DreamHost Vs BlueHost Σύγκριση – ΓΕΓΟΝΟΤΑ Βάσει της εμπειρίας μας

Το DreamHost και το Bluehost είναι μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο σεβαστά ονόματα στον κόσμο της φιλοξενίας. Το Bluehost μπορεί να είναι ο γίγαντας εδώ: περίπου από το 2003, υποστηρίζει πάνω από 2 εκατομμύρια ιστότοπους, καθιστώντας το εύκολα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο.


Το DreamHost δεν είναι καθόλου αλήθεια, και στην πραγματικότητα είναι ο μεγαλύτερος αδελφός των δύο (αν όχι το «μεγαλύτερο»): Το DreamHost ιδρύθηκε το 1996 και υποστηρίζει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ιστότοπους με περίπου 400.000+ πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες.

Σαφώς, σε αυτό το σημείο μια απλή σύγκριση αριθμών δεν θα κάνει το κόλπο. Η DreamHost και η Bluehost φιλοξενούν εταιρείες συγκρίσιμου μεγέθους, φήμης και δημοτικότητας.

Ποιο είναι λοιπόν καλύτερο?

Φυσικά, καμία λύση δεν είναι τέλεια για όλους, και διαφορετικές εταιρείες μπορεί να υπερέχουν σε διαφορετικούς τομείς. Σε αυτήν τη σύγκριση, θα συζητήσω τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες αυτών των κορυφαίων κεντρικών υπολογιστών σε σχέση μεταξύ τους, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινή φιλοξενία λόγω της δημοτικότητάς της.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Ας φτάσουμε σε αυτό!

Πίνακας περιεχομένων

Μεταβείτε για να δείτε μια συγκεκριμένη δοκιμή κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

 1. Σύγκριση τιμών και χαρακτηριστικών
 2. Ευκολία στη χρήση
 3. Υποστήριξη πελατών
 4. Ασφάλεια και αξιοπιστία
 5. Συμπέρασμα: Ποιος κερδίζει?

Σύγκριση τιμών και χαρακτηριστικών

Το πρώτο πράγμα που θα εξετάσουμε είναι οι τιμές και τα χαρακτηριστικά αυτών των δύο εταιρειών.

Θα ξεκινήσω με την προτεραιότητα: κοινή φιλοξενία.

bluehost κοινόχρηστη φιλοξενία ιστοσελίδων

Οι κοινόχρηστες τιμές φιλοξενίας του Bluehost είναι αρκετά τυπικές, αν είναι ελαφρώς υψηλότερες.

dreamhost-shared-hosting

Το DreamHost προσφέρει δύο επίπεδα που κάθε ένα μπορεί να είναι μηνιαία ή ετήσια σχέδια. Τα μηνιαία προγράμματα δεν έχουν κακή τιμή, αλλά είναι στην υψηλότερη πλευρά του μέσου όρου, όπως μπορεί κανείς να περιμένει. Τα ετήσια πακέτα (που απεικονίζονται) είναι πιο προσιτά, εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του μέσου εύρους κοινόχρηστων τιμών φιλοξενίας, αλλά ίσως στην κάτω πλευρά.

Ακριβώς από το ρόπαλο, είναι πολύ σαφές ότι το Bluehost έχει λίγα περισσότερα να διαλέξει όταν πρόκειται για κοινόχρηστη φιλοξενία, αλλά είναι επίσης λίγο πιο ακριβό στα σχέδια επιπέδου εισόδου.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, είναι δύσκολο να το πούμε. Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι αγορές σε επίπεδο εισόδου δεν αποκτούν δωρεάν τομέα με το DreamHost, ενώ είναι προεπιλογή για τα σχέδια της Bluehost.

Και οι δύο οικοδεσπότες προσφέρουν δωρεάν SSL, αρκετά στάνταρ και 1 ιστότοπο. Επιτρέπουν απεριόριστη επισκεψιμότητα (που σημαίνει πραγματικά μη μετρημένη κίνηση, επειδή αυτή είναι κοινή φιλοξενία!) Στις φθηνότερες βαθμίδες, και γενναιόδωρος χώρος αποθήκευσης (και SSD αποθήκευση σε αυτό).

