Ο πλήρης οδηγός για μετάβαση από κοινόχρηστη φιλοξενία σε φιλοξενία VPS

Εισαγωγή:

Τι μπορώ να πω για την κοινή φιλοξενία; Το Shared Hosting προορίζεται για αρχάριους και για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Όταν είστε νέοι στον κόσμο του Διαδικτύου, χρησιμοποιείτε κοινόχρηστη φιλοξενία για τη φιλοξενία του ιστότοπού σας. Μια χούφτα άτομα μοιράζονται τον ίδιο φυσικό διακομιστή όπου χρειάζονται μόνο λίγες βαριές τοποθεσίες για να καταναλώσουν όλους τους παρεχόμενους πόρους κάνοντας τον ιστότοπό σας να υποφέρει.


Η μετάβαση στο VPS Hosting είναι λογική μόλις ξεπεράσετε ως εταιρεία ή ως κοινότητα στο Διαδίκτυο. Η φιλοξενία VPS είναι «ακριβή» και «πολύ δύσκολη στη διαχείριση» είναι μερικοί από τους κοινούς μύθους. Κάποιος μπορεί να αποκτήσει υπηρεσίες VPS Hosting για τουλάχιστον 15 $ ανά μήνα από προμηθευτές όπως το DreamHost.

Η φιλοξενία VPS – Virtual Private Server Hosting – είναι ένας εικονικός χώρος σε έναν πολύ ισχυρό υπολογιστή. Είναι σαν ένας μικρός υπολογιστής μέσα σε έναν υπερυπολογιστή αφιερωμένο στον ιστότοπό σας. Σε αντίθεση με την Κοινόχρηστη φιλοξενία, εδώ έχετε πλήρη πρόσβαση στους υποσχεθέντες πόρους. Κανένας άλλος Webmaster με βαρύ ιστότοπο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πόρους σας. Ο ιστότοπός σας θα λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του έως ότου και αν δεν υπερφορτώσετε τη φιλοξενία VPS φιλοξενώντας όλο και περισσότερους ιστότοπους σε αυτόν.

Πώς να επιλέξετε φιλοξενία VPS:

Πώς να επιλέξετε φιλοξενία VPS

Όταν επιλέγετε μια φιλοξενία VPS, πρέπει πάντα να έχετε υπόψη τα εξής:

RAM (Μνήμη τυχαίας προσπέλασης): Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε κατά την αγορά ενός VPS Hosting είναι η RAM. Είναι σημαντικό τουλάχιστον 1 GB. Η μνήμη RAM 1 GB εξασφαλίζει ταχύτερη φόρτωση του ιστότοπου και διατηρεί ανοιχτές τις δυνατότητες επέκτασης.

Ώρα λειτουργίας: Αν και οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών ισχυρίζονται ότι έχουν χρόνο λειτουργίας 99,99 τοις εκατό, αλλά συνιστάται να διαβάσετε πολλές αυθεντικές κριτικές πριν αποκτήσετε τις υπηρεσίες.

Διαχείριση ή μη διαχείριση: Αυτά είναι τα δύο πιο δημοφιλή προγράμματα VPS Hosting στη σύγχρονη αγορά. Το διαχειριζόμενο πρόγραμμα έχει όλα τακτοποιημένα · ο πάροχος διαχειρίζεται όλο το λογισμικό, τις ενημερώσεις, τις ενημερώσεις κώδικα και τις εγκαταστάσεις προσθηκών. Το μη διαχειριζόμενο πρόγραμμα απαιτεί από τον χρήστη να δημιουργήσει το Cpanel και επίσης να διαχειριστεί άλλη εγκατάσταση λογισμικού.

Υπάρχουν 3 εταιρείες που προσφέρουν καλής ποιότητας διακομιστές VPS, δηλαδή HostGator, DreamHost και BlueHost. Εδώ είναι η σύγκριση των σχεδίων τους.

Χαρακτηριστικά
HostGator
DreamHost
BlueHost
Ταχύτητα.5 πυρήνας2 πυρήνες CPU
Αποθήκευση25 GBΑποθήκευση SSD 30 GB30 GB SAN
Εμβολο512 MB1 GB2 GB
εύρος ζώνης500 GBΑπεριόριστος1 TB
ΤομείςΑπεριόριστος1
Διευθύνσεις IP2 IP1 IP
Τιμή11,97 $ / μήνα *15 $ / μήνα *14,99 $ / μήνα *
Αγορασε τωραΑγορασε τωραΑγορασε τωρα

Τρόπος μεταφοράς τομέων:

Αν ανυπομονείτε να μεταφέρετε τον τομέα σας από το xyz register στο DreamHost, για παράδειγμα, τότε θα πρέπει να διασφαλίσετε πρώτα τα εξής:

 • Ο τομέας δεν πρέπει να βρίσκεται σε αναμονή από τον τρέχοντα καταχωρητή.
 • Ο Τομέας πρέπει να ξεκλειδωθεί και να χρησιμοποιείται.
 • Δεν μπορείτε να μεταφέρετε έναν τομέα εκτός εάν είναι τουλάχιστον εξήντα ημερών.
 • Ο διαχειριστικός λογαριασμός email που σχετίζεται με τον τομέα πρέπει να χρησιμοποιείται για να επιβεβαιωθεί το αίτημα μεταφοράς.

