Bluehost vs GoDaddy – “6 Tests” με βάση την εμπειρία μου

Η σύγκριση ενημερώθηκε: Απρίλιος 2019

Αν ψάχνετε για φιλοξενία, σίγουρα θα έχετε ακούσει αυτά τα δύο ονόματα.


Οι Bluehost και GoDaddy είναι δύο από τους μεγαλύτερους παρόχους φιλοξενίας εκεί έξω, τόσο μεγάλοι που θα εμφανιστούν σε σχεδόν κάθε μεγάλη λίστα με τις καλύτερες επιλογές φιλοξενίας.

Πώς είναι δυνατόν να διαλέξεις λοιπόν?

Το GoDaddy είναι πιθανώς ο πιο γνωστός πάροχος των δύο, αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο?

Η πρώτη σελίδα της Bluehost δίνει τιμή εκκίνησης 2,95 $ το μήνα και η GoDaddy δίνει τιμή εκκίνησης 3,99 $ το μήνα, αλλά αξίζει να σημειωθεί η διαφορά τιμής?

Τελικά η επιλογή είναι δική σας, και ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να το επιλέξετε, θα σας βοηθήσουμε να φτάσετε εκεί.

Πίνακας περιεχομένων

Μεταβείτε για να δείτε μια συγκεκριμένη δοκιμή κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

 1. Δημοσκόπηση στο Facebook
 2. Σύγκριση τιμών
 3. Σύγκριση χαρακτηριστικών
 4. Σύγκριση υποστήριξης πελατών
 5. Ευκολία στη χρήση
 6. Ασφάλεια και αξιοπιστία
 7. Ετυμηγορία

1. Godaddy εναντίον Bluehost – Δημοσκόπηση στο Facebook: Ετυμηγορία

Έχω διεξαγάγει μια δημοσκόπηση στο Facebook όπου η BlueHost έλαβε 63 ψήφους και ο Godaddy έλαβε 51 ψήφους.
Bluehost_vs_Godaddy_facebook_poll

Πάρε με στο BlueHost

Τώρα, ας πάμε στο επόμενο σημείο ενδιαφέροντος που θα έχουν οι περισσότεροι από εσάς – το κόστος!

2. Σύγκριση τιμών

Bluehost εναντίον Godaddy

Λοιπόν, πώς διασπάται η τιμή μεταξύ αυτών των δύο τιτάνων?

Όπως όλοι οι μεγάλοι πάροχοι φιλοξενίας, υπάρχουν πολλοί τύποι φιλοξενίας.

Η κοινόχρηστη φιλοξενία ιστού είναι συνήθως το φθηνότερο και πιο δημοφιλές είδος φιλοξενίας, με πιο ακριβές επιλογές συνήθως φιλοξενία cloud, φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS) και αποκλειστική φιλοξενία διακομιστών.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι πιο βασικές πληροφορίες σχετικά με τη φιλοξενία – αρχάριους και μικρότερους χρήστες – κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας ιστού είναι τα πιο προσβάσιμα.

Διατίθενται σε σχετικά χαμηλές τιμές, ενώ προσφέρουν αρκετές δυνατότητες για σταθερή ικανοποίηση των πελατών.

Γρήγορη σημείωση: πολλές από αυτές τις τιμές ισχύουν μόνο για το πρώτο έτος υπηρεσίας σας.

Οι αναγραφόμενες τιμές για τα κοινόχρηστα πακέτα φιλοξενίας Bluehost και GoDaddy είναι εκπτώσεις για το πρώτο έτος υπηρεσίας, αλλά αυξάνονται σημαντικά μετά το πρώτο έτος.

Ακριβώς από το ρόπαλο: Τα κοινόχρηστα πακέτα φιλοξενίας του Bluehost ξεκινούν από 2,95 $ το μήνα για το «βασικό» πρόγραμμα. Για το δεύτερο επίπεδο της κοινής φιλοξενίας, “Plus”, πληρώνετε 5,95 $ το μήνα και για το “Choice Plus” πληρώνετε επίσης 5,95 $ χάρη στην τρέχουσα έκπτωση.σχέδια bluehost

Τέλος, το επίπεδο “Go PRO” ξεκινά από 13,95 $ το μήνα.