Στο αρχικό επίπεδο, το Bluehost και το DreamHost είναι αρκετά συγκρίσιμα. Πέρα από αυτό, θα έλεγα ότι το Bluehost είναι λίγο καλύτερο: προσφέρουν ό, τι κάνει η δεύτερη βαθμίδα του DreamHost, καθώς και λίγο περισσότερο (όπως προσφορές μάρκετινγκ, ειδικοί spam και CodeGuard Basic). Επιπλέον, έχετε ένα επιπλέον επίπεδο για να διαλέξετε.

Η επικάλυψη με κοινή φιλοξενία είναι φιλοξενία WordPress. Θα ήθελα να αφιερώσω λίγο επιπλέον χώρο εδώ για να μιλήσω για τη φιλοξενία του WordPress, επειδή το DreamHost και το Bluehost έχουν τη φήμη ότι είναι καλές επιλογές WordPress.

Όσον αφορά το WordPress hosting, το DreamHost και το Bluehost είναι και οι δύο από τις καλύτερες επιλογές. Στην πραγματικότητα, τόσο το DreamHost όσο και το Bluehost συνιστώνται από το ίδιο το WordPress.org.

Τόσο το Bluehost όσο και το DreamHost έχουν απρόσκοπτη ενσωμάτωση WordPress και σταθερή απόδοση, καθώς και καλή ποικιλία λειτουργιών με λογαριασμούς εισόδου. Επιπλέον, πολύ καλές τιμές για αυτό που λαμβάνετε.

Σχετικά με τις τιμές, το Bluehost έχει περισσότερες επιλογές από το DreamHost. Το DreamHost έχει βασικά δύο επιλογές για φιλοξενία WordPress, η μία πολύ φθηνή και η άλλη πιο ακριβή. Το Bluehost, σε αντίθεση, έχει διάφορες βαθμίδες τόσο για τη διαχείριση όσο και για τη μη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress.

Εκτός από το WordPress και την κοινή φιλοξενία, το Bluehost και το DreamHost έχουν περισσότερες επιλογές premium. Ας δούμε εν συντομία τη φιλοξενία VPS.

bluehost-vps-hosting-σχέδιο

Πάνω: Σχέδια φιλοξενίας VPS της Bluehost.

dreamhost-vps-φιλοξενία

Πάνω: Τα σχέδια VPS του DreamHost.

Ακριβώς από το ρόπαλο, βρίσκουμε το DreamHost να έχει ευρύτερη επιλογή από το Bluehost και χαμηλότερη τιμή εισόδου. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα υψηλότερα δύο επίπεδα είναι φθηνότερα, αν και δεν θα πρότεινα να επιλέξετε μια βαθμίδα VPS με βάση την οποία είναι φθηνότερη με λίγα δολάρια.

Τούτου λεχθέντος, η τιμή εισόδου του DreamHost είναι αρκετά αξιοπρεπής λαμβάνοντας υπόψη τι έχετε για αυτό. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι περιορίζεστε σε 1 GB μνήμης RAM και πρέπει να πληρώσετε σχεδόν διπλάσια τιμή για 2 GB μνήμης RAM. Εάν χρειάζεστε περισσότερη μνήμη RAM, τότε οι δύο πρώτες βαθμίδες VPS του Bluehost είναι επιλογές σε καλή τιμή (ειδικά σε σύγκριση με το DreamHost).

Εάν αυτό δεν είναι προτεραιότητα, τότε το DreamHost σας προσφέρει απεριόριστους ιστότοπους, απεριόριστο email και απεριόριστη επισκεψιμότητα, κάτι που είναι αρκετά σταθερό ειδικά για το επίπεδο εισόδου. Οι περιορισμοί του Bluehost εδώ είναι αρκετά ρεαλιστικοί και απίθανο να σας εμποδίσουν πολύ, αλλά εξακολουθούν να είναι αξιοσημείωτοι.

