Shopify vs SquareSpace: Σύγκριση Head to Head (2020)

Παρά το γεγονός ότι ασχολούμαι πολύ με τους κόσμους του Shopify και του Squarespace – κατασκευή ιστοσελίδων, κατασκευή καταστημάτων, ηλεκτρονικό εμπόριο κ.λπ. – τείνω να αναμιγνύω αυτά τα δύο ονόματα. Γιατί; Λοιπόν, υποθέτω γιατί βλέπω συχνά διαφημίσεις και για τους δύο, και είναι τα δύο μεγάλα ονόματα «S» στο λογισμικό κατασκευής.


Ενώ είναι αλήθεια ότι αυτές οι δύο εταιρείες αλληλεπικαλύπτονται, είναι επίσης πολύ διαφορετικές. Το Shopify είναι το πιο καθιερωμένο εμπορικό όνομα στο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου, έχοντας διευκολύνει πωλήσεις άνω των 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ίδρυσή του το 2006.

Το Squarespace παρέχει εύκολη δημιουργία ιστότοπων και ιδρύθηκε το 2003. Μπορεί να μην είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων (δεν έχουμε ακριβείς αριθμούς για αυτά τα πράγματα, για να είμαστε ειλικρινείς), αλλά είναι σίγουρα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες.

Και οι δύο εταιρείες μπορούν να ισχυριστούν, ως μέρος της δημοτικότητάς τους, πολλά μεγάλα ονόματα που έχουν εγγραφεί στις υπηρεσίες τους. Μερικοί από τους μεγάλους πελάτες του Shopify περιλαμβάνουν την εταιρεία Kylie Jenner και τη Nestle.

Ο Squarespace, εστιάζοντας περισσότερο σε μια έκκληση για δημιουργικά, έχει τους Idris Elba και Keanu Reeves.

Ωχ! Είναι σαφές ότι το Shopify και το Squarespace είναι ηγέτες στους αντίστοιχους τομείς τους. Ας υποθέσουμε ότι αυτά τα δύο μεγάλα ονόματα θα συγκρούονταν – ποιος θα κέρδιζε?

Φυσικά, αυτό δεν είναι υποθετικό. Οι δημιουργοί ιστότοπων επεκτείνονται σχεδόν πάντα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, που σημαίνει κατασκευή καταστημάτων. Παρόλο που σχεδόν όλοι οι δημοφιλείς δημιουργοί ιστότοπων διαφημίζουν τις λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου, το Squarespace είναι μοναδικό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ελεύθερους επαγγελματίες, δημιουργικά και μικρές επιχειρήσεις.

Υπάρχει λοιπόν η επικάλυψη και ο ενδιαφέρων ανταγωνισμός που δημιουργεί. Ας το ελέγξουμε.

Πίνακας Περιεχομένων

Μεταβείτε για να δείτε μια συγκεκριμένη δοκιμή κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

 1. Σύγκριση τιμών και χαρακτηριστικών
 2. Πρότυπα και εφαρμογές
 3. Ευκολία στη χρήση
 4. Υποστήριξη πελατών
 5. Ασφάλεια και αξιοπιστία
 6. Συμπέρασμα: Ποιο προτείνω?

Σύγκριση τιμών και χαρακτηριστικών

Αγοράστε
Squarespace

ΣχέδιοΒασικό ShopifyΒασικός
Τιμή / μήνα.29 $ / μήνα26 $ / μήνα
Απεριόριστα προϊόνταΝαίΝαί
Δωρεάν πιστοποιητικό SSLΝαίΝαί
Τέλη συναλλαγής2,0%Οχι
24/7 υποστήριξηΝαίΝαί
Ηλεκτρονικό κατάστημαΝαίΝαί
ΔωροκάρτεςΟχιΟχι

Ας δούμε πρώτα τις τιμές και τις δυνατότητες που έχετε για αυτές.

Οι τιμές του Squarespace είναι λίγο πιο περίπλοκες σε σχέση με τις Shopify.

ηλεκτρονικό κατάστημα τιμολόγησης squarespace

Το Squarespace έχει δύο τύπους σχεδίων, ένα για το ηλεκτρονικό εμπόριο και ένα άλλο για ιστότοπους και κάθε τύπος έχει δύο επίπεδα. Θα νομίζατε ότι επειδή συγκρίνουμε με το Shopify, το μόνο που χρειάζεται είναι να εξετάσουμε αυτά τα δύο σχέδια Squarespace. Όχι.

