Πώς εξετάζουμε τις εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων

Με την πάροδο των ετών, εμείς στο HostingPill έχουμε γράψει μια σειρά κριτικών από διάφορες εταιρείες φιλοξενίας.


Σε τέτοιες κριτικές, είμαστε αρκετά συνεπείς στη μορφοποίηση και την προσέγγισή μας στον έλεγχο.

Ο έλεγχος μιας φιλοξενίας θα είναι πάντα ένα υποκειμενικό ζήτημα. Ωστόσο, προσπαθούσαμε πάντα να κάνουμε τις κριτικές μας ολοκληρωμένες, ρεαλιστικές & όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός.

Για να βελτιώσουμε τη διαδικασία ελέγχου των λύσεων φιλοξενίας, σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο εξετάζουμε αυτές τις κριτικές.

Αυτό θα ακολουθήσει τη γενική μορφή των κριτικών μας, αλλά φυσικά αυτή τη φορά θα μιλήσω για τη μεθοδολογία μας και τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια.

Ανεξάρτητα από το πώς αξιολογούμε τι είναι «φθηνό» ή τι «καλή» εξυπηρέτηση πελατών, θα καλυφθεί.

Έχοντας λοιπόν όλα αυτά, ας βυθίσουμε αμέσως!

Πώς εξετάζουμε τις τιμές

Πώς εξετάζουμε τις τιμές

Εάν έχετε διαβάσει μερικά από τα άρθρα μας στο παρελθόν, γνωρίζετε ότι βάζουμε τις τιμές ως μία από τις πρώτες ενότητες.

Αυτό δεν είναι τυχαίο, ή απλά για την αισθητική: η τιμολόγηση είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι άνθρωποι.

Εδώ είναι η συμφωνία: είναι το 2018 και μπορείτε να πάρετε ένα αξιοπρεπές πακέτο με περισσότερες από μία εταιρείες φιλοξενίας.

Φυσικά η κατάσταση όλων είναι διαφορετική, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν είστε πολύ περιορισμένοι στις επιλογές σας.

Αυτό σημαίνει ότι η τιμολόγηση είναι προτεραιότητα – ποια είναι η καλύτερη προσφορά που μπορείτε να πάρετε?

Πολλές από τις πιο σημαντικές λειτουργίες είναι κοινές μεταξύ των πλατφορμών, οπότε τι σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε?

Δυστυχώς, οι τιμές μπορεί επίσης να είναι δύσκολες κατά καιρούς.

Κάθε εταιρεία φιλοξενίας προσφέρει πάντα περισσότερους από έναν τύπους υπηρεσίας φιλοξενίας, από κοινόχρηστο web hosting έως αποκλειστικούς διακομιστές και όλα αυτά έρχονται με τις δικές τους τιμές.

Όταν εξετάζουμε τις τιμές, εξετάζουμε όλα αυτά τα πράγματα και τα βλέπουμε σχετικά με τον ανταγωνισμό της εταιρείας και τις πιο κοινές τιμές αγοράς.

Ωστόσο, δεν είναι εξίσου σημαντικές όλες οι διαφορές τιμολόγησης.

Η κοινόχρηστη φιλοξενία ιστού είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους λογαριασμών φιλοξενίας, επειδή είναι ο φθηνότερος και απλούστερος – καλύτερος για προσωπικούς ιστότοπους και χρήστες που απαιτούν μικρότερο χώρο και λιγότερους πόρους.

Οι κοινόχρηστες τιμές φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι γενικά παρόμοιες σε γενικές γραμμές – η διακύμανση μεταξύ των εταιρειών θα είναι συνήθως μεταξύ δύο δολαρίων μεταξύ τους.

Όταν η υπηρεσία βρίσκεται στο εύρος τιμών μόνο λίγων δολαρίων το μήνα, η διαφορά σε ένα ή δύο δολάρια είναι τεχνικά σημαντική, ανάλογα με το ποσό που ξοδεύετε.