Θα έλεγα ότι το DreamHost συνολικά είναι καλύτερο για τη φιλοξενία VPS, αλλά το Bluehost σίγουρα μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για μερικούς ανθρώπους που αναζητούν έναν συνδυασμό μεταξύ προσιτής τιμής και πόρων.

Τέλος, η αφιερωμένη φιλοξενία είναι κάτι περισσότερο από ανατροπή. Η Bluehost έχει καθορίσει τιμές για αποκλειστική φιλοξενία που είναι ειλικρινά αρκετά προσιτές και καλής ποιότητας.

bluehost-dedicated-server

Το DreamHost απαιτεί να επικοινωνήσετε πρώτα μαζί τους, οπότε οι τιμές διαφέρουν μεταξύ των πελατών. Ωστόσο, μιλώντας γενικά, οι αποκλειστικοί διακομιστές του DreamHost πιθανότατα θα είναι πιο ακριβοί από τους Bluehost.

dreamhost-dedicated-hosting

Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να κάνετε μεγάλες επιλογές για αποκλειστικούς διακομιστές, το Dreamhost κερδίζει. Γιατί; Δεν είναι ότι το Bluehost είναι κακό, αλλά το Dreamhost σάς επιτρέπει να πάτε πολύ πιο μακριά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε έως 12 πυρήνες με το DreamHost, καθώς και 64 GB μνήμης RAM, 2 TB αποθηκευτικού χώρου και απεριόριστο εύρος ζώνης. Σε σύγκριση με το μέγιστο 4 πυρήνων της Bluehost, 16 GB μνήμης RAM, 1 TB αποθήκευσης και 15 TB εύρους ζώνης, είναι αρκετά σαφές ποιος είναι πιο κατάλληλος για σοβαρές εξειδικευμένες λύσεις.

Άρα, για να συνοψίσουμε τα πράγματα, που μας αφήνει στη μεγάλη εικόνα?

Το Bluehost και το DreamHost προσφέρουν προσιτές και υψηλής ποιότητας κοινόχρηστες επιλογές φιλοξενίας. Ωστόσο, πιστεύω ότι το Bluehost είναι λίγο καλύτερο εδώ, με περισσότερες επιλογές και ελαφρώς καλύτερες δυνατότητες, αν και ελαφρώς υψηλότερη τιμή.

Με το WordPress, δεν υπάρχει ειλικρινής νικητής – προτιμώ το Bluehost συνολικά, αλλά αυτό είναι μόνο εγώ.

Για επιλογές υψηλότερης ποιότητας, θα έδινα πράγματα στο DreamHost. Δεν είναι μια ασπρόμαυρη νίκη, αλλά για τη φιλοξενία VPS, το DreamHost έχει περισσότερα ανά τιμή (με εξαίρεση τη μνήμη RAM, η οποία είναι βεβαίως σημαντική) και για την ειδική φιλοξενία το DreamHost είναι πιο ακριβό, αλλά πολύ πιο επεκτάσιμο και προσφέρει πολλά περισσότερα… εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά.

Ευκολία στη χρήση

Η ευκολία χρήσης έχει διαφορετική σημασία για διαφορετικούς πελάτες, αλλά σε κάποιο βασικό επίπεδο είναι απαραίτητο. Ακόμα κι αν είστε έμπειρος χρήστης, μια υπηρεσία που είναι εύχρηστη εξοικονομεί πολύ χρόνο. Εάν εργάζεστε με μια ομάδα, μια εύχρηστη υπηρεσία μπορεί να φιλοξενήσει όλους.

Το Bluehost έχει σίγουρα μια φήμη, είναι τόσο δημοφιλής οικοδεσπότης, επειδή είναι εύχρηστο και ο ιστότοπός του τονίζει έντονα αυτό. Το DreamHost είναι επίσης εύκολο στη χρήση συνολικά, αλλά υπάρχει μια επιπλοκή.

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα περιοχή όπου βρίσκω μια σημαντική διαφορά στην ευκολία χρήσης. Λέω ενδιαφέρον γιατί είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, ειδικά για μια μεγάλη εταιρεία φιλοξενίας.

