Wix Review 2020: Η έντιμη γνώμη μας με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το Wix είναι αδιαμφισβήτητο ως πρωταθλητής δημιουργίας ιστοσελίδων. Όποιος αναζητά έναν εύκολο δημιουργό ιστότοπων θα βρει αναμφίβολα το Wix στα αποτελέσματα.


Ποια είναι λοιπόν η συμφωνία με το Wix; Ιδρύθηκε το 2006, το Wix έχει μεγαλώσει για να εξυπηρετήσει περισσότερα από 110 εκατομμύρια άτομα, με τα μισά από αυτά να προέρχονται μόνο από τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το Wix είναι ιδιαίτερα διάσημο για το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, εύκολα έναν από τους καλύτερους δωρεάν κατασκευαστές ιστότοπων.

Είναι όλα απλά διαφημιστικά; Ή μήπως, οι άνθρωποι νοιάζονται μόνο για το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και οι πραγματικές υπηρεσίες premium δεν είναι τόσο καλές, ε; Ή ίσως το Wix είναι πραγματικά δημοφιλές, αλλά οι πελάτες του δεν γνωρίζουν την πραγματική ποιότητα?

Ο καθένας έχει λόγους να είναι δύσπιστοι για ένα δημοφιλές λογισμικό, ιδιαίτερα για αυτό που χαρακτηρίζεται ως «δωρεάν ____» (είτε είναι δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, δωρεάν VPN, δωρεάν αντι-ιός κ.ο.κ.).

Λοιπόν, δοκιμάζω το Wix επίσημα για μερικούς μήνες και το χρησιμοποιώ για και χρόνια εκτός λειτουργίας. Το έχω παρακολουθήσει να μεγαλώνει και έχω μεγαλώσει την εμπειρία μου ταυτόχρονα. Και τώρα, θα ήθελα να δώσω μια βαθιά ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο η Wix λειτουργεί ως υπηρεσία δημιουργίας ιστότοπων το 2018.

Πλεονεκτήματα

Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε με τα θετικά… πράγματα που πιθανότατα έχουν κάνει το Wix τόσο δημοφιλές.

Πρώτα απ ‘όλα: είναι πολύ καλά κατασκευασμένο. Συνδυάζει λειτουργίες με ευκολία στη χρήση, επομένως θα επιτρέπει στους χρήστες πολύ έλεγχο του σχεδιασμού και του περιεχομένου του ιστότοπού τους χωρίς να κάνουν τα πράγματα πολύπλοκα. Οι δημιουργοί ιστότοπων υποτίθεται ότι είναι εύκολο στη χρήση, αλλά το Wix ανήκει σε μια δική του κατηγορία.

Ένας δεύτερος επαγγελματίας: Το Wix έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα. Αυτό θα έχει διαφορετική σημασία για τους ανθρώπους, αλλά όσο πρόκειται για δωρεάν κατασκευή ιστότοπων, το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων της Wix είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους δωρεάν κατασκευαστές – σίγουρα τα πιο καλά χαρακτηριστικά.

δωρεάν πρόγραμμα

Επιπλέον, ο χρόνος λειτουργίας και ο χρόνος απόκρισης είναι πολύ καλοί με το Wix, τουλάχιστον από τις μετρήσεις μου.

Ακούγεται σαν σύντομη λίστα, αλλά αυτά τα πράγματα είναι πολύ απαραίτητα. Ακολουθεί μια σύνοψη μίας φράσης: Το Wix είναι πολύ καλό σε αυτό που στοχεύει να κάνει.

Μειονεκτήματα

Λοιπόν, εάν το Wix είναι καλό σε αυτό που στοχεύει να κάνει … πώς μπορεί να υπάρχει μια λίστα με τα μειονεκτήματα?

Επειδή οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πάντα αν χρειάζονται αυτό που στοχεύει το Wix. Το Wix είναι εξαιρετικό στο συνδυασμό δυνατοτήτων και προσαρμογής με χρηστικότητα. Ωστόσο, είναι πιθανό οι άνθρωποι να μην χρειάζονται τόσο χρηστικότητα όσο υποθέτουν.

Για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι πολύ δύσκολο για ορισμένα άτομα και μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν μόνα τους: φιλοξενία, τομείς και, στη συνέχεια, χρήση του WordPress για τη διαχείριση του περιεχομένου του ιστότοπού τους (λάβετε υπόψη ότι το WordPress είναι δωρεάν και μπορεί να προσφέρει στους χρήστες υψηλά επίπεδα του ελέγχου επίσης).