Το λαμβάνουμε αυτό υπόψη, αλλά δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά – αυτό το δημογραφικό στοιχείο των χρηστών θα έπρεπε να είναι αρκετά γνωστό για να εξοικονομήσει χρήματα όπως θεωρούν κατάλληλο (γι ‘αυτό εξακολουθούμε να το αναφέρουμε), αλλά στην πράξη, αυτές οι διαφορές τιμών δεν έχει σημασία.

Η προσθήκη ή η αφαίρεση ορισμένων δυνατοτήτων σε αυτό το πρώτο επίπεδο μπορεί να αντισταθμίσει ή να υποτιμήσει την αξία ενός πακέτου εισόδου-ένα δολάριο ή δύο μπορεί να έχει μικρότερη σημασία όταν εισάγεται ένα πιστοποιητικό SSL ή καταργείται ένα όνομα τομέα.

1&1 Η φιλοξενία, για παράδειγμα, ήταν μια από τις καλύτερες φτηνές πλατφόρμες φιλοξενίας που χρησιμοποιήσαμε ποτέ με 0,99 $ το μήνα για τους πρώτους 12 μήνες.

1 και 1 τιμές φιλοξενίας

Ωστόσο, αυτή η τιμή είναι “φθηνή” επειδή περιλαμβάνει πιστοποιητικό SSL, όνομα τομέα και 100 GB αποθηκευτικού χώρου – αρκετά εντυπωσιακό για την πρώτη βαθμίδα.

Αντίθετα, το HostPapa και το SiteGround έχουν μερικές από τις πιο ακριβές επιλογές σε επίπεδο εισόδου.

Γιατί μας αρέσουν ακόμα?

Επειδή προσφέρουν ακόμα ισχυρές δυνατότητες και είναι φθηνότερες σε άλλες επιλογές.

SiteGround StartUp Shared _Hosting Χαρακτηριστικά

HostPapa Starter Shared Hosting Χαρακτηριστικά

Για τις βαρύτερες επιλογές, για παράδειγμα, VPS και ειδική φιλοξενία, οι τιμές έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Σε τελική ανάλυση, διακυβεύονται περισσότερα χρήματα και οι πελάτες μπορούν να κυμαίνονται από μικρές έως μεγάλες επιχειρήσεις με διαφορετικούς προϋπολογισμούς για φιλοξενία.

Αυτό είναι μέρος αυτού που κάνει προϊόντα όπως το 1&1 φιλοξενία (ξανά) και Hostinger μερικές από τις καλύτερες προσφορές για φιλοξενία VPS: η τιμή, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα της φιλοξενίας, είναι εξαιρετική ακόμη και αν είναι πιο ακριβή από τις κοινόχρηστες επιλογές φιλοξενίας ιστού.

Εκτός από το να λάβουμε όλα αυτά υπόψη, εξετάζουμε επίσης πράγματα που ενδέχεται να κοστίζουν απροσδόκητα χρήματα.

Αυτό διασταυρώνεται με το τμήμα δυνατοτήτων, και συχνά, με ασφάλεια.

Πολλά εργαλεία, ειδικά εργαλεία ασφαλείας, είναι δωρεάν ή προεπιλεγμένα με ορισμένους λογαριασμούς σε ορισμένες πλατφόρμες, αλλά είναι προαιρετικές αναβαθμίσεις με άλλες πλατφόρμες.

Ανάλογα με τη σημασία μιας δυνατότητας – π.χ. ένα συμπεριλαμβανόμενο όνομα τομέα ή πιστοποιητικό SSL – η επιλογή “φθηνότερη” ενδέχεται να μην είναι τόσο φθηνή όσο νομίζετε.

Αυτές οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές και κάτι που πρέπει να εξετάσουμε ιδιαίτερα.

Τέλος, ρίχνουμε μια ματιά στις εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων και στις πολιτικές επιστροφής χρημάτων.

Σχεδόν κάθε εταιρεία φιλοξενίας που θα δείτε προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι η διάρκεια αυτής της πολιτικής επιστροφής χρημάτων και η κάλυψη.

Ορισμένες επιστροφές χρημάτων καλύπτουν μόνο περιόδους δύο εβδομάδων, αλλά η μεγαλύτερη που έχω δει (DreamHost) παρατάθηκε για περίπου 97 ημέρες.