Έχει να κάνει με τον πίνακα ελέγχου: ο πίνακας ελέγχου είναι βασικά όπου διαχειρίζεστε τα πάντα για τον λογαριασμό φιλοξενίας σας. Με τους περισσότερους κεντρικούς υπολογιστές, ο πίνακας ελέγχου είναι ένα λογισμικό που ονομάζεται cPanel. Το cPanel είναι σχεδόν πανταχού παρόν στη φιλοξενία, οπότε ακόμα κι αν αλλάξετε κεντρικούς υπολογιστές, οι βασικές πτυχές της διαχείρισης ενός λογαριασμού φαίνονται συχνά οικείες.

Το cPanel είναι πολύ εύκολο στη χρήση – έχει σχεδιαστεί έτσι. Η Bluehost έχει cPanel.

bluehost-cpanel

Το DreamHost δεν το κάνει.

dreamhost-advanced-cpanel

Δύσκολο, ε; Είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν παρατηρούν έως ότου αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι τόσο μεγάλη συμφωνία όσο ακούγεται.

Έχω ακούσει αρκετά παράπονα σχετικά με τον πίνακα ελέγχου του DreamHost, αλλά το μεγάλο παράπονο φαίνεται να είναι ότι δεν είναι cPanel, όχι ότι είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. Θα παραδεχτώ ότι είναι πόνος να μάθω έναν νέο πίνακα ελέγχου, αλλά θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω ότι δεν είναι τόσο μεγάλη συμφωνία.

Προσωπικά, βρίσκω το cPanel πιο εύκολο στη χρήση. Δεν είναι μόνο επειδή το έχω συνηθίσει – έχει απλώς περισσότερες εικόνες και σύμβολα που διευκολύνουν τα γρήγορα κλικ και πλοήγηση. Αντίθετα, ο πίνακας ελέγχου του DreamHost είναι κυρίως κείμενο.

dreamhost-cpanel

Επομένως, ενώ είναι εύκολο να το ξεχάσετε, πιθανότατα θα είστε πιο αποτελεσματικοί με το cPanel επειδή 1) ίσως να είστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτό και 2) είναι απλώς οπτικά πιο εύκολο να εργαστείτε γρήγορα.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η κύρια διαφορά όσον αφορά τη φιλικότητα των χρηστών κατά τη γνώμη μου. Άλλα σημεία είναι πιο μικρά. Τόσο η DreamHost όσο και η Bluehost εξυπηρετούν άπειρους πελάτες και είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι για να τους χειριστούν.

Τούτου λεχθέντος, το Bluehost είναι οριακά ευκολότερο, επειδή απευθύνεται ιδιαίτερα σε άτομα που είναι καινούργια για φιλοξενία, περισσότερο από ό, τι το DreamHost. Ως αποτέλεσμα, η γενική διάταξη του Bluehost είναι λίγο απλούστερη και πιο απλή.

Η περίληψή μου για ευκολία στη χρήση θα ήταν ότι το Bluehost κερδίζει συνολικά, αλλά αυτό το DreamHost δεν είναι απαραίτητα δύσκολο να μάθει – είναι απλώς πιο δύσκολο και λιγότερο αποτελεσματικό σε σχέση με το Bluehost.

Υποστήριξη πελατών

Τώρα που εξετάσαμε την ευκολία χρήσης, ας δούμε τον σύντροφό του: υποστήριξη πελατών. Ακόμη και μια εξαιρετική εξυπηρέτηση μπορεί να έχει τεχνικές δυσκολίες τώρα και τότε, ή ίσως σύγχυση κατά τη διαχείριση ενός λογαριασμού. Η υποστήριξη πελατών είναι ένα βασικό δίχτυ ασφαλείας.

Και οι δύο εταιρείες προσφέρουν δύο βασικούς τύπους υποστήριξης πελατών: μεθόδους άμεσης επικοινωνίας με εκπροσώπους και πληροφορίες ή άλλο χρήσιμο περιεχόμενο στον ιστότοπο.