Αντίθετα, η πρώτη βαθμίδα του GoDaddy ονομάζεται “Economy” και διατίθεται ελαφρώς φθηνότερα στα 2,99 $ το μήνα. Το “Deluxe” είναι επίσης ελαφρώς φθηνότερο, με 4,99 $ το μήνα και το “Ultimate” κοστίζει 5,99 $ το μήνα. Ένα τέταρτο επίπεδο, που ονομάζεται “Μέγιστο”, θα κόστιζε 12,99 $ το μήνα.
Σχέδια κοινής φιλοξενίας Godaddy

Για να είμαστε σαφείς: αυτή είναι η “Επιχειρηματική” βαθμίδα της κοινής φιλοξενίας ιστού. Το GoDaddy έχει ένα ξεχωριστό σύνολο τιμών για το πακέτο «Business Hosting»: αυτό είναι ουσιαστικά ένα απλοποιημένο πακέτο VPS.

Αντιθέτως, το Bluehost το αποκαλεί VPS hosting.

Το GoDaddy’s Business Hosting ξεκινά από 19,99 $ με το επίπεδο “εκκίνησης” και συνεχίζει να “Ανάπτυξη” για 59,99 $.
Σχέδια φιλοξενίας Godaddy

Ενώ το Business Hosting έχει τέσσερις βαθμίδες με το GoDaddy, το Bluehost έχει τρία (λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για ευθεία φιλοξενία VPS). Ωστόσο, έχουν το ίδιο εύρος: το “Standard” ισχύει για 19,99 $ και το “Ultimate” για 59,99 $.

Το θέμα είναι, ενώ το Business Hosting του GoDaddy είναι σαν ένα πιο βασικό VPS, έχουν επίσης φιλοξενία VPS. Αυτά ξεκινούν από 19,99 $ και τελειώνουν στα 74,99 $.

Τέλος, υπάρχει ειδική φιλοξενία. Αυτή είναι μια από τις πιο σοβαρές επιλογές που μπορείτε να ακολουθήσετε, οπότε πιθανότατα θα έχετε μεγάλες ανάγκες εάν το εξετάζετε.

Η αποκλειστική φιλοξενία διακομιστή του GoDaddy ξεκινά από 89,99 $ και λήγει στα 179,99 $ μεταξύ τεσσάρων βαθμίδων.

Η αποκλειστική φιλοξενία διακομιστή της Bluehost ξεκινά από 79,99 $ και τελειώνει στα 119,99 $ μεταξύ τριών βαθμίδων.

Αυτές είναι πολλές τιμές, οπότε ας συνοψίσουμε: Bluehost και GoDaddy και οι δύο έχουν κοινόχρηστο web hosting, αν και το GoDaddy το αποκαλεί web hosting στον ιστότοπό του.

Έχουν και οι δύο εικονική φιλοξενία διακομιστή και ειδικές επιλογές φιλοξενίας.

Ωστόσο, μόνο η Bluehost προσφέρει cloudhosting, ενώ η GoDaddy είναι η μόνη που προσφέρει το “Business Hosting” – αλλά θυμηθείτε, αυτό είναι μόνο το VPS hosting.

Όπως μπορείτε να δείτε, έχουν συνολικά τις ίδιες τιμές. Το GoDaddy τείνει να προσφέρει χαμηλότερες τιμές εκκίνησης, αλλά η Bluehost μερικές φορές μετράει με χαμηλότερες τελικές τιμές για τις επιλογές υψηλότερης βαθμίδας. Το GoDaddy έχει συχνότερα τέσσερα και όχι τρία επίπεδα, αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο έχει σημασία.

Ένα ακόμη πράγμα: Το Bluehost σας προσφέρει σχεδόν πάντα μια δοκιμή 30 ημερών με κάθε προϊόν. Εάν δεν σας αρέσει αυτό που έχετε – ακόμα κι αν είναι ένας αποκλειστικός διακομιστής – μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας πίσω αφού το δοκιμάσετε.

