NameCheap εναντίον Godaddy: 7 λεπτά για να μάθετε ποιο είναι καλύτερο το 2020

Έτσι έχετε προγραμματίσει να ξεκινήσετε τη δική σας ιστοσελίδα; Αυτό είναι υπέροχο. Κάτι πολύ βασικό που θα χρειαστείτε είναι ένας τομέας. Και ναι ένας καταχωρητής τομέα για να ξεκινήσετε.


Καταρχάς, επιτρέψτε μου να σας πω εν συντομία τι ακριβώς είναι η καταχώριση τομέα. Η καταχώριση ονόματος τομέα είναι η διαδικασία κράτησης ενός ονόματος στο Διαδίκτυο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως ένα έτος.

Ο τομέας παραμένει μαζί σας, αρκεί να τον ανανεώσετε. Δεν υπάρχει τρόπος να αγοράσετε ένα όνομα domain για πάντα.

Ένα όνομα τομέα δίνει στον ιστότοπό σας ένα μοναδικό, αναγνωρίσιμο όνομα. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες φιλοξενίας που παρέχουν εγγραφή τομέα καθώς και λύσεις φιλοξενίας.

Πράγματι, η επιλογή της σωστής υπηρεσίας εγγραφής τομέα θα μπορούσε να είναι μια κουραστική δουλειά, εκτός εάν γνωρίζετε πλήρως τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες.

Χρησιμοποιώ δύο εξίσου μεγάλες μάρκες φιλοξενίας NameCheap και GoDaddy για αρκετό καιρό.

Με βάση την εμπειρία μου, θα σας δώσω μια συγκριτική ανασκόπηση και των δύο υπηρεσιών εγγραφής τομέα.

Πριν από αυτό, επιτρέψτε μου να δώσω μια σύντομη επισκόπηση αυτών των εταιρειών. Ξεκινώντας με το NameCheap.

Τι είναι το NameCheap?

Το NameCheap ιδρύθηκε από τον Richard Kirkendall το 2000. Έχει την έδρα του στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες. Τα προϊόντα του NameCheap περιλαμβάνουν ονόματα τομέα, φιλοξενία ιστοσελίδων, WhoisGuard, πιστοποιητικά SSL.

Στη συνέχεια προχωράμε στο GoDaddy.

Τι είναι το Godaddy?

Το GoDaddy ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1997, με έδρα το Scottsdale της Αριζόνα των ΗΠΑ. Η GoDaddy έχει περισσότερους από 17 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Τα προϊόντα του GoDaddy περιλαμβάνουν εγγραφή τομέα, φιλοξενία ιστοσελίδων, πιστοποιητικά SSL και μικρές επιχειρήσεις.

Τάσεις δημοτικότητας:

Η σύγκριση της δημοτικότητας και για τις δύο αυτές μάρκες είναι όπως φαίνεται παρακάτω. Είναι σαφές ότι το GoDaddy ξεπερνά το NameCheap από άποψη δημοτικότητας.

Εάν ελέγξουμε μια συγκεκριμένη περιοχή, τότε πάλι το GoDaddy είναι πιο δημοφιλές. Αυτά τα στατιστικά είναι για τις ΗΠΑ.

Τιμολόγηση:

Το μοντέλο τιμολόγησης για το NameCheap και το GoDaddy έχουν πολλές παραλλαγές.

Επιτρέψτε μου να το θέσω σε διαφορετικές κατηγορίες, ξεκινώντας πρώτα με την τιμή εγγραφής.

Τιμή εγγραφής:

Η τιμή εγγραφής διαφέρει ανάλογα με την επέκταση τομέα που προτιμάτε. Ορισμένα premium domain names είναι ακριβά σε οποιοδήποτε από αυτά. Επιτρέψτε μου να παράσχω μια τακτική αναζήτηση ονόματος τομέα που έκανα και στους δύο αυτούς καταχωρητές.

Έψαξα για τον ίδιο τομέα με διαφορετικές επεκτάσεις και στις δύο πλατφόρμες και παρακάτω είναι τα ευρήματά μου σχετικά με αυτά.

Τομέα
NameCheap
Πάμε μπαμπά
.com 8,48 $ / έτος.0,99 $ / έτος.
.οργ10,28 $ / έτος. 11,99 $ / έτος.
.καθαρά9,68 $ / έτος. 13,99 $ / έτος.
.σε9,98 $ / έτος. 3,99 $ / έτος.