Η κύρια κριτική που θα ακούσετε για το Wix δεν είναι μοναδική για το Wix, αλλά κάτι που θα συνεπάγεται οποιοσδήποτε δημιουργός ιστότοπων. Αυτό σημαίνει ότι χάνετε έναν βαθμό ελέγχου.

Σίγουρα, είναι εύκολο να διαχειριστείτε αυτό που κυριολεκτικά στον ιστότοπό σας, από άποψη σχεδιασμού και περιεχομένου, αλλά παραχωρείτε ορισμένο έλεγχο της διαδικασίας φιλοξενίας στο Wix. Στην πραγματικότητα, αφήνετε σχεδόν το Wix να διαχειρίζεται τα πάντα για εσάς εκτός από το ίδιο το κτίριο – και ακόμη και αυτό, τώρα έχουν ένα εργαλείο AI για!

Έτσι, η απώλεια κάποιου ελέγχου στη διαδικασία χωροθέτησης είναι ένα ειρωνικό μειονέκτημα.

Σχετικά με αυτό είναι η τιμή. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να ολοκληρώσουν τα έργα τους πηγαίνοντας σε μια πιο παραδοσιακή διαδρομή φιλοξενίας. Μπορεί να είναι πιο περίπλοκο (αν και φυσικά, αυτό εξαρτάται από το τι κάνετε), αλλά ίσως φθηνότερο.

Η Wix είχε ένα φθηνότερο πρόγραμμα premium πρώτης βαθμίδας που θα μπορούσε να κάνει το τέχνασμα – τουλάχιστον για άτομα με ελαφριές ανάγκες δημιουργίας τοποθεσιών. Από τότε το έχουν απαλλαγεί και τα σχέδιά τους μπορεί τώρα να είναι λίγο ακριβά για όσους μπορούν να φροντίσουν την κατασκευή ιστότοπων με άλλους τρόπους.

Φυσικά, για όσους χρειάζονται απλώς αυτό το εύκολο, ενιαίο κατάστημα, το Wix είναι εξαιρετικό.

Πέρα από αυτό, τα άλλα μου προβλήματα με το Wix είναι λιγότερο σοβαρά. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη ζωντανής συνομιλίας (αν και η υποστήριξη πελατών εξακολουθεί να είναι συνολικά σταθερή).

Το άλλο θα ήταν η έλλειψη διαφάνειας ως προς την ασφάλεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Wix δεν είναι ασφαλές, αλλά θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τα πρωτόκολλά τους.

Εν ολίγοις, θα υποστηρίξω αυτά που είπα για το ότι η Wix είναι καλή στους στόχους της: τα σοβαρά μειονεκτήματα ισχύουν εάν δεν χρειάζεστε πραγματικά τον βαθμό χρηστικότητας και αποτελεσματικότητας που είναι το κύριο σημείο πώλησης της Wix.

Τιμές και χαρακτηριστικά

Η τιμολόγηση και οι δυνατότητες που συνοδεύουν τις τιμές x είναι πάντα σημαντικές. Για το Wix, αυτό ισχύει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι λειτουργεί σε ένα μοντέλο freemium.

Ένα μοντέλο freemium σημαίνει βασικά ότι υπάρχει μια δωρεάν επιλογή ανάμεσα στις επιλογές επί πληρωμή, με την ελεύθερη επιλογή να παρέχει πιθανώς μια αρκετά καλή γεύση της υπηρεσίας και οι επιλογές επί πληρωμή να είναι σημαντικά καλύτερες από τη δωρεάν υπηρεσία – με άλλα λόγια, η “πλήρης” εμπειρία.

Παρόλο που το Wix προσφέρει σίγουρα ποιότητα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δωρεάν του έκδοση συνέβαλε στη δημοτικότητά του. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτό.

Η δωρεάν έκδοση είναι πολύ καλά χαρακτηρισμένη. Στην πραγματικότητα, είναι ίσως το πιο δημοφιλές δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων εκεί έξω, με εξαίρεση το Weebly. Και ακόμη και τότε, θα έδινα ακόμα την Wix την πρώτη θέση.

Ενώ η δωρεάν έκδοση έχει πολλά πράγματα – εννοώ, είναι βασικά μια πλήρη σουίτα – μπορεί να συνδεθεί μόνο με τον υποτομέα Wix και περιέχει διαφημίσεις Wix, εκτός από ορισμένους άλλους περιορισμούς αποθήκευσης.