Αντίθετα, το GoDaddy σας δίνει μόνο μια δωρεάν δοκιμή για τον δημιουργό ιστότοπων. Μόνο το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

Ενώ το GoDaddy μπορεί μερικές φορές να προσφέρει οριακά χαμηλότερη τιμή, το Bluehost προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή – και αυτό είναι πολύ πιο πολύτιμο, δεδομένου ότι οι τιμές δεν είναι τόσο διαφορετικές αρχικά.

3. Σύγκριση χαρακτηριστικών

Αν διαβάσετε την τελευταία ενότητα, ίσως σκεφτήκατε, “αυτό είναι υπέροχο, αλλά ποιο είναι το πλαίσιο των τιμών;”

Μετά από όλα, τι παίρνετε για αυτές τις τιμές?

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, ένα άρθρο που περιγράφει λεπτομερώς κάθε δυνατότητα για κάθε σχέδιο τιμολόγησης θα ήταν απείρως μακρύ (ή κλείσιμο).

Επομένως, θα κοιτάζω κυρίως την κοινόχρηστη φιλοξενία – τις πιο δημοφιλείς επιλογές, καθώς αυτό είναι το πιο πιθανό.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα δυνατοτήτων του GoDaddy εδώ και την πλήρη λίστα του Bluehost εδώ.

Πρώτο επάνω: Bluehost. Εάν λάβετε έναν βασικό λογαριασμό για 2,95 $ το μήνα, επιτρέπεται ένας ιστότοπος. Σε αντίθεση, τα Plus, Choice Plus και Prime έχουν όλα απεριόριστους ιστότοπους. Παίρνετε επίσης 50 GB αποθηκευτικού χώρου SSD για βασικό και μη μετρημένο χώρο αποθήκευσης SSD για Plus και άνω.χαρακτηριστικά του bluehost

Το εύρος ζώνης δεν είναι μετρημένο (ωραίο που δεν λένε απεριόριστο) για όλες τις βαθμίδες, αλλά έχετε μόνο 5 δεσμευμένους τομείς και 25 δευτερεύοντες τομείς για το Basic, καθώς και μόνο 100 MB αποθηκευτικού χώρου ανά λογαριασμό email με μέγιστο επιτρεπόμενο 5 λογαριασμούς (όλα από αυτά είναι απεριόριστα για τις δύο τελευταίες βαθμίδες).

Για το πακέτο Economy του GoDaddy με 2,99 $ το μήνα, λαμβάνετε επίσης έναν ιστότοπο, αλλά διπλάσιο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης χωρίς μετρήσεις. Για τα σχέδια Deluxe προς τα πάνω (θυμηθείτε ότι το Deluxe είναι 4,99 $ σε σύγκριση με τα 5,95 $ του Bluehost για το Plus) λαμβάνετε απεριόριστους ιστότοπους και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.
Χαρακτηριστικά του Godaddy

Όπως και με το βασικό πρόγραμμα Bluehost, το πρόγραμμα Economy GoDaddy επιτρέπει 25 υποτομείς.

Όλα προς τα πάνω έχουν απεριόριστους υποτομείς. Τέλος, τόσο το GoDaddy όσο και το Bluehost περιλαμβάνουν βολικά ένα δωρεάν domain name με την αγορά σας.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το GoDaddy κερδίζει τη μάχη των χαρακτηριστικών, σωστά?

Σε τελική ανάλυση, είναι λίγο φθηνότερο even και ακόμη και η φθηνότερη επιλογή του έχει διπλάσιο χώρο στο δίσκο από το Bluehost… με όλα τα άλλα να είναι ίδια.

Τέλος, ενώ τόσο το Bluehost όσο και το GoDaddy σας δίνουν λογαριασμούς email με τα πακέτα φιλοξενίας σας, το Bluehost προσφέρει μόνο 100 MB αποθηκευτικού χώρου ανά λογαριασμό για βασικούς και 5 λογαριασμούς email – συνολικά 500 MB.

