Δωρεάν VPN έναντι VPN επί πληρωμή: Ποιο είναι καλύτερο; (2020)

Εάν είστε αυστηροί για οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, η απόκτηση υπηρεσίας VPN είναι αναπόφευκτη.


Η υπηρεσία θα δημιουργήσει για εσάς μια ασφαλή, ιδιωτική και κρυπτογραφημένη σύνδεση στο Διαδίκτυο, ιδίως συνδέσεις που δεν είναι πολύ ασφαλείς.

Όταν εξετάζετε την επιλογή του VPN που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να κάνετε έρευνα για ένα που έχει σταθερή ισορροπία πρωτοκόλλων συνδεσιμότητας, εξαιρετικές δυνατότητες και τοποθεσία διακομιστή.

Μια υπηρεσία VPN έχει άλλα μεγάλα οφέλη που χρειάζονται πολλοί χρήστες και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να αποκτήσετε μια ιδανική υπηρεσία VPN που θα σας προσφέρει αυτό.

Πώς να επιλέξετε είτε δωρεάν VPN είτε VPN επί πληρωμή

Η απόλυτη επιλογή για το αν θα λάβετε ένα δωρεάν ή πληρωμένο VPN θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό που θέλετε να επιτύχετε.

Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε απλώς ένα VPN που θα σας παρέχει πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες όπως το Netflix ή σε οποιοδήποτε περιεχόμενο με περιορισμό γεωγραφικού περιεχομένου, τότε ένα δωρεάν VPN μπορεί να αρκεί.

Ωστόσο, εάν ψάχνετε για ένα πιο σοβαρό VPN που θα σας προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια στο διαδίκτυο, τότε σίγουρα η μόνη σας επιλογή είναι να πάτε με το πληρωμένο VPN.

Δωρεάν υπηρεσία VPN

Η δωρεάν υπηρεσία VPN είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που μειώνουν το κόστος ή αναζητούν υπηρεσίες φιλικές προς την τσέπη.

Η απόκτηση δωρεάν VPN είναι πολύ εύκολη, καθώς η διαδικασία λήψης και εγκατάστασης είναι πολύ απλή.

Θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατευτείτε όταν είστε συνδεδεμένοι, ειδικά όταν βρίσκεστε σε δημόσια αγορές μέσω Wi-Fi ή κάνετε κάτι που δεν είναι πολύ σοβαρό.

Το μειονέκτημα σε αυτό, ωστόσο, είναι ότι αν ψάχνετε για ασφάλεια υψηλού επιπέδου, δεν θα είναι σε θέση να σας το προσφέρει.

Ορισμένα VPN όπως το Hola είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτού και η αναθεώρηση VPN Hola δηλώνει με σαφήνεια γιατί.

Ενώ είναι ένας απλός και φθηνός τρόπος να σας προστατεύσουμε από τους χάκερ, είναι πολύ ασταθές και αναξιόπιστο ως επί το πλείστον.

Παρόλο που σας εξυπηρετεί σε μερικές περιοχές, δεν μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό για να σας παρέχουμε τα πρωτόκολλα ασφαλείας που αναζητάτε.

Μειονεκτήματα της χρήσης δωρεάν VPN

 • Θα λάβετε κακόβουλες διαφημίσεις

κακόβουλη διαφήμισηΤα περισσότερα από τα δωρεάν VPN δημιουργούν χρήματα με την εμφάνιση των διαφημίσεων στους χρήστες, μέσω των οποίων μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό.

Το πιο απογοητευτικό κομμάτι όμως είναι ότι ορισμένες από τις διαφημίσεις τους είναι κακόβουλες και ενδέχεται να καταλήξουν στην εισαγωγή κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή σας.

 • Τα δεδομένα σας θα μπορούσαν να πωληθούν σε τρίτους

Δεδομένου ότι αυτά τα δωρεάν VPN προσπαθούν επίσης να κερδίσουν χρήματα και να παραμείνουν σε λειτουργία, μερικές φορές συλλέγουν τα διαδικτυακά σας δεδομένα και τα πωλούν σε τρίτους.

Αυτό συμβαίνει συνήθως μέσω των διαφημίσεων που θα βλέπετε συνεχώς στο πρόγραμμα περιήγησής σας, επειδή πωλούν δεδομένα σε εταιρείες και διαφημιζόμενους που ενδιαφέρονται να λάβουν ορισμένες πληροφορίες.

 • Σας προσφέρουν περιορισμένο εύρος ζώνης, δυνατότητες και πρωτόκολλα τοποθεσίας

Όταν χρησιμοποιείτε ένα δωρεάν VPN, θα μοιράζεστε εύρος ζώνης με πολλούς άλλους χρήστες, κάτι που τελικά οδηγεί σε χαμηλότερες ταχύτητες συνδέσεων και όχι καλή εμπειρία περιήγησης.

Το δωρεάν VPN, σε αντίθεση με το πληρωμένο, δεν διαθέτει τόσες πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως διακόπτη εξουδετέρωσης Διαδικτύου και πολλαπλές συνδέσεις.

Τέλος, προσφέρουν ξεπερασμένα πρωτόκολλα ασφαλείας που σας αφήνουν εκτεθειμένα, καθώς πολλά τρίτα μέρη μπορούν να διατηρήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

 • Οδηγεί σε διαρροές διευθύνσεων IP

Όταν χρησιμοποιείτε δωρεάν υπηρεσίες VPN, η σήραγγα που διατηρεί ιδανικά τους χρήστες ανώνυμες σε άτομα που βλέπουν έξω ενδέχεται να μην υπάρχει ή να μην είναι αρκετά ασφαλής.