Και φυσικά, εάν θέλετε να δημιουργήσετε πραγματικά έναν ιστότοπο, θα πρέπει να επενδύσετε σε premium σχέδια. Το Wix έχει δύο τύπους: Ιστοσελίδα και Επιχείρηση & σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου.
Μια γρήγορη σημείωση σχετικά με αυτά: μπορείτε να τα δοκιμάσετε για 14 ημέρες χωρίς κίνδυνο. Δεν είναι οι συνηθισμένες 30 ημέρες, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετός χρόνος για να αποκτήσετε μια αίσθηση για την υπηρεσία.

Τέλος πάντων: Τα σχέδια ιστότοπου ξεκινούν από 11 $ το μήνα με επιπλέον δύο επίπεδα. Μόλις πριν από λίγους μήνες, υπήρχαν 4 σχέδια με το πρώτο να ξεκινά από $ 5. Αν και ήταν πιο βασικό, το πρώτο επίπεδο σας επέτρεψε να συνδέσετε έναν τομέα, που είναι το βασικό κομμάτι.

σχέδια wix

Τώρα τα πράγματα ξεκινούν με το “Combo”, το οποίο σας δίνει 2 GB εύρους ζώνης, 3 GB αποθηκευτικού χώρου, τον τομέα, την αφαίρεση διαφημίσεων Wix και έναν δωρεάν τομέα για ένα χρόνο, εάν δεν έχετε ήδη ένα, καθώς και 30 λεπτά βίντεο μέγιστο.

Τα επόμενα δύο επίπεδα ιστότοπου αυξάνουν τον χώρο αποθήκευσης στα 10 και 20 GB αντίστοιχα και παρέχουν απεριόριστο εύρος ζώνης μαζί με αυξημένες ώρες βίντεο. Προσθέτουν επίσης κουπόνια διαφημίσεων και μια εφαρμογή ενίσχυσης ιστότοπων και δημιουργίας φόρμας. Το τελευταίο επίπεδο έχει κάποια λειτουργικότητα καμπάνιας email (όριο 10 μηνών) και κάποια υποστήριξη email, καθώς και κατάσταση προτεραιότητας υποστήριξης πελατών.

Υπάρχουν πολλές επιτυχημένες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν τέτοιο ιστότοπο για επιχειρήσεις, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην Επιχείρηση & σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου. Υπάρχουν τρεις επιχειρήσεις & σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως θα περίμενε κανείς, η ουσία είναι ότι λαμβάνουν διαδικτυακές πληρωμές, χορηγούν απεριόριστο εύρος ζώνης, έχουν υψηλότερα ποσά αποθηκευτικού χώρου (20 GB έως 50 GB), έχουν περισσότερες ώρες βίντεο, και ευτυχώς είναι επίσης χωρίς προμήθεια.

Τα υψηλότερα επίπεδα περιλαμβάνουν περισσότερες καμπάνιες email και υποστήριξη email. Περιλαμβάνουν επίσης όλα τα Google Analytics και ορισμένα κουπόνια διαφημίσεων.

Τώρα, για την ίδια την εφαρμογή δημιουργίας ιστότοπων: είναι καλά φορτωμένη.

διάταξη wix

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα επεξεργασίας drag and drop όπως είναι οι περισσότεροι κατασκευαστές ιστότοπων στις μέρες μας. Μην με αναφέρετε σε αυτό, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι οι Wix και Weebly βοήθησαν στη διάδοση αυτής της μορφής.

Τέλος πάντων, μπορείτε να επεξεργαστείτε βασικά οτιδήποτε στον ιστότοπό σας. Το Wix διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία προτύπων για να διαλέξετε ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χωρίς πρότυπο ή μπορείτε να έχετε το Wix να δημιουργήσει αυτόματα έναν ιστότοπο.

Η αυτόματη δημιουργία ιστότοπου μπορεί να είναι καλή για τους χομπίστες ή για όσους θέλουν απλώς να πειραματιστούν, αλλά για όσους θέλουν να κάνουν μια πιο σοβαρή πλευρά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι υπάρχει μια σταθερή επιλογή και ότι μπορείτε να τους επεξεργαστείτε εκτενώς.