ιστότοποι τιμολόγησης squarespace

Το επίπεδο “Business” του Squarespace για κανονικούς ιστότοπους έχει επίσης λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να αποκτήσετε λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω του Squarespace στην αρχική τιμή των 18 $ το μήνα. Εάν το κάνετε αυτό, θα υποστείτε ένα τέλος συναλλαγής 3%, αλλά μπορείτε να προσθέσετε αναδυόμενα παράθυρα, να πουλήσετε απεριόριστα προϊόντα, να αποδεχτείτε δωρεές, να αποκτήσετε δωρεάν τομέα και βασικά να χρησιμοποιήσετε μια πλήρη σουίτα ηλεκτρονικού εμπορίου (συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης αποθέματος, της διαχείρισης παραγγελιών, και τα λοιπά).

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα σχέδια “ηλεκτρονικό κατάστημα”, θα λάβετε μερικά επιπλέον προνόμια εκτός από όλα τα παραπάνω: μπορείτε να καταργήσετε εντελώς τις χρεώσεις συναλλαγών, να λάβετε απεριόριστους συνεισφέροντες, να αποκτήσετε πρόσβαση σε καλύτερες μετρήσεις εμπορίου, να χρησιμοποιήσετε εκτύπωση ετικετών, να λάβετε ένα ασφαλές ταμείο στον δικό σας τομέα, προσθέστε λογαριασμούς πελατών ή συνδρομές και πολλά άλλα.

Φυσικά, ορισμένα προνόμια προορίζονται για διαφορετικά επίπεδα, αλλά με εύρος τιμών από 18 έως 40 $ το μήνα (χρεώνεται ετησίως – αυτά είναι πιο ακριβά εάν πληρώνονται μηνιαίως), το Squarespace καταφέρνει να παρέχει έναν τόνο εργαλείων και προνομίων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τώρα για το Shopify.

shopify-τιμολόγηση

Όσον αφορά τα κύρια σχέδια, ένα σχέδιο επιπέδου εισόδου ξεκινά με όλα όσα χρειάζεστε και τα μεγαλύτερα σχέδια προσθέτουν ουσιαστικά ορισμένα εργαλεία και προνόμια (ειδικά προνόμια αποστολής). Οι βασικές δυνατότητες περιλαμβάνουν απεριόριστα προϊόντα και δημιουργία παραγγελιών, το πλήρες λογισμικό δημιουργού καταστημάτων, κωδικούς έκπτωσης, κανάλια πωλήσεων και ούτω καθεξής.

Είστε περιορισμένοι στους λογαριασμούς προσωπικού που μπορείτε να αναλάβετε ανεξάρτητα από το επίπεδο σας και τα άτομα που βρίσκονται στην πρώτη βαθμίδα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωροκάρτες ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε σύνθετες αναφορές.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το λογισμικό δημιουργίας καταστημάτων καθώς και η δημιουργία προϊόντων, παραγγελιών, κουπονιών και εκπτώσεων είναι πολύ ισχυρά με το Shopify. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα πράγματα με πολύ καλό βαθμό λεπτομέρειας και όλα βγαίνουν από το κουτί.

Αυτό ισχύει επίσης για το Squarespace από την εμπειρία μου – το Squarespace δεν απλοποιεί ή μειώνει τις λεπτομέρειες που μπορείτε να διαχειριστείτε στο κατάστημά σας, αν και δεν είναι πλήρως στο επίπεδο του Shopify.

Το Squarespace προσφέρει ένα μικρό πλεονέκτημα στην επιλογή μιας σελίδας ολοκλήρωσης αγοράς. Το Shopify δεν το κάνει, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το Advanced Shopify. Αυτό δεν είναι μια τεράστια αποτυχία, αλλά είναι εκπληκτικό από μια κορυφαία μάρκα (καθώς θέλετε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους πελάτες σας να αγοράσουν).

Όσον αφορά τη ναυτιλία, και οι δύο εταιρείες προσφέρουν κάποια προνόμια και εκπτώσεις, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Οι εκπτώσεις αποστολής του Shopify είναι μεγάλες, έως 64% για το Basic Shopify και 74% για το Advanced Shopify. Παρόλο που δεν θα λαμβάνετε απαραίτητα αυτά τα ποσά κάθε φορά, είναι σημαντικές εκπτώσεις που το κάνουν πιο ελκυστικό για τους πελάτες να παραγγέλνουν τα προϊόντα σας.

Επιπλέον, όλοι οι λογαριασμοί μπορούν να εκτυπώσουν ετικέτες αποστολής και τα δύο τελευταία σχέδια έχουν τιμολόγηση USPS Priority Mail Cubic – αυτό θα χρεώνει πακέτα με βάση το μέγεθος και όχι το βάρος (κάτω από ορισμένες παραμέτρους) που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις τιμές για τους πωλητές.

Αυτά τα πράγματα είναι μέρος αυτού που δίνει στο Shopify τόσο μεγάλη έκκληση για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Πώς τα εισιτήρια Squarespace?

