξετε το σωστό σύνολο χρωμάτων που αντικατοπτρίζουν την επωνυμία που εμπορεύεστε και τον τύπο των πελατών που στοχεύετε.

Μπορείτε να εστιάσετε σε ένα χρώμα για να επηρεάσετε την αγορά-στόχο ή να επωφεληθείτε από έναν συνδυασμό χρωμάτων που ταιριάζει στους σκοπούς σας και να επωφεληθείτε από τα χρώματα της ιστοσελίδας. Το έγχρωμο φόντο που επιλέγετε για τον ιστότοπό σας θα κάνει τους πελάτες σας να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

6. Επιλέξτε και αναμίξτε χρώματα που συμπληρώνουν τον ιστότοπό σας

Μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε, να επιλέξετε και να αναμίξετε διαφορετικά χρώματα και αποχρώσεις για χρήση στον ιστότοπο. Ο κύριος στόχος είναι να έχουμε έναν ιστότοπο με αρμονικό χρώμα για να προσελκύσει πελάτες και να μετατρέψει επισκέψεις. Είναι σημαντικό να κάνετε τον ιστότοπο όχι μόνο ευχάριστο να δείτε, αλλά και εμπνευσμένο και επηρεασμένο.

7. Τοποθετήστε το σωστό χρώμα στη σωστή θέση στον ιστότοπό σας

Το σωστό χρώμα στη σωστή θέση στη σελίδα του ιστότοπού σας θα αφήσει αντίκτυπο σε όποιον επισκέπτεται. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα το κάνετε ελκυστικό αλλά και πειστικό.

Το χρώμα που θα επιλέξετε θα θυμάστε τους πελάτες σας. Με βάση μελέτες, οι περισσότεροι αγοραστές πραγματοποιούν αγορές λόγω του χρώματος που βλέπουν.

Λίστα χρωμάτων

1. Κόκκινο

Ιστοσελίδα ψυχολογίας κόκκινου χρώματος

Το χρώμα του πάθους, το κόκκινο είναι ελκυστικό για τα μάτια. Μερικές από τις διάσημες μάρκες είναι γνωστές για αυτό το χρώμα. Μπορούν να αξιοποιήσουν την ανταπόκριση των πελατών στο κόκκινο χρώμα, που είναι ενθουσιασμός και τόλμη.

Συνήθως χρησιμοποιείται για την προώθηση των πωλήσεων εκκαθάρισης επειδή αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, δημιουργώντας έτσι επείγοντα χαρακτήρα στους πελάτες να αγοράσουν. Το Red είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για ιστότοπους που προσφέρουν τρόφιμα, τεχνολογία και γεωργικά προϊόντα. Η Coca-Cola, για παράδειγμα, φημίζεται για το λογότυπο της κόκκινης μάρκας.

2. Πορτοκαλί

Ιστοσελίδα ψυχολογίας πορτοκαλί χρώματος

Το χρώμα της ώθησης, του πορτοκαλιού χρησιμοποιείται για να ζητήσει δράση. Εάν θέλετε να επηρεάσετε τους πελάτες σας να αγοράσουν, να εγγραφούν ή να ακολουθήσουν, το πορτοκαλί θα σας βοηθήσει να τους ωθήσετε. Το πορτοκαλί είναι ένα δευτερεύον χρώμα, το οποίο παράγεται συνδυάζοντας κόκκινο και κίτρινο. Μπορεί να στείλει ένα χαρούμενο καλωσόρισμα ή μια ζεστή γιορτή.

Για μια επωνυμία που στοχεύει να προσελκύσει την αγορά-στόχο, αυτό το χρώμα παρέχει έμφαση στη σελίδα. Οι ιστότοποι για παιδιά, για παράδειγμα, συχνά τονίζονται με πορτοκαλί χρώμα για να προσελκύσουν τα παιδιά.

3. Κίτρινο

Ιστοσελίδα ψυχολογίας Yellow Colour

Το χρώμα της ευτυχίας, κίτρινο κάνει τον ιστότοπο ζεστό και φιλικό. Επιτρέπει στους πελάτες σας να δουν τα θετικά πράγματα. Εκτός από την επιρροή των πελατών να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, το κίτρινο είναι επίσης το χρώμα για τους ιστότοπους γονικής μέριμνας και για τους ιστότοπους ευεξίας.

Κίτρινες πινελιές μπορούν να προστεθούν στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας για να ζωντανέψουν τη σελίδα και να την κάνουν επαγγελματική. Μεταξύ των εμπορικών σημάτων που έχουν κίτρινο χρώμα σε ιστότοπους και λογότυπα είναι οι Shell, DHL και Western Union.

4. Μπλε

Ιστοσελίδα ψυχολογίας Blue Color

Το χρώμα της επιχείρησης, το μπλε είναι μια δημοφιλής επιλογή εάν εννοείτε την επιχείρηση. Περισσότερο από ένα χρώμα που καταπραΰνει το μάτι, προτιμάται και αυτό λόγω της ικανότητάς του να ενσταλάζει στο μυαλό του πελάτη ότι η επωνυμία και η εταιρεία σας είναι αξιόπιστες και ασφαλείς για εργασία.