Αυτό οδηγεί στη διεύθυνση IP και, τελικά, στα προσωπικά σας δεδομένα να παραμείνουν εκτεθειμένα και να παρακολουθούνται ή να παρακολουθούνται από τρίτους.

Για δωρεάν VPN, η διαρροή κίνησης IP είναι πολύ συχνή, σε αντίθεση με τα VPN επί πληρωμή.

Τα δωρεάν VPN δεν παρέχονται με τη λειτουργία διακόπτη kill internet που έχουν τα πληρωμένα VPN, πράγμα που σημαίνει ότι η ταυτότητά σας δεν προστατεύεται πάντα ανά πάσα στιγμή.

VPN επί πληρωμή

Τα πληρωμένα VPN, σε αντίθεση με τα δωρεάν VPN, επιλύουν περισσότερα προβλήματα που δημιουργούν.

Τα περισσότερα VPN επί πληρωμή έχουν δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις όπως το ExpressVPN, το οποίο βασικά έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Εάν κάνετε αναβάθμιση από δωρεάν υπηρεσία σε υπηρεσία επί πληρωμή, θα παρατηρήσετε τον σημαντικό αντίκτυπο από την άποψη της ανωνυμίας και των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Πλεονεκτήματα

 • Ταχύτερες ταχύτητες

Το να έχετε ένα πληρωμένο VPN θα σας εγγυηθεί μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης όσον αφορά την ταχύτητα του διαδικτύου.

Αυτό συμβαίνει επειδή, για τα πληρωμένα VPN, χειρίζονται τόσες πολλές συνδέσεις ταυτόχρονα χωρίς να είναι αργές, διότι τοποθετούνται στρατηγικά παντού για να σας επιτρέψουν να μετακινηθείτε σε ψηφιακά εμπόδια με υψηλές ταχύτητες.

 • Κορυφαία ασφάλεια

Εάν υπάρχει ένα πράγμα, ένα πληρωμένο VPN μπορεί να σας εγγυηθεί ότι είναι η κορυφαία ασφάλεια καθώς χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση AES 256-bit για να αποκρύψουν όλες τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες.

Αυτό προσφέρει πλήρη απόδειξη ασφάλειας όλων των δεδομένων σας, καθώς οτιδήποτε μοιράζεστε μέσω του Διαδικτύου θα παραμείνει εμπιστευτικό.

 • Χωρίς όριο εύρους ζώνης

Με τις πληρωμένες επιλογές VPN, θα έχετε απεριόριστο εύρος ζώνης σε όλους τους διακομιστές VPN.

Αυτό είναι τέλειο γιατί εάν δεν υπάρχει περιορισμός των ταχυτήτων σύνδεσης, μπορείτε εύκολα να κάνετε τις δραστηριότητές σας χωρίς να ανησυχείτε για ποσοστώσεις.

 • Εξαιρετική υποστήριξη πελατών

Δεδομένου ότι πληρώνετε συνδρομές κατά τη χρήση VPN επί πληρωμή, σε αντάλλαγμα έχουν επενδύσει σε μια κορυφαία υποστήριξη πελατών.

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι διαθέσιμη για 24 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους όσο συχνά θέλετε και όταν προκύψει ανάγκη.

 • Κορυφαίες δυνατότητες

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο διαδίκτυο, τα πληρωμένα VPN θα σας βοηθήσουν γιατί σας δίνουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών.

Αυτό είναι τέλειο γιατί όσο πιο υπέροχες δυνατότητες έχετε τα περισσότερα πλεονεκτήματα που θα έχετε όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο.

 • Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρήστες έχουν σίγουρα περισσότερες από μία συσκευές με τις οποίες συνδέονται στο Διαδίκτυο, το VPN επί πληρωμή είναι μια ιδανική επιλογή επειδή μπορούν να ρυθμιστούν σε οποιαδήποτε συσκευή και να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα.

Μειονεκτήματα

 • Τα VPN είναι ακριβά

ακριβός vpnΤο να έχετε ένα πληρωμένο VPN μπορεί να συνοδεύεται από υπέροχες δυνατότητες και πλεονεκτήματα, αλλά θα πρέπει να πάτε στις τσέπες σας.

Ορισμένα πληρωμένα VPN είναι πιο ακριβά από άλλα λόγω των επιπλέον δυνατοτήτων που προσφέρουν και αυτό δεν είναι απαραίτητα προσιτό ή προσβάσιμο σε όλους.

 • Δεν είναι όλα τα πληρωμένα VPN αξιόπιστα και ασφαλή

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι VPN εκεί έξω και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν εγγυώνται όλοι τους την ασφάλεια και δεν μπορούν όλοι να βασίζονται στο 100%.

Αυτό, συνεπώς, σημαίνει ότι πρέπει ακόμα να κάνετε την έρευνά σας καλά για να αποκτήσετε ένα ιδανικό VPN επί πληρωμή, ώστε να έχετε αξία για τα χρήματα.

συμπέρασμα

Η χρήση ενός δωρεάν VPN θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας και το διαδικτυακό σας απόρρητο.

Ωστόσο, μπορεί ακόμα να είναι χρήσιμο όταν δεν έχετε χρήματα, καθώς θα σας βοηθήσει με μερικά άλλα πράγματα, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο WiFi.

Η απόκτηση VPN επί πληρωμή συνιστάται ιδιαίτερα επειδή διαθέτει περισσότερες δυνατότητες, είναι αποτελεσματικό και τα περισσότερα από αυτά θα εγγυηθούν την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κάνετε την εις βάθος έρευνά σας για να αποκτήσετε ένα ιδανικό VPN για να κερδίσετε αξία με χρήματα μέσω μιας καλής εμπειρίας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map