Το GoDaddy προσφέρει 5 GB για οικονομία, νάνος Bluehost.

Τούτου λεχθέντος, το 5 GB του GoDaddy συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, ενώ το Bluehost επιτρέπει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης εάν κάνετε αναβάθμιση και το GoDaddy δίνει μόνο ένα δωρεάν γραμματοκιβώτιο.

Ναι, θα ομολογήσω, παρά την προσωπική μου προτίμηση για το Bluehost, το GoDaddy ακούγεται πιο ανταγωνιστικό στην αρχή.

Εδώ είναι κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη: το Bluehost σας προσφέρει ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL από το βασικό του πρόγραμμα και μετά.

Το GoDaddy περιλαμβάνει μόνο πιστοποιητικό SSL για το Ultimate πακέτο του.
Godaddy SSL

Ένα πιστοποιητικό SSL είναι αυτό που διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες σας – οι πελάτες σας, πραγματικά – αισθάνονται ασφαλείς στον ιστότοπό σας.

Το να μην έχετε πιστοποιητικό SSL δεν είναι το τέλος του κόσμου, εκτός αν πιστεύετε ότι θέλετε να πραγματοποιούνται συναλλαγές στον ιστότοπό σας.

Εάν πουλάτε οτιδήποτε στον ιστότοπό σας, καλύτερα να λάβετε ένα πιστοποιητικό SSL με κάποιο τρόπο.

Και το Bluehost το καθιστά πολύ εύκολο να αποκτήσετε ένα, συμπεριλαμβάνοντας το στο πακέτο 2,95 $ το μήνα.

Το GoDaddy το προσφέρει 7,99 $ το μήνα, πάνω από το διπλάσιο της τιμής – και αυτό είναι για μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες που μπορείτε να αποκτήσετε.

Συνολικά, πιστεύω ότι το GoDaddy φαίνεται καλύτερο με γνώμονα τα χαρακτηριστικά, τουλάχιστον σε χαρτί και για φθηνότερους λογαριασμούς.

Ωστόσο, το συμπεριλαμβανόμενο πιστοποιητικό SSL της Bluehost είναι μια αξιοσημείωτη συνεισφορά και η διαφορά τιμής δεν είναι τόσο σημαντική μεταξύ των δύο.

Θα αφήσω το GoDaddy να περάσει με αυτό, αλλά συνεχίζω να διαβάζω, γιατί υπάρχουν αρκετά περισσότερα υπό εξέταση!

4. Σύγκριση Υποστήριξης Πελατών

Η σταθερή υποστήριξη πελατών είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε πάροχο φιλοξενίας, αλλά ειδικά για αυτούς τους δύο.

Καθώς είναι τόσο μεγάλα, πρέπει να αντιμετωπίσουν το βάρος της υποστήριξης μιας πολύ μεγαλύτερης βάσης πελατών από άλλες πλατφόρμες. Λοιπόν, πώς συσσωρεύονται?

Όπως με τις περισσότερες υπηρεσίες φιλοξενίας, υπάρχουν αρκετοί πόροι στη διάθεση του πελάτη.

Πρώτον, υπάρχουν επιτόπια τεκμηρίωση και εκπαιδευτικοί πόροι.

Δεύτερον, υπάρχουν εκπρόσωποι που έχουν οριστεί για να βοηθούν τους πελάτες σε συγκεκριμένα ζητήματα ή να προσθέτουν μια ανθρώπινη πινελιά.

Η πρώτη αποτελείται συνήθως από μια βάση γνώσεων, συχνές ερωτήσεις, βίντεο με οδηγίες και ούτω καθεξής. Το τελευταίο αποτελείται συνήθως από υποστήριξη τηλεφώνου, email και ζωντανής συνομιλίας.

Η Bluehost καθιστά την υποστήριξη πελατών πολύ σαφή.