Το μπλε σε έντονη και ζωντανή απόχρωση σημαίνει αξιοπιστία ως μάρκα προϊόντος και ευκολία ως μάρκα υπηρεσιών. Το Facebook, το Twitter, το Skype, το BlueHost και το LinkedIn είναι διάσημα εμπορικά σήματα σε μπλε χρώμα.

5. Μωβ

Ιστοσελίδα ψυχολογίας μωβ χρώματος

Το χρώμα της ομορφιάς και της δύναμης, το μωβ χρησιμοποιείται για να δηλώσει δικαιώματα. Μια μάρκα που χρησιμοποιεί μωβ χρώμα ή σκιά στον ιστότοπο θέλει να ξεσηκώσει την ασύγκριτη ακμή της μεταξύ των ανταγωνιστών.

Οι περισσότερες μάρκες που προσφέρουν προϊόντα ομορφιάς μεγιστοποιούν τη χρήση αυτού του χρώματος για να επηρεάσουν τους πελάτες να πείσουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους. Το Cadbury είναι ένα παράδειγμα εμπορικών σημάτων που έχει ισχυρό μοβ χρώμα.

6. Μαύρο

Ιστοσελίδα ψυχολογίας Black Color

Το χρώμα της πολυτέλειας, το μαύρο είναι κάτι περισσότερο από μια αντίθεση για το λευκό, αλλά ένα χρώμα που σημαίνει κομψότητα, δύναμη και αυθεντικότητα. Για τις μάρκες που προσφέρουν γοητεία και κομψό στιλ, το μαύρο είναι το καλύτερο χρώμα για μεγιστοποίηση. Τονίζει επίσης τη μοναδικότητα, και λόγω αυτού, οι πελάτες προσελκύονται να παραμείνουν στον ιστότοπο, μετατρέποντας έτσι τις επισκέψεις σε αγορές.

Επιπλέον, η προσθήκη μαύρου χρώματος στο σύνολο χρωμάτων για τον ιστότοπο δίνει στη σελίδα μια σύγχρονη γοητεία για τη νεότερη αγορά στόχου. Το Channel και ο Louis Vuitton έχουν και οι δύο μαύρο χρώμα ως μάρκα.

7. Λευκό

Ιστοσελίδα ψυχολογίας White Color

Το χρώμα της αθωότητας, το λευκό ήταν πάντα συνδεδεμένο ή συσχετισμένο με την υγεία, την υγιεινή και την αρετή. Οι περισσότερες μάρκες στη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης και υγιεινής μεγιστοποιούν την επίδραση του λευκού χρώματος στους ιστότοπους.

Εκτός από την υγεία, το λευκό χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για την αρετή και τις αξίες. Δείχνει την ειλικρίνεια της πρόθεσης να πείσει την αγορά-στόχο με αποτέλεσμα επιτυχημένες μετατροπές.

Οι περισσότεροι ιστότοποι που στοχεύουν να έχουν ξεχωριστό περιεχόμενο χρησιμοποιούν λευκή στην παλέτα. Το καλύτερο παράδειγμα για έναν ιστότοπο που έχει βασικά λευκά σε ολόκληρη τη σελίδα του είναι το Google. Απλό αλλά πολύ σημαντικό!

8. Πράσινο

Ιστοσελίδα ψυχολογίας πράσινου χρώματος

Το χρώμα του περιβάλλοντος, το πράσινο χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει και να προωθήσει την υγεία και ευεξία, τις φυσικές δραστηριότητες, τις φιλικές προς το περιβάλλον συνηγορίες και τα βιολογικά τρόφιμα και υλικά. Αυτό το χρώμα είναι δημοφιλές για μάρκες σε πράσινα θέματα ή σε υγιή ζωή.

Οι επωνυμίες και τα προϊόντα που προορίζονται για πράσινη διαβίωση σχεδιάζονται πάντα με πράσινο χρώμα και απόχρωση στους ιστότοπους. Η προσθήκη πράσινου σε ιστότοπους καθιστά επίσης μια ζωντανή πλατφόρμα ή σελίδα που επηρεάζει τους επισκέπτες να πιστεύουν ότι τα προϊόντα είναι καλύτερα για την υγεία.

Από την άλλη πλευρά, το πράσινο στον ιστότοπο παρουσιάζει επίσης τη σελίδα με πολύ δημιουργικό τρόπο. Εάν χρησιμοποιείται πράσινο για να ξεχωρίζει στη σελίδα, θα μετατρέψει επιτυχώς κάθε επίσκεψη σε περισσότερα κλικ και αγορές.

συμπέρασμα

Η ψυχολογία του χρώματος είναι κάτι περισσότερο από απλώς η εξαιρετική δημιουργικότητα για να τραβήξει την προσοχή των επισκεπτών και των αναγνωστών. Χρησιμοποιείται στρατηγικά από εμπόρους και σχεδιαστές ιστοσελίδων για να βελτιώσει τα ποσοστά μετατροπών και να αυξήσει τα ποσοστά πωλήσεων.

Θέλετε να δοκιμάσετε τα σχέδια χρωμάτων του ιστότοπου και να επωφεληθείτε από την ψυχολογία των χρωμάτων; Μην διστάσετε να μας ενημερώσετε σχολιάζοντας τις σκέψεις σας σχετικά με αυτό.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map