Όσον αφορά την ποιότητα των θεμάτων, είναι, φυσικά, υποκειμενικό, αλλά για μένα, φαίνονται αρκετά ουσιαστικά. Είναι κοινό για τα δωρεάν θέματα να είναι κάπως παρόμοια και το Wix έχει το μερίδιό του με παρόμοια θέματα, αλλά υπάρχουν αρκετά που απομένουν με μια εξαιρετική επιλογή.

πρότυπα του wix

Το πρόγραμμα δημιουργίας διαθέτει επίσης ένα εργαλείο ιστολογίου που λειτουργεί αρκετά καλά.

ιστολόγιο

δημοσίευση ιστολογίου

Όπως μπορείτε να δείτε, η δημιουργία μιας ανάρτησης ιστολογίου είναι τόσο απλή όσο οτιδήποτε άλλο. Κάθε φορά που θέλετε να προσθέσετε ένα στοιχείο στη σελίδα, θα αντιμετωπίζετε πολλές επιλογές.

προσθέστε εργαλείο

Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε κώδικα απευθείας ενεργοποιώντας τη λειτουργία προγραμματιστή, να δείτε το ιστορικό επεξεργασίας, να επεξεργαστείτε τον τρόπο προβολής της εφαρμογής δημιουργού και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εφαρμογές από το κατάστημα εφαρμογών του Wix και μπορείτε να το κάνετε απευθείας στο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

app-market

Μπορείτε πιθανώς να πάρετε την ιδέα από εδώ. Δεν μπορώ να αναφέρω όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, επειδή είναι πάρα πολλά. Να είστε σίγουροι – αν μπορείτε να το σκεφτείτε, μπορείτε να το κάνετε.

Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι υπερβολικό. Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το Wix πριν από χρόνια ως νεότερος και με τα χρόνια έχω δει τον δημιουργό ιστότοπων να γίνεται όλο και πιο περίπλοκο (όχι με κακό τρόπο).

Στην πραγματικότητα, υπήρξαν αρκετά εργαλεία που έχω παρατηρήσει πρόσφατα, γιατί θυμάμαι ότι το Wix τους είχε πριν από δύο χρόνια ή πριν από πέντε χρόνια.

Ειλικρινά, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για λειτουργίες με το Wix. Το μόνο πρόβλημα που μπορώ να δω είναι η κατανομή πόρων – παρόμοιες ή χαμηλότερες τιμές με ορισμένες δημοφιλείς εταιρείες φιλοξενίας επιτρέπουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης, για παράδειγμα.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι ότι ενώ το Wix παρέχει τεχνικά φιλοξενία, σας πωλεί κυρίως την εμπειρία δημιουργίας ιστότοπων. Και ενώ οι εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν συνήθως δημιουργία ιστοσελίδων, πωλούν κυρίως τη φιλοξενία – οπότε δεν είναι πολύ παράλογο τα όρια αποθήκευσης της Wix να είναι λίγο χαμηλότερα από το αναμενόμενο.

Εκτός αυτού, οι προδιαγραφές εξακολουθούν να βρίσκονται στο εύρος των δημοφιλών επιλογών φιλοξενίας. Εύχομαι απλώς η Wix να είχε ακόμα μια φθηνότερη πρώτη βαθμίδα – εκτός από αυτό, είναι σαφώς ένα φανταστικό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για αρκετά σταθερές τιμές.

Ευκολία στη χρήση

Η ευκολία στη χρήση είναι πάντα σημαντική και πιστεύω ότι μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι ενότητες ευκολίας χρήσης είναι συνήθως οι πιο απλές που γράφω σε κριτικές. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές εταιρείες έχουν πλέον κυριαρχήσει φιλικά περιβάλλοντα χρήστη.

Λοιπόν, το Wix είναι τόσο εύκολο στη χρήση που πραγματικά το βρίσκω λίγο λιγότερο απλό για να μιλήσω. Διότι από πού μπορώ να ξεκινήσω?

Εδώ είναι ένα στοιχείο: αυτό που είναι πολύ βολικό για το λογισμικό κατασκευής του Wix είναι ότι συγκεντρώνει σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε. Δεν θα χρειαστεί να αφήσετε την εφαρμογή δημιουργίας για να κάνετε πολλά πράγματα, καθώς βασικά ό, τι θέλετε να κάνετε μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ σε ένα μενού στα αριστερά ή στα δεξιά.

