Αριθμομηχανή χρόνου λειτουργίας

Τι είναι το Uptime?

Το Uptime είναι μια από τις κρίσιμες παραμέτρους που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της απόδοσης μιας διαδικτυακής πλατφόρμας φιλοξενίας. Με απλούστερους όρους, αυτή είναι η ώρα κατά την οποία ο οικοδεσπότης Ιστού σας παραμένει σε λειτουργία και πιο συγκεκριμένα δεν έχει καμία διακοπή λειτουργίας.


Πολλές φορές θα συναντούσατε οικοδεσπότες Ιστού παρέχοντας μια συγκεκριμένη εγγύηση χρόνου λειτουργίας όπως το 99,9% ή το 99,99%. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρίνετε τη χειρότερη περίπτωση διακοπής λειτουργίας που ενδέχεται να υποφέρει ο οικοδεσπότης Ιστού σας.

Το Uptime αναφέρεται επίσης ως διαθεσιμότητα του οικοδεσπότη Ιστού συνήθως παρέχεται για περίοδο 30 ημερών.

Εισαγάγετε ένα ποσοστό SLA για να υπολογίσετε το όριο διακοπής λειτουργίας.

%

Ημέρα1 λεπτό 26 δευτερόλεπτα
Εβδομαδιαίος10 λεπτά 4 δευτερόλεπτα
Μηνιαίο43 λεπτά 11 δευτερόλεπτα
Ετήσια8 ώρες 45 λεπτά 35 δευτερόλεπτα

Πραγματικά στατιστικά Uptime των δημοφιλών εταιρειών φιλοξενίας

Στατιστικά Uptime:
Φιλοξενία
Τιμή
20 Ιανουαρίου
Φεβ 20
Μαρ 20
Φιλοξενία Α23,92 $ / μήνα99,98%99,99%99,95%
BlueHost2,95 $ / μήνα100%99,95%99,96%
DreamHost2,59 $ / μήνα99,64%99,35%100%
FastComet2,95 $ / μήνα99,93%99,71%99,93%
Πάμε μπαμπά2,49 $ / μήνα99,99%99,99%99,97%
GreenGeeks2,95 $ / μήνα100%99,87%98,97%
HostGator2,75 $ / μήνα99,93%99,91%99,89%
Σε κίνηση3,99 $ / μήνα99,96%99,83%99,83%
iPage1,99 $ / μήνα99,89%99,97%99,95%
NameCheap2,88 $ / μήνα98,97%98,92%99,93%
SiteGround3,95 $ / μήνα99,73%99,99%99,92%

Συμφωνίες επιπέδου υπηρεσίας (SLA):

Λίγες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν Σύμβαση σε επίπεδο υπηρεσίας. Ένα SLA θα φέρει τους ακριβείς όρους σχετικά με το εγγυημένο επίπεδο λειτουργίας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν ο οικοδεσπότης Ιστού δεν διατηρήσει το απαιτούμενο επίπεδο χρόνου λειτουργίας, τότε ο οικοδεσπότης Ιστού ενδέχεται να παρέχει επιστροφή χρημάτων ή πιστωτικές μονάδες φιλοξενίας.

Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας, καθώς αυτό καθορίζει τι θα λάβετε ως αποζημίωση σε περίπτωση υπερβολικής διακοπής λειτουργίας.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις SLA διαφέρουν από τον ένα web host στον άλλο και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να διαβάσετε όλους τους όρους πριν επιλέξετε οποιαδήποτε πλατφόρμα φιλοξενίας.

Εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας:

Η εγγύηση χρόνου λειτουργίας είναι σίγουρα σημαντική τόσο για τον οικοδεσπότη Ιστού όσο και για τον πελάτη. Ένας οικοδεσπότης Ιστού ορίζει την εγγύηση χρόνου λειτουργίας σε πολλαπλάσια του 9 και ορίζεται ως ποσοστό.

Μια κοινή εγγύηση χρόνου λειτουργίας θα είναι 99,99%, 99,9% ή 99%. Αυτό ορίζεται για μια περίοδο 30 ημερών.

Κάθε μέτρηση χρόνου λειτουργίας ορίζει επίσης ένα συγκεκριμένο χειρότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας. Για παράδειγμα, ο χρόνος λειτουργίας 99% θα σήμαινε επίσης τη χειρότερη διακοπή λειτουργίας 7 ωρών και 12 λεπτών.