Το DreamHost έχει ουσιαστικά επιλογές ζωντανής συνομιλίας και εισιτηρίων για επικοινωνία με την υποστήριξη πελατών, οι οποίες λειτουργούν αρκετά καλά. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να τους χρησιμοποιήσετε, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά ακόμη και αν ξεχάσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια για εισιτήριο.

dreamhost-contact-us-form

Η βάση γνώσεων του DreamHost είναι καλά οργανωμένη και καθαρή. Όπως πολλές γνώσεις, αποτελείται ουσιαστικά από μια γραμμή αναζήτησης και μια σειρά θεμάτων που θα επεκταθούν για να αποκαλύψουν περισσότερα άρθρα ή υποθέματα.

dreamhost-γνώση-βάση

Αν και δεν είναι η μεγαλύτερη βάση γνώσεων, έχω διαπιστώσει ότι η επιλογή των άρθρων του DreamHost είναι επεκτατική ως προς τον αριθμό των θεμάτων που καλύπτονται και σε βάθος όταν πρόκειται για λεπτομέρειες.

Το DreamHost διαθέτει επίσης μια σελίδα φόρουμ / συζήτησης για την κοινότητα και ενώ μπορεί σίγουρα να είναι χρήσιμη, δεν είναι τόσο ζωντανή όσο ορισμένα φόρουμ για μεγαλύτερες υπηρεσίες.

Το Bluehost, όπως το DreamHost, έχει επιλογές συνομιλίας και εισιτηρίων για επικοινωνία με αντιπροσώπους, αλλά το Bluehost διαθέτει επίσης αριθμούς τηλεφώνου για όσους προτιμούν να καλούν. Η συνομιλία του Bluehost είναι τόσο καλή που μπορείτε να τη δοκιμάσετε χωρίς καν να συνδεθείτε.

bluehost-chat-1

bluehost-chat-2

Όχι τόσο άμεσο όσο προτιμώ, αλλά αυτό είναι που έχετε για τη χρήση της συνομιλίας χωρίς σύνδεση. Μόλις μπείτε, η συνομιλία του Bluehost είναι πολύ στο σημείο, όπως το DreamHost’s.

Όσον αφορά τις επιτόπιες πληροφορίες, η βάση γνώσεων του Bluehost δεν είναι τόσο «όμορφη» όσο του DreamHost (αυτή είναι μόνο η γνώμη μου, λάβετε υπόψη) αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη.

bluehost-υποστήριξη-πόροι

Υπάρχουν απλά περισσότερα άρθρα, τα οποία είναι πολύ σε βάθος και συνδέονται μεταξύ τους συνεχώς. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεται λίγο σαν μια τρύπα κουνελιού να πέσει κάτω, αλλά είναι σίγουρα χρήσιμο και μπορεί να απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις.

Συγκρίνοντας την υποστήριξη πελατών αυτών των δύο, δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι το DreamHost είναι κακό. Οι εκπρόσωποι του DreamHost είναι υπέροχοι, το φόρουμ είναι εντάξει και η βάση γνώσεων είναι πολύ σταθερή. Ωστόσο, το Bluehost έχει περισσότερες επιλογές για επικοινωνία με εκπροσώπους, εξίσου καλή απόδοση για αυτούς τους αντιπροσώπους και πολύ πιο διευρυμένη βάση γνώσεων.

Παρόλο που η Bluehost μπορεί να έχει περάσει σπάνια σε αυτόν τον γύρο, έχουμε ακόμη μια μάχη!

Ασφάλεια και αξιοπιστία

Τελευταίο αλλά όχι με οποιοδήποτε μέτρο, έρχεται η αξιολόγηση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας μας. Το πόσο ασφαλείς είναι οι πληροφορίες και η υπηρεσία φιλοξενίας σας, είναι ουσιαστικό μέρος του ίδιου του προϊόντος. Και αν ο ιστότοπός σας δεν μπορεί να παραμείνει αξιόπιστος για περισσότερο από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, πιθανότατα οφείλετε μια αλλαγή.

Λοιπόν, πώς κάνουν οι DreamHost και Bluehost (και οι δύο πολύ σεβαστές για την απόδοσή τους)?