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα (11 Φεβρουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου), η Namecheap προσφέρει έκπτωση 46% στην εγγραφή τομέα .com. Κωδικός προσφοράς: NEWCOM

Συνολικά, το GoDaddy έχει καλή και χαμηλή τιμολόγηση για τον πρώτο χρόνο. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα το NameCheap έχει χαμηλότερες τιμές.

Τιμολόγηση μεταφοράς:

Η τιμολόγηση μεταφοράς ποικίλλει ανάλογα με την επέκταση του υπάρχοντος ονόματος τομέα.

Τομέα
NameCheap
Πάμε μπαμπά
.com 9,69 $ 7,99 $
.σε 9,99 $11,99 $
.καθαρά11,88 $ 10,99 $

Με το NameCheap, η μεταφορά για έναν τομέα .com είναι 9,69 $. Ομοίως, το .net είναι 11,88 $ και το .in στα 9,99 $.

Για το GoDaddy, οποιαδήποτε επέκταση .com μπορεί να μεταφερθεί στα 7,99 $. Ομοίως, το .in στα 11,99 $ και το .net στα 10,99 $.

Οι τιμές για μεταφορά είναι σχεδόν παρόμοιες με όχι πολύ διαφορά μεταξύ NameCheap και GoDaddy.

Τιμές ανανέωσης:

Και οι δύο αυτές πλατφόρμες έχουν μεγαλύτερη ανανέωση στις περισσότερες περιπτώσεις. Παρακάτω είναι μια σύγκριση αυτών των δαπανών.

Τομέα
NameCheap
Πάμε μπαμπά
.com 12,98 $17,99 $
.οργ 14,98 $20,99 $
.καθαρά 14,98 $19,99 $
.πληροφορίες 13,88 $21,99 $
.Οο 34,88 $59,99 $

Λοιπόν, στις περισσότερες περιπτώσεις το GoDaddy έχει ανανέωση σε υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με το NameCheap.

Απόρρητο τομέα:

Το απόρρητο τομέα αναφέρεται επίσης ως Whois Privacy, το οποίο προσφέρουν κυρίως όλοι οι καταχωρητές τομέα. Για το NameCheap, στις περισσότερες περιπτώσεις, το απόρρητο τομέα περιλαμβάνεται ως μέρος του προγράμματος και είναι δωρεάν για όλη τη ζωή.

Τομέα
NameCheap
Πάμε μπαμπά
Πρώτος χρόνος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ9,99 $
Ανανέωση 2,88 $9,99 $

Με το GoDaddy, το απόρρητο τομέα έχει επιπλέον κόστος 7,99 $ για τον πρώτο χρόνο. Οι επόμενες ανανεώσεις κοστίζουν 9,99 $.

Λοιπόν, το συνολικό NameCheap έχει μια πιο προσιτή επιλογή τιμολόγησης και οι ανανεώσεις δεν έχουν επίσης πολύ υψηλές τιμές, σε σύγκριση με το GoDaddy.

Καταχωρήστε τον τομέα σας

Στη συνέχεια, ας ελέγξουμε τις εκπτώσεις που λαμβάνετε χρησιμοποιώντας καθεμία από αυτές τις υπηρεσίες.

Εκπτώσεις:

Επιτρέψτε μου στη συνέχεια να μιλήσω λίγο για τις εκπτώσεις τους για τομείς.

NameCheap
 • Το NameCheap υποστηρίζει έναν αριθμό γενικών και συγκεκριμένων χωρών, όπως .com, .net, .org, .us, .co και πολλά άλλα.
 • Αν και οι ανανεώσεις είναι σε υψηλότερη τιμή, ωστόσο η πρώτη τιμή έχει πάντα έκπτωση. Η έκπτωση εξαρτάται από τον τομέα που επιλέγετε. Το μέσο μειωμένο επιτόκιο κυμαίνεται μεταξύ 15% και 65% για ορισμένους τομείς.
 • Εκτός από αυτούς ορισμένους τομείς που χρησιμοποιούνται συνήθως, όπως .com, έχουν επιπλέον εκπτώσεις με εκπτωτικά κουπόνια που είναι διαθέσιμα κατά καιρούς μέσω του ιστότοπου.