Τώρα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την ολοκλήρωση της μεταφοράς τομέα στο DreamHost:

Βήμα 1: Συνδεθείτε στο DreamHost Cpanel χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σύνδεσης.

Dreamhost

Βήμα 2: Στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας υπάρχει μια γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο «Domain» και μετά κάντε κλικ στο «Reg.Transfer».

Dreamhost

Βήμα 3: Γράψτε το όνομα τομέα που θέλετε να μεταφέρετε στο DreamHost στον χώρο που βρίσκεται δίπλα στο “Μεταφορά εγγραφών τομέα σε εμάς:” και κάντε κλικ στο “Αίτημα μεταφοράς”.

όνειρο

P.S: Τη στιγμή που κάνετε κλικ στο «Request Transfer», αποστέλλεται ένα email με κωδικό εξουσιοδότησης στο email που σχετίζεται με τον τομέα που σκοπεύετε να μεταφέρετε. Να θυμάστε ότι η αλληλογραφία με κωδικό εξουσιοδότησης ισχύει έως 5 ημέρες από τη δημιουργία.

Βήμα 4: Η νέα σελίδα στην οθόνη απαιτεί να εισαγάγετε τον «Εξουσιοδοτημένο κωδικό» που δημιουργήθηκε και στάλθηκε στην επίσημη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με τον τομέα. Πρέπει να συμπληρώσετε όλες τις λεπτομέρειες του WHOIS σε αυτήν τη σελίδα.

Dreamhost

Βήμα 5: Μόλις ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση όλων των πληροφοριών WHOIS, αναθεωρήστε τις πληροφορίες για λάθη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Συνέχεια».

όνειρο

Βήμα 6: Ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήματα για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά και σε περίπτωση σφαλμάτων ή αμφιβολίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών της DreamHost.

Τι πρέπει και δεν πρέπει να μετακινείτε στη φιλοξενία VPS:

Κάνουμε:

 • Κάντε μια δοκιμή ταχύτητας σελίδας προτού μεταβείτε σε έναν νέο πάροχο υπηρεσιών. Χρησιμοποιήστε το Google PageSpeed ​​Insights για τη διεξαγωγή του τεστ πριν και μετά τη μετάβαση στο VPS. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γνωρίζετε με βεβαιότητα εάν η μετάβαση σε VPS σας βοήθησε πραγματικά ή όχι.
 • Να λαμβάνετε πάντα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας. Κατεβάστε το αντίγραφο ασφαλείας και διατηρήστε το ασφαλές για μελλοντική χρήση.
 • Προτιμάτε πάντα πακέτα που παρέχουν σημαντικό χώρο φιλοξενίας. Μια μεγάλη μνήμη τυχαίας προσπέλασης είναι επίσης σημαντική, γι ‘αυτό λάβετε υπόψη.

Δεν πρέπει:

 • Μην εξαρτάται από την Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Δημιουργήστε πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας και να είστε στην ασφαλή πλευρά.
 • Ποτέ μην φιλοξενείτε ιστότοπους περισσότερο από τη δυνατότητα του πακέτου φιλοξενίας που έχετε αποκτήσει. Προσπαθήστε να εξισορροπήσετε την κατανομή χώρου και πόρων.
 • Ποτέ μην αλλάζετε με τα στοιχεία WHOIS του τομέα σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε το λογαριασμό φιλοξενίας σας ευάλωτο σε εισβολείς.

Τώρα είστε έτοιμοι να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας από κοινόχρηστη φιλοξενία σε φιλοξενία VPS. Μόλις μετεγκαταστήσετε το VPS Hosting, θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε τη συνολική απόδοση του ιστότοπού σας.

Το VPS Hosting είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. εάν το διαδικτυακό σας δίκτυο ή η κοινότητά σας αναπτύσσεται ραγδαία και εάν δεν μεταβαίνετε στο VPS Hosting από το Shared Hosting τότε θα αρχίσετε να χάνετε σημαντικό αριθμό δυνητικών πελατών. Κάντε τις σωστές επιλογές και κάντε την online επιχείρησή σας να αγγίξει νέα όρια επιτυχίας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map