Στο κάτω μέρος κάθε σελίδας, υπάρχει ένα μικρό μενού με τους κύριους πόρους του ιστότοπου: η υποστήριξη λαμβάνει τη δική της ενότητα, με γρήγορους συνδέσμους προς τις σελίδες συνομιλίας, εισιτηρίων, βάσης γνώσεων και κατάστασης συστημάτων.

Τα εισιτήρια / το σύστημα εισιτηρίων είναι ουσιαστικά υποστήριξη μέσω email: φαίνεται αρκετά απλό και αρκετά ανθεκτικό.

Η γραμμή υποστήριξης του τηλεφώνου τους δεν είναι άμεσα προφανής, ανάλογα με τη σελίδα στην οποία βρίσκεστε, αλλά έχουν. Αυτή η σελίδα απαριθμεί διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνου για διαφορετικές κατηγορίες ερωτήσεων.

Τέλος, η βάση γνώσεων τους – την οποία ονομάζουν Κέντρο βοήθειας – είναι προσβάσιμη και περιεκτική.

Βρήκα τη ζωντανή συνομιλία του Bluehost να ανταποκρίνεται γενικά. Σημείωση: οι ώρες στην κάτω αριστερή γωνία απέχουν δευτερόλεπτα από το πιο πρόσφατο μήνυμα στη συνομιλία.
Συνομιλία BlueHost 1

Ο εκπρόσωπος “συμμετείχε” στη συνομιλία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την έναρξη της.
Συνομιλία BlueHost 2

Αισθάνομαι αρκετά σίγουρος ότι η αρχική απάντηση επικολλήθηκε με αντίγραφο. Μόλις επαναλάβω την ερώτησή μου, έλαβα μια απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά.
Συνομιλία Bluehost 3

Συνολικά, 2-3 λεπτά δεν είναι καθόλου άσχημος χρόνος αναμονής – και είναι ιδιαίτερα ωραίο γιατί μπήκα στη συζήτηση χωρίς να χρησιμοποιήσω λογαριασμό, αλλά ως κανονικός επισκέπτης του ιστότοπου.

Το GoDaddy έχει περίπου το ίδιο σύνολο πόρων με το Bluehost.

Υπάρχει ένας πολύ προσιτός αριθμός για τηλεφωνική υποστήριξη στο πάνω μέρος της αρχικής τους σελίδας και η σελίδα βοήθειας (γνωστή και ως γνωστική βάση) είναι επίσης εύχρηστη.

Όσο μπορώ να πω από το να στριφογυρίζω, το κέντρο βοήθειας του GoDaddy είναι το ίδιο με το Bluehost’s. ο μόνος λόγος που προτιμάτε ο ένας από τον άλλον είναι οι προσωπικές προτιμήσεις.

Ωστόσο, η λειτουργία ζωντανής συνομιλίας του GoDaddy παρουσιάζεται ψευδώς. αν και εμφανίζεται ένα κουμπί “συνομιλία τώρα” δίπλα στον αριθμό υποστήριξης 24/7, δεν φαίνεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Όταν το έκανα κλικ, απλώς μου είπε να καλέσω τον αριθμό υποστήριξης. Δεν μπόρεσα να έχω πρόσβαση σε κανένα πεδίο ζωντανής συνομιλίας.
συνομιλία θεάς 1

Λοιπόν, συνδέθηκα για να το δοκιμάσω χρησιμοποιώντας τον προσωπικό μου λογαριασμό στο ιστότοπο και βρήκα… το ίδιο αποτέλεσμα.

Λάβετε υπόψη ότι το GoDaddy έχει συγκεκριμένες ώρες για χρήση ζωντανής συνομιλίας (ναι, έχει 24/7 τηλεφωνική υποστήριξη, αλλά όχι 24/7 υποστήριξη συνομιλίας — go go), αλλά αυτό ήταν εντός αυτών των ωρών.
Συνομιλία Godaddy 2

Ίσως υπάρχει κάτι με το πρόγραμμα περιήγησής μου… αλλά το αμφιβάλλω, γιατί αυτό δεν ήταν ποτέ άλλοτε ζήτημα και μιλάω συχνά με άτομα σε ζωντανή συνομιλία.