Το σχέδιο “ιστότοπος” με λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου δεν διαθέτει πραγματικά προκαθορισμένα προνόμια αποστολής. Ωστόσο, τα σχέδια του «διαδικτυακού καταστήματος» κάνουν: και οι δύο λαμβάνουν χύδην εκτύπωση ετικετών, όπως και με το Shopify. Το υψηλότερο επίπεδο διαθέτει μια προηγμένη αριθμομηχανή αποστολής, η οποία είναι χρήσιμη – ωστόσο, όλα τα σχέδια του Shopify διαθέτουν αριθμομηχανές αποστολής.

Το πρόγραμμα “Advanced Online Store” της Squarespace σάς επιτρέπει να εφαρμόσετε δωρεάν εκπτώσεις αποστολής σε προϊόντα αυτόματα κατά την ολοκλήρωση της αγοράς. Δεν μπορείτε να ορίσετε τιμές αποστολής ανά προϊόν, οπότε μια δωρεάν επιλογή αποστολής θα ήταν διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες – είναι λίγο περίπλοκη και πρέπει να είστε στο Προχωρημένο σχέδιο για να ασκήσετε τον έλεγχο που είναι πιο επιθυμητό.

Τα λιγότερο προηγμένα σχέδια Squarespace θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε εκπτώσεις που μπορούν να εφαρμόσουν οι πελάτες στη ναυτιλία – αντισταθμίζοντας έτσι λιγότερο άμεσα τις χρεώσεις. Είναι λίγο περίπλοκο: μπορείτε να διαβάσετε εδώ για πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Δυστυχώς, το Shopify και το Squarespace λαμβάνουν κάποια έξοδα συναλλαγής. Αυτές οι διακυμάνσεις προγραμματίζονται: Το υψηλότερο επίπεδο του Shopify έχει το χαμηλότερο ποσοστό 2,4% + 0,30 $ για online αγορές μέσω κάρτας. Οι τιμές διαφέρουν εάν χρησιμοποιείτε τον επεξεργαστή του Shopify για να λάβετε πληρωμές αυτοπροσώπως, ενώ υπάρχουν χρεώσεις για τη χρήση οποιουδήποτε παρόχου πληρωμής εκτός από το Shopify Payments.

Η Squarespace παίρνει μόνο χρεώσεις συναλλαγής για το επιχειρηματικό της σχέδιο (όπως αναφέρεται), τη δεύτερη βαθμίδα «Ιστοσελίδες». Ένα από τα δύο σχέδια “Διαδικτυακά καταστήματα” καταργεί τα τέλη συναλλαγής, επομένως δεν χρειάζεται να προχωρήσετε πολύ για να τα αποφύγετε.

Ακολουθεί ένα τελευταίο πράγμα που αξίζει να αναφέρω: σταγόνα. Το Shopify είναι ηγέτης της βιομηχανίας εν μέρει λόγω του πόσο εύκολο κάνει το dropshipping. Το Dropshipping ουσιαστικά σημαίνει ότι εσείς, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος, θα έχετε ένα τρίτο μέρος (που λειτουργεί μια αποθήκη, πιθανώς) να στείλετε ένα προϊόν που παραγγέλθηκε από έναν πελάτη απευθείας στον πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης θα χρησιμοποιούσε το κατάστημά σας, αλλά δεν θα συσκευάζατε μόνοι σας το προϊόν.

oberlo-έργα

Το Shopify χρησιμοποιεί το Oberlo για να κάνει το dropshipping απίστευτα εύκολο. Και λειτουργεί, ειλικρινά, σαν ένα θαύμα. Το Squarespace έχει ένα επακόλουθο: αντί του Oberlo, το Squarespace ενσωματώνεται στο Printful.

ενσωμάτωση

Το πρόβλημα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την έντυπη ενσωμάτωση με το πρόγραμμα προχωρημένου καταστήματος (το υψηλότερο επίπεδο) και τα άτομα στο Shopify μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Oberlo σε οποιοδήποτε επίπεδο, καθώς και το Oberlo είναι εντελώς δωρεάν για χρήση εφόσον έχετε λογαριασμό Shopify (αν και μπορείτε αναβάθμιση για υψηλότερες βαθμίδες Oberlo).

Έτσι, για να συνοψίσουμε τα πράγματα, το Shopify και το Squarespace έχουν και τα δύο καλά χαρακτηριστικά και το Squarespace έχει γενικά πιο προσιτές τιμές μεταξύ των βαθμίδων του. Το Squarespace προσφέρει ακόμη και ορισμένα εργαλεία που το Shopify δεν έχει μέχρι αργότερα επίπεδα, τα οποία μπορεί να είναι πιο προσιτά και καταργεί τα τέλη συναλλαγής από νωρίς.