εγγύηση dreamhost

Δεν υπάρχει πραγματικά ένας καλύτερος τρόπος να γνωρίζετε εάν ένα προϊόν αξίζει ή όχι από το να το δοκιμάσετε και ορισμένες εταιρείες σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε τις επιλογές φιλοξενίας πιο εκτεταμένα από άλλες.

Συνολικά, το κύριο μέλημα για εμάς είναι το κόστος διαφορετικών προϊόντων που προσφέρονται από μια εταιρεία σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα από άλλες εταιρείες.

Οι δευτερεύουσες ανησυχίες μας είναι τα κρυφά κόστη που μπορούν να αυξηθούν, που απαιτούν την εξέταση της συσκευασίας κάθε προϊόντος και την ποιότητα της εγγύησης επιστροφής χρημάτων.

Πώς εξετάζουμε τις δυνατότητες

Πώς εξετάζουμε τις δυνατότητες

Όπως έχω πει, θέλουμε πρώτα να ξεπεράσουμε τις τιμές.

Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά είναι πολύ σημαντικά και για εμάς η πρώτη προτεραιότητα με τα χαρακτηριστικά είναι να εξετάσουμε πώς κατανέμονται.

Με ακούσατε να μιλάω για το πώς εξετάζουμε τις λεπτές λεπτομέρειες σε προϊόντα με διαφορετικές τιμές.

Οι τιμές μόνοι έχουν πάντα σημασία, αλλά η πλήρης εικόνα αναπτύσσεται μόλις καταλάβετε τα εργαλεία που προσφέρονται ανά τιμή.

Όταν εξετάζουμε τις δυνατότητες, εξετάζουμε πρώτα τις επίσημες λίστες χαρακτηριστικών. Τείνουμε να εστιάζουμε στις κοινές δυνατότητες φιλοξενίας λόγω της δημοτικότητάς τους.

Σε τελική ανάλυση, το σημείο αυτών των άρθρων δεν είναι να σας δώσει κάθε προδιαγραφή – για αυτό, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στους ιστότοπους των εταιρειών.

Επικεντρωνόμαστε επίσης στην κοινή φιλοξενία – και σε κάποιο βαθμό, μοιραζόμαστε κάποια εστίαση με το WordPress και τη φιλοξενία cloud – επειδή αυτά τα προϊόντα έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Καθώς προχωράτε σε πιο ακριβά προϊόντα, όπως η φιλοξενία VPS, σχεδόν κάθε εργαλείο διατίθεται σε εσάς – η επένδυση από εκείνο το σημείο γίνεται το ποσό των πόρων που θέλετε να διατεθούν στον ιστότοπό σας.

Για εμάς δεν πρόκειται μόνο για τη λίστα χαρακτηριστικών, αλλά για την ποιότητα των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και τις τοποθετήσεις τους σε διαφορετικά προϊόντα.

Δεν μετράμε απλώς το ποσό των εργαλείων που δίνονται σε έναν κοινόχρηστο λογαριασμό φιλοξενίας πρώτου επιπέδου με την Εταιρεία A και τον αντίστοιχο της στην Εταιρεία Β: μετράμε εάν ένα εργαλείο που λείπει σε ένα είναι μια μικρή απογοήτευση ή μια σημαντική ανεπάρκεια.

Φυσικά, η εμπειρία μας με το προϊόν αρχίζει να παίζει εδώ.

Γενικά, τα κύρια εργαλεία λειτουργούν όπως έχει σχεδιαστεί – αλλά εάν υπάρχουν προβλήματα, λαμβάνουμε αμέσως υπόψη.

Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό γρήγορα με τον πίνακα ελέγχου.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιούμε τους λογαριασμούς μας με διαφορετικές εταιρείες φιλοξενίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διασφαλίζοντας ότι οι λειτουργίες λειτουργούν με συνεχή χρήση.

Εάν δεν το κάναμε, οι # φθηνότερες εταιρείες θα ήταν πάντα οι νικητές – χάρη στη συνεχή χρήση μας, βρίσκουμε ότι η Bluehost είναι μια από τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας παντού (είναι επίσης προσιτή!).