Το Bluehost έχει τη φήμη για εξαιρετικό χρόνο λειτουργίας, και στη δοκιμή μας, αυτό ήταν κυρίως αλήθεια.

bluehost-uptime

Ως επί το πλείστον. Ο Σεπτέμβριος ήταν σαφώς χαμηλότερος από το κανονικό, και ο Ιανουάριος θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος. Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον το ποσοστό 99,9% διατηρήθηκε. Για να μην αναφέρουμε, αυτοί οι χρόνοι απόκρισης είναι σταθερά αρκετά μεγάλοι.

dreamhost-uptime

Το DreamHost είναι λίγο διαφορετικό. Παρόλο που έχουμε λιγότερους μήνες για να συγκρίνουμε, φαίνεται ότι το DreamHost έχει καλύτερο χρόνο λειτουργίας συνολικά. Μπορεί να είναι μόνο ένα κλάσμα του ποσοστού, αλλά η απώλεια ακόμη και μερικών λεπτών μπορεί να κοστίσει τους πελάτες. Και πάλι, ο χρόνος απόκρισης είναι σημαντικά υψηλότερος από τον Bluehost.

Αυτό σημαίνει ότι όταν συγκρίνουμε το χρόνο λειτουργίας των δύο διεκδικητών μας, τα πράγματα είναι μια μικτή τσάντα. Το DreamHost έχει συνολικά καλύτερο χρόνο λειτουργίας, αλλά το Bluehost εξακολουθεί να έχει αρκετά καλό χρόνο λειτουργίας και καλύτερους χρόνους απόκρισης.

Όσον αφορά την πραγματική χρήση της υπηρεσίας φιλοξενίας, η εμπειρία μου ήταν πολύ θετική και για τις δύο εταιρείες. Θα δώσω μια μικρή νίκη στο DreamHost επειδή η εγγύηση uptime είναι ισχυρότερη, αλλά είναι ακόμα πολύ κοντά.

Όσον αφορά την ασφάλεια, έχω παράπονο με το Bluehost. Γιατί; Το Bluehost δεν λέει πολλά. Μόνο η δημοτικότητά του είναι ένας καλός δείκτης ασφάλειας, ενώ το Bluehost προσφέρει πρόσθετα ασφαλείας που μπορούν να κάνουν τον λογαριασμό σας πιο ασφαλή. Αλλά αυτά είναι αρκετά βασικά.

bluehost-ασφάλεια

Αλλά αυτό διαφέρει από το να γνωρίζουμε τα πρωτόκολλα και τις υποδομές ασφαλείας μιας εταιρείας, ψηφιακά ή φυσικά. Επειδή δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, δεν καταδικάζω το Bluehost και λέω ότι έχει κακή ασφάλεια. Αλλά θα πω ότι η έλλειψη πληροφοριών είναι απογοητευτική.

Το Dreamhost είναι καλύτερο εδώ, αλλά δεν είναι ένα χρυσό πρότυπο για γνωστοποιήσεις ασφάλειας. Πολλά από αυτά που μιλάει το DreamHost, όπως και με το Bluehost, είναι αυτό που προσφέρει ως πρόσθετα ή χαρακτηριστικά. Αυτό είναι φυσικά σημαντικό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που θέλουμε να γνωρίζουμε.

υπηρεσίες dreamhost-security

Έτσι, ενώ γνωρίζουμε μόνο βασικά πράγματα σχετικά με την ασφάλεια του DreamHost και του Bluehost, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι αρκετά ασφαλείς οικοδεσπότες. Η ποιότητα και η αξιοπιστία τους είναι ένας καλός δείκτης και δεν έχουν υπάρξει πολλές ιστορίες για προβλήματα ασφάλειας με κανένα από αυτά.

Για να το ολοκληρώσω, θα έλεγα ότι τόσο το Bluehost όσο και το DreamHost είναι εξαιρετικό όσον αφορά την απόδοση, και δυστυχώς ασαφές για την ασφάλεια (αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ασφαλές στοίχημα). Το DreamHost μπορεί να είναι κάπως καλύτερο σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν είναι μια σκληρή γραμμή.

Συμπέρασμα: Ποιος κερδίζει?

Έχουμε καλύψει πολύ έδαφος – ας ξαναγράψουμε τα βήματά μας λίγο και βεβαιωθείτε ότι είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα.