Όσον αφορά την αποστολή, ωστόσο, το Shopify κάνει τις εκπτώσεις πολύ πιο εύκολη στην εργασία και αυτόματη. Οι χρήστες του Squarespace έχουν πρόσβαση σε εκπτώσεις και το πρόγραμμα για προχωρημένους μπορεί να είναι μια καλύτερη συμφωνία κατά καιρούς, αλλά όχι πάντα. Επιπλέον, το Shopify είναι απολύτως ανώτερο για το dropshipping.

Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά, αλλά, όταν δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η εμφάνιση και τα επιπλέον, μη προεπιλεγμένα εργαλεία είναι επίσης σημαντικά μέρη της λειτουργικότητας του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πρότυπα και εφαρμογές

Τα πρότυπα και ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικοί τόσο για το Shopify όσο και για το Squarespace – και οι δύο εμπορεύονται ως υπέροχα μέρη για όμορφες βιτρίνες και ιστότοπους. Αν ψάχνετε για ηλεκτρονικό εμπόριο, είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που να φαίνεται υπέροχο στους πελάτες σας.

Και οι δύο εταιρείες προσφέρουν μια σειρά προτύπων, και οι δύο είναι αρκετά καλές.

Το Shopify προσφέρει μερικές δωδεκάδες θέματα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν πληρωθεί.

shopify-θέματα

Το Squarespace προσφέρει έναν παρόμοιο αριθμό θεμάτων, αλλά υπάρχει ένα catch.

Θέμα squarespace

Το σημαντικό είναι ότι τα περισσότερα από τα θέματα του Squarespace είναι για συνηθισμένους ιστότοπους. Εάν πηγαίνετε σε ηλεκτρονικά πρότυπα καταστημάτων, υπάρχουν μόνο μερικά για να διαλέξετε. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κατάστημα σε ένα άλλο πρότυπο, αλλά είναι περισσότερο ενοχλητικό από ό, τι πρέπει.

Κατά τη γνώμη μου, τόσο το Shopify όσο και το Squarespace έχουν όμορφα θέματα. Θα έλεγα ότι προτιμώ γενικά τα θέματα του Squarespace και βρίσκω ότι το Shopify μοιάζει λίγο παρόμοιο – αυτό είναι υποκειμενικό, ωστόσο. Επειδή όλα τα θέματα του Shopify έχουν σχεδιαστεί ειδικά για καταστήματα, θα έλεγα ότι το Shopify κερδίζει θέματα / πρότυπα.

Ωστόσο, όσον αφορά την επεξεργασία και τη δημιουργία ιστότοπων, θα έδινα στο βραβείο Squarespace. Δεν είναι τεράστια διαφορά, αλλά το Squarespace δίνει μεγάλη έμφαση στο στυλ και το σχεδιασμό και αυτή η επένδυση ενέργειας έχει επιστρέψει πολύ καλά.

Στη συνέχεια, το κατάστημα εφαρμογών είναι μοναδικά σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι ωραίο να βγάζεις όσα περισσότερα μπορείς, αλλά δεν μπορείς πάντα να βασίζεσαι σε αυτό.

Κατά τη γνώμη μου, το Shopify οδηγεί σε εφαρμογές και εγκαταστάσεις. Το Squarespace ενσωματώνει πολλές ενσωματώσεις στην πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείτε ένα κατάστημα εφαρμογών για εγκαταστάσεις. Ορισμένες ενσωματώσεις περιλαμβάνονται από προεπιλογή και άλλες μπορούν να ενεργοποιηθούν εάν θέλετε να πληρώσετε.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των ενσωματώσεων που υποστηρίζει το Squarespace εδώ, αλλά είναι μια αρκετά καλή λίστα. Σίγουρα, όλες οι δημοφιλείς εφαρμογές και πρόσθετα υποστηρίζονται από το Squarespace και με κάποιους τρόπους μπορεί να είναι πραγματικά οικονομικά αποδοτικό όταν περιλαμβάνονται.

design-domain-form

Το Shopify είναι διαφορετικό. Το Shopify έχει μια πιο παραδοσιακή δομή app store για τις εγκαταστάσεις του. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν χειρότερη συμφωνία, αλλά δεν νομίζω ότι είναι – ωστόσο, είναι αλήθεια ότι μερικές φορές μπορεί να είναι πιο ακριβό.

shopify-appstore

Το πλεονέκτημα είναι ότι έχετε πρόσβαση περισσότερο από ό, τι με το Squarespace. Βεβαίως, τα περισσότερα από αυτά που σας ενδιαφέρουν περιλαμβάνονται στο Squarespace, αλλά το κατάστημα εφαρμογών του Shopify είναι ζωντανό και εξελισσόμενο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες εξειδικευμένες ενσωματώσεις, ενώ πολλές δημοφιλείς είναι μερικές φορές δωρεάν.