Παρομοίως, ο χρόνος λειτουργίας 99,9% συνεπάγεται διακοπή λειτουργίας 43 λεπτών και 12 δευτερολέπτων. Αυτό είναι κάτι που προσφέρουν οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού.

Ενώ η διάρκεια λειτουργίας 99,99% σημαίνει διακοπή λειτουργίας 4 λεπτών και 19 δευτερολέπτων. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού δεν παρέχουν εγγύηση πάνω από αυτήν την τιμή.

Ανταλλαγή μεταξύ χρόνου λειτουργίας και κόστους:

Ενώ ακούγεται ελκυστικό να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη Ιστού που εγγυάται υψηλό χρόνο λειτουργίας, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την τιμολόγηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια υψηλότερη εγγύηση χρόνου λειτουργίας θα σήμαινε υψηλότερο κόστος.

Αυτή είναι μια κοινή αντιστάθμιση μεταξύ του χρόνου λειτουργίας και του κόστους και πρέπει να επιλέξετε μια ενδιάμεση λύση. Είναι πρακτικά αδύνατο για έναν οικοδεσπότη Ιστού να εγγυηθεί 100% χρόνο λειτουργίας.

Λίγοι οικοδεσπότες Ιστού παρέχουν καλό χρόνο λειτουργίας και στις περισσότερες περιπτώσεις παρέχουν 100% χρόνο λειτουργίας, αλλά δεν εγγυώνται συνεπή διάρκεια λειτουργίας 100%. Με βάση την απαίτηση και τον προϋπολογισμό της επιχείρησής σας, πρέπει να επιλέξετε τον οικοδεσπότη Ιστού.

Η εγγύηση λειτουργίας ενός οικοδεσπότη Ιστού παρέχει μια αίσθηση ανακούφισης. Ωστόσο, ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε έναν καλό οικοδεσπότη Ιστού που παρέχει σημαντικό χρόνο λειτουργίας μαζί με άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως αντίγραφα ασφαλείας, διαχείριση προσωρινής μνήμης και γρήγορη αποκατάσταση.

Ποιος οικοδεσπότης Ιστού θα προτιμούσατε?

Σενάριο 1
Σενάριο 2
Σενάριο 3
Σενάριο 4
Σενάριο 5

Ένας οικοδεσπότης Ιστού παρέχει εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9% στο SLA. Αυτό επίσης δηλώνει ότι ο ιστότοπος πρέπει να είναι εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον μισή ώρα συνεχώς για να λάβει μια αυτόματη πίστωση. Στη λεπτή εκτύπωση αναφέρεται επίσης ότι μπορείτε να στείλετε ένα τεκμηριωμένο χρόνο διακοπής που έχει εγγραφεί στο τέλος σας. Σε περίπτωση που αυτό ταιριάζει με τα αρχεία καταγραφής τους, τότε θα λάβετε την πίστωση

Ένας οικοδεσπότης Ιστού παρέχει 99,99% χρόνο λειτουργίας μόνο όταν γίνετε μέρος μιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών. Για να το επιλέξετε αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ακριβότερο πακέτο με πρόσθετα πρόσθετα διαθέσιμα για να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε την εγγυημένη διάρκεια λειτουργίας.

Ένας οικοδεσπότης Ιστού προσφέρει εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9% στο SLA. Σε περίπτωση που ο κεντρικός υπολογιστής δεν διατηρήσει τον επιθυμητό χρόνο λειτουργίας, τότε οι πιστώσεις προστίθενται απευθείας στον λογαριασμό σας. Χωρίς ερωτήσεις. Ο κεντρικός υπολογιστής υπολογίζει το χρόνο διακοπής λειτουργίας και ειδοποιεί κάθε χρήστη δημόσια, παρέχοντας έτσι μια διαφανή υπηρεσία.

Ένας οικοδεσπότης Ιστού παρέχει 99,99% εγγύηση χρόνου λειτουργίας σε όλους και επίσης δηλώνει ότι δικαιούστε πίστωση σε περίπτωση που ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας για περισσότερα από 15 λεπτά. Και πάλι εδώ θα χρειαστεί να στείλετε μια τεκμηριωμένη απόδειξη της διακοπής λειτουργίας. Και στη συνέχεια έχετε μια καλή εκτύπωση που δηλώνει ότι δεν μπορούν να πιστωθούν περισσότερες από 1 διακοπές λειτουργίας ανά μήνα.