Ελπίζω ότι δεν είναι αμφιλεγόμενο, επομένως, εάν δώσω στο Bluehost περισσότερη πίστωση για την υποστήριξη συνομιλίας.

Συνολικά, και οι δύο ιστότοποι έχουν αξιοπρεπή υποστήριξη πελατών. Αλλά αν πρόκειται να είμαι ειλικρινής, η υποστήριξη του GoDaddy αισθάνεται λιγότερο σταθερή και περισσότερο μια βασική, ελάχιστη προσέγγιση.

Το Bluehost φαίνεται να είναι πολύ πιο ενεργό για την υποστήριξη της πελατειακής του βάσης. Επιπλέον, το Bluehost έχει σαφώς καλύτερη υποστήριξη συνομιλίας.

5. Ευκολία χρήσης

Η ευκολία στη χρήση είναι απαραίτητη, και ειδικά για τους μεγαλύτερους παρόχους φιλοξενίας: είναι τόσο μεγάλοι επειδή είναι ελκυστικοί σε τεράστια άτομα.

Κατά κάποιο τρόπο, αυτό το είδος δίνει ήδη την απάντηση: και οι δύο είναι εύχρηστες υπηρεσίες. Ειλικρινά, δεν έχω πολλά περισσότερα να πω.

Όταν μια υπηρεσία είναι εύχρηστη και έχει εξαιρετική εμπειρία χρήστη, δεν υπάρχει τίποτα να πούμε – η ευκολία χρήσης είναι κάτι για το οποίο θα σχολιάσετε μόνο αν κάτι πάει στραβά.

Τα μόνα μειονεκτήματα είναι αυτά που είναι αναπόφευκτα: η φιλοξενία μπορεί να είναι περίπλοκη, καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Υπάρχει η πραγματική διαδικασία φιλοξενίας, στη συνέχεια η φροντίδα των ονομάτων τομέα, καθώς και η κατασκευή του ίδιου του ιστότοπου, και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, οι Bluehost και GoDaddy το κάνουν τόσο εύκολο όσο μπορεί. τουλάχιστον, δεν έχει γίνει πολύ πιο εύκολο σε καμία άλλη πλατφόρμα.

GoDaddy cPanel:

Godaddy cPanel

BlueHost cPanel:

bluehost φιλοξενία cPanel
bluehost cPanel 2

Μην ξεχνάτε ότι και οι δύο αυτές πλατφόρμες διαθέτουν εκπαιδευτικά προγράμματα, συχνές ερωτήσεις και οδηγούς οδηγιών στις βάσεις γνώσεων.

Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά είναι προσβάσιμα χωρίς λογαριασμό, οπότε αν θέλετε πραγματικά να αποκτήσετε μια αίσθηση για τον παράγοντα ευκολίας χρήσης των υπηρεσιών χωρίς να εγγραφείτε, μπορείτε να διαβάσετε τα κέντρα βοήθειας.

Συνολικά, δεν υπολογίζω αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ της ευκολίας χρήσης είτε για το GoDaddy είτε για το Bluehost.

6. Ασφάλεια και αξιοπιστία

Τώρα, ας μιλήσουμε για την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε για υπηρεσίες φιλοξενίας: μπορούν να προστατεύσουν την παρουσία σας στο διαδίκτυο?

Τα καλά νέα είναι σημαντικοί πάροχοι, όπως το Bluehost και το GoDaddy, είναι αρκετά καλά εδραιωμένοι στο σημείο που πιθανότατα είστε γενικά ασφαλείς.

Ωστόσο, δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ο σταθερός χρόνος λειτουργίας του ιστότοπου είναι απαραίτητος. Με αυτά τα λόγια, ας βουτήξουμε!

Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για υπηρεσίες φιλοξενίας. Αν, Θεέ, κάτι συμβαίνει και ο ιστότοπός σας πέσει, δεν θέλετε να χάσετε καμία εργασία ή σημαντικές αλλαγές.