Τελικά, θα πρέπει να δείτε ποιες εφαρμογές πιστεύετε ότι θα είναι πιο χρήσιμες. Προτιμώ το Shopify για εφαρμογές, παρόλο που μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά άλλοι μπορεί να βρουν το Squarespace τόσο ευκολότερο όσο και πιο προσιτό, ανάλογα με το τι πρέπει να εγκαταστήσουν.

Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο σημαντικό σημείο εξέτασης: ευκολία στη χρήση.

Ευκολία στη χρήση

Η ευκολία χρήσης είναι μια τεράστια προσφορά για τις εταιρείες SaaS (λογισμικό ως υπηρεσία). Είναι όλη η οργή αυτές τις μέρες – το δημοφιλές λογισμικό και οι ιστότοποι προσπαθούν να είναι κομψό, μοντέρνο, καθαρό και εύχρηστο. Η Squarespace και η Shopify ειδικότερα εμπορεύονται τον εαυτό τους ως ηγέτες σε φιλικά προς το χρήστη δημιουργικά εργαλεία.

Εδώ είναι το Squarespace, για παράδειγμα, διαφημίζοντας την εύκολη διαχείριση προϊόντων του:

προϊόντα-εμπορεύματα

Και αυτό θα ισοδυναμούσε με το Shopify:

εύκολο χαρακτηριστικό

Και οι δύο εταιρείες κατανοούν την ανάγκη για ευκολία χρήσης αρκετά καλά. Ευτυχώς για εμάς, και οι δύο εταιρείες ανταποκρίνονται στη δική τους διαφημιστική εκστρατεία.

Το Shopify και το Squarespace ενσωματώνουν πολλές δυνατότητες και επιτρέπουν στους χρήστες να επεξεργάζονται πράγματα σε υψηλό βαθμό λεπτομέρειας, αλλά να το καθιστούν καθαρό και απλό ταυτόχρονα – ένα πιο εντυπωσιακό επίτευγμα από ό, τι νομίζετε.

Ακολουθεί η επισκόπηση του πίνακα ελέγχου του SquareSpace

Εύκολος σχεδιασμός του Squarespace

και εδώ είναι η επισκόπηση του πίνακα ελέγχου του Shopify

Δημιουργία λογαριασμού

Σε αυτό το σημείωμα, νομίζω ότι το Squarespace κάνει λίγο καλύτερα.

Η επεξεργασία λεπτομερειών καταστήματος είναι εξίσου εύκολη και στιβαρή και στις δύο εταιρείες (αν και το Shopify είναι λίγο πιο σε βάθος), αλλά η σχεδίαση επεξεργασίας είναι καλύτερη στο Squarespace. Δεν είναι μόνο τα πρότυπα στα οποία έχετε πρόσβαση, αλλά τα εργαλεία και οι δυνατότητες που έχετε για την επεξεργασία αυτών των προτύπων.

Κάτι που μου αρέσει πολύ για το Shopify και το Squarespace είναι ότι κάνουν τα πράγματα εύκολα για προχωρημένους χρήστες. Συγκεκριμένα, και οι δύο εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες να επεξεργάζονται τον κώδικα απευθείας, εάν το επιθυμούν. Αυτό μπορεί να επιτρέψει μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας και ελέγχου εάν εσείς ή κάποιος στην ομάδα σας έχει γνώσεις προγραμματισμού.

Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι όποιος επιθυμεί να κωδικοποιήσει στο Shopify πρέπει να μάθει τον δικό του κώδικα σχεδίασης του Shopify, Liquid. Ένας έμπειρος προγραμματιστής μπορεί να το πάρει, αλλά είναι ακόμα πιο ενοχλητικό από ό, τι θα έπρεπε.

επισκόπηση υγρών

Στο Squarespace, το να γνωρίζετε τις δημοφιλείς γλώσσες Javascript και CSS είναι το μόνο που χρειάζεστε.

js-css

Εν ολίγοις, χαιρετίζω και τις δύο εταιρείες που διευκολύνουν τους προγραμματιστές και τους προχωρημένους χρήστες να πάρουν τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού τους, εάν το επιθυμούν. Αυτό μετριάζει τα χαζή αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια «εύκολη» εφαρμογή δημιουργού. Συγκεκριμένα, το Squarespace είναι ευκολότερο για προγραμματιστές που θέλουν να επεξεργαστούν απευθείας.

Για να τα συνδυάσουμε όλα αυτά, τόσο το Squarespace όσο και το Shopify είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και διατηρούν έναν βαθμό ελέγχου χωρίς να θυσιάζουν μεγάλη χρηστικότητα.