Εάν αυτή η σύγκριση έχει κάνει κάτι, είναι αποδεδειγμένο ότι το Bluehost και το DreamHost είναι κορυφαίες υπηρεσίες φιλοξενίας που αξίζουν την καλή φήμη και τη δημοτικότητά τους. Ποιος οικοδεσπότης είναι καλύτερος εξαρτάται φυσικά από εσάς, τον πελάτη.

Συνολικά, το DreamHost και το Bluehost έχουν πολύ καλό χρόνο λειτουργίας, αλλά το DreamHost είναι ένα ασφαλέστερο στοίχημα από αυτή την άποψη (αν και το Bluehost έχει καλύτερους χρόνους απόκρισης). Όσον αφορά την ασφάλεια, και τα δύο είναι πιθανώς αξιόπιστα, αλλά κανένα δεν λέει πάρα πολλά.

Η υποστήριξη πελατών τους είναι εξαιρετική, με το Bluehost να κερδίζει επειδή έχει τηλεφωνική υποστήριξη και μια πιο ολοκληρωμένη βάση γνώσεων. Δεν θεωρώ ότι η άκρη του Bluehost εδώ αξίζει να το κάνω “η” επιλογή: είναι καλό να γνωρίζουμε, αλλά τα πράγματα είναι αρκετά κοντά, δεν είναι τεράστιο ζήτημα.

Όσον αφορά την ευκολία χρήσης, και οι δύο υπηρεσίες τα πάνε καλά, αλλά το Bluehost είναι μια ασφαλέστερη επιλογή για τους άπειρους. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι απευθύνεται περισσότερο σε νέους και άπειρους χρήστες, ενώ χρησιμοποιεί το τυπικό cPanel. Το DreamHost είναι ακόμα εύκολο να μάθει, αλλά επειδή έχει μια εφαρμογή εγγενούς πίνακα ελέγχου, η διαχείριση των πραγμάτων μπορεί να είναι λίγο πιο συγκεχυμένη και λιγότερο αποτελεσματική.

Μόλις αρχίσουμε να λαμβάνουμε υπόψη τις τιμές, τα χαρακτηριστικά και όλους τους προαναφερθέντες παράγοντες, θα έλεγα ότι το DreamHost και το Bluehost κερδίζουν σε διαφορετικές περιοχές.

Θα συνιστούσα το Bluehost περισσότερο για άπειρους πελάτες, μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν αυστηρές ανάγκες φιλοξενίας ή πραγματικά για όσους χρειάζονται μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση. Το Bluehost είναι σίγουρα μια πλατφόρμα υψηλής ποιότητας, αλλά πραγματικά υπερέχει σε αυτούς τους τομείς και για αυτά τα δημογραφικά στοιχεία.

Το DreamHost μπορεί να γεμίσει αυτόν τον χώρο κάπως, αλλά το προτείνω περισσότερο για όσους ενδιαφέρονται για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας φιλοξενίας – συγκεκριμένα, VPS ή αποκλειστική φιλοξενία διακομιστών. Το DreamHost είναι καλό για κλιμάκωση και αποτελεί ασφαλέστερη εγγύηση για κορυφαία ποιότητα, εάν σας ενδιαφέρει η κορυφαία απόδοση.

Λάβετε υπόψη ότι το Bluehost μπορεί ακόμα να κάνει premium υπηρεσίες φιλοξενίας αρκετά καλά και το DreamHost εξακολουθεί να είναι ιδανικό για κοινή χρήση φιλοξενίας και WordPress. Δεν μπορείτε να πάρετε πολύ λάθος με κανένα από αυτά – αλλά τείνουν να έχουν δυνατότητες σε ελαφρώς διαφορετικές περιοχές!

Μην ανησυχείτε αν δεν είστε ακόμα σίγουροι. Η Bluehost έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και η DreamHost έχει μια επιβλητική εγγύηση 97 ημερών, οπότε μπορείτε να προχωρήσετε και να δοκιμάσετε και τα δύο στο περιεχόμενο της καρδιάς σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map