Οι προηγούμενες εικόνες είναι ένα καλό παράδειγμα: μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα σχεδόν οτιδήποτε, είτε πρόκειται για μια ανάρτηση ιστολογίου, ένα κομμάτι μέσων οποιουδήποτε είδους ή ακόμα και μια εφαρμογή και όλα από το μενού στα αριστερά.

Το ένα στα δεξιά ασχολείται με το μέγεθος, το διάστημα, την αντιγραφή και τη διαγραφή και περιστροφή στοιχείων, και συναφείς λειτουργίες. Μπορεί να μετακινηθεί καθώς εργάζεστε.

γραμμή εργαλείων

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογαριασμού και του ιστότοπού σας στο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων. Όλα αυτά είναι τόσο εκτεταμένα που η ίδια η εφαρμογή αισθάνεται σαν ένα μεγάλο σπίτι που έχει όλα όσα χρειάζεστε για να μείνετε για εβδομάδες χωρίς να φύγετε.

Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι κατά καιρούς ο οικοδόμος αισθάνεται λίγο υπερφορτωμένος με χαρακτηριστικά. Εάν είστε πλήρης αρχάριος, είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και υπάρχουν τόσα πολλά σύμβολα και σχήματα απλωμένα σε ολόκληρη τη σελίδα, μπορεί να είναι λίγο συντριπτικό.

Τελικά, αυτό είναι μόνο το αναπόφευκτο υποπροϊόν που έχει πολύ έλεγχο στην εμφάνιση του ιστότοπού σας. Δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ έναν ευκολότερο τρόπο να δώσουμε στον χρήστη τον έλεγχο του ιστότοπού του. Προς το παρόν, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος που θα έχουμε.

Φυσικά, η ευκολία χρήσης του Wix δεν περιορίζεται στο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, ακόμα κι αν είναι το κύριο αξιοθέατο.

Το Wix είναι πολύ εύκολο στη χρήση για την πραγματική διαδικασία δημιουργίας. Όπως αναφέρθηκε, έχετε την επιλογή να επιτρέψετε στο Wix να δημιουργεί αυτόματα έναν ιστότοπο για εσάς, αν και δεν ξέρω πόσο σοβαρά το συνιστώ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

επιλέγω

Εκτός από αυτό, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι αρκετά απλά: μπορείτε να δείτε όλους τους ιστότοπους που έχετε δημιουργήσει από έναν πίνακα ελέγχου και τα γρήγορα αναπτυσσόμενα μενού σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες ρυθμίσεις (συμπεριλαμβανομένων εκείνων για φιλοξενία και καμπάνιες μέσω email, χρέωση και κουπόνια κ.λπ. ).

Ναι, η ευκολία χρήσης είναι κοινή στις μέρες μας, αλλά λίγες εταιρείες μπορούν να νικήσουν το Wix σε αυτό.

Υποστήριξη πελατών

Η υποστήριξη πελατών είναι αρκετά απαραίτητη και εάν το προϊόν σας είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για τη δημιουργία πραγμάτων στο διαδίκτυο, καλύτερα να πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε κάποια υποστήριξη πελατών, ανεξάρτητα από το πόσο εύκολο να χρησιμοποιήσετε.

Τι προσφέρει λοιπόν η Wix από αυτή την άποψη; Το Wix διαθέτει ένα κέντρο βοήθειας που λειτουργεί ως βάση γνώσεων. Δεν είναι πολύ κακό.

κέντρο βοηθείας

Δεν ειναι κακο. Νομίζω ότι το Wix είναι μια αρκετά απλή υπηρεσία που δεν χρειάζεται τεράστια ποσότητα υλικού ανάγνωσης ή τεκμηρίωσης. Λίγο περισσότερο θα ήταν ωραίο, αλλά είναι σίγουρα αρκετά καλό για τα περισσότερα πράγματα.

Αυτό που θεωρώ ατυχές είναι ότι το Wix έχει μόνο υποστήριξη τηλεφώνου και εισιτηρίων. Θα πρέπει να είναι αρκετά καλό για να λυθούν τα προβλήματά σας, αλλά νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι προτιμούν τη ζωντανή συνομιλία (συμπεριλαμβάνεται και εγώ) και το γεγονός ότι δεν μπορείτε να το αποκτήσετε ακόμη και με έναν λογαριασμό ανώτερου επιπέδου είναι λίγο λυπηρό.