Οι αποχρώσεις αυτού θα ήταν ότι το Shopify είναι ελαφρώς καλύτερο για τις λεπτομέρειες του καταστήματος σε βάθος και το Squarespace είναι καλύτερο για το σχεδιασμό. Επιπλέον, το Squarespace είναι ευκολότερο για τους προγραμματιστές, αν και το Shopify και το Squarespace είναι φιλικά για προγραμματιστές.

Θα βραβεύσω το Squarespace για τη φιλικότητα προς το χρήστη εδώ, αλλά τα πράγματα είναι τόσο κοντά που είναι δύσκολο να καλέσετε με ακρίβεια.

Υποστήριξη πελατών

Καθώς έχω κάνει ένα σημείο τόνωσης, ακόμη και το «εύκολο» στη χρήση λογισμικό χρειάζεται καλή υποστήριξη πελατών. Οι τεχνικές δυσκολίες συμβαίνουν ακόμη και στο καλύτερο, και ακόμη και οι προχωρημένοι χρήστες μπορεί να χρειάζονται πληροφορίες γρήγορα για να μεταβούν σε μια νέα πλατφόρμα.

Τόσο το Shopify όσο και το Squarespace έχουν πραγματικά εξαιρετική υποστήριξη πελατών. Ωστόσο, πρέπει να πω ότι το Shopify καταβάλλει κάθε προσπάθεια, οπότε θα ξεκινήσω με αυτούς.

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο το λέω αυτό είναι επειδή το Shopify σας παρέχει πρόσβαση σε αντιπροσώπους μέσω ζωντανής συνομιλίας, συστήματος email / εισιτηρίων και τηλεφώνου. Επιπλέον, κατά την εμπειρία μου, οι αντιπρόσωποι ήταν ευαίσθητοι και χρήσιμοι.

shopify-chat

Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από αποτελεσματικοί εκπρόσωποι. Το Shopify έχει έναν τόνο πόρων επί τόπου. Μερικά από αυτά είναι τα βασικά πράγματα που έχετε συνηθίσει να βλέπετε, όπως η βάση γνώσεων (γνωστή και ως Κέντρο βοήθειας).

shopify-help-center

Η βάση γνώσεων είναι τόσο ολοκληρωμένη όσο η καλύτερη από αυτές, με ένα τεράστιο εύρος θεμάτων άρθρων. Σοβαρά, μπορείτε να βρείτε ακόμη και τις παράξενα συγκεκριμένες ερωτήσεις σας στο Κέντρο βοήθειας.

Το Shopify έχει ένα ιστολόγιο, το οποίο είναι αρκετά κοινό, αλλά έχει εκπαιδευτικούς πόρους που είναι πιο μοναδικοί και σε βάθος. Ένα παράδειγμα θα ήταν το Shopify Academy, το οποίο διαθέτει δωρεάν μαθήματα που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για αρχάριους. Το άλλο κύριο παράδειγμα θα ήταν το φόρουμ κοινότητας του Shopify, το οποίο σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε τη μεγάλη βάση χρηστών του Shopify και είναι χρήσιμο για μοναδικά προβλήματα ή συμβουλές.

Ένα άλλο θα ήταν το Shopify Guides, το οποίο είναι μια αξιοπρεπής συλλογή δωρεάν ebooks που έχουν γενικές συμβουλές για τις επιχειρήσεις και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Τα δύο podcast του Shopify είναι παρόμοια, ένα είδος συμπληρώματος για όσους ενδιαφέρονται και η επαγγελματική εγκυκλοπαίδεια δεν είναι κάτι που αναγνωρίζω ως ιδιαίτερα χρήσιμο, αλλά είναι ωραίο να το κάνω ούτως ή άλλως.

Το Shopify Polaris είναι ένας εξαιρετικά λεπτομερής οδηγός για τα πρότυπα σχεδίασης του Shopify. Πρόκειται για έναν σχετικά άγνωστο πόρο, αλλά μπορεί να είναι σωτήριο εάν δημιουργείτε ιστότοπους για πελάτες (ή ακόμα και μόνο για τον εαυτό σας).

Τέλος, το Shopify παρέχει μερικά δωρεάν εργαλεία που μπορούν να είναι χρήσιμα για αρχάριους.

εξερεύνηση-εργαλεία

Λοιπόν ναι. Ουάου. Το Shopify έχει σαφώς πολλούς πόρους και ακόμη και αν κάποιοι είναι χνουδωτοί, πολλά δεν είναι. Πώς μπορεί ο Squarespace να ανταποκριθεί σε αυτό?

Λοιπόν, το Squarespace ξεκινά με πολύ καλούς αντιπροσώπους πελατών και ένα προσβάσιμο μέσο επικοινωνίας μαζί τους: ζωντανή συνομιλία ή email. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη τηλεφωνική υποστήριξη.