Το Bluehost δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας κάθε μέρα, εβδομάδα και μήνα του λογαριασμού σας. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η επαναφορά του λογαριασμού σας δεν θα είναι υπερβολική.

Το Bluehost διαθέτει επίσης μια προσβάσιμη σελίδα που αναφέρει ενημερώσεις σχετικά με τις διακοπές λειτουργίας του διακομιστή. Αυτό είναι υπέροχο εάν ενδιαφέρεστε για τη διαφάνεια (πρέπει).

Αναφέρουν επίσης ένα εργαλείο που προστατεύει ιστότοπους σε κοινόχρηστους διακομιστές (το οποίο διαφορετικά θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνο από το VPS ή τους αποκλειστικούς διακομιστές).

Υπάρχουν προαιρετικά πρόσθετα που προσθέτουν επίσης στην ασφάλειά σας, όπως: sitelock, εργαλεία απορρήτου τομέα και μοναδικές IP.

Όταν προσπάθησα να εξετάσω άλλες λεπτομέρειες ασφαλείας στον ιστότοπό τους, δεν μπορούσα να βρω κάτι. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το Bluehost που δεν έχει καλά πρωτόκολλα ασφαλείας – αλλά η έλλειψη επίσημων πληροφοριών είναι απογοητευτική.

Το GoDaddy, από την άλλη πλευρά, έχει μια προσβάσιμη σελίδα ακριβώς για την ασφάλεια του ιστότοπου.

Δυστυχώς, είναι περισσότερο ένας ενημερωτικός / διδακτικός οδηγός για τους πελάτες, παρά μια σταθερή τεκμηρίωση για την ασφάλειά τους.

Έτσι, ενώ και οι δύο πάροχοι αποτυγχάνουν να καταστήσουν εύκολα διαθέσιμες και προσβάσιμες σελίδες που τεκμηριώνουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας τους, μπορούμε ακόμα να εξετάσουμε το χρόνο λειτουργίας.

Το Uptime είναι πολύ καταδικασμένο – τελικά, θέλετε ο ιστότοπός σας να λειτουργεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διαπιστώσαμε ότι τους τελευταίους δύο μήνες, το GoDaddy είχε καλύτερη διάρκεια λειτουργίας.
Godaddy Uptime

Συγκρίνετε αυτό με τα ποσοστά της Bluehost.
ιστορικό χρόνου λειτουργίας bluehost

Ευτυχώς, τους δύο μήνες πριν, το Bluehost είχε 100% χρόνο λειτουργίας.

Αλλά για άλλη μια φορά, δυστυχώς, υπήρξαν κάποιες απογοητευτικές διακοπές λειτουργίας τους προηγούμενους μήνες του έτους.

Ο ιστότοπος δοκιμής έκλεισε για 9 λεπτά τον Σεπτέμβριο και 1 λεπτό τον Οκτώβριο, καθώς και για 6 λεπτά τον Ιανουάριο.

Τώρα, γενικά αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά το Bluehost μπορεί να κάνει καλύτερα.

Δεν πιστεύω, ωστόσο, ότι το GoDaddy είναι πολύ καλύτερο από αυτήν την άποψη. όπως έχουμε συζητήσει νωρίτερα, το GoDaddy δεν χρησιμοποιεί το CloudSites.

Το CloudSites εμφανίζει βασικά ένα αντίγραφο του ιστότοπού σας που αποθηκεύτηκε στο cloud σε περίπτωση αποτυχίας του διακομιστή.

Εάν το υλικό αποτύχει, το cloud μπαίνει για να σας σώσει – κάτι που δεν προσφέρει το GoDaddy και κάτι που δεν αντιπροσωπεύεται από αυτά τα σκορ uptime.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε το χρόνο λειτουργίας των δοκιμαστικών ιστότοπων μας με το GoDaddy εδώ και το Bluehost εδώ.

Συνολικά, θα πω ότι η Bluehost κερδίζει για Cloudsites, αλλά δεν είναι πολύ μπροστά από το GoDaddy με καμία μέτρηση.