αίτηση

Παρ ‘όλα αυτά, η υποστήριξη τηλεφώνου και εισιτηρίων είναι αρκετά σταθερή – δεν είχα ποτέ ένα πραγματικά περίπλοκο πρόβλημα, για να είμαι ειλικρινής, αλλά όταν έχω αλληλεπιδρά με εκπροσώπους, ήταν χρήσιμοι και φιλικοί.

Ένα τελευταίο πράγμα: αυτό δεν αποτελεί επίσημα μέρος της υποστήριξης πελατών της Wix, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη κοινότητα χρηστών του Wix είναι από μόνη της ένας πόρος. Η κοινότητα, είτε στο blog και τα φόρουμ του Wix είτε σε εξωτερικούς ιστότοπους, είναι γεμάτη από άτομα με πολλά προβλήματα και λύσεις.

Οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε να βρείτε απαντήσεις από άλλους χρήστες όσο πιο εύκολα μπορείτε στο κέντρο βοήθειας του Wix.

Για να το θέσω απλά, το Wix έχει αξιοπρεπή υποστήριξη πελατών, αλλά δεν είναι τίποτα εκπληκτικό. Δυστυχώς λείπει η ζωντανή συνομιλία και η βάση γνώσεων θα μπορούσε να είναι λίγο πιο σε βάθος, αλλά το Wix εξακολουθεί να έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε και μια σταθερή κοινότητα χρηστών για να σας βοηθήσει.

Ασφάλεια και αξιοπιστία

Εδώ είναι το τελικό μέτρο για το Wix: είναι ασφαλές και αξιόπιστο στην απόδοσή του?

Ας πάρουμε το πρώτο σημείο. Επειδή το Wix χειρίζεται βασικά τα πάντα για τον ιστότοπό σας για εσάς, είναι καλό να έχετε υψηλές προσδοκίες για τα πρωτόκολλα ασφαλείας τους. Εκτός, υπάρχει ένα πρόβλημα.

Δεν μπορώ να βρω καμία επίσημη πληροφορία για αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Wix δεν έχει ασφάλεια… αλλά η έλλειψη διαφάνειας είναι λίγο ατυχής και με κάνει δύσπιστο. Ακόμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που ψαρεύω.

Το Wix είναι συμβατό με PCI, αλλά αυτό είναι αρκετά τυπικό.

συμμόρφωση pci

Ένα άλλο πράγμα που μπόρεσα να βρω αφού κοιτάξα λίγο ήταν η επιλογή απορρήτου τομέα της Wix’s Whois: Το Wix επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ της διατήρησης δημόσιων ή ιδιωτικών στοιχείων καταχώρησης τομέα όταν αγοράζουν έναν τομέα από το Wix ή μεταφέρουν έναν, κάτι που είναι καλό να έχει.

Εκτός από αυτά τα δύο, το Wix διαθέτει ορισμένα πρωτόκολλα για να βεβαιωθεί ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ασφαλές και ότι η αγορά ενός προγράμματος Wix είναι ασφαλής και υπάρχουν εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο κατάστημα του Wix για να κάνετε το κατάστημά σας ακόμα πιο ασφαλές (και συνεπώς ελκυστικό) στους πελάτες.

Το Wix περιγράφει επίσης την απασχόληση εμπειρογνωμόνων ασφαλείας πλήρους απασχόλησης και τη χρήση “προηγμένων εργαλείων ασφαλείας” καθώς και τακτικούς εσωτερικούς ελέγχους για τη διατήρηση των πιστοποιήσεων ISO / PCI. Τους πιστεύω, αλλά εύχομαι να υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες και ότι ήταν πιο προσιτές – το βρήκα στις σελίδες υποστήριξής τους.

Και τότε αυτό είναι. Συγγνώμη, φίλοι. Τι γίνεται όμως με την παράσταση?

wix uptime

Εδώ είναι ο μέσος χρόνος λειτουργίας:

 • Μαρ 2020: 100%
 • Φεβ 2020: 100%
 • Ιαν 2020: 100%
 • Δεκ 2019: 100,00%
 • Νοε 2019: 99,98%
 • Οκτ 2019: 100,00%
 • Σεπ 2019: 99,97%
 • Αυγ 2019: 99,60%
 • Ιουλ 2019: 99,79%
 • Ιουν 2019: 100%
 • Μάιος 2019: 99,91%
 • Απρ 2019: 99,93%
 • Μαρ 2019: 99,99%
 • Φεβ 2019: 100%
 • Ιαν 2019: 99,96%
 • Δεκ 2018: 100%
 • Νοε 2018: 100%
 • Οκτ 2018: 99,96%
 • Σεπ 2018: 100%