συνομιλία squarespace

συνομιλία squarespace

συνομιλία squarespace

Ωστόσο, είναι εντάξει, επειδή οι εκπρόσωποι ανταποκρίνονται αρκετά και βοηθούν μέσω ζωντανής συνομιλίας ή email.

Ο ακρογωνιαίος λίθος των πόρων του Squarespace είναι η βάση γνώσεων.

sp-βοήθεια

Η βάση γνώσεων του Squarespace δεν είναι τόσο σε βάθος όσο η Shopify, αλλά είναι ακόμα πολύ καλή. Περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικά βίντεο για όσους το προτιμούν από την ανάγνωση.

Το Squarespace προσφέρει πολλά περισσότερα εκτός από τη βάση γνώσεων του. Για παράδειγμα, το Squarespace διαθέτει διαδικτυακά σεμινάρια, ένα ιστολόγιο (και πάλι, αυτό είναι κοινό) και ένα φόρουμ. Θεωρώ ότι το φόρουμ είναι λιγότερο ισχυρό από το Shopify, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα καλό πλεονέκτημα.

Το Squarespace φέρνει επίσης πολλά στο τραπέζι όσον αφορά την υποστήριξη πελατών και τους πόρους. Ο λόγος που παραχωρώ τη νίκη στο Shopify είναι ότι έχει περισσότερες επιλογές για επικοινωνία με εκπροσώπους, καθώς έχει περισσότερους πόρους και οι πόροι τείνουν να είναι πιο σε βάθος.

Παρ ‘όλα αυτά, το Squarespace είναι ένα δεύτερο δευτερόλεπτο από το Shopify, τόσο κοντά που δεν μπορούσα να θεωρήσω την υποστήριξη πελατών σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο όσον αφορά την προσφυγή.

Ασφάλεια και αξιοπιστία

Τώρα, για το τελευταίο στοιχείο στη λίστα ελέγχου μας: ασφάλεια και αξιοπιστία. Δεν χρειάζεται να σας πω γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια ή η αξιοπιστία για τη λειτουργία μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο, οπότε ας μπείτε μέσα.

Κανένας από τους διεκδικητές μας δεν λέει πολλά για την ασφάλειά τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το λείπει. Παρατηρούν ουσιαστικά τις πιστοποιήσεις τους για την επεξεργασία πληρωμών και πληροφοριών πελατών, κάτι που ακούγεται πραγματικά υπέροχο μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι αντιπροσωπεύει ένα πρότυπο (σε αντίθεση με κάτι πάνω από ένα πρότυπο).

shopify-pci

Το Squarespace είναι σημαντικά καλύτερο στην περιγραφή των πρακτικών ασφαλείας του, αν και είναι λίγο εκτός δρόμου.

επισκόπηση ασφάλειας

Προτείνω να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα εάν θέλετε να δείτε τις πλήρεις λεπτομέρειες για τον εαυτό σας, αλλά η σύντομη έκδοση είναι ότι ναι, το Squarespace λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα. Τείχη προστασίας, εσωτερική παρακολούθηση, ασφαλείς διακομιστές, πρωτόκολλα πρόληψης επιθέσεων DDoS κ.λπ..

Και φυσικά, το Squarespace και το Shopify παρέχουν SSL για όλους τους λογαριασμούς.

Τώρα, όσον αφορά την απόδοση, είχα μόνο καλές εμπειρίες με κάθε εταιρεία. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο το χρόνο λειτουργίας και την ταχύτητα του ιστότοπου, αλλά και την καθημερινή χρήση του λογισμικού. Δεν έχω ασχοληθεί με παγωμένες σελίδες, σφάλματα ιστότοπου ή κάτι που προκαλεί σοβαρή ανησυχία.

Αυτές οι εταιρείες είναι και οι δύο ηγέτες της βιομηχανίας, χάρη στις αξιόπιστες επιδόσεις τους. Όσον αφορά την ασφάλεια, το Squarespace είναι πιο διαφανές, αλλά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα πιο ασφαλές από το Shopify.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υπηρεσίες Shopify μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο (και ναι, η ασφάλεια σε επίπεδο επιχείρησης θα είναι φυσικά υψηλότερη από εκείνη των κανονικών λογαριασμών – παρόλα αυτά, έχει νόημα) και έχει διευκολύνει δεκάδες δισεκατομμύρια συναλλαγές, είναι η ασφάλεια είναι πιθανώς αρκετά δυνατό.

Δεν μπορώ πραγματικά να βγάλω έναν ξεκάθαρο νικητή από αυτά τα δύο. Και οι δύο αποδίδουν πολύ καλά και, από όσο γνωρίζουμε, είναι αρκετά ασφαλείς.