Ζητήστε την έκπτωση σας

Πάμε μπαμπά
 • Το GoDaddy έχει καλή υποστήριξη για την καταχώριση ονόματος τομέα με πολλές διαθέσιμες επιλογές.
 • Το GoDaddy έχει εκπτώσεις που κυμαίνονται από περίπου 28% έως 65%. Λοιπόν, η έκπτωση που θα λάβετε εξαρτάται από την επιλογή του τομέα σας.
 • Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η έκπτωση υπερβαίνει το 80% για την πρώτη εγγραφή. Αυτό είναι κάτι που ίσως θέλετε να ελέγξετε προτού δεσμευτείτε από μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική.

Υποστήριξη πελατών:

Όσον αφορά την υποστήριξη πελατών, τόσο το NameCheap όσο και το GoDaddy παρέχουν εξαιρετικές πελατοκεντρικές υπηρεσίες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών τους. Περιττό να πω, αλλά αυτές οι επιλογές είναι εύκολα προσβάσιμες από τον ιστότοπο.

Το NameCheap υποστηρίζει email, εισιτήρια και επιλογές ζωντανής συνομιλίας. Εκτός από αυτό έχουν μια βάση γνώσεων και διαχωρίζονται καλά βάσει θεμάτων.

ΌνομαCheap_Knowledgebase

Το NameCheap παρέχει επίσης μια σειρά περιεχομένων ιστολογίου και συχνών ερωτήσεων. Για να δοκιμάσω περαιτέρω τις υπηρεσίες υποστήριξης πελατών τους, δοκίμασα την επιλογή ζωντανής συνομιλίας τους.

Το NameCheap έχει μια καταπληκτική επιλογή ζωντανής συνομιλίας και αυτό είναι σχεδόν στιγμιαίο. Επίσης, ο αντιπρόσωπος υποστήριξης πελατών ήταν άμεσα διαθέσιμος με αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή τομέα και σχετικές πληροφορίες.

Συνομιλία Namecheap

Στο GoDaddy, λαμβάνετε υποστήριξη 24/7 με επιλογή κλήσεων και email. Το GoDaddy διαθέτει επίσης μια καλή συλλογή βασικών περιεχομένων βοήθειας. Έχει κοινοτικό φόρουμ μαζί με έγγραφα υποστήριξης διαθέσιμα στον ιστότοπό τους.

Τα περιεχόμενα στο GoDaddy διαχωρίζονται επίσης καλά βάσει θεμάτων.

Godaddy_Knowledgebase

Προσπάθησα να εξερευνήσω περισσότερα σχετικά με την επιλογή ζωντανής συνομιλίας τους. Αλλά αυτό δεν είναι 24/7 και ως εκ τούτου η συνομιλία ήταν εκτός σύνδεσης.

συνομιλία

Και οι δύο αυτές πλατφόρμες έχουν αρκετούς οδηγούς για αρχάριους και εκπαιδευτικά προγράμματα εκκίνησης, καθιστώντας εύκολο ακόμη και για τους αρχάριους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.

Διεπαφή:

Στη συνέχεια, θα μιλήσω για τη διεπαφή τους. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το NameCheap και μετά να πάω στο GoDaddy.

Διεπαφή NameCheap:

Για το NameCheap, η προσθήκη ενός τομέα και ενός υποτομέα μπορεί να γίνει μέσω της διεπαφής τους.

Η διασύνδεση NameCheap είναι εύχρηστη και έχει ξεχωριστή επικεφαλίδα για Διαχείριση τομέα. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες που σχετίζονται με τον τομέα, όπως Αναζήτηση ονόματος τομέα, μεταφορά τομέα, DNS και άλλες σχετικές υπηρεσίες.

Διασύνδεση Namecheap

Μόλις προστεθεί ένας τομέας, μπορείτε να προβάλετε άλλες επιλογές, όπως “Advanced DNS”.

Advanced DNS Namecheap

Η ενεργοποίηση των τομέων στις περισσότερες περιπτώσεις διαρκεί λίγα λεπτά έως το πολύ 24 ώρες. Το CNAME μπορεί να προστεθεί από τη διεπαφή και είναι εύκολο στη χρήση.