Ακολουθεί ο μέσος χρόνος απόκρισης:

 • Μαρ 2020: 208ms
 • Φεβ 2020: 179 ms
 • Ιαν 2020: 241 ms
 • Δεκ 2019: 215 ms
 • Νοε 2019: 241 ms
 • Οκτ 2019: 200 ms
 • Σεπ 2019: 259 ms
 • Αυγ 2019: 543 ms
 • Ιουλ 2019: 367 ms
 • Ιουν 2019: 422 ms
 • Μάιος 2019: 420 ms
 • Απρ 2019: 314 ms
 • Μαρ 2019: 315 ms
 • Φεβ 2019: 299 ms
 • Ιαν 2019: 307 ms
 • Δεκ 2018: 329 ms
 • Νοε 2018: 302 ms
 • Οκτ 2018: 351 ms
 • Σεπ 2018: 386 ms

Μπορείτε να ελέγξετε τη λεπτομερή βαθμολογία uptime εδώ.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Wix έχει άριστο χρόνο λειτουργίας και καλό χρόνο απόκρισης. Αυτά είναι πολύ καλά νέα, καθώς το Wix είναι πρώτα απ ‘όλα ένας δημιουργός ιστότοπων και όχι μια εταιρεία φιλοξενίας: αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν παραμελήσει τα βασικά.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή δήλωση αποποίησης που θα ήθελα να προσθέσω εδώ. Επειδή το Wix χειρίζεται βασικά τα πάντα σε αυτήν τη διαδικασία και λόγω των σεναρίων που συνήθως εκτελούνται οι ιστότοποι Wix, ανταποκρίνονται τεχνικά γρήγορα. Ωστόσο, οι φανταστικοί ιστότοποι Wix ενδέχεται να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για τη φόρτωση για τους επισκέπτες.

Εκτός από αυτή τη μικρή διαφορά μεταξύ του χρόνου φόρτωσης και του χρόνου απόκρισης, θα έλεγα ότι εντυπωσιάζομαι αρκετά από την απόδοση του Wix, ακόμα κι αν είμαι άβολος για την ασφάλειά τους.

Συμπέρασμα: Προτείνω το Wix?

Μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες, ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και να εξετάσουμε πού βρισκόμαστε με το Wix.

Το Wix δεν είναι φθηνό, αλλά δεν είναι πολύ ακριβό αν χρειάζεστε πραγματικά αυτό που προσφέρει η Wix. Νομίζω ότι τα κύρια μειονεκτήματα του Wix ισχύουν αν πηγαίνετε κατά λάθος με το Wix και συνειδητοποιείτε ότι δεν χρειάζεστε πραγματικά αυτόν τον βαθμό φιλικότητας προς το χρήστη.

Για να είμαστε σίγουροι, το Wix είναι πραγματικά εξαιρετικό σε αυτό που πρέπει να είναι: ένας εύκολος, πλούσιος σε χαρακτηριστικά, δημιουργός ιστότοπων. Είναι όλα αυτά τα πράγματα και πολλά άλλα, με εξαιρετικό χρόνο λειτουργίας και συνολική συνεπή απόδοση και όχι κακή υποστήριξη πελατών.

Εάν είστε βέβαιοι ότι χρειάζεστε έναν εύκολο, αποτελεσματικό τρόπο δημιουργίας ενός ιστότοπου και δεν σας πειράζει να ξοδέψετε λίγο επιπλέον, το Wix είναι ένας καλός τρόπος να πάτε.

Αν θέλετε μια εύκολη εμπειρία δημιουργίας ιστότοπων, αλλά μπορείτε να κάνετε κάποια επιπλέον βήματα και δεν σας πειράζει να μειώσετε το κόστος, έχετε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις με τη μορφή γενικής φιλοξενίας.

Θα το πω ότι επειδή το Wix είναι επιτυχές για τους στόχους του, προτείνω το Wix.

Και αν δεν είστε ακόμα σίγουροι αν εσείς και η Wix θα ήταν μια καλή λύση, μπορείτε πάντα να τα δοκιμάσετε χωρίς κίνδυνο για μερικές εβδομάδες!

Επισκεφτείτε το Wix

Αναθεώρηση Wix

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map