Συμπέρασμα: Ποιο προτείνω?

Ήρθε η ώρα να συνενώσουμε όλα όσα έχουμε συζητήσει. Ποιο είναι καλύτερο — Squarespace ή Shopify?

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κανένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλους, και το Shopify και το Squarespace έχουν σαφώς διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Και οι δύο είναι ασφαλείς και αποδίδουν αξιόπιστα. Και οι δύο έχουν εξαιρετική υποστήριξη πελατών, αν και πιστεύω ότι η Shopify πρωτοστατεί.

Όσον αφορά την ευκολία χρήσης, και οι δύο είναι εξαιρετικές, αλλά το Shopify είναι καλύτερο στις λεπτομέρειες του καταστήματος και το Squarespace είναι καλύτερο στο σχεδιασμό του ιστότοπου. Επιπλέον, το Squarespace είναι ευκολότερο για προγραμματιστές που θέλουν να επεξεργαστούν τον κώδικα ενός ιστότοπου.

Όσον αφορά τα πρότυπα, το Shopify διαθέτει μια μεγαλύτερη ποικιλία προτύπων για συγκεκριμένα καταστήματα στο διαδίκτυο, αλλά το Squarespace έχει μια μεγαλύτερη συλλογή προτύπων συνολικά – μπορεί να απαιτούν κάποια επιπλέον βήματα για να μετατραπούν σε καταστήματα. Ωστόσο, η χωρητικότητα σχεδιασμού είναι καλύτερη με το Squarespace.

Οι ενσωματώσεις του Squarespace περιλαμβάνονται κυρίως στην υποδομή του Squarespace και δεν υπάρχει κατάστημα εφαρμογών. Αυτό μπορεί μερικές φορές να κάνει τα πράγματα ευκολότερα και πιο προσιτά, αλλά το κατάστημα εφαρμογών του Shopify έχει περισσότερες περίεργες διορθώσεις και επιλογές (αν και μπορεί να είναι ακριβές κατά καιρούς).

Όσον αφορά τις τιμές και τις συνολικές λειτουργίες, τα πράγματα γίνονται δυσάρεστα. Το Squarespace είναι φυσικά πολύ φθηνότερο και το εύρος του Shopify είναι πολύ πιο ακριβό (αν και ξεκινά από ένα αρκετά αποδεκτό σημείο κατά τη γνώμη μου).

Το Squarespace είναι πολύ καλά χαρακτηρισμένο για τις σχετικά χαμηλές του τιμές, οι οποίες στην αρχή μπορούν να το κάνουν να φαίνεται καλύτερο. Ωστόσο, το Shopify είναι πολύ καλύτερο στο να προσφέρει εύχρηστες εκπτώσεις αποστολής και η χωρητικότητά του είναι πολύ καλύτερη από το Squarespace.

Επιπλέον, το Shopify είναι καλύτερο για όσους επιθυμούν να κλιμακώσουν τα καταστήματά τους, κάτι που εξηγεί μέρος των τιμών και τα εργαλεία που βγάζετε από το κουτί μπορεί να είναι πολύ σε βάθος αν θέλετε (αν και το Squarespace δεν είναι κακό ).

Παρόλο που το Squarespace ξεπερνά ορισμένα από τα πράγματα που κάνουν το Shopify πιο ακριβό από ό, τι χρειάζεται, όπως η τοποθέτηση βασικών χαρακτηριστικών σε υψηλότερα επίπεδα και η χρέωση χρεώσεων συναλλαγών, το Shopify εξακολουθεί να είναι μια γενικά ισχυρότερη επιλογή ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πρέπει να πω ότι το Shopify λαμβάνει τη σύστασή μου. Για όσους πωλούν ψηφιακά προϊόντα για τους οποίους η αποστολή δεν είναι σημαντικό κόστος, το Squarespace μπορεί να είναι καλύτερο. Αλλά για όποιον σχεδιάζει να στέλνει τακτικά ή / και σε μεγάλες ποσότητες, το Shopify είναι εύκολα η καλύτερη επιλογή. Είναι επίσης μια καλύτερη επιλογή για όσους είναι ιδιαίτερα πρωκτικό για τον έλεγχο των λεπτομερειών του καταστήματος. Το Squarespace μπορεί επίσης να είναι πολύ λεπτομερές, αλλά το Shopify εφαρμόζει μια πολύ πρακτική αυστηρότητα εάν το επιθυμεί.

Αλλά, αν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε πάντα να τα δοκιμάσετε! Το Shopify διαθέτει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και το Squarespace σας επιτρέπει να παραμείνετε σε μια δωρεάν δοκιμή μέχρι να είστε έτοιμοι. Προχωρήστε και βγείτε εκεί έξω, φίλοι μου!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map