Το CNAME προστέθηκε στο NameCheap

Διεπαφή Godaddy:

Στη συνέχεια, επιτρέψτε μου να σας δώσω μια καθοδήγηση για τη διεπαφή GoDaddy. Παρόμοια με το NameCheap, ακόμη και το GoDaddy έχει ξεχωριστή κεφαλίδα για το Domains. Μπορείτε να το διαχειριστείτε από εδώ.Godaddy_Domain_ Interface

Ο Διαχειριστής τομέα έχει πολλές επιλογές ενσωματωμένες σε μία οθόνη, γεγονός που το καθιστά λίγο πιο συγκεχυμένο, ειδικά αν είστε νέοι σε αυτήν τη διεπαφή.

Godaddy_Manage_Domains

Συνολικά τόσο το NameCheap όσο και το GoDaddy παρέχουν ένα έξυπνο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Ωστόσο, σε περίπτωση που είστε νέοι στη δημιουργία τομέα και ξεκινάτε με αυτό, τότε θα βρείτε το NameCheap ευκολότερο να το εξερευνήσετε και να το χρησιμοποιήσετε.

Λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγοράζετε τομείς και φιλοξενία ξεχωριστά:

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αρχίζουν να φιλοξενούν έναν ιστότοπο, συγχέονται μεταξύ τομέα και φιλοξενίας. Λοιπόν, η κατοχή ενός ιστότοπου έχει δύο πράγματα. Πρώτον είναι ο τομέας σας και δεύτερος είναι η φιλοξενία σας. Αυτές είναι δύο ξεχωριστές προσφορές που παρέχονται από τους περισσότερους παρόχους φιλοξενίας.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι? είναι καλύτερο να διατηρείτε όλα κάτω από μια στέγη. Τόσοι πολλοί επιλέγουν να εγγράψουν τον τομέα μέσω του παρόχου φιλοξενίας που επιλέγουν. Αυτό ακούγεται πολύ αν όλα λειτουργούν καλά.

Κάτω από την αρχή, για κάποιο λόγο, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες του παρόχου φιλοξενίας και θέλετε να κάνετε μετεγκατάσταση σε μια εναλλακτική πλατφόρμα φιλοξενίας, τότε θα πρέπει επίσης να μεταφέρετε τον τομέα που έχετε εγγραφεί. Μερικές φορές, οι μεταφορές τομέα μπορεί να είναι χρονοβόρες και συγκεχυμένες.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, εάν έχετε καταχωρίσει τον τομέα αλλού, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από την ενημέρωση των ρυθμίσεων DNS.

Είναι καλύτερο να έχετε όλους τους τομείς σας κάτω από μια στέγη. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα εάν έχετε πολλούς τομείς. Η διαχείριση τομέα σε τέτοια σενάρια είναι ευκολότερη. Μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας στον καταχωρητή σας και να κάνετε μαζική ενημέρωση στις ρυθμίσεις DNS.

Αυτό εξοικονομεί χρόνο και προσπάθειες από τη μεμονωμένη είσοδο σε διαφορετικές πύλες και την αναπαραγωγή των αλλαγών.

Επιπλέον, μόλις εξοικειωθείτε με έναν καταχωρητή τομέα, η εργασία σας γίνεται ευκολότερη στη διαχείριση όλων των τομέων σας, αντί να χρησιμοποιείτε και να συνηθίζετε σε διαφορετικές πύλες καταχωρητών τομέα.

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι η ασφάλεια του τομέα. Έτσι, για παράδειγμα, εάν για κάποιο λόγο, ο ιστότοπός σας παραβιαστεί, τότε ο εισβολέας μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας. Σε περίπτωση που έχετε αγοράσει τη φιλοξενία και τον τομέα μαζί, τότε ο εισβολέας μπορεί επίσης να αποκτήσει πρόσβαση στον τομέα σας.

Αυτό πιθανώς θα σήμαινε. ο εισβολέας μπορεί επίσης να μεταφέρει τον τομέα. Σε ένα τέτοιο σενάριο, θα πρέπει να πάρετε μια νομική μάχη για να αποδείξετε την ιδιοκτησία σας για τον τομέα. Σε περίπτωση που ο τομέας σας τοποθετηθεί ξεχωριστά, τότε παρόλο που ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί, ο τομέας σας θα παραμείνει ασφαλής.