Bluehost εναντίον GoDaddy: Ετυμηγορία

Λοιπόν, ποια είναι η ετυμηγορία?

Ανακεφαλαίωση: Το Bluehost έχει ελαφρώς πιο ακριβά φθηνά σχέδια από το GoDaddy, αλλά οι διαφορές τείνουν να εξισορροπούνται ή να αλλάζουν για ακριβότερες ή premium επιλογές.

Όσον αφορά τις δυνατότητες, είναι περίπου τα ίδια. Ωστόσο, το GoDaddy προσφέρει συνολικά περισσότερες δυνατότητες για το φθηνότερο πακέτο του ή μεγαλύτερες ποσότητες με τις ίδιες δυνατότητες (π.χ. αποθηκευτικός χώρος).

Οι σημαντικές εξαιρέσεις είναι πράγματα όπως πιστοποιητικά SSL και CloudSites, τα οποία η Bluehost προσφέρει ανταγωνιστικά (η GoDaddy δεν προσφέρει ούτε την τελευταία).

Οι βάσεις γνώσεων και των δύο εταιρειών είναι εξίσου ολοκληρωμένες. Ωστόσο, το Bluehost έχει αισθητά καλύτερη υποστήριξη με τη μορφή ζωντανής συνομιλίας.

Τόσο το Bluehost όσο και το GoDaddy είναι εξίσου εύκολο στη χρήση. είναι πραγματικά θέμα προσωπικής προτίμησης σε αυτό το σημείο.

Όσον αφορά την ασφάλεια και την αξιοπιστία, το GoDaddy μπορεί να κερδίσει το Bluehost.

Το Bluehost συνολικά έχει σταθερό χρόνο λειτουργίας, αλλά υπήρχαν αρκετοί μήνες με 2 ή περισσότερα λεπτά εκτός λειτουργίας στο δίσκο μας – στους οποίους δεν φαινόμαστε πολύ ευνοϊκά.

Συνολικά, θα συνιστούσα το GoDaddy για όσους είναι λιγότερο σοβαροί για τη φιλοξενία.

Για άτομα που ενδιαφέρονται περισσότερο να μπουν στη φιλοξενία, που δεν έχουν μεγάλες ανάγκες φιλοξενίας ή επιχείρησης ή που θέλουν απλώς ένα μικρό ιστολόγιο ή ιστότοπο – το GoDaddy μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Είναι γενικά φθηνότερο και προσφέρει περισσότερα χρήματα για τα χρήματα.

Ωστόσο, για όσους είναι πιο σοβαροί, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, νομίζω ότι το Bluehost είναι μια καλή επιλογή.

Μπορεί να μην είναι πάντα τόσο φθηνό όσο το GoDaddy, αλλά προσφέρει τις περισσότερες από τις ίδιες δυνατότητες σε τιμή ακόμα χαμηλή σε σχέση με άλλες εταιρείες, καθώς και μερικά πραγματικά σημαντικά χαρακτηριστικά όπως πιστοποιητικά SSL και CloudSites.

Είναι μια μικτή τσάντα!

Τελικά, σκεφτείτε τι είναι οι ανάγκες φιλοξενίας σας.

Εάν γνωρίζετε τι χρειάζεστε και τι θέλετε να κάνετε στο διαδίκτυο, θα είστε εντάξει.

Σχετικές αναρτήσεις:
 1. Bluehost εναντίον HostGator – Γιατί το BlueHost είναι καλύτερο
 2. SiteGround Vs Bluehost: Ποια είναι η καλύτερη, γρήγορη και αξιόπιστη φιλοξενία?
 3. HostGator Vs GoDaddy: Σύγκριση με βάση την ταχύτητα, την τιμή & Υποστήριξη
 4. BlueHost Vs GreenGeeks – ΝΙΚΗΤΟΣ Βάσει της εμπειρίας μου
 5. DreamHost Vs BlueHost Σύγκριση – ΓΕΓΟΝΟΤΑ Βάσει της εμπειρίας μου
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map