Ένας οικοδεσπότης Ιστού προσφέρει εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9% στο SLA. Ωστόσο, για να λάβετε πίστωση για υπερβολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας θα πρέπει να υποβάλετε λεπτομερές έγγραφο που να προσδιορίζει το χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπού σας. Αυτό θα ελεγχόταν από τον κεντρικό υπολογιστή πριν από την παροχή οποιωνδήποτε πιστώσεων. Εδώ αναλαμβάνετε το κόστος και τα γενικά έξοδα παρακολούθησης του διακομιστή

Λίγα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Οι εγγυήσεις του χρόνου λειτουργίας είναι πάντα συντριπτικές και εντυπωσιακές. Ωστόσο, υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη-

 • Η εγγύηση χρόνου λειτουργίας ενός οικοδεσπότη Ιστού δεν σημαίνει ότι δεν θα μειωθεί. Η εγγύηση χρόνου λειτουργίας είναι μια υποθετική αξία που βασίζεται στην προηγούμενη απόδοση και στην ενσωματωμένη υποδομή.
 • Διαβάστε προσεκτικά τη λεπτή εκτύπωση. Είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι. Επαληθεύστε κάθε λεπτομέρεια των όρων και προϋποθέσεων της υπηρεσίας.
 • Κατά κανόνα, κάντε αρκετή έρευνα πριν περιορίσετε οποιαδήποτε συγκεκριμένη επιλογή. Περιηγηθείτε στον επίσημο ιστότοπο του οικοδεσπότη ιστού για να συλλέξετε περισσότερες πληροφορίες μέσω κριτικών.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να ρωτήσετε τους υπάρχοντες χρήστες του web host σχετικά με την απόδοση και τα σενάρια βάσει των οποίων τηρούν την εγγύηση λειτουργίας. Με κάθε τρόπο επικοινωνήστε με έναν ειδικό της βιομηχανίας για να εξαγάγετε περισσότερες λεπτομέρειες.
 • Προσοχή, μην βασίζεστε πλήρως στην κριτική του κατόχου ιστότοπου. Επειδή εάν ο κάτοχος του ιστότοπου δεν παρακολουθεί τον ιστότοπο 24/7, τότε υπάρχουν πιθανότητες να χάσετε λίγες διακοπές λειτουργίας.
 • Σε περίπτωση που πρέπει να υποβάλετε τα αρχεία καταγραφής του χρόνου εκτός λειτουργίας, τότε σκεφτείτε πώς ακριβώς θα λάβετε τις πιστώσεις. Θα ληφθεί επίσης υπόψη ένας επιπλέον μη υπολογισμένος χρόνος διακοπής κατά την προσθήκη πίστωσης.

Εγγύηση άσκησης από άλλη προοπτική:

Η εγγύηση χρόνου λειτουργίας σας βάζει σε ασφαλέστερη ζώνη. Ένας οικοδεσπότης Ιστού που πρέπει να πληρώσει για μια άνευ προηγουμένου διακοπή λειτουργίας θα είναι πιο σοβαρός για να διασφαλίσει ότι διατηρούν τον απαιτούμενο χρόνο λειτουργίας.

Όταν ένας οικοδεσπότης Ιστού παρέχει αποζημίωση για όλους τους φιλοξενούμενους ιστότοπούς του, τότε σίγουρα θα διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας θα παραμείνει σε λειτουργία και σύμφωνα με την εγγύηση λειτουργίας. Περιττό να αναφέρουμε, η μη τήρηση του απαιτούμενου χρόνου λειτουργίας μπορεί να κάψει τρύπες στις τσέπες τους μακροπρόθεσμα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν οικοδεσπότη Ιστού που μπορεί να παρέχει εγγύηση χρόνου λειτουργίας, όπου η χειρότερη περίπτωση ο χρόνος διακοπής είναι προσιτός και βρίσκεται εντός των αναμενόμενων ορίων.

Συνομιλήστε με την υποστήριξη πελατών ή στείλτε τους μέσω email για να βεβαιωθείτε ότι η εγγύηση χρόνου λειτουργίας πληροί τις απαιτήσεις σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map