Χαρακτηριστικά BlueHost

Η εξοικείωση δημιουργεί περιφρόνηση, όπως λέει η παροιμία, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε διεξοδικά τις δυνατότητες.

Μόνο με το να εξοικειωθούμε με το εργαλείο X ή Y μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι απογοητευτικό και τι είναι ομαλό.

Πώς εξετάζουμε την ευκολία χρήσης

Πώς εξετάζουμε την ευκολία χρήσης

Σχετικά με την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών αξιολογεί την ευκολία χρήσης. Σε αντίθεση με τον προηγούμενο παράγοντα, ωστόσο, η εξέταση της ευκολίας χρήσης περιλαμβάνει περισσότερη υποκειμενική εμπειρία από την πλευρά μας και λίγο περισσότερη απλότητα.

Οι λειτουργίες συνήθως λειτουργούν – τουλάχιστον για επιτυχημένες εταιρείες – γι ‘αυτό ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να δούμε τις λεπτομερείς λίστες χαρακτηριστικών και προδιαγραφών που παρέχονται από εταιρείες για διαφορετικά προϊόντα.

Καθώς πειραματίζουμε μαζί τους, αρχίζουμε επίσης να κατανοούμε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να χρησιμοποιηθούν.

Η ευκολία χρήσης δεν έχει τεχνικές, ονομαστικές ή αντικειμενικές προδιαγραφές. το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δοκιμάσουμε και να αναφέρουμε.

Ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει ένα προϊόν – το κάνει ο καθένας χρησιμοποιώντας το – οπότε αυτό που κάνουμε είναι να προσεγγίσουμε τη συλλογή των εργαλείων που διατίθενται στον χρήστη με το πώς θα εμφανίζονταν σε χρήστες διαφορετικής εμπειρίας και με διαφορετικές ανάγκες.

Δοκιμάζουμε την πλοήγηση στον πίνακα ελέγχου ως πρώτο βήμα και στη συνέχεια πηγαίνουμε σε κάθε μενού και υπομενού και ανακαλύπτουμε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ολοκληρώσετε συγκεκριμένες εργασίες ή να κάνετε συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Καθώς περνάμε από τον πίνακα ελέγχου, τη διαχείριση λογαριασμών και διάφορα εργαλεία (όπως οι κατασκευαστές ιστότοπων), λαμβάνουμε υπόψη την προσβασιμότητα, την ταχύτητα και την απλότητα.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα δεν είναι υπερβολικά δύσκολα, επομένως αναζητούμε έναν συνδυασμό απλότητας και ελέγχου χρήστη. τίποτα τόσο εύκολο που χάνετε τις δυνατότητες, αλλά τίποτα δεν σας κατακλύζει με τις επιλογές σας.

Ένα καλό παράδειγμα –μεταξύ πολλών– είναι το FastComet.

fastcomet-cpanel

Εν ολίγοις, η ευκολία χρήσης απαιτεί εκτεταμένες δοκιμές από την πλευρά μας, και υπερβαίνει την εξέταση των προδιαγραφών και των λιστών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές τεχνικές ικανότητες του δυνητικού πελάτη κατά τη δοκιμή, είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε την ευκολία χρήσης των εταιρειών ανά επίπεδο εμπειρίας και να κάνουμε γενικές προτάσεις.

Πώς εξετάζουμε την υποστήριξη πελατών

Πώς εξετάζουμε την υποστήριξη πελατών

Όταν αξιολογούμε την ευκολία χρήσης, τέμνουμε με τις αξιολογήσεις μας σχετικά με την υποστήριξη πελατών.

Ένα πακέτο φιλοξενίας μπορεί εξωτερικά να είναι περίπλοκο, αλλά διαθέτει ισχυρή υποστήριξη πελατών που το καθιστά τόσο εύκολο όσο κάθε ανταγωνιστής.

Ένα παράδειγμα θα ήταν μια διεπαφή χρήστη που παράγει ορισμούς όταν ο δρομέας αιωρείται πάνω από έναν συγκεκριμένο όρο ή ακόμη και ένα στοιχείο μενού: αν και απλό, μπορεί να κάνει έναν κόσμο διαφοράς για τους νέους χρήστες και απέχει πολύ από την πανταχού παρούσα δυνατότητα.

Εκτός από αυτό, ωστόσο, εξετάζουμε δύο βασικούς τύπους υποστήριξης πελατών: ενημερωτικό περιεχόμενο επί τόπου και εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών.

Το επιτόπιο ενημερωτικό περιεχόμενο έχει τη μορφή άρθρων κειμένου και πολυμέσων (όπως άρθρα με οδηγίες), σελίδες συχνών ερωτήσεων, εκπαιδευτικά βίντεο και φόρουμ κοινότητας.

Μια δεδομένη εταιρεία φιλοξενίας συνήθως έχει κάποιο συνδυασμό αυτών, αν και όχι απαραίτητα.

Αυτά είναι γενικά συγκεντρωτικά σε μορφή βάσης γνώσεων, αν και μερικές φορές διαχωρίζονται εκπαιδευτικά βίντεο και φόρουμ.

Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα: δεν αναζητούμε απλώς ερωτήσεις που έχουμε χρησιμοποιώντας τους πόρους του ιστότοπου.

Αναζητούμε ερωτήσεις στις οποίες γνωρίζουμε τις απαντήσεις, μόνο για να δούμε πώς αντιμετωπίζονται.

Πώς ανταποκρίνεται το φόρουμ της κοινότητας σε αρχάριους?

Ποιες ερωτήσεις καλύπτονται σε ένα θέμα φόρουμ, αλλά λείπουν από τα επίσημα άρθρα οδηγιών?

Εάν δεν ήμουν εξοικειωμένος με τη φιλοξενία, θα ήταν κατάλληλο αυτό το σεμινάριο βίντεο ή θα πετούσα στο μυαλό μου?

Προσπαθούμε να κατανοήσουμε πόσο ενημερωμένο είναι αυτό το περιεχόμενο, πόσο προσιτό είναι και πόσο λεπτομερές είναι.

Μας αρέσει επίσης να βλέπουμε όσο το δυνατόν περισσότερη τεκμηρίωση – όσο περισσότερες πληροφορίες τόσο καλύτερη, με την προϋπόθεση ότι είναι καλά οργανωμένη.

Αυτό είναι ένα σημαντικό προσόν: μια βάση γνώσεων θα ήταν καλύτερα οργανωμένη, εξ ου και το σημείο προσβασιμότητας.

Αυτό είναι μέρος αυτού που μου έφερε το FastComet: αν και νόμιζα ότι το FastComet ήταν γενικά ισχυρό, είχε περιορισμένο αριθμό ενημερωτικού υλικού που δεν ήταν τόσο ενημερωτικό όσο και άλλων εταιρειών, όπως το SiteGround (το οποίο έχει μια σταθερή σειρά blog και webinar ) ή HostGator (η οποία έχει μια απλή αλλά καλά συμπυκνωμένη σελίδα υποστήριξης).

Μάθετε πώς να ξεκινήσετε και να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας με μαθήματα FastComet

Εξετάζουμε επίσης με βάση την εμπειρία μας με εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών.

Στις κριτικές μας παρουσιάζουμε γρήγορες δοκιμές της ζωντανής συνομιλίας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη στιγμή της σύνταξης του άρθρου για πρόσφατα στοιχεία.

Ωστόσο, απέχει πολύ από τη μόνη φορά που αλληλεπιδρούμε με εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών.

Συνομιλία Hostgator 2

Συνομιλία HostGator 3

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών των προϊόντων μας, θα χρησιμοποιήσουμε ζωντανή συνομιλία, τηλεφωνική υποστήριξη και υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περισσότερες από μία φορές για να χειριστούμε την ανταπόκριση της εταιρείας και την ποιότητα απαντήσεων.

Οι ερωτήσεις μας είναι συχνά απλές, αλλά φροντίζουμε να ρίξουμε και σε μερικές καμπύλες.

Οι κριτικές μας για την υποστήριξη πελατών βασίζονται σε τέτοιες εμπειρίες με εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών και την εμπειρία μας από τη χρήση του επιτόπιου ενημερωτικού περιεχομένου.

Η υποστήριξη πελατών είναι πολύ σημαντική και πρέπει να εκτιμηθεί ακόμη και από πελάτες με γνώσεις τεχνολογίας.

Πώς εξετάζουμε την ασφάλεια και την αξιοπιστία

πώς ελέγχουμε για ασφάλεια

Η ασφάλεια, όπως παρατηρώ συχνά, είναι η τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική. Η ασφάλεια είναι το πράγμα που συνδέει τα πάντα μαζί – μόλις καταλάβετε την τιμή ενός προϊόντος, τις δυνατότητές του, την καμπύλη εκμάθησης και την υποστήριξη πελατών, το τελευταίο πράγμα που υποστηρίζει τη φιλοξενία είναι η ασφάλεια.

Ο αδελφός της ασφάλειας είναι αξιοπιστία. Οι δύο αλληλεπικαλύψεις φυσικά: μια υπηρεσία μπορεί να είναι αξιόπιστη επειδή έχει καλή ασφάλεια.

Ωστόσο, η αξιοπιστία αφορά κυρίως αυτό το ερώτημα: κάνει το προϊόν αυτό που πρέπει, με συνέπεια και χωρίς πολλά λάθη?

Η ασφάλεια και η αξιοπιστία είναι μοναδικά σημαντικά για την ερμηνεία της αξίας των εταιρειών φιλοξενίας, πολύ πιο σημαντική από ό, τι για τα περισσότερα άλλα προϊόντα εκτός σύνδεσης.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ιστότοπός σας, τα στοιχεία σας και ενδεχομένως τα στοιχεία των πελατών σας προστατεύονται.

Και αν αγοράσατε φιλοξενία, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσετε να λαμβάνετε φιλοξενία.

Όταν εξετάζουμε την ασφάλεια και την αξιοπιστία, έχουμε δύο κύριες προσεγγίσεις.

Το πρώτο είναι να εξετάσουμε τι λέει η εταιρεία. Το δεύτερο είναι να μετρήσουμε τον χρόνο λειτουργίας μας ανεξάρτητα και να εξετάσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Το τελευταίο αφορά λίγο περισσότερο την αξιοπιστία των πραγμάτων, αλλά εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει την κακή ασφάλεια του διακομιστή στην περίπτωση προβλημάτων.

Η αξιολόγηση του τι λέει ένας ιστότοπος μιας εταιρείας μπορεί να είναι δύσκολη. Από τη μία πλευρά, είναι πιθανώς η μόνη πηγή επίσημων πληροφοριών που θα έχετε τη δυνατότητα να λάβετε για το πρωτόκολλο ασφαλείας μιας εταιρείας.

Από την άλλη πλευρά, οι εταιρείες θα προσπαθήσουν αναπόφευκτα να ακούγονται καλά στους δικούς τους ιστότοπους.

Μερικές φορές, οι εταιρείες έχουν πολύ λίγα λόγια για τα πρότυπα ασφάλειας ή την προστασία τους.

Αυτό δεν σχετίζεται απαραίτητα με τον κακό χρόνο λειτουργίας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε και θα μπορούσε να αξίζει να το ψάξετε με έναν εκπρόσωπο για όσους ενδιαφέρονται.

Γενικά, θέλουμε να βλέπουμε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας για όσο το δυνατόν περισσότερους λογαριασμούς – είναι πολύ κοινό για τους λογαριασμούς σε επίπεδο εισόδου να μην δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας όσο συχνά λογαριασμοί υψηλότερης βαθμίδας, αλλά αν μπορούν να λάβουν τουλάχιστον μηνιαία αντίγραφα ασφαλείας, αυτή είναι μια νίκη στο βιβλίο μου.

Το FastComet παρέχει εφεδρικές υπηρεσίες_ με κάθε σχέδιο

Εκτός από αυτό, ισχυρά τείχη προστασίας, προστασία από επιθέσεις DDoS και κρυπτογράφηση 256-bit είναι χαρακτηριστικά που αναζητούμε: αυτό θα σημαίνει ότι η εταιρεία χτυπά ένα βιομηχανικό πρότυπο.

Φυσικά, ο περιορισμός στον ιστότοπο μιας εταιρείας είναι τόσο χρήσιμος.

Όταν εξετάζουμε τα πράγματα από το τέλος μας ως πελάτες, το πρώτο στοιχείο που εξετάζουμε είναι ο χρόνος λειτουργίας: αυτός είναι ο νούμερο ένα δείκτης της αξιοπιστίας της εταιρείας φιλοξενίας.

Όταν αγοράζουμε φιλοξενία από εταιρείες, δημιουργούμε δείγματα ιστότοπων και χρησιμοποιούμε ένα τρίτο μέρος που ονομάζεται Pingdom για να καταγράφουμε λεπτομερώς τον χρόνο λειτουργίας και τον χρόνο απόκρισης κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μας.

Οι δοκιμαστικοί ιστότοποί μας για την παρακολούθηση του Uptime

Πάνω απ ‘όλα, αυτοί οι δίσκοι είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία: είναι πρακτικά.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλουμε να δούμε τους υψηλότερους χρόνους λειτουργίας και τους χαμηλότερους δυνατούς χρόνους απόκρισης.

Καλά παραδείγματα θα ήταν το Bluehost, το SiteGround ή το HostGator.

Τοποθεσία δοκιμών Bluehost

τοποθεσία δοκιμής hostgator

τοποθεσία δοκιμής siteground

Σε τελική ανάλυση, ανεξάρτητα από το τι λέει μια εταιρεία για τον εαυτό της, ο απώτερος στόχος σας είναι η διατήρηση του ιστότοπού σας και η προστασία των δεδομένων.

Εάν έχετε σταθερούς χρόνους λειτουργίας και απόκρισης, θα έχει ληφθεί μέριμνα για ένα σημαντικό σημείο ανησυχίας.

Τέλος, εάν διατίθενται άλλα εργαλεία ασφαλείας ως δυνατότητες λογαριασμού, τα θεωρούμε αξιοσημείωτα – αρκεί να σημειώσουμε τα σημεία τιμών τους.

Ωστόσο, δεν θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό πολύ – έχει να κάνει περισσότερο με αυτό που μπορείτε να αγοράσετε και λιγότερο με τα βήματα που λαμβάνει μια εταιρεία για να προστατεύσει τους πελάτες της.

Είναι αυτονόητο ότι εάν εμφανιστούν σημαντικά προβλήματα ασφαλείας με έναν από τους λογαριασμούς φιλοξενίας μας – εάν υπάρχει σοβαρός χρόνος διακοπής λειτουργίας ή εάν προκύψει σημαντική παραβίαση δεδομένων – το αναφέρουμε στις κριτικές μας. Ευτυχώς, είναι ένα σπάνιο περιστατικό.

συμπέρασμα

Τώρα, κομμάτι-κομμάτι, χύσαμε τη μεθοδολογία αξιολόγησης απόρρητου μυστικού, νομίζω ότι είναι καιρός να συνοψίσουμε.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη φιλοξενία: γι ‘αυτό δημιουργήσαμε έναν ολόκληρο ιστότοπο σχετικά με αυτό.

Σίγουρα καταβάλαμε πολλές προσπάθειες για να βρούμε τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας για εμάς και θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους άλλους να βρουν και την καλύτερη εταιρεία φιλοξενίας για αυτούς..

Εξετάζουμε λοιπόν τις εταιρείες φιλοξενίας: αγοράζουμε πακέτα από αυτές, δημιουργούμε δείγματα ιστότοπων και αξιολογούμε τα πολλά είδη που μας προσφέρει η εταιρεία φιλοξενίας.

Διαχωρίζουμε αυτά τα πράγματα σε διαφορετικές κατηγορίες, ώστε να μπορείτε να δείτε καλύτερα τι είναι καλό ή κακό για εσάς – ώστε να μην χάνετε ούτε ένα λεπτό.

Όταν εξετάζουμε την τιμή, το πρώτο μας βήμα είναι η επίσημη δομή τιμών μιας εταιρείας.

Εδώ μπορεί κανείς να πάρει τις πιο πρόσφατες και επίσημες πληροφορίες. Ωστόσο, θα θεωρούμε πάντα ότι η τιμή είναι σχετική με τον ανταγωνισμό.

Εκτός από αυτό, εξετάζουμε επίσης κρυμμένα κόστη και τέλη, καθώς και εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων. Για παράδειγμα, μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων μπορεί να καλύπτει μόνο τη φιλοξενία, αλλά όχι τις αγορές ονομάτων τομέα.

Εναλλακτικά, ορισμένα σημαντικά εργαλεία ασφάλειας μπορεί να είναι δαπανηρές αναβαθμίσεις που θα αυξήσουν το ποσό που ξοδεύετε.

Για χαρακτηριστικά, οι επίσημες λίστες είναι επίσης σημαντικές. Ωστόσο, θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες με τους λογαριασμούς μας.

Οι λειτουργίες τείνουν να λειτουργούν όπως έχει σχεδιαστεί, αλλά αν υπάρχουν εξαιρέσεις, λαμβάνουμε υπόψη.

Με τις εκτιμήσεις ευκολίας χρήσης, οι δοκιμές προϊόντων μας ξεκινούν πραγματικά. Μόνο όταν χρησιμοποιούμε ένα προϊόν συχνά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούμε να εξοικειωθούμε με το σημείο όπου η διεπαφή χρήστη υπολείπεται.

Είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνουμε την αίσθηση της απότομης καμπύλης μάθησης – μαθαίνοντας την πλατφόρμα.

Για υποστήριξη πελατών, χρησιμοποιούμε τακτικά το επιτόπιο ενημερωτικό περιεχόμενο (όπως εκπαιδευτικά βίντεο και βάσεις γνώσεων) για να δούμε πόσες απαντήσεις μπορούν να προσεγγιστούν χωρίς ανθρώπινη επαφή.

Επίσης, επικοινωνούμε τακτικά με εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών και θα συμπεριλάβουμε τουλάχιστον ένα πρόσφατο δείγμα ζωντανής συνομιλίας στις κριτικές μας.

Τέλος, εξετάζουμε την ασφάλεια κοιτάζοντας τα επίσημα πρωτόκολλα ασφαλείας μιας εταιρείας και την απόδοση του διακομιστή (μια σχετική αλλά μεμονωμένη μέτρηση), μετρώντας τον δικό μας χρόνο λειτουργίας και χρόνου απόκρισης.

Ο χρόνος αναμονής και απόκρισης είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που εξετάζουμε και υπήρξαν πολύ χρήσιμοι στη διάκριση των εταιρειών μεταξύ τους: η ασφαλής και συνεπής φιλοξενία είναι τελικά ο νούμερο ένα στόχος στην απόκτηση φιλοξενίας..

Συνοπτικά, έχουμε την τάση να συνδυάζουμε πληροφορίες από την εταιρεία με εκτεταμένες δοκιμές προϊόντων.

Η εταιρεία μπορεί να μας πει τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες, οι οποίες είναι χρήσιμες για τη σύγκριση ορισμένων αντικειμενικών πραγματικοτήτων όπως η τιμολόγηση, οι λίστες χαρακτηριστικών ή τα πρωτόκολλα ασφαλείας..

Ωστόσο, χρησιμοποιούμε απολύτως την εμπειρία μας ως χρήστες για το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής. είναι η τιμή που αξίζει από την απόδοση ή όχι?

Όσο καλό και αν ακούγεται το εργαλείο ασφαλείας X, βελτιώνεται ο χρόνος λειτουργίας?

Αυτά τα χαρακτηριστικά ακούγονται καλά, αλλά εφαρμόζονται καλά στην πραγματικότητα?

Αυτές οι ερωτήσεις και πολλά άλλα είναι αυτά που ρωτάμε τακτικά καθώς ανακρίνουμε εταιρείες φιλοξενίας και τα προϊόντα τους.

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και ελπίζω να σας πιάσω στην επόμενη κριτική μας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map