Τεχνικές μάρκετινγκ για την απόκτηση πελάτη:

Το NameCheap, καθώς και το GoDaddy, υιοθετούν διάφορες καινοτόμες στρατηγικές μάρκετινγκ για να προσελκύσουν πελάτες. Το κάνουν αυτό από καιρό σε καιρό με μερικές εκπτώσεις και καλούδια. Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις στους επίσημους ιστότοπούς τους.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το NameCheap παρέχει ένα κουπόνι έκπτωσης για τους τομείς του.

έκπτωση_όνομα_αγοράς

Εκτός από αυτό, υπάρχουν μερικές πραγματικά ελκυστικές προσφορές που προστίθενται κατά την επιλογή ενός τομέα όπως αυτός που φαίνεται παρακάτω-

Έκπτωση Namecheap

Επιπλέον, το απόρρητο τομέα περιλαμβάνεται ως μέρος των σχεδίων NameCheap. Αυτό το καθιστά πιο ελκυστικό για τους πελάτες.

Το NameCheap έχει μια ξεχωριστή ενότητα αφιερωμένη στις προσφορές. Αυτό σας παρέχει ρητά λεπτομέρειες σχετικά με τις διαθέσιμες προσφορές. Το NameCheap επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο τους για να λαμβάνουν ενημερωμένες και τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις επικοινωνίες μάρκετινγκ.

Το GoDaddy έχει προσθέσει παρόμοιες προσφορές στον ιστότοπό του.

Έκπτωση Godaddy

Πάνω από τον ιστότοπο GoDaddy, θα παρατηρούσατε επίσης ορισμένα άρθρα που θα ήταν χρήσιμα για τους αναγνώστες.

Έκπτωση Godaddy

Το GoDaddy, παρόμοιο με το NameCheap επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν για να λαμβάνουν τα τελευταία νέα και ενημερώσεις σχετικά με ειδικές προσφορές. Έχουν επίσης ένα τμήμα αφιερωμένο σε προσφορές που έχουν ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές και τις προσφορές που έχουν.

Godaddy_discount3

Το GoDaddy παρέχει επίσης κωδικούς τυχαίας ανανέωσης και έκπτωση domain club. Λοιπόν, το club domain έκπτωσης τιμολογείται ξεχωριστά, το οποίο και πάλι είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ για να προσελκύσετε ορισμένους πιστούς πελάτες.

Έκπτωση Godaddy

Όταν συγκρίνω και τις δύο αυτές τεχνικές μάρκετινγκ, το NameCheap, με κάθε τρόπο, φαίνεται πιο ελκυστικό. Έχουν κάποιες γνήσιες προσφορές για να κάνουν τους πελάτες να εξοικονομήσουν χρήματα. Επίσης, η τιμολόγηση και οι συμπληρωματικές υπηρεσίες τους προσθέτουν αξία στον τομέα που αγοράζετε.

Από την άλλη πλευρά, η GoDaddy προσφέρει προσφορές που κάνουν επίσης τους πελάτες να επιβαρύνονται με κάποιο επιπλέον κόστος. Η GoDaddy’s έχει χαμηλότερη τιμή για πρώτη φορά, αλλά όλα όσα δημοσιεύονται ενδέχεται να φαίνονται ακριβά.

Συμπέρασμα:

Σας έδωσα μια πλήρη περιγραφή των υπηρεσιών καταχωρητή τομέα NameCheap και GoDaddy. Ενώ και οι δύο είναι καλές επιλογές, θα συνιστούσα το NameCheap πάνω από το GoDaddy.

Όσον αφορά τις τιμές, το NameCheap είναι πιο προσιτή και φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή. Το GoDaddy είναι καλό, για να ξεκινήσετε, ωστόσο, καθώς ανανεώνετε, αυτό φαίνεται να είναι υπέρβαση προϋπολογισμού.

Και πάλι, το NameCheap έχει μια διαισθητική και φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Αυτό έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο στη χρήση ακόμη και για αρχάριους χρήστες. Η υποστήριξη των οδηγών τους για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους είναι εύκολα διαθέσιμες.

Τέλος, το NameCheap έχει το απόρρητο τομέα ως μέρος της καταχώρησης τομέα και κάνει την καταχώριση τομέα και την προσθήκη υποτομέα μια απρόσκοπτη